Lendl: Murray má šanci ukončit Djokovičovu nadvládu

16. 6. 2016, 11:24
Aktuality 50
Andy Murray má podle Ivana Lendla potenciál na to, aby v letošní sezoně překazil naděje Novaka Djokoviče na "Golden Slam". Srbská hvězda už ovládla úvodní dva grandslamové turnaje roku a sní i o zisku zbývajících dvou trofejí a zlaté olympijské medaili.
Profily hráčů
Ivan Lendl

"Andy a já bychom mu samozřejmě tyhle plány rádi překazili," řekl britským médiím nejúspěšnější český tenista všech dob, jenž se do týmu skotského rodáka připojil po dvouleté pauze. "Víme, že to Andy v sobě má. Takže otázka teď je: Dokáže to znovu? Myslím, že na to je snazší odpověď než na otázku, jestli to vůbec dokáže," uvedl.

Murray získal pod Lendlovým vedením olympijské zlato v Londýně, v roce 2012 přidal i první grandslamový triumf na US Open a v další sezoně ovládl Wimbledon. Od ukončení spolupráce v březnu 2014 nedokázal na tyto úspěchy navázat. Společně to ale chtějí změnit a překazit Djokovičovi šance stát se od roku 1969 prvním tenistou po Rodu Laverovi, který vyhraje v jednom roce všechny čtyři grandslamové turnaje.

"Pro mě je to kariérní Grand Slam, pak všechny čtyři v řadě, pak kalendářní Grand Slam a vrcholem je Golden Slam," prozradil Lendl svou hierarchii. "Djokovič má letos šanci dokázat maximum," dodal na adresu srbského suveréna, který už získal tituly z Australian Open a Roland Garros.

Obnovenou spolupráci zahájil Lendl s Murrayem úterním vítězstvím nad Nicolásem Mahutem v úvodním kole turnaje v Londýně, který je přípravou na Wimbledon.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
svetova.dvojka
Ivan Lendl tento názor okopíroval ode mně, v vlastní hlavy to nemá...
Reagovat
Grigor_Murray
Taky si myslím :D
Reagovat
George_Renel
si servítky nebere: http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/272335/nekompromisni-murray-o-sarapovove-dopovala-jsi-a-podvadela-musis-pykat.html
Teď má minimálně o 1 nepřítele víc :-b.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě Andy dopuje ze všech nejvíc, má to meldonium mezi zuby a proto se vždycky tak ksichtí, aby ho odsud vykřesal.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
Nola
nepriatela? :D Masha s nim zrejme nikdy nekamaratila, ona si priatelov vybera na inych frontoch..... Andy sa rad prezentuje v mediach ako najvacsi bojovnik proti dopingu, trochu diplomacie z jeho strany by nezaskodilo, precitaj si aj vyjadrenie Fedexa, sice Mashu nezastava, ale ani striktne nesudi... Andyho vyjadrenia nemusim citat, to je ako cez kopirak, najsvatejsi svaty feminista...
Reagovat
George_Renel
Adi jsi neporozuměl celému mému textu, hlavněté poslední větě,
. A kdybys odkaz otevřel, je tam další i na toho Rogera. Ten to odsoudil rovněž.
Reagovat
Nola
vyjadrenia som citala od oboch tenistov... ja tam teda rozdiel vidim
Murray jedna v osobnej rovine... Fedex sa vyjadruje viac-menej vseobecne
slovenska verzia
http://sport.sme.sk/c/20187286/federer-o-sarapovovej-som-za-nulovu-toleranciu.html
Reagovat
a.magerova
Citace z rozhovoru viz odkaz: "Správně vystihl podstatu věci Andy Murray, když označil chování Šarapovové za nebezpečné sama sobě, když bere něco na nemoc, kterou ani netrpí."

http://sport.lidovky.cz/dopingovy-expert-rio-bez-rusu-olympismus-to-uz-zazil-a-take-to-zvladl-1e4-/ostatni-sporty.aspx?c=A160403_160700_ln-sport-ostatni_atv

http://sport.lidovky.cz/dopingovy-expert-rio-bez-rusu-olympismus-to-uz-zazil-a-take-to-zvladl-1e4-/ostatni-sporty.aspx?c=A160403_160700_ln-sport-ostatni_atv
Reagovat
Nola
nechce sa mi citat dookola to iste, ak ten liek nebol zakazany do konca vlanajsieho roka, tak nikto nema pravo v mediach sudit ziadneho sportovca, ktory ho dobrovolne v minulosti hoc aj dennodenne konzumoval...
Andy Murray sa vyjadruje podobne... nech sa vyjadruju vsetci v pritomnom case, sme v roku 2016 a zakaz plati od januara.... Murray nikdy nebol diplomat a zrejme nim nikdy nebude....
Reagovat
George_Renel
Ale nazvat sportovce, co se cpe lékem na srdce a před důležitým zápasem dvojnásobnou dávkou, blbcem, je snad povoleno. :-)
A o tom to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Však tak to má být. Žádné mazání medu kolem huby. A to nesouhlasím jen proto, že to je Andy, ale ve své podstatě má pravdu.
Reagovat
Mark976
no, aby do té doby nepřišel někdo lepší než Murray, než se Djokovič unaví...adeptů je hodně - Thiem, Kyrgios, Raonic, Nishikori....a třeba ob rok grandslam titul dodrží Wawrinka - 2016 wimbledon, 2017 US open, zůstane furt čtvrtý, ale Murraye předčí:o)
Reagovat
Kozoroh
Jediné z tebou vyjmenovaných jmen hráčů, které by mohlo po Djokerovi převzít žezlo nad mužským tenisem, resp. má reálnou šanci je Thiem. Kyrgios je lempl, Nišikori a Raonič mají max. na 3. příčku. Mohou vyhrát GS turnaj, ale do jedniček jim něco chybí.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bych podepsal.
Reagovat
Mayo
Andyho čas príde, vo to strah nemam.
Reagovat
Herbert_Hoover
No já nevím, ale Ivan neřekl nic světoborného. Kdo jiný by měl mít šanci než světová dvojka, častý finalista velkých turnajů a takřka pravidelný Djokův sok v závěrečných fázích prestižních podniků? Ten, kdo se do těch finále ani nepodívá? Samozřejmě, že právě Andy má šanci zastavit Novaka. Pokud existuje teoretická šance ho zastavit, tak ji Andy má. Druhá věc je ta, nakolik ta šance velká je. Napoví Wimbledon.
Reagovat
marekv
I ty brepto :-)
Reagovat
SubOptikT
J1říkovi se zatím nechce, nechal Raoničovi první set ...
Reagovat
kada.tom
Dneska Andy vyřadil jednoho Brita, zítra ho čeká další :-)
Takovej pěknej daviscupový turnaj pro Andyho :-)
Reagovat
Kozoroh
Ivane, Ivane, zapomínáš na Borise, ten to na tebe vždy věděl.
Reagovat
smazaný uživatel
H2H Lendl 11 Becker 10
Reagovat
Kozoroh
GS finále Boris-Ivan 3-0.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako šance je vždycky, ale ta Djokovičova nadvláda je momentálně tak nekompromisní, že tomu moc nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Kyle Edmund bez boje a zahraje si zítra s Andym nejspíš, to pro něj bude zážitek. Bedene dneska by neměl být problém, prvním testem by mohl být až v SF Čilič.
Reagovat
Mayo
Presne ako hovorí Ivan Hrozný
Reagovat
panzer.dragon
napadl mě dobrej vtípek třeba na troll tennis, Andy by letos mohl udělat Silver slam :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
... ta fotka se smějícím se Lendlem, grafik si fakt vyhrál i s těmi vráskami kolem očí. Chytře si navíc vybral fotku se slunečními brýlemi, protože oči by na první pohled prozradily, že se jedná o fake.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No důležité je, aby v to věřil i samotný Andy, protože momentálně je ten blok z Noleho tak velký, že bude hodně těžké jej odbourat. Ale kde jinde než na trávě no.
Reagovat
smazaný uživatel
máte stream prosim někdo na Kvitovou? díky moc
Reagovat
Krisboy
http://live.robinwidget.com/livematches/free-live-video-streaming-ostapenko-kvitova-wta-birmingham-tennis-340013.html
Reagovat
mikimaus321
http://livetv.sx/en/eventinfo/422388_jelena_ostapenko_petra_kvitova/#_
Reagovat
Pe3k
Herně na to má, ale mentálně už moc ne. Uvidíme jak moc mu Lendl pomůže. Nejlepší by bylo, kdyby někdo sejmul Djoka už ve W.
Reagovat
smazaný uživatel
Napadá ma Federer, ale ten na to už nemá :/
Reagovat
Pe3k
Rogerovi bude 35, tam už se moc nedají očekávat zázraky. Jen si vem třeba tvého idola Nadala, ten naposledy na trávě něco uhrál když mu bylo 25...
Reagovat
smazaný uživatel
A je škoda, že Jirka Veselý pořád nemá motivaci začít vyhrávat velké trofeje. Ale zase ho chápu, ví, že když začne sbírat GS ještě letos, tak překoná Rogerovy rekordy už před třicítkou a nebude mít motivaci do dalšího pokračování, takže skončí brzy a tenis si ho dostatečně neužije. Takže je vlastně dobře, že si dává tak na čas.
Reagovat
SubOptikT
Je to fakt dobře, protože se rád dívám v tv, jak si to krásně dává s Kukušukinem a podobnými a přitom seřve nějaké děcko, co mu hned nehodí ručník. To by na GS nemoh, protože by dostal těžký kartáč od tenisových mravokárců.
Reagovat
smazaný uživatel
S touto historkou jsem přišel já, ale nechci, aby se kvůli tomu Veselý stal nenáviděným tady. Nebylo to hezké, prostě parkrát zařval Ručník na podavače, kteří na challengeru bývají malé děcka (parkrát na jejich adresu zavrátil očima a zakroutil hlavou), které ještě tu motoriku takovou, jsou neohrabaní a pomalejší, takže měl mít pochopení, ale šlo vidět, jak je přemotivovaný a jak moc chce vyhrát. Takže ta frustrace byla velká. Věřím jinak, že to je v poho kluk a třeba se v tunelu podaváčům podepsal a udělal si s nimi fotku.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon vyhraje Kyrgios, OH Nišikori a USO Raonic.
Reagovat
Krisboy
A co J1rka?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebude mít motivaci. Výborná analýza je o příspěvek výše.
Reagovat
makro99
off record - není ta výborná analýza náhodou od tvýho alterega?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, ale lichotí mi to. Docela bych chtěl umět psát tak trefné a vtipné komentáře jako kolega Ptakoslav. Já jen tak semtam přicmrndávám.
Reagovat
janek_da
hlavně neumíš zařídit Wimbledon v Zimbabwe
Reagovat
panzer.dragon
?
Reagovat
makro99
spíš bych si taky myslel, že ne; výběr témat i stylistika jsou často hodně blízké, ale přece jen určité nuance tam cítím; spíše ale v neprospěch kolegy Ptakoslava.. so good luck.
Reagovat
Marduch
Marná snaha, Stan má Krajiceka, tak neni co řešit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis si nepomůže, Djokovic bude nešťastný a Murray se bude radovat, že mu zkazil zápis do historie, no já v tom žádná pozitiva teda nevidím ;)
Reagovat
Lunej..
Má šanci, až Djoka přestane bavit vyhrávat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist