Murray přežil rekordní drama s Raonicem a je poprvé ve finále Turnaje mistrů

19. 11. 2016, 15:15
Aktuality 214
TURNAJ MISTRŮ - Až svou osmou účast na Turnaji mistrů dokázal Andy Murray přetavit v premiérový postup do finále. A to navzdory tomu, že podruhé během čtyř dnů odehrál nejdelší zápas v historii soutěže. V dnešním semifinálovém dramatu s Milosem Raonicem přežil mečbol a svou neporazitelnost prodloužil na 23 zápasů, což je jeho nové maximum. O titul i udržení postu jedničku si zahraje s Djokovičem.
Andy Murray

Andy Murray ve skupině zvládl všechny tři zápasy, když ve středu vyhrál i velkou bitvu s Keiem Nišikorim. Japonce zdolal až po 3 hodinách a 20 minutách, čímž společně překonali rekord Turnaje mistrů v délce zápasu na dva vítězné sety.

Ovšem již po pouhých třech dnech bylo maximum překonáno a znovu u toho byl Murray. V dnešním semifinále udolal Milose Raonice dokonce po 3 hodinách a 38 minutách dramatické bitvy. Devětadvacetiletý Brit vyhrál 5-7 7-6 7-6, byť byl několikrát blízko porážce - ve druhém setu ho od konce sezony dělily pouhé dva míčky, ve třetí sadě dokonce jediný.

"Bylo to strašně těžké utkání. Musel jsem hodně bojovat, abych nakonec vyhrál. Vůbec to pro mě nebylo lehké, když jsem zápas dvakrát nedopodával. Ale rozhodující tie-break nabídl krásné momenty a jsem moc šťastný, že jsem to strhl na svou stranu," komentoval vyčerpaný Murray. "Oba jsem si užívali skvělou atmosféru. Diváci byli úžasní, moc nám pomohli. Ostatně právě kvůli takovým zápasům tenis děláme."

Náskok setu a brejku Raonic ztratil podruhé v sezoně
První set měl pod kontrolou Raonic. Po svém podání ztratil jen 7 z 35 fiftýnů a byť za stavů 2-2 a 4-4 nevyužil celkem čtyři brejkboly, v jedenácté hře na pátý pokus už uspěl a první brejk zápasu pak bez vážných potíží potvrdil. A když si kanadský tenista v úvodu druhé sady vybojoval brejk na 2-1, zdál se být domácí favorit na odpis.

Statistiky zápasu
Murray - Raonic
7 esa 10
6 dvojchyby 6
61 % 1. podání 'in' 63 %
62 % úsp. 1. podání 74 %
63 % úsp. 2. podání 45 %
27 winnery 44
36 nevyn. chyby 54
18/25 hra na síti 41/61
3/7 brejkboly 4/12
čas: 3:38

Murray ovšem po změně stran ožil. I díky zvýšené aktivitě a náběhům na síť získal všech osm fiftýnů a vrátil se do hry. Měl i brejkboly na 4-2, do trháku se ale dostat nedokázal. Dějství tak musel rozhodnout tie-break a britský tenista se za stavu 5-5 ocitl pouhé dva míčky od první porážky po více než dvou měsících. K mečbolu však soupeře nepustil a vynutil si třetí set.

Nicméně Murray i nadále bojoval s úspěšností prvního servisu a technikou svých úderů a koncentrace mu chyběla ještě víc, než je u něj obvyklé. Po spoustě nepovedených výměn vztekle gestikuloval a 'stěžoval' si směrem do své lóže, kde seděl i trenér Ivan Lendl, který Skotovi pomohl ke třem grandslamovým titulům, dvěma olympijským zlatům či k posunu na post světové jedničky.

Naopak Raonic, kterého trénují Ricardo Piatti, Carlos Moya a radí mu John McEnroe, zůstával klidný a do rozhodující sady vstoupil ziskem šesti fiftýnů v řadě. Měl i dvě šance jít do vedení 2-0, brejkboly ale nevyužil a vyrovnaná přetahovaná pokračovala. Větší aktivitou hýřil Raonic, který vedl 4-3 a 30-0. Jenže k brejkbolům se nedostal, v další hře po sérii chyb ztratil podruhé v utkání servis (opět čistou hrou) a Murray šel podávat na postup.

Zápas tím ale ani zdaleka nekončil. Na raketu obou tenistů se po více než třech hodinách boje vkrádala čím dál větší nervozita a začaly převládat chyby. Brit utkání nedoservíroval, jenže Raonic pak o podání přišel znovu a Murray měl druhou šanci zápas ukončit. Ale zaváhal i podruhé.

Rozhodnout tak musela zkrácená hra a ta divákům nabídla vyvrcholení velkého boje. Raonic odvrátil tři mečboly a následně se ocitl blízko výhře i on. Ale Murray přežil a zvítězil 11-9.



Raonic s Murraym prohrál poosmé v řadě, z toho pošesté v této sezoně a potřetí v Londýně. Náskok setu a brejku neudržel ani na trávě v Queensu, kde vedl 7-6 a 3-0. Světovou jedničku nedokázal porazit ani na osmý pokus, když pětkrát prohrál s Novakem Djokovičem, dvakrát s Rafaelem Nadalem a nyní i s Murraym. 

Nicméně pětadvacetiletý Kanaďan má za sebou životní sezonu. Ve Wimbledonu si zahrál poprvé ve finále grandslamu a pokud titul z Turnaje mistrů nezíská Nišikori, zakončí rok jako světová trojka. Jeden z nich bude teprve sedmým hráčem v Top 3 od roku 2007 (po Federerovi, Nadalovi, Djokovičovi, Murraym, Ferrerovi a Wawrinkovi).

Murrayho maximum: 23 výher v řadě
Murray hraje na Turnaji mistrů poosmé v kariéře, ale až letos se dostal poprvé do finále. V Londýně může vyhrát už čtvrtý různý turnaj, neboť trofeje má z Wimbledonu, olympiády 2012 a trávy v Queens Clubu.

O titul z Turnaje mistrů si zahraje s Novakem Djokovičem, který v druhém semifinále potřeboval pouhých 66 minut na to, aby přehrál 6-1 6-1 Japonce Keie Nišikoriho.

"Samozřejmě jsem teď hodně unavený, v posledních měsících jsem takových náročných zápasů jako dnes odehrál už opravdu hodně. Ale zítra se na kurtu pokusím nechat zbytek energie. Nebude to snadné, ale na kurtu nechám všechno," slíbil Murray, který na předchozích třinácti turnajích hrál dvanáctkrát finále. V osmi z nich uspěl.

S Djokovičem, s nímž prohrává v vzájemné bilanci 10-24, nebude hrát o triumf na Turnaji mistrů. Šampion se také stane světovou jedničkou za rok 2017. Brit sesadil srbského soka z trůnu teprve minulé pondělí, ale už po dvou týdnech může klesnout zpět na 2. místo.

Skotský tenista dnes vyhrál již 23. zápas v řadě a překonal tak svou nejdelší vítěznou sérii z letošního léta. Od prohry ve finále Roland Garros má bilanci 49 výher a 3 porážky (s Čiličem, Nišikorim a Del Potrem), za celou dobu však narazil jen na tři hráče Top 5 - tento týden v Londýně na Nišikoriho, Wawrinku a dnes Raonice. Dva z nich udolal až po rekordních bitvách.

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
sobotní výsledky (19. 11. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
A. Murray (1-Brit.) - Raonic (4-Kan.) 5-7 7-6(5) 7-6(9)
Djokovič (2-Srb.) - Nišikori (5-Jap.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

214
Přidat komentář
janek_da
\x3cb\x3eahoj\x3c/b\x3e
Reagovat
janek_da
&{alert('ahoj')};
Reagovat
janek_da
Hello World! ahoj
Reagovat
janek_da
"http://sansoftmax.blogspot.com/"
Reagovat
janek_da
<b>Some text<b/>
Reagovat
janek_da
ahoj
Reagovat
Alexandria
Zaujimavy zapas
Reagovat
SubOptikT
Vystresovaný pinkal easy finále. To jsou mi věci ...
Reagovat
FulnekUltras
plně v intencích dnešní doby - hlavně nic nepokazit a imrvére z něčeho bobky
Reagovat
Nola
zajtra prosim vykon zopakovat, lahke to nebude
Reagovat
spaniel
Ještě tě Kei drží? Co se týče bojovnosti, 0/10...většího hňupa aby jeden pohledal. Možná Fognini.
Reagovat
VlS
Kei odjel domů po včerejším prvním setu a poslal za sebe dvojníka, jinak to snad nejde vysvětlit. Aspoň si to kluci rozdají na férovku o jedničku na konci roku.
Reagovat
d@ve
Taky mi připadalo, že Kei včera odešel.. Že by opravdu nějaká viróza? Jinak to moc nechápu.
Reagovat
Marduch
On nedokáže fyzicky? zvladnout, cest vyjimkam, několik zapasu s top hráči za sebou. Velka škoda pro tenis. Teda min. pro mě.
Reagovat
Kozoroh
Wow to byla jízda!! Novak chce zpět svůj trůn, Murray se má na co těšit! :-)
Reagovat
VlS
Určitě ve druhým 6:2?
Reagovat
Tuttovka
Už včera na mě Nishikori působil dost přemrzle. Možná je nemocný, ale vypadá hodně špatně.
Reagovat
VlS
uhranej service game v zápasu na stav 1:4 ve druhým setu. Ach jo.
Reagovat
Kozoroh
Serbinátor úřaduje!!! No1e ničí Keie jaksepatří! :-)
Reagovat
VlS
Novak hraje dobře, ale Samuraj tam zatím páchá sepuku.
Reagovat
Tuttovka
Těch chyb je prostě od Keie příliš mnoho. Takhle hrál včera proti Čiličovi. Proti Andymu hrál úplně jiný zápas.
Reagovat
panzer.dragon
kdo chce být jednickou v djokerove ere tak to asi jinak nez primou konfrontaci s djokem nepujde :(
Reagovat
Kozoroh
Protože Djoker je nejlepší hráč své generace :-)
Reagovat
spaniel
Co je u tene generace?
Nadal je porad pred nim v nejdulezitejsim ohledu.
Reagovat
panzer.dragon
nadal je posunutej, v dobe kdy jeho vrstevnici kralujou on vyklizi pozice
Reagovat
spaniel
Nemel. Generace je generace.
Reagovat
Kozoroh
Vyhrál Nadal 4 majory v řadě? Má Federer svůj Fedex Slam?? No1e letos dosáhl vyjímečného úspěchu, který v open éře převyšuje jen Laverův čistý Grand Slam z roku 1969. Serbinátor je přítomen v pomyslné diskuzi o post nejlepšího hráče historie.
Reagovat
spaniel
:D ty jsi nemocny. Meritko c.1 je pocet GS. 4GS dosahl jen proto, ze Nadal je mimo a kazdy to vi...
Reagovat
Marduch
Jj všichni byli mimo, jenom Djokovic hral nakej ten svůj standard. Nepripomina ti to neco? :-0
Reagovat
spaniel
?
Reagovat
Kozoroh
Forehenda? :)
Reagovat
Kozoroh
Počet majorů samozřejmě uznávám za nejdůležitější parametr, ale beru v úvahu i další kritéria - šňůry GS titulů, výhry na TM, počet týdnů na 1. místě (a počet sezón).
Mimochodem ber v úvahu i ty, že ne každý má za GOATa Fedexe :)
Reagovat
spaniel
Tak pokud za GOATa nepovazujes nejlepsiho hrace, ale sveho nejoblibenejsiho, tak jiste. Pro nekoho to muze byt Huta Galung, ze áno. A je naprosto komicke jak si pridal hned za pocet GS snuru GS :D To je mimonske i na tebe.
Reagovat
Nola
u mna je GOAT Bjorn Borg, on pozdvihol tenis a priblizil ho masam, vdaka nemu sa stal tenis skoro najsledovanejsim sportom, som fanda Noleho, ale Borg to jednoznacne vyhrava na celej ciare
Reagovat
FulnekUltras
v ČSSR pak Jirka Hřebec, díky němuž dosavadní sport doktorů a inženýrů v 1. polovině 70. let také u nás výrazněji zlidověl
Reagovat
gigin
Vůbec. Jedině Antonín Himl.
Reagovat
FulnekUltras
;))) když už nějaký Tonda shůry, tak jedině Buben... ;)
Reagovat
Kozoroh
Nemůžeš mi vyčítat něco, co máš i ty - svého nejoblíbenějšího hráče taky považuješ za nejlepšího. Je to totiž pokrytecké.
Šňůry GS titulů své místo v diskuzi mají. Dokládají dominanci. Třeba Borgův double hattrick RG+WCh 1978-80. Ale pro tebe to je evidentně jen 6 titulů :)
Reagovat
spaniel
Rozdíl je, že já to mám podložené čísly, zatímco ty jen city :D
O šňůře GS si nikdy nepsal, podaří se a najednou je to veledůležitá statistika? Nebuď směšný. Federer by to měl minimálně 3x, vlastně by měl tak 12GS po sobě - jenže on měl Nadala v plné formě. 2011 a další roky jsme všichni viděli, že Rafa dělal Novakovi to samé. Nebýt jeho úpadku, Novak žádnou šňůru nemá, dost možná ani RG. Je to prostě jen haluz a jako měřítko to může sloužit až poté, co bude shoda v hromadě jiných, důležitějších věcech.
Reagovat
Nola
Robin Soderling....
Reagovat
spaniel
Ach Nolo Nolo...to tvé chápání...
Nepíšu o tom jak svůj RG získal, ale o tom jak o ně přicházel. Novak má teď šanci každý rok, Roger měl jednu a vzal ji. Novak potřeboval další. Ale klidně považujte tu šňůru za nejdůležitější měřítko. Pro mě za mě do dejte jako druhé nejdůležitější měřítko štětinatost vlasového porostu.
Reagovat
Nola
rekordy a snury idu mimo mna, zase si nepochopil pointu, co vycitas jednemu hracovi u druheho prehliadas.... v minulosti si bol aspon objektivny... Korozoroh ja nadfan a s teba sa stal stary mrzut...
pre dobro tenisu,FFF vlastne aj ostatnych fans si prajem urychleny navrat Fedexa
Reagovat
spaniel
Pointu jsem pochopil, ale ty ne. Pointa je, že Nadal byl hráčem, který na RG roky znemoznoval takovou šňůru a ten Nadal je pryč. Ta šňůra byla na spadnutí mockrát. Logicky se tak nakonec stalo, když šel Nadal dole. Ve hře o tento zápis byli Roger a Novak a padlo to na Novaka. Jasně že je to cenný úspěch, ale vadí mně, že ho Kozoroh najednou řadí výše, než patří.
Reagovat
Kozoroh
Najednou? O této šňůře jsem psal již ve svém příspěvku o rekordech krátce po Novakově vítězství na RG.
Reagovat
Kozoroh
Fedex měl v roce 2009 štěstí nejen na výpadek Nadala, ale že se v tom roce neobjevil záškodník jako minulý rok Wawrinka. Stan svou kvalitou převyšuje všechny Rogerovy protivníky na RG 2009, včetně del Potra.
Reagovat
spaniel
Neobjevil se záškodník? Del Potro na US...porazil za sebou Rafu i Rogera. Nebýt jeho, Roger tu šňůru má (RG, W, US a AO10). Letos Novak sám okusil, jaký je Delpo záškodník.
Reagovat
Kozoroh
V příspěvku jsem se zaměřil na RG (reagoval jsem na tvé slova "dost možná ani RG."). Pokud bychom brali v úvahu šňůru, tak del Potro připravil Fedexe teoreticky o sérii čtyř majorů v řadě, ale Stan Novaka obral o kalendářní GS a sérii šesti majorů, která by tu Fedexovu logicky převyšovala.
Reagovat
spaniel
Nadal připravil Rogera o kolik kalendářních GS?
Reagovat
Tornes
"Stan svou kvalitou převyšoval všechny Federerovy protivníky z Roland Garros včetně Del Potra."

Tady se krásně ukazuje, jak pokrytecké je hodnocení kvality jednotlivých hráčů. Na základě čeho je Stan hodnocen jako kvalitnější hráč než všichni Fedexovi protivníci z RG? Na základě toho, že Novaka porazil. Ve skutečnosti na základě toho, že ho porazil 3x (AO 14, FO 15, US 16). Takže teď dokazuješ Novakovu velikost tím, že se nechal třikrát porazit od Wáwry a tak ho nechal vyhrát 3 GS - a tím si dokazuješ, jakou má Novak konkurenci.

Vlastně i del Potro je hodnocen jak je hodnocen pouze na základě toho, že porazil Federera ve finále US Open. Kdyby prohrál, byl by to pouze další z řady "Phillipousisů, Baghdatisů a Gonzálesů" a další z důkazů slabé éry. A přitom by stačilo velmi mírné zvýšení levelu od Federera (a všichni víme, že to jak hrál rozhodně nebyl jeho naprostý strop) a úplně stejný del Potro by prohrál.
Reagovat
Kozoroh
" Rozdíl je, že já to mám podložené čísly, zatímco ty jen city :D"
" Je to prostě jen haluz a jako měřítko to může sloužit až poté, co bude shoda v hromadě jiných, důležitějších věcech."
Pokud by Djoker hypoteticky v příštím roce získal kalendářní GS a zaostával o jeden titul za Rogerem, byl by pro tebe Fedex stále výš? Roger by měl i při té situaci víc majorů, titulů ATP, počtu týdnů na 1. místě... Stále bys neochvějně považoval Fedexe za GOATa?? Je kalendářní GS pro tebe jen sbírkou čtyř majorů v roce nebo něco víc?
Reagovat
spaniel
Pořád by byl lepší, kvůli věcem, které si uvedl: počet GS a počet týdnů. Kalendářní GS je parádní rekord, ale rekord který ukazuje, jak hráč v daném roce dominoval. A proto logicky nemůže mít takovou váhu, když se hodnotí celá kariéra. Přece by nebyl lepší hráč, který má jen 4GS jen proto, že byly v jednom roce.
Reagovat
Kozoroh
Nebavíme se o hráči jedné sezóny. Novak vyhrál 12 majorů, má na kontě dvě sezóny s třemi vyhranými majory, letošní s dvěma. Pokud by No1e dokázal získat kalendářní GS, pomyslná miska vah by se překlopila na jeho stranu, zvlášt když by na rekordmana ztrácel jen jednu trofej.
Reagovat
Pe3k
Tjn., ale to se nestane. W uz nikdy nevyhraje a strycek Pony ujistil, ze Rafa bere RG :)

Takzr RF zustava Goat
Reagovat
spaniel
Pokud by měl Roger víc GS, byl by pořád před Novakem. Co na tom nechápeš? Je to velice jednoduché.
Reagovat
spaniel
Mimochodem, Roger od W nehraje a Novak zas od W hraje houno. Fakt myslíš,že je čas na revizi? Zlomené rakety a potrhané trika těžko něco změnily.
Reagovat
spaniel
Další věc je,že greatest zahrnuje mnoho věcí. Novak těžko Rogera překoná v chování, celosvětově popularitě, ve stylu hry. Zaostává ve všech důležitých věcech, a to nejen tenisových. Ale nač to teď hrotit. Ještě na před sebou víc hráčů, které musí překonat než se budeme moci bavit, jak je na tom v porovnání s RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně bych se přikláněl, místo slovíčka nejlepší používat slovíčko nejúspěšnější. Jediné možné, které je podloženo statistikou. Takhle vznikají paradoxy, kdy Roger má statistiku s Rafou 11:23. A to už se potom těžko obhajuje, proč by měl být nejlepší Roger. Pro mě je nejlepším hráčem Rafa, ale nevadí mi, že není nejúspěšnější, protože většinu milníků v kariéře tenisty dosáhl( chybí ještě TM ). Nerad čtu slova úpadek a podobně, protože bych řekl, že je to jen ztráta motivace. Celkem mladý vrhl energii na založení své tenisové akademie. Tyto situace nahrávají hráčům, jako je Andy, který může sbírat tituly tam, kde v minulosti prohrával. U Novaka jsem zvědavý, jakou bude hledat motivaci v další kariéře, protože v zásadě také dosáhl většinu milníku. V druhé polovině sezony po FO evidentně polevil, ale pořád si myslím, že během 3 let by pro něho neměl být problém vyhrát 2 GS v sezoně. Chybí hráči, kteří by hned napoprvé dokázali porazit zkušenost, jako Rafa, Roger v minulosti. Miloš letos ukázal, že by v budoucnu nějaký GS mohl urvat. U Andyho čekám příští rok, že na AO a FO bude chtít zkompletovat všechny GS tituly. U Rafy a Rogera bych viděl vrcholy sezony na antuku a trávu.
Reagovat
spaniel
Ono se dost blbě definuje greatest...
To je právě věc, kterou jsem nikdy nechápal... Nejúspěšnější by přece měl být i nejlepší. Že má někdo někoho jiného nejoblíbenějšího, s tím problém nemám. To je o emocích. Ale fakta by se přehlížet neměla.
Btw tenis se hraje proti poli soupeřů, ne proti jednomu. Jedno konkrétní H2h je irelevantní, je to o match up. Navíc se věkem nebo, jak hráči ztrácí formu nebo na kterém povrchu se utkavaji. Myslíš že by bylo stejné, kdyby se tolikrát nepotkali na antuce ale třeba v hale?
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle jsem pragmatický. Nikdy by mě nenapadlo zpochybňovat titul Rogera z RG(oproti jiným), protože takhle se situace vyvinula. má ho doma a historky, které okolo tohohle titulu vznikly jsou v zásadě druhořadé. Stejně jako, že 1/4 sezony se hraje na antuce a většinu zápasů spolu odehráli právě na ní.Když to vezmu kalendářně, tak právě tuto část sezony neměl Rafa konkurenci. Roger pak dominoval ve Wimbledonu a US open. Na AO bych řekl, že už dominuje Novak. Halu bych dal 50:50 s Rogerem. Pro laickou veřejnost je Roger nejspíš největší tenisovou ikonou a tedy GOAT. Ve většině nejdůležitějších statistik se drží na 1. místě. V 50-ti leté historii open éře bylo několik vynikajících tenistů a odehráno skvělých zápasů, proto označuji Rogera za nejúspěšnějšího nikoliv nejlepšího.
Reagovat
spaniel
To se dá podepsat.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
mahycek
Magereova, nezlob, vstyčnej Penis je nádhernej, akorát jestli je zahnutej doleva, nebo doprava?? Ale, nyní už jdu na to trápení Nishiho, a nebo né ? Dobrou noc, Portále.
Reagovat
Mayo
Dobrou mahycku.
Reagovat
Pavol
Finále s Marym by bolo fajn. Chce tu jednotku späť.
Reagovat
panzer.dragon
byl nekdy v historii boj o svetovou jednicku tak zapeklitej ze se cekalo jak dopadne finale wtf?
Reagovat
Kozoroh
Serbinátor úřaduje!!! No1e ničí Keie jaksepatří! :-)
Reagovat
Kozoroh
Wow, No1e jede!! :-)
Reagovat
mahycek
A teď jdu na tenis, né na PENIS. Rozestláno mám v obýváku u super TV, tak si to vychutnám. Včera jsem hrál, takže volno.
Reagovat
a.magerova
Já můžu na obojí... :-P
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1e!!!!! Do finále!!!!
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BNATUacF06G/

...je teplo :-D
Reagovat
VlS
Mohl bys tady přestat zahnojovat debaty o chlapským tenisu tvým čmucháním po holkách?
Reagovat
panzer.dragon
Andy je bojovnik, doufam ze to urve na 1 na konci roku
Reagovat
panzer.dragon
Murray spent 184 hours on court this year, which is a record (data available since 1995). He also broke the WTF record twice in three days.
Reagovat
Frick
Budou čekat tvrdé obhajoby, tak aby vydržela na postu no. 1, chystá hrát s novou revoluční raketou, se kterou bude dávat skutečné šupy.

http://i51.photobucket.com/albums/f397/weyland-yutani-colony/Angi_Press%202_zpsoux7jzuk.jpg
Reagovat
mahycek
Gigine, jsem tady málo, v úterý letím s dcerou do Miami, do oblasti Sunrice a myslel jsem si , že už několikrát si odešel, a stále se vracíš, tak tomu vlastně nerozumím. Jsem tu občas, protože mám jiné povinosti, ale mám tě rád. Píšeš hezky a když si chci odpočnout na Floridě u přátel, tak nechceš někdy v létě udělat nějakou produkci ???? Když né, tak se vrať. Hovght Mahycek.
Reagovat
gigin
Furt tě sleduju brachu, neboj!
Reagovat
d@ve
Pocta oběma semifinalistům, napínavější už to snad být nemohlo. Hezky to gradovalo.. Pravda, přál jsem to Milošovi, ale Andy to nakonec díky zkušenostem v BP urval.
Líbila by se mi ve finále bitva o 1. místo. :)
Reagovat
Frick
Zajímavá zpráva. Ale asi to i znamená naprostou rezignaci na založení rodiny, když by chtěla hrát tenis ještě po 40. narozkách. No a taky si těžko představuju, že by tam chtěla hrát sama.

Je to i hezká ukázka toho, že si tenistky rýsují kariéru "podle olympiád", takže určitě je pro ně cenná.
Reagovat
kada.tom
pro sestry Williamsovy je olympiáda mimořádně cenná a fakt, že jim Rio nevyšlo je určitě motivuje k tomu, aby to v Tokyu konkurenci ještě jednou (a asi naposled) ukázaly :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No Venus asi dítě neplánuje teda, ve čtyřiceti mít dítě? To bude hard
Reagovat
PetaM
Jako lesba nepotřebuje být těhotná (i když může). Takže pokud adoptuje, nebo jí dítě porodí přítelkyně, ona dál může hrát tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
zahrát si hlavní soutěž? Stačí se zaregistrovat na CTS a vyrazit do Tunisu. Kvalda nebyla plně obsazená , takže chytré třeba od 15leté Šiškové, že vyrazila právě tam, i když prize money jí asi cestu ještě nezaplatí a body jsou až od QF.
Už "Frickovatím", že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, bodík je už za 1. výhru
Reagovat
Nola
Milos x Andy vsetko uz bolo napisane, dych beruci zapas, tenis sa odohrava v hlave a tam je Mura velmi silny, takze zasluzena vyhra, raz urcite zlomi to nepriaznive skore proti skvele returnujucim hracom, mozno uz na rok vo Wimbledone.... ziadne problemy so zranenim som nepostrehla, takze slo zrejme iba o preventivne opatrenie, popr. setrenie sil na TM.... hrac z tej podcenovanej skupiny vobec nebol do poctu
Reagovat
gigin
'I've got a f----ing big heart' screams Murray after taking the tiebreak 11-9.
Reagovat
mahycek
Jak, tady někdo řekl, nepropadl jsem nostalgii. Byl to dobrý zápas, ale přiznám se, že taky čekám Rogera a Rafu. Je to takové smutné, no. Přeji tenisu, aby to bylo lepší, s těmi hráči, ale mám obavu, aby to nebylo, jak Michael Schumacher, jenom jezdit, ale žádné tituly. Pozn. Nic proti Michaelovi nemám, hlavně ať se uzdravi, alespoň pro život.
Reagovat
VlS
No, pro Michaela naděje u írá poslední, ale uzdravení nic nenasvědčuje. Co se Fedexe a Rafy týče se uvidí. Ale spíš se pomalu usmiřujme se střídáním stráží.
Reagovat
Mayo
Inak k zápasu. Videl som iba od stavu 2-2 v treťom sete ale Murray má podľa mňa najhorší forehand v histórií tenisu a priemerné podanie. Nato koľko úpsechov má v kariére je to vlastne výnimočný hráč :D má také dve slabiny(tak dôležité údery) a dokázal čo dokázal. Tie jeho údery z FH sú fakt zlé, slabé kopcovité + k tomu pomalý hard a vybere mu všetko aj také skoro dvojmetrové nemehlo ako Miloš (nič v zlom Miloš je v pohode). Miloško basketbalista (konečne dal dole ten rukáv :D ) do toho pekne trieskal a ako inak dobrý na podaní. Síce to nestačilo ale bolo to tesné a robí veľké veci. O rok to môže byť už možno aj GS.
Reagovat
Nola
Andy ma skvely prvy servis, vlastne zlepsil aj ten druhy, zrejme si nevidel Milosove predchadzajuce zapasy, on skvele returnoval, nielen dnes, ale vo vsetkych zapasoch, ktore odohral, podla mna sa Milos na returne zlepsil o 50 percent oproti minulosti
Reagovat
Mayo
Andy nehrá výborne. Navyše bude vyšťavený, nech bude jeho súper ktokoľvek dostane výprask. Každopádne je to jeho prvé finále TM, čo je dosť prekvapenie aj keď on v tej hale neni tak dobrý ako pod holým nebom, vo to zase strah nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
ale hrál
Reagovat
Tuttovka
Mě přijde fascinující, jak se zde projevuje pravda starého přísloví, :Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde." Je skutečně pozoruhodné, proč zde místní údajní fanoušci Miloše Raoniče neustále opakovali, že teď už určitě prohraje. Tomu se říká oddanost. Spíš je to asi tím, že to nebyli jeho fanoušci, ale antifans Murrayho. Já sice moc nechápu, proč někdo tak nesnáší Andyho Murrayho, kterého v životě nepotkal, ale to necháme na jindy. Je to skvělý tenista a jeho upracovaný styl mi taky nepřipadá úplně bomba, ale člověk mu musí přiznat kvality. Dostal se na vrchol, který si za tu spoustu smůly a odříkání zasloužil. Takže příště až budete někomu skutečně fandit, tak ho zkuste podporovat pořádně. Nemusíte spamovat debatu pod článkem tím, že teď určitě prohraje, někdo komu fandíte z důvodu, že nesnášíte jeho oponenta a bojíte se to říct naplno. Prostě řekněte normálně,: " Andy je ****. Stačí to jednou a my všichni ostatní pochopíme, že jste rozumní lidé, s kterými se nemá smysl hádat. Pak to tu alespoň bude přehlednější.

Jinak dnes určitě neumřel tenis, jak tu psali někteří. Tohle co jsme tu viděli byla dost velká oslava tenisu a moc pěkný zápas. Cenu by měli dostat oba, ale říkat takovou hloupost, že si Andy nezasloužil vyhrát, když tři a půl hodiny bojoval se skvěle hrajícím Raonicem, je prostě blbost.
Reagovat
Mayo
+1
Reagovat
Davor1
Ono niektorých treba brať trošku s rezervou. Ja keď vidím nejaký príspevok od toho mentálne retardovaného decka vrabejku, tak to rovno preskakujem, podobne ten psychopat havlát...
Reagovat
smazaný uživatel
pěknej obrat murrayho v zápase je prostě nej nej nej nejlepší světová jednička
Reagovat
Kozoroh
Miloš má z Můry komplex - letos s ním pošesté prohrál (nepočítám W/O v Bercy) a poosmé v řadě, naposledy Andyho porazil v IW 2014 a to už je dlouhá doba. Dnešní utkání nebo třeba finále v Queens měl Miloš výborně rozehrané, ale nedokázal to dorazit. Murray ani neví, jak se do toho finále dostal.
Reagovat
VlS
Nerypkej, aby nebylo finále námořních mocností a tys nemusel řešit, jak se tam Nole nedostal :-))
Reagovat
a.magerova
Zatím spokojenost z mé strany.
Reagovat
kada.tom
Andy zvládl další, tentokrát ještě o něco delší thriller a doslova vydřel svoje první finále na TM. Milose je mi strašně líto, protože se mi jeho hra líbí a přeju mu jen to dobrý, zvlášť když prohrál už druhý hodně těsný zápas s ultrafavoritem, ale Andy je Andy. Britové musejí být pyšní na Andyho, bojuje a rve se o to, co chce. Jde si za tím :-)

Obávám se, že ve finále bude Andy dost vyšťavenej, ale tak přece jen má o něco víc času na regeneraci jak Novak či Kei. Tak snad urve i finále (třeba zase v novém nejdelším zápase na TM) :-D

A ty hejty na Andyho chování ... no, jemu je to jedno, Britům určitě taky a Andyho fanouškům taky. Takže tak :-)
Reagovat
pockerface
Tenhle zápas alespoň trochu zvedl úroveň letošního TM. Protože do posud to byla jedna velká nuda. Ten Roger, Rafa, Delpotro tam prostě chybí. Ty zápasy ve skupině neměli ten správný náboj. Tedy alespoň pro mě. Můru nemusím, Novak bez energie a formy, Wawroš se na to úplně vybodl, Gael zraněný, Thiem jeho hra mi taky moc neříká, ale na nováčka OK, Nishi je bez emocí. Prostě chybělo tomu nějaké drámo a rivalita a ta se na kurty vrátí až se budou po kurtu prohánět Rafa s Rogerem.
Reagovat
Kozoroh
Propadl jsi nostalgii?
Reagovat
smazaný uživatel
JO TO BYLY ČASY, KDYŽ SE PROHÁNĚL PO KURTECH BORG A TI CO S NÍM BOJOVALI.
Reagovat
VlS
No, a ty to pamatuješ?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem ročník 51 mistře.
Reagovat
VlS
Tak jo, jen se ptám.
Reagovat
VlS
Gratulace Andymu a uznání Milošovi, je z něj komplexní tenista, umí všechno.
Reagovat
Tuttovka
Bohužel z mého pohledu hrál asi nejatraktivnější tenis na turnaji :). Tak třeba si ještě něco pinkne :D.
Reagovat
VlS
Co není letos, může být za rok.
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že jsem asi lepší zápas na okruhu neviděl. Doufám, že Murray po tomhle vyhraje i finále, protože tohle bylo skutečně skvělé.
Reagovat
spaniel
Chudák Miloš. Druhý těsný zápas co projel. 138:136 na míče pro květáka.
Reagovat
marsden
Arogantni mrdka ve finale:(((
Reagovat
blixa
Nežvaň, ty ve finále nejseš ;-)
Reagovat
marsden
a co bych tam delal? ja vidim, ze tam postoupil arogantni, priblblej skot, kterej by potreboval profackovat za svoje chovani.
Reagovat
smazaný uživatel
hm konec, murray nejnesympatičtější hráč v historii ve finále tm :( R.I.P. ATP
Reagovat
vrabejka
Škoda no smůla bojoval si pěkně
Reagovat
spaniel
Můra 2x nedopodával, 2x ztratil minibrejk v TB, neproměnil 2 MP na příjmu a 1 při vlastním servisu.
Reagovat
Davor1
A aj tak vyhral. Chudák Miloš. Chudák tomasinho.
Reagovat
pockerface
Miloš je borec! Ať už to dopadne jakkoliv. Jsem rád, že toho skoťáka po dlouhé době zase někdo pořádně prohnal.
Reagovat
vrabejka
Murray vyhraje 11-9 :(
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to tak vidim :((
Reagovat
smazaný uživatel
BOŽE TO NENÍ MOŽNÝ
Reagovat
vrabejka
No tak teď!!!!!
Reagovat
vrabejka
No tvl :D
Reagovat
vrabejka
Konec :(
Reagovat
Tuttovka
Vy tady chudáka Miloše odepisujete, jako DPH z auta :D.
Reagovat
smazaný uživatel
Miloši KAMAN!
Reagovat
vrabejka
Nebyl zábavnější mužský zápas v sezóně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Miloši když má servis jít tak nejde
Reagovat
vrabejka
Co chce Miloš víc gratulace Murraymu :(
Reagovat
spaniel
Tvl...
Reagovat
vrabejka
Ale respekt Milosovi
Reagovat
smazaný uživatel
dortmund vede neeeeeeeeeeeee :( bayern pome gol
Reagovat
smazaný uživatel
to snad ne :(
Reagovat
vrabejka
Tenis umrel
Reagovat
smazaný uživatel
come on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
vrabejka
Miloši už si měl vyhrát :(
Jestli toto vyhraje arogant tak umře tenis.
Reagovat
Tuttovka
Asi začnu sázet :DDD
Reagovat
spaniel
Pořád marně čekám, kdy si Můra tu pěst sežere.
Reagovat
Tuttovka
Tak je to evidentně dost vypjatý zápas :D. Třeba se toho tiebreaku dočkáme :D.
Reagovat
vrabejka
Raonic za 3 hodiny ztratí 1 servis a pak za 10 minut ztratí 2.
Arogant ve finále katastrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
no neni normární
Reagovat
vrabejka
Pane bože :(
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to sakra chce první servis
Reagovat
smazaný uživatel
Hm jasně Miloši teď to zahodit
Reagovat
vrabejka
Miloš ztratí 2 servisy za 10 wow :(
Reagovat
HECIS
hergot to su neeeeeervy
Reagovat
spaniel
Miloš paráda.
Reagovat
spaniel
Můra vypadá, že ho klepne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobřany
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra Miloš zaber
Reagovat
marsden
Pstros Mura bude ve finale ach jo:((( chlapecek labilni s dlouhejma nohama to zase nevyhral:(((
Reagovat
Tuttovka
Jestli Miloš prohraje, tak je mi ho skutečně líto, protože v tomhle zápase byl patrně asi ten lepší.
Reagovat
spaniel
To byl už s Djokovicem. Dvě tak těsné prohry, to nasere.
Reagovat
Tuttovka
To je bohužel pravda. Musím říct, že hraje na turnaji asi nejhezčí tenis.
Reagovat
Krisboy
A Kvjeták nejošklivější.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece máme trochu zastoupení o víkendu. Káťa Alexandrovová je sice Ruska, ale tenis se učí na žižkovských Spojích. Teď hezky zatápí v boji o finále Alize Cornet a má našlápnuto do TOP 100
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo tohle není možný
Reagovat
smazaný uživatel
Miloši ty jsi jitrnice :(((
Reagovat
PetaM
Miloši ... Jsi piča.
Reagovat
smazaný uživatel
co si to napsal
Reagovat
vrabejka
Ach jo :(
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš Zeman!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
vrabejka
Miloši už ho doraz :)
Reagovat
vrabejka
Toto Murray neotočí. Miloš hraje skvěle:)
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš zeman to vyhraje :) Xd
Reagovat
smazaný uživatel
Zeman to už vyhrál
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic je světová jednička a murray 1000.
Reagovat
d@ve
Dle verbálního a psychického projevu to tak i vypadá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
vztekat se když dá soupeř chybu xD ten Murray je fakt pošuk
Reagovat
smazaný uživatel
sorry když dá soupeř winner :D
Reagovat
smazaný uživatel
haha zkazil jsi to kakat
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on se vzteká na sebe, že mu svou špatnou hrou nlil na winner. Ale je to případ pro chocholouška, to je fakt :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi směšné že se světová jednička rozčiluje po každé UE dokonce i FE jak sedmnáctiletá juniorka, Serena i Djoko občas raketu rozmlátili ale oba dokázali u po velké chybě zůstat v klidu a hned v další výměně to napravit, Murray se furt jen vzteká. Možná kdyby byl trochu klidnější tak by výsledkově na tom byl ještě lépe. Světová jednička by po chybě měla udržet chladnou hlavu
Reagovat
smazaný uživatel
ale pí*ču
Reagovat
smazaný uživatel
:D co to má bejt tohle
Reagovat
Neor
Naprostej souhlas. Kdyby se držel v klidu, míčů by uhrál podstatně víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jako Katka Siniaková, hraje skvěle pak udělá chybu a začnete vztekat pak její hra spadne o 30% dolů
Reagovat
smazaný uživatel
začne se
Reagovat
Neor
Jenže u Katky je šance, že z toho ještě vyroste. :)
Reagovat
blixa
Ta už nevyroste ;-) :D
Reagovat
bIbec
Serena je v tomoto ohledu dost podobná Můrovi a stejnak je to jedna z nej hráček všech dob. Ale jasně, není to takovej extrém jak Můra.
Reagovat
bIbec
v ženském tenise bych řekl, že v tomhle ohledu sou asi nejhorší právě Serena a Halep. Vztekají se, protože třeba dovolily hráčce uhrát míček (dát winner)
Reagovat
bIbec
takže mi z toho vychází, že ho to rozčilování negativně ovlivňovat nemusí. Je to spíš známka perfekcionismu.
Reagovat
VlS
porazit vlastní temperament může stát víc sil, než ho ventilovat. Každej je jinej a když s tím dokáže vyhrávat turnaje, tak mu to asi neva.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray by měl možná brát nějaký prášky, kdyby se Petra rozčilovala po každé UE jako Murray tak už je Petra dávno zakopaná
Reagovat
smazaný uživatel
ale hov*no
Reagovat
PetaM
Měl by brát prášky. Ale nepomohly by mu ...
Reagovat
Krisboy
Takovej dryják ještě farmacetickej průmysl nezná, aby to na něj zabralo.
Reagovat
smazaný uživatel
Raoničova superlahôdka. Mňam-mňam-mňam!
Reagovat
smazaný uživatel
fuj žrát nějakého kanadana hnusnýho
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra Miloš zabrat
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš zeman ultras
Reagovat
d@ve
Milos je na síti dost neškodný.. :/
Reagovat
d@ve
I když teď mne uz několika zásahy na síti přesvědčil o opaku.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedem Miloš!!!!
Reagovat
Denis92
Murray dost mimo, vela kazi. Povedal by som, ze uz ma toho dost, zaver sezony mal nabity a dolahla nanho ulava.
Reagovat
smazaný uživatel
nekazí to je taktika
Reagovat
Tuttovka
Zápas je to zatím skvělý. Miloš ukazuje svoji skvělou formu a Andy hraje taky dost statečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Miloš!!!!
Reagovat
baggik
Pěkně Milda. Aby Novak nakonec nehrál o N.1 s Nišikorim.
Reagovat
Krisboy
Finále Nishi vs. Raonic by bylo hezké :) Ale to je ještě daleko.
Reagovat
Krisboy
Doservírovat!!!
Reagovat
Krisboy
Děkuji.
Reagovat
spaniel
No Můro, tak to dopadá, když jen reaguješ na aktivitu soupeře.
Reagovat
PetaM
Miluju ty jeho jestřáby!!! :D
Reagovat
gigin
jeden z posledních komentů na Nově. Zítra finálko úlně poslední. Chtěl jsem jim jen tak poděkovat za velmi příjemný koment, pohodu, přehled, sem tam jsme vás museli usměrnit, ale tak to potřebují všichni :))) Basa dopiluje dikci ještě a cajk :DDD

Tak borci ať se daří v novém působišti!!

PS: Nova má prej práva na Wimblík do 2018, tak nevím kdo to bude plkat. Musíme si vymazlit toho Jožku Havrilového ještě ;)
Reagovat
gigin
Toho som tiež stretol osobne a sympaťák obrovský!! Musím já říct.
Reagovat
baggik
Dneska je Vojta ve formě. Nemám rád tu frázi, že někdo vyhrál set po zásluze, samozřejmě jí taky používám. :-D :-D
Reagovat
gigin
A proč jí neříct dnes :D
Reagovat
smazaný uživatel
zítra poslední zápas před tím, než se budu muset spolehnout na grandslamy na Eurosportu a Wimbledon na Nova Sportu a Davis + Fed Cup na ČT Sport :D
Reagovat
Frantz
Presne tak, at jdou do p1c1 celej lama s digi tv!
Reagovat
Grigor_Murray
Jak to, že poslední? To už nebude tenis na nově :,( ?
Reagovat
gigin
Ne. Jen Wimbledon dva roky ještě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist