Mauresmová finále v Dubaji neobhájí

28. 2. 2008, 13:39
Aktuality 1
Tenisový turnaj v Dubaji už zná dvě semifinalistky. Jako první postoupila mezi nejlepší čtyři hráčky Světlana Kuzněcovová , která porazila 6-1 7-6 bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou. Krátce po ní se radovala z postupu Srbka Jankovičová, které Anna Čakvetadzeová vzdala zápas po prvním setu.
Amelie Mauresmová

Francouzce Mauresmové se letos příliš nedaří. Tento týden dokonce připustila, že uvažuje o konci kariéry, a ani na turnaji ve Spojených arabských emirátech díru do světa neudělala. Zatímco loni se tu dostala až do finále, v němž nestačila na světovou jedničku Heninovou, letos skončila už ve třetím kole.

Kuzněcovová se od začátku soustředila na každý míček a z jejích úderů bylo cítit velké sebevědomí. V prvním setu využila obou nabídnutých možností k prolomení podání Mauresmové a úvodní sadu vyhrála za 23 minut hladce 6-1.

I ve druhém setu Ruska dokázala své soupeřce vzít podání, ovšem další průběh hry se značně vyrovnal. Mauresmová se zlepšila na returnu, prolomila servis Kuzněcovové a dokázala druhé dějství dotáhnout až do tiebreaku. V něm už si ale turnajová dvojka Kuzněcovová nenechala postup ujít a zaslouženě zkrácenou hru vyhrála 7-6.

Čakvetadzeová nedohrála
V semifinále nastoupí Kuzněcovová proti Srbce Jeleně Jankovičové. Ta dnes měla ještě lehčí práci než Ruska. Souboj s turnajovou šestkou Annou Čakvetadzeovou totiž skončil po prvním setu, po kterém ruská tenistka zápas vzdala.

Čakvetadzeová v prvním setu špatně našlapovala na levou nohu. Za stavu 1-4 si vyžádala fyzioterapeutku, která ji ošetřila. Ruska sice s s obvázanám stehnem zkoušela utkání dohrát, po dalších dvou prohraných gamech ovšem zápas skrečovala.

Výsledky
Výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:

Kuzněcovová (2-Rus.) - Mauresmová (Fr.) 6:1, 7:6 (7:4), Jankovičová (4-Srb.) - Čakvetadzeová (6-Rus.) 6:1 skreč.

Komentáře

1
Přidat komentář
dabelsobul
Nevěřím, že se Maursemová dokáže dostat zpět mezi elitu. To už to spíše zabalí... Ale pro tenis toho už udělala hodně, dekujeme :)

Kuznětsová má v Dubaji formu,ˇJankovičovou by měla udělat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist