Lisická svou premiéru v New Havenu zvládla, po výhře vzpomínala na Wimbledon

19. 8. 2013, 13:47
Aktuality 4
WTA NEW HAVEN - Sabine Lisická svou premiéru na turnaji v New Havenu zvládla, když v jediném včerejším zápase prvního kola porazila Francouzku Kristinu Mladenovicovou 7-5 6-1. Nasazená sedmička tak zaznamenala první výhru od letošního wimbledonského finále. Právě o něm, ale také o krásné atmosféře v New Havenu mluvila Němka na tiskové konferenci.
Sabine Lisická

Sedmá nasazená Němka Sabine Lisická svůj premiérový zápas na turnaji v New Havenu zvládla. Včera si poradila s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, kterou porazila 7-5 6-1 a postoupila tak do druhého kola.

"Těžký los, ale je to ta nejlepší příprava na New York," komentovala své rozhodnutí hrát v New Havenu Lisická. "Chtěla jsem dostat nějaký nový impuls, a proto jsem tento týden tady. Chci vyhrát co nejvíce zápasů. Myslím si, že to tu bude zábavný týden."

"Nikdy předtím jsem v New Havenu nebyla, ale moc jsem se sem těšila. Slyšela jsem totiž o tomto turnaji mnoho dobrého a musím všem dát za pravdu. Je to tu moc pěkné a cítím se tu skvěle."

Lisická se v rozhovoru s novináři také vrátila ke zranění pravého zápěstí, které si přivodila ve Wimbledonu a několik týdnů kvůli němu pauzírovala. Vrátila se až minulý týden v Cincinnati, kde v úvodním zápase nestačila na Jankovičovou.

"Když hrajete grandslam, musíte do toho dát naprosto všechno. Nesmíte se ohlížet na to, co se děje kolem vás, proto jsem to tak udělala," přiznala finalistka třetího grandslamu sezony, že v Londýně hrála se zraněním "Potřebovala jsem na všechno více času, ale nakonec to všechno bylo tak, jak to asi být mělo. Hrála jsem své první grandslamové finále, takže ta cesta stála za to."

"Miluju každou vteřinu, kterou trávím na kurtech ve Wimbledonu," vzpomínala Lisická. "Všechno je tam jiné, zejména pak ve finále. Není to jako na ostatních grandslamech. Tam se za vámi zabouchnou dveře a vy cítíte tu tradici, jdete na kurt s květinami, někdo cizí vám nese vaší tašku. Všechny tyhle maličkosti dělají z Wimbledonu něco tak krásného a výjimečného. Mám ráda všechny tyhle tradice. Je to všechno úžasné a myslím, že se z té zkušenosti člověk hodně naučí."

Lisická přiznává, že tráva je jejím nejoblíbenějším povrchem a dokazují to i její výsledky. Ve Wimbledonu si v roce 2011 zahrála své první grandslamové semifinále a letos se probojovala ještě o kolo dál.

"Dalo mi to obrovské množství důvěry a ukazuje mi to, že ta tvrdá práce se vyplácí. Musela jsem se v minulosti vypořádat s několika zraněními, ale lidé a fanoušci mě vždy moc podporovali a to je ten nejkrásnější pocit na světě," uzavřela Němka, kterou v dalším zápase čeká vítězka duelu mezi Anastasií Pavljučenkovovou a Soranou Cirsteaovou.

Titul i pozici v Top 10 obhajuje Kvitová
V areálu Yaleovy univerzity se letos ve dvouhrách představí pouze dvě Češky. Klára Zakopalová vyzve nasazenou osmičku Dominiku Cibulkovou ze Slovenska, obhájkyně titulu Petra Kvitová se v 1. kole utká s Polkou Urszulou Radwaňskou a bude tento týden bojovat o udržení pozice v Top 10.

Ročníky 2008 až 2011 v New Havenu vyhrála Caroline Wozniacká, jež utrpěla první porážku až v loňském semifinále, kdy po prvním prohraném setu vzdala kvůli zranění kolena Rusce Kirilenkové. Letos čtvrtá nasazená Dánka odstartuje oblíbený turnaj proti Číňance Shuai Peng a stejně jako Kvitová bude hájit setvrdání v elitní desítce.

"Cítím, že jsem teď na správné cestě a mám pocit, že hraju dobře. Takže teď myslím jen na to. US Open se blíží a moc se na něj těším. Miluju to tam. Takže doufám, že tyhle dva turnaje pro mě dopadnou dobře," řekla třiadvacetiletá Dánka. 

Dvě nějvýše nasazené hráčky Italka Sara Erraniová a Němka Angelique Kerberová mají v prvním kole volný los.

- WTA PREMIER NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 690.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 08. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Lisická (7-Něm.) - Mladenovicová (Fr.) 7-5 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká/Zakopalová (ČR) - Hao-Ching Chan/Husárová (Tchaj-wan/SR) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nasazená sedmička tak zaznamenala první výhru od letošního wimbledonského finále
spíš první výhru od wimbledonského semifinále, finále prohrála..
Reagovat
dadaft
zajímavý obleček Sabino, líbí se mi.
Reagovat
dadaft
no tvl, jenom jsem to napsal, tak tam dali jinou fotku... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to včera odnesla Kiki... Ale jinak je Sabinka velká sympaťačka a přeju jí vše dobré! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist