Llodra v rodné Paříži šokuje životním turnajem ve dvouhře

12. 11. 2010, 20:36
Aktuality 13
ATP PAŘÍŽ - Na Masters v Paříži mají po třech letech nenasazeného semifinalistu. K radosti fanoušků jím je rodák z francouzské metropole Michael Llodra, který ve dvouhře zažívá nejlepší turnaj kariéry. Po obhájci titulu Djokovičovi porazil i Davyděnka a bez ztráty setu postoupil poprvé do semifinále tak významného turnaje. Nyní ho čeká Švéd Söderling.
Michael Llodra

Michael Llodra sice získal pět titulů z okruhu ATP - z toho dva letos, na velkých turnajích se však do závěrečných kol dostával jen ve čtyřhře. Na grandslamech si jako singlista zahrál jen třikrát v osmifinále, na podnicích série Masters nebyl až do této sezony nikdy v osmifinále.

Z tohoto pohledu tak tento týden zažívá životní turnaj. V domácí pařížské hale Bercy ho totiž nezastavili Starace, Isner, obhájce titulu Djokovič a dnes to nedokázal ani Nikolaj Davyděnko.

Třicetiletý Francouz v zápase s Berdychovým přemožitelem prohrával v úvodní sadě 2-4, pak však získal 11 ze třinácti her a poprvé postoupil do semifinále turnaje série Masters. Povedlo se mu to bez ztráty setu, přitom po US Open vyhrál na okruhu ATP jediné z pěti utkání.

Pařížský rodák si tak velmi hlasitě říká o nominaci do dvouher pro finále Davisova poháru, které na Francouze čeká za necelý měsíc v Srbsku. Kapitán Forget má přitom k dispozici i Monfilse, Simona a Gasqueta.

"V poslední době jsem zapracoval na maličkostech, ale hlavně jsem udělal velký pokrok na psychice," řekl aktuálně 34. tenista světového žebříčku. "Jsem teď schopný hrát lépe než hráč třetí desítky. Neříkám, že to dokážu každý týden, ale tady v Paříži mi sedí povrch. Vyhrál jsem třikrát nad soupeři z elitní dvacítky, a to je pro mě dobrá zpráva do budoucna," dodal Llodra.

O další senzaci se v rodném městě pokusí v sobotu proti Robinu Söderlingovi. Švédský tenista v duelu dvou hráčů, kteří si letos svými výsledky zajistili účast na Turnaji mistrů, porazil 7-5 6-4 Andyho Roddicka.

Zápas hráčů s výbornými servisy rozhodla koncovka úvodního dějství a začátek druhé sady. Roddick si dvakrát v řadě nedokázalsvé jinak vynikající podání podržet a navzdory 18 esům
odešel ve dvou setech poražen.

"Zápasy proti Andymu vždy rozhodují maličkosti. Letos jsem s ním prohrál ve třech setech v Indian Wells a v tie-breaku třetího setu v Cincinnati. Myslím, že oba zápasy jsem s trochou štěstí mohl vyhrát. Proti Andymu zkrátka musíte využít každou šanci, kterou dostanete. A to se mi dnes povedlo," komentoval šestadvacetiletý Söderling.

"Já vůbec dobře nezačal a Robin je soupeřem, který toho dokáže ve výměnách využít. Zkrátka jsem se necítil v ideální formě. Byl to takový průměr - jeden dobrý míč, další špatný. Poslední dva týdny se mi nepovedly, ale nedá se nic dělat," řekl Roddick, jenž včera získal definitivní jistotu postupu na Turnaj mistrů. Boj o letenku do Londýna mu v posledních týdnech zkomplikovalo zranění třísel.

- ATP 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur) -
páteční výsledky (12. 11. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Söderling (4-Švéd.) - Roddick (8-USA) 7-5 6-4
Llodra (Fr.) - Davyděnko (10-Rus.) 7-5 6-1

Čtyřhra - čtvrfinále:
Knowles/Ram (Bah./Izr.) - Dlouhý/Paes (ČR/Indie) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Chandler
Jak tady někdo může napsat "rozumím tenisu víc než vy"? Copak jsme ve školce a porovnáváme si šulínky? Kdy sem konečně začnou chodit dospělí...
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne moze dat Soderlinga, neprekvapil by ma- hlavne nechapem kto daval kurzy proti krpatemu Davydenkovi. Ja nemam nic proti Davydenkovi prave naopak len nechapem ked Llodra bol lepsi ako Djokovic tak preco bol Davydenko favorit- v com je lepsi od Novaka v nicom- ani servis nic a to Llodra servoval horsie ako proti Novakovi dnes. Soderling - LLodra vidim 50-50. Prajem Rogerovi titul tak snad Llodra vypadne- lebo moze to byt kludne druhy Ljubicic- ked Ivan so svojim servisom si vystrielal titul v IW tak preco ne Llodra v PArizi kde je o dost rychlejsi HARD ako IW- ktore je zname ako pomaly HARD. Vo finale Roger ma vacsie sance s Robinom si myslim. Monfils by nemal byt problem- Roger vie ako na neho a Monfils den co den tu hral 3 sety- hoci je atlet tak ak by hrali s Rogerom 3.set ta unava sa uz musi prejavat aj na nom. Llodru je skoda ze dokaze sa vyburcovat fakt len doma vo FRA hale, pripadne n atrave k svojmu top tenisu. Chapem ze na antuke jeho styl hry tazko bude zaberat ale vacsina roku sa hraju turnaje na harde, trave, v hale na harde proste ak by bol stabilnejsie psychicky na tom ma ovela viac uspechov- aj keby nebodaj teraz vyhral titul- tak vravim ze v DC v SRbskku to bude polovicny hrac a po pauze v Australii na zaciatku roka nic vyleti v 1-2 kole s dakym supakom
Reagovat
smazaný uživatel
vidíte já to říkal. Je to v něm. Má na TOP 10. Vy jste mi nevěřili. Rizumím tenisu víc než vy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby na to měl, tak je tam a neplácá se ve čtvrté desítce (i když teď o pár míst poskočí)... Žebříček se oblbnout nedá, zvlášť na konci roku se vždycky pozná, kdo za tu sezónu kam patří...

Problém je, že v nejlepší formě je většina hráčů z top 50 schopná hrát na úrovni top 10-20... Ale udržet ji delší dobu dokážou jenom ti, kdo tam doopravdy patří... A tím Llodra není - zatím...
Reagovat
smazaný uživatel
A taky takovým hráčem Llodra nikdy nebude.. On hraje svůj nejlepší tenis jen doma v halách, na co nejrychlejších površích. Tam se vyhecuje a můžu úspěšně praktikovat svůj styl tenisu. Je to špičkový deblista, špičkový singlista nikdy nebyl a nebude, jen mívá krátká hvězdná období.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si to myslím, ale nechtěl jsem to psát, protože jsem z těch zdejších tipů už znechucený... Tady vždycky někdo něco rádoby odborně odhadne a když mu to náhodou vyjde, tak hned píše, jak rozumí tenisu víc než ostatní... Přitom to je jako sázení na hody kostkou, a při náhodném úspěchu říct, že rozumí kostkám více než ostatní... Podle mě se prostě nedá odhadnout, jestli Federer ještě bude jednička, jestli ho Nadal překoná v počtu grandslamů, stejně jako bych si před loňským Roland Garros nevsadil na to, že Söderling bude stabilním hráčem TOP 10...
Reagovat
smazaný uživatel
prostě nejste schopni uznat porážku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jakou porážku.. Llodrovi přeju, jen mi přijdou řeči o něm a TOP 10 zcestné. Je mu 30 a časem se bude specializovat asi ještě víc na debla. V singlu se do té uzké špičky nepodívá. Když nehraje ve Francii nebo na trávě je prostě poloviční :-).
Reagovat
smazaný uživatel
A jakou porážku máš teď konkrétně na mysli? Já jsem s nikým o nic nesoupeřil...
Reagovat
smazaný uživatel
...kdy ty konecne vyhledas odbornou lekarskou pomoc?! Jestli nekdo neumi prijmout porazku tak jsi jim ty! Aneb tve neustale reci o Berdychovi, jejich obmena jak se ti to aktualne hodi! Llodra by byl v nejlepsi desitce jen za predpokladu ze se celou sezonu bude hrat ve francouzskych halach tak nemel nesmysly, noumo! Hraci nejsou v nejlepsi desitce z nejruznejsich vaznych duvodu! Almagro ma zase na to byt mezi tremi nejlepsimi antukari sveta a vysledky na to vsak nema! Gasquet mel na to byt svetovou jednickou a kde se nyni placa?! Drz uz radeji usta!
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to přišel, Lopata je schyzofrenik :D Nad jeho příspěvkama se vždycky zasměju :D Hraje si na důležitého, machruje jak tomu rozumí a přitom o tom ví prd
Reagovat
smazaný uživatel
výkonostně do Top10, ne žebříčkově! to je rozdíl!
Reagovat
smazaný uživatel
Není, výkonnost se vždycky po určité době projeví i na žebříčku... To se prostě okecat nedá... Až Llodra ukáže stálou výkonnost, tak ho to vynese i v žebříčku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist