Nachlazenou Zakopalovou mrzela prohra a potěšil odznak Kanady

28. 7. 2012, 23:11
Aktuality 2
Nachlazená bojovala tenistka Klára Zakopalová v olympijském turnaji. V prvním kole vzdorovala Francesce Schiavoneové a prohrála až ve třech setech 3:6, 6:3 a 4:6. Italce tak na londýnské trávě podlehla letos na olympiádě i před třemi týdny ve Wimbledonu.
Klára Zakopalová

"Prohrála jsem s dvaadvacátou hráčkou světa, tak nemůžu říct, že to je pokažené. Nechala jsem tam všechno," řekla Zakopalová. "A prohra jako prohra, vždycky mrzí," komentovala 30. hráčka žebříčku WTA fakt, že ve Wimbledonu dokázala Schiavoneovou potrápit mnohem méně než nyní na turnaji pod pěti kruhy. 

Zkušeností z Wimbledonu se snažila Zakopalová využít v olympijském turnaji. Snažila se především vyhnout bekhendu desáté nasazené. "Protože ty čopy mi vadí víc na trávě, ale bohužel, zase to nevyšlo," litovala Zakopalová, která stejně jako na hrách v Aténách 2004 a v Pekingu o čtyři roky později vypadla hned v 1. kole.

Do Londýna přijela na olympiádu nemocná. Nachladila se před osmi dny na turnaji v Bastadu, kde pršelo a byla zima. "Měla jsem horečky. Teď mám jen rýmu, nemůžu moc dýchat, ale nemyslela jsem na to," řekla.

Pro Zakopalovou olympiáda skončila a plánovala, že půjde v neděli fandit na tenis a odletí až v pondělí. "Abych mohla trénovat na betonu. Zůstala bych, ale je tady tráva a nemůžu se připravovat na další turnaje," řekla směrem k přesunu do Ameriky.

V londýnské olympijské vesnici se Zakopalové líbí. Tenistky našly společnou řeč s atletkami a večer spolu klábosí. "Je to tam výborné. Sranda, sedíme v obýváku u televize a člověk pozná někoho jiného," pochvalovala si tenistka, ale téma debat neprozradila. "To nemůžu říct, jsme jen holky a o sportu se nebavíme."

Největším zážitkem pražské rodačky z olympiády je vyměňování odznaků. Poprvé měnila už v Pekingu 2008, v Aténách to nestihla, jelikož tam strávila jen jednu noc. "Už nemám ani jeden český a takových dvacet už jsem vyměnila," prozradila. Jaký má nejcennější úlovek? "Nejvíc frčí Kanada, je velký a barevný," odvětila.

Utkání se Schiavoneovou mělo zpočátku mdlou atmosféru, ale na druhý set přišlo hodně českých fanoušků, kteří teistku podpořili. Chvilku zápas sledoval i prezident Václav Klaus. "On tam byl? To vůbec nevím," nevšimla si v herním zaujetí hlavy státu. "Už se na mě díval jednou na Štvanici a tam jsem z toho byla nervózní," řekla.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
tak trochu mě zamrzel los v prvním kole zase Fran a teď přeji Klárce dobrou přípravu na betony a držím palce ... fandím moc
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, Klárko. Za svůj výkon se určitě nemusí stydět. Jinak mě pobavil ten poslední odstavec... Klárka asi není jediná, kdo je z Vašíka nervózní. :D Dneska snad všichni čeští sportovci prohráli, když byl on v hledišti. Tedy s výjimkou Petry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist