Murray vyřazen! Na favorita si vyšlápl Švýcar Wawrinka

6. 9. 2010, 06:47
Aktuality 28
US OPEN muži - Stanislas Wawrinka se postaral o zatím největší překvapení letošního US Open. Ve třetím kole vyřadil předloňského finalistu a spolufavorita na celkové vítězství Andyho Murrayho. Suverénně bez ztráty servisu naopak i nadále prochází světová jednička Rafael Nadal.
Stanislas Wawrinka

Britský tenista Andy Murray skončil na US Open nečekaně již ve třetím kole. Čtvrtého nasazeného v New Yorku vyřadil Švýcar Stanislas Wawrinka 6-7 7-6 6-3 6-3.

"Snažil jsem se hrát soustředěně a agresivně," říkal radostí rozrušený Wawrinka po utkání. Jeho soupeřem v osmifinále bude americký hráč Sam Querrey, který je dvacátý nasazený.

Přitom se zdálo, že favorizovaný Murray utkání zvládne. Po vyhrané první sadě podával v druhé za stavu 5:3 na výhru, ale servis ztratil. V třetím a čtvrtém setu si nechal ošetřovat levý stehenní sval a zápas nakonec prohrál za tři hodiny a šestapadesát minut.
"Ve třetím a čtvrtém setu jsem měl fyzické potíže, z čehož jsem byl otrávený. Dlouho jsem podobné pocity neměl a tušil jsem, že moje šance v New Yorku uspět se vzdalují," vysvětloval Murray.

Skot vypadl na grandslamovém turnaji ve třetím kole poprvé po dvou letech. Naposledy skončil takhle brzy na French Open 2008.
Murray patřil k favoritům na titul ve Flushing Meadows. Třiadvacetiletý hráč ale neuspěl a začal lehce pochybovat, zda se mu někdy podaří grandslamový titul vůbec získat. "Nevím, jestli grandslamu vyhraju, nebo ne," krčil Murray rameny. "Rád bych to dokázal, ale je to hodně složité. Uvidíme," doplnil.

Pětadvacetiletý Wawrinka, který se nechal v utkání také ošetřovat, dokázal Murrayho porazit poprvé po třech předchozích porážkách a počtvrté z devíti vzájemných zápasů. V osmifinále US Open je Švýcar již potřetí, čtvrtfinále si na grandslammu ale dosud nezahrál.

Tři zápasy bez ztraceného servisu už naopak zvládl první muž žebříčku Rafael Nadal. Španělský tenista porazil 6-4 6-4 6-2 Francouze Gillesa Simona, který už může spěchat zpět do Francie, kde se mu o čtyři týdny dříve narodil syn.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (05. 09. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Simon (Fr.) 6-4 6-4 6-2
Wawrinka (21-Švýc.) - Murray (4-Brit.) 6-7 7-6 6-3 6-3
Ferrer (10-Šp.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7-6(2) 6-2 6-2
Verdasco (8-Šp.) - Nalbandian (31-Arg.) 6-2 3-6 6-3 6-2
Querrey (20-USA) - Almagro (14-Šp.) 6-3 6-4 6-4
F. López (23-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 4-0 skreč S.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tady tak pročítám ty názory, že Nadal na 99% udělá finále, poněkud zapomínáte na Sama Querreyho! Toho bych vůbec, ale vůbec nepodcěňoval. Wawrocha Querrey porazí, pač za a) určitě odservíruje lépe než Murray a za b) Wawroch nezopakuje ten parádní výkon. Ve ČF pak buď Robredo ale spíš Južnyj (je neuvěřitelné, jakou tam má Tommy haluz), ten je taky hratelný. A pak Nadal - Querrey, no tak jednoznačně bych to neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray zase ukázal jak má na GS slabou psychiku,a to je to co ho odlišuje do Rogera a Nadal...Roger a Rafa mají cestu otevřenou do možná nejlepšího finále co spolu hráli,oba dva hrají výborný tenis a je těžké řéct kdo vyhraje,ale osobně bych to přál víc Rogerovi,ale jeden nikdy neví :)
Reagovat
smazaný uživatel
pozzrel som pavuka a myslim, ze rafa je vo finale na 99% ked nie viac. zo spanielov ho nikto neporazi vsetci z neho budu na kasu a v dolnej casti nie je nikto kto by ho len trochu mohol ohrozit(mozno wawrinka pri velmi dobre konstalacii hviezd by ho vedel potrapit)....rafa je prakticky jeden narocnejsi zapas -aj to o je otazne ci to bude narocnejsie (finale) od titulu na USO :)Myslim, ze tak ako sa fedexovi slusne otvorila cesta na french open 2009 su tento rok naklonene hviezdy rafovi....(berdcyh out, murray out, del potro zraneny....)
Reagovat
Matti
99% to je hodně přehnané. Nikdo mu zadarmo nic nedá. Neříkám , že není favorit, ale procházka růžovým sadem to nebude.Zrovna třeba Ferrer , který ho může potkat ho na Us open už porazil.každopádně mu držím palce a to hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
viem, ze je to mozno prehanane, ale uvidis....videl som ho vcera hrat a podla mna pokial mu niekto urve set do finale bude to uspech (pre dotycneho, nie rafu:) V pripade, ze by Fedex vydrzal hrat co hra a dosiel by do finale a uvidi tam rafu a jeho suverenny postup do finale neverim, ze ho fedex dokaze porazit....prial by som mu vyhrat nad rafom, specialne v GS finale, ale osobne tomu neverim....rafa dokazal to co nikto....dostal sa fedexovi pekne pod kozu resp. do hlavy :)
Reagovat
Matti
to máš pravdu s tou hlavou Federera. No vím, že hraje výborně viděl jsem každé jeho utkání, ale jsou ještě tři zápasy do finále, může se stát cokoliv, ikdyž doufám , že Rafa udrží koncentraci a vydrží mu zdraví.
Reagovat
steve79
No já bojím zápasu Federer-Soderling. Přece jenom Soderlign si na Fedexe dost věří. To bude podle mě těžší zápas než ve finále s Nadalem
Reagovat
Matti
Asi jsi tam Rafu letos ještě hrát neviděl, pokud něco takového můžes napsat a navrch se ještě podívej na jejich vzájemnou bilanci. Rozhodně si Rafa na Rogera bude věřit víc než Soderling a Federer více Soderlinga než Rafu z kterého má velký respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Stanislas hral výborne a keby aj Murray bol n atom fyzicky lepšie aj tak by ho potrápil a dal možno v 5. sete. Ak bude takto hrať tak Querrey nemá šancu. Dosť sa to divne teraz vykrištalizovalo tým, že je Murray out tak bude šokujúci semifinalista- snáď to bude Wawrinka ale je jedno kto lebo Rafova cesta do finále je dosť uľahčená, trúfam si povedať, že do finále môže dojsť v pohode bez straty setu. Na druhej strane Roger bude mať ťažké QF so Soderlingom ale hrá tu dobre mal by ho zvládnuť. V túto chvílu je finále Nadal-Federer veľmi pravdepodobné ako asi nikdy nebolo na hocijakom hardovom turnaji. Obaja hrajú zatiaľ najlepší tenis a nestratili ani set- čo aj iní hráči ako Gasquet, Ferrer ale oni 2 hrajú najlepšie. Vo finále by som možno veril viac Rogerovi je na čase aby vo finále GS po dlhej dobe dal Nadala a na harde je stále o dačo lepší hoci Nadal zlepšíl servis a jeho hra sa stupňuje každým kolom.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tymto sa rafove sance na uspech vyrazne zvysuju. myslim, ze to vyhra, vidno, ze ten tyzden+ co mal volno zamakal ako som cakal. zatial fedex rafa hraju asi najlepsie, kazdopadne v pripade, ze by sa stretli vo finale (co je este hodne daleko) si myslim, ze to fedex prehra - hlavou....:)
Reagovat
nando
Skvělý den, i když Wawroše nemusím, tak mě potěšil tím, že vyřadil Murrayho, opravdu pecka! A především mám radost z Fernanda, který se snad vrací do své bývalé formy a bude zase hrát to, na co má. Pro mě ideální by bylo finále Verdasco - Gasquet, i když vím, že je to silně nereálné. A ještě fandím Djokovičovi!
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka odvedl dobrou práci... je to pro něj taková satisfakce za ten loňský Wimbledon, tam to byl krásný pětisetový zápas...
Verdasco vs Gasquet ve finále by nebylo špatný, ten titul bych jim přál, ale myslím, že realita bude jiná...
Reagovat
smazaný uživatel
že není žádná "velká čtyřka", ale že je jen "velká dvojka". Dva fenomenální hráči, patřící mezi nejlepší tenisty historie - Federer a Nadal. A pak ti ostatní...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to tak, jak rikas, uz hodne dlouho...
Reagovat
a.magerova
A ještě doufám TO dlouho bude :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne Stanislas:)
Reagovat
a.magerova
"Francouze Gillesa Simona, který už může spěchat zpět do Francie, kde se mu o čtyři týdny dříve narodil syn."

Syn se mu narodil 2.9.2010 tedy před 4 dny!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale narodil se předčasně, termín měla paní Simonová až za čtyři týdny, stačí jen pořádně číst.
Reagovat
a.magerova
Aha, tak to jsem blbě pochopila, se omlouvám.
Reagovat
Matti
možná Nadal nehraje svůj top tenis, ale každé utkání jde jeho hra nahoru. A včera jak tam palil i backhandem, byla radost se dívat. Simon byl dost bezradný a Rafa hrál agresívně s dostatečnou délkou úderu až k základní čáře,žadné údery na kříž jako na předchozích turnajích. Pokud vydrží s tou hrou i v dalších utkáních nebude to ,,jen,, postup do finále.
Reagovat
tito
Vidím to stejně, navíc podání se výrazně zlepšilo. Sice za cenu občasných dvouchyb ale gamy na podání vyhrává podstatně snadněji než dříve.
Reagovat
smazaný uživatel
To podani me hodne udivuje, jako by prestal hrat tak technicky a zacal do toho jen triskat. Nevite nekdo jestli je to nejaka planovan zmena, vsichni uz ho co se tyka podani odepsali a ejhle.
Reagovat
a.magerova
Část rozhovoru s Rafou:
otázka: Podával jste rychlostí 130 mil za hodinu. Změnil jste něco na svém servisu nebo to prostě přišlo samo?

odpověď: A počkejte, příště se chystám podávat rychlostí 135 mil za hodinu (smích).
Ne, snažím se servírovat jako na Wimbledonu, protože míčky jsou zde hodně měkké. Nedáte tomu takový topspin. A proto se snažím podávat rychleji.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem sice jen první dva sety, ale i tak je jasné, že si to prohrál Andy sám. Wawrinka nic extra nehrál, po tom, co Andy otočil první set a vyhrál tie-break byl na koni a hned vedl 3:0. Wawrinka byl totálně ve sračkách, stačilo ho dorazit, v každé výměně byl Andy ten dominantní. Jenže pak přišel zkrat a on ho nechal srovnat na 3:3. Pak zas vedl 5:3, ale nedokázal doservírovat, poté už to byla bída do konce setu. Byl to pak zas ten Murray jako v Cincinnati. Třetí a čtvrtý jsem neviděl, takže nevím, jak moc ho zranění ovlivnilo. Škoda no, takhle bude v semifinále pravděpodobně Južnyj nebo Querrey, přál bych to Južnému. A každopádně Nadal i přes to, že nehraje podle zatím žádný svůj nejlepší tenis, půjde do finále. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc bohuzel? S pis bohu dik, ne? Predvadi ted atraktivnejsi tenis, pravda dela vic chyb, ale na hard je to asi lepsi styl nez behani.
Reagovat
skott
Osobne jsem si vubec nedokazal predstavit, ze by tohle Andy prohral.Zvlast po tom otocenem prvnim setu, kdy Wawa typicky ztratil vedeni proti top hraci, jako se mu casto stava.Nerekl bych, ze by Andy mel navrch nebo dominoval, spise naopak hral Wawrinka super agresivni tenis a Andy se drzel predevsim skvelou defenzivou, dokud souper nepodaval do setu a tie-breaku delal lacine chyby, vcetne doublefaultu...Teprve ve druhem Andy pritlacil, hned cistou hrou sebral Stanovi servis po dokonalem lobu a souhlasim, ze tam si to ztracel Andy sam, kdyz to nedothl k lehkemu skore treba 6-4.To by bylo rozhodnuto v tu chvili.
Na zraneni bych to nijak nesvadel, hned na zacatku pozapasoveho intreview Andy rika, ze ho to v pohybu nelimitovalo a navic i Wawrinka si v jeden moment pri dobihani bh udelal neco s nohou - nevidel jsem presne to osetrovani, jestli to byl kotnik nebo co...
Asi uz neco bude proste na tom, ze Andymu Wawrinkova hra urcitym zpusobem nesedi.Ty vysledky jsou vzdycky tesne (viz. lonsky Wimbledon) i celkova h2h, prestoze nektera vitezstvi Wawrinky jsou hodne stara.Andy ma problemy predevsim s jeho bh, kdy svuj vlastni hraje nejcasteji krizem, ale Wawa to neutralizuje backahandem po lajne a nedovoli tak Andymu lehke body do otvreneho kurtu.A pak skvely servis, ktery znova vcera chodil Stanovi dokonale skoro cely zapas.Je to stale stejna pisnicka, Andy musi byt mnohem aktivnejsi, predevsim v prvnich kolech, prilis casto spoleha na to, ze se souper vyhazi na jeho pohybu.Kdyby hral to, co si dovoli proti Nadalovi, chodil si pro body i z forehandu, tak se mu podobne vypadky nemuzou stavat.
S tim finale mas opravdu bohuzel pravdu.Nevidim nikoho, kdy by ted Nadala zastavil.Semifinale take preju Mishkovi, ale to by se musel vratit v case s formou o ctyri roky dozadu, kdy na nej mel.Ani ostatni si myslim na nemaji sanci.Querrey by musel servirovat jako stroj, hrat zivotni udery a jeste divaci pripravit peklo, Stano nedokaze zopakovat podobne vykony jako s Murraym a o Robredovi se nema cenu bavit, to je naprosty omyl...
Reagovat
skott
v tom poslednim odstavci mam na mysli ¨mel na Nadala¨ (Youzhny)...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist