Londýnské drama: Berdych odvrátil mečbol a porazil Tipsareviče

23. 11. 2011, 17:44
Aktuality 95
Zatímco ve svém prvním zápase na Turnaji mistrů Tomáš Berdych nezvládl koncovku utkání a prohrál s Novakem Djokovičem, dnes si v podobně náročném duelu s dalším Srbem Tipsarevičem připsal své první vítězství v Londýně. Vyrovnaný souboj rozhodl až tie-break třetího setu, v němž Berdych odvrátil mečbol svého soupeře a vyhrál 2-6 6-3 a 7-6.
Tomáš Berdych

Když včera Andy Murray oznámil, že odstupuje z Turnaje mistrů, a místo něj se do skupiny A dostal náhradník Janko Tipsarevič, čekal dnes Tomáše Berdycha další Srb, na kterého nemá nejlepší vzpomínky. Poslední vzájemný zápas sice Berdych vyhrál, předtím ale třikrát uspěl jeho soupeř, mimo jiné na US Open a v semifinále loňského Davis Cupu.

Dobře nezačal Berdych proti Tipsarevičovi ani dnes. Zatímco v předešlém duelu na Turnaji mistrů s Novakem Djokovičem se Berdych od začátku koncentroval a dokázal favorita zaskočit, Tipsarevič mu hned v úvodním gamu sebral podání a po dalším brejku vedl Srb už 5:1. V závěru setu si český tenista vypracoval první tři brejkboly, Tipsarevič ale všechny smazal a po 37 minutách vedl 6-2.

Na další možnost sebrat soupeři servis čekal Tomáš Berdych až do stavu 4-3 v následující sadě. Tentokrát se ale rodák z Valašského Meziříčí dočkal, celkově pátý brejkbol proměnil a set už doservíroval do vítězného konce.

V rozhodující sadě viděli diváci v Londýně nejvyrovnanější boj, ve kterém rozhodovala podání obou hráčů. Tomáš Berdych se nedokázal prosadit proti servisu Tipsareviče, který zase nevyužil svou jedinou šanci sebrat podání českému soupeři. Bitva o první bod na Turnaji mistrů tak dospěla do rozhodujícího tie-breaku - stejně jako v předešlém duelu s Novakem Djokovičem.

V úvodu zkrácené hry si oba hráči podrželi své servisy. Díky minibrejku se do důležitého vedení dostal jako první Tomáš Berdych, který za stavu 5:4 mohl utkání při svém servisu ukončit. Tipsarevič se nevzdal, po nevynucených chybách českého hráče otočil na 6:5 a sám byl jediný bod od vítězství, tentokrát se ale štěstí v koncovce přiklonilo k Berdychovi. Ten díky Tipsarevičově chybě na síti a dvojchybě na oplátku sebral oba servisy svému protivníkovi a zápas ukončil forhendem, který Janko Tipsarevič kvůli podklouznutí a pádu na zem mohl jen bezmocně sledovat.

"Mám za sebou dva neuvěřitelné zápasy a jsem nadšený, že jsem to dnes dokázal dokončit vítězně. Vyhrál jsem a skupina je pořád otevřená," radoval se Berdych po téměř dvouapůlhodinové bitvě.

V závěrečném duelu skupiny čeká Tomáše Berdycha v pátek Španěl David Ferrer, který má na kontě zatím také jedno vítězství. K dobru má ovšem dnešní večerní zápas s Djokovičem, jenž si případnou výhrou zajistí účast mezi elitní čtyřkou. V tom případě by Berdych svedl s Ferrerem přímý souboj o postup. Do semifinále zatím z Čechů na Turnaji mistrů prošel pouze Ivan Lendl.

Výsledky - Turnaj mistrů (tvrdý povrch, dotace 5,93 milionu eur):

Dvouhra - skupina A:
Berdych (7-ČR) - Tipsarevič (9-Srb.) 2:6, 6:3, 7:6 (8:6).

Statistiky zápasu:
Esa:
9-7
Dvojchyby: 0-2
Úspěšnost 1. podání: 51 % - 51 %
Vítězné údery: 28-32
Nevynucené chyby: 34-21
Brejkboly: 1/5 - 2/4
Body na síti: 19/21 - 5/7
Vítězné výměny: 81-92

Tabulka skupiny A:

1. Berdych 2 1 1 3:3 1
2. Ferrer 1 1 0 2:0 1
3. Djokovič 1 1 0 2:1 1
4. Tipsarevič 1 0 1 1:2 0
Murray - odstoupil 1 0 1 0:2


Čtyřhra - skupina A:

Bhúpathí/Paes (4-Ind.) - Melzer/Petzschner (7-Rak./Něm.) 7:5, 6:3.

Tabulka:
1. Bhúpathí, Paes 2 1 1 2:2 1
2. Lindstedt, Tecau 1 1 0 2:0 1
3. B. Bryan, M. Bryan 1 1 0 2:1 1
4. Melzer, Petzschner 2 0 2 1:4 0

Komentáře

95
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak se dává článeK
Reagovat
a.magerova
Musíš buď vyhrát GS :-))

Nebo být redaktorem TP, jinak To asi nepůjde :-))
Reagovat
Roger4EVER
:DDD
Reagovat
a.magerova
Systém postupu ze skupin na Turnaji mistrů je svým způsobem unikátní. Pokud dva hráči mají stejný počet vítězství a porážek, rozhodne o lepším jejich vzájemný zápas. Pokud se stejná situace týká tří hráčů, přijde na řadu procento vyhraných setů ze všech zápasů. Určí-li tento poměr jednoho hráče na prvním nebo třetím místě z této trojice, je tento automaticky "vyřazen" a mezi zbylými dvěma rozhodne vzájemný zápas.
Reagovat
a.magerova
a oni mi ho ve chvíli kdy přidávám příspěvek smažou?! No to je zlej sen !!!
Kde je článek o tom jak David porazil Novaka?!!!!
Reagovat
Chaloupka
co rozhoduje o postupu ze skupiny?
1. Vyšší počet výher

2. Vyšší počet odehraných zápasů (v případě, že do turnaje zasáhnou také náhradníci)

3. Vzájemný zápas, pokud pouze dva tenisté mají stejný počet výher

:arrow: 4. Pokud tři tenisté mají stejnou bilanci, rozhoduje:
a) pokud všichni tři mají jednu výhru (biilanci 1-2), pak hráč, který odehrál méně než tři zápasy je automaticky eliminován a u zbylých rozhodne vzájemný zápas
b) vyšší procento vyhraných setů
c) vyšší procento vyhraných gamů
d) lepší pozice v žebříčku ATP
e) pokud kritéria a, b, c, d určí prvního nebo třetího v tomto pořadí a u zbylých dvou je to stále nerozhodně, pak u těchto rozhodne vzájemný zápas.
Bod č.4 platí i v případě, že tři tenisté budou mít po základní skupině stejnou bilanci 2-1.
Reagovat
a.magerova
ale pořadí v žebříčku ATP, takže No1 je zvýhodněn proti třeba třetímu?
Reagovat
smazaný uživatel
Náhradník dostane zápasy toho koho nahrazuje.
Reagovat
a.magerova
Právě že náhradník hraje jen sám za sebe a proto zápas toho koho nahrazuje opravdu nedostane - na 100 procent !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po dnešku už asi není pochyb o Federerově titulu. Nadal a Djokovič evidentně nejsou zdravotně v pořádku a Ferrer má sice dost slušnou formu, ale s Federerem má naprosto tragickou bilanci.

Semifinále bych viděl Ferrer-Tsonga Federer-Djokovič a finále ať už tam bude kdokoli, jasná záležitost pro Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Djokoviče s Ferrerem sjem neviděl, ale to museli hrát oba opačné extrémy, aby to takhle dopadlo. Takež se dá souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ten titul bude značně znehodnocen tím, že nikdo z jeho největších konkurentů nebyl zdravotně v pohodě.
Reagovat
tito
Doufejme, že se dají do pořádku do Australian Open. Nějaký zásadní zvrat již nečekám.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim Vás víte teda jak to je s postupem do semifinále, v případě že budou mit Nole David i Tomáš po dvou vyhraných zápasech?Rozdoduje vzájemný zápas nebo počet vyhranejch gamů, nebo jak to je??
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Beda vyhraje dva nula, je automaticky s Ferrerem postupujici s rozdilem 2 sety plus, vetsi pocet vyhranych setu ho udela jednickou postupujicim...jinak je rozhoduji: 1.vitezne zapasy, 2.rozdil setu,3.vetsi pocet setu,4.rozdil gamu,5. betsi pocet gamu
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud tedy dobře počítám, tomovi stačí jaká koliv výhra protože při výhře 2:1 nad ferrerem bude mít skore setů 5-4 a Nole při výhře 2:0 nad Tipsarevičem skore 4-3, cili stejny rozdíl, ale Tomáš bude mít větší počet vyhranych setů
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, jaký rozdíl a jaký větší počet vyhraných setů? Před tím, než příště něco veřejně oznámíš, si laskavě prostuduj příslušný text v dokumentu The 2011 ATP Official Rulebook !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste mi ňákej chytrej pane Brož, já veřejně nic neoznamuju pouze spekuluji s ostatními jak by to asi mohlo být, protože očividně téměř nikdo neví jak to vlastně doopravdy je. Od veřejného oznamování, jak vy říkáte, jsou tady redaktoři a těm se dnes taky jejich práce moc nedaří...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost jak David vypráskal namistrovaného Novaka, ale pro Tomáše z toho tuším neplyne nic dobrého. David to má jistý, Janíček to největšímu Srbovi současnosti bude muset pustit, no a Tomáš, pokud chce dál musí porazit Davida 2:0. Nebude to lehké, musí hrát hodně útočně, protože v pinkání s ním nemá nárok, on neudělá chybu jak je set dlouhý.
Reagovat
Pe3k
Těžko říct jestli to Novak vypustil, nemá formu, či ho limituje zranění. Gratulace Davidovi. Skoro takový výprask jako dal včera Federer Nadalovi :D
Reagovat
tito
A já mu před turnajem nevěřil! O to větší radost z jeho výkonů mám. Bravo!!
Reagovat
VlS
člověče, mě se ten zápas nějak nelíbil, ani ne tak proto, že to bylo na jednu bránu (aspoň v druhým setu), ale připadalo mi to jak zápas Wozniacki - Radwaňska. A je fakt, že Davidovi tam dneska spadl snad i sopel a Nolemu skoro nic. Pěknejch výměn bylo tak 5.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nejak..... Davida mam rada a preju mu to. Noleho nemam rada a nepreju mu to...... Neco je spatne. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se na tom líbí taky jenom ten výsledek, hra to podle mého gusta nebyla. Nole byl úplně mimo.
Reagovat
tito
Já to taky vnímal spíše z pohledu sympatií k Davidovi, kterému přeji dlouhodobě významnější úspěch.Navíc jsem k zápasu přišel pozdě, tak průběh nemohu hodnotit. Ale Nole vzal porážku sportovně, nutno říct.
Reagovat
smazaný uživatel
tomu vjemu samozrejme velmi rozumim! :-) Ale chtela jsem proste videt padnout "hrdinu" po boji, ne sesunout se momentalni "trosku". Konec koncu, Davidovo zaverecne "omluvne" (je mily!) rozhozeni rukou mluvilo za vsechno.
Reagovat
VlS
je jedním z mých hodně oblíbených hráčů, dokáže hrát hodně dobře na síti, má fantastickou obranu a pohyb a hraje chytře, ale dneska z toho nic "NIC" prostě nepotřeboval. Prostě to nebyl pěknej zápas.
Reagovat
VlS
Tak teda dneska Nole hrál úplně blbě - asi bohužel pro Toma, David bude mít sebevědomí do zásoby. Ale i kdyby Tom vyhrál a Nole asi vyhraje s Tipsim (nebo Almagrem), tak asi ani výhra s Davidem nemusí nic řešit. 100 x škoda toho jednoho blbýho míče s Nolem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějakej dobrej stream na Djokera s Davidem ktery se neseka?
Reagovat
Pe3k
Nainstaluj si SopCast a pak pust stream přes:

http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
7 stupňů západně: Nilesat 102
Al Jazeera Sport 2, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 110-120 cm

12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1
BN Sat, frekvence 11157 MHz, symbolrate 2900, polarizace H, parabola od 80 cm

28 stupňů východně: Astra 2B
BBC, frekvence 11954 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola od 60 cm (BBC jen odpolední utkání)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom je šikula, podruhé v krátké době zdolal velmi nepříjmeného soupeře, H2H už se pomalu upravuje (nepočítaje challenger). Každý zápas je prostě jiný, minule Tomáš neproměnil mečbol, teď ho odvrátil. A jinak se tyhle klíčové fifteeny hrají proti hráči z top ten a jinak proti absolutní No.1. V těchto okamžicích se právě ti výjimeční odlišují od těch výborných.
Tak Tome do toho, semi je nadosah!! Ještě by to chtělo něco potrénovat 1.servis a bude to OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě. Skoro každého druhého soupeře by mi za to uklouznutí bylo trochu líto, nikoli však Janka. Oba je mám s Nolem tak nějak "stejně rád".
Reagovat
VlS
Tak ti nevím, díval jsem se na to podklouznutí asi 10x; podjely mu nohy a spadl z kousku na zadek - smůla, i kdyxž by to asi stejně nedoběhl, ale nejsem si na 100% jistý, jestli to potom bylo zranění nebo múzický výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně víme, kdo to uklouznutí zapříčinil. Byl to Pes. :-)
Reagovat
VlS
Tak to má teda Pes kliku, už jsem chystal řetěz :-))
Reagovat
smazaný uživatel
NO TOTO?! Každopádně...já čekám! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem taky napjata, jakou napln VIS vybere, jestli buvoli nebo ekokureci! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Setři jsou ztělesněná skromnost...za ten thriller chci VŠECKO! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Od pátku večer budu zase na Hradčanech :-).
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
teda přátelé,to je hrůza,sem si četl příspěvky Nadalovcu s Federovcema,banda blbců:-)))naučte se repektovat sport a tenis konkrétně,oba sou žijícime legendami,spekulace o tom,kdo by měl více grandslemů,kdyby byli stejně staří atd.,možná stejně,jelikož Roger už nehrál v takové formě,ano kdyby.-)))sou to velikáni...tak to pochopte:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, tam se nedá ani nic kloudného připsat, do té změti vzájemných urážek. Zajímalo by mě proč zrovna tihle dva tenisti vyvolávají u svých fanoušků takové vzájemné averze. Já to nechápu. Ani jednomu z nich vyloženě nefandím, ale ani proti nim nic tak zásadního nemám, fakt nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
to máš tak, spartan taky bude vždycky nesnášet slávistu a my, fanoušci ostatních klubů máme spartu i slavii na háku ( i kdyz jak kdo)
Reagovat
smazaný uživatel
Spartu na háku nemám, Spartu nesnáším. A jestli je řeč o čutálistech, tak všechny ostatní mám na háku.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom zápase s Djokovičem je to docela zadostiučinění.
Reagovat
Pe3k
To zas byly nervy. Více si Tom zasloužil porazit Djokovice, ale dobře, že alespoň tak! Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi infarktovy zapas, kolik takovych to me srdce jeste vydrzi, doufam, ze dost, ze je uz trenovane.Tom hral s velkym respektem a moc opatrne. Bez prvniho servisu a primych bodu je kazde utkani moc vydrene. Uz jsem skoro chtela odejit, porad outy na prvni podani. Je s podivem, ze se s tak malou uspesnosti na servisu tak drzel. Pak ty dva haluzove breaky v druhem setu, jeden vyuzity. No a TB opet veledrama,Tu dvojchybu jsem Jankovi vsugerovala a ono to vyslo. Ten pad byl hodne kruty,ale proste takovy je tenis,Tak jeste sance je. Do tretice uz by konecne mel Tom zacit servirovat jak se patri, aby usetril sily, protoze s Davidem to budou dlouhe vymeny.
Reagovat
rib
už je k vidění na youtube pro ty, kdo stejně jako já neměli nervy to sledovat nebo prostě ještě byli mimo obrazovky
Reagovat
smazaný uživatel
hned to skouknu,aspoň ten konec až se doploužim z džobu daleko po pulnoci...spánek nemá šanci
Reagovat
smazaný uživatel
s ferrerem to je na jakou hodinu?už se to ví?
Reagovat
smazaný uživatel
ja malem mel infarkt
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomášovi k první výhře na turnaji mistrů! Ale ten výkon opravdu nebyl optimální - úspěšnost servisu je děsná už druhý zápas, těžko říct, čím to... Bohužel i ostatní herní statistiky hovoří ve prospěch Tipsareviče. A i když je to hráč, kterého bytostně nesnáším, musím dnes konstatovat, že Tom utrpěl výhru. Snad to bude s Davidem lepší, přeji hodně síly!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle už mi Tome nedělej!! Opět zápas který mě svou napínavostí a nervy přinutil sem tam si něco zařvat. Janko s Tomášem sehráli kvalitativně velmi pohledný a povedený match.

Určitě nesouhlasím s názorem že byl Janko lepší. Tím nechci říct že by si nezasloužil vyhrát, ale oba předvedli parádní tenis. Janko byl určitě lepši na servisu, zvlášť ve třetí sadě, ale jenom servis nerozhoduje. Docela čumím jak v tom třetím setu dokázal Tomáš držet nervy (jinak řečeno údery) na uzdě. Vyhrát si zasloužili opravdu oba.

Mám fakt velkou radost že vyhrál a postup do SF má ve svých rukou, ale Janka mi pak na tom Tomášově matchballu bylo fakt docela líto, chudák.
Reagovat
VlS
Ono je těžké srovnávat jejich hru, Berďa hraje víc na riziko a to s sebou nese také větší počet chyb. Tomáš by měl fakt něco udělat se spolehlivostí prvního servisu (i když druhý má na úrovni prvního servisu některých jiných hráčů). Tipsarevič hrál s výjimkou druhého setu opravdu skvěle a holt mu nervy povolily v míň příznivej moment, než Tomovi.
Na druhou stranu, statistika Tomovejch volejů - to je extratřída.
Reagovat
Tomasito
..myslim,ze Beda konecne uplatnil sve dlouholete zkusenosti z top 20 a ikdyz hral strasne mizerne prvni set,tak se potom krucek po krucku zvedal..ikdyz vedel,ze dneska neni jeho den..ale bojoval az do samotneho konce..a takove vitezstvi se daleko vice ceni nez kdybyho prejel dvakrat 6:0! :-) Tak muzeme doufat,ze to po dnesku z neho vsechno spadlo..a v patek uz bude hrat uvolnene a svuj nejlepsi tenis,aby se kvalifikoval do sobotniho semi finale! :-)
Reagovat
Roger4EVER
Výkon Berdycha naprosto nechápu a nemá na TM co dělat,v čem byl tak lepší ?! V ničem,možná u síťě ale každopádně,slabý výkon a měl jenom štěstí,nic víc... Ale štěstí v tomhle případě nepřeje připraveným,ale antitenistům...S takovým to tenisem má být okolo 20-30 místa na ATP a byl by rád,jo někdy podá dobrý výkon,ale dnes to byla hrůza,spíš proti Nolemu měl vyhrát,tady měl jen antitenista štěstí,ale tak doufejme ve zlepšení proti DF...
Reagovat
rib
zdravím, nejsi náhodou přejmenovaný lopata43 :-)))? Možná sis nevšiml, že ATP má pro nominaci na tento turnaj pravidla, která prostě Tomáš naplnil. A v čem byl dnes lepší? Prostě vyhrál :-) a o tom tenis je také...
Reagovat
Roger4EVER
Zdravím,nejsem,jen jsem řekl svůj názor na dnešní výkon TB,umí zahrát dobře,ale dneska to bylo fakt slabé...Utrpěl výhru
Reagovat
rib
to asi jo, byl až moc opatrný... Ale když jsem viděla tu jeho záplavu smutku na tiskovce po zápasu s Nolem, tak jsem si dnes říkala - Nole to taky utrpěl, tak teď si toto zvláštní momentum (chacha)sedlo na Tomáše. Snad ho to povzbudí a vydá v pátek vše, co v něm je!
Reagovat
Roger4EVER
Nooo,byl to vlastně totožný zápas,chtěl bych být optimista,ale bojím se že s DF,to nebude o nic lepší,ale byl bych rád kdybych se mýlil...
Reagovat
smazaný uživatel
Až začne vsázet baráky,tak je to na tuty on:-)
Reagovat
rib
já Tomášovi určitě budu fandit, i když pro celkové vítěžství v TM - prostě Roger4EVER :-D
Reagovat
Roger4EVER
Fakt lopata nejsem,možná sem to trochu přehnal...Ale výkon slabej byl...Jooo Roger,včera si dobře pohrál s Nadalem,čekal jsem zápas na 3 sety tak na 2,5 hodiny a né na hoďku :D
Reagovat
rib
no já si taky uvařila kafe, abych po celém dnu vpohodě sledovala bitvu a on Roger opravdu sfouknul Rafu z kurtu a já pak měla zbytečný kofein v těle navíc (s následkem nespaní). Aspoň se blýská na lepší tenis na TM, předtím to byla skoro samé utrpení. A to si taky cením na Tomášovi, že jeho tenis s Nolem byl konečně boj :-)
A oceňuji tvoji sebereflexi, jsem si jistá, že nejsi lopata :-)))
Reagovat
Roger4EVER
Tak ten kofein mě dostal :D Ale je to pravda,byla očekávaná velká bitva a jak to dopadlo,Roger naprosto dominoval,možná nejlepší jeho zápas v tomhle roce,nebo možná v SF na ROLAND GARROS proti Nolemu,ale každopádně,nádhernej zápas a Nadal byl na ručník...Nooo uvidíme zítra proti MARDYMU,tip na výsledek ??

Jooo skutečně lopata nejsem,vim že jsem to trochu přehnal...

Ale přesto COME ON ROGER !
Reagovat
rib
Roger4EVER ;-)
Reagovat
freeteepek
Tom měl po tom neproměněnym mečbolu s Djokerem depku. To se na něm podepsalo dnes v 1. setu. Na konci měl štěstí. To ke sportu prostě patří. Je důležitý, že se z toho vyhrabal a do dalšího zápasu může nastoupit zase plný optimismu a síly. Tipsarevič navíc není jeho oblíbený soupeř...
Reagovat
Roger4EVER
Jooo já taky 2-0 pro Rogera,nebude to takový výkon jako proti Rafovi,ale proti zraněnému MARDYMU to stačit bude...A tip NADAL - TSONGA ??
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace!VELIKÁ!Pleas neví někdo zde kritizujících a chválících,kde bych mohl na netu skouknout celý match?Bo sem v džobu a telka tu není,že.Díky
Reagovat
rib
vyčkej 2 dny a najdeš to celé na youtube
Reagovat
smazaný uživatel
2 dny zkusím vydržet,ale je to dlouhá doba.přesto dikas!
Reagovat
rib
jj, obvykle to tam někdo dá, Tomáš s Nolem už tam jsou a kdyby ti byla dlouhá chvíle, můžeš koukat na Petru Kvitovou na TM nebo na Wimbledon nebo tak :-)
Reagovat
mac.hall
Ano , první vítězství je doma ale výkon to byl slaboučký. Janko byl lepší a prohrál nezaslouženě ale tak to ve sportu někdy chodí. Tomas hrál hrozně, neměl jediný slušný úder , o který by se mohl opřít. Podání tragédie , forhend naprosto sterilní a bekhend jen o trochu lepší. Opravdu je záhadou , kam až se Béďa se svým tenisem dostal. Vítězství mu dnes Janko doslova daroval.
Reagovat
rib
no, já viděla jen kousek druhého a třetího setu a Tomášův servis se mi líbil. Jinak se mi zdálo, že v ostatních úderech je opatrný, i když po povedeném servisu dokázal zatlouct. A říkám si, že si se mu výhra dostavila díky tomu, že právě v zápase s Djokem měl více štěstí soupeř...
Reagovat
Roger4EVER
Více než slaboučký výkon...
Reagovat
VlS
No začátek byl špatnej, Tom vypadal na ručník, bez chutě, bez odvahy. Naštěstí se pak postupně rozjel a zvedl se. Tie break - to je skoro vždycky loterie, dneska to dopadlo Tomovi. Tak snad ho to zvedne a s Davidem odehraje zase zápas na úrovni (a když bude hrát dobře, tak věřím, že může vyhrát).
Reagovat
smazaný uživatel
Takový nerváky umí snad jen Tomáš... chyba za chybou z obou stran. Jednou si u Berdychových zápasů vytrhám všechny vlasy! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, jak je to teď s jeho postupem? Nevíte někdo, kolik to musí vyhrát s Ferrerem?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Ferrer prohraje s Djokovičem, tak stačí jakákolvi výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
S Ferrer může i prohrát ale Ferrer nesmí vyhrát ani set proti Djokovicovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může asi s Ferrerem prohrát chytráku? To by znamenalo, že by měl 1 výhru a Ferrer 2. A mě ve škole učili, že 2 je víc než 1.
Reagovat
VlS
Myslím, že pokud s Davidem vyhraje, tak rozhoduje vzájemnej zápas, až potom poměr setů a tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Komu říkáš chytráku? Tak sem se spletla omlouvám se ale to není důvod hned útočit ;) nauč se jak se chovat k lidem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Až se naučíš psát. :-)
Reagovat
gigin
to jsou koule !!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo chytráku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to byo "představení" ten tiebreak. Nejprve Berdych může dopodávat, udělá dvě zbytečné chyby, pak Tipsarevič zbrkle jde na síť a zkazí volej, pak udělá dvojchybu a na mečboul Berdycha se ještě zraní. Fakt absurdita.
Reagovat
misoSK
Janko bol cely treti set lepsi, nic v zlom, ale velmi smutna prehra pre Janka po takomto vykone, nezasluzil si prehrat...Rovnako ako si Tomas zasluzil skor vyhrat nad Nolem, ale taky je sport, nie vzdy je spravodlivy
Reagovat
a.magerova
Jj tak bych se alespoň hlásila na pofoukání zraněného kolínka Janíčkovi.
A zase měl super brýle k tričku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
pofoukej ho aspon mě :)
Reagovat
VlS
No, já bych ti to přál, a kdybys vydržela foukat dlouho, dlooooooouuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhoooooooooooo, tak bych ti to přál ještě víc (To jako aby se mu tak líbilo, ne aby byl tak dlouho zraněnej)
Reagovat
gigin
Jankela hrál velmi chytře po celý zápas. V podstatě to vidím stejně, tak jak pravíš....
Reagovat
vrabejka
superzápas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist