Mauresmová: Chci zpátky na vrchol

20. 8. 2008, 13:36
Aktuality 4
Před dvěma lety vyhrála Wimbledon a Australian Open. Letos si o něčem podobném mohla Amelie Mauresmová nechat jen zdát. Bývalá světová jednička spadla až do čtvrté desítky žebříčku WTA, odkud se ale chystá dostat zpátky na vrchol. Nechci se cítit jako loni, tvrdí devětadvacetiletá Francouzka.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

Mauresmová, momentálně 33. hráčka světa, udělala další krok k návratu na výsluní v New Havenu, kde ve svém prvním utkání vyhrála dramatický třísetový zápas s estonskou tenistkou Kaiou Kanepiovou. Po dvou a půl hodinách se Francouzka radovala z vítězství 6-2 6-7 6-2 a postupu do dalšího kola, v němž se utká s další veteránkou Patty Schnyderovou.

Loni touhle dobou Mauresmová prožívala jedno z nejhorších období své kariéry. Brzdila ji zranění, i kvůli nim dokonce uvažovala o konci kariéry. "Minulé léto už jsem si vážně potřebovala udělat pauzu a zjistit, jestli už není na čase skončit," řekla bývalá světová jednička po své výhře nad Kanepiovou.

Minulý měsíc klesla Mauresmová na 37. místo v žebříčku WTA, což je její nejhorší umístění od roku 1998. "Necítila jsem moc velkou motivaci. Řekla jsem si ale, že se nechci cítit jako loni. Chtěla jsem v sobě najít víc emocí a pokračovat," vrátila se Francouzka k neúspěšnému období.

Před týdnem se už v Cincinnati dostala do semifinále a i výhra v bitvě s Estonkou jí znovu dodala chuť bojovat. "Jsem moc šťastná, cítím, že jdu správným směrem," věří Mauresmová v návrat lepších časů. "I když to loni bylo hodně těžké kvůli všem těm zraněním, řekla bych, že ještě můžu pokračovat."

Motivací je pro ni i to, že ženský tenis postrádá jasnou jedničku od května, kdy kariéru ukončila Justine Heninová. "Maria Šarapovová hrála pár měsíců moc dobře, ale potom se zranila. Myslela jsem, že ona bude tenhle rok dominantní, ale tohle by pro mě mohla být příležitost zkusit to a vrátit se na vrchol," dodává Mauresmová.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
nikde nevíte co se může stát, ale teď je zdravá no a zatím jí to jde. Ale bude to mít těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze na vrchol uz nema...........nwm no
Reagovat
smazaný uživatel
nepovede se jí to
Reagovat
smazaný uživatel
Už půjde tak akorát níž a níž
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist