Macháče dostihl náročný program. V Almaty po čtyřech gamech vzdal souboj o čtvrtfinále

VČERA, 08:42
Aktuality 10
ATP ALMATY - Tomáš Macháč (24) dorazil na podnik ATP 250 v Almaty po vynikající sezoně asijských betonů a řadil se v oblíbených halových podmínkách k největším favoritům turnaje. Rozjetého rodáka z Berouna ale zastavila nemoc, kvůli níž po pouhých čtyřech gamech vzdal utkání druhého kola s domácím outsiderem Beibitem Žukajevem (24). Kazach figurující na 213. místě žebříčku ve svém prvním čtvrtfinále na hlavní tour vyzve Karena Chačanova, nebo Otto Virtanena.
Tomáš Macháč dorazil do Kazachstánu po náročném programu (© Profimedia / ČTK / AP / Andy Wong)

Žukajev – Macháč 3:1 / skreč

Tomáš Macháč patřil na menší halové akci v Kazachstánu k největším adeptům na titul. Aktuálně nejlepší Čech v žebříčku totiž přijel po parádních výsledcích na asijském kontinentu a díky semifinálovým účastem v Tokiu a na Masters v Šanghaji debutoval v TOP 25 pořadí.

V Almaty začal hladkou výhrou nad Timofejem Skatovem, ale proti dalšímu domácímu outsiderovi Beibitovi Žukajevovi strávil na kurtu jen několik minut. Český favorit neuhrál ani jeden bod na returnu, příliš chyboval a ve čtvrtém gamu ztratil servis. Po prvním fiftýnu v páté hře si šel sednout na lavičku, jelikož se necítil dobře. V průběhu gamu mu zřejmě ošetření nebylo umožněno, a proto se Macháč rozhodl utkání raději skrečovat.

Rodák z Berouna má už ve velmi mladém věku docela bohatou zdravotní historii a zřejmě nechtěl po přesunu do úplně jiných podmínek riskovat. V následujících týdnech ho navíc čeká náročný program. V plánu má pětistovku ve Vídni, Masters v Paříži a menší akci v Bělehradu.

Letošní sezona je jeho zatím jasně nejlepší. V aktuálním roce se usadil v TOP 100 a zároveň nejlepší padesátce žebříčku, hrál své první finále na nejvyšší tour, porazil Novaka Djokoviče či Carlose Alcaraze a poprvé prošel do druhého týdne grandslamů.

Žukajev absolvuje na domácí půdě v Almaty svou teprve pátou hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a poprvé došel do čtvrtfinále. V něm bude čelit Karenovi Chačanovovi, či Otto Virtanenovi.


Výsledky turnaje ATP 250 v Almaty

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
PTP
Čekal že přijdou křeče a vono nic
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lazaret pokračuje... A Maruška taky?
Reagovat
muster
to je furt něco
Reagovat
paddy
Včera jsem si říkal, že Beibit nebude sedět v koutě smile
A postupuje smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=VS1tGfYHgkM
Reagovat
com
Ze by byla jeho síla ve vousech
Reagovat
GaelM
Reagovat
Oin
Aby dnes nevzdala i Mucha.
Reagovat
GaelM
Už by mě v této sezóně nepřekvapilo nic. Zranění už byli snad úplně všichni Češi co vzali do ruky raketu. Možná poslední Katka Siniaková si to ještě nevybrala, možná se dočkáme během TM
Reagovat
Trojchyba_Mat
Škoda, mohl to tam celé vyhrát
Reagovat
Krisboy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist