Lehečka na čtvrtý pokus porazil Bautistu, o semifinále se utká se Sinnerem

28. 9., 08:53
Aktuality 14
ATP PEKING – Jiří Lehečka (22) na turnaji ATP 500 v Pekingu otočil zápas s Robertem Bautistou (36) a po vítězství 3:6, 6:2 a 6:2 postoupil do čtvrtfinále. Svého španělského rivala dokázal porazit vůbec poprvé z dosavadních čtyř vzájemných duelů. Lehečku čeká v neděli střet s nejlepším hráčem světa Jannikem Sinnerem (23).
Jiří Lehečka v Pekingu.

Lehečka – Bautista Agut 3:6, 6:2, 6:1

Jiří Lehečka se Robertu Bautistovi postavil jen dva týdny po nepříjemné prohře v Davis Cupu a v první sadě to bylo z jeho strany velké trápení. Problém měl český tenista zejména při svém servisu, do prvního podání se trefil jen ve 42 % případů a Španěl i díky minimu vítězných míčů dokázal proměnit nabídnutou příležitost a ujal se vedení.

Od druhé sady se ale Lehečkova jistota zvedala a obrat se začal rodit v dlouhém třetím gamu, kde český tenista nejprve odvrátil pět brejkbolů, aby následně prolomil Bautistův servis a vzal osud zápasu do svých rukou.

Statistika zápasu.Statistika zápasu. (@ Livesport / EnetPulse)

Od té chvíle Španěl vyhrál jen dva gamy a Lehečka suverénním způsobem dotáhl zápas k postupu mezi nejlepších osm hráčů turnaje. Celkem v zápase nastřílel 12 es a v počtu vítězných úderů předčil Bautistu poměrem 26:10.

Sinner – Safjullin 3:6, 6:2, 6:3

Ve čtvrtfinále český tenista potká světovou jedničkou Itala Jannika Sinnera, který osmifinálový zápas s Rusem Romanem Safiullinem pro sebe získal ve třech setech.

Ani ve druhém zápase v Pekingu neměl Jannik Sinner jednoduchou práci. Stejně jako Nicolas Jarry v prvním kole, tak i Roman Safjullin v kole druhém vzali světové jedničce první sadu. Bylo to způsobeno především italovou nejistotou na servisu, první podání dokázal Sinner poslat do kurtu jen ve 40 % případů.

Statistika zápasuStatistika zápasu (@ Livesport / EnetPulse)

Postupem hry ale získával dvojnásobný grandslamový vítěz stále více jistoty a zápas pomalu začal otáčet. Ve druhém dějství se Sinner téměř vyvaroval nevynucených chyb - vyrobil jen čtyři a skóre překlopil na svou stranu.

Sestřih zápasu

Klíčové momenty přišly ve třetí hře třetí sady, kdy Ital čelil dvěma brejkbolům. Oba však dokázal odvrátit, navýšil své vedení na 3:0 a zápas dovedl k vítězství.

Výsledkyturnaje ATP 500 v Pekingu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Tomáš Rambousek, Jakub Hájek

Komentáře

14
Přidat komentář
turista
Velká gratulace pro Jirku Lehečku! Porazit Bautistu nikdy není snadné. Jirko polož na lopatky taky toho Clostebola!
Reagovat
sojka1
no ja se spis vsimam, ze na lopatky poklada lidi dokonce uz i sportovni fandeni.... :-))
Reagovat
darek.vrana
Odporný Černošek samozřejmě nesmí chybět na Zemanově party.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vzal ho ovar do člunu?
Reagovat
annah
Vrána k vráně...
Reagovat
turista
Proč odporný? Udělal toho pro český tenis dost.
Reagovat
darek.vrana
Asi jako když toho Rath udělal hodně pro Hostivici, tak je to supr člověk.
Reagovat
turista
Nevím kolik toho udělal pro Hostivice. Ale pro důstojné platy lékařů toho udělal Rath dost.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak Jirku bude čekat Sinner. Uvidíme, jak se vypořádá s novinkami v jeho kauze a jak ho to ovlivní. Dnes měl jeho výkon k formě z US Open daleko. Lehy má šanci
Reagovat
muster
go go
Reagovat
turista
Lehy má šanci. Sinnera problémy kolem jeho kauzy psychicky rozkymácí a bude k poražení. Dřív nebo později se začne Sinnerova bohorovná psychika kymácet.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Viděla jsem až třetí set a byl to nádherné. Bautista byl naštěstí naštvaný, takže nepřesný.
Reagovat
Trojchyba_Mat
WADA se odvolala v případu Jannika Sinnera a požaduje roční až dvouletou suspendaci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist