Los v Sydney: Kvitová začne s Cibulkovou, Štěpánka i Šafářovou čekají kvalifikanti

5. 1. 2013, 03:33
Previews 26
Minimálně tři čeští tenisté budou příští týden startovat v generálce na Australian Open v Sydney. Najít formu před Melbourne budou chtít Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Radek Štěpánek. Tři Češky jsou ve hře ještě v kvalifikaci.

Petra Kvitová minulý týden v Brisbane vypadla ve 2. kole s Ruskou Pavljučenkovovou a krátce na to se objevily informace o problémech s astmatem. Zda se již na horké a zároveň vlhké počasí před Australian Open aklimatizovala, si česká jednička může otestovat ještě příští týden na turnaji WTA Premier s dotací 630 tisíc dolarů v Sydney.

Loni se Kvitová v případě triumfu mohla v nejlidnatějším městě Austrálie stát světovou jedničkou, v semifinále však podlehla Na Li, přestože proti ní vedla 6-1 a 3-1. Letos pod takovým tlakem nebude a spíše se bude bude chtít rozehrát před Melbourne. Do soutěže vstoupí jako nasazená pětka a v úvodním kole se utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, s níž v roce 2011 vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy. Ve čtrvtfinále může narazit na Erraniovou, v semifinále na Kerberovou.

Los turnaje v Sydney:

pavouk dvouhry žen

pavouk dvouhry mužů

Druhou jistou českou zástupkyní v hlavní soutěži je Lucie Šafářová. Pětadvacetiletá rodačka z Brna minulý týden prohrála svůj první zápas sezony s Němkou Lisickou a šanci na reparát bude mít proti jedné z úspěšných kvalifikantek. Tou může být i některá z tria krajanek: Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková a Karolína Plíšková. 

V Sydney sice nestartuje ani jedna z tria nejlepších hráček světa, zbytek Top 10 už ale v soutěži figuruje. Nejvýše nasazenou hráčkou je Polka Agnieszka Radwaňská, která dnes vyhrála turnaj v Aucklandu.

Turnaj mužů spadá do kategorie ATP 250 a z Čechů se představí pouze Radek Štěpánek. Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné musel na začátku týdne v Brisbane svůj start do sezony odsunout kvůli infekci v oku, v Sydney by už ale měl nastoupit a rozehrát se na první grandslam sezony. Český daviscupový hrdina je v Sydney šestým nasazeným a v prvním zápase sezony bude čelit soupeři rozehranému z kvalifikace.

NEjvýše nasazenými měli být Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet, oba se ale těsně před startem soutěže odhlásili. Nasazenou jedničkou by tak měl být John Isner, který však laboruje se zraněným kolenem.

Hlavní turnaj žen začíná v neděli 6. ledna, muži starují o den později.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Koukám, že když už Caro nehrála s Ulou v Brisbane, tak si to vynahradí v Sydney. No uvidíme, obě se znají velmi dobře. Zároveň obě dvě prohrály v Brisbane proti Pervak 7:6 ve 3. setu... V případném 2. kole by Caro mohla hrát s Julií, na kterou zrovna moc neumí. No nedá se říct, že bych byl z toho losu nějak nadšený...
Reagovat
tommr
to bude hodně zajímavej zápas. Normálně bych se na to sice nedíval, ale když to dávají takříkajíc jako předkrm k zápasu Petry s Cibulkovou tak se na to taky juknu ... :)
Jinak časovej posun vůči Sydney je 10 hodin? Takže zápas Wozniacký, kterej začíná v 11:00 místního času začne u nás v 1:00 v noci? Mám to správně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo máš. ted tam půl sedmý ráno
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, na livesportu to mají taky od jedné v noci... Já se určitě dívat nebudu. Zaprvé se to hraje v blbý čas, zadruhé nemám po dnešku zrovna náladu se v noci dívat na tenis a zatřetí bych se musel dívat po netu, protože nemám Slovak sport. Asi ho ani mít nemůžu, protože bychom museli mít jiný přijímač... Snad se ráno probudím a dozvím se dobrou zprávu, že Caro vyhrála.
Reagovat
tommr
to se muselo stát něco strašnýho když opouštíš Caro v její těžký hodině ... :)
Jinak máš ale pravdu, že ten čas je pro nás hodně blbej. Dneska to ale kvůli Petře výjímečně vydržím. Navíc už je třeba začít s tréninkem na AO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já narážel na ten Hopman Cup, že už dneska nemám náladu dívat se na tenis... Já Caro vůbec neopouštím. :) Ponocuju fakt jenom málokdy, to už musí být hodně důležitý zápas (většinou na grandslamu). Třeba na minulém US Open jsem ponocoval docela často. Ale pár let zpátky jsem neponocoval vůbec, to až tenisportál (a jeho nespaví uživatelé :D) mě naučil. :) Já sleduju spoustu věcí, nejenom tenis a taky jsem docela velký spavec... Když se tady občas dívám na časy příspěvků, tak někteří asi nespí vůbec. :D
Reagovat
tommr
no jó, tebe asi otrávilo, že se Ivanovičový dneska moc nedařilo. Já se na HC a jiný exhibice vůbec nekoukám. Jen loni jsem udělal výjímku když tam hrála Petra s Tomášem ... :)
Ponocovat není zdravý, ale co naděláš když se skoro polovina sezóny hraje bud v Austrálii nebo v USA - kdo neponocuje příjde o spoustu atraktivních zápasů ... :)
Reagovat
skott
tak Kiri a Naďa se po olympijské sezoně zas rozešly...
Reagovat
tommr
zajímavá informace. Zřejmě se chtějí víc soustředit na singla což je vzhledem k jejich postavení v první dvacítce celkem pochopitelný. H+H tak odpadla zřejmě největší konkurence ... :)
Reagovat
tommr
Hlaváčková a Hradecká bohužel nezvládly druhý kolo. Hodně mě to mrzí hlavně u Andrey, která byla jasná favoritka. H+H se v nový sezoně zatím vůbec nedaří. Snad se chytnou aspon v tom deblu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nnevíte jestli zápas Petry bude někde v TV?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Slovak Sport!
Reagovat
smazaný uživatel
V Hobartu na sebe narazí Laura a Sloane. Tak na to se hodně těšim.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.apiainternational.com.au/wp-content/uploads/2013/01/OP2.pdf takže Petra už zítra...
Reagovat
mac.hall
Pro Petru bude každá výhra úspěchem. Rozhodně není favoritkou a zmiňovaná statistika 4 vítězných zápasů s Dominikou v loňském roce jí k vítězství nepomůže. Nevím v jaké formě je Dominika ,ale obávám se , že Petře vystaví stopku již v prvním kole.Sama se rozhodně neporazí a k tomu , aby Petra uspěla , bude muset asi předvést více , než jen průměrný výkon. Po tom , co ukázala v zápase s Pavjlučenkovou si nejsem jistý , zda na to reálně má. Takže pokud bych měl tipovat , vidím to na 65 : 35 pro Dominiku.
Reagovat
tommr
všechny ty zápasy s Cibulkovou odehrála Petra v předlonský sezóně kdy se jí mimořádně dařilo - loni, kdy se Petra trochu zhoršila a Cibulková naopak zlepšila, by s ní měla zřejmě mnohem větší problémy ...
V prvním kole má Petra navíc vždycky problémy i se slabšíma soupeřkama a proti Cibulkový jí proto taky nevidím jako favoritku. Kdyby to ale zvládla, tak by v dalších kolech nemusela bejt bez šance na dobrej výsledek. Všechny další potenciální soupeřky už jsou hratelný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Péťu vidím nejhorší zkoušku v prvním kole. Cibulková není lehká soupeřka a z formy Petry mám obavy. Bojím se že by zas nemusela zvládnout klíčový momenty zápasu. Ale doufám že už konečně dokáže vyhrát víc než dvě utkání po sobě a odčinit to Brisbane, kde mohla bejt místo Pavljučenkovový ve finále.
Jinak souhlas ostatní soupeřky v jejím pavouku už jsou hratelný a mohla by se rozehrát k nějakýmu slušnýmu výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že Petru nečeká nic lehkého a že v Brisbane zrovna nenadchla. Ale Dominika toho zatím taky moc nepředvedla.
Reagovat
pepin
Pravdu máš, u Petry bude rozhodovat jen a jen hlava. Snad ji bude mít konečně na správném místě. Pochopitelně myšleno myšlením, aby mi tady někdo nekřižoval.
Reagovat
pepin
Jo, nečetl jsi, že byla v nějakém australském studiu a že prý po ní jeli oba komentátoři? Tak aby nám tam ještě nezůstala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nečetl, ale nemyslím, že by chtěla zůstat tak daleko od domova :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to otevřený zápas. Už se ale těšim a věřim že to Peťula konečně prolomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak.
Reagovat
smazaný uživatel
O hlavě to je máš úplně pravdu. S komentátorama mohla aspoň zašpásovat a přijít na jiný myšlenky. Jakože myslím jenom slovně ne hned něco jinýho.
Reagovat
misa
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/321092_471117426285675_269882727_n.jpg
Reagovat
tommr
sluší jí to ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist