Nadal: Bez agresivity a servisu Novaka neporazím

2. 4. 2011, 09:55
Aktuality 68
Hrát agresivně, bojovat o každý bod a nezaváhat na servisu. Jiný recept na to, jak porazit nezastavitelného Djokoviče, prý podle Nadala v současné době není. Miami v neděli uvidí velké finále a Španěl bude proti letos neporaženému Srbovi hájit náskok v čele žebříčku a usilovat o první titul od loňského října.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal má v žebříčku stále obrovský náskok 3.970 bodů na druhého Novaka Djokoviče, už dlouho tomu tak však být nemusí. Španěl během antukové sezony ztratí za loňský rok 5.000 bodů, Djokovič jen 945. To znamená, že pokud bude Srb během následujících dvou měsíců (především na Masters v Monte Carlu, Madridu, Římě a na French Open) dosahovat přibližně stejných výsledků jako devítinásobný grandslamový šampion, bude po Roland Garros světovou jedničkou.

Rozdíl mezi světovou jedničkou se ale ještě bude měnit po finále v Miami, kde na sebe nejlepší tenisté současnosti narazí již zítra. Pokud zvítězí Nadal, svůj náskok si ještě o chlup vylepší. Ovšem pokud prohraje, tak se Djokovič k prvnímu místu přiblíží o dalších 760 bodů. Loni totiž vypadl už v úvodním zápase.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky má s bělehradským protivníkem bilanci 16 výher a 8 porážek, před 14 dny ve finále turnaje v Indian Wells ale ve třech setech prohrál. O den později alespoň uspěl v exhibici v Bogótě.

Ta pravá odveta se ale odehraje až v neděli na Floridě, kde se diváci mohou těšit na velké finále. Nadala ani tak nemotivuje udržení náskoku v čele žebříčku jako to, že na svůj celkově 44. titul čeká už od loňského října, kdy triumfoval v Tokiu. V Miami navíc ještě nikdy nevyhrál, v letech 2005 a 2008 prohrál ve finále.

Před letošním vrcholem turnaje vzkazuje, že na Djokoviče vlétne stejně jako v semifinále na Federera, kterého z kurtu vyprovodil hladkým vítězstvím.

"Už před 14 dny jsem v Indian Wells cítil šanci, ale ve druhém setu jsem trochu ztratil koncentraci a rytmus, sílu v nohách i v úderech. Začal jsem hrát více defenzivně. A proti soupeři, jakým je Novak, není možné takovým způsobem vyhrát," řekl Nadal. "Takže v neděli musím hrát skvěle po celý zápas, pokud chci mít nějakou šanci. Musím být agresivní a bojovat o všechny body. To je plán, o který se pokusím," prohlásil. 

Djokovič letos na turnajích ATP odehrál už 23 zápasů a ještě s nikým neprohrál. V Miami neztratil jediný servis, když odvrátil všech celkově jedenáct brejkbolů. "Ohromně si teď věří, a sebevědomí je teď jeho největší zbraní," řekl po semifinálové porážce Fish. 

S tím Nadal souhlasí. "On hraje neuvěřitelně, letos ještě neprohrál. Vypadá to, že je právě teď nezastavitelný. Pokud proti němu chci mít ve finále nějakou šanci, musím být agresivní na forhendu a musí mi opravdu dobře fungovat servis," uvedl Španěl.

K tomu Djokovič říká: "Necítím se neporazitelný. Nemám pocit, že bych nemohl prohrát. Ale pocit, jaký teď mám, je obrovská sebedůvěra. Hraju nejlepší tenis v mém životě." 

Velké finále začne v areálu Key Biscayne v neděli v 19:00 hodin SELČ. Udrží si Djokovič, vítěz turnaje z roku 2007, letošní neporazitelnost a stáhne náskok světové jedničky Nadala?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím všechny příznivce :) Kde se to dá sledovat na internetu?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsportcom.com/
Reagovat
smazaný uživatel
No, zatím je to velmi špatná vizitka ženského tenisu, soutěž v dvouchybách a nevynucených chybách. Maria jich má za tři gamy už asi 14.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set Vika 6:1, uvidíme, jestli se Šarapka zvedne.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria v prvním setu: 5 winners a 20 nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenková má větší předpoklady než Maria, ta nemá tu pružnost a předvídavost a rychlost.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak sláva, Azarenka to nakonec ustála 6:1, 6:4. Šarapovová 20 winners a 43 UEs. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I tak se Maria dostala až moc daleko.

Nechápu ten zvrat ze strany Petkovic, protože to nebylo normální. I když se to stává, takže norma je hodně široký pojem.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Petkovičové v druhém setu trochu došla šťáva a asi ji i psychicky zlomilo, že navzdory tomu, že prakticky v každé hře měla breakball či gameball, set prohrála s nulou. Ve třetím setu pak hrála velmi špatně.

V zápase s Dulgheru stačilo jen málo a byla by venku.

Stosurová hrála příšerně, momentálně nehraje jako hráčka top 10 (hm, možná s výjimkou zápasu s Luckou Šafářovou, ale ten nikdo neviděl, takže nelze vyloučit, že Lucka hrála velmi špatně), uvidíme, jak se jí povede na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/8423281/Andy-Murrays-April-Fool-proves-that-Scot-can-court-humour.html

Vedle to asi nikdo nečte, tak to dám i sem.
Reagovat
a.magerova
Je to šibal, a píšu si do deníčku u jeho jména plusové body :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě na chvíli zmátl, než napsal ten druhý příspěvěk, i needed aniother yes man :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíe co ženské.
Sympatičtější je mi Azarenková, působí skromněji, lidštěji, než Šarapovka.
Doufám, že vyhraje.
Nechápu ten propad výkonu u Petkovičové. Fyzicky je asi Petkovičová nejnašlapanější ženská, ale jak mohla najednou se leknout vítězství a prohrát s Šarapovovou?
Petkovičová mi připomíná, když byly mladší Williems. Je to někdy komické, když pouští záběry deset let dosadu vidět, jaký je to rozdíl, kdy vypadali a hráli jinak, a taky na to myslí v seriálu SIMPSONS...
No, ale realita je taková, takže kreslený seriál jen nastavuje nám lidem faktické zrcadlo.

No, těším se na to finále žen.
Bude to takový předzápas před mužským finále.

Co si ale myslím, tak že bych nedával těm ženským stejný prize money jako mužům. To ani náhodou. Divím se těm, co jim to dávají, protože řada zápasů, ne-li většina je tenisově nechutných. Urážka tenisu! Až tedy na těch pár tenistek, co jim to jde a je radost se na ně dívat.
Reagovat
ReadyTeddy
Zdravím - nějak nechápu tu větu, že Rafa ztratí za antukovou sezonu 5000 bodů. Může mi to někdo objasnit? Přece když všechno, co nahrál loni obhájí, tak neztratí nic ne?
Reagovat
tito
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz obhaji 5000 bodu,tak nic neztrati,ale taky nic neziska
Reagovat
LubosZabloudil
Nadal 5.000 bodů ztratí, Djokovič ztratí 945. To znamená, že bez letošních výsledků, které oba můžou na antuce uhrát, by se Djokovič dostal před Nadala.

Rafa tak musí udělat lepší výsledky než Novak, aby se i po FO udržel v čele.
Reagovat
ReadyTeddy
díky pánové. Jinak si ale nemyslím že by měl Djoker jít přes Rafu. Ten bodový rozdíl bezpochyby zkrouhne, ale na antuce nebude tak suverénní jako momentálně je. Na jeho stíhačku jsem ovšem zvědav :)
Reagovat
smazaný uživatel
VERITE NEKDO JESTE V USPECH SVYCARA NA GRANDSLAMU ?????? Ja jeste v Jeden ANO
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřim, že jo. Wimbledon nebo US Open, si myslim, že ještě vyhraje.
Reagovat
ReadyTeddy
Roger už má podle mě jiné priority, čili rodinu, nicméně mu přeji aby ještě vyhrál aspoň ten Wimbledon. Tam bude furt extratřída
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tiskovek a rozhovoru... to ovšem na jine prority nevypada
Reagovat
Pe3k
Podle mě má největší sanci na US Open. V případném finále ve wimbledonu proti Rafovi by neměl šanci, kdežto na amerických betonech by jej měl porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, mně osobně to připadá, že to vypustil, aby se vyhnul Djokerovi, z kterého už má asi větší komplex než z Rafy, obecně vztao, ale na tyhle 2 už nemá bojovností ani psychikou a těch hráčů bude přibývat.(Potro, Murray..) Přál jsem si jej vidět odcházet na vrcholu, ale on místo toho hazarduje se svým jménem. taky skrytě věřím, že se jeho GS zastaví na čísle 17, ale bude muset mít velké štěstí a soupeři jako rafa, novak vypadnout, věřím tomu ale čím dál míň myslím, že loňský masters byla jeho "labutí píseň" Bude chtít vyhrát OH za rok na trávě, ale ani tam s totuo hrou a přístulemnemá skoro žádné šance. 4etl jsem o něm knížku, přesně takto se prý choval ještě jako žák a dorostenec, vypouštěl zápasy atd, můj názor měl by skončit z 3. místa a ne z 10...
Reagovat
smazaný uživatel
v 29 letech končit kariéru? No to snad nemyslíš vážně. Třeba takový čeští tenisté bývají v tomto věku na vrcholu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třetí, hraje semifinále 1000 turnajů a hazarduje se svým jménem :-D...
Reagovat
smazaný uživatel
Mam presvedceni, ze Rožer ziska Roland Garos (nemyslim letos) a jeho vysnenou Olympiadu
Reagovat
ReadyTeddy
29 let jistě není důvodem k odchodu do důchodu, ale osobně si myslím také, že Roger do dvou tří let skončí. Nejspíš počká, jaká bude situace po OH ve Wimbledonu. Když vyhraje, zkompletuje si sbírku a půjde hned. To bude pro něj odchod na vrcholu, byť ne z 1. místa žebříčku. Jsem o tom prakticky přesvědčen a už proto bych mu titul z OH hrozně přál. Jak tady někdo správně napsal, kromě Rafy a Djokera mu začnou šlapat na paty i další borci a koneckonců, Roger má nahráno i vyděláno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger může vyhrát asi už jen tehdy, když se někdo z těch dvou zraní.
Ale určitě někdo zezadu taky ožije a ti dva, Rafa a Djokovič nebudou pořád hrát s takovou vervou, v takovém transu.

Ostatně Rafa už jednou skoro celou sezónu taky nehrál a léčil se.

Stejně se těším na finále a přeji Djokovičovi.

Díky, že jste tady vysvětlili, jak je to s těmi body, tedy obhajobou co se týče RAFY kontra ostatní, to koukám...
Reagovat
smazaný uživatel
Když si to srovná v hlavě, tak by mohl ještě něco vyhrát (jakýkoliv GS). Já bych mu doporučoval pauzu na min. půl roku (odpočinek těla i duše).
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě.

Pak by dostal hlad po vítězství, zase ho to nabudilo, a herně na ně má, jen mu chybí ta dřívější touha překonávat ty těžší překážky jako jsou nyní Rafa a Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně slabý výkon od Rogera, naprosto bez štávy a motivace vyhrát. Dost podobný výkonu z Dubaje proti Djokovicovi. Celkově ten zápas nenabídl, to co se očekávalo, možná nejhorší jejich vzájemný duel, především kvůli hře Rogera. 40 nevynucených chyb a ještě k tomu jakých. Pozdě u každého míčku, všechno v síti nebo autu a to se ani většinou nejednalo o údery na riziko. Špatný 1.servis, dost často hraný skoro jako druhý. Já už ty jeho zápasy zdaleka tak neprožívám jako dřív, protože už nemá, co víc dokázat. Přesto mi trochu vadí, když slyším, jak chce ještě vyhrávat atd. a potom vidim tohle. Připadá mi, že mu ta porážka ani trochu nevadila a to už v poslední době poněkolikáté.
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe bych to nevystihl. Roger může do médií říkat co chce, ale nikdy mu neuvěřím tvrzení jako ,,Nikdo na světě nemiluje tenis více než já" apod., když pak vidím jak hodně zápasů vypouští a jsou mu jedno. Třeba takový Rafa a Djoker, ty mají takový zápal pro ten tenis, nikdy nic nevypustí a za každých podmínek se na hru soustředí. Onehdá jsem četl že takový Fedex při zápasech myslí na takové věci co bude dělat zítra nebo si zpívá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to až poslední dobou. Neni se čemu divit, když toho vyhrál tolik. Takový Djokovic by podle mě už ani nehrál, to se takhle nedá srovnávat. Federer když byl ve svých nejlepších letech a tenisu dominoval, tak každý zápas chtěl vyhrávat a dělal pro vítězství úplně vše. Ted má jiné priority a je to vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to určitě věkem.

Objevili se mladší, co mají větší motivaci než Roger a přejíždějí ho.

Často už v úvodu je vidět jak kdo je právě na zápas připravený, jak si věří či v jakém je rozpoložení, a tohle dost lidi milují, tedy EMOCE, které k tenisu patří, BOJ, bez něhož je tenis jen pinkání, a taky vítěze a poražené, neb dopředu se ví, že někdo výhrát musí.

Já tedy jako divák hodně prožíval zápas BERDYCHA s RAFOU, a to se vším všudy, i s frustrací na konci.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za blbost "jiné priority"!? Proč na ten kurt teda leze, aby odchodil zápas a pak vykládal jak chce všechno vyhrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Takoví už jsou mnohdy sportovci.
Není možné jim vše věřit - třeba skokan Janda si taky věřil, že bude na Interporturné do desátého místa a pral se o 30. Kdejaký fotbalista říká, kolik dá gólů, a pak je vše jinak.

A Federer nebyl na porážky zvyklý.
Ale už má věk, to je třeba si uvědomit, a Borg skončil v 26, Becker taky tak nějak, a podobně řada jiných. Jen Agassi vydržel až do 35, a tehdy to byl jediný hráč co mu bylo třicet a víc v TOP100.
Nyní je ale víc třicátníků v TOP100.

Inu názory se mění jak jde čas. A Federe má na to taky právo, je to taky jen člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Bilance Nadala s Djokerem: 16:8
Bilance Nadala s Fedexem: 15:8

:D
Reagovat
Pe3k
Davydenko - Nadal: 6:4
Davydenko - Federer 2:15
Reagovat
smazaný uživatel
O to tady nešlo. Chtěl jsem jen tímto vyjádřit tu podobnost obou bilancí :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Když už to zmiňuješ, tak klidně zmiň i bilanci Novaka s Rafou na hardu. Tam Rafa zaostává.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme opět Pe3k rozmotal dětskou a pomerne bezcenou debatu o vzajemnem skore
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal- Federer 16:8. Musí se připočítat taky ten dnešní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Bilance Rafa - Roger je 15:8 pro Rafu. Exhibice v Abu Dhabi neni do H2H zapocitana.
Reagovat
Pe3k
15:8 i s dnešním zápasem. Počítat do H2H jednu exibici, když jich sehráli desítky je hloupost. Samozřejmě 12 z 23 zápasu odehrána na antuce. Být to v hale, asi ta bilance vypadá jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha ! Tenis vlastne vznikl v HALE !!!!!! Hmmm, To je zas "chytry nazor
Reagovat
Pe3k
Nic o vzniku jsem nepsal. Běž si svojí válku vést na pískoviště, zbytečně kazíš diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
No zní to, jako kdyby tenis vice patril do Haly nez Ven ...
Reagovat
Pe3k
Svýmy výrazy zhazuješ jen sám sebe (pokud je to ovšem ještě možné). Fanoušci maestra nejsou v žádné žumpě, skus si alespoň uvědomit, že Nadal ve 30 letech bude rád jestli vůbec ještě bude hrát tenis. Vy všichni jen děláte špatné jméno Nadalovým fanoušků, pak si bude většina lidí myslet, že jsou to ubozí lidé a to by byla škoda, protože i Rafa má normální fanoušky ( na tomto portálu asi ne, bohužel).
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolil bych si doporučit fanouškům Federera, aby se naučili alespoň základům pravopisu.
A jen tak mimochodem, o tom, zda je lepším tenistou Federer nebo Nadal, jasně hovoří vzájemná bilance - 16:8 pro Nadala, a to ještě většinu vítězství dosáhl Federer v době, kdy byl Nadal mladším dorostencem.
Reagovat
Pe3k
Děláš si legraci ne? Podívej se jak píše uživatel 99.9 a pak až hovoř o fanoušcích Federera. Jestli si myslíš, že H2H rozhoduje o tom kdo je nejlepší tenista pak se právoplatně řadíš mezi zdejší nadalovy fanoušky. Navíc jejich bilance je 15:8 takže si dovolím doporučit, aby jsi zjistil alespoň základní fakta než začneš rozumovat.
Reagovat
smazaný uživatel
...a to tenhle Fanatic Pe3k dokola machroval pravopisem ( ale ted je to omluvitelne-musi neskutecne trpet ). "Ve 30 letech je semifinále na takovém turnaji slušný výsledek a jen to dokazuje, že post světového hráče č. 3 je pro Federera zasloužený."....jen detail-Agassi byl v 31 prvni na svete !! Jakysi fyzioterapeut Novotny nekompromisne predvidal zdravotni konec teto Španelske legendy uz prave v techto jeho letech...No nevím nevím !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Tak ta argumentace pokulhává na obou stranách. Ale pokračujte, jsem zvědavý, kam to dospěje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
neni co argumentovat....vidí slepej....slyší hluchej......JE TO KONEC JEDNE LEGENDY
Reagovat
Pe3k
Přesně tak, není na co reagovat. SakalCT - hodně zbytečný komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslel, že ty Federera za legendu nepovažuješ. Jsem rád, že vidím opak. :-) Jinak porovnávat Agassiho s Federerem nelze. Jediným Andreho soupeřem byl stejně starý Sampras a nemusel se pasovat s o 5 a více let mladšími soupeři takového kalibru, jakým je Nadal. A hlavně. Agassi měl v kariéře skoro dvouletou pauzu, po které se vrátil odpočatý jak fyzicky, tak hlavně psychicky, hlavně potom, co se zbavil té čůzy Brook Shields.
Reagovat
tito
No v 29 letech/1999/ Andre zkompletoval karierní grandslam ziskem titulu z French Open proti Medveděvovi, který odehrál životní turnaj a např. ještě v roce 2003 vyhrál AO !, Miami, byl v SF US Open, ve finále Turnaje mistrů, měl bilanci 47/10! Tak buď byla mizerná konkurence té doby, nebo byl Andre i v tomto věku vyjímečný.. Pravděpodobně je na obojím kus pravdy.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ze povazuju ! Moje valka neni ani tak proti osobnosti Federer, ale proti mistnímu Fanatismu a zaslepenosti... . Agassi slaba Era ?! pouze Sampras ?! mohu jen souhlasit a tim zduraznujem přelehkou začinajici Eru Švycara.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se to vezme. Agassi měl možná težší soupeře ve své vlastní generaci, ale ti stárli s ním a nikdo nový nepřicházel. Zatímco Federer se už od poloviny své kariéry musel pasovat se stále se lepšícím Nadalem (a zdůraznil bych, že kromě Rafy Rogerovi nikdo jiný nešahal ani po kotníky), který je navíc o pět let mladší, takže zatímco Nadal zrál, Federer stárl. Nyní se k Rafovi přidal i Djokovič - takové soupeře prostě Agassi ve svých 30 letech neměl, proto nsbíral tolik úspěchů v relativně pozdním věku.
Reagovat
Pe3k
Fedex prohrál. Nehrál dobře, spíš naopak. Mě osobně to nijak nevadí a těším se na finále Nadal - Djokovic. Doufám, že Djoker vyhraje. Ve 30 letech je semifinále na takovém turnaji slušný výsledek a jen to dokazuje, že post světového hráče č. 3 je pro Federera zasloužený.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vypadl, hlupaci 99.9 a Frantz maji orgie. Blbecci, vsadil bych se klidne o litr, ze kdyby v noci Roger Nadala porazil, ani jeden z vas by tu v nejblizsich dvou tydnech neprilezl. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesto Djokovič po zápase prohlásil, že Nadal je nejlepším tenistou všech dob, lepším než třeba Federer, "Nejsem nejlepší, ale díky Novakovi za jeho slova," odpověděl Nadal.

--------------------------------------

tak co vy žebráci, stačí vám to
Reagovat
smazaný uživatel
Po Aus.Open jsem vas nechal...ale ted vam tu držku v žumpě ještě prišlapnu
Reagovat
Frantz
A kde jsou jeho fanaticti fans? Proc je tu tak mrtvo?? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude Federer zase na tiskovce tvrdit, že je se svou hrou spokojený a že se hodlá vrátit na trůn, měl by si dát ledovou sprchu. Mělo by mu docvaknout, že letos dostal už 3x od Djokera a teď ho navíc smáznul Nadal. Navíc jedním z nejjasnějších zápasů, který proti sobě tito dva tenisté odehráli. 6:3, 6:2 je těžkej kalibr a Navrátilová má pravdu. Možná přišel čas Federera. Ten to popírá, nevím jak dlouho to hodlá ještě tutlat a pořád si něc dokazovat, ale pokud alespoň jednou letos neporazí tyto dva tenisty, Nadala a Djokera, nebo nevyhraje GS, tak mu jeho návrat na trůn nevěřím. Dokonce i ten jeho ,,skvělý" trenér Paul Annanonce, nebo jak se píše, mu moc nepomáhá. Díky němu vyhrál TS ale co sezóna 2011? Velký h*vno. :)
Reagovat
misoSK
No bolo by zaujimave v najblizsej dobe sledovat Rogera proti hracom ako Del Potro, Dolgopolov a pod. ci by ich porazil miesto...zial momentalne nema vyznam hovorit o konfrontacii s Murrayom, Soderlingom ci Roddickom kedze ti su absolutne mimo formy
Reagovat
misoSK
*a ma aspon na tretie miseto to malo byt
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist