Mourinho k hráčům Realu: Vezměte si příklad ze Štěpánka

25. 11. 2012, 11:05
Aktuality 70
Trenér Realu Madrid José Mourinho dával svým svěřencům po překvapivé sobotní prohře s Betisem Sevilla za vzor českého hrdinu Davisova poháru Radka Štěpánka. U fotbalistů "Bílého baletu" totiž postrádal bojovnost.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Třetí celek španělské ligy ve 13. ligovém kole podlehl na hřišti Betisu 0:1 a ztrácí osm bodů na vedoucí Barcelonu, která má navíc k dobru dnešní utkání na půdě valencijského klubu Levante. Mourinhovi u hráčů chyběla bojovnost, která by podle něj měla vyvážit zjevnou únavu po středeční remíze v Lize mistrů s Manchesterem City. 

"Když se cítíš unavenější než obvykle, musíš využít jiných předností jako jsou psychická odolnost, ctižádost, překonání sebe sama," citovala charismatického Portugalce agentura AFP.

Jako příklad takového přístupu Mourinho uvedl Štěpánka, jenž minulý víkend v dramatickém vyvrcholení finále Davis Cupu mezi českými tenisty a Španělskem vybojoval rozhodující bod proti papírově silnějšímu Nicolási Almagrovi.

"Jestliže čtyřiatřicetiletý sportovec jako je Štěpánek dokáže hrát tři dny po sobě, když se dře pro vítězství svého týmu, tak mi neříkejte, že hráči ve věku 25 nebo 26 let nemohou hrát ve středu a v sobotu," argumentoval portugalský kouč na tiskové konferenci po zápase v Seville.

Zároveň uznal, že domácí vyhráli zaslouženě. Ohledně vytoužené obhajoby titulu Mourinho poznamenal, že není "ani příliš pesimistický, ani příliš optimistický".

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vše nejlepsi k narozeninam preju Radku, hlavne zdravi. Doufam ze nam jeste par let budes delat radost :)
Reagovat
Fandina
připojuji se také k gratulaci Štěpcovi ještě tady a přeji všechno nej. Zdraví štěstí a hodně úspěchů přeji Radku k dnešním narozeninám. At se ti daří a máme na co koukat, fandit. Gratulace moc.
Reagovat
gigin
su rád, že sa potkáme :D
Reagovat
smazaný uživatel
gigine, tady je Radovo! Ze se radej nesetkate pod "Challenger Tour Finals" v Sao Paulu.. mimochodem, bude tam i Hidalgo! :-))
Reagovat
Fandina
Mě by zase zajímalo jak se potkají ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
daji si spicha v hospode, poznavaci znameni: vytistena stranka TP, sojci pirko v klope a usmev.. ;-)
Reagovat
Fandina
No tak asi největší problém bude to sojčí pírko ... úsměv
Reagovat
tito
Jak v hospodě? Hezky na kurtu ! Hospoda až potom. :-) Že, gigine? A sojčí pírko zapíchnu do Rafovo kšiltovky - D
Reagovat
gigin
Ajde, ogaři :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Stepcovi vsechno nejlepsi k narozeninam preje sojka! :-)
Reagovat
a.magerova
Celý den čekám, že sem hodí článek pro gratulanty, ale asi vědí proč tak nečiní bo by se našlo plno rýpalů, že zase ON, ale mi osobně tady ten článek opravdu chybí :-/
Tak budu následovat sojku a popřeju tady: "Radku vše nejlepší samozřejmě hlavně hodně zdraví a pořád takovou chuť do života nejen tenisového!!!" :-))
Reagovat
gigin
Trhá trička, "jebe" do Tipsy, hlásí jestřába divným způsobem. Vše nej!! Je s tebou sranda :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsme si pomohly... ;-))
Reagovat
a.magerova
Tak alespoň něco pro rozptýlení, ale je TO jen a jen pro Tebe, tak doufám, že TO nikdo jiný neotevře!!!
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=813539136994
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=513539550989
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Dik! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tanec na Gangham Style v podání Maruš
http://www.youtube.com/watch?v=uMEMwlRtHdM
Ten její smích je BOŽÍ :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, včera nás Masha nalákala fotkou na facebooku a dneska je video. :) Ten Mashy smích je nakažlivý, protože když se směje ona, tak se začnu smát taky. :D
Reagovat
Vojtiik
HALA Madrid!
Reagovat
smazaný uživatel
CO BEREŠ ZA FET? UHEKANOU MÁŠOMARJÁNU? PAK TO S TEBOU PODLE TOHO VYPADÁ!!!!!! TAKOVÉ BLÁBOLY POŘÁD DOKOLA...........HRŮZA
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy nás seznámíš s tvým žebříčkem nejhezčích tenistek, na který nás tady takovou dobu lákáš? ;-)
Reagovat
gigin
Tvl!!! On už to přitáhl!! A zrovna pod Djokův článek, aby odvedl pozornost od NO.1!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to se na to musím podívat. A výsledek tě asi moc nepotěšil, když ti to tak hnulo žlučí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak nepodívám, protože to nemůžu najít. Nemůžeš ten článek líp specifikovat?
Reagovat
gigin
Houby :)))))) Iček tam bylo mrak. Jinak bez žádného překvapeni :DD Když jsme u té žluče - vůbec!! Zrovna ty jsi tu doma... však víš :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Za odkaz dík. :-)

Ale nějak mi není jasné, cos myslel tou žlučí, že jsem tu doma a co mám vědět..
Reagovat
gigin
Nemáš zač...
Já nevím, jak bych ti to vysvětlil. Hele, asi takhle. Forehand tu to jednou trefně vystihl. Když sem přijdeš, tak je to jako, kdybys přišel mezi své "známé" na karty. A poslední dobou se to tu začalo tak divně tvářit. Víš (chápeš) už o čem mluvím?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že už tě začínám chápat..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, už jsem ten žebříček zveřejnil 5. 11. v 17:23. :) Divím se, že ti tahle diskuse unikla. Byl to můj poslední výraznější počin v této sezoně. :D Jinak Ičkami jsem nešetřil a českými tenistkami taky ne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, nečekal jsem, že pod článkem o Djokovičovi bude přehled tenistek. Moje chyba, zapomněl jsem, že tady diskuze často odbíhají od tématu článku. :-)

Jinak teda kdo bude v top 4 jsem trefil, akorát jsem si nebyl jist pořadím, co se týče Češek, klidně by jich tam mohlo být i víc, vím alespoň o jedné, která by si to rozhodně zasloužila. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono to bylo docela k tématu, protože v tom článku byl i konečný žebříček WTA. Jenom gigin se jaksi kroutil, ale pak mě stejně přesvědčil, že tam ty krásky chce. :D

Kdo bude v Top 4, to nebylo těžké uhodnout. :D Pořadí v první čtyřce jsem udělal vyloženě podle toho, jak se mi holky líbí vzhledově. Jinak je mám rád všechny čtyři stejně, ale Maruška je prostě nejkrásnější. :) Co se týká národů, tak Češek tam bylo nejvíc. Nevím přesně, na koho narážíš tou poslední větou... Na Petru? Na Lucku Šafářovou? Holt si budeš muset udělat vlastní žebříček. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš recht, 4 Češky není špatné číslo. ;-) Ač jsem tu považován hlavně za FFPK, tak jsem měl na mysli spíš Šafi, ta se mi z Češek vždycky líbila nejvíc. Ačkoliv Petru coby majitelku nejhezčích nohou na okruhu (mimo jiné) si tam taky v klidu umím představit. ;-)
Reagovat
skott
Mourinho ale mohl doplnit, jak dlouho se na ty 3 dny Štěpánek připravoval..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Byls v Praze na Marušce? :)
Reagovat
skott
no samozřejmě že byl:) dokonce jsem pořád čekal, kdy vtrhneš na kurt, ale překvapivě se mi nepodařilo tě ani identifikovat:)) jak sis to vlastně užil, byl jsi i na Fed Cupu?
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se taky nepodařilo identifikovat nikoho z TP a to nás tam bylo asi pět. :D Užil jsem si to náramně a tady máš odkaz na diskusi, kde jsem se o tom hodně rozepsal. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/sarapovova-na-advantage-tennis-v-praze-porazila-kvitovou-i-safarovou-11113/

Na Fed Cupu jsem nebyl, tak jsem fandil Aničce aspoň u televize. :) Víš, že 1. prosince v Miláně budou hrát Masha s Anou exhibici proti Errani/Vinci?
Reagovat
skott
no to je slušný sloh teda:-) ale díky za něj, klobouček, že dovedeš takhle všechny ty dojmy dát rychle dohromady, aby dávali smysl..:) Pochopil jsem teda dobře, žes seděl na té straně za lavičkami? Tam lítali všechny trička, tenisáky atd. tak si měl štěstí aspoň na ně, když ne na podpis Marušky...
Jinak pravda, že Maria celou exhibici ¨odtáhla¨ vlastně úplně sama, kdyby byla nemocná ona a ne Petra, tak nevím, co by pořadatelé dělali. Bylo vidět, že oproti Petře ví, jak dělat zábavu, ikdyž ani jí to není úplně vlastní a sám jsem nevěděl, co můžu čekat. A improvizovaná čtyřhra se mi taky líbila nejvíc. Hlavně ta holčina, která hrála na Mariu měla perfektní bekhend.
Ne, to mi uniklo, že má v plánu čtyřhru v Miláně. A s Ivanovic proti Errani/Vinci? Bych chtěl poznat člověka, kterýho to napadlo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Spousta lidí to tady po mně chtěla, tak jsem nemohl zklamat. A taky se rád dělím o své zážitky s ostatními. :) Přesně tak, seděl jsem na té straně za lavičkami a dokonce za lavičkou Mashy. Ale byl jsem docela blízko, ty tenisáky a trička lítaly až do zadních řad... Jinak se vším souhlas. :)

Co se týká té exhibice v Miláně, tak napřed budou hrát dvouhry Masha proti Saře a Ana proti Robertě. No a pak ještě budou hrát debla, Masha s Anou proti Errani/Vinci. Všechny zápasy budou na jeden set... Já myslím, že je to super nápad. Dvě nejkrásnější tenistky na jedné straně a dvě nejlepší deblistky žebříčku na druhé. :) Jsem zvědavý, jak to holkám půjde. Tajně doufám, že to bude dávat Rai Sport, ale moc tomu nevěřím... Snad budou aspoň potom nějaká videa, protože bych se na to docela rád podíval. :)

http://anaivanovic.com/news/ana-set-milan-exhibition
Reagovat
skott
já jsem seděl přesně na opačné straně, zhruba na úrovni zadního obdélníku v 15.řadě. Výhled skvělej, ale do těch míst nešlo vůbec nic, všechno jen na tu jednu tribunu za hráčkama:-(

Jsem to myslel trochu jinak. Nepochybuju, že tobě by se líbilo i kdyby spolu Máša s Ivanovic skládaly puzzle:-) ale to spojení dvou tak ortodoxních singlistek, které chtějí hrát všechno za každou cenu samy, proti skoro telepaticky se doplňujícím Errani s Vinci mi přišlo ujetý. Nevěděl jsem, že na programu budou i singly. Přesto je divný, že Maria v Praze chtěla nastoupit jen proti Petře a v Miláně ji stačí ty dvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě by se mi to líbilo. :) Máš pravdu, ale právě proto mě zajímá, jak ten zápas bude vypadat... Souhlasím i s tím, že Masha a Ana jsou ortodoxní singlistky, ale taky už si debla zahrály. Masha ho hrála zamlada (v letech 2002-2004) docela hodně a měla několik partnerek. Ana zase hrála nějaké turnaje v deblu loni s Andreou Petkovic. Možná by jich pár odehrála i letos, kdyby Petko nebyla většinu sezony zraněná... No prostě jsem na to zvědavý a je to asi právě z toho důvodu, že je to takové netradiční. :)

Je pravda, že Masha měla jedinou podmínku, aby v Praze hrála s Petrou. Ale myslím si, že kdyby Petře zdravotní stav nedovolil nastoupit ani na ten jeden set, tak by určitě nebyl žádný problém, kdyby celou exhibici s Mashou odehrála Lucka Šafářová. Jsem přesvědčený o tom, že by to Masha pochopila.

Co se týče dalšího programu Mashy do konce roku, tak ještě 7. prosince hraje exhibici v Sao Paulu s Caroline. Takže spolu odehrajou už druhou letošní exhibici (v březnu hrály v New Yorku). Možná se zase zapojí i Rory. :D Tenhle zápas bych taky rád viděl. :)
Reagovat
tommr
a to je jen dobře - za příkladnou reprezentaci si to zaslouží ... :)

Jinak já jsem si ted na konci sezony procházel statistiky a zjistil jsem, že ATP Radkovi letos připočetla omylem jednu porážku navíc:

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Radek-Stepanek.aspx?t=pa

Radek tam má omylem započítanou dvakrát porážku s Troickým ve finále WTC z května (a Troický má naopak dvakrát započítáno vítězství nad Radkem), takže mu pak vychází chybnej součet 27 porážek místo správných 26. Úplně tu samou chybu udělala ATP i u Tomáše Berdycha, kterýmu započítala dvakrát finálovou porážku s Tipsarevicem. U Tomáše jsem to už úspěšně urgoval a chybu na webu ATP odstranili. U Radka tam ta chyba ale stále zůstává i když jsem na ní taky upozornoval. Možná, že by nebylo od věci kdyby se na ATP v týhle věci obrátil ještě někdo jinej z fanoušků Radka - víc stížností má přece jen větší šanci na úspěch ... :)
Reagovat
Fandina
Napíšu tam. Hoď mi do vzkazů podrobnosti, cos tam posílal. Taky to tam pošlu. Díky.
Reagovat
Fandina
tommr ... tak díky, právě jsem to tam také odeslala.
Reagovat
VlS
Tak vidím, že debata k Radkovi, ke které článek je se nerozvine, Monty svejma kráskama zahnojí cokoliv
Reagovat
gigin
Zamotal mi debatu pod článkem o No.1 Djoko! Už jsme dva, co na něj maj políčeno :D
Reagovat
Roger_Federer
Tvoji debatu?:) no kurna tady je to už Srbske kralovstí..ususatore.
Reagovat
Roger_Federer
Tvoji debatu?:) no kurna tady je to už Srbske kralovstí..usurpatore.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovo "zahnojí" bych si vyprosil... Pokud se dobře koukám, tak já tady debatoval spíš o fotbale. Ty dva odkazy, co jsem tady dal kvůli Mashe a Caro (Rorymu), ti snad tolik nepřekáží... A taky jsem tady v posledních dnech moc nediskutoval právě proto, že jsem to neměl kam dát. Spousta lidí píše OT k různým článkům, ale nevšiml jsem si, že by to někomu příliš vadilo. No jo, ale na mě a "moje" krásky je tady prostě poličeno. :D

Takže o "mých" kráskách jsem tady napsal minimum, ale jestli chceš, tak můžu napsat víc a nejenom o těch tenisových... Třeba teď jsem dokoukal 1. kolo slalomu v Aspenu a stýská se mi po Lindsey, která nemůže jet, protože ještě není po nemoci úplně fit. Včera dokončila obřák úplně vyčerpaná... Tak snad už v Lake Louise bude v pohodě, protože bez Lindsey to prostě není ono. Když se teď nehraje tenis, tak chci vidět "svoje" krásky v ostatních sportech. :)

gigin: Jsem rád, že to bereš s humorem (u VISe o tom pochybuju). :D A nezapomeň, že můj slib platí. V článku o Mashe básničky o Novakovi můžeš, protože je to její kamarád. :) Ale můžeš vlastně cokoliv, protože žádná debata není "moje". :D
Reagovat
gigin
Roger: Usurpátor, vole. Napodruhý trefa. Na "náš" národ nic jiného neplatí.
monty25: jsme jen nickové, s tím nic nenaděláš.. úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina nenapodobíš, ta je jenom jedna. :)
Reagovat
dadaft
je vidět, že Radek zanechal dojem napříč sportem...
Reagovat
smazaný uživatel
No a když už jsme tady otevřeli diskusi o dalších sportech, tak sem dám i jednu aktuální zprávu z golfu... Hlavně se mi na tom líbí ta fotka. :)

http://sport.idnes.cz/mcilroy-vyhral-european-tour-v-dubaji-dxo-/sport-golf.aspx?c=A121125_150330_sport-golf_ber
Reagovat
a.magerova
Tak to je od Mourinha pěkné, že to takhle zhodnotil, to je pro Radka taková přidaná hodnota jeho vítězství a to mu opravdu přeji!!!
Jo a abych v tom nenechala montyho25 samotného, tak musím napsat, že je Mourinho vážně rajcovní chlap... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pep Guardiola je podle mě mnohem větší sympaťák, i když už netrénuje Barcu. Mourinha jsem nikdy nemusel, už od té doby co trénoval Chelsea... Být tebou, tak zůstanu u Rogera. Ale to předpokládám, že zůstaneš. :)
Reagovat
a.magerova
No jo ale když já ráda chlapy vlasaté.....
To je bez debat, že zůstávám u Rogera!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ked sme nacali debatu o futbale (pocas "uhorkovej sezony v tenise" idealna prilezitost), tak musim suhlasit s antipatiami voci Josému..V jeho prípade sa to dokonca naakumulovalo v správnom klube, kedze rovnaký postoj prechovávam aj k Ronaldovi a politike Realu..To su jediné tri veci, ktoré mi vo futbale "vadia", takze ich mam aspon vsetkych pohromade :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Mourinha opravdu nemusím, ale pak už mi z celého Realu vadí asi jenom Pepe, protože občas hraje jako prase. :D Ronaldo se mi moc nelíbil v Manchesteru, ale teď mi nevadí. Dokonce se i odnaučil zbytečně padat, což je při přestupu z Anglie do Španělska docela paradoxní... Ronalda uznávám jako nejlepšího hráče hned po Messim. A ještě to má u mě dobré, protože se mi líbí jeho přítelkyně Irina Shayk (modelka). :) Co se týká té politiky Realu, tak vím, kam směřuješ. Někdy loni jsem četl v časopisu Respekt, že Barcelona si svoje hráče vychovává, zatímco Real je kupuje. To je celkem pravda. Ale že by mi to na Realu vadilo? No rozhodně mám radši cestu, kterou vyznává Barca, ale u Realu jsem si na to tak nějak zvyknul. Oni už to takhle dělají hodně dlouho. Pamatuju si, že někdy kolem roku 2003 tam hráli Zidane, Beckham, Figo (dříve hráč Barcelony) atd. Oni to tak prostě dělají, ale nějak mi to ani nevadí. Real hrál vždycky nahoře a má dlouholetou tradici. Spíš se mi nelíbí kluby jako Manchester City nebo Chelsea, které se z ničeho nic (díky bohatému mecenášovi) dostali nahoru a skoupili všechny hráče, které mohli. Takovým týmům říkám "sbírka Pokémonů". :D
Celkově mi Real nevadí, už jenom proto, že mu fandí Emička. :)

a.magerova: Aha, tak to jo. Což o to, já mám taky rád holky vlasaté. :D Ale já to srovnání Guardioly a Mourinha bral spíš povahově... Kdo je větší krasavec, to už si musíš rozhodnout sama. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ja kupovanie hráčov do klubu beriem ako samozrejmosť, je to v dnešnej dobe už bežná vec. Vadia mi len hromadné a premrštené nákupy, na ktoré musí zákonite niekto doplácať..Na čo bol Realu Kaká, držiteľ zlatej lopty, keď je na lavičke?..A to nie je len jeho prípad, v Madride kapú hviezdy..Pred ním Owen, dokonca aj najlepší Slovák Dubovský..

Real kedysi s Hierom, Carlosom, či Zidanom mi nevadil, akceptoval som ho, mal vlastnú vybudovanú kostru..No nedávno nákupy prerástli všetky medze, v čase kedy ikona klubu Raul musí požiadať o prestup. To je veľmi smutné.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Taky nechápu, proč kupujou takové hráče, když potom sedí na lavičce... Kaká je dobrý příklad. Owen přišel do Realu někdy po Beckhamovi a moc dlouho tam nevydržel. Dubovského si nepamatuju, ale vím, že jeho život skončil hodně smutně.

Co se týká Raúla, tak s ním zatočili opravdu nehezky. Ke svým ikonám by se měl klub takového formátu chovat úplně jinak... Ale já byl rád, že šel potom do Schalke. :)
Reagovat
Roger_Federer
že to nekdy napišu ,ale tady naprosto souhlasim s forehendem, je smutne, že svetovy hrači sedi v Realu na lavičce a mrhaji roky a talentem..
Reagovat
smazaný uživatel
Už na jeseň gratulujem Barcelone k opätovnému návrat na španielsky trón, tam kde nepochybne patrí. Vamos Barcelona, sorry Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jste to ještě neviděli, určitě se podívejte... :)
http://www.wtatennis.com/page/OffCourtNews/Read/0,,12781~2989660,00.html

K tomu článku můžu říct jediné: BARCA!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dělaš ty taky něco jiného než že tady stříkaš z fotek ?
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že sis to ani neotevřel. Jinak bys totiž věděl, že tam nejsou fotky, ale hlavně videa... No jo, tvůj nick o tobě hodně vypovídá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nebylo přímo tady na tohle ale sleduju tě už dlouho a nedělaš tu nic jinýho než že tady honíš.Už jenom to že fandíš třem hračkam z TOP12 o tobě něco vypovídá protože podle mě nejde fandit někomu stejně jak ty tady neustale píšeš.Stejně jako mi nepříjde normální koukat se na DC stím že tenisti mají pěkné přítelkyně.Pak to vypadá že jediný baby vidíš v televizi nebo na počítači
Reagovat
smazaný uživatel
fanouskem těch kničících fiflen, to rozhodně - ty máš také dost, bolí z toho uši
Reagovat
smazaný uživatel
Piš radši, že fandím čtyřem hráčkám z Top 13, to se čte ještě líp. :D Já mám jedině radost z toho, jak jim to teď jde. Ale můžu říct s čistým svědomím, že jsem s nimi prožíval i chvíle, kdy se tolik nedařilo... Takže proč by nešlo fandit tak, jak tady píšu? A co se týká toho DC, tak já bych se na to díval stejně, ale ty pěkné přítelkyně jsou takovým bonusem navíc. :) Někdo si ale myslí, že jsem se na to díval jenom kvůli Ester a Nicole a rozšiřuje tady tenhle mýtus. Já se tomu původně nebránil, ale teď vidím, že to někdo vzal až moc vážně. :D Jo a bab vidím každý den spoustu a živých, představ si to...

Jara: Já se za to nestydím, že fandím dvěma nejlepším tenistkám světa. :) A komu fandíš ty, to nenapíšeš?
Reagovat
historik
tohle mě potěšilo, sport a sportovci se vůbec nejvíc zasloužili o reprezentaci naší země (a doufám, že ještě neřekli poslední slovo)
Reagovat
darek.vrana
Myslíš? Nebo e o nich jen nejvíc mluví?... Já myslím, že ve vědě a v kultuře máme reprezentaci taky důstojnou, jen se o tom tolik nepíše.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist