Kvitovou čeká v Hopman Cupu zápas s Wozniackou

2. 12. 2011, 17:01
Aktuality 31
Atraktivní duel dvou nejlepších tenistek světa zažije australský Perth, kde se na přelomu roku koná tradiční Hopmanův pohár. Petra Kvitová se s Dánkou Caroline Wozniackou střetne v základní skupině turnaje smíšených dvojic.
Petra Kvitová

V Hopman Cupu zahájí Petra Kvitová sezonu 2. ledna zápasem s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, Tomáš Berdych bude hrát s Grigorem Dimitrovem. Česká dvojice, která je jedničkou turnaje, vyzve o dva dny později Američany Bethanii Mattekovou-Sandsovou a Mardyho Fishe a 6. ledna pak Dánsko, přičemž Berdych nastoupí proti Frederiku Nielsenovi a Kvitová proti Caroline Wozniacké.

Ve skupině B se střetnou Francie, domácí Austrálie, Čína v čele s vítězkou Roland Garros Na Li a Španělsko. Do sobotního finále postoupí vítězové skupiny.

V příštím roce má Petra Kvitová šanci zaútočit na pozici jedničky, a tak může zápas s Wozniackou v Hopman Cupu, ač nepůjde o body do žebříčku WTA, naznačit ambice a formu hráček. Jednadvacetiletá česká hráčka ztrácí na Wozniackou 115 bodů. Přijde sice o 280 bodů za letošní titul v Brisbane, ale na Australian Open bude obhajovat 500 bodů za čtvrtfinále, zatímco Wozniacká 900 bodů za účast v semifinále.

Češi budou turnaj hrát po čtyřleté pauze. Naposledy Berdych se svou bývalou přítelkyní Lucií Šafářovou v roce 2008 jednou vyhráli a dvakrát prohráli. Pokud Kvitová s Berdychem splní roli favoritů a zvítězí, navážou na triumf Petra Kordy s Janou Novotnou z roku 1994. Československý tým Miloslav Mečíř a Helena Suková triumfoval v premiérovém ročníku soutěže na přelomu let 1988 a 1989.

Hopman Cup 2012 (31. prosince 2011 - 7. ledna 2012):

Skupina A:
ČR (Kvitová, Berdych)
USA (Matteková-Sandsová, Fish)
Dánsko (Wozniacká, Nielsen)
Bulharsko (Pironkovová, Dimitrov)

Skupina B:
Francie (Bartoliová, Gasquet)
Španělsko (Medinaová, Verdasco)
Austrálie (Gajdošová, Hewitt)
Čína (Na Li, Wu Ti)

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč Peťa jede na nějaký Hopman Cup, který nikoho nezajímá, a neobhajuje body v Brisbane. Přece bojuje o post světové jedničky. To za ni rozhodl kdo, že pojede na Hopman Cup? Její manažer a trenér by se měli vzpamatovat!
Reagovat
smazaný uživatel
ja zas moc nechapu fanousky, kteri uz pocitaji body, kdyz sezona jeste nezacala. Jiste, kalendar existuje, ale neznam hrace, ktery by "bojoval" o post ci o body. Prvotne bojuji se souperem, pripadne sami se sebou... Na rozjezd je takova "legracka" naopak idealni.
Reagovat
rib
kvůli kvalifikaci na olympiádu
Reagovat
smazaný uživatel
A to se jako Petra musí stát No.1 hned první týden v lednu? Potřebujou si to vyzkoušet s Tomášem, budou hrát na OH. Na No.1 má čas celý rok. A klidně se jí to může podařit už v Austrálii. Nebo taky ne a bude o to usilovat postupně dál. Hlavně je třeba hrát dobrý tenis a ne honit se za No.1.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkne vystiženo lajno:)) naprosto souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc zvědavý, jak Petře s Tomášem půjde ta čtyřhra. Hlavně, jestli to bude mít postupně vzestupnou tendenci. Protože asi se nedá očekávat, že to půjde hned.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento pohár je dnes pro hráče a hráčky takovým zpestřením tréninku, před zahájením nové sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se rád podívám, když bude možnost. Caro s Frederikem mají docela těžkou skupinu... Ale aspoň si budou rozumět, protože oba fandí Liverpoolu. :) Myslím, že hodně dobří budou Bethanie s Mardym (obhájci loňského vítězství) a Petra s Tomášem (i když nevím, jak jim půjde čtyřhra). Ze druhé skupiny bych asi nejvíc favorizoval Španělsko a Francii.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych nezatracoval ani domácí Hewitta s Gajdošovou. Favorit skupiny je ale Francie. To má Wozniacki u mě jediný plus s tím Liverpoolem. Dokážeš mi nějak popsat toho Nielsea? Jsem ho neviděl hrát ještě, ale už má celkem věk. Jinak naši jsou favorit skupiny. Ale zajímavá dvojka Pironkova-Dimitrov si zaslouží sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná máš pravdu, domácí prostředí někdy dělá hodně... No tak aspoň jedno plus. :) Rád bych ti Frederika popsal, ale bohužel nemůžu sloužit, protože mužský tenis nesleduju. Taky jsem ho nikdy neviděl hrát a vím o něm jenom to, co se píše na stránkách ATP. Je to 235. tenista žebříčku, tak snad se bude aspoň trochu snažit, aby na to Caro nebyla sama. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří tenisoví fandové vůbec nesledujou ženský tenis (často je to o nervy a ztráta času), mnozí sledujou oba tyhle dost odlišné sporty. Jiní na WTA kouknou jen občas, třeba na naše tenistky.
Zatím jsem ale na netu neviděl nikoho, kdo ignoruje mnohem atraktivnější mužský tenis!
Reagovat
skott
Beth s Mardym jsou jedini, kteri spolu daji dohromady slusny par na smisenou ctyrhru, jinak jsou ty dvojice strasny a tezko se da urcit nejaky favorit.Zvlast Bartoli/Gasquet mi nejdou dohromady, takove dva totalni protiklady:-)
Jen mi nejde do hlavy, cim ze ma byt zajimava Pironkova:)
Reagovat
skott
Nikoho kdo by ignoroval muzsky tenis jsi nevidel, ale sam jsi tady psal, ze te panove nezajimaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to, tak jsem aspoň v něčem první. :D Co kdo sleduje, to je každého věc... Tuhle jsem se díval na zápas Turnaje mistrů Berdych - Ferrer (čekal jsem, až začne na Nova Sport hokej Capitals - Rangers) a nepřišlo mi, že by ta hra byla bůhvíjak lepší ve srovnání s holkama, spíš naopak. Chápu, že se to nedá posuzovat podle jednoho zápasu, ale stejně to byli top hráči a čekal bych od nich víc. Tomáš pak hrál skvěle ve třetím setu, ale jinak tam bylo strašně chyb z obou stran. Prostě si myslím, že třeba Vika s Petrou hrály ve finále TM o dost lepší tenis... Ale to je asi věc názoru.

skott: Souhlasím, Bethanie hraje výborně čtyřhru s Meghann Shaugnessy. Taky si myslím, že s Mardym budou zase tvořit skvělý pár. Hlavně se těším na to, v čem bude Bethanie hrát. Je mi hodně sympatická a tu její extravaganci přímo žeru. :D Jinak Tsvetana je zajímavá hráčka hlavně na trávě, tam podle mě patří mezi nejužší špičku. No a taky je zajímavá tím, že je to docela pohledná slečna. :)
Reagovat
smazaný uživatel
...nepřišlo mi, že by ta hra byla bůhvíjak lepší...
To, jak tristní úroveň jejich hry je, by vyšlo najevo při vzájemném utkání s libovolným tenistou z první stovky žebříku. Pokud by některá slečna tenistka konečně našla odvahu a její soupeř se aspoň trochu snažil, nemá vůbec žádnou šanci vyhrát. Někde jsem četl, že Kvitová při tréninku dostává i od toho svýho sedmnáctiletýho pejsánka. Co by asi uhrála proti normálnímu tenistovi? Kulový?
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi legracni.... Doporucovala bych ti prolistovat anatomicky atlas, neco z psychologie, porozhlednout se okolo sebe a hned bys pochopil, proc existuje muzsky a zensky tenisovy zebricek a proc ten, kdo bez drzeni preleza z jednoho na druhy, brzy spadne.

Jinak 2x souhlas se skottem, jako absurdni tenisova hricka se mi jevi mix Bartoli/Gasquet, usmivam se. Ale rozhodne nepodcenuju, samozrejme. A taky nevim, cim je zajimava Pironkova. :-) (Naopak Dimitrov je mi tenisove naprosto jasny.)
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti na to můžu napsat? Snad jenom, že naprosto souhlasím se sojkou... Holky prostě nemůžou hrát jako kluci. To je jako kdybys chtěl, aby holka přeprala kluka. Jasně, našly by se i výjimky (vzpěračky, boxerky, karatistky :D), ale za normálních okolností to nejde. Já mám rád holky jako holky a opravdu nechci, aby byly jako kluci. To ale rozhodně neznamená, že zápas v ženském tenise nemůže být pohlednější než v mužském a nemyslím tím jenom vzhled hráček. :) Příklad z TM jsem už uvedl... Jinak v mužském podání mám radši kolektivní sporty, u holek je mi to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Pironkova je pro mě zajímavá tím, že už druhou sezonu jí vydávám výrazněji jen na Wimbledonu a tím pádem jsem fakt zvědav, jak si povede na jiném povrchu. Osobně mě nezaujala, spíš je to tou zvědavostí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jasně, do deblaj sou to nesourodé dvojice, ale třeba dvojka Bartoli-Gasquet je tak silná, že před deble už můžou mít klidně rozhodnuto.
Reagovat
freeteepek
Nevidím nic zábavného na tom, když Djokovič pořád vyhrává. A když ne on, tak Nadal nebo Federer...Chlapi maj tak tvrdý podání, že si málokdy prohrajou svůj servis. A když už se tak stane, o výsledku setu je v podstatě rozhodnuto. Je to trochu nuda. Oproti tomu, když hraje Petra s Azarenko. Nejdřív vyhraje 5 her za sebou ta, vzápětí druhá. Je to drama. Ztráta servisu nic neznamená a víc se hraje mezihra. Líbí se mi např. Radwaňský funky tenis. Je pravda, že ženský moc často nechodí na síť a někdy je to nuda. To se ale změní. Přední hráčky budou muset změnit pojetí, hrát víc aktivně, jestli chtějí Petru porážet. Ostatní se jimi budou inspirovat. Úroveň ženskýho tenisu poroste. Co se ale moc nezmění, jsou rozdíly v rychlosti servisu. Ženský servis zůstane měkčí a tím i hratelnější. A budou si kvůli tomu dámy dál prohrávat svoje podání častěji, než muži.
Reagovat
smazaný uživatel
Od jisté doby je ženský tenis pěknější než mužský. Mužský tenis se pokud nehraje absolutní špička schopná odreturnovat téměř cokoli často mění na hru servis a nezvládnutý return.
Přece je nesmysl argumentovat, že holka z top ten neporazí kluka s top 100, to je snad normální ve všech sportech.
Naprosto souhlasím, že finále Petra-Vika v Istanbulu bylo hezčí než cokoli, co jsem viděl v Londýně.
Jinak sám Adam někde říkal, že když hrají s Péťou, vyhrává hlavně díky servisu, ale jakmile ubere na servise, už má velký problém. Když hrají holky třeba hokej, nebo podobné hlavně silové sporty, je to s prominutím trapárna. Něco jako kdyby chlapi cvičili moderní gymnastiku se stuhou. Ale tenis je naštěstí i dost technický sport a podle mě holkám sluší náramně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve všem s tebou souhlasím, jenom s tím ženským hokejem si dovolím trochu polemizovat. Na ZOH v Turíně jsem se koukal na semifinále a finále a byly to pěkné zápasy. Ale jinak máš pravdu, že se pro holky určitě najdou typičtější sporty než hokej... Tenis je pro holky super a taky se mi líbí sjezdové lyžování a z kolektivních sportů basket. Od letošního MS se mi líbí i ženský fotbal, který jsem předtím vůbec nesledoval. Není to tam tolik svázané taktikou jako u chlapů a občas vážně koukám, jak to ty holky umí... Nelíbí se mi ženský box a vzpírání. To se mi teda nelíbí celkově, ale u holek už vůbec ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsvetana a Grigor, docela zajimavy par, na ty rad kouknu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty její jméno neumíš napsat správně? Cvetana neznáš? Česky Květa, Květuše. Naši pubertálové se bez trapných a nesmyslných anglických (nebo českoanglických) přepisů neobejdou? Píšeš taky Youzhny, Sharapova a Kuznětsovová?
Reagovat
kejv2
Brozi, divim se, ze ses tu jeste do nikoho neoprel, ze nepisou spravne cesky Novakovo prijmeni.
Reagovat
smazaný uživatel
pisu Kuznetsova.. a co s tim udelas kašpare? :))
Reagovat
smazaný uživatel
nejsilnější je francie
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kdo bude Hopman Cup vysílat? Eurosport, nebo čt4, nebo nova sport?díky
Reagovat
smazaný uživatel
na eurosportu pravděpodobně
Reagovat
smazaný uživatel
Loni to neměla žádná česká televize, ale vzhledem k tomu, že budou teďkom účastníky i naši, tak předpokládám, že Nova Sport to odkoupí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist