Na antuce to pro mě bude jednodušší, věří si Nadal

12. 4. 2010, 18:00
Aktuality 12
Španělský tenista Rafael Nadal věří, že by mohl v Monte Carlu na turnaji série Masters ukončit svou jedenáctiměsíční šňůru bez titulu. Pokud by se to aktuálně třetímu hráči světového žebříčku podařilo, získal by rekordní šestý triumf na tomto turnaji v řadě.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Prvním soupeřem španělského tenisty bude v druhém kole buď Argentinec Eduardo Schwank nebo Thiemo De Bakker z Nizozemska. 

Nadal odstoupil kvůli bolavému kolenu z lednového čtvrtfinále Australian Open ze zápasu s Andy Murrayem, ale s dosavadním průběhem roku je spokojen i proto, že na turnajích v Indian Wells a v Miami postoupil do semifinále. "Hrál jsem doteď vcelku dobře. Sice jsem ještě nevyhrál, ale už si zase věřím. Oba turnaje jsem podával dobré výkony," prohlásil před novináři v Monte Carlu po krátkém tréninku. 

Šestinásobný grandslamový vítěz je na tom psychicky lépe než v druhé polovině loňského roku. "Loni jsem na konci roku cítil, že nemám na to, abych nějaký turnaj vyhrál, i když jsem byl dokonce ve finále v Šanghaji," povídal Nadal. "Ale od začátku letošní sezony si myslím pravý opak," řekl.

V minulé sezoně Nadal kvůli bolestivému zánětu v obou kolenech netrénoval dva měsíce od vyřazení ve čtvrtém kole Roland Garros. Na turnaje se vrátil až v průběhu srpna v Montrealu. Naposledy vyhrál loni v květnu v Římě a k podobnému pocitu mu má pomoci i návrat na antuku, na níž se v Monte Carlu hraje. "Rozhodně to na antuce pro mě bude jednodušší," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
NO uvidime jak si Rafa povede ja mu fandim...a on to da..ale tenis je tenis..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Už je načase ten tenis trochu ustálit, preto navrhujem a chcem finále Nadal - Djokovič a jestli né, tak budu zlá!! :P
Reagovat
smazaný uživatel
to by si pral kde kdo, ale asi nic nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
těžko,Berdych přehraje Nadala:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bude ničit
Reagovat
smazaný uživatel
na antuce nebude mít zas konkurenci..Snad si všechno zranění už vybral a bude tenisu dominovat, tak jak dominoval...
Reagovat
Vojtiik
bojim se ze tohle uz nikdy neprijde... tehdy hral na 100% sveho vykonu, ale ta hranice 100% se mu posunula uz niz takze se nad ni dlouhodobe nikdy nedostane :)
Reagovat
smazaný uživatel
A je mi luto ze Ferrero a Monaco ho dostanu skoro- Monaco osemfinale a Ferrero QF ak budu postupovat vsetci samozrejme. Myslim si ze Monaco ma na QF urcite a Ferrero aj na semifinale skoda ze takto zle vylosovanie dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal podle mě vyhraje možná tak jeden turnaj v následujích 3 týdnech, ale na víc prostě nemá...poletí v žebříčku dolů jak sestřelenej holub...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mu to preju.. zkus to obhajit a az bude FO uz jdes jen na horu sem zvedavej kde budes po Wimbledonu nejspis asi zase na 2 mozna i 1 miste pokud Federer neobhaji ani jedno..
Reagovat
steve79
No já bych to Nadalovi přál aby vyhrál Monte Carlo. Jinak Fedex má obhajovat hodně bodů, Masters 1000 na antuce, dále Frech Open a Wimbledon. Je dost možné že po Wimbledonu už nebude světovou jedničkou. Protože jeho forma není top, ale uvdíme ted si dál delší pauzu tak třeba tvrdě trenovál a všechny nás překpvapí.
Reagovat
Vojtiik
Pri vsi ucte, zda se mi to jako porad ty stejne kecy... tak by mohl to Monte Carlo obhajit aspon :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist