Murray je jako první ve 3. kole. Trápí ho zvýšená pozornost novinářů

30. 8. 2012, 09:39
Aktuality 37
US OPEN - Ve středu se ve dvouhře mužů US Open kompletovaly dvojice pro zápasy 2. kola, Andy Murray má však jako jediný za sebou již dva úspěšně zvládnuté duely. Po rozpačitém prvním kole si zcela hladce poradil s Chorvatem Ivanem Dodigem.
Andy Murray

Jako první postoupil do třetího kola mužské dvouhry olympijský šampion Andy Murray. Britský tenista přehrál 6-2 6-1 6-3 Chorvata Ivana Dodiga a větší problémy než s postupem má se všudypřítomnými novináři.

Po triumfu na hrách v Londýně totiž raketově vzrostl zájem médií, paparazzi ho sledují i u hotelu. "Ptali se mně, jestli jsem viděl fotografie nahého prince Harryho. A jiný se mě ptal, co si myslím o korunovačních klenotech. Je to něco jiného, než na co jsem zvyklý, ale je to v pohodě," uvedl svěřenec českého rodáka Ivana Lendla.

Murrayho nyní čeká delší pauza, protože další zápas odehraje nejdřív sobotu. To však neznamená, že si bude moci užít pověstného newyorského nočního života. "Díky tomu, jakého mám kouče, jsem si jistý, že budu zítra zase na tréninkovém kurtu," poznamenal s úsměvem pětadvacetiletý Skot. O postup do somifinále se utká s vítězem španělského souboje Feliciano López - Pablo Andújar.

Už na 29. grandslamovém turnaji v řadě postoupil do 2. kola David Ferrer, který naposledy nezvládl vstup do soutěže v roce 2005 ve Wimbledonu. Na US Open začal čtvrtý nasazený Španěl výhrou 6-4 6-2 7-6 Jihoafričanem Kevinem Andersonem. V dalším zápase vyzve bývalého semifinalistu Nizozemec Igor Sijsling.

Ve třech setech zvítězil i šampion z roku 2009 Juan Martín Del Potro, který nastřílel 48 vítězných úderů včetně 19 es Florentu Serrovi a zvítězil 6-4 7-6 6-4. Argentinský tenista se měl původně utkat s krajanem Davidem Nalbandianem, ten se však kvůli zranění odhlásil a šanci tak dostal francouzský lucky loser.

Na triumf ve Winston-Salemu navázal vítězným zápasem v 1. kole US Open John Isner. Domácí nasazená desítka k radosti publika zdolala vy vyrovnaném utkání 6-3 7-6 5-7 7-6 Belgičana Xaviera Malisse. Dvoumetrový Američan trefil 59 winnerů, v dalším zápase se utká s Finem Nieminenem.

K vidění byly také hned tři obraty ze stavu 0-2 na sety. Janko Tipsarevič měl velké problémy s Francouzem Guillaumem Rufinem, nakonec však na outsidera našel recept a vyhrál po boji 4-6 3-6 6-2 6-3 6-2. Ve 2. kole se střetne s přemižitelem Jana Hájka Američanem Brianem Bakerem.

Michajl Južnyj vedl v souboji s Gillesem Mullerem už 2-0 na sety, ve čtvrté sadě měl mečbol, nakonec však čtyř a půlhodinovou bitvu s Lucemurčanem prohrál 6-2 6-3 5-7 6-7 6-7.

Otočit vývoj utkání z 0-2 na sety se povedlo také Ernestu Gulbisovi. V duelu s Tommym Haasem to vypadala na vcelku snadnou výhru zkušenějšího Němce, Lotyš ale od třetí sady zabral a nakonec zvítězil 4-6 3-6 6-4 7-5 6-3.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
středeční výsledky mužů (29. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Baker (USA) - Hájek (ČR) 6-3 6-4 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Anderson (JAR) 6-4 6-2 7-6(3)
Del Potro (7-Arg.) - Serra (Fr.) 6-4 7-6(4) 6-4
Tipsarevič (8-Srb.) - Rufin (Fr.) 4-6 3-6 6-2 6-3 6-2
Isner (9-USA) - Malisse (Belg.) 6-3 7-6(5) 5-7 7-6(9)
Gasquet (13-Fr.) - Montaňés (Šp.) 4-6 6-2 6-3 6-3
Kohlschreiber (19-Něm.) - Llodra (Fr.) 7-6(2) 4-6 7-6(4) 6-1
Gulbis (Lot.) - Haas (21-Něm.) 3-6 4-6 6-4 7-5 6-3
Robredo (Šp.) - Seppi (26-It.) 6-1 7-5 6-3
Muller (Luc.) - Južnyj (28-Rus.) 2-6 3-6 7-5 7-6(6) 7-6(6)
Stebe (Něm.) - Troicki (29-Srb.) 6-4 6-4 3-6 6-2
Harrison (USA) - Becker (Něm.) 7-5 6-4 6-2
Klahn (USA) - Melzer (Rak.) 4-6 6-3 7-5 5-7 6-4
Johnson - Ram (oba USA) 6-3 7-6(5) 6-3
Sijsling (Niz.) - Gimeno Traver (Šp.) 7-5 6-3 6-4
Žemlja (Slovin.) - Mello (Braz.) 7-5 7-6(3) 7-5
Nieminen (Fin.) - Kukuškin (Kaz.) 6-0 6-2 skreč K.
Mayer (Arg.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-4 7-5
Paire (Fr.) - Dimitrov (Bul.) 5-7 6-3 7-6(4) 6-2
Hewitt (Austr.) - Kamke (Něm.) 4-6 6-2 6-1 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) - Brown/Kas (Něm.) 6-3 6-3
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Norman/Waske (Belg./Něm.) 6-3 3-6 7-6(5)

Dvouhra - 2. kolo:
Murray (3-Brit.) - Dodig (Chorv.) 6-2 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
brixner
Na zvýšený zájem médií si budeš muset prostě zvyknout ! I bez vítězství na OH už nejsi žádný "nazdárek", pár let jsi mezi Top 5, takže média zajímat jednoduše budeš !Chápu, že novináři umí být velice nepříjemní a vlezlí, obzvláště ti z bulváru, jenže-co s tím ? Všichni ze špičky se s tím musí jednoduše vyrovnat, myslím, že Ivan by nějakou cennou radu dát mohl ! Tohle je dost složité, oni i ti novináři dělají svou práci a musí se snažit, protože rovnice je vcelku jednoduchá: Andy prohlásí, že Britské korunovační klenoty jsou nádherné a že by se vyjímaly mezi jeho trofejemi( řečeno s velice vysokou nadsázkou) a co se stane? Tenhle blábol na N-tou donutí dalších pár tisíc lidí si nějaký ten mizerný bulvární plátek koupit...Tohle víš Ty i my všichni, buď jen rád, že se o Tobě chce psát především v souvislosti s Tvým tenisovým uměním, co by za to dala taková Agáta, kdyby se o ní psalo proto, že NĚCO DOBŘE UMÍ :-)) Ty ale Agátu neznáš, takže jdi prostě " s davem". Jsi už snad dost zkušený, aby sis s tím vyšším zájmem médií poradil ! Soustřeď se na to, co Ti jde nejlépe, Roger, Rafa a spol. to už dávno umí! Až budeš mít nad hlavou pohár pro vítěze US OPEN, pak se teprve připrav na "masakr :-)) " Sice fandím nejvíce Rogerovi, ale triumf na GS turnaji Ti moc přeji, už by bylo na čase, ne ? Takže mnoho úspěchů do dalších kol ! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
jestli Agáta něco dobře umí, tak se dobře prodat. Jestli myslíme tu samou Agátu, která na mě skoro každý den čumí ze stránky, kde si otevírám email. A tenhle národ, kde nejprodávanější deník je blesk, z ní dělá celebritu.
Reagovat
brixner
Ano, myslel jsem tuto "celebritu!" Rovněž netuším, co lidi na bulváru typu Blesk, tolik přitahuje...Vždyť dnes si může do novin napsat kdo chce co chce, prostě si články vymýšlet a lidé tomu věří a věří...Kdo ví, o čem to vlastně svědčí...Dobře, že tuto divu Andy nezná osobně, myslím, že by byl "UŽ" v Top 1000 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan ze by mu mohl dat radu? :-D Videl si jeho rozhovory? Aspon nejake, kdyz jeste hral? Styl davani interviews, jake daval Lendl byl prinejmensim zvlastni. Aspon pro zapadni media. At se v tomhle radsi drzi uplne bezneho odpovidani na otazky, nez aby si bral priklad z Lendla. Jinak proc to pises jemu? Myslis, ze si to precte :-D To je druha vec, co me pobavila.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiřadím se k adeptům na Bohnice,i si myslím,že Tsonga nepřejde ani přes Kližana:))To je pro mě zápas dne.
Reagovat
dadaft
jména vítězů:

Andy Murray
Laura Robson

The New York Times: "Britové dobyli New York"
The Washington Post: "Nad Flushing Meadows vlaje Union Jack"
Frankfurter Zeitung: "Stříbrný olympijský mix ovládl singly na US Open"
Reagovat
Pe3k
Snílek :D
Reagovat
gigin
MF DNES : "Další z uživatelů tp odvezen do Bohnic !!"
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, to bych se asi zbláznil radostí, mně stačí už Laura ve 3. kole. A Andy? Tam yt ambice musí být nejvyšší, ale uvidíme, klíčové bude semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Klíčové bude pro něj spíš čtvrtfinále
Tsonga říkal že za to jak ho Murray ve Wimbledonu sestřelil že se za to pomstí a na us open ve čtvrtfinále to bude ideální příležitost a věřím že Jo vyhraje.Allez
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga tam s tou formou ani nedojde, v osmfiinále ho složí jrho tradiční kat Nišikori. Navíc největší šance má Tsonga na trávě, ani tu na US Open bych mu na Andyho nevěřil teda. A když jsme u toho, co dělá Karlovič, který měl porazit Simona a potrápit Fishe? Zase fňuká po porážce s no namem, že mu hlásili chyby nohou? On je totži taková lopata a antitenista, ež bych se tomu ani nedivil.
Reagovat
freeteepek
Viděl jsem kousek. Pěkný přestřelky.
Reagovat
Pe3k
Lopez by ho mohl potrápit, teda pokud se na něj dostane. Paparazzi by měli začít dělat něco pořádného, třeba podávat míčky na turnajích futures :) a princ Harry by měl s těma kalbama už skončit, nebo to dělat alespoň v soukromí...
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez si ani neprdne, loni měl 5x lepší formu než letos, kdy je marný a právě ve 3. kole US Open loni dostal pořádný výprask. Letos nečekám, že by vůbec uhrál set a kdo ví, jestli i nějaký tiebreak. S takovými hráči si Murray vytře kurt.
Reagovat
Pe3k
Tak prdnout by si mohl, třeba ho to popostrčí k lepšímu výkonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, takový hráč nemá Murraymu čím uškodit, je fakt na tom s formou hodně špatně a už ani tak by neměl moc šancí. Ale co, však Murrayho potrápí každý ne? Ve Wimbledonu Karlovič (zdravím milan.wind, krásné 1. kolo Karloviče, že?), teď Lopez nebo Raonic a pak hateři zjistí, že stejně zase dal SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím, ze lopez nie je zrovna hrac,ktory by mohol Andyho porazit..Na druhu stranu ako fanusik hraca s 0GS by som bol s tym vytieraním kurtu opatrnejší..
Reagovat
Pe3k
Lopez umí na US Open zahrát super, třeba proti Federerovi v roce 2007 (pokud nemá formu, tím lépe pro Andyho ne?). Murray je favorit (jeden z favoritů) a už začínáš být nervozní což?...No to věčné čekání na první gs člověku na klidu nepřidá...

Chardy vs Murray Cincinnati 2012

http://www.youtube.com/watch?v=j_JEGDoWk5E&feature=g-all-u
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez by měl šanci jen v případě, že by Murray byl soustředěný ještě méně než nedávno proti Chardymu. Jinak tři sety a domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem nervózní, i kdyby ten grandslam nikdy nevyhrál, tak bude vždycky pro mě geniální hráč s neuvěřitelným talentem a citem pro míč. A vím, že ten grandslam prostě jednou vyhraje. Jde o tom, že na Murrayho neumí, vzájemná bilance 6:0 ve prospěch Andyho, loni jej Murray zničil na Wimbledonu i US Open a to měl Lopez životní formu. Nevím, proč bych nemohl mluvit o vytírání kurtu, když nemá grandslam. To je nějaké nové pravidlo? Někdo vyhraje třeba 6:0, 6:0, ale nevytřel si kurt, protože nevyhrál gradnslam?
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho hra se mi nelíbí to se právě radši dívám na Karloviče jak podává než na ty nudné výmeny a zkažený ksicht murrayho ve Wimbledonu jsem viděl každý jeho zápas kromě zápasu s Čiličem a v každém zápase měl otrávený ksicht je mi nesympatický to mám radši i Youzhnyho ale murrayho prostě ne a Grandslam nikdy nevyhraje to mi věřte
Reagovat
smazaný uživatel
Teď když si to napsal ty, tak už začínám opravdu věřit, že GS vyhraje, protože tvoje typy na tenis jsou asi tak stejně žalostné jako měl lopata. :D
Reagovat
gigin
Andy až do finále v suchým ...
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš ažo do semifinále, tam v mokrým a ve finále v suchém s Johnem :-)
Reagovat
Sonja
Prej s Johnem, kuš! To v tobě nezůstalo k Nolemu ani trošku lásky?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, něco určitě, ale ne tak silné. Samozřejmě počítám s Nolem do finále, ale John je pro mě momentálně už číslo 2 a byla by to paráda. Snad teda ale udělá aspoň čtvrtfinále.
Reagovat
Sonja
Aha...no, já doufám, že se John dostane maximálně do čtvrtfinále, protože v semi bych se ho upřímně bála:-D:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tipy milana.winda jsou něco jako tipy od Vízka? ;-)
Reagovat
Mayo
a čo je na tom, že Murrayh prehral s Chardym v Cincinnati? to je úplne niečo iné ako GS...vôbec som nemal obavy o Andyho po tom, čo tak skoro vypadol v Cinci...ja fandím Rafovi ale Andy má nato vyhrať tento turnaj...a ja si myslím, že ak príde k semifinále Roger vs Murray tak víťaz toho zápasu aj vyhrá celý turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
S vytieraním kurtu som to samozrejme myslel v tom zmysle, ze nikdy nie je odveci mat trochu ucty..Ja mam Feliho celkom rád a nemusí sa mi to čítat najlepsie..Navyše, Murray je sám ten, ktorým súper vytrel kurt, takze vzdy je to iba o tom, kým nepríde silnejší súper..
Reagovat
Roger4EVER
Chudinka si bude muse zvyknout na zvýšenou pozornost novinářů, fakt je mi ho líto, chudinka malej ;(
Reagovat
rubens
Silná trojka je oslabená, Murray jasnej kandidát na triumf
Reagovat
smazaný uživatel
V čom konkrétne sú Djokovič a Federer oslabení ?

Rebríček race hovorí za všetko :

Djoko 8755, Fedex 8590, Nadal 6840, Murray 4820 ...
Reagovat
gigin
Taky nevím, co to rubens říká :-O
Reagovat
rubens
Jenom malá provokace, Murray je ale můj favorit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist