Mirzaová: Bolelo mě zápěstí

19. 3. 2008, 17:06
Rozhovory 0
Dvousetovou porážkou s Danielou Hantuchovou se rozloučila s Indian Wells Sania Mirzaová. Po jednom forhendu mě začalo znovu bolet zápěstí, prozradila Indka na pozápasové tiskové konferenci.
Profily hráčů
Sania Mirzaová

Ve druhém setu jste měla šanci vyhrát...
Tu jsem měla už v prvním. Měla jsem asi pětkrát možnost vyhrát game, i při podání soupeřky. Ve druhém to asi vypadalo vyrovnaněji proto, že jsem ty míče dokázala proměnit, zatímco v prvním ne. Myslím, že jsem se začala moc snažit; pokaždé, když jsem vedla 40-0, jsem chtěla výměnu rychle ukončit. Druhý set byl hodně vyrovnaný a myslím, že to (Hantuchová) cítila. Mohlo se to změnit za stavu 4-3, pak jsem sice ještě vedla 5-4, ale... pořád cítím bolavé zápěstí, měla jsem vyhrát ten game za stavu 5-4.

Co máte se zápěstím?
Už to trvá pár dní, jak hrajeme v tom větru. Chvílemi to cítím a chvílemi ne, myslím, že vítr to zhoršuje. Bylo to v pohodě, včera jsem jen 45 minut trénovala. Při jednom returnu jsem potom dneska zahrála pozdě forhend, pak znovu a potom jsem měla pocit, jako bych ani nedokázala přehodit rychlost na kole. Hodně to teď bolí.

Takže vám vadilo hrát proti větru?
Hlavně je to mým západním držením (western grip) rakety při forhendu, proto mám problémy se zápěstím, skoro chronické. Buď změním držení, ale to nechci, nebo asi budu muset na operaci, protože se to pořád vrací. Ve větru potom člověk nemá perfektní timing, a to vyvíjí větší tlak na zápěstí.

Takže je možné, že po sezoně podstoupíte operaci?
Zrovna teď mě zápěstí hodně bolí. Většinou to není tak zlé, takže mi to dělá starosti. Občas to bolí a pak přestane, když si na to dám led. Teď ale o operaci nepřemýšlím. Během pár dní bych měla jít na magnetickou rezonanci.

Už vám ji někdy dělali?
Ano, je to už nějaký čas a tenkrát to bylo v pořádku. Zápěstí mě trápí asi tři roky... vlastně dva a půl, abych byla přesná. Vrací se to, když hraju na rychlém povrchu, takže pokaždé, když hraju třeba ve Stanfordu, si zápěstí ovazuju, protože tam jsou kurty hodně rychlé.

Nepomohla by vám o něco větší rukojeť rakety?
Já mám hodně malé ruce.

Ale možná by to zmírnilo tlak na ně...
Jak jsem řekla, ta bolest přichází a pak zase odchází, takže jsem se tím zatím tolik nezabývala. Třeba tady jsem to cítila v prvním kole proti Savčukové a potom proti Shahar (Peerové) zase ne. Není to zase tak moc časté, ten vítr tady to zhoršil, hodně foukalo i když jsem hrála čtyřhru. Dneska jsem to před zápasem cítila jen hodně málo, ani jsem si to proto neobvazovala. Neměla jsem s tím problémy, až do toho forhendu, o kterém jsem mluvila.

Při svém podání o něj musíte tvrdě bojovat. Jak moc ho dokážete zlepšit, abyste při něm získávala snadněji body?
Proti hráčkám jako je Daniela, které dokáží výborně zaservírovat v důležitých momentech, je mé podání určitě nevýhodou. Daniela má jeden z nejlepších servisů na světě, takže v porovnání s ní to rozhodně není moje silná stránka. Ale řekla bych, že od loňska jsem ho zlepšila, myslím, že teď podávám o hodně lépe. A pořád na tom pracuji. Jak jste řekl, když zlepším servis, získám víc bodů zadarmo.

Jaké to je, hrát proti ní? (Hantuchová) tu vyhrála dva tituly a vypadá to, jako by tu hrála v naprostém klidu, bez nervů...
Dneska zahrála několik skvělých úderů, navíc bych řekla, že jí pomáhá vzduch tady - hraje hodně přímé údery a míč tu létá rychleji. Víte, předtím jsme spolu trénovaly a hrála jsem s ní v Sydney před pár lety. Tady se mi zdá, že se jí daří hrát dlouhé míče. Někdy máte pocit, že to musí jít do autu, ale míč jde do kurtu. Možná je to tím, že jí to tu vyhovuje. Tady vyhrála úplně poprvé a obhajuje titul z loňska. Možná je to psychikou, kondicí, nebo prostě jen tím, jak hraje.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist