Murray odvrátil mečbol, díky druhému titulu z Miami bude světovou dvojkou

31. 3. 2013, 20:26
Aktuality 86
ATP MIAMI - Andy Murray v Miami v nepříliš povedeném finále plném chyb zdolal navzdory osmi ztraceným servisům i díky odvrácení mečbolu Španěla Davida Ferrera a získal svůj celkově 9. titul z turnajů Masters 1000, první od podzimu 2011. Díky němu se stane světovou dvojkou a vyrovná tak své nejlepší umístěni ve světovém žebříčku.
Profily hráčů
Andy Murray

Finále Sony Open začalo v obrovském horku, které se na výkonech obou finalistů neblaze projevilo. Andy Murray v první sadě hned v úvodu přišel dvakrát o podání, Davida Ferrera pustil do vedení 5-0 a to už stačil jen zkorigovat na 2-6. Ferrer byl na koni i v druhé sadě, když v závěru vybojoval důležitý brejk a srovnal na 4-4. Jenže v následujících hrách uhrál shodně jen po jednom fiftýnu a prohrál 4-6. 

Oba tenisté se po většinu zápasu trápili a v závěrečné sadě už i vinou vyčerpání ztráceli svá podání až do stavu 3-3. Murray pak za stavu 5-4 podával na vítězství, jenže o servis už poosmé přišel a za stavu 5-6 čelil mečbolu. Ferrer při něm dostal Brita do dlouhé výměny, kterou však po soupeřově forhendu přerušil a vyžádal si 'jestřábí oko'. To ale ukázalo, že míček 'olízl' lajnu a zápas tak pokračoval dál. Španěla už v závěru brali křeče, naopak Murrayho se štěstím odvrácený nakopl, získal sedm fiftýnů v řadě, tie-break ovládl dominantním výsledkem 7-1 a po 2 hodinách a 45 minutách úporného boje na rozpáleném kurtu zvítězil 2-6 6-4 7-6.

Statistika zápasu David Ferrer - Andy MurrayUtkání se neslo v duchu velkého množství chyb. Murrayho poměr winnerů a nevynucených chyb byl 23-45, Ferrerova čísla byla ještě mnohem zápornější 14-50.

"David je jedním z nejlepších hráčů na světě. Vždy když spolu hrajeme, tak je to fyzicky velmi těžký zápas. Dnešek nebyl výjimkou," komentoval Murray vyčerpávající utkání.

"Jsem unavený, velmi unavený. Byl to moc náročný zápas a já na něj neměl dostatek sil. Chyběl mi jediný míček... bylo to opravdu těsné, v tu chvíli jsem musel udělat rychlé rozhodnutí a teď vím, že bylo špatné. Už na to nechci myslet. Chci zapomenout," dodal skroušený Ferrer ke svému mečbolu.

David Ferrer a Andy MurrayPětadvacetiletý Murray se stal vůbec prvním šampionem Sony Open, který ve finále utekl z mečbolu. V Key Biscayne dnes navázal na svůj triumf z roku 2009, loni ve finále prohrál s Novakem Djokovičem. Celkově zaznamenal 9. titul z turnajů Masters 1000 a první od podzimu 2011, kdy po finálové výhře právě nad Ferrerem ovládl Šanghaj.

Díky druhému letošnímu triumfu si vítěz loňského US Open zajistil návrat na post světové dvojky před Rogera Federera, čímž vyrovná své maximum.

Třicetiletý Ferrer si zhoršil bilanci vzájemných utkání s Murraym na 5-7 a na betonu nedokázal zvítězit ani na pátý pokus. Finále turnaje Masters 1000 hrál celkem popáté, z jediného titulu se radoval loni na podzim v Paříži. Už před turnajem bylo prakticky jisté, že se v novém vydání žebříčku ATP posune zpět na čtvrté místo před krajana Rafaela Nadala, který v Miami nestartoval.

Ani Ferrer se nedokázal stát prvním španělským vítězem, Španělé mají v miamském finále po dnešku bilanci už 0-6. "Vím, že dnes to pro mě byla velká šance v Miami vyhrát. Ale jeden zápas můj život nezmění. Musím dál tvrdě pracovat a soustředit se na další turnaje," řekl bojovník Ferrer, který ve finále proti soupeřům z Top 5 nevyhrál ani na 13. pokus.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.169.090 dolarů)
nedělní výsledky (31. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Murray (2-Brit.) - Ferrer (3-Šp.) 2-6 6-4 7-6(1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

86
Přidat komentář
smazaný uživatel
It will be the first time since Nov. 10, 2003 both Federer and Nadal will be ranked outside the Top 2.
Reagovat
smazaný uživatel
...se to tak sešlo no:-) Nakonec je to obdivuhodné, že se tahle dvojka takovou dobu(!) držela v nejužší špičce. A myslím, že minimálně jeden z nich se tam "co nevidět" zas vrátí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
U Rafy to očekávám no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Roddick : "Conditions too slow...Guys dying playing 3 sets. So slow. Makes it impossible to hit winners which results in messed up winners/errors ratio"

Matt Cronin (novinár): "The ugly numbers from hard fought but ugly match: Ferrer 14 winners, 50 unforced, Murray 23 winners, 45 unforced. 15 breaks between 2."

Sergej Stachovsky: "Ferrer & Murray both 0 aces in 3sets..does that says something about the speed of the court&balls???"

Ivo Karlovic: "Men and women play with different balls. Men much slower balls..Court and balls in Miami are too slow to play entertaining tennis. There is no winners, just unforced errors."

Zápas som nevidel, ale očividne som si len uchránil zrak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, tak to fakt bylo. Akorát, že esa byly.
Reagovat
Fandina
Když už je tedy jeden povrch, nechápu, proč alespň míčky nejsou rychlejší, alespoň jako u holek, když už se tedy diváci musí na ty kluky dýl dívat, i když asi na holky by bylo lepší podívání, co se týká krásy ... úsměv
Reagovat
J.M.
Stížnosti na povrch se v Miami přesunuly z fajnšmekrovského undergroundu do jednohlasného mainstreamu celé tenisové veřejnosti. Aspoň v tom byl tento turnaj prospěšný. Jestli ATP a turnaje nezareagují ani na tohle, tak už nevím jestli někdy na něco. Zatím veškeré jejich reakce za celé ty roky na veškerou kritiku tohoto druhu bylo další a další zpomalení, s odůvodněním že tenis V SOUČASNOSTI čelí velkému nebezpečí, že se málo hraje, jenom servíruje. Vždyť vzpomeňte na Samprase s Ivaniševičem ve Wimbledonu... To je podle nich nejžhavější současnost.
Reagovat
dadaft
nikdy jsem to moc neřešil, ale s těmi míčky asi souhlas.

když se dívám na starší zápasy, tak jednoznačně je pro mě nej Rod Laver Arena v Melbourne - ale v předposledním vydání, tj. se zeleným Rebound Ace (jak jsem se nedávno díky místní diskusi dozvěděl) ----- vždy se tam hrál famózní tenis, plný akce a winnerů - RLA byl nejvyšší chrám tvrdého povrchu..................... (je ještě?)
.................... Rebound Ace je ale přitom charakterizován jako pomalý povrch s vyšším odskokem.
jak je to možné !?!?!?!?!?
- - - no asi nehráli s míči, které létají jak šutry, takže nejde dát winner a ještě díky tomu hráči po dvou setech lezou po čtyřech únavou...........

kurt, který má kvalitní odskok a přitom dobře drží spin, takže slajsy se moc neodráží, zato kick hodně................
............... a k tomu míčky, které rychle lítají.
tak bych to viděl já. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Čo to je také "entertaining tennis", Mister Karlovič?
Reagovat
smazaný uživatel
:-D...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak s výše psaným souhlasím...
Akorát musím souhlasit i s tím, co níže píše VlS: všechno se na povrch (nebo míčky) hodit nedá...
Reagovat
J.M.
To mi připomíná, jak když Simon kritizoval poměr atraktivity ženského tenisu k příjmům tenistek, opřeli(y) se do něj, že to říká zrovna on, jehož tenis davy netáhne.

To přece není o jednotlivci, a to, že to říká zrovna (kromě všech ostatních i) Karlovič, ještě neznamená, že nevidí, jak to je, respektive že tvrdí, že vzorem atraktivity je on.

Jinak na tom, co je "entertaining tennis", se myslím zrovna v Miami shodli vesměs všichni, ať už z kteréhokoli tábora - tenis, kde přinejmenším, jako minimální požadavek, počet vítězných úderů převažuje nad nevynucenými chybami. Což ještě donedávna byla samozřejmost, v Miami už se z toho stal relikt.

Tenis prostě vstoupil do nové éry - "UE-driven tennis", to by mohl být slogan pro tuto etapu, kterou si ATP a turnaje vysnily a konečně ji mají. Tenis založený na nevynucených chybách. To je tenis nového tisíciletí. Dříve se trhaly rekordy v esech, dnes budeme slavit počet nevynucených chyb. Čím víc, tím atraktivnější tenis je podle ATP.
Reagovat
J.M.
Ještě se podle mě v těchto debatách zapomíná na loňský Federerův výrok:

"Nechcete, abyste dali 15 skvělých úderů, a na konci to skončí chybou."

Loni si za to slízl kritiku, jak se vymlouvá a kdesi cosi. Ale ten chlap měl pravdu. Takhle vypadá tenis v Americe v roce 2013. Tedy s tím rozdílem, že těch úderů je třeba 30-40. Současný tenis vypadá tak, že nelze výměnu nijak zakončit, tak se pinká, pinká, dokud toho někdo nemá dost a nevyhodí to do autu nebo do sítě.

Pokud o pomalosti podmínek, míčů a povrchů mluví už i hráči jako Djokovič (ještě donedávna považován za nejlepšího hráče na pomalých tvrdých kurtech), který si taky v Miami stěžoval, že nebyl schopen výměnu nijak zakončit, pak už je jasné, že trend posledních let došel do fáze naprosté degenerace tohoto sportu a je nutno zařadit zpátečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako se mi nelíbilo vyjádření od Simona, byť to říkal jako zástupce hráčů, tak se mi nelíbí ani vyjádření od Karloviče. Tydle hráči by měli šoupat nohama, když se mluví o atraktivitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ale souhlasím, že povrch(míče) jsou nechutně pomalé. To se vlámáváš u mě do otevřených dveří.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bol za to kritizovaný, lebo to povedal po zápase, ktorý prehral. Ale samo sebou že má pravdu, väčšinou keď sa Roger pustí do takýchto rečí tak nehovorí odveci - ak sa s tým niečo nezmení, tenis ako taký začne mať atraktivitu squashu.
Hlúpy mainstreamový divák si určite ešte vychutnáva tie dlhé výmeny, ale časom to dôjde snáď každému. Tenis bol odjakživa rýchly šport, servis-volej však nechceme.
Najlepšie bolo obdobie niekedy v rokoch 2003-04-05 kde to bolo pekne vybalansované. Boli aj pomalé hardy (čo je vlastne oxymoron, ale budiš) napríklad v Miami ale v konečnom dôsledku prevažovala zmysluplná mnohorakosť.
Teraz sa hráči ani nemusia prispôsobovať novému povrchu, keďže všetky sú skoro na jedno kopyto a keď už aj nebodaj vyskočí nejaká odchýlka (šmyklavejšia modrá antuka napr.) tak sa Nadal, Djoko a spol. išli zblázniť len aby sa vrátili k pôvodnej antuke. Mohli by tak "vyskakovať" aj pri extra-pomalých povrchoch... počkať, nemohli.
Reagovat
Fandina
Na druhé straně, proč by měli Simon a Karlovič o tom mlčet. Jeden je obranář druhý ranař a nejsou to žádní hráči z konce žebříčku. Tak proč jim to vyčítat. Atraktivita je realativní pojem.
Reagovat
J.M.
Pokud mají pravdu, tak je jedno co jsou zač. Oni nemluví o sobě. Oni komentují současnost. Tím, že řeknou, že současný trend není atraktivní, nijak neříkají "JÁ jsem atraktivní. Kýžený nový trend, to jsem JÁ." To opravdu nebyl smysl jejich sdělení. To by byl hrozně primitivní způsob uvažování.

Když někdo vidí věci jasně, tak jak jsou, pak ať to řekne. Schopnost vidět věc jasně neimplikuje nutně schopnost dělat to sám líp. To jsou dvě různé schopnosti. Kritik taky nenapíše píseň, jak se zpívá v jedné písni. Ale má právo kritizovat. Stejně jako my máme právo kritizovat třeba hráče, bez ohledu na to, co si o tom nějaká fanynka myslí. :-) Nohama se šoupalo za socialismu, tam taky bylo hlavně potřeba držet hubu.
Reagovat
Fandina
Koukám, že jsme se shodli v podstatě příspěvku, ty jsi tedy mnohem delší, ale souhlas s tebou a vzhledem ke stejnému času, platíš pivo ... úsměv
Reagovat
J.M.
Jak kdysi napsal jeden chytrý člověk - nemám čas psát stručně. :-)

(OK. To jsem nevěděl, že piješ pivo.)
Reagovat
Fandina
A kritizuj si koho chceš a respektuj, že druhý má na kritiku tenistů jiný názor než ty a neschvaluje to.
Reagovat
Fandina
J.M. ... tak to je přece známá věc, že když dva se shodnou v jednom okamžiku v jedné věci, tak se to říká. To snad víš, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako Maradona, kdyby mluvil o fair play, jako Vettel kdyby mluvil o týmové spolupráci. Taky by měli pravdu, ale směšně to vypadá.

Dobrá mluvit o atraktivitě můžou, ale v jejich případě je to, podle mého, silně kontraproduktivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray
A great win today, and credit to David, he fought all the way. Thanks for all the support, am off to the beach now for a tournament photoshoot, will post up a few images in a bit..

Wow, fotky z pláže? Snad ne v plavkách, aby se dámy toho neopáleného těla nelekly :-))
Reagovat
smazaný uživatel
He added: "I just managed to fight well in the end. They were incredibly difficult conditions, very windy, extremely humid and hot.

"I served poorly and if I'd served better, I could have made things easier for myself. That's something I'll need to do better during the clay season."
Reagovat
tito
Chlapci, gratulace. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky děkuju.
Reagovat
VlS
Jsem příznivce rychlejch povrchů, mám rád hru, která odsepjpá. Ale všechno se na povrch hodit nedá. Kdyby Andy hrál dnes tak jak hrál 2. 3. set s Ríšou, tak by vyhrál ve dvou za půlku času.
Povrch rozhodně není důvod pro sterilní údery bez chuti a zápachu, které dneska předváděl. S trochou nadsázky řeknu, že z míst, kde seděli diváci, kteří chtěli vidět razantní chlapskej tenis s testosteronem , se ozýval jen zoufalý nářek a pláč.
Andymu celkem fandím, ale pokud buďe v dnešnim výkonu pokračovat, budu spolu s Cézarem litovat, že po nájezdu na Británii nedošel o kus dál na sever a nevyhladil kmen Piktů do poslední duše.
Reagovat
Fandina
VlS ... rozumím smyslu příspěvku, ale napadá mě, jestli tam nemělo vliv i vedro a možná že někdo očekával chlapský tenis, ale myslím, že Andy nikdy nehrál tvrdě a chlapsky rychle. Nicméně, i takto dovedl vyhrát. Můj názor.
Reagovat
VlS
Ale hrál Fandino, hrál.) Naposledy s Ríšou sety dva a tři. Umí to, když chce.
Reagovat
VlS
Teplota 26 , ža
´dnej důvod k problémům.
Reagovat
smazaný uživatel
No hráli od půl 12 tamního času, na místě s obrovskou vlhkostí vzduchu, nic jednoduchého to rozhodně nebylo.
Reagovat
Fandina
VlS já vím, že když takhle rychle po sobě ho vidíš hrát úplně jinak, tak to posuzuješ. Já jsem ten zápas s Ríšou neviděla, ale dovedu si představit, že tam se třeba ta hra mohla odvíjet od úderů protihráče. Přece jenom je Richard víc celokurtový hráč a nebojí jít na síť. Dneska byl David na síti snad jednou a jinak hrál pořád na základní čáru. Nakonec to Andymu stačilo.
Reagovat
Fandina
Co se týče teploty tak tam některý den bylo při večerních zápasech i 16 a třeba včera když hrály holky také přibližně touhle dobou, tak byla Maša na zádech spocená a pak i vpředu a to už je co u ní říci a také tam bylo ve stínu 26 a oni hrají na sluníčku a vlhkost je tam opravdu veliká, je to Florida, ostrov, není divu.
Reagovat
Fandina
Florida je poloostrov a je tam obecně vlhké pondebí, oprava ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ taky menší zhodnocení :)
Reagovat
Nola
Andymu gratulujem, to 2. miesto mu prináleží, vyhral turnaj, kde niektorí zlyhali a zbytok špičky neštartoval, ich chyba...
zápas ma síce nedostal, ale na tom nezáleží, v TOP4 celkom svieža zmena
Reagovat
smazaný uživatel
Chudak David :(
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, vrať se:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, vážně...Murraymu to 2.místo nedokážu přát. Kdyby přišlo třeba po jeho výhře nad Rogerem v semifinále AO, viděla bych ho tam ráda, ale po tom, co předváděl teď na americkejch betonech...:-( Nic no, doufám, že se zvedne. Letos se stejně ještě žebříček řádně zamíchá, o tom nepochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem už vedle, on až do Wimbledonu může body jenm získávat, na antuce obhajuje minimum bodů, Madrid nehrál, Řím 3. kolo, Monte Carlo + Paříž QF. Takže půjde nahoru.

Náhodou s Gasquetem hrál opravdu dobře, dneska druhý set taky. Pak bohužel nebyly síly a oba hráli tak něajk prd. Ale i tak se dá, ono na US Open hrál taky špatný turnaj, krom zápasu s Raonicem neodehrál vyloženě výborný zápas, přesto měl titul, to už tak hotl někdy je.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty víš, třeba na antuce uhraje stejnou bídu jako minulý rok. Nebo ještě horší...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě i to se může stát. Ani by mě to moc nepřekvapilo. Andy a antuka to nejde dohromady. Loni na ní odehrál snad jen jeden opravdu povedený zápas a to na RG s Gasquetem.

Jo a mimochodem. V Madridu už se bude zase hrát na klasické antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Bude.
Reagovat
Roger_Federer
V Madridu se bude hrat na červene cihle, Atp to poručilo:)Nadal a dalši jedinci si to vybečeli..
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmíme ale zapomínat, že během celé antukové sezony se potýkal se zraněním zad, které jej limitovala, ať už v Barceloně nebo v Římě s Gasquetem. Rok předtím udělal třeba SF v Monte Carlu, kde obral o set Nadala a v Římě byl blízko 1. porážky Djokoviče v sezoně. Do SF v Paříži mu pomohl takřka challengerový los. S Ivanem dělá už déle, sám Ivan se vyjadřoval, že jsou to jiní hráči, že Andymu déle trvá přechod na atuku, Ivanovi zase dělal problém přechod z antuky na trávu. Proto Andy vynechává i Davis Cup, pár dní si odpočine a bude makat na antuce.

Samo sebou to ale bude pořád jeho zdaleka nejslabší povrch, neumí se na ní pohybovat jak na trávě nebo antuce, neumí se pořádně doklouznout jako Novak, dělá takové ty klasické hardovské minikrůčky. Podobně jako Sampras, jehož největší problém byl právě pohyb po antuce. Přesto má Andy dostatek kvalit, aby dejme tomu na každém antukovém turnaji minimálně to čtvrtfinále, případně semifinále udělal. Bude ale potřebovat lepší výkony, než teď na hardu, tedy ulehčit si ty zápasy tím, že bude z forhendu více diktovat tempo, jinak to může býr průšvih.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj díky.
Reagovat
smazaný uživatel
To přece nasimuloval. Hlavně s Nieminenem. :D
Sem zvědavej jak tam bude hrát. Větší aktivitu to bude chtít rozhodně. Přesně jak řikáš, alespoň udělat všude to ČF případně SF.

Jinak s tim DC proti Rusům asi je to beznadějný co?
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň RF zůstane pánem šmoulí antuky, to taky není od věci, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ta, to bohužel je beznadějné, s ním by je zválcovali, Rusové jsou bez Južného. Ale tak co, antuková sezona je přednější, prý pomůže na podzim. Zrovna Andy na té antuce potřebuje makat co nejvíce.
Reagovat
dadaft
čo bolo, to bolo,
terazky som Murrayom.
Reagovat
a.magerova
Taky si užij radost z titulu a 2. místa..... a k Tobě se nahlásím na oběd někdy příští týden.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc. Ale z toho obědu asi nic nebude. Jednak uvařit umím tak maximálně čaj. A taky bych nechtěl mít pak nějaké problémy s tomasinhem.:D
Reagovat
a.magerova
Tak snad zvládneš alespoň vajíčka na tvrdo a k tomu chleba plus samozřejmě ten čaj :-))
Přijdu i s tomasinhem a BASTA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To se neboj, já sice zvládám uvařit víc, ale pořád nechávám většinou tohle na mamince :-))

A nevadilo by, klidně bych přišel i já. Ale já věřím, že by se žádné nedůstojnosti neděly :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli se spokojíte jen s timhle, tak neni problém.

Samozřejmě žádné nedůstojnosti. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim, zápas jsem viděl od 2. setu, ale zas tak hnusný tenis to pro mě nebyl.
Jo byly tam UE, ale rád jsem si to shlédl. Škoda, že Murray nechodí po returnu na 2. serv na síť, dyk je u ní dost blízko. Andy pěkně brejkoval, zato svoje servisy dost zbytečně ztrácel. Ale já ho beru jako dramaturga.

Jinak jasně, že s rychlejším povrchem by nebylo tolik brejků. Ale zase by byly výměny servis-síť případně servis-eso.
Reagovat
Fandina
janekda ... psala jsem na vedlejším vláknu, že ten první set byl jasný pro Davida a souhlasím s tebou, že to zase taková hrůza nebyla, ve třetím se přetahovali a TB byl prostě lepší Andy.
Reagovat
a.magerova
Teda tomasinho jen kvůli Tobě nejsem tak nas.aná, jak bych původně byla :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, zelíčko už se vaří, zítra budeš mtí pěkně u mě svátečný obídek na stole. Pak si dáme jahůdky a bude všechno fajn :-)
Reagovat
a.magerova
Jj samozřejmě počítám s nejlepším servisem a teda i tím obědem..... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To počítej každopádně. Určitě s lepším servisem, než měl dneska Andy :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dajte mi link na Trinec - Zlin pls
Reagovat
smazaný uživatel
ČT4
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/
Reagovat
smazaný uživatel
ale mi to necche ist cez net
Reagovat
smazaný uživatel
normálůně to jde, asi máš problém s netem.
Reagovat
smazaný uživatel
hey ale mne napisalo ze len na uzemi CR to ide
Reagovat
Tomasito
ja mam stejny problem v Anglii:-( ..mate nekdo jiny link? please:-)
Reagovat
lasseklus
http://www.tvtipsport.cz/elh/?matchId=-444948718
Reagovat
smazaný uživatel
ukázalo, že když tak psychicky labilní člověk a úderově průměrný hráč jako je Murray může být světová 2., tak Rafa nebude mít moc práce dostat se zpět na vrchol.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nema body ani z Wimbledonu ani z US Open ani AO tak v pohode sa vrati na 2 a mozno aj na 1 miesto
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, narozdíl od fotbalu a hokeje musí mít tenista i v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Come oooon! Nejhorší finále Masters, jaké jsem kdy viděl, ale je to tam!

Andy Murray - the new world number 2!

PS: Hateří, pose.rte se!
Reagovat
rubens
Ferrer, to je dělňas, ten teda nic neošidí, i kdyby měl lézt po čtyřech. Hlubokosklon. Andy darmo mluvit... Ale...hvízdejte rachejtle, petardujte petardy všech druhů, bouchejte šampáňa všech druhů, neb, podle zákona nejlepšího, mistr usedá na trůn. Pro ty kdo neznají jeho jméno, Sir Andy Murray, po slovensky pánes. Vivat. :)
Reagovat
Fandina
tomasinho ... a kdo je hater Andyho?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj asi tak. :)
Jinak je fajn, že po podzimních prohraných zápasech z MP, tentokrát naopak z MP utek a vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych tak 95% tenisportalu.
Reagovat
Fandina
Mutdemus ... myslela jsem konkrétně kdo to je. Nevšimla jsem si nějakého, tak abych to věděla, přečetla to.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba já, ale nejde o něho, ale o jeho hru. minulý rok se mi líbil,ale letos hraje tzv,. "tužku" a to prostě, jako fan Rafy nemohu trpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba skoch. Ten je asi největší.
Reagovat
smazaný uživatel
Těch tady je, se podívej na ty, co mu říkají simulant, namistrovanec, pšstros, to jenom z tohodle týdne.
Reagovat
smazaný uživatel
a třeba já. nesnášenlivej labil. všechno mu vadí. lidi, rozhodčí, fererův masér, prostě všechno. sprostej hajzl. a navíc hraje tužku, jak říká castor troy.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to jede :D Právě proto jsem to zmínil, aby vylezli všichni :-)))
Reagovat
Fandina
aha, takže je nutné být někoho hater, nebo ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist