Miliony vydělané za triumf v Římě Djokovič věnoval obětem záplav

20. 5. 2014, 20:49
Aktuality 10
Druhý tenista světa Novak Djokovič věnoval celou finanční odměnu za triumf na turnaji Masters 1000 v Římě na pomoc obětem povodní v Srbsku. Svým třetím vítězstvím v italské metropoli, které vybojoval v neděli výhrou nad světovou jedničkou Španělem Rafaelem Nadalem, Djokovič vydělal 549.000 eur (15 milionů korun).
Profily hráčů
Novak Djokovič a Nenad Zimonjič

Šestinásobný grandslamový šampion se snažil své krajany podpořit v boji s přírodní katastrofou už během minulého týdne alespoň na dálku morálně. Také kritizoval stanice CNN a BBC, že o záplavách v Srbsku málo informují, i když jde o "naprostou katastrofu biblických rozměrů".

K pomoci vyplaveným vyzval Djokovič na svém twitterovém účtu a s krajanem Nenadem Zimonjičem se rozhodli jít příkladem. Další srbští tenisté Janko Tipsarevič a Viktor Troický, kteří kvůli zranění, respektive dopingu nehrají, lidem pomáhali přímo v terénu.

Zhruba 12.000 dolarů věnovala na podporu dětí a rodin také Ana Ivanovičová, která navštívila kancelář organizace UNICEF v Bělehradu.

Srbsko a sousední Bosna se potýkají s nejhoršími záplavami za posledních více než sto let. Podle odhadů zahynulo při povodních v těchto zemích 49 lidí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
gigin
https://pbs.twimg.com/media/BoJeWD8CMAAV8ii.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý a chvályhodný čin.
Reagovat
gigin
Novak nadále zvyšuje povědomí o povodních na Balkáně. Novak, zakladatel NDF, spolu s mnoha sportovními hvězdami, hrál tradiční charitativní fotbalový zápas. Akce se zúčastnili řidiči Formule 1, v čele s Fernandem Alonsem, a tým "Star XI" (Djokovič, princ Alberta, Neven Markovic, Fredrik Ljungberg, David Ginola a další).
Reagovat
s7RanG
Dobře on.
Reagovat
Stan_Borowitz
prostě umí poslechnout dobře míněné rady od známých z letištního baru...

Palec nahoru!
Reagovat
Fredy
Hluboce smekám tomuto činu.Nole pojd!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý čin od Novaka a dalších srbských tenistů! Stejně tak se snaží pomoct i Anička. Stačí v posledních dnech sledovat její Twitter...
https://twitter.com/AnaIvanovic
Reagovat
smazaný uživatel
no ja sy myslym, ze v tom parizi stejnak nevihraje. tak nevym. moh sy klydne ten pohar nehat, ja bysem ho teda nikomu neposlal, vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
speed
Nauč s psát a zapni mozek prosím ty retarde ;-)
Reagovat
Nola
pekné gesto, trofej po zásluhe skončila v správnych rukách..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist