Na ženský Prague Open přijede Zvonarevová

23. 4. 2008, 13:20
Aktuality 3
Ruská tenistka Věra Zvonarevová, 14. hráčka světa, bude největší hvězdou turnaje ECM Prague Open, který se uskuteční příští týden na pražské Štvanici. Aktuálně čtrnáctá hráčka světa letos už třikrát postoupila do finále podniku WTA, naposledy minulý týden v Charlestonu, kde ve třech setech podlehla Sereně Williamsové.
Věra Zvonarevová

V Praze si znovu zahraje také Izraelka Šahar Peerová, která zdejší turnaj před dvěma lety vyhrála. Jedna ze soupeřek českých tenistek ve víkendové fedcupové baráži rovněž patří do elitní dvacítky. "Turnaj, který letos nabízíme, je největší a nejlépe obsazený. Ještě jsme tady neměli dvě hráčky z dvacítky," řekl dnes turnajový ředitel Vladislav Šavrda.

V Praze se bude na turnaji WTA rozdělovat celkem 145.000 dolarů. O finanční prémie budou bojovat také české tenistky Klára Zakopalová a Iveta Benešová. Druhá jmenovaná se na poslední chvíli dostala do hlavní soutěže a může se pokusit o zopakování finálové účasti z Estorilu. Navíc dostaly divoké karty talentované hráčky Kristýna a Karolína Plíškovy.

Vedle ženského turnaje se tradičně v rámci takzvaného minigrandslamu uskuteční i mužský challenger. Nejvýše nasazeným bude Němec Florian Mayer, z českých tenistů jsou přihlášeni mimo jiné Lukáš Dlouhý, Jan Hernych a Jiří Vaněk. Obhájce titulu Dušan Lojda dostal divokou kartu do hlavní soutěže.

Sobotní semifinálový program stejně jako loni zpestří exhibice, tentokrát si zahraje bývalá světová jednička Thomas Muster s Ctislavem Dosedělem. "Myslím, že to bude zajímavý souboj, protože se oba tenisu pořád aktivně věnují," řekl Šavrda.

Více o mužském challengeru v Praze si můžete přečíst v preview.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Věra bude patřit k velkým favoritkám na zisk titulu a uvidíme co předvedou naše hráčky.... na sestry Plíškovy se půjdu určitě podívat... jsem zvědav jaký udělaly za rok posun... Loni Karolína trápila Olgu Poutchek, ale podlehla 7:5, 7:6 a Kristýna prohrála s pozdější vítězkou Marion Bartoli 6:1, 6:2. Moc se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli finále nevyhrála ty vole
Reagovat
smazaný uživatel
tak sorry vole
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist