Murray jde dál, Roddick si poradil s Hewittem

11. 6. 2009, 20:10
Aktuality 3
ATP LONDÝN – O rostoucí formě před blížícím se Wimbledonem přesvědčil diváky v Queen´s Clubu Andy Murray, který bez větších obtíží vyřadil Španěla Garciu-Lopeze. Ve hře o svůj již pátý triumf na trávě v Queensu zůstává i Andy Roddick, jenž ve šlágru dne zdolal Australana Hewitta dvakrát 7-6 a zítra ho čeká Chorvat Karlovič.

Souboj bývalých světových jedniček Roddicka s Hewittem zdržela hrozba bombovým útokem. Výhrůžku, která se po prohlídce areálu ukázala jako planá, objevil jeden z diváků přišpendlenou na zdi. „Začátek zápasu byl odložen, celý komplex byl prohledán, ale nic se nenašlo,“ uvedl šéf Queen's Clubu Andrew Stewart.

Světová trojka Andy Murray pokračuje ve skvělých výkonech a po výhře nad Italem Seppim si dnes poradil se španělským antukářem Guillermo Garciou-Lopezem dvakrát 6-4. Skotský tenista prolomil soupeřovo podání za stavu 5-4 v první sadě, ve druhé získal protivníkův servis již v páté hře a po 69 minutách se radoval z postupu do čtvrtfinále.

„Dnes se mi hrálo dobře. Cítil jsem se lépe než při úvodním utkání,“ dodal rodák z Dunblane, který se může stát vůbec prvním britským šampionem v Queensu od roku 1938. Nasazená jednička doputovala do čtvrtfinále i minulý rok, ale kvůli problému s palcem musela vzdát duel s Andy Roddickem.

Jediným dnešním problémem Andy Murrayho tak byla malá tržná rána na pravé ruce, kterou si přivodil v průběhu utkání. „Nic se nestalo, je to pouze škrábnutí,“ dodal 22letý hráč, který na turnajové prvenství z travnatého povrchu stále čeká.

V souboji o semifinále vyzve domácího Murrayho Američan Mardy Fish. Ten měl snadnou práci s turnajovou desítkou Felicianem Lopezem, kterého z kurtu vyprovodil po setech 6-1 a 6-4. Osmý nasazený Fish úřadoval především na podání, když zaznamenal 12 es a ztratil pouhé čtyři míče. 27letý Fish startuje v Londýně už pošesté, ale ve čtvrtfinále se zde představí vůbec poprvé.

Z amerického souboje Blake-Querrey vyšel jako vítěz zkušenější z obou hráčů, James Blake. 29letý tenista získal první sadu v poměru 6-4, ve druhé byl po získaném breaku na nejlepší cestě k vítězství, ale Querrey nakonec získal sadu pro sebe. V rozhodujícím dějství však měl šestý nasazený Blake opět navrch a zítra ho čeká souboj s Michailem Južným, který si poradil taktéž ve třech setech s Gillesem Simonem z Francie.

Mezi nejlepších osm se probojovala i bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero ze Španělska, který vyřadil belgického kvalifikanta Xaviera Malisseho a v dalším kole ho čeká opět Belgičan, tentokrát Steve Darcis. Finalista prostějovského challengeru se na postup příliš nenadřel, když mu vzdal favorizovaný Gael Monfils.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 750.000 eur) -
čtvrteční výsledky (11. 06. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Murray (1-Brit.) - Garcia-Lopez (16-Šp.) 6:4, 6:4
Darcis (Belg.) - Monfils (4-Fr.) bez boje
Blake (6-USA) - Querrey (USA) 6:4, 4:6, 6:3
Fish (8-USA) - Lopez (10-Šp.) 6:1, 6:4
Ferrero (Šp.) - Malisse (Belg.) 6:4, 7:6 (7:4)
Karlovič (15-Chorv.) - Mahut (Fr.) 6:3, 6:4
Južnyj (14-Rus.) - Simon (3-Fr.) 6-1, 2-6, 6-2
Roddick (2-USA) - Hewitt (15-Aus.) 7-6, 7-6

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Su to dvaja hraci ktorym zobrat podanie na trave je asi nemozne. Mam na mysli Queens nie Wimbledon tam je daka 100% trava ci co a je pomalsia ale ked pozeram tento turnaj neskutocny povrch pri podani. Tiez to vidim na tri Tie-breaky asi tazko povedat kto vyhra. I ked Roddick ma vyhodu z eak budu vymeny urcite je lepsi ale mozu byt maximalne dve pri Karlovicovom podani dalsie dve budu esa alebo taka supa ze to da do siete.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Roddick jde sice dál, jenomže před ním stojí takřka neřešitelný úkol - totiž sebrat podání Karlovičovi, protože jinak budou v zápase dva, možná, že dokonce i tři tiebreaky a v nich je možné skoro vše, jak dobře víme...Ale budu pro tentokrát fandit Amíkovi, ať vyhraje tenis nad divácky nezáživným bombardováním:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, s tymito dvoma panmi si divaci tenisu moc neuziju. To bude asi len o jednom údere a esach.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist