Martina Hingisová po sedmi letech získala titul

30. 3. 2014, 20:38
Aktuality 14
Bývalá světová jednička Martina Hingisová ze Švýcarska získala první titul od loňského návratu k tenisu. Se svojí německou svěřenkyní Sabine Lisickou vyhrály čtyřhru v Miami, kde ve finále porazily druhý nasazený ruský pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová 4-6 6-4 a 10-5.
Martina Hingisová

Třiatřicetiletá Martina Hingisová získala první trofej od roku 2007, kdy vyhrála dvouhru v Tokiu a čtyřhru v Dauhá. Ve stejném roce byla ve Wimbledonu pozitivně testována na kokain, dostala dvouletý trest a podruhé po roce 2003 ukončila kariéru.

"Vůbec jsem si nemyslela, že se mi ještě někdy něco povede vyhrát," přiznala Hingisová po finálovém zápase, ve kterém sice s Lisickou prohrála první set, ale zápas dokázala otočit. 

Hingisová se k hraní vrátila loni. Zaměřila se na čtyřhru, ale se Slovenkou Danielou Hantuchovou se na pěti turnajích dostaly vždy maximálně do druhého kola.

Martina Hingisová a Sabine LisickáSe Sabine Lisickou sice letos neuspěly v Indian Wells, ale na druhé společné akci nenašly přemožitelky. S divokou kartou zahájily cestu k triumfu úspěchem proti šesté nasazené české dvojici Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová a před finále ztratily ve čtyřech zápasech jediný set.

Tato statistika může být mírně zavádějící, protože ve čtvrtfinále turnaje byl švýcarsko-německý pár velmi blízko vyřazení. Hingisová s Lisickou před postupem do semifinále musela odvrátit hned sedm mečbolů v duelu s párem Garriguesová, Švedovová.

V Miami už Hingisová vyhrála čtyřhru s Janou Novotnou v letech 1998 a 1999. Švýcarka získala celkem 38. deblový titul, Lisická třetí.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.427.105 dolarů)
nedělní výsledky (30. 03. 2014)
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Lisická (Švýc./Něm.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 4-6 6-4 10-5

Komentáře

14
Přidat komentář
Aresko123
Hingisova bola mojou jednou z mala oblubenych tenistiek. Skoda jej, ju zradila vdzy len hlava (pre tych co si pamataju finale na Roland Garos kde sa psychicky zrutila a jej spravanie bola za hranicou fair play pocas toho zapasu). Inak je to celkom sexica .............
Reagovat
Aresko123
a porovnavat ju s kvitovou??? to je ako Audi a trabant. Hingis sexica co vyhrala vsetko okrem french open do svojich 20 rokov a Kvitova velke skarede hebedo ktoremu sa podarilo nejakym zazrakom vyhrat Wimbledon ????
Reagovat
smazaný uživatel
no sice neumimtak dobře slovensky, ale "hebedo" budeš asi hlavně ty. Sice Kvitová neni žádná kráska a úspěchama se taky nemůže Hingisce rovnat. Ale Hingisová rozhodně taky neni žádná modelka, i když teď vypadá trochu líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace! :) Z mého pohledu byly ve finále dva sympatické páry. Káťa a Vesna jsou taky fajn, ale přál jsem Martině a Sabine, aby spolu vyhrály titul. :) Obě si to fakt zaslouží a snad v tom budou pokračovat. Je to jejich první společný titul a doufám, že není poslední. :)

Jinak já jsem se včera v podvečer díval na fotbal, ale četl jsem tady, že na finále debla nebyl stream. Je to pravda? Jestli nebyl, tak mě to dost zaráží. Miami je velký turnaj, navíc Martina po dlouhé době ve finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda. A taky to nechápu...snad by nebyl takovej problém zapnout kamery o dvě hodiny dřív, kor když je to finále. Mě osobně třeba moc mrzelo, že jsem ten zápas nemohla vidět a koukala jen na cisilka...://
Reagovat
Titan
Velice děkuji TP za obrázek. Zatímco v téměř všech článcích jsou jen náhledy (thumbnails), tak v tomto článku je i odkazovaný obrázek v plné velikosti. Mnohokrát děkuji, je mnohem lepší dívat se na obrázek, kde je něco vidět...:-)
Dovolím si podotknout, že videa YouTube nejdou na tomto webu otevřít v plném okně, takže je vždy nutné ihned video stopnout a najet odkazem u videa přímo na YT, což si myslím je nepříjemné...
Reagovat
EllNino
Ježiš Jarko, 2x nedopodávat proti takovýmu buřtíčkovi Townsend, a pak lost v tb, no snad 3. set :/
Reagovat
Frick
Nemusela snad končit i po tom koksu, ne? Bylo by jí 28 let a mohla klidně hrát třeba až do předloňska. Nebo třeba i dodnes :-)))
Reagovat
Titan
Proč myslíš? Pokud někdo bere ze své vůle (nikoli vůle lékařů) látky, které pozměňují jeho psychický stav (kokain a kofein nejsou synonyma), pak je jasné, že hlava není v pořádku. Nebudu teď uvádět případy institucí a budov, kde je v kanalizaci značné množství metabolitů psychotropních látek, ale soustředím se na sport. Ten je zvláštní tím, že psychika rozhoduje (hrubým odhadem) 90% zápasů. Člověku, který chce žít jako Hollywoodská hvězda to na plátně projde, ale na kurtu nikoli. To je ten zásadní rozdíl, proč odhalení dopingu nebo psychotropních látek dělá ze sportovců invalidy. Vzpomeň Engeho v F1 (marihuana, patrně pasivně užitá = tečka, můžeš jít zahradničit), feťák --jak se jen jmenuje-- Armstrong, jakmile mu byl doping v roce 2012 prokázán, zřítilo se všechno navždy. Martina je člověk zvláštní. První ukončení kariéry bylo údajně kvůli obuvi, která ji měla poškodit kotník, z toho aby jeden začal šňupat, no né? Podle mě je to tím, že ona není dělaná na standardní partnerský vztah - to se týče všech kolem, nikoli jen životního partnera. Takže neposlouchala rady (vybavuje se mi další adeptka - Kvitová) a jela si tu svou. Jenže jí to dohnalo a ráda by se vrátila o deset let zpět. Rozdíl je ten, že Martina, na rozdíl od Petry toho vyhrála mnohem, mnohem více...
Reagovat
blixa
Teda takovej blábol už jsem dlouho nečetl. Jaká je paralela mezi Kvitovou a Hingis ? Kvitová neposlouchá rady ? Užívá kokain ? Je posedlá sexem a zahejbá svým partnerům ? Teda ty máš vážně dost, měl bys to hulení omezit !
Reagovat
Titan
Blixo, zřejmě ti bliklo v euforický okamžik...:-)))
Porozumět psanému textu je dnes docela vzácné, uč se a možná se ti to podaří. Ano, Kvitová neposlouchá rady těch, kteří jí chtějí pomoci (Navrátilová). Kokain možná bereš ty, páč jinak bys to tu nevypotil... O žádných sexuálních posedlostech jsem nehovořil, takže jestli něčím takovým trpíš, pak doporučuji třeba Dr. Weisse, je sic vytížený, ale jestli budeš urputný, tak si na tebe udělá čas...
Reagovat
blixa
RE:Titan
Ty budeš evidentně těžkej případ blekotala, kterej vůbec netuší co vlasně píše :D Ano, porozumět psanému textu je dnes vzácné, ale ty jsi navíc ten exkluzivní případ, kterej nerozumí ani vlastnímu psanému textu :D A z čeho soudíš, milý chasíčku, že zrovna Navrátilová by jí mohla svými radami pomoci ? Ona už někomu pomohla ? Má s tím prokazatelné zkušenosti ? Sotva, že ? Zase jen výplod tvých halucinogenních stavů.U Dr. Weisse jsi zřejmě stálý host :D Já tohodle šarlatána sice vůbec neznám, ale asi nebude moc dobrej když ti zatím nepomohl :D Ale v tvém případě bude asi pomoc téměř nadlidcký úkol, viď ? ;-)
Reagovat
VlS
Porovnávání Martiny s Petrou hodně nesedí. Martina si na rozdíl od Petry normálního rodinného zázemí asi moc neužila.
Vytahování Martiny Navrátilová byla excelentní tenistka, nevím o nikom, koho by trénovala, nebo uspěšně trénovala. Nabídka, že by si to šla zkusit s Petrou je hezká, její přijetí riskantní. Kdyby za sebou měla 5, 10 let trenérských uspěchů, tak by to byla jiná káva. Nemyslím, že zrovna Martina Navrátilová je jediným možným řešením. Až se Petra srovná s Petrou a vyhraje ve svojí hlavě, tak nebude potřebovat nejspíš nikoho. Ale třeba k tomu taky nikdy nedojde, nebyla by ani první, ani poslední.
Reagovat
Davor1
Gratulácia, Martina to stále vie ;) Veľká škoda, že musela skončiť tak skoro, mala našliapnuté medzi najväčšie legendy ženského tenisu...Snáď ešte nejaký ten titul s Lisickou pridajú, ale predovšetkým dúfam, že sa jej podarí Sabine dostať do formy, od Wimbledonu je to totiž z jej strany veľká bieda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist