Ljubičič vyřadil ve třetím kole Davyděnka

31. 5. 2008, 19:38
Aktuality 2
O první velké překvapení mužské dvouhry dnešního dne se postaral devětadvacetiletý Chorvat Ivan Ljubičič. V utkání třetího kola porazil čtvrtého nasazeného Davyděnka poměrem 3:2 na sety a zahraje si osmifinále.

Zápas ale Ljubičič začal velice špatně. Rus Davyděnko soupeře příliš do hry nepouštěl, dokonce nenabídl soupeři v prvním setu ani jeden brejkbol. Na druhé straně Ljubičič svému soupeři nabídl hned čtyři a i jediný využitý pochopitelně Davyděnkovi stačil k výhře 6:4 v prvním setu.

Druhý set byl velice podobný. Davyděnko hrál perfektně a držel si stoprocentní úspěšnost v přechodu na síť. Chorvatovi opět nenabídl ani jeden brejkbol, sám využil obě dvě brejkbolové šance a byl rozhodnut i druhý set – 6:2.

Následovalo však období, kdy se Ljubičič pořádně zvednul a se soupeřem srovnal krok. Třetí set byl velice vyrovnaný. Dayvděnko přestál být tolik koncentrovaný a soupeře nechal využít oba dva nabídnuté brejkboly. Sám využil pouze jeden ze dvou, navíc se mu nepodařilo ani jedno eso. I proto vyhrál Ljubičič třetí set v poměru 6:3.

V setu čtvrtém ruský antukový specialista naprosto odpadl. Ljubičič mu nenabídl ani jeden brejkbol a sám dokázal využít dva ze dvou. Davyděnko začal potvrzovat svoji roli „nerváka“. Po několika nevynucených chybách se začal ohánět raketou a tropit další chyby. Nakonec prohrál 6:2, ale vše ještě mohl zachránit v rozhodujícím setu...

Ten byl velice vyrovnaný a rozhodl jeden jediný využitý brejkbol a to na straně Ljubičiče. Naopak své tři brejkbolové šance propásl Davyděnko a bylo rozhodnuto. Pátý set byl připsán po výsledku 6:4 Ljubičičovi.

Před utkáním odborníci velice silně favorizovali Nikolaje Davyděnka. Ten sice vyhrál o tři míče více než soupeř, ale na ty nejdůležitější se dokázal lépe koncentrovat Chorvat Ljubičič. Ten využil všech pět nabídnutých brejkbolů, soupeř pouze čtyři z jedenácti a proto do osmifinále postupuje Ljubičič. Soupeřem mu bude domácí Gael Monfils, který taktéž po pětisetové bitvě porazil Rakušna Melzera.

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
davidenko po jasnem prubehu prohral.............hm tak to se ani nedivim zajimalo by me kdo zase na jeho prohru na posledni chvili vsadil balik.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist