Murray se zastal bodování. Letos jsem hrál líp než Novak, tvrdí

15. 5. 2009, 11:20
Aktuality 12
Je systém bodování ve světovém žebříčku spravedlivý? Podle Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče ne, třetí hráč světa Andy Murray, který Srba v žebříčku přeskočil, se ale současného systému zastal. Problém je to jen pro Novaka, říká britský tenista.
Andy Murray

Novak Djokovič sice minulý týden uspěl na "svém" turnaji v Sarajevu, ani vítězství ho ale neuchránilo před tím, aby ho přeskočil Andy Murray.

Není divu, že si momentálně čtvrtý tenista světového žebříčku postěžoval na to, jakým způsobem jsou hráči hodnoceni. "Být ve třech finále turnajů Masters v řadě a výhra na turnaji 250 (v Bělehradě) je neuvěřitelný úspěch a i tak může člověk v žebříčku spadnout," prohlásil nespokojený Djokovič, kterého podpořil i nejlepší hráč světa Rafael Nadal. "To ukazuje, jak krutý je systém bodování v tomto sportu."

Murray, který si navzdory Djokovičovu úspěchu polepšil, se ale včera fungování žebříčku ATP zastal. "Vždycky byly nějaké problémy a teď je to žebříček," řekl Brit po svém vítězství nad Tommym Robredem v Madridu. "Je úžasné, jak dobře si Novak vedl v posledních týdnech. V prvních třech nebo čtyřech měsících sezony jsem ale hrál o hodně líp než on, takže si myslím, že žebříček dobře odráží, jak dobře člověk hraje. Až do tohohle týdne jsem neslyšel, že by si někdo stěžoval. Možná až poslední týden se z toho stal problém pro Novaka," dodal Murray.

Pro změnu v hodnocení se vyslovil i momentálně nejlepší hráč světa Rafael Nadal, podle kterého by bylo spravedlivější, kdyby hráči obhajovali body až za dva roky. "Z mého pohledu by dvouletý systém dovolil hráčům, aby byli více uvolnění, a prodloužil by jejich kariéru," prohlásil Nadal.

Proti Španělovu návrhu Murray nic nenamítá. "Chápu, co tím Rafa myslí, když mluví o dvou letech. Je to jako v golfu, kde hráč není pod takovým tlakem, aby musel hrát každý týden," tvrdí světová trojka, podle které kvůli povinným turnajům tenisté někdy nastupují zranění. "Jestli chtějí prodloužit období, po které máte své body, budu s tím spokojený. Nemyslím si ale, že je nutné měnit strukturu bodování. Pořád na tom chtějí něco měnit, teď bysme to měli nechat být, jak to je."

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
a proc neco menit, podminky jsou pro vsechny stejny a podle me je tenhle system dobrej, vite jak by bylo nespravedlivy pro ostatni hrace kdyby se Rafovi prestalo darit, vypadaval by vsude v druhym, 3tim kole a byl jeste rok a pul svetovou jednickou? A pro vsechny priznivce Rafi, za tohodle systemu by jeste svetova jednicka zdaleka nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Vivat Sarajevo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a stejnak si myslim, ze po RG bude novak pred andym, otazka je, jestli na druhym a nebo na tretim miste :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to se pletes djokovic tezko preskoci murayho na rolland garros djoki zde totiz obhajuje semifinale a jelikoz bude nasazen jako hrac c.4 tak v semifinale narazi na nadala takze maximalne obhaji body kdezto muray v lonina rolland garros moc daleko nedokracel takze si nejspis polepsi
Reagovat
smazaný uživatel
tak jednou proste musi nadala nekdo porazit, ne? tak treba zitra djoker :-) a nebo na RG, otazka je, jak to pujde andymu...ale asi dobre, hraje cim dal, tim lip,no uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
teda na to, ze by to meli bejt udajne nejlepsi kamaradi (andy a novak) o nem andy nemluvi moc hezky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli si dobře pamatuju, tak by měli být kamarádi s tenisové akademie..
Reagovat
smazaný uživatel
tohle sem jednak nekde cetla a taky to rikal nejaky chytry pan komentator na Nova Sportu, myslim pan Pouva :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nicy, pisu, ze udajne maji byt kamaradi :-) netvrdim to jiste :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bezva fotka, ta ho vystihuje :-D
Reagovat
smazaný uživatel
no to víš a pak by sis ju pověsil vedle postele, abys mi mohl dávat pusu na dobrou noc....:))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D to bylo velmi vtipné :)) jednoznačně noletka...ale taky bych byla radši mulatka :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist