Menšík slaví na třetí pokus svou první kariérní výhru na trávě, na Mallorce si vyšlápl na obhájce titulu

25. 6., 15:00
Aktuality 2
ATP MALLORCA - Jakub Menšík (18) v letošní sezoně absolvuje své první profesionální zápasy na travnatých dvorcích a na třetí pokus si připsal premiérové vítězství na nejrychlejším povrchu. Talentovaný teenager porazil na Mallorce 6:3, 3:6, 6:1 loňského šampiona Christophera Eubankse (28) a o své druhé kariérní čtvrtfinále na turnajích ATP se utká s Fabiem Fogninim (37) startujícím na divokou kartu.
Jakub Menšík má první profesionální výhru na trávě (© AFP)

Eubanks – Menšík 3:6, 6:3, 1:6

Jakub Menšík na trávě teprve sbírá zkušenosti. Mezi juniory odehrál na tomto povrchu pouhé dva turnaje a letos absolvuje první zápasy v těchto podmínkách mezi profesionály. Zatímco v Hertogenboschi i v kvalifikaci v Halle ztroskotal na prvním protivníkovi, na Mallorce začal cenným skalpem obhájce titulu Christophera Eubankse.

V úvodním dějství Menšík odvrátil všechny tři brejkbolové hrozby a o zisku sady rozhodl jediným brejkem. Ve druhém setu se však k žádné šanci na brejk nedostal a sám jednou na servisu zaváhal. V rozhodující sadě o 10 let staršího soupeře převálcoval. Na podání ztratil pouhé tři fiftýny a set vyhrál za pouhých 29 minut. Američana přestřílel na esa 12:9.

Osmnáctiletý talent v úvodu letošní sezony prorazil na nejvyšší okruh. Na začátku roku byl na 167. místě pořadí ATP, ovšem i díky senzačnímu tažení do finále v katarském Dauhá vylepšil své žebříčkové maximum na 65. místo.

Po náročné turnajové a zápasové porci před startem antukového jara se začal trápit se zraněním pravého předloktí, kvůli němuž vynechal mimo jiné svůj premiérový start na grandslamovém French Open.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve středu bude usilovat o své druhé letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve druhém kole vyzve bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho. S italským veteránem startujícím na divokou kartu má bilanci 1:1, loni ho porazil v kvalifikaci US Open a vrátil mu porážku z antukového challengeru.


Výsledky turnaje ATP 250 na Mallorce

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Haitik
A i super, že tu ruku taky už neměl ani obvázanou, tak snad je i 100% zdravý :-)
Fogniniho by taky mohl dát, pojď Kubo!
Reagovat
EllNino
U Kuby byla jen otázka času, až odehraje na trávě pár zápasů, může na ní hrát hodně dobře, z těch mladších bych řekl i nejlíp
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist