Na Li porazila i Jankovičovou, první semifinále však jisté stále nemá

24. 10. 2013, 19:53
Aktuality 1
TURNAJ MISTRYŇ - Na Li v Istanbulu vyhrála i své druhé utkání, jistotu premiérového postupu do semifinále Turnaje mistryň ale ještě nemá. Číňanka si dnes ve třech setech poradila se Srbkou Jankovičovou a v Bílé skupině se vyhoupla na 1. místo. Z něj může postoupit v případě, že zítra porazí Azarenkovou.
Profily hráčů
Na Li

Na Li na turnaji pro osm nejlepších hráček sezony startuje potřetí, v předchozích dvou letech ale pokaždé skončila už ve skupině s bilancí jedné výhry a dvou porážek. Letos už v Bílé skupině dokázala získat dva body ze dvou zápasů, ani to ji ale nedává jistotu postupu do sobotního semifinále. 

Jednatřicetiletá Číňanka si po včerejší výhře nad Italkou Erraniovou poradila i s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou. Zatímco v posledním vzájemném duelu v osmifinále letošního US Open smetla za necelou hodinu, dnes o vítězství musela dvě hodiny a 11 minut. 

"Dnes to nebylo jen o technice. Myslím, že jsme dnes obě hrály neuvěřitelně, takže to bylo dost o psychice. Jsem ráda, že jsem na konci zápasu hrála zase dobře," řekla Na Li.

V pátek Na Li nastoupí v 16:15 SELČ k zápasu proti Viktorii Azarenkové a pokud ji porazí, postoupí z prvního místa do semifinále. V opačném případě bude muset čekat na výsledek večerního duelu mezi Jelenou Jankovičovou a Sarou Erraniovou.

"Vika je vždy těžká soupeřka. Ale já tu nemám co ztratit, tak jen půjdu hrát a užít si to," řekla Na Li, jež přitom může ztratit postup do semifinále i další tučné odměny.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL 2013 -
(Turecko, tv. povrch / hala, 6.000.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (24. 10. 2013)

Bílá skupina:
Na Li (4-Čína) - Jankovičová (7-Srb.) 6-3 2-6 6-3

Tabulka:

1. Na Li 2 2 0 4:1 4
2. Jankovičová 2 1 1 3:2 2
3. Azarenková 2 1 1 2:2 2
4. Erraniová 2 0 2 0:4 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Gratulka Na Li. Závěr zvládla. Jsem zvědavá na zápas s Vikou a jak budou obě hrát. Jelena také dobře a držím jí palce proti Saře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist