Murray ve čtyřhodinové bitvě udolal Raonice. S Djokovičem si znovu zahraje o titul

29. 1. 2016, 14:09
Aktuality 93
Novak Djokovič a Andy Murray se na Australian Open po roce opět utkají o titul. Britský tenista doplnil v Melbourne finálovou dvojici po dnešní výhře nad Milosem Raonicem, kterého porazil 4-6 7-5 6-7 6-4 a 6-2.
Andy Murray (© Australian Open)

V posledních letech je to skoro pravidlo - Novak Djokovič odjíždí z Melbourne jako vítěz a Andy Murray jako poražený finalista. Těsně pod vrcholem, na který vystoupal Srb, zůstal Murray v roce 2011, v roce 2013 i loni. Letos bude mít rodák z Glasgow další příležitost k odvetě: dnes totiž po více než čtyřech hodinách porazil Milose Raonice a znovu postoupil do finále, ve kterém je Djokovič už od včerejška.

Pětadvacetiletý Kanaďan byl sice teprve ve svém druhém grandslamovém semifinále v kariéře, po většinu utkání byl ale Murraymu zcela vyrovnaným soupeřem. Do zápasu s o tři roky slavnějším protivníkem vlétl neohroženě, hned na úvod mu čistou hrou vzal podání a díky tomu nakonec získal první set. Také druhou sadu rozhodl jediný brejk, tentokrát ho získal ve 12. hře Murray. Ve třetím setu si oba tenisté bezpečně drželi svůj servis, v tiebreaku byl úspěšnější Raonic.

Ve čtvrté sadě začal Murray lépe returnovat soupeřovo dělové podání. V sedmé hře ho prolomil bez ztráty fiftýnu, sám odvrátil tři Raonicovy brejkboly a set získal. Raonic se v jeho průběhu nechal přímo na kurtu ošetřit v oblasti třísel, avšak v rozhodující sadě už na téměř bezchybně hrajícího Murrayho nestačil. Kanaďan, který si po dalším brejku vybil frustraci na své raketě, mohl dokonce dostat "kanára", když za stavu 0-4 musel odvracet pět brejkbolů. Podání si sice udržel, ale síly na zvrat nenašel. Murray si bez problémů pohlídal své servisy a zápas ukončil čistou hrou.

"Klíčové bylo, že jsem postupně začal o něco líp číst jeho servis," řekl v rozhovoru na kurtu Murray, jemuž dnes k postupu pomohlo i soupeřovo zranění. "V pátém setu už bylo jasně vidět, že není tak rychlý. V tom jsem měl samozřejmě trochu štěstí, ale člověk se snaží soustředit hlavně na sebe," dodal.

Milos Raonic a Andy MurrayJak Raonic na tiskové konferenci prozradil, s přitahovačem stehenního svalu měl drobné problémy už v Brisbane, kde nakonec zvítězil. V Melbourne žádné zdravotní potíže neměl - až dodnes.

"Ve třetím setu jsem tou nohou nemohl pořádně zabrat," popsal své problémy Kanaďan. "(V pátém setu) jsem byl připravený bojovat s tím, že to snad dopadne, ale bylo to špatné. Takhle bolestnou porážku jsem asi ještě nezažil, ale co se dá dělat."

Murray tak postoupil do svého pátého finále na Australian Open a celkově devátého na grandslamovém turnaji. S Djokovičem zatím odehrál 30 soutěžních zápasů, ve kterých byl s bilancí 21-9 úspěšnější první hráč světa.

"Proti Novakovi si nemůžu dovolit sebemenší zaváhání, hraje tu opravdu výtečně. Už jsme se tu střetli několikrát a doufám, že tentokrát to skončí jiným výsledkem," řekl Murray k nedělnímu finále.

Djokovič může v Melbourne získat už šestý triumf v kariéře, čímž by vyrovnal rekord domácího Roye Emersona. Všech pět dosavadních finálových startů na Australian Open proměnil v titul. Ve finále grandslamů má bilanci 10:8, zatímco Murray 2:6.

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch):
Dvouhra - semifinále:
A. Murray (2-Brit.) - Raonic (13-Kan.) 4:6, 7:5, 6:7 (4:7), 6:4, 6:2
Statistiky:
Esa:
9-23
Dvojchyby:
2-8
Úspěšnost 1. podání:
68 - 67 %
Brejkboly:
4/16 - 1-6
Vítězné míče:
38-72
Nevynucené chyby:
28-78
Vyhrané výměny:
169-149
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

93
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
zatim moc pekne, pojd! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to na rodinnou kletbu bratři Murrayů :-((( Třetí finále v řadě prohraje Jamie.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste si pockej, dneska neni nic jak vypada.. ;-)
Reagovat
baggik
Kdepak, sympatictejsi z bratri Murrayu to dokazal.
Reagovat
ipko
Asked if he thinks that his future, the next two, three years, can be even more dominant since there are not competitors of that same level, he replied: 'It's hard to say what future brings. Obviously tennis is different from what it was when I was coming up 10 years ago. It's more difficult, as we were saying before, for young players to make a breakthrough and actually challenge the best players in the world. It's more physical nowadays and more demanding from each and every aspect. Point system is such that it doesn't serve the young players to make a breakthrough. It's hard to really say if we're going to have players winning like Becker or Chang at 16-17-18. It just really depends. To sustain that level and throughout the year to be actually consistent requires a lot more than just a good game. I'm going to try to stay here as long as possible. Whether or not I'm going to be dominant in the years to come, I don't know. I cannot give you an answer on that. I can try to do my best to try to keep playing on this level.'
Reagovat
panzer.dragon
novak vyhrál bitvu, ale obálku bere Roger (je to prej aktuální číslo, ale jasně že nereflektuje události)

https://pbs.twimg.com/media/CZ4Oy1CW0AAf2Tv.jpg
Reagovat
Pe3k
Tak Novak může být zase na obálce nějakého časopisu o robotice. Mr. Robot :D
Reagovat
panzer.dragon
:-)

ještě sem dam jednu elegánovskou momentku

https://pbs.twimg.com/tweet_video/CZ1cORUWYAAR-Qu.mp4
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
že vyhraje asi tušili všichni, ta technika, celodvorcový tenis tam je. Oproti sice kreativnímu, ale neefektivnímu Gaelovi, který nebyl schopen hrát Milošovi do BH.
Reagovat
smazaný uživatel
tak asi jsi ho neviděl, ještě hral se stenem...a i dneska měl mariho na lapatě....velká škoda, mohl ho dát ve třech setech a nebylo by co řešit....to bych si užil finále
Reagovat
smazaný uživatel
Berda by se měl dobře podívat na zápasy Miloše, aby si vzpoměl jak kdysi hrál také takhle útočně, ikdyž s oněco pomalejším servisem.

Hrou ala Murray TOP 4 nikdy neudolá
Reagovat
Ma3ek
to je pravda volakedy bol agresivny teraz nie je sam sebou ale snaží sa kopirovat najlepších ale on by mal mat vlastný štýl podobne to robí aj Bernard Tomic
Reagovat
smazaný uživatel
:-), podobné prvky možná.....ale servic ani forhend nikdy neměl na takové urovní jako miloš, a miloš letos wow
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Andymu, nenadchl, prece vsak ty Pomucky nejak vyfakoval. Skoda, ze se Milos v zaveru rozsypal (po MTO jsem uz toho ze zapasu ani moc nevidela.) Protoze vesmes vsichni potrebujeme porazit Djokovice, myslim, ze je v zajmu veci, ze nam zustal po ruce ten pevnejsi. :-) Ale spolu s Forehandem si myslim, ze by Milos na Djokovice zbrane i mel. Viz prvni set dneska. Andymu hezky pod nohy na BL, ten cvici, vysledkem je prece jen kratsi mic a Milosek tresta uzasnym FH v uzasnem uhlu. Pripadne si postupuje na sako a dokud je cerstvy, je tam uz velmi dobry. Nektere stopvoleje spicka. Milous ma podivne proporce, ale na jeho FH mi prijdou k nezaplaceni, hraje ho tim padem z uzasne vysky a strejcha i slicem s bocni rotaci, trochu jako kdyby panvi obracel palacinky, navic jeho extrem drzeni, uhel, parada proste.. :-)) Na BH jsou mu podle me dlouhe nohy k nicemu, ma pak "kratke ruce" a predevsim v zaveru ty otresne chyby pramenily z prilisne vzdalenosti tela od mice, protoze uz nezvladal rychlost a tuhl a praskal. Moc se vsak bojim, ze by s Djokovicem uvodni level taky neudrzel, ale jak by si treba poradil s prohozy od gymnasty a gymnasta s provedenim prohozu, to by me vlastne zajimalo. Takhle to bude dokonale nudo pro me. A dlouhe. Ale verim! Tomasinho, pojd!!!! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
VlS
Mě teda doma říkali, když jsem říkal, že bych potřeboval : " tak si to udělej n, nebo kup", tak nevím, jak to dopadne s tou potřebou " porazit Djokoviče". Bojím se, že si Nole myslí, že by potřeboval vyhrát USO. Koupit to bejde. Tak hedině si to udělat. Ale jak? Babo raď!
Reagovat
VlS
Jinak v zápasu Nole - Andy jsem neutrál, nemám nic proti tomu, aby Andy přivez pro Můřátko nějaký nádobí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A hned v prvni nedeli mohou to Muratko v tom vykoupat.
Tak ja myslim, ze tu je uz motivace, a ne mala;)
Reagovat
VlS
USO taky, ale včil AO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a slamu mas? ;-)
Reagovat
VlS
Jo, mám :-) Ale piškoty nežeru, aby aspoň něco irskýho v procesu zůstalo, když se nám zaběhl ten irskej setr, tak funguju na irskou zrzavou vodu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+100
take verim, bo nic jineho jaksi nezbyva...;)
Reagovat
mayday
Koho ty trénuješ prosim tě?
Reagovat
smazaný uživatel
me:)
Reagovat
baggik
Nildo nepotrebuje porazit Djokovice. Po semifinale bylo jasno jak v Krkonosich, tady je Djokovicovo, jen se cekalo na sojku pjaskacku. Milos se ohromne zlepsil a on je ted tim konem vpredu z mlade generace. Murrayho mohl porazit, bohuzel nedotahl ctvrty set do tiebreaku a potom uz fyzicky odesel, viditelne mel svalove problemy, ale kdyz bude pikracovat v tom jak letos zacal tak ma solidne nakroceno. Muze vubec nekoho Murrayho hra bavit? Neurazu ale nikdy nenadchne.
Reagovat
Kozoroh
Nemluv "vesměs za všechny"! Málokdo má takový mindrák z Djokera jak ty!
Reagovat
Kozoroh
Je mi Miloše líto, jeho výkon v 1.-4. byl výborný, na servisu skvělý a ve výměnách držel s Murraym krok. Avšak postupně se utavil.
Velký podíl na Murrayho vítězství má jeho fyzická výdrž, která je na ATP okruhu druhá nejlepší. Ve finále však na Můru čeká protivník s ještě lepší výdrží...
Reagovat
Nola
si si isty? Murray Noleho uz 2 x v GS finale porazil, po Stanovi asi najhorsi mozny protivnik, vsetko dobehne, vsetko vrati a umiestni, nebude pod tlakom, on obhajuje finale, Nole titul....
Milos uz nie je iba Shrek, Ranhojic, najnovsie je aj hokejista, nejak sa zabuda, ze vycistil Andymu cestu pavukom, odstavil Stana, nevyspytatelnoho hraca, ktory dokaze v mode "Stanimal" kosit hracov BIG4 na pockanie....
Reagovat
Kozoroh
Lol, právě že Murray bude pod tlakem, neboď dosud AO nevyhrál a ve finále má bilanci 0:4, po neděli to může být záporný rekord... Naopak No1e vyhrát může, AO je jeho nejsilnější major, kde hraje nejlíp ze všech GS turnajů.
Murray všechno doběhne, vrátí a umístí, ale zapomínáš, že v těchto vyjmenovaných parametrech je Djoker ještě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak hlavne, aby to netrvalo 10 hodin, kdyz vsechno ti chlapi dobehnou a vrati;)
Reagovat
Nola
nepodcenuj ziadneho supera, na to je expert Iqe, podcenil Angeliku...
Reagovat
Marduch
A to já bych i jako fanda Noleho snad i řekl, že v umísťování balónu z těžce defenzivních pozic - a to hlavně z BH - je ta Můra i lepší Djoka. Defenzivu má Murray luxusní, ale jenom ta mu proti Nolemu stačit nebude. Nole je pro pinkání od BL trpělivější a koncentrovanjší, tudy cesta nepovede. Murray musí ze sebe dostat totálně všechny svoje útočný přednosti, o kterých možná už zapoměl, že jimi disponuje. Hrát stylem Nadal 2013, samo namísto Nadalova FH kladiva chodit víc na siť, podstata je ale stejná - neprostupná defenziva a sebemenší měkčí balón od Djoka využít k útoku. Pinkání od BL podle mě Murrayemu finále vyhrát nemůže.
Reagovat
Grigor_Murray
Herně je Andy mnohem lepší než Nolda, bohužel s hlavou je to naopak, a ta je mnohdy důležitější.
Reagovat
Kozoroh
Lol, Murray sice některé údery umí líp než Djoker, ale Djokova hra je kompaktnější. Jejich poslední dva zápsy skončily jasným vítězstvím Noldy, to ti neindikuje herní převahu?
Reagovat
Grigor_Murray
To je jenom věc názoru
Reagovat
Grigor_Murray
Jediný rozdíl mezi Djokovicem a Murrayem je, že Andy často nezvládá klíčové okamžiky, ale úderově mi přijde lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Maximálně lepší slajz a voleje, jinak fakt nic lepšího nemá. Hlavně ve FH je velký rozdíl (u FH po lajně přímo obrovský), na returnu je Djokovič taky o chlup lepší. Vzal bych ti ještě +- srovnatelný BH.
Reagovat
Mayo
úderovo vidím medzi nimi rozdiel v dvoch veciach...a to sú veľmi kľúčové, servis a forehand, ktoré ma Djokovič o veľa lepšie...forehand u Djokoviča je skvelý či krížny či po čiare, u Murrayho je to neskutočne priemerný úder nedôrazný a po čiare neexistujúci...v zbytku je Murray rovnako dobrý ale čo z toho, keď pri tých dvoch dôležitých úderoch výrazne zaostáva
Reagovat
Grigor_Murray
Se servisem souhlasím, s forhendem ne
Reagovat
ipko
1.servis má lepší Andy..
Reagovat
Grigor_Murray
2.servis 3krát horší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už dávno ne. Hlavně ho trefuje hrozně málo, to je problém.
Reagovat
Kozoroh
O nesmyslnosti tvého názoru svědčí fakt, že za blbost to považuje i největší Andyho fanoušek na TP!
Reagovat
Grigor_Murray
Jen musím naladit správnou atmosféru před finálem :D
Andy > Nole
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl tohle.
Reagovat
baggik
2x porazil ano, ne zde, kdy naposled, kolikrat prohral?
Reagovat
Nola
dnes prisla odpoved od Angeliky, kolkokrat prehrala Serena vo finale AO?
Reagovat
baggik
Jednou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že dokud bludu o neporazitelnosti podléhají jen fanoušci, tak je to v pohodě, horší by bylo, kdyby si to o sobě začal myslet sám hráč. Což myslím u Novaka nehrozí, porážek už si zažil taky dost. Když předvede svoje maximum, tak zítra vyhraje. Otázka je, jestli se k tomu maximu dokáže vyhecovat i proti jinému soupeři než Rogerovi.
Reagovat
agrez
Krysorez porazil nakeho losera ale ve finale si ho Djoker pekne vychutna.
Reagovat
Holahej
Go Andy!
..ať je materíál pro další knihu..
https://pbs.twimg.com/media/BWyP-mTIIAACbnW.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/BlH9v77IgAAq35Q.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CVFacsjWwAATQu5.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2012 chýbal Nolemu uz len Pariz, aby skompletizoval kariérny GS..V tom čase nemal Andy ziaden GS...

Medzitým svet čakal 4 roky, kým Nole skompletizuje kariérny GS.

A v roku 2016, moze cakat Andy na RG, aby skompletizoval kariérny GS, Nole stále čaká....

Táto predstava ma vyslovene baví :)
Reagovat
panzer.dragon
jj, ono by čistě teroeticky mohlo i dojít k tomu, že nejdřív zkompletuje kariérní gs andy a pak ještě wáwra a djok furt nic :-)
Reagovat
rusedski
Čistě teoreticky ho může zkompletovat i Rosol :)
Reagovat
panzer.dragon
ne nemůže.
Reagovat
Herbert_Hoover
Čistě teoreticky má mnohem mnohem menší šanci, jelikož by musel vyhrát čtyři různé GS, Stanovi stačí dva. Lukáš neumí na Djokera. Lukáš je haluzák. Lukáš umí porazit jen Rafu. Nikdo nechce být jako Lukáš. :D
Reagovat
panzer.dragon
Forehand psal 2016, letos maj šanci na kariérní gs jen djok, wawra a andy
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud by byl filtr čistě letošní rok, tak samozřejmě :)
Reagovat
Kozoroh
Wawrinka nevyhraje Wimbledon, to je utopie. I když je tráva oproti minulosti zpomalená, stále pro Stanovu hru moc rychlá (pokud čelí hráčům svého rangu).
Murray od Lendlova odchodu nevyhrál žádný GS. Už tři roky.... To o něčem svědčí.
Reagovat
Holahej
On byl na operaci páteře..., učil se znovu chodit.., kdo z tenistů po operaci.. Kuerten, Potro, Hewit vyhrál pak GS, přitom ostatní se zlepšují, musí..jen aby se udrželi v popředí při té konkurenci, jak říká Tomáš B....
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou to ještě ani 2 roky, co není s Lendlem.
Reagovat
Kozoroh
Vím, ale poslední grandslam vyhrál před třemi lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvěma a půl no. Ale to je jedno, první rok po operaci byl těžký, ten prostě nemůžeš nrát tak vážně. A loni podělal US Open, to každopádně, ale RG splnil cíl, AO selhal, když to bylo 1:1 a měl brejk. Wimbledon mě mrzel dost, ale Roger byl v top formě. A co naděláš, když prostě dva hráči mají vrchol výš než ty. S tím nemá Lendl co dočinění. S Lendlem taky prohrál finále Wimbledonu i finále AO.
Reagovat
baggik
Strasna zavist od tebe. Murray jeste nema AO a Djokovic je lepsi na antuce takze az vyhraje FO tak Murray bude stale cekat na 3. grandslam, tak co resis. Djokovic tady pred 4 lety hral s Murrayem o 5. grandslam, ted utoci na 11., Murray ma dva, gratuluji. Pokolikate se bude Murray neuspesne pokouset porazit Djokovice v Melbourne? Opet gratuluji.
Reagovat
panzer.dragon
je to už z nějakýho předchozího zápasu, ale je to parádní projev

https://pbs.twimg.com/tweet_video/CZuNJ2RUMAA43Ay.mp4

se mi ten raonic začíná líbit, při zápase pohled masovýho vraha, pěkně takový naturální projevy při výhře viz to video, doufam že bude postupovat často do pozdějších kol turnajů
Reagovat
mayday
Doufám, že se Mildovi bude letos dařit. Je to samozřejmě podávací monstrum, který má ale solidní mezihru, i když taky umí zazdít neskutečný věci. Nicméně ta jeho chladnost a pokerface je mně strašně sympatickej.
Co se týče názorů, že žijeme v nejvyrovnanější době ATP a že na špici je horda skvělých hráč, s tím nesouhlasím. Srb dominuje neskutečně, za ním díra jak vrata, Rožr stárne evidentně, Berďa, Ferrer, Rafa škoda komentovat, Wawrinec je jedinej, kdo ho může regulérně sundat, ale to musí chytnout lauf, Nishi mi přijde, že v 25 letech krom jednoho finále USO nemá žádnej úspěch, Miloš je mladší, ten Djoka může porazit v budoucnu, ale s jejich hrou určitě ne porážet pravidelně. Murray je mezi tím zbytkem takovej jednookej mezi slepýma mi přijde. Djokova dominance už je dost nudná, letos zas vyhraje vše, kde nastoupí, max když se někdo někde urve a jemu bude blbě, jinak to nevidím.
Reagovat
EllNino
Milošovi je taky 25 :)
Reagovat
mayday
No, dokonce, u něj mám tak nějak vsugerovaný, že mu je furt cca 23:-)
Reagovat
panzer.dragon
jak je tady na stránce to vložený video tak to vypadá jak když miloš vyplivnul trojúhelník :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I přes lepší a riskantnější výkon skončit v křečích a 2:6 v pátém, byť neodevzdaném.

Teď nás bohužel čeká další nudná djokomůrárna, která kvůli průhledné Murrayho taktice a aktuálnímu poměru sil obou skončí opět předčasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, to je taková škoda pro Miloše. Stejně asi bohužel Nole ve finále Murrayho přejede ve 3 setech..
Reagovat
Ma3ek
https://www.youtube.com/watch?v=03mgmDOPK5M nechýbajú vám tieto zápasy dojoko rafa roger v najlepšej forme výmeny po ktorých som tolko krát vstal a neveriacky pozeral ako je to možné že som sa cítil ako by som ja hral ten zápas užasné momenty strhujúce zápasy proste top tenis nie ako dnes včera to roger pripomenul dvoma momentmi ale byvalo toho za zápasy tolko že až až volakedy za zápas tolko pekných momentov ako dnes za pol roka po dobrých časoch pridu vždy zlé a opačne tak snad sa už toto nudné obdobie skončí už čoskoro Vamos Rafa Come on Roger nech ma djoko súpera
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto ohlade bolo najlepšie AO09, tam bolo najviac "you must be kidding me", fiftínov, winnerov..
Reagovat
smazaný uživatel
+1

Top turnaj, Nando-Rafa a Roger-Rafa, jako třeba finále Wimbledonu 08 bylo dramatičtější, ale finále AO 2009 přineslo nejlepší zápas mezi těma dvěma vůbec.

A nerad bych zapomněl na zápas Gonzalez-Gasquet, to byla taky perla.

https://www.youtube.com/watch?v=TE1jcZKoR4k
Reagovat
Vojtaakk
Naprosty souhlas, AO 2009 je jejich nejlepsi zapas a jeden z nejlepsich v historii. Jedine co mu ubira je to, ze posledni set uz nebyl napinavy. Vymeny tam vsak byly neskutecne
Reagovat
smazaný uživatel
jojo chybí mi všechny tyto zápasy éra Federer - Nadal byla úžasná.
Teď je to s tím Zeďkovičem fakt nuda a doufám, že Rogerovi nevezme všechny jeho rekordy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Existuje někde nějaké video ke zhlédnutí s nějakým souhrnem nejlepších momentů z toho turnaje? :) Aby člověk nemusel koukat highlighty z každého zápasu zvlášť? :)
Reagovat
Pe3k
Jasně, že to všem chybí, ale to byla zlatá éra tenisu a my jsme v období těsně po ní. Pokles kvality (výkonnosti,konkurence) je zcela normální, bohužel to může trvat delší dobu, než si myslíš, ve které bude kralovat Djokovic. Na konci píšeš Vamos Rafa come on Roger, ale Nole hraje s Andym, takže je to teď na něm a jinak Federerovi bude 35 a chtít po něm pořád, aby porážel ty nejlepší je už mimo, na řadě je Nadal. Ten je mladý a zdravý a měl by být Djokovicovým rivalem.
Reagovat
Ma3ek
ja viem ze hraje nole s andym ale od nich dvoch vo vzajomnom zapase nečakam žiadne zazračné momenty to vamos a come on bolo do dalšieho priebehu sezony hlavne v antukovej časti a na tráve verím že to dokážu federer ešte má čo ponúknut dnes je iná doba vedia všetko o strave treningu regenerácia má 34 ale je na urovni ako byvali volakedy hráči okolo 29 -30 tie hranice sa posunili a myslím že aj on má stále na djokoviča neverím tomu že by už povedali posledné slovo to by bolo nedostojné rozlúčenie s takými šampionmni
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě nejlepší duely posledních šesti let.

2011 Federer - Djokovič SF French Open
2013 Djokovic - Wawrinka OF Australian Open -) Hlavně ta pátá sáda, to byla óda na tenis, kterou by nevymyslel ani Ludwig van Beethoven. Vždy mě baví, když se na to dívám a ten komentátor se v některých výměnách uchechtává do mikrofonu, jak je tohle možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale takové zápasy byly vždy -) podiv se třeba na tohle video z "temné" éry. Naprostá brutalitka. https://www.youtube.com/watch?v=Wq066-sAEW0
Nalba měl neuvěřitelný talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Podobně třeba Safin-Federer AO 2005, neskuečný zápas, býval na youtube i celý, jednou jsem kouknul.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to byla paráda. Ještě mě napadá finále Turnaje mistrů 2005 Federer - Nalba, kde Nalba otočil z 0:2 na sety nebo Coria - Nadal v tom samém roce tuším ve finále turnaje v Římě. Je škoda, že už se finále těchto Masters a Turnaje mistrů nehrají na tři vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray and Jamie Murray are the first brothers in the Open Era to reach the finals in both the men?s singles and men?s doubles events at a Grand Slam! ?#?MurrayMagic? ?#?BackTheBrits?

Kéž by jim to vyšlo oběma. Jamie má asi šance větší, snad třetí GS finále v řadě promění ve výhru.

Jinak souhlas s Davorem, není třeba to nějak obšírně hodnotit. Poslední dvě finále 2013 a 2015 přinesla vždy TB v prvních dvou setech a pak Noleho dominanci, uvidíme, co přijde v neděli. Nole je jasný favorit a můžeme jen překvapit. Je fakt škoda, že na jeho nejlepším turnaji je prostě jeden člověk ještě lepší.

Finálová bilance zřejmě bude už hodně tristní - 2:7, z toho na Wimbledonu i US Open to má slušných 1:1, jen ta Austrálie to kazí. Ale kdo ví, třeba se vzepře osudu.
Reagovat
Davor1
Gratulácia Andymu k utrápenému a šťastnému víťazstvu po slabom výkone, ale ďalšie finále je to, čo sa počíta. Obrovská škoda, že ten titul visí tak prekliate vysoko a vo všetkých finále narazil na dvoch najlepších hráčov na harde v histórii a v 4 z 5 prípadov dokonca na toho suverénne najlepšieho v top forme. Na 80% z toho bude ďalšia prehra a prekoná tak rekord v počte prehratých GS finále na GS turnaji, ktorý nikdy nevyhral. Ostáva dúfať, že Nole sa zahrá prinajlepšom priemerne a Andy podá svoj maximálny top výkon, ináč bez šance.

Miloš urobil veľký dojem, strašne sa zlepšil, ak takto bude pokračovať, tak ho čaká skvelá kariera. Len netuším, prečo je tu toľko názorov, že Raonič by vo finále spôsobil väčšie problémy. Doteraz uhral v zápasoch s Djokovičom len jeden set, aj to na antuke. Djoko je najlepšie returnujúci hráč zrejme v histórii tenisu a Miloš dáva šance na servise celkom pravidelne, len hráči so slabším returnom to nevedia tak využiť ako Nole. Podľa mňa by to bolo 3-0 pre Djoka, niečo podobné, ako pred rokom na rovnakom turnaji...
Reagovat
Marduch
souhlas, a hlavně - Můra má Djokovi co vracet, takže ve finále nechá duši..doufám. Ať je to zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate súhlasím, ale názor, že Milos by bol pre Novaka nebezpečenjším súperom, nezatracujem...

Novak má samozrejme najlepší return na svete, ale ten return sa najviac ukáže práve proti Federerovi, Murraymu, úplne najviac proti Rafovi..Ale proti servismanom ten return nie je až tak účinný, tu je podla mna efektívnejší Federerov return napr...

Djok zaznamenal dve prehry s Isnerom, neškodný bol aj vo W. proti Andersonovi a hlavne pamatam si ako bezmocne posobil proti Raonicovým kladivám onehdy na antuke...Djokovic by sa pri potenciálnom bezchybnom výkone Raonica len velmi tazko dostal do tempa zápasu, na servise by mohol vybrat gem blbec a mohol by byt v problemoch...kdežto pri Andym sa výmeny hrať budú urcite a presne to je voda na Noleho mlyn..

Raonic je teda pre Noleho nepredvidatelnejsi a teda svojim sposobom nebezpečnejsí..
Reagovat
turista
Nemyslím si, že by Raonic mohl Djokoviče někdy porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu som skoro ochotný stavit krk na to, že niekedy ho určite porazí...Je to skoro hotová vec, už len na základe toho, že keď bude mať Milos 28, Nole už 32...Tak snáď aspon raz :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera Andy, už jsem se bál že mise skončí v semifinále...a teď rychle zregenerovat a něco vymyslet na Novaka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist