McEnroe: US Open vyhraje Andy. Murray nebo Roddick

20. 8. 2009, 12:13
Aktuality 14
Kdo vyhraje poslední grandslamový turnaj letošní sezony? Podle slavného Johna McEnroea se vítěz US Open bude jmenovat Andy, příjmením Murray nebo Roddick. Jeho bratr Patrick ale sází na tradici a věří pětinásobnému obhájci Rogeru Federerovi.
John McEnroe

Podle Johna McEnroea Roger Federer v New Yorku doplatí na události posledních měsíců.

"Mým favoritem na vítěze US Open není," řekl čtyřnásobný vítěz posledního grandslamu sezony McEnroe. "Jen proto, že už toho tolik dokázal. Nečekaně vyhrál French Open a potom Wimbledon a zlomil rekord a zvládl to ve stylu, v jakém porazil Roddicka," připomněl pětisetový maratón ve finále Wimbledonu, který Švýcar vyhrál 16-14 v rozhodující sadě.

"Záleží na losu, ale můj tip je Murray nebo Roddick. Roddick hraje tak, jak jsem ho ještě hrát neviděl, pro Murrayho je hard oblíbený povrch. Oba jsou hodně hladoví, Roddick chce vyhrát další titul a Murray svůj první."

Starší z obou bratrů McEnroeových zároveň vysvětlil, jak by mohl turnajový pavouk pomoci Murraymu, který díky úspěchu v Montrealu přeskočil v žebříčku ATP Rafaela Nadala.

"Murray je momentálně světovou dvojkou, což znamená, že Federer a Nadal můžou být ve stejné polovině. Roddick je zároveň světová pětka a mohl by tak být na Nadalově straně nebo ve Federerově čtvrtině, což by pro Murrayho znamenalo volnější los. To je dost důležitá otázka," dodal John McEnroe.

Federerova největší výzva? Jeho děti
Zatímco v jeho úvahách nepadlo jméno Rafaela Nadala, jeho bratr Patrick Španěla nevynechal. U něj ale záleží na tom, v jakém stavu budou jeho kolena, což se podle něj ukáže až po pár kolech US Open.

Kapitán amerického daviscupového týmu souhlasil s Johnem, že Andy Roddick se bude chtít ukázat po promarněné šanci ve Wimbledonu, největší šanci ale dává světové jedničce Rogeru Federerovi, který do New Yorku přiletí obhajovat tituly z posledních pěti let.

"Myslím, že to, že vyhrál Wimbledon a zlomil (Samprasův) rekord, ubralo z tlaku, který cítil. Může mu to ublížit? Může ztratit jiskru? Možná, ale když je uvolněný a bez napětí, hraje pokaždé výborně. Pořád si myslím, že je favoritem US Open."

A když měl označit Federerovu největší výzvu, jméno Andyho Murrayho ani Andyho Roddicka nepadlo.

"Jeho největší výzvou teď zřejmě budou jeho dvojčata." A John McEnroe souhlasí. "Jako otec devítiměsíční holčičky vám řeknu, že dvojčata jsou pořádná výzva. I když mi něco říká, že Roger nebude muset měnit tolik plenek, kolik musím já."

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No len,aby to nebolo úplne ináč Johne !
Reagovat
a.magerova
Souhlasím s jeho bratrem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Johnen, ještě bych přidal v závěsu za těma dvěma Del Potra a Djokoviče, který sice v ideální formě, ale US Open bude skvěle připraven
Reagovat
Kox
Já sice taky fandim Djokovicovi ale fakt v závěsu za těma dvěma neni. Dyť se koukni co hraje hraje strašně špatně, musí víc trénovat pak možná má i šance ale s touhle fromou a přístupem niky. Kdo by měl podle mě šance tak je to Querrey i když sice ne třeba na vítězství ale na čtvrtfinále nebo i semifinále. Prostě ti američani doma hrajou všichni dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak okruh favoritov podla mna prave na US Open vzdy najviac kopiruje rebricek,kdezto na antuke ci trave sa uplne na rebricek spoliehat neda:-)Takze z prvej šestky ma sancu uplne kazdy,snad najhorsiu formu ma Djokovic(aspon to zatial tak vyzera),plus moze prekvapit Tsonga,Karlovic,Soderling atd...Dufam ze turnaj nebude ochudobneny o ucast Nadala a ze pavuk vyjde tak aby Murray nemal upratanu cestu az do finale a napr. Federer sa vybil postupne s Karlovicom,Roddickom a Nadalom...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm,súhlasím. Ale spomínam si na RG, kde niektorí písali, aký má senzačný los Djokovič, Nadal, a aj Federer. Mne sa to také jednoduché nezdalo a mal som recht. GS je turnaj, kde sa môže stať hocičo. Takže na akom mieste v pavúku je hráč, na to by som absolútne nespoliehal. Naviac betón je povrch, kde môže zahrať dobre, ktorýkoľvek hráč z prvej 50-ky alebo 100-ky.
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa tyka Karlovica ten sa ukazal na Wimbledone ale teraz vyzera byt z formy prehrava skoro vsetky tie-breaky cize na US open on neprekvapi to uz skor druhy ranar Isner ten v klucovych momentoch dava esa zatial co Ivo to kazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite neberiem rebricek ako jediny smerodatny ukazovatel,skor som nim chcel naznacit favoritov podla mojho nazoru,bez toho aby som ich musel vymenovavat:-) Ale aj ked su GS zradne,tak myslim ze ako napr. Murray,tak Roddick pojdu daleko,ale prave od stvrtfinale je to prave o tom lose a mozu sa najlespi hraci stretnut uz skor...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som tomu Karlovicovi celkom veril,pre kazdeho supera bude neprijemny a aj ked v tie breakoch je to potom casto o jednej lopticke,tak myslim ze do 4 kola pojde,konieckoncov ved uvidime :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno môžu sa stretnúť skôr, máš pravdu. Ak nevypadnú ešte predtým, čo bol práve prípad RG, ktorý som spomínal. Ja si jednoducho poviem, ak to chce Fedex vyhrať, musí nabiť každého, kto mu stojí v ceste. Ak nie, tak bude mať smolu. Moj druhý favorit je DELPO, ak nie je zranený, toho sa odvážim si tipnúť ďaleko. Čo sa týka Máryho, podľa mňa sa pretrénuje a premotivuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Johne, príliš veľa rozprávaš a to len preto, aby si z toho niečo vytrieskal pre seba. Nič v zlom, ale človeka, s tak labilným nerovovým systémom, by som bral s veľkým nadhľadom.
Reagovat
herba
zapomněli na Tomáše!! :o))
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne na me ,)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist