Kvitové uteklo první letošní finále, proti Halepové neudržela vedení

10. 5. 2014, 13:56
Aktuality 544
WTA MADRID - Petra Kvitová do svého prvního finále sezony nepostoupila. Česká tenistka do něj měla dnes na antuce v Madridu dobře nakročeno, proti Rumunce Halepové však neudržela vedení 7-6 a 3-1, ztratila sedm her v řadě a už se z toho nevzpamatovala. Halepová ve svém prvním finále na turnaji WTA Premier Mandatory vyzve Rusku Šarapovovou.
Petra Kvitová

Česká jednička a vítězka turnaje v Madridu z roku 2011 Petra Kvitová postoupila po odstoupení světové jedničky Sereny Williamsové bez boje do svého teprve druhého letošního semifinále.

V něm se dnes Kvitová utkala se světovou pětkou Simonou Halepovou, s níž se na okruhu WTA potkala podruhé v kariéře. Jediný vzájemný zápas spolu odehrály loni ve finále na tvrdém povrchu v New Havenu, kde Kvitová s Rumunkou uhrála jen čtyři hry.

Do dnešního utkání vstoupila Kvitová vybojovaným prvním setem, v němž si každá z hráček ztratila jednou své podání. Kvitová ale ovládla zkrácenou hru a po hodině a šesti minutách se ujala vedení 1-0 na sety.

I do druhé sady vstoupila lépe česká hráčka, když hned v první hře vzala Rumunce podání. Ve druhém dějství ale Kvitová nevyužila vedení 3-1, když si v šesté a osmé hře prohrála podání a umožnila tak dvaadvacetileté Halepové vyhrát druhý set a tím i vyrovnat.

Zlomená Kvitová nedokázala navázat na hru z prvního setu ani v rozhodující sadě, ve které kupila jednu chybu za druhou, zatímco její soupeřka hrála přesněji a diktovala tempo hry. Halepová nakonec zvítězila 6-7 6-3 6-2 a poprvé v kariéře si na turnaji Mutua Madrid Open zahraje ve finále.

Kvitová v semifinálovém klání nastřílela 5 es a udělala 5 dvojchyb, zatímco její soupeřka si pomohla 8 esy a udělala pouze dvě dvojchyby.

Petra Kvitová"Věděla jsem, že to bude těžký zápas. Porazila mě ve finále v New Havenu, takže jsem se těšila na odvetu," připomněla Kvitová po utkání předchozí jednoznačnou porážku. "Byl to dlouhý zápas a až do konce to byl tvrdý boj. Nakonec byla lepší, ale i pro mne to byl dobrý zápas," dodala.

Zajímavostí je, že Rumunka na tomto turnaji v předchozích letech nevyhrála ani jeden zápas, sérii vítězství zahájila až v letošním roce, kdy tu postupně porazila Goergesovou, Arruabarrenovou, Lisickou, Ivanovičovou a dnes i světovou šestku Kvitovou.

"Byl to velmi těžký zápas. Petra je skvělá tenistka a dneska hrála opravdu velmi dobře. Má výborný servis a agresivní údery, takže není snadné proti ní hrát. Byla to pro mě velká výzva, proto jsem se nevzdala a bojovala jsem," komentovala po zápase Rumunka, která se v případě triumfu stane světovou čtyřkou.

"Nevěřila jsem, že bych mohla vyhrát, když jsem byla set a brejk dole. Chtěla jsem se ale pokusit o obrat, proto jsem zůstala soustředěná a snažila jsem se změnit taktiku, hrála jsem vyšší míče, což Petře nevyhovovalo."

"Nemůžu uvěřit, že jsem ve finále. Minulý rok se mi opravdu dařilo, začala jsem vyhrávat velké zápasy a získala jsem hodně titulů. Jsem za to všechno moc vděčná. Zítra mě čeká další velký a velmi náročný zápas, Maria je bojovnice, která se nikdy nevzdává a hraje tu opravdu výborně. Finále si chci užít," zakončila světová pětka, jež si tak vůbec poprvé v kariéře zahraje finále turnaje kategorie WTA Premier Mandatory.

Ve finále budMaria Šarapovováe Halepová útočit na druhý titul v sezoně po únorovém triumfu v Dauhá a celkově osmý. Její soupeřkou bude Maria Šarapovová. Ruská tenistka, s níž Halepová na okruhu WTA dvakrát prohrála, v dnešním semifinále porazila světovou trojku Agnieszku Radwaňskou z Polska 6-1 6-4, čímž prodloužila šňůru vyhraných zápasů na antuce už na deset zápasů.

"Úvod zápasu se mi opravdu povedl, hrála jsem to, co jsem chtěla hrát. Získala jsem sebevědomí a více jsem si věřila. Ve druhém setu jsem tam měla chvíli, kdy se mi moc nedařilo, ale naštěstí jsem to ustála," narážela Ruska na druhé dějství, v němž si dvakrát prohrála podání a dovolila Radwaňské otočit stav z 1-3 na 4-3. Polka si ale podání dvakrát zasebou neudržela a Šarapovová tak zápas ukončila.

"Je skvělé, že jsem včera porazila světovou dvojku a dnes světovou trojku. Přesně tohle jsem teď potřebovala, je pro mě důležité vědět, že dokážu porážet i ty nejlepší. Jsem šťastná, že jsem znovu ve finále," dodala Šarapovová, která koncem dubna ovládla antukový turnaj ve Stuttgartu.

"Zítra mě jistě čeká další náročný zápas, Simona hraje výborně a daří se jí. Ona se velmi dobře hýbe a vrátí tak spoustu míčů. Bude to zápas, ve kterém se asi hodně naběhám a bude záležet na fyzičce. Budu se snažit hrát co nejlípe a využívat každou příležitost."

"V prvním setu jí vychále úplně všechno, takže to bylo hodně náročné. Trefovala míče skvěle, létalo jí to přesně a dělala málo chyb. Ve druhém setu jsem hrála lépe, ale ona byla lepší v klíčových momentech zápasu," řekla k zápasu poražená Polka.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Halepová (4-Rum.) - Kvitová (5-ČR) 6-7(4) 6-3 6-2
Šarapovová (8-Rus.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

544
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
http://i.imgur.com/bZrW1vc.png
Reagovat
pepin
Odpovím Ti jednoduše, nevím proč bych ji s někým srovnával jak píšeš, já jsem psal a bavím se o Petře, hodnotím a vyjadřuji se k jejím výkonům a to jak na mě v poslední době, a asi nejen na mě působí. A Tvoje argumenty, že v roce 2011 byla někde jinde jsou pravdivé, ale na obě strany. Byla neznámá, ale také nezkušená a mnoha tenisovými zápasy nezocelená. Takže je to naprosto stejné. Na druhou stranu se mi líbí, že je hodně lidí, kteří se shodují v názoru k Petře, ale všichni jsme podle Tebe a Fandiny tupci, kteří ničemu nerozumí, do Petry jen kopají a přejí ji to nejhorší. Jen Ty a ona jste na vrcholu poznání.
Reagovat
smazaný uživatel
a) příměr s Mášou vzhledem k podobnému hernímu stylu je tu na denním pořádku, ačkoliv netvrdím, že ho používš zrovna ty. Proto jsem jej použil i já.

b) žádné dvě strany, je tu pouze jedna strana, a to ta, že byla neznámá, tudíž pod daleko menším tlakem, proto byla víc v pohodě. Ano, v současnosti je zkušenější, ale zkušenosti ten tlak neodbourají, proto tvé tvrzení, že je to naprosto stejné, je, jak to říct slušně, úplná ptákovina.

c) je to přesně naopak, já nikoho programově za tupce nepovažuju, vždy hodnotím pouze konkrétní názor. Na rozdíl od tebe, ty se do mě navezeš ještě dřív, než si můj příspěvek vůbec dočteš.
Reagovat
pepin
Já tu debatu ukončím, protože to nemá cenu, kdo to přečetl jako Tvoje v podstatě ostatní diskutérská utkání, tak si udělá obrázek sám.
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu by me zajimalo,, pro sem teda chodis cist ty "nase" krytiky s nesmyslne rady a postrehy? Hloupe nazory.atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, a to je ten rozdíl mezi námi dvěma. Já, i když s tebou leckdy nesouhlasím, chci s tebou diskutovat, protože mě tvůj názor zajímá. Ty, místo toho, aby ses zamyslel na tím, co napíšu, radši mě označíš za zaslepence a napíšeš, že to nemá cenu.

Když odmítáš akceptovat (akceptovat, ne s nimi za každou cenu souhlasit) i racionální, věcné argumenty, nesmíš se pak divit, že se mi někdy ani nechce je vůbec vytahovat.
Reagovat
gigin
Dovedeš si představit, jaký by na ni byl tlak, kdyby byla no.1? Tohle se prostě musí naučit ustát. Jinak je to v péčku...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem poměrně empatický člověk, takže si dobře umím představit, že to musí být pořádná nálož, kterou není žádná sranda zvládnout. Bohužel mám pocit, že empatie je pro většinu zde diskutujících naprosto neznámým pojmem.
Reagovat
Roger_Federer
Ale prodim Váš, od Wimb.2011 utekli skoro 3 roky, od te doby se naucila pracovat z "tlakem", dospela a urcite si uvedomila co chce a jak to chce delat..je to jen vymluva.
Neco nefunguje a kdyz neco nefunguje je potreba to zmenit a pracovat jinak, ne stereotipne sedet ns prdeli a furt okecavat proc to nejde.
Reagovat
slacker
Jeden napise ze jsou dve strany a dryhy iracionalne lpi (a pak to vydava za racionalni argument) ze jen jedna strana. Naprosto smesne odmitnuti argumentu o neskusenosti ,
Jen proto ze aby se mu nezhroutil cely ten jeho argumentacni vzdusny zamek jako domecek ze sirek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš přesně ten typ totálně neempatické osoby a pak z tebe padají takovéhle ptákoviny.
Reagovat
Roger_Federer
Je samozdrejme mozne, ze to Petre proste vyhovuje nema potrebu a ambice hnat se nekam dopredu, to co hraje ji staci.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje argumenty jsou racionální a mají pevný základ. Dávat rovnítko mezi situaci, kdy je hráčka zcela neznámá a hraje bez tlaku a mezi situaci, kdy má sice zkušenosti, ale je pod obrovským tlakem je naprostý nesmysl, jedná se o naprosto odlišné situace. Můžeš mi tu nadávat, jak chceš, ale tohle je objektivní fakt, který prostě neoddiskutuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
A na tohle jsi přišel kde, prosím pěkně?
Reagovat
misa
Ty tady pořád někoho napomínáš jakoby Petra pravidelně zdejší diskuse pročítala a potom z nich měla trauma. Nikdy jsem o ni nenapsal, že je nemožná. Nikdy, tak se vzpamatuj.

Nedávno byl zajímavý rozhovor s Luckou Šafářovou, ve kterém přiznala, že ji její kanadský trenér občas zvýšeným hlasem důrazně kritizuje. Ona sama přiznává se jí to občas vadí, ale pak si uvědomí, že je takový přístup správný. Kritika je občas dost důležitá. A nepiš mi, že nemám právo kritizovat, protože to mu nerozumím. Píšeme si tady mezi sebou, Petra tady opravdu nechodí, té to neublíží.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsi to nenapsal ty, nemusíš to na sebe vztahovat.

Petra zas v nějakém rozhovoru řekla, že ona by vedle sebe nějakého křiklouna nesnesla. Každé holt sedí něco jiného, nelze to takhle jednoduše porovnávat.
Reagovat
Roger_Federer
Osobne si myslim, ze jsi nevidel Kvitovou pred rokem 2011 nikdy hrat.Ona totiz to co hraje dnes hrala uz v roce 2008, kolisave vysledky podle nalady,i ten tlak.Rok 2008 mela opravdu vyborny a ukazala, ze ma zcim pracovat taky ze je tam potencial,, jako mlada hracka se uspesne prokousavala kvalifikacema a zebrickem..Postupne se propracovala az
do roku 2011..
Od roku 2012 je to jen udrzovani,tenisovy vyvyn a vyvoj se zastavil..
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, čteš vůbec někdy, co tady píšu? Vždyť já jsem prakticky jediný, kdo tu už od začátku tvrdí, že ty výkyvy měla vždycky, že to opravdu není současný trend, ale věc, se kterou měla, má a bude mít problémy pořád. Btw. tuším, že v roce 2008 ji ani netrénoval Kotyza, ani nespolupracovala se Šafářem a kondičního jí určitě nedělal Všetíček. Z toho vyplývá jediný závěr: změna trenéra nic nevyřeší Tehdy ani dnes.
Reagovat
Roger_Federer
Ale ja tady uz 2 rok tvrdim, ze dosahla sveho pomyslneho vrcholu na kterem vydrzela zhruba 7 mesicu, od te doby to ma sestupnou a kolisavou tendenci a prave proto je potreba dostat jiny, novy impuls.Aby sni ten potencial nekdo znovu dostal, zmena trenera je urcite na rade, i kdyby jen jako metoda pokus- omyl..Jeji soucasny tym z ni neni schopny nic udelat a dostat z ni neco noveho.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě jsme se tu shodli na tom, že problémy s kolísavými výkony má celou kariéru a ani změna trenéra na to neměla žádný výraznější vliv. A ty přijdeš s tím, že se opět musí udělat výměna trenéra. Zajímavý myšlenkový pochod.

Mimochodem metoda pokus-omyl je to nejhorší, co sportovec může udělat. Na to je jeho kariéra až příliš krátká, aby si to mohl dovolit.
Reagovat
slacker
Ty toho o Petre zrejme moc nevis. Prosim uz se k ni nevyjadruj
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ze ty zkusenosti za 2.5 roku tam hraji taky roli. Nemuzes jen psat, ze tehdy na Petru nebyl zadny tlak a pak napsat, ze se za 2.5 roku v zapasech (i po nekolika finalovych nebo dulezitych zapasech) nic noveho nenaucila. Kazda hracka zacina mlada a postupne se zkusenostma a dobryma vysledkama se na hracku zvysuje tlak. To k sobe proste patri. Zalezi jen na Petre, jestli se s tim tlakem vyrovna a nebo ne. Spousta hracek se s tim tlakem vyrovnava vcelku dobre a proto i Petra se s nim muze klidne vyrovnat. Nedavno tady ale byl o ni clanek, ve kterem priznala, ze je i nervozni v prvnich kolech GS turnaju. Tam si proste ostatni hracky uzsi spicky nepripousteji, ze by mohly vypadnout a jdou si za vitezstvim. Jestli tohle je u Petry vyrovnani se z tlakem, tak ty zkusenosti, ktere ziskala (a za 2,5 roku jich bylo dost, protoze furt se drzi v Top10) se skoro neprojevuji a jen se projevuje nervozita. Ja ji samozrejme preji aby se ji darilo co nejvice ale tohle si proste nesmi pripoustet, protoze nedostatek sebeduvery se odrazi v zapasech a vede k neuspechu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ale nenapsal, že se za těch 2,5 roku nic nenaučila. Pouze tvrdím, že situace v roce 2011 a letos jsou natolik odlišné, že dávat mezi ně rovnítko, jako to udělal pepin, je špatně. Vůbec nemá smysl ty dvě situace porovnávat a vyvozovat z nich tak radikální závěry, jak se zde často děje. Protože ani zkušenosti tlak neodbourají.

Mimochodem, jak tady zmiňuješ, že onehdá přiznala, že je nervozní, i to je zřejmý pokrok. Ještě donedávna tvrdošíjně opakovala, že žádný tlak necítí..
Reagovat
smazaný uživatel
Pepin neporovnaval letosni rok a rok 2011, ale naznacoval, ze jde vykonostne furt dolu a stagnuje. Samozrejme, ze byly naprosto odlisne ty roky ale nemuzes tvrdit, ze kdyz je na ni vetsi tlak, tak to je duvod aby vykonostne upadavala. S tlakem se bud hracka vyrovna a nebo ne. Cim je hracka znamejsi a uspesnejsi, tak tim vetsi tlak je na ni vyvijeny. To naznacoval pepin, aby jsi to bral z obou stran a nato jsem ja narazel, ze ma pravdu. Tlak je na Petru ted vetsi samozrejme ale take je Petra oproti roku 2011 mnohem zkusenejsi hracka (co se let a poctu zapasu na okruhu tyka), ikdyz to tak pri hre nevypada.

Me naopak to prohlaseni prijde nesmyslny. Chapu, ze v zapasech kdy je favoritka je pod tlakem ale v prvnim kole GS turnaje si proste nemuze pripustit, ze by s hrackou kolem 100. mista na zebricku mohla prohrat. Ostatni Top hracky na sebe az takovy tlak nevytvari. Rozdil je pak hrat nejake 3. nebo 4. kolo s hrackou kolem 15-25. mista na zebricku, tam je pod tlakem kazda u ktere se ceka ctvrtfinale.

Myslim, ze pepin neceka, ze bude mit stejne uspesnou sezonu jako 2011 (Wimbl+TM) ale, ze by mela mit lepsi vysledky na turnajich a neprohravat tak casto s papirove o hodne horsimi hracky. Vzdyt i ty snad uznas, ze ma potencial na mnohem lepsi vysledky, nez predvadi posledni 2 a pul sezony. To je vzdycky pulrocni cekani na zapnuti modu -rok 2011- viz. lonske Doha a Dubaj.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě, bavíme se tu o psychice a vždycky, když se nadhodí toto téma, srovnává se to s rokem 2011 - tohle srovnání jsem tu níže rozporoval a na tohle srovnání pepin reagoval. O tom, že Petra šla od roku 2011 výkonnostně dolů v tomhle vlákně vůbec nebyla řeč.

Za druhé, jak se ostatní hráčky ze špičky s tlakem dle tebe bez problémů vyrovnávají jsme mohli názorně vidět na loňském US Open, kdy se Sara po vypadnutí v druhém kole přímo na tiskovce dokonce rozbrečela (= zase se tu tvrdí, že je Petra unikátní v něčem, v čem ve skutečnosti nijak unikátní není). Čili v tomto ohledu to prohlášení nijak nesmyslný není, nesmyslné, resp. ne úplně šťastné bylo naopak její tvrdošíjné prohlašování, jak žádný tlak necítí.

Zatřetí netuším, proč tvrdíš, že je nějaký problém 2,5 roku. Petřina sezona 2012 nebyla nijak horší než sezona 2011, byť nebyla ověnčena titulem typu GS či TM. Problematická byla až sezona loňská. A oproti loňské sezoně je na tom Petra psychicky viditelně líp, i když do ideálu to má ještě daleko.

Myslím, že má rozhodně na to předvádět lepší výsledky než loni nebo v první polovině letošního roku (tedy žádného dva a půl roku, to je nesmysl). Ale o tom tohle vlákno vůbec nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
-Byla neznámá, ale také nezkušená a mnoha tenisovými zápasy nezocelená. Takže je to naprosto stejné.-

Takhle to napsal pepin, kde napsal presne to, co jsem napsal ja, ze byla v tom roce 2011 mene zkusenejsi. Uz nevim na co ti odpovidal ale ja jsem hlavne reagoval na tuhle tvoji reakci:

- žádné dvě strany, je tu pouze jedna strana, a to ta, že byla neznámá, tudíž pod daleko menším tlakem, proto byla víc v pohodě. Ano, v současnosti je zkušenější, ale zkušenosti ten tlak neodbourají, proto tvé tvrzení, že je to naprosto stejné, je, jak to říct slušně, úplná ptákovina.-

Zkusenosti hraji roli, protoze zkusenostmi jsi vyzralejsi v mnoha ohledech hry a uz mas vice zazito. Uspechama samozrejme pak roste tlak a zalezi na te danne hracce jak se stim tlakem popere. Ale zkusenosti ti samozrejme pomaji v mnoha ohledech oproti mene zkusenym hrackam.

Sara dejme tomu ale uprime, ikdyz ji mam rad, tak mimo antuku ji muze porazit spousta hracek, ikdyz vetsinou ty mimo Top 50 si pohlida. 2,5 roku jsem dal jako priklad, je to rozhodne mene ale co se tyce vyrovnanosti vykonu, od nejake te AO 2012 jde herne dolu. Ted nemyslim primo jen vysledky, protoze sezona 2012 nebyla zadna spatna ale herne uz to zdaleka nebylo jako v roce 2011. Uz byl na ni videt ten tlak, se kterym se vyporadavala. Bohuzel, mi prijde, ze se s nim doted nedokazala vyporadat. Jinak co se tyce tech Petrinych prohlaseni, tak me je rozhodne sympatictejsi to, ze se neciti pod tlakem ikdyz to tak nebylo, protoze do medii by se neco jako ?bojim se, ze vypadnu se 100. hrackou v 1.kole GS turnaje- nemelo vubec dostat, zvlaste od stabilni hracky Top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že sis z pepinovy reakce vybral jenom to, co se ti hodilo. Tu druhou větu, tu, na kterou já jsem posléze reagoval, tu úplně vypouštíš. Protože, a to se na mě nezlob, ale to prostě musíš uznat, protože je to naprosto logické, ty dvě situace opravdu porovnávat nelze. Nikde jsem nijak zkušenosti nezpochybňoval (ale připouštím, že z mojí ne úplně šťastně formulované reakce to tak mohlo vypadat).

Když ti nestačí Sara, co třeba Sam? O poznání zkušenější než Petra a co je jí to platné...

Z mého pohledu je jednoznačně lepší, že mluví na rovinu než kdyby to měla v sobě dusit. Navíc si celkem dobře pamatuju, jak jí tu bylo neustále omlacováno o hlavu, proč hraje jak hraje, když není pod tlakem "jak sama říká."

A kde jsi vzal to "bojím se, že vypadnu v prvním kole", to by mě docela zajímalo.
Reagovat
slacker
"všichni jsme podle Tebe a Fandiny tupci, kteří ničemu nerozumí, do Petry jen kopají a přejí ji to nejhorší. Jen Ty a ona jste na vrcholu poznání." .... na tohle odpoved evidentne nemas, pritom ani nevis kdo byl jeji trener v roce 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tvuj koment byl smerovany pepinovi, takze ja jsem ti na to cele odpovidat nemusel. Me tam prave zarazila tadyta danna veta. S ostatnim jsem vcelku souhlasil. S uspechem proste tlak roste a pak je na hracce jak se s tim vyrovna. To ze jednu sezonu byla bez tlaku a darilo se a druhou na ni tlak je a nedari se, proste neni omluva, zvlaste kdyz ta situace je vice jak rok. To jsem tim chtel rict. Pokud jsi to spatne formuloval tak to nevim, kazdopadne ty zkusenosti by tam mely hrat roli. Pokud si Petra ani nic z tech zkusenosti nevezme do zapasu tak je neco spatne.

Sam uz sve leta mela kdy byla na svem maximu ale o to ani nejde. Hlavne tyhle hracky ani zdaleka nemely takovy potencial jako Petra a vydrely si to. Nechci Petru ani s nekym srovnavat, protoze to by stejne s jejim potencialem bylo o level vyse. Me jde o to, ze i pres to vsechno co Petra ma zasebou, nedokaze nejak omezit ty svoje velke vypadky. Nekolikrat souperka hraje treba lepe ale kolikrat si to Petra proste v prvnich kolech prohrava sama.

Jestli chces, tak ten clanek si dohledej, uz nevim, kdy byl vydany a tam rikala, ze je pod tlakem uz v prvnim kole GS turnaje. Abys neslovickaril, tak -neco jako- znamena -ve stylu-, coz jsem napsal pred tou vetou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč si myslíš, že Petře zkušenosti nepomáhají, já myslím, že naopak ano, proto se stabilně drží v top 10. A pokud si myslíš, že je to samozřejmost, podívej se, jak vypadalo složení top 10 v roce 2011 a jak dneska.

Já jsem prostě přesvědčen o tom, že rok 2011 měla výborný, rok 2012 taky, ale v jeho závěru se začala projevovat taková ta "mistrovská kocovina" a nastal určitý propad - jak vypadala v antukové části loňského roku si všichni ještě dobře pamatujeme. No a letos měla vstup do sezony poněkud vlažný, nicméně ty výkony mají stoupající tendenci, i když ještě ne takovou, jakou bychom si přáli. Ale psychicky je na tom zcela zřetelně líp než před rokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ze nejake zkusenosti ma ale ty prvni zapasy turnaju by uz jen diky svym zkusenostem mela z 90% vyhravat. Kolikrat panikari v situacich kde zrovna zkusenost by mela hrat svou roli. Samozrejmost to neni u zadne hracky a to ani netvrdim, proto pisu, ze nejake hracky se s tlakem vyrovnaji a nejake ne. Hele, vsechno je to o nazoru, ja mam taky a ty zase jiny. Ja jsem v Petre po roku 2011 nevidel budouci jednicku, ktera ovladne zensky tenis jako spoustu jinych lidi, pravdepodobne vetsina tenisovych fanousku v CR. Byl jsem nazoru, ze se stabilne usadi v Top 5 a bude mit dobre vysledky a obcas porazi ty nejlepsi. Take jsem ale vsak cekal, ze se zmobilizuje v zapasech s papirove slabsimi hrackami, coz se tak uplne nestalo. Sezona 2012 byla vydarena na GS turnajich plus sem tam dobry (SF nebo titul) vysledek na ostatnich. Rozhodne se ji nepovedly v te sezone turnaje Premier Mandatory ale to se muze stat. Sezona 2013 ale byla jeste vice kolisava a prakticky na GS turnajich nic, krome Wimbledonu. Souhlasim, ze po vlaznem zacatku sezony se Petra zveda ale u ni to muze znamenat cokoliv. Svuj potencial jeste muze vyuzit, protoze je jeste mlada ale urcite ty relativne lehci a papirove horsi protihracky musi zvladat porazet v prvnich kolech, protoze jak jiste vis sam, s lepsi hrackou hraje i lepe Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Haldy příspěvků radši nečtu, je to značně nepřehledné a nudné. Vypadalo to nadějně, ale Halep je zkrátka vytrvalá, trpělivá a má kondici. Jinak její hra mě nenadchává, Petra je a zůstane pro mě jednička. Vzhůru do Říma, Petro, pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
500 príspevkov??

:-)
Reagovat
gigin
Tak nahoď téma, dominance, konkurence, povrchy, elmatador (řiťohrab), egoista (elegán) a můžem překonat rekord TP. 777.
Reagovat
gigin
Jo vlastně blbec to zesral na 778.
Reagovat
Jan
Hokej Kanada - Slovensko a zdánlivě ? šťasná výhra Kanady a současný vztah Čechů a Slováků. Podle příspěvků na českých a slovenských stránkách je to dost humus.
Reagovat
misa
Kdo tady pořád do Petry kope? Většina příspěvků na její adresu je slušně kritických. Štěstí, že nejsi její trenér. To bys jí pořad mazal med kolem pusy, jaká je skvělá a že prohrává proto, že jí nepřejí rozhodčí nebo soupeřka měla štěstí. Chtělo by to od tebe méně slepé zamilovanosti.
Reagovat
slacker
Stesti ze neni jeji nikdo z jejiho fyzickeho okoli. Mohlo by to dopadnout podobne jako s Macurou a Bartosovou :-))
Reagovat
pepin
Máš svatou pravdu, nikdo do Petry nekope a to, že ji pořád někdo něčím omlouvá a hledá důvody tam kde nejsou je trapné. Prostě momentálně stagnuje, tedy již dva roky, ale doufejme, že se vzchopí. Potenciál na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas doufám, že nemá ve svém okolí jenom lidi, jako jsi ty. Protože pokud by měla neustále poslouchat, jak nenaplňuje svůj potenciál, jak je vlastně úplně nemožná, že už nikdy nic nevyhraje a podobně zaslepenou kritiku, to se pak jednoho krásného dne může stát, že si řekne, že toho má dost, že nemá potřebu tyhle kecy poslouchat a prostě se na tenis vybodne.

A tihle lidi pak přijdou s tím, že to říkali, že ji ten tenis vlastně nebaví a že čekali, že s tím každou chvíli sekne. Ale nikdo z nich si ani na sekundu nepřipustí, že ji k tomu vlastně donutili, že je to i jejich chyba. Naopak, budou se vzájemně poplácávat po ramenou, jak dobře ji odhadli.
Reagovat
pepin
Tak je to diskuzní forum, nevím proč bychom se zde nemohli bavit o čemkoliv. Nikdo Petře neradí, jen se tu prostě zamýšlejí různí lidé proč je to tak jak to je. Všichni víme, že sem Petra nechodí a i kdyby tak by si aspon přečetla i jiné názory než se kterými se třeba střetává. A to, že jsem napsal, že se třeba může stát, že za rok nebo dva skončí není nic špatného, třeba bude chtít být matkou jako Caro a nebo ji třeba ten tenis přestane bavit jako Nicol.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že jí tu máte všichni tendence radit, co jiného jsou ty neustálé řeči o tom, že by měla vyměnit trenéra, zlepšit tuto či tamto?

Co myslíš těmi jinými názory, se kterými se běžně střetává? Máš ten dojem, že si kolem ní včetně jí samé myslí, jak je na tom dobře, že je všechno úplně v pohodě a jenom vy tady jste ti jediní nositelé pravdy? Zvláštní, vzhledem k tomu, že se o ní říká, že na sebe klade hodně vysoké nároky.

Že za jeden dva roky ukončí kariéru jsi tu napsal jako reakci na (dle tebe) její otrávený obličej ve včerejším zápase, nesnaž se to teď okecat tím, že bude chtít být matkou.
Reagovat
pepin
Fakt je s Tebou dobrá zábava si chvilku psát a když tak si přečti pozorně co jsem napsal, chybí Ti tam slůvko "třeba". A jinak mi tu diskutujeme, pochybuji, že ji někdo volá nebo píše jak by měla hrát a co by měla dělat. To je na foru normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Chytáš se poměrně nevýznamného detailu. Bez ohledu na ono slůvko tvoje věta předpokládá, že lidi kolem ní neví, co víte vy. Ale máš pravdu, nedopatřením mi to slůvku vypadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je těžký, když Petra jde do každého zápasu s handicapem....(ta pneumatika okolo brůška) :-D :-D
Reagovat
PetaM
Tak v tom případě nechápu, jak může být pneumatika na 6. místě ... Jen jestli to není tak, že se Petra rozešla s Radkem a nespíš teď s vedením WTA ...
Reagovat
PetaM
*nespí
Reagovat
smazaný uživatel
Některé hráčky jsou mnohem silnější a špekatější, ale Petra je samozřejmě nejvíc tlustá a má největší břicho :D V reálu ho vůbec nemá, ale to je jedno, o čem by se pak vlastně mluvilo že? :) Kritiku hry beru, ale psát, že má pneumatiku je opravdu směsný.
Reagovat
PetaM
Ale Lunej, tak si to přiznej. Fandíme prostě hráčce, která je hodně tlustá, náš pohled na ni je neupřímný. My, fandové Petry, si prostě nikdy nepřiznáme, že je tlustá, chápeš? Protože by ostatní měli pravdu. Nevím proč, ale přijde mi to jako ostuda WTA, že tlustoprdka je na 6. místě. Já bych podal stížnost, protože k hráčkám za ní to není fér. Vždyť jsou tím zesměšňovány ...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak dobře, no, přiznávám. Bude to tím, že sama jsem špekatá a oplácaná, tak přece nebudu fandit hubeným :D
Reagovat
PetaM
Já mám teda větší problém, než ty, ale souhlasím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neustále se tu hovoří o tom, jak je na tom Petra psychicky oproti roku 2011 hůř. Možná ano, ale ono je to především dané tím, že v roce 2011 byly totálně odlišné podmínky - byla v zásadě neznámá hráčka pod nulovým tlakem, takže byla daleko víc v pohodě. Od té doby ale uplynula spousta vody a mnohé se změnilo, ty podmínky už nikdy nebudou stejné, proto je jakékoliv srovnávání dnešní Petry s tou z roku 2011 nesmyslné.

Pokud už chce někdo srovnávat, ať si vezme relevantnější bod, třeba loňský rok. A když si vezmeme, jak vypadala a hrála loni touhle dobou, letos je na tom viditelně líp. Až mi někdo bude oponovat, ať laskavě vezme v úvahu, že z ní nikdy chladnokrevný zabiják typu Máši nebude.

P.S.: pepine, není důvod, aby Petra končila. A jestli máš ten dojem, že působí otráveně, srovnej ji třeba s Klárou - ta se tak tváří celou kariéru a ani ve 32 letech se zatím nechystá ji ukončit.
Reagovat
Roger_Federer
Ano to je pravda, ten tlak byl mensi.
Takze tvuj nazor je , ze se stim nedokazala za ty 3 roky srovnat ?Na co plati ty lidi kolem sebe?
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně jsi vůbec nepochopil, co jsem tím chtěl říct. Ale u tebe to ani není moc překvapivé.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tyce vcerejsiho zapasu, tak tam bych spise problem videl ve fyzicce. O to to je smutnejsi, ze Petra mela pred tim zapasem nekolik dni volno a uz na konci druheho setu fyzicky odchazela a po kazde vymene vypadala na zkolabovani.
Reagovat
Roger_Federer
Uvedomujes si vubec, kolik pouzivas argumentu ( vymluv a omluv), k tomu aby si neustale omlouval Petrinu spatnou hru?.
Reagovat
Fandina
On nic neomlouvá, to ty si namlouváš, že něco omlouvá. Popsal stav, to je tvůj problém, že tomu nerozumíš.
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se, ale polozil jsem ti jednoduchou otazku, zda si myslis, ze se PK od roku 2011 nedokazala vyrovnat z tlakem ktery na ni je vyvyjen..?Takze nechapu tu tvou utocnou retoryku.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že včera to byla kombinace obojího. V závěru i trochu fyzicky odpadlo, přeci jenom bylo vedro a ten zápas byl hodně náročný, vždyť jenom první set trval přes hodinu, ale bylo to i o psychice, kazila i míče, u kterých byla včas.

Ale já to myslel spíš obecně, nejen vzhledem ke včerejšímu zápasu.
Reagovat
LukasH
To není omluva špatný hry, ale konstatování faktu. My všichni vidíme, jak hraje, máme oči. Akorát pořád neomíláme dokola a dokola, jak je to strašný a že se sebou už 3 roky nic nedělá.
Radit umí každej. Já se v tý sféře nepohybuju, vůbec neumím říct, co by jí pomohlo, aby byla lepší. Změna trenéra - možná ano, možná ne. Ale nebudu tady pořád tlachat, že přesně vím, co potřebuje, když to prostě nevím. Sám hraju tenis amatérsky a i v přátelským zápase lítaj emoce, natož u nich v takových situacích.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to děláš z neznalosti nebo záměrně provokuješ, ale ptáš se mě na něco, na co je odpověď v původním příspěvku.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se ptal queshe, pokud nejsi jeho tiskovy mluvci, nechapu proc mi chces neco vysvetlovat a reagujes na me.;).
Bez raci uvarit rodine obed..at nemusi jist jidlo z polotovaru.; )
Reagovat
Fandina
Já oběd vařím od deseti hodin, takže je všechno v pohodě, za chvilku jdu prostírat, to víš, já stihnu všechno, když chci a ještě k tomu musím urchleně udělat něco pro dva klienty na webových stránkách. Děkuji za tvoji péči o Fandinku ... úsměv
Reagovat
Jan
Už to vidím, jak máš u plotny mobil nebo tablet, jednou rukou mícháš v hrnci a druhou čteš příspěvky a píšeš odpovědi. Je to tak nějak ? :)
Reagovat
Fandina
:-))))))))). Ne je to tak, že vařím a občas odejdu k počítači, žádný tablet, ale průběžné čtení, psaní, vaření. A to ještě k tomu mám zaplou televizi, takže ještě stihnu i něco z toho ... úsměv
Reagovat
Jan
Abys pak neuvařila místo svíčkové bekhend na divoko :)
Reagovat
lars
Peta dnes hrala s cernou celenkou?
Reagovat
PetaM
Ne, hraje stále s tmavě šedou. Akorát, když se zpotí, tak ta tmavě šedá dostane tmavší odstín a vypadá jako černá :D
Reagovat
Davor1
Gratulácia Simonke, veril som v jej postup, nakoniec sa nadrela viac, ako sa čakalo, ale počíta sa výsledok ;) Dnes by to mohlo byť lepšie už len keby to dala aj Aga, a mal by som všetkých mojich favoritov vo finále (Simona, Aga, Nishi). Zajtra nečakám žiadne zázraky, budem tlačiť Simonu a Keia a ak by to vyhral aspoň jeden z nich, tak budem neskutočne rád. Simona má solídne šance, má dosť zbraní nato, aby Sirénu dokázala poraziť...Kei bohužiaľ už asi fyzicky nebude na Nadala stačiť, napriek tomu ma jeho hra v poslednej dobe a postup v rebríčku ohromne teší, spolupráca s Changom prináša svoje ovocie a očakávam, že sa Kei už nastálo usídli v desiatke a pôjde ešte vyššie ;)
Reagovat
ptpc
Veľká gratulácia nie len k dnešnému viťazstvu...
Reagovat
ptpc
Vlastne včerajšiemu víťazstvu...
Reagovat
Jan
Petra krásně generuje na TP nejvíce diskuzních příspěvků. Bez ohledu na to jestli vyhraje či prohraje a často se o ní mluví i když je článek o někom úplně jiném. Úžasné.
Reagovat
smazaný uživatel
už to ani nečítam
Reagovat
Fandina
Generuje příspěvky, protože je hodně lidí, kteří si o ní chtějí nebo mají zájem povídat a to je ten důvod. Takže je zajímavá, proto se o ní mluví. A také dobře hraje a dovede potěšit svou hrou nebo výhrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Máme jinou, podobně vysoko postavenou hráčkou, která už třetí rok plýtvá potenciálem ;-)
Reagovat
Fandina
Všechno může být lepší, to je jasné, ale na druhou stranu, tři roky v desítce, proč si o tom nepopovídat, jaké jsou možnosti, aby byla výš. Ale i tohle je dobré, povídat si o někom na nějakých místech vzadu je také o ničem.
Reagovat
misa
Petra je na diskuse ta nejlepší. Její neuvěřitelné zvraty v zápasech, ať už pozitivní nebo negativní, nedají mnoha lidem spát. Navíc vyhrála grandslam ve dvouhře. Moc českých tenistů to v tomhle století nedokázalo. Vlastně jen ona.
Reagovat
smazaný uživatel
a taky dlouho nevyhraje, pokud Petra dokonce kariéry nestihne ještě jednou vyhrát Wimbledon ;-)
Reagovat
Jan
Ale začala mi být Petra trochu sympatická, tak se to snad zlepší.
Reagovat
Fandina
Trochu je ti sympatická? Na tak to je tedy věc. Vždyť ty pořád do ní šiješ a důvod je neznám, nechápu.
Reagovat
Jan
Přečti si příspěvky, jak mnozí vidí jak hraje. Najdeš odpověď. Šití není dehonestace, aspoň v mnoha případech. Je to kritika, protože vidí, že by mohla být lepší než je, protože si dosud lidé myslí že na to má potenciál. A mnozí včetně mě už tu víru ztrácí. Ale dokud hraje, naděje tu je. Letos, další rok atd.
Reagovat
Fandina
Já nepsala o lidech, ale o tobě. Ty do ní šiješ, takže nejde o ně, ale o tebe.
Reagovat
pepin
Máš pravdu, ale tu zde někteří ale naštěstí jich není mnoho nechtějí znát a ani vidět. Petra má obrovský potenciál, ale bud ji to momentálně stačí, nebo je špatně vedená a mám takové obavy, že pokud v tomto rytmu bude pokračovat ještě rok a nebo dva jako od roku 2011 dočkáme se , že oznámí konec kariéry a to at již z jakéhokoliv důvodu. Již to zde někdo napsal, že v určitých fázích zápasu když se ji nedaří působí dojmem jako kdyby si říkala, tak hlavně at je to již za mnou. Jaký rozdíl od marfuši, kterou rád nemám, ale tu neuvěřitelnou zarputilost a to i v okamžicích kdy se ji zjevně nedaří, musím prostě obdivovat. To Petra ztratila. A to co zde někteří píší, že antuka ji nesvědčí už aby tady byla tráva tak at se podívají co na ni po dva roky dokázala. O Nadalovi se také říkalo, že je jen antukář a podívejme se, kam to dotáhl.
Reagovat
Jan
Jde o mně, ale protože sdílím názor s těmi příspěvky, tak z nich můžeš vidět, proč do ní šiju.
Reagovat
slacker
Presne take vubec nechapu ty komentare o slabe antuce a silne trave. Statisticky se tolik od sebe nelisi
Reagovat
Fandina
Ty do ní šiješ, protože nehraje podle tvých představ a myslíš si, že proto bude hrát líp?
Reagovat
slacker
Kdyz bude hrat podle jeho prestav, bude hrat lip
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě, že když někdo hraje špatně a druhý mu řekne hraj líp, tak se ten druhý bude snažit hrát líp. To je smysl fandění. Podpora, pomoc, poradit mu jak na to, ale ne mu spílat.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se divíš, kolem Petry se vždycky vyrojí spousta jedinců, co si chtějí kopnout, aby si zvedli ego, i když se to snaží maskovat tím, jak to s ní vlastně myslí dobře.
Reagovat
Jan
Myslím, že to vidíš moč černě. Koho by bavilo do někoho kopat ?
Reagovat
Jan
Nemyslím, že bude hrát líp. Šiju do ní, protože konstatuji jak to je. Stav věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady? Skoro všechny, jak vidíš.
Reagovat
Fandina
Pokud napíšeš, že někdo hraje špatně, tak to neznamená, že do někoho šiješ. Tak proč to píšeš?
Reagovat
Jan
Tak tomu neříkej šití :)
Reagovat
Fandina
Se šitím jsem to nějak zamotala, tak sorry. Každý tu nějak píšeme a je to každého věc. Ty píšeš hezky, jen tak dál. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Titan
Sledujete ohadření hráček?
Podle mě stále vede Aga s Lotto fashion, pěkná je i neherní kšiltovka Máši a moc hezká je polokošile Petry, ta se opravdu povedla, elegance sama...
Reagovat
Titan
To je radosti, příspěvek č.400 v této diskuzi...:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
to nemyslis vazne, ze ne? Ja te polokosili rikam pyzamo a tesim se, az to na FO shodi....
Reagovat
slacker
Radwanska hraje v nejake nocni kosily
Reagovat
Titan
No, mi se holky v košilích nebo polokošilích děsně líbí. Trvám si na tom, že jsem Petru tak pěkně oblečenou ještě neviděl. Ten materiál je určitě luxusní, takže se v tom i dobře hraje, protože větrá.
Pyžamo je upjatý přežitek. Dneska se spí bez něj...:-))
Reagovat
Titan
Jste nekulturní sexuální maniaci, kteří nedokáží ocenit sofistikovanou eleganci a myslíte jen na pyžamové hrátky...:-)))
Styďte se...;-)
Reagovat
slacker
Poslusne hlasim ze se tedy stydim
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale je to tak!!! Radwa v nocni kosili a Petra v pyzamu :(. Sice si uz na to zvykam a uz mi to tak nevadi, ale treba mit vecne stejnou nocni kosili a jen jinak barevnou - zadna invence - chudak Radwa.
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Je to hezké, podkasaná sukynka, ale pořád stejné jen v různých barvách. Je x motivů, jak změnit styl, vzory, barvy, členění, střihy. Toto je hezké ale pořád stejné.
Reagovat
Fandina
je ve finále. Gratulka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mne by celkem zajimalo, jak mas ty jine hracky, krom Kvitove nactene...hlavne, ze mas plno vyhrad k tomu, jak nekdo jen neco cekne (a nemusi to byt ani nic spatneho) k Petre...ale sam nejses vubec lepsi, teda...
Jestli jde o Karolinu, tak to byl problem protihracek, rozhodne ne jeji.
Take by mne zajimalo jestli vubec rozlisujes neco jako somatyp hrace atd...
...treba uderovou techniku Agnieszky bych opravdu chtel mit... fakt tu hracku od jedne doby nemusim, ale zebych o ni hovoril jako pinkalistce, to bych si nelajzl, nektere veci proste oddeluji...podle mne neskutecna technicky, pokud by somaticky vypadala jak Petra, tak kdo vi, rekl bych, zeby byla dost tezko hratelna...o Simone ani nemluvne...
Jestli jde o Simonu, tak sice se rika, ze nejinteligentnejsi hrackou na okruhu je Aga, ale ja bych spis rekl ze Simca. Take ji nefandim nejak specialne, ale tahle holka je fakt zajimavou postavou WTA...rozhodne velkym prinosem...a nerekl bych, zeby byla nejak horsi hracka nez Petra...nebot to se vubec tak neda srovnat do lajny...
...Naopak se tu treba porad vychvaluje Kerber, ktera mi fakt spis pripomina tou uderovou technikou Karolinu... no nechci nejak virit vody, ale takove to tve zjednodusovani mne prijde tak stejny, jak bych napsal, ze Kvitova je hrackou jedne nahody, jak to slahne, tak to slahne, treba se trefi...kdy za posledni dobu jeji kreativita hry spis pripomina moderni malirstvi...jedna cara a hotovo...uz vidim jak bys vyletel jak cert z krabicky...ale sam delas presne to samy...a porad... nazdar...
Reagovat
slacker
"fakta a reálná skutečnost nějak nezapadá do tvého pohledu na svět" ... neco v tom smyslu ocekavam jako reakci :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Připouštím, že Simonu jsem zatím viděl jenom v pár zápasech, ale že by hrála nějak zvlášť agresivně, toho jsem si u ní nikdy nevšiml.
Co se týče Caro, jistě dobře víš, že jí jsem její herní styl nikdy nevytýkal. A nevytýkám ani Simonin herní styl Simoně, jen se tu z ní dělá někdo, kým není.
Reagovat
VlS
Simoně nefandím, nějak mě na ní něco vadí a nepovažuji ji za moc fér, ale dokázala prostě vyhrát. Jestli by to dopadlo jinak, kdyby neměla v pár důležitejch momentech z pr... kliku se můžeme do smrti jen dohadovat ( prase na BP a tak), nemělo by se zapomínat, že i Petra tu a tam má s prasetem kliku a že i Si ona např dneska pár pohodovejch míčů zazdila, jen daleko míň. Z těch 66 UE jich byla aspoň půlka, že nad tím zůstal rozum stát. Tj cca 7, 8 gemů, s tím se nedá dělat nic.
Quesh bude vždycky hledat výmluvy, pomlouvat a shazovat soupeřky, jenže to holt výsledky nepřinese.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, co si predstavujes pod pojmem agresivni hracka, teda...nebo nechapu proc hracka, ktera nehraje "agresivne" (nevim, co to ve vasich slovnicich casto znamena), musi byt pinkalistkou.
Nezamenoval bych agresivni vubec za utocna... treba Aga neni ani agresivni, ani utocna...je to takova hracicka...pekne se na to obcas diva, ale obcas musi mit clovek na to nervy (jak dadaft a freedom;), a pokud je zvykly na "bum, bum" tenis, to ani nemluvim....
Naopak Karolina byla vzdy agresivni hrackou, ale ne utocnou...agresivni dva udery a dobehnou, co se da... proc ne, kazdy to hraje podle sveho charakteru a somatickych moznosti...Karolina byla proste vylozene agresivni hrackou, casto bych rekl bez napadu, drela, a vydrela si tim trun....ale pokud ji protihracky na to neodpovidaly adekvatne...tak co se potom divit...Karoline stacilo, kdyz to z te zadni napalila dvemi jistymi udery (kdyz to zjednodusim, nechce se mne to ted rozepisovat), celkem by mne take zajimalo, kolik zapasu jsi s ni videl, kdyz na tom trunu byla...?

Simona ma genialni krokovani, clovece, uder totiz neni jen o tom, ze stojis a prasknes do toho jak posus...tady nejde o celkovy pohyb, ale o to, jak si umis ustoupit, udelat kroky na uder, ktery uder chces zahrat (nebo ten jump v kolenou, je to vse dulezite)...take proto Simona dost obetovala...ja bych nerekl, ze je asi agresivni hrackou, ale celkem komplexni, to urcite...o jejich kvalitach nema cenu ani diskutovat...krom toho Tvoje reakce nebyla na to, ze je agresivni, ale na zajimavy postreh Titana, ktery ve svem prispevku nemotal tyhlety pojmy...;)
Reagovat
smazaný uživatel
quesh nehledá výmluvy, pomluvy ani neshazuje soupeřku, i když připouští, že je občas emotivnější než je zdrávo.
Reagovat
spaniel
Hra vzdy vypada podle toho proti komu hraješ. Krome Sereny si neumim predstavit zadnou hračku, ktera by v zapase s Petrou vypadala utocne. Petra ma tak razantní udery, ze soupeřkou tlačí i běžným úderem na stred kurtu. Dnes v prvnim setu s tim Simona mela velke problemy, byla rada ze mic vrati v potřebné délce, ne jeste aby je stihala rozdělovat. Kdyz se podívám na jeji zapasy s jinymi hrackami, tak bývá obvykle Simona ta, co tvoří a join soupeřkou po kurtu. Již parkrat jsem tady psal, ze myšlením je Simona absolutni trida v současné WTA a jeji dnešní zmena taktiky je jen dalším dukazem. Nechapu proc se dohadujete s Kvesem, je zjevne ze krome ospevovani Petry a urážení ostatnich hraček o tenisu nic nevi. Rad tady pomlouva Simonu, aby pak napsal, ze pomalu zadne jeji zapasy ani nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ji nejak nefandim...
...sice nevim ,co to znamena fer, nebo nefer...ale kdo umi, ten umi...krom toho jeji idea hry se opira o jednoduchost...v te lezi dost jeji sila, ale musela se na to urcite dost nadrit, aby to dokazala ve hre vyuzivat... ja mam spis radeji jednoduchost Venus...tak kdyz ma den, tak je to parada, jeji pekne prechody na sit...sup tam volej...ale musi mit den;) Ale to uz je podle mne vic vec gustu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to blábolíš, člověče?
Reagovat
smazaný uživatel
...a pochopitelne tech somatickych moznosti hracek...jak je nektera nizka...musi byt fakt uz drsnacka, aby treba zkousela hrat zpusobem Venus;D)))
Reagovat
Fandina
nech spaniela být. On ví o každém všechno a sám je nejlepší. Například mě píše do vzkazníku, že jsem dement a že na něj nemám reagovat. Podle mě by se měl někde někoho zeptat, jak se chovat v internetové diskusi.
Reagovat
Fandina
oprava ... píše mně ... hrubka
Reagovat
spaniel
Ty jsi uz celkem legendární postavička s těmi tymi neustálými výlevy, zbožňováním Petry, kdy nesneses ani nejmenší kritiku jeji hry a urážením a podcenovanim ostatnich hraček, kde obvykle meleš o tom, jake mely stesti. Druha legendární postavička (jeste legendarnejsi, vede dokonce v race to Bohnice) je ten dement, co se ozval hned po tobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ulevilo se ti po tom vejžbleplu alespoň?
Reagovat
Fandina
Já píši z Bohnic vědomě, ale ty si myslíš, že nevědomě a proto jsi směšný a hloupý.
Reagovat
slacker
Tady to zacina jistrit az to smrdi. Skoda zatim se to obeslo bez velke hadky
Reagovat
Fandina
Tak nějak, smrdí to na sto honů, ale pravda a láska vždycky vyhraje.
Reagovat
Titan
Tak ano, sice zatím pravda a láska ve světě v rukou mírotvorců intenzivně lže a vraždí, ale asi máš jiné informace...
Reagovat
ptpc
Tiež som sa čudoval kde to tá láska a pravda víťazí...
Reagovat
slacker
"Laska a pravda" zvitezi silou lzi a nenavisti a ... atomu :-))
Reagovat
Fandina
Pravda a láska vítězí v hlavě jednotlivce, tam vítězí nad lží a nenávistí. Psala jsem o každém jednom v nás, jak se chovat, co psát, jak žít. Mít rád a nelhat.
Reagovat
Roger_Federer
:) :),.nechces raci uvarit rodine obed?
Reagovat
slacker
Ten uz je davno uvareny i s domacim dezertem a nove vysivanou krajkou na stole
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným semifinále v Madridu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.
Hvězdička znamená, že hráčka je v Madridu ve finále a může tam ještě získat další body:

1. Williams, S. 11590 (+6985)
2. Li 7475 (+2870)
3. Radwanska, A. 6290 (+1685)
4. Azarenka 5361 (+756)
5. Halep 5340 (+735) *
---------------------------------------
6. Kvitová 4605
---------------------------------------
7. Jankovic 4130 (-475)
8. Sharapova 3911 (-694) *
9. Kerber 3770 (-835)
10. Cibulkova 3760 (-845)
11. Errani 3400 (-1205)
12. Pennetta 3300 (-1305)
13. Ivanovic 3230 (-1375)
14. Suarez Navarro 2820 (-1785)
15. Wozniacki 2790 (-1815)
16. Stephens 2665 (-1940)
17. Lisicki 2625 (-1980)
18. Stosur 2600 (-2005)
19. Vinci 2580 (-2025)
20. Bouchard 2490 (-2115)
...

Petra Kvitová podle očekávání prohrála s Halepovou a i po Madridu zůstane šestá. Díky štastnýmu postupu do semifinále si trochu navýšila náskok na svý největší konkurentky ...

Halepová se už dostala těsně za Azarenkovou a titul by jí vynesl na čtvrtý místo což by bylo její nejlepší umístění v kariéře. Můj tip je, že do první čtyřky se velmi brzy dostane i kdyby zítra prohrála a na konci sezóny by z ní za určitejch příznivejch okolností mohla bejt světová jednička ...

Sharapova se vrátila na osmý místo a titul by jí vynes na sedmý místo těsně za Petru. Pro Petru a ostatní hráčky z elitní osmičky je to svým způsobem dobrá zpráva, protože na FO díky tomu nebude hrozit, že by na Sharapovou mohly narazit už ve čtvrtým kole ...
Reagovat
slacker
No Simone prave skoncil veget, lonskynm Rimem se nastartovala jeji jizda do top10 a ted ji cekaji obhajoby. Takze bez viteztvi na GS to asi nepujde
Reagovat
smazaný uživatel
Simona ale zas takový strašná věci neobhajuje, až do US Open má docela klid, protože obhajuje 3x 280 bodů (což obhajovat asi nebude, druhý kolo Wimbledonu, pak 470 za New Haven, 4.kolo na US, 470 Moskva a 375 na TŠ.. zdá se toho hodně, ale s tím jak tedka hraje tak to má za chvili zpátky.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč píšeš "podle očekávání." Že něco očekáváš ty ještě neznamená, že to očekávají i ostatní.
Reagovat
Titan
Obhajoby se démonizují. Hráčka chce vyhrávat, tedy u Simony jsem si jistý. Máša chce taky vyhrávat a je úplně jedno, kde v žebříčku stojí.
Tlak, který je pro hráčku nepříjemný nepochází ez hry, ale z marketingové omáčky kolem tenisu.
Chraň všichni svatí, aby Simona narazila na Štěpánka...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bude vyhrávat i dále, ať je klidně Halep světová jednička. Ještě nic velkého nevyhrála, rok je dlouhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj tip na Simonu se mne v necem libi, je odvazny, hlavne u Tebe;) nebot si znamy tim, ze se drzis spis zpatky. To ocenuji, jak to nekdo takhle odvazne pronese a jde tzv. se svou kuzi na trh;)
Ale myslim si, ze Ti to spis nevyjde, vim, ze sice Serena dost obhajuje, ale pokud bude zdravotne ok... tak by ji asi nemel delat problem se udrzet na trunu.
Je fakt, ze Simona z RG neobhajuje doslovne nic, ale bude muset aspon potvrdit body na trave...nevim jestli opet jede do Holandska nebo ne, ale ono staci, aby mela trosku smulu na los, a na trave nemusi tolik toho uhrat...mozna pocitas s Wimblasem, ale je to o losu... ono treba zase takova Lisicka hraje cely rok tuzku, ale jak ma pod nohama pazit, tak jede jak urvana z retezu;), nebo Kvetuska a jine podobne pripady...
No a potom na Deco Turfu to bude mit tezke, ne ze ne...ale odvaha se ceni;)
good luck;)
Reagovat
slacker
Chtel jsme jenn rici ze ted se ji zacnou i odcitat sluicne bodove zisky. Pred Rimem mela docela slusen dlouhou serii proher, takze letos letela rychle nahoru
Reagovat
Titan
Jenže ona je letošní hráčka č.4. To znamená, že letos má lepší výsledky jen Li Na, Aga a Cibule. Není důvod, proč by měla klesat. Klesat budou hráčky, které mají letos lepší postavení, než v žebříčku za 52 týdnů, což očekávám u Pennety, Navarro, Cornet, Poronkove atp.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud by Simona dosla na RG do finale, tak by to byl pro ni fakt celkem slusny bodovy pridel, to teda jo;)
Reagovat
Titan
Tráva je vůbec totální reset tenisu. Někdo vymyslel, že se Wimbledon bude hrát měsíc po Roland Garros, což řada hráček fyzicky neunese. Dále je tráva povrch, který se takřka netrénuje, páč je děsně náročná na údržbu.
A proto je Wimbledon právem označován za krále GS, zvlášť, když je tvrdší než umělé betony. Kdo si poradí, je nesmrtelný...:-)
Reagovat
slacker
Cibule byla pred Madridem dokonce 2 a nikdo ji do top5 na konci roku netlaci. Prave proto ze v race 4 neni Serena a Azarenka neda se ocekavat ze se neprihlasi opet o slovo. A Sarapka taky vystreli vzhuru v druhe polovine roku. A jestli motika spusti snad i Petre bude doprana nejak dalsi vlna jeste letos
Reagovat
slacker
Sam rikas ze je v race 4 proc by zrovna tohkle nemel byt jeji strop. Rozhodne RG a W
Reagovat
tommr
aby bylo jasno: já Halepový nijak nefandím, jen vidím její velkej potenciál a jsem přesvědčenej, že s ním naloží líp než Petra ...
K tomu aby se stala ještě letos jedničkou bude Halepová samozřejmě potřebovat i trochu štěstí, který jí ale docela přeje. Serena se zatím nezdá být tak dobrá jako loni, není úplně fit a nejspíš většinu bodů z lonska neobhájí, Azarenková má vleklý zdravotní problémy a Sharapova na začátku sezony poztrácela spoustu bodů. Všechny ostatní hráčky včetně Petry dokáže Halepová přehrát. Jsem proto přesvědčenej, že pokud se Halepová nějak vážně nezraní nebo neonemocní tak bude žebříčkem dál stoupat a na konci roku by z ní mohla bejt jednička. Nemusela by k tomu potřebovat ani žádný GS tituly. Prostě jen využije dočasnýho mocenskýho vakua podobně jako se to před pár léty povedlo Wozniacký ...
Reagovat
Titan
Protože Cibule je bezcharakterní hráčka. Dostala se letos brzy vysoko, pak prodala FED Cup za prohru v Kuala Lumpuru a v Madridu letěla v prvním kole...
Reagovat
Titan
Mocenské vakuum? Toho jistě využila Karolajn, jenže v té době Vika skrečovala jak na běžícím páse a chtěla praštit s tenisem. Teď vakuum není. Serena si vybírá stařeckou daň za silový tenis a kdoví jaké podpůrné látky. Vika má údajně těžko léčitelný zánět, což u takové héérečky nežeru. Máša je v kondici, Li Na a Aga také. Ta situace je úplně jinde, než za "kralování" Wozniacki...:-)
Reagovat
slacker
Na Bezvladi vydelala i Petra. Ten jeji maximani bodovy zisk by nikdy nemohl stacit aby ohrozovala Numero uno
Reagovat
smazaný uživatel
No sice to ted o tyden posunuli, ale myslim, ze to tezko nejak pomuze...ty navyky z jinych povrchu tam proste prenest tak lehce nejde...
Jo... souhlasim, kdo vyhraje Wimbledon, je kral/ovna;)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem najeke filmy z jejiho treningu... celkem narez... ona dokaze byt i schopna uderove...ono to obcas celkem zanika v tom silovem pojeti...
Ale pravdou je, ze ta silova cviceni, ktere provadi, na to mis mit fakt posturu...tenhle silovy cvicny rezim by treba Agu nebo Simcu asi zabil;D))) Od Sereny bych facku dostat teda nechtel;) Ale vic nez podpurne prostredky spis u ni vidim ty prirozene dispozice, je to fakt kus zensky, no;)))
Reagovat
Titan
Mé podezření vzrostlo, když měla Serena v roce 2011 embolii, cituji:
"Měla jsem krevní sraženiny v obou plicích. Hodně lidí kvůli tomu zemře, protože to neodhalí. Já nemohla dýchat, ale jen jsem si myslela, že jsem z formy," řekla Serena, které pomohl odhalit problém šestý smysl sestry Venus. "Serena volala a já jí řekla, ať si najde, jaké příznaky má plicní embolie. Měla jich dost a naštěstí to neignorovala, protože by to mohlo být nebezpečné, a zašla k doktorovi," řekla Venus.
Plicní embolie u sportovce ve 30 letech? To jsou dobře známé komplikace u anabolických steroidů...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se odepisovala ne jednou... a minuly rok pomalu vyhrala, co se dalo;) A to mela jeste "smulu" na Sabinu ve Wimblasu, ta je fakt na trave - jak ryba ve vode...
Muze tam byt vice prekazek pro Simcu, nez popisujes...nejen los...
...nevim jestli je ted nejake vakuum...spis nesouhlasim...

Ja si ji proste nejak netipuji, ale pochopitelne stale mam na pameti, ze ve WTA je mozne uplne vsechno...;) a to jak bez Sereny, nebo s ni;) S Masou nebo bez ni...atd. Take dozravaji pomalu nektere mlade hracky, ktere maji slusny potencial...pochopitelne uvidime, jak se vse vyvine, ale tyhle mladosky take muzou hodne zamotat situaci... Ono takova Aga musela zrat vic nez 4 roky (porad se nekde motala kolem 15-20)...nez se propracovala tam, kde je... mas tam hracky, ktere fakt muzou take vyletet, a ktere mohou Simone komplikovat situaci...

Proto beru tyhle tipy ve WTA, jako odvazne;) Je to opravdu pekna, nepredvidatelna soutez;) Take mne to vzdy pokousi, si casto neco zatipovat;)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych to upresnil...
Ja uz davno ztratil v tomhle iluze teda... znal jsem prostredi vrcholove atletiky, diky dobrym pratelum...
Prestal jsem to resit;) Neboli jinak... kdo dnes neco (cokoliv) nebere, nebo si nejak nepomaha?
Treba vsichni finaliste v Soulu na 100m meli pozitivni nalez!!! To se "najednou zjistilo po 20 letech".
Kolik je uz vydanych knih vypovedi sportovcu po jejich kariere, kde se priznavaji, ze neco a nejak brali...nebo ruznych dokumentu atd...
Pripad Bena je prikladny... vezmes nejakou ovci, na tom udelas medialni popravu...a dal se v tom obecne jede...
Podle mne to dnes uz nema zadny vyznam snad ani resit...;) Vsechno by si musel resetovat... mozna krom curlingu;D)))
Vse to je jen hra...;) Takze to resetuji, a divam se pouze na ten somatyp...pro mne to uz davno prestalo mit smysl resit...
Reagovat
misa
Foto Sereny pro zábavu:

http://l.yimg.com/ea/img/-/100910/serena_williams_tennis_168iume-168iuqh.jpg?x=450&q=80&n=1&sig=hpP_8VFu.0db7f5r1Bz_bQ--

Tvému podezření rozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to vypadá opravdu podezřele. Teď už Serena takové bicáky nemá ...
Reagovat
freeteepek
Moc by mě zajímaly dnešní statistiky zbytečných chyb. Hlavně u Petry pochopitelně. TV moderátoři tím vždy argumentují, ale ve finálních statistikách je nanajdete. Jinak je vidět, že Simona skvěte podávala, navzdory tomu, že Petra má výškovou převahu a také jí to dnes šlo. Simona totiž výborně returnovala. Nesnažila se hrát plochý return, kterým šla Petra na riziko. Spíš to byl vždycky kopec, který nějakým zázrakem ještě spadnul do kurtu. A pak se rozehrála výměna, kde Petra musela útočit zatímco Simona čekala na její chybu. Na antuce jsou obranářky ve výhodě. Škoda, že Petra tu svou tvrdou hru trochu zpřesnit. Jako to dnes předváděla Šarapovová proti Radwaňské. Mají vpodstatě stejný styl, jen Petra víc chybuje. Je zarážející, že hráčka její úrovně slabinu při hře vysokých míčů. Pořád se mi zdá, že by Petra mohla být komplexnější hráčkou. Kdyby se víc snažila a trénovala, co zřejmě moc netrénuje.
Reagovat
slacker
Nevim co bu te zajimalo. 28 prvni set, 66 celkem, to tady zanelo uz x-krat. Statistiky za 2 set nevim
Reagovat
slacker
Ale jestli si mel na mysli zvlastni subkategorii tzv Petrominel tak to by me zajimlao taky :-) .. Ze zaznamu by se to dalo ale hrave spocitat, ty budou hodne vyrazne a jednoduche na pocitani.
Reagovat
freeteepek
No, nečet jsem všechny příspěvky. Tolik času nemám:-) 66 je fakt hodně. Já jsem viděl, že Petře nefungoval forehand. A to hlavně u vysokých míčů. Tohle je její dlouhodobý problém se kterým by bylo už konečně třeba něco udělat, aby se stala komplexní hráčkou. Soupeřky jako Halepová se pak na tu její slabinu zaměřují.
Reagovat
smazaný uživatel
proč Petra netrénuje voleje a zabíjení míčů po podání nebo po velkém tlaku od základní čáry? Vždyť tohle ji dnes stálo výhru! A dodržování taktiky je taky problém, vždyť musí přijít Kotyza a připomenout jí to. Nemyslím si o ní, že je hloupá, ale tohle si o to říká ...
Reagovat
Fandina
Dneska jí říkal, že je tvrdá na nohou a to zjevně byla. Podle mě si nestačila připravit údery, protože Simona rychle vracela.
Reagovat
PetaM
Jak jsem viděl její trénink, tak můžu říct, že to trénuje. No ale při zápase je naprogramovaná jinak no ... :D A to přitom na HC měla celkem hodně dobré nabíhané voleje ... :)
Reagovat
slacker
Vetsina tyech obrovskym minel byla z pozic kde byl cas si vykourit nejake to cigarko
Reagovat
Fandina
O tom, že je tvrdá na nohou a nestačí si připravit údery mluvil Kotyza v souvislosti, když byla Petra na returnu a Simča podávala.
Reagovat
Titan
- Simona se v případě výhry posune na místo světové čtyřky. Jinak je dneškem už letošní č.4. Hráčka, která vyhraje bude letošní č.2.
- Simona hraje své největší finále kariéry
- Máša od svých narozenin neprohrála jediný zápas
- Máša od Roland Garros 2011, kdy prohrála s Li Na prohrála na antuce pouze 3x se Serenou a zbytek 46 zápasů vyhrála
Reagovat
smazaný uživatel
Simona jako světová čtyřka? No když mohla být jiná pinkalka světovou jedničkou..
Reagovat
LukasH
Už mě štveš....
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, připouštím, že pinkalka je příliš pejorativní. Co takhle hráčka vycházející především z precizní obrany a čekající na chybu soupeřky, sama se ovšem útočné hry jen zřídka dopouštějící?
Reagovat
smazaný uživatel
už to fakt přeháníš. Stylem hry se blíží Djokovičovi, který sice více útočí, ale taky je schopen výměny pouze ubránit a čekat na chybu soupeře. Určitě je Halep komplexnější hráčka než Radwaňská nebo Wozniacká...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, už mě taky štveš.. :) Simča čeká jen na chybu soupeřky a neútočí? To myslíš vážně? Já nevím, sleduješ vůbec její zápasy nebo tě konkrétně ona štve? Já dneska viděla jen 1. set, kde nastoupila famozně Petra, pak v půlce druhýho jsem musela pryč, ale to už Petra začala chybovat a zbytek jsem si tady dočetla. Já bych si taky moc přála, aby Petra byla konečně v pohodě a ten tenis si užívala i za cenu občasných proher, ale to neznamená, že budu soupeřky odsuzovat. Simča je na tom navíc psychicky líp než Petra, možná i proto ji dneska porazila a to ještě nehrála tak dobře jako třeba s Anou.
Reagovat
LukasH
Simona právě na svou výšku agresivně hrát umí. Dál hraje variabilně, má skvělý křižný údery a umí dobře i na síti. Viděl jsi to podání? A to je jen o fous větší než Errani.
Nemá takový pecky jako Petra, Máša nebo Serena, ale skvěle umisťuje míče - s citem. A co se týká dneška, tak celej třetí set nepotřebovala nic jinýho než dobře vracet, protože věděla, že je Petra unavená, bude chtít rychle ukončovat a vyháže se. Píše se to i v článku, kde říká, že změnila strategii, hrála vyšší míče, což Petře nevyhovovalo. A přesně o to jde. Umět odhadnout situaci. Koukal jsem se na stream, kde to komentovala Navrátilová a říkala přesně to samý.
Reagovat
misa
Simona může klidně udělat sf. French Open. Umím si představit i její výhru. Je to taková výrazně vylepšená verze Sary Erraniové. Doběhne taky skoro všechno, ale Simona má mnohem lepší servis a agresivnější hru.
Reagovat
smazaný uživatel
není pinkálistka typu Wozniacké! Snaží se i tlačit, ale samozřejmě nemá sílu Sereny, Petry nebo Šarapky ...
Reagovat
Titan
Namátkou jsem našel statistiku Simony na loňském Wimbledonu, 32 winnerů s Govortsovou, na US open 2013 18 winnerů s Pennettou.
To má Karolajn za měsíc...
Reagovat
smazaný uživatel
charlie_k: možná je komplexnější než Caro či Aga, dneska to ale vidět nebylo. Těch pár víceméně na náhodu hraných winnerů bych za nějakou extra útočnou hru fakt nepovažoval. Ale třeba jindy útočí víc.

Lunej: myslím. alespoň co se dnešního zápasu týče. jinak ano, Simona je na tom momentálně psychicky líp než Petra, protože nic neobhajuje, ale to přijde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona dneska celý zápas hrála v zásadě to samé, žádná výrazná změna strategie se nekonala. A je mi úplně jedno, co o tom sama říká, já ten zápas viděl, takže dobře vím, co se tam dělo. A neřekl bych, že hrála agresivně.

Btw. lepší servis než Sara má kdejaká dorostenka, tu bych za nějaké měřítko kvality moc nebral :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, Halep má asi lepší genetický základ než Petra. Petry otec vypadá na přecitlivělého člověka, on je tím viníkem, že má Petra blikance. Pan Kvítí nám dluží mnoho radosti, bez jeho genů by Petra měla už min. 4 GS tituly :-)
Halep příští rok bude taky v top5, možná v top3 ...
Má hlavně skvělou defenzivu, ze které umí přejít do útoku, to má snad jen Azarenka.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ještě bychom mohli říct, že je to kvůli tetě z 10. kolena ne? Nevím, proč sem pleteš otce Petry, je jedině dobře, že Petra má skvělé rodinné zázemí ne? :)
Reagovat
Frick
Hm, tak to může bejt Lucka na sebe ještě více hrdá, že byla taaaak blízko tomu, aby tu šňůru přerušila. Tak uvídíme, co RG. Když se vše obrátí a bude mít kliku jak vod blázince, tak kdo ví, kam by se dostala...
Reagovat
Fandina
Podle mě to myslel tak, že je otec Petry citlivý člověk a jestli Petra občas na sebe klade tlak a zodpovědnost za to, že musí vyhrát, tak to je právě způsobeno větší citlivostí jedince. Tvrďák jede a nic si nepřipouští. Příklad Serena, Mária a další.
Reagovat
PetaM
Se vám divím, že na to ještě vůbec reagujete ... Jirku prostě mrzí, že Petra prohrála a tak kolem sebe kope no. Se stává někomu ... Prostě nereagovat, on se uklidní sám ;) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to pochopila, vím, že Petra je citlivá a není tvrdá jako zmíněné holky. Buď máš tvrdší povahu nebo tě k tomu donutí okolnosti, u Petry myslím není ani jedna možnost.
Reagovat
PetaM
Já teda musím souhlasit, že je to určitě ze strany tatínka. Viděli jste finále Wimbledonu? Tatínek se málem rozbrečel a maminka vypadala, že jí je to úplně fuk :D :D :D
Reagovat
Fandina
Ve sportu je hodně důležitá bojovnost a to je to nejdůležitější pro vítězství a úspěch a je to tak správné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, myslel jsem to tak, že Petra prostě není tvrdá a bezohledná jak třeba mnou "oblíbená" Šarapka. To je ledová královna jdoucí přes mrtvoly. Petry otec je citlivka, to není moc dobrá povaha pro opakovaná vítězství. Petra vytváří sama na sebe velký tlak, který nezvládá, už to i několikrát říkala. Ale radši budu fandit hodné Petře,než ledové královně Šarapce!
Reagovat
smazaný uživatel
správně, tatínek málem plakal i třeba při nástupu Petry na semi FedCupu. Je to citlivka jako prase. Petra by měla prostě do těch zápasů s tím, že si chce zahrát dobrý tenis a bojovat o každý míč, i když je všechno proti ní vč. umpire a pásky :-D
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, Petra je bojovná, ale to samo o sobě nestačí. K úspěchu je potřeba i tenisová rutinna a um. To ona samo sebou má, ale jako u každého, vždycky se nedaří. A navíc, Petra je náchylná na různou únavu z tepla, vzduchu a podobně a to potom také snižuje výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
neví, jestli tak blbě hraje, že jí zrovna zase vypla hlava, nebo se ozvalo astma. Pro kritiky Petry: je v top10 jiná hráčka s astma???
Reagovat
slacker
Pokud maji orgasmus tak vsechny maji astma
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší výměna mezi v zápase Maria vs. Aga!!

https://www.youtube.com/watch?v=PZdadHJJel8#t=27
Reagovat
tommr
v Trnavě bude zítra česko-slovenské finále:
http://www.empireslovakopen.sk/sk/domov/16-homepage/117-slovensko-ceske-finale-o-titul-zabojuje-schmiedlova-so-zahlavovou-strycovou
doufám, že Bára proti Schmiedlový pomstí Katku a obhájí lonskej titul ... :)
Reagovat
Paseka
Petra a nevynucené chyby - NEVER ENDING STORY !!! Pomalu už se to zapisuje do análů..... :-(
Reagovat
Titan
Nejdříve vyhraje má nejoblíbenější hráčka Simona, pak se v luzích a hájích pokochám krásami přírody pod rozmanitě oblačnou oblohou s pohádkově kreslícím sluncem a den uzavřu velkou lahví Dornfelderu...:-)
P.S. podle Simony by se měly psát učebnice tenisu, s jejím odhodláním vyhrát se může rovnat jedině Máša. Doufám, že zítra bude tu krásnou trofej z Madridu držet Simča a Máša si odnese tác jako loni...;-)
Reagovat
tommr
no mám takovej dojem, že pokud fandíš Halepový tak budeš mít v následujích létech asi hodně důvodů k radosti ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tommre, muzu te o neco poprosit? Mohl by ses zacit taky orientovat na Simonu, misto na Petru? Hodnotit ji, delat zebricek vzhledem k ni, kritizovat ji apod.? Nebudes prvni ani posledni, co fandi vic cizince a vetsina z nas by se ulevilo ;). Diky.
Reagovat
Titan
Je to hodně sympatická a skromná holka. Když zahrála ten dvojdotek výpletem, Asderaki ji to vysvětlila, ona sklopila hlavu a usmála se...:-)
Když si vezmu, že ještě loni z finančních důvodů cestovala úplně sama a oblečení si také kupovala sama, smekám...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych SImone taky fandila, je opravdu sikovna a sympaticka, ale je tu Petra a moje
Reagovat
smazaný uživatel
Co se měla co dohadovat s rozhodčí, ten dvoják byl jasný. Nebylo třeba cokoliv vysvětlovat, Simona neměla důvod takhle držkovat.
Reagovat
Titan
Já mám s Petrou jediný, zato dost zásadní problém. Na její tenis se od jisté doby nedá dívat. Raději se podívám na Šafářovou, Klárku a řadu dalších, než abych trpěl pohledem na trýznivý tenis Petry...
Reagovat
PetaM
Já jsem Simoně taky dříve začínal fandit ... Ale koukal jsem na její zápasy a prostě ... Nemám rád hráčky, které se tak moc vztekají ... Navíc Simona je mladá, takhle by se vztekat neměla ... Není mi to u hráček sympatické ... Ale nic proti ní, hraje skvěle a zatím bez tlaku :)
Reagovat
misa
Proč vždycky, když Petra prohraje, snažíš se svést její porážku na všechno možné, jen ne na Petřin špatný výkon? Petra udělala 66 UE. Tohle rozhodlo o její porážce. Ne rozhodčí nebo nějaké štěstí Simony.
Reagovat
Titan
Až na to, že nikdo nemá takhle držkovat, a přesto hráčky typu Máša a spol. držkují a ještě se u toho ublíženě vztekají a mračí... Máša by navíc dvojdotek míčku na kurt nikdy nepřiznala...
Reagovat
PetaM
Jo, to jsme si v Miami všimli :D :D
Reagovat
LukasH
Hm, akorát že jejich tenis moc účinnej není, ale na pohled pěkný, to jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se teda nějak extrémně vztekat Simču neviděla, jo, povídá něco, občas rozhodí rukama nebo dělá ještě něco jiného? Taková Jelena mi přijde vzteklejší.
Reagovat
Titan
Nevím na co narážíš. Simona je světová pětka a letošní pětka. Petra je světová šestka ale letošní číslo 14, k čemuž jí vydatně pomohlo odstoupení Sereny, takže psát o nějaké performanci u Petry je docela úsměvné...:-)
Reagovat
LukasH
To jsme si nerozuměli. Já mám Simonu docela rád a na rozdíl od jiných se mi její tenis moc líbí. Ona je zaslouženě tam kde je. Narážel jsem na to, jak jsi psal o Lucce a Kláře.
Reagovat
Titan
Klárka nemusí hrát ani tenis, aby se mi líbila...;-) Lucka je prostě svéráz a stojí za to mít rád její tenis, i když nikdy nebude špičkové hráčka...:-)
Větší problém má s potetovanými Plíškovicemi, tyhle vězeňské móresy se mi vůbec nelíbí...
Reagovat
smazaný uživatel
neuznává skvělý tlak od soupeřky, myslí si, že se dá všechno vrátit, ať se probere! A u toho dvojdoteku držkovala jako svině.
Reagovat
Titan
Brutální ironie...? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
A proč ty nejsi schopen přiznat, že Simona prostě měla štěstí, ale lepší nebyla, proč si místo toho radši kopneš do Petry, dělá to tvému egu alespoň dobře?
Reagovat
slacker
Odpovidat otazkou je urazlive.
Reagovat
smazaný uživatel
že to říkáš zrovna ty.
Reagovat
misa
Napiš, kde kopu do Petry. 66 UE Petry je snadno ověřitelný fakt. Simona byla ve 2. a 3. setu výrazně lepší než Petra. To jsi neviděl?
Reagovat
smazaný uživatel
si fanatik. Ano, Petra ve druhém setu na začátku byla lepší hráčkou, ale bohužel nepřidala druhý brejk, vyházala se jak rekreační hráčka, pak přišel sporný aut a prase jako vítězný míč na breakpoint. Pak už bohužel Halep byla lepší hráčka. Petra to pokazila sama, měla ji dorazit, dát na 3:0 nebo na 4:1(2)
Reagovat
smazaný uživatel
misa: až do závěru druhé sady, kdy měla vyloženou kliku, tak nebyla. Ve třetí už ano, to byl ale důsledek té druhé sady.

charlie_k: nejsem, jenom nevidím důvod adorovat Simonu, pokud si to nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nejsi, já taky Halep neobdivuji, ale určitě to není pinkálistka typu Wozniacké, jejíž roční kralování byl největší omyl posledních 5ti let na WTA ...
Reagovat
PetaM
No Jelena je postrach :D To je strašný, takhle se rozčilovat a otravovat tím lidi, hlavně trenéra :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná šance je porazit Serenu a pak jen doufat, že Simonu přehraje v dobré formě Venus. Tu by Petra mohla dát, i když na antuce nevím.
Reagovat
tommr
jediná šance pro Petru je, že Serena zase odstoupí a místo Halepový/Sharapový se do semifinále dostane bud Ivanovicová nebo Suarez Navarrová. Obojí je ovšem dost nepravděpodobný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo ve Čtvrtfinále Serena a v Semifinále bud Halep nebo Šarapka Petra prostě nemá štěstí na los proč nemůže ve čtvrtfinále chytit třeba Nalinku proti ní by měla mnohme více šancí než ze Serenou no bode to mít Petra těžké pokud Halep, Šarapka a Serena nevypadnou což se asi nestane
Reagovat
Karolko2
Jediná šance pro Petru je chtít vyhrávat a zlepšovat svou hru
Reagovat
LukasH
A já si zase myslím, že Petra by Simonu příště dát mohla. Dneska viděla, že to jde.
Reagovat
misa
Nevím, proč se staráte o to, koho bude mít Petra ve čtvrtfinále nebo semifinále, když ve 3. kole bude pravděpodobně hrát s tenistkou top 10, která ji navíc ještě naposledy docela v pohodě porazila. A Petra ještě letos žádnou tenistku první desítky nezdolala.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že pokud ve 3.kole narazí ns cibuli tak ji porazí Petra nehraje tento rok na antuce špatně a cibule ještě na antuce nevyhrála ani zápas
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, co Cibule letos předvádí na antuce nejspíš nepřeleze ani první kolo. ;-)
Reagovat
rib
Myslím, že Petra musí nejdřív porazit nějakou kvalifikantku nebo Shuai Zhang. Pak teprve uvidíme dál :-))) POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Shuai Zhang a nebo kvalifikantku snad porazí
Reagovat
misa
No jo, jenže je tu ještě 2. kolo :-) Petra je tak nevyzpytatelná, že klidně může skončit s 60 UE i v něm. To, že v Madridu došla do sf, neznamená u ní vzhledem k Římu vůbec nic.
Reagovat
PetaM
Letos předvádí????? Snad předvedla ... Hrála jen jeden zápas a s velmi dobrou antukářkou ... Petra taky ve Stuttgartu předvedla úplný ho*vno a v Madridu byla v SF. Takže .... Co ti to říká? Dominika předvedla ho*no v Madridu, tak proč to nenapravit v Římě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem myslel, že fandíš Petře, ne Cibuli :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase ten los musel potěšit nás dva :D Aga má krásný los, který snad využije :) Je tam Bouchard, Jankovic/Nasťa a pak Nalinka :D takžekrásné :*
Reagovat
tommr
z kvalifikace postoupí několik velmi dobrejch hráček se kterejma by mohla mít Petra velký problémy. Jsem proto hodně zvědavej koho přilosujou k Zhangový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já doufám že Petru Cetkovskou protože zápas Petra vs Petra by bylo skvělé navíc Petra proti českým hráčkam už dlouho neprohrála jestli teda proti češce prohrála
Reagovat
tommr
jj Aga má velice dobrej los a velkou šanci na postup do finále. Jsem zvědavej hlavně na její možnej zápas s Wozniackou ve třetím kole ... :)
Reagovat
tommr
já si myslím, že by byla škoda kdyby se obě Petry potkaly už ve druhým kole ... :)
Jinak Petra Kvitová už pár zápasů s krajankama taky prohrála a třeba s Hradeckou nebo s Koukalovou má vyrovnanou bilanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Aga vs Caro je jednoznačné výhra pro Agi.Už cítím to finále a třeba o titul :)
Reagovat
Karolko2
Bohužel od úspěšně sezóny uz uběhlo dost vody a většina holek si na Petry styl zvykla,tak ze myslím,ze když jdou na kurt,tak vědí,že Petra bude hrát tenis na největší možné riziko,ze to budou rány a ze sem tam použije levacky servis.A bohužel,je velká naděje,ze tenhle riskantní tenis,Petra neudrží v kurtu,tak ze stačí ty rány vracet do kurtu jako dnes Simona(a v každém případe ona hrála taky velmi rychly tenis)pěkné metr od lajn a počkat až se Petra porazi sama.
Petra určitě významné zlepšila pohyb,snaží se byt i trpelivejsi,ale je to málo i ostatní holky se stále zlepšují.U Petry mi velmi chybí plán B,když se nedaří a také nějaký překvapující úder,klidně i kraťas,ale takový ten,co hrávala Martina Navrátilová,který byl těsně za síť a ještě skočil zpátky,někteří asi pamatujete a nebo kdo pamatujete Choncitu Martinez,která dokázala zahrát topspin tak,ze skákal míč skoro do hlediště,nejsem zrovna příznivec kopečku,ale tenis je tak variabilní,ze proč to nevyužít jako moment prekvapeni.No a psychika je další oříšek.
Reagovat
smazaný uživatel
No plán B nemá ani většina hráčů ATP, natož holky na okruhu WTA.
Reagovat
misa
Na takové hráčky jako Martinezová ani nevzpomínej. Ještě dnes mě ty její odporné kopce s odskokem 3 metry do výšky straší ze spaní :-) Topspiny nejsou pro Petru moc obvyklé, raději tam napálí přímku do autu.
Reagovat
Titan
Myslíš jako loni Niculesku?
http://www.youtube.com/watch?v=PkHgraGqcnY
:-)
Reagovat
Karolko2
Tady si dovolím s tebou nesouhlasit,plán B možná nemá Berdych nebo Feru-ten je ale tak bojovnej a behavej,ze tam to nevadí,ale jinak dle mého názoru z té špičky ho mají všichni,protože mají hodně variabilní hru ,to jsem měla na mysli a to si myslím,ze nemá Petra,ta bud ránu a nebo nic :-(
Reagovat
Karolko2
:-). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má plán B? Prosím, jaký?
Reagovat
misa
Na TP
Reagovat
misa
sorry, chyba
Reagovat
Frick
Každá hráčka ať si nasadí takovou tu papírovou masku (jako maj třeba prostějovští fans na Davis Cupu) s fotkou Lucky. Jen proti ní je schopna najít v sobě Petru z roku 2011. :-) No, vlastně je to po Maše druhá hráčka, která hrála letos jak s Luckou, tak s Petrou. Pokud jde o Mašu, tak ta Petru spláchla, proti Lucce měla jednou práci a podruhé to byla bitva, jakou WTA tůra 4 roky neviděla. A co se týče bitev obou proti Simoně, tak asi tak fifty - fifty, co? Vyloženě tvrdě na fiftýny je to cca 1,175 fiftýnu na 1 fiftýn Lucky a dneska to bylo 1,20 fiftýnu Simony na 1 fiftým Petry. Ale nějak fakt mne mrzí, že Petra v sobě tu Petru r. 2011. Za tu smůlu na AO 2014 nebo tu věčnou smůlu na losy, by si Lucka jednou zasloužila to štěstí, že by jí semi díky spadlo do klína. A třeba ona by na tu ex-dojnici vyzrála...
Reagovat
Fandina
To jsou ale hlody, Petra jen letos vyhrála 17 zápasů, takže nesmysl.
Reagovat
LukasH
A viděl jsi, jak Simona hrála? Lucka si o takový hře může nechat jen zdát. Nemá zdaleka takhle umístěný údery, úhly, variabilní hru a ani podání. Petra by s dnešním tenisem Lucku zase v pohodě dala. A těch mraky chyb vzniklo právě proto, že jí Simona vrátila i nemožný, nutila Petru přidat tak 2 útočný údery navíc. Co vrátila, většinou i dobře umístila. V podstatě neměla v zápase slabej moment, kdy by sama Petře pomohla chybama. Lucka takhle nehraje, ta má pak chvíle, kdy se zlomí a začne vyhazovat. Navíc, Petře její hra úplně vyhovuje.
Reagovat
Frick
Uznávám, neviděl jsem ten zápas. Takže ve všech zápasech, kdy měla Lucka na dosah skalp vynikající hráčky (Li-Na na AO, Halep v IW, Maša ve Stuttgartu), tak pokaždý ty hráčky spíše neměly svůj den? A opravdu jen svůj den, jelikož ty hráčky ve dvou případech ten konkrétní turnaj vyhrály a ve zbývajícím případě došla do semifinále.

Pokud nehrála Lucka s Petrou, tak jen jedenkrát ze 6 letoších případů nevzala hráčce TOP 10 ani set (Jankovič v Dubaji - 5:7, 4:6).
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem to ted psal dolu haitikovi ale tam to zapadne...

Ja jsem sel z prace za stavu 0-2 z pohledu Agy ve druhem setu a uz jsem to vubec nemohl sledovat. Jsem rad, ze se Aga aspon trochu zvedla a nebyl to kanar ve druhym. Jak jsem rikal, ze Masha ma nejlepsi formu od Stugharttu, tak jsem necekal, ze to bude az takovyhle proti Age. Aga teda vubec v prvnim nemela podani, ktere by ji podrzelo, protoze vsecho (bohuzel i prvni bylo jako druhe) davala Mashe primo na zabijaka. Kazdopadne Masha je u me velka favoritka ve finale... Jeste take dodam, ze v prvnim Aga fakt vypadala, jakoby ani do toho finale nechtela a byla spokojena. Myslim, ze mohla vice Mashe zatopit ale dneska by stejne postoupila Masha. Za prvni set co jsem videl musim rict, ze to byl od MAshy nejlepsi vykon v tomto roce, ktery jsem ja videl (asi z 10 zapasu).

Jinak gratulace k obhajenemu finale a pčravdepodobne k titulu. Simca bude asi kousat ale myslim si, ze to Masha s touto formou zvladne...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry...tesne vedle :-)
Reagovat
tommr
letos má Petra zápasovou bilanci 14:8. Na 6.hráčku světa je to strašná bída ... :(
Reagovat
tommr
s těma nevynucenejma chybama Petry máš pravdu jen částečně. V prvním setu hrála Petra opravdu dobře a skoro všechny její nevynucený chyby byly vlastně vynucený tím, že jí Halepová vrátila i nemožný a Petru tak k těm chybám vlastně donutila.
Od druhýho setu už ale Petra dělala pro ní tak typický nesmyslný chyby bez cizího přispění za který Halepová opravdu nemohla ... :)
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se tady na profil Petry na TP a tam je 17 výher, ale je to jedno kolik má, na to jsou žebříčky a race, ty jí ukazují v poměru k druhým a to jsem nehodnotila, kolikátá je, je tam kde si zaslouží být podle výsledků. Moje poznámka byla reakce na to, že nehraje jen s Luckou, aby nikoho jiného neuměla porazit. Nic jiného to neznamenalo.
Reagovat
tommr
na TP to mají určitě špatně - nejspíš Petře do těch výher započítávají i výhry z HC ...
Reagovat
smazaný uživatel
Do statistik ITF se HC počítá, je tedy naprosto logické, že se to objevuje i ve statistikách na TP. Že WTA to jako jedinou akci ITF do statistik nezapočítává, to je chyba WTA. Čili, jakkoliv to zní divně, chyba je ve WTA, ne na TP.
Reagovat
misa
Na TP mají ve statistikách zápasy z Hopman Cupu i Fed Cupu, tj. je tam započtených i 5 výher, za které Petra nedostala ani bod. Její skutečná letošní bilance na okruhu je 12-8, což je na 6. hráčku světa dost tristní.
Reagovat
smazaný uživatel
Do oficiální statistik ITF se započítává i HC, do statistik WTA (naprosto nepochopitelně a nelogicky) jenom Fed Cup. Tvůj údaj je tedy špatný.
Reagovat
misa
V čem je špatný? Jasně tam píšu na okruhu - tím myslím turnaje WTA + grandslamy. Exhibiční HC, za který nemá Petra jediný bod, nikoho nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě, Hopmanův pohár je oficiálním mistrovstvím světa smíšených dvojic organizovaných ITF, čili žádná exhibice, jak se nám tu snažíš namluvit, v druhé řadě do statistik WTA se počítá i Fed Cup (čili oficiální mistrovství světa ženských týmů), za který Petra taky nemá ani bod. A to, že ve vedení WTA jsou blbci ještě není důvodem k tomu, aby se to do oficiálních statistik nezapočítávalo všechno tak, jak velí elementární logika.
Reagovat
tommr
přesně tak. Pokud jde o bodovaný zápasy je na tom letos Petra jako hráčka top-10 velice špatně. Započítáváním zápasů z HC a FC se to dost zkresluje ...
Reagovat
Frick
A koho Petra porazila mimo 3x Lucky? Jediný hráčky, co ještě stály za řeč, byla Kuzněcovová a Ivanovičová. Možná ještě Venus a Vici (když budem počítat FC), oproti tomu jsou tam ostudy s Kumkhum, Kleybanovou a i Pironkovovou (ano, ze začátku roku se jí dařilo, ale určitě s ní neměla petra co prohrávat, kor ve dvou sadách)
Reagovat
Fandina
Třináct nebo nevím kolik dalších holek, je tam x jmen, stačí kliknout i tady nahoře v článku na Petry profil. Nejde jen o Lucku, je to přehnané, takhle to stavět.
http://www.tenisportal.cz/hrac/kvitova/
Reagovat
smazaný uživatel
Je to přesně naopak. Nezapočítáváním zápasů z HC a FC se to dost zkresluje. FC i HC jsou plnohodnotné akce ITF, stejně jako nižší turnaje kategorie ITF nebo GS, neexistuje tedy jediný logický důvod tyto zápasy nebrat v úvahu.
Reagovat
Frick
OMG, to jako máme tady slavit, že Petra porazila hrály z druhý padesátky? To je snad pro hráčku TOP 10 naprostá samozřejmost, že je porazí...
Reagovat
Fandina
Psala jsem o tom, že Petra neporáží jen Lucku, nic jiného. To je nesmysl.
Reagovat
VlS
Započítávat HC do statistik je blbost. Na HC neexistuje nominační klíč a hraje ten, s kým se pořadatelé dohodnou. HC je exhibice, není to regulerní soutěž. Petra dneska hrála dobře ve většině prvního setu ( až na výpadek ztracenýho servisu - zbytečně ztracenýho servisu - 4 UE, Simona v něm nezahrála nic). a začátek druhýho. Tam zbytečnejme chybama nechala Simonu uhrát 3. gem - opět celej gem zbytečný UE Petry a pak to byla katastrofa až do konce, což samozřejmě posadilo Simonu zpět na koně.
Tipuju, že zítra Simonu Maša porazí dost jasně. Nevím čím to je, Petra to neví taky a David to taky neví, ale najednou zmizí koncentrace a připadá mi že i motivace.
Současný tým hledá cestu 3 roky marně, z toho lze odhadovat, že ji nenajde. Je jen věcí Petry, jestli s tím něco chce dělat, nebo jestli jí to vyhovuje jak to je. Nevěřím, že bez změny na místě trenéra a psychologa se s tím dá něco udělat. To neznamená, že jsou špatní, ale chemie týmu nefunguje a výsledky nejsou.
Reagovat
Fandina
Na TP se Hopman cup započítává a je to jedno, že to není turnaj WTA. Zápas to byl a stejně tak se hraje na dva vítězné sety a podle stejných tenisových pravidel a většinou tam hrají hráči hodně vysoko postavení na žebříčku, takže proč to zpochybňovat. Na jiných turnajích je také někdo někomu přidělen podle losu a to by se také dalo zpochybňovat. Je jen škoda, že se WTA nemumí dohodnout s ITF na bodování FEDu případně Hopman cupu a jinak jsou to stejně hodnotné sportovní zápasy. O žádné exibice nikdy nebylo ani řeči.
Reagovat
Fandina
Jinak, co se týká Petry, tak dneska byla od začátku rudá jako rak, pořád byla zpocená, jedno triko vyměnovala a hůř dobíhala míčky. Je to problém v tomhle směru. Simona proti ní působila jako čamrda.
Reagovat
VlS
Fandino, to jsi zde napsala už třikrát, je zbytečný to opakovat.
Reagovat
Fandina
VlS ... co myslíš konkrétně, že je zbytečné tu psát?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Světový pohár ATP, dokud se ještě hrál, taky neexistoval nominační klíč a nejen, že se zápasy započítávaly, on se ten turnaj dokonce i bodoval = tvůj argument, proč je započítávání HC blbost je právě vyvrácen. HC je oficiálním MS smíšených družstev pořádaným ITF, čili to JE regulérní soutěž a ani stokrát omílaný blábol o exhibici na tom nic nezmění.

Souhlasím s tím, že ve druhé sadě ten jednobrejkový náskok ztratila zbytečně, to ale nemění nic na fakt, že v závěru měla Simona akorát kliku a rozhodčí na své straně. Třetí set už bohužel Petra nezvládla, nicméně rozhodla Simonina klika v závěru druhé sady, to je prostě fakt.

Jestli by něco řešila výměna někoho z jejího týmu je otázka. Ono těch změn lidí okolo Petry totiž poslední dva roky bylo požehnaně a nechápu, proč na to všichni zapomínají.
Reagovat
Frick
Já jsem taky nenapsal, že jen když si soupeřka vezme masku Lucky, tak Petra vyhraje. Já jsem psal, že v sobě Petra najde Petru r. 2011, kdy porážela i TOP hráčky. To se letos nějak neděje a skutečně to vypadá tak, že dokáže dobře hrát hlavně když hraje s Lucií...
Reagovat
misa
Petra musí v souboji s Luckou potvrdit pozici české jedničky, proto je její snaha velká. Navíc z ní má Lucka velký respekt a její hra Petře sedí.
Reagovat
Fandina
Petra nehraje dobře jen s Lucií a je velký pech, že v poslední době na sebe narážely. Mě to strašně mrzí, když hrají tyhle dvě proti sobě, protože jedna musí vypadnout a to je hodně špatné, vzhledem k tomu, že jsou to naše dvě nejepší tenistky a je to hrozná škoda, že to takhle pořád vychází.
Reagovat
VlS
Asderaki to pískala férově a dobře, rozhodčí Petru rozhodně nepoškodili. Petra si to prohrála chybama sama. Kolem Petry se měnili kondiční trenéři, neměnil se Kotyza a Šafář.
Neřekl bych, že je zásadní problém v kondici. Trochu pozůstatek Ivanka je postoj na returnu, u kterýho nevím, jestli je dobrej. Petra je rozkročená a zafixovaná, jakoby čekala utok quaterbecka a podle mýho laickýho názoru to má nevýhodu v pomaljším startu na uder, možná by trochu uvolněnější postoj mohl bejt efektivnější.
Já vůbec nekritizuju Kotyzu, jen konstatuji, že trenér a psycholog, kteří jsou furt stejní, za tři roky neposunuli Petru směrem ke konzistenci ani o mm.
Reagovat
slacker
Nechces snad tvrdit ze kdyz rozhodci bude opravovat jen tvoje micky v tvuj neprospech a souperciny ne, ze to nema zadny vliv psychickou pohodu hracky?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že jsem ten zápas od začátku do konce viděl, tak můžu říct, že poškodili.

Chceš příklad? Závěr druhého setu, Simona na podání, rozehraje se výměna, Simona zahraje jasný aut a místo fiftýnu pro Petru se výměna z nepochopitelných důvodů opakuje. Jestli tohle nebylo jasné poškození Petry, tak už nevím, co bys chtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Asderaki je stejný lempl jak Arab Layani, na konci druhého setu zahrál Ferrer aut z podání, Nišikori vrátil return, pokud by bylo jestřábí oko, byla by dvojchyba a bod pro Nišikoriho. Ať zavedou oko i na tyhle turnaje s velkou dotací, umpire jsou ničemové, pokud není stopa, ještě se to dá omluvit, ale Layani a 3cm aut, to se omluvit nedá. Je možné, že Nišikori zápas prohraje.
Reagovat
VlS
Ta výměna se opakovala, protože to aut nebyl, byl tam dotek lajny.
Reagovat
smazaný uživatel
To byl jasný aut, ten míček zřetelně skončil za čárou.
Reagovat
smazaný uživatel
to byl 3cm aut, asi si pleteš výměny!
Reagovat
smazaný uživatel
Pri pohľade na rebríček WTA až na 3 vynimky Maria, Victoria a Serena mi tam chybaju osobnosti to nejak dakedy
Maria, Serena, Venus, Henin, Clijsters, Dementieva, Amelie to bola lepšia doba ako táto:)
teraz su v top 10 aj tenistky čo nevyhrali titul ani nepamätam
Reagovat
smazaný uživatel
to samozrejme nenaražam na Kvitovu.
Reagovat
smazaný uživatel
woe, mládí se dere vpřed. dej mu čas. Halep(22), Bouchard(20), Muguruza(20), Garcia(21), Bencic(17)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bouchard a osobnosţ čosi s nou ešte puberta treska
Reagovat
smazaný uživatel
píšu, dej jim čas. Na 2,3 z nich za pár let budeš vzpomínat.
Reagovat
vibbi
holka má v kapse wimbledon a dalších x turnajů, hraje dobře, když nevypadne v prvním (což se jí přihodilo občas), tak dojde do čtvrt semi finále. Nu, a jak občas vypadne v prvním, tak občas vyhraje celej turnaj. rozhodně je to paní tenistka, což dokládá svým bodovým hodnocením všechny vaše kecy, kterak by měla končit, jsou k ho.nu. tečka. typický český rys.
Reagovat
EllNino
like ! :)
Reagovat
slacker
Jen pro pripomeni nechce se mi hledat kde a kum je vybizeno k tomu konceni s karierou?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už tady bylo řečeno: V prvním setu byla Masha naprosto suverénní. Jedinou výjimkou byl čtvrtý gem, ve kterém udělala dvě dvojchyby a ztratila servis čistou hrou. Žádné komplikace to ale neznamenalo a Masha ten 1. set v pohodě dotáhla. Říkal jsem si, že Aga předvádí snad nejslabší výkon, co jsem od ní kdy viděl... Druhý set začal v podobném duchu a Masha vedla 3:0 s náskokem jednoho brejku. Jenže pak se Aga zlepšila, zpřesnila hru a Masha naopak začala dělat chyby. Výsledkem byl obrat Agy na 4:3 a najednou to byla ona, kdo měl k dobru brejk. Masha ovšem zabrala v pravou chvíli. Hned v osmém gemu získala rebrejk a potom udržela servis čistou hrou. Aga šla podávat na záchranu v zápase a Masha se dostala k mečbolu, který proměnila. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/4Mj65xn7/#prubeh-zapasu;1

V prvním setu hrála Masha opravdu skvěle, zatímco Aga velmi špatně. Ve druhém už to zdaleka tak jednoznačné nebylo, ale Masha naštěstí zapnula včas. Bylo tam i pár opravdu pěkných výměn z obou stran... Mám velkou radost, že Masha v Madridu obhájila finále. Simona nebude snadná soupeřka, ale samozřejmě věřím, že Masha ještě jednu výhru přidá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
K zápasu Simona - Petra: Ten zápas jsem neviděl, měl jsem jiný program (hokej). Vůbec mě ale nepřekvapují queshovy příspěvky, protože to už je snad jasné před zápasem, že Petra podle něj bude lepší. :D Chápu, že když Petru poráží hráčka, která je podle něj v Top 5 jenom díky štěstí, tak to holt naštve... Upřímně řečeno: Když se chci pobavit, tak si jdu přečíst jeho komentáře na jednu facebookovou stránku. :D

Co se týče sporných situací, tak je nemůžu posoudit, ale už dlouho jsem příznivcem jestřábího oka na antuce. Omylů už bylo dost a tenis na antuce mi čím dál víc připomíná fotbal. Jsou z toho jenom zbytečné dohady, rozhodčí musí pořád chodit z umpiru... Myslím si, že na těch velkých antukových turnajích by neměl být problém, co se týče financí k pořízení jestřábího oka. Tak snad se to časem posune správným směrem a povolaní lidé pochopí, že i na antuce je potřeba techniky. Otisk míčku totiž není vždycky jednoznačný a jestřáb je fakt jediná spravedlivá metoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra bude titul DD come on Mashena
Reagovat
smazaný uživatel
Re: monty25
Uz jsem to ted psal dolu haitikovi ale tam to zapadne...

Ja jsem sel z prace za stavu 0-2 z pohledu Agy ve druhem setu a uz jsem to vubec nemohl sledovat. Jsem rad, ze se Aga aspon trochu zvedla a nebyl to kanar ve druhym. Jak jsem rikal, ze Masha ma nejlepsi formu od Stugharttu, tak jsem necekal, ze to bude az takovyhle proti Age. Aga teda vubec v prvnim nemela podani, ktere by ji podrzelo, protoze vsecho (bohuzel i prvni bylo jako druhe) davala Mashe primo na zabijaka. Kazdopadne Masha je u me velka favoritka ve finale... Jeste take dodam, ze v prvnim Aga fakt vypadala, jakoby ani do toho finale nechtela a byla spokojena. Myslim, ze mohla vice Mashe zatopit ale dneska by stejne postoupila Masha. Za prvni set co jsem videl musim rict, ze to byl od MAshy nejlepsi vykon v tomto roce, ktery jsem ja videl (asi z 10 zapasu).

Jinak gratulace k obhajenemu finale a pčravdepodobne k titulu. Simca bude asi kousat ale myslim si, ze to Masha s touto formou zvladne...
Reagovat
tommr
Petra má opět velice špatnej los - ve čtvrtfinále Serena a v semifinále bud Halepová nebo Sharapova což jsou všechno hráčky, který Petra momentálně není schopná porazit. Postup do čtvrtfinále je tak maximem, který může Petra v Římě uhrát. Druhá polovina pavouka by byla pro Petru mnohem hratelnější ... :(
Reagovat
slacker
Kdyz se na kazdem velkem turnaji pokazde dostane alespon do 1/4 bez ohledu na los budu pro zacatek spokojen. 66UE by ji zlomilo vaz s vetsinou top hracek a ne nejaky blok z hracky se kterou hraje podruhe
Reagovat
pepin
Nezlob se, ale jakej špatnej los. Pokud chce nahoru a vyhrávat, tak musí být jedno, kde je. Přece ji nebude nikdo zametat cestičku, protože není schopna porazit Halep nebo marfušu.
Reagovat
PetaM
Já si nemyslím, že je to špatný los. Na rozehrání má podle mě ideální soupeřku (zatím není známá kvalifikantka, ale i na tu by mít měla) - 3. kolo bude asi horší. Čekám v něm buď Cibuli nebo Cirsteu a spíše teda počítám s tím, že Cirstea Cibuli porazí. No, Mám tušáka, že Serena v den prvního zápasu odstoupí a bude místo ní hrát LL ... :)

Navíc, už si "teoreticky" obhájila body z Pekingu, teď stačí někde obhájit "jen" 900 bodů za titul v Tokiu a dobrý, propad se konat nebude :D :D
Reagovat
EllNino
zase prorocký kecy, na minulým turnaji si jí prorokoval prohru v 1. kole a došla do semi ...moc ti to nejde
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Sereny, u ní je otazník, jestli vůbec nastoupí, s Maruš bych i souhlasil, Simonu ale rozhodně je schopná porazit. Dneska set a půl byla jasně lepší hráčkou. Pak měla Simona hromadu štěstí a Petra se s tím nevypořádala, nicméně jasně ukázala, že herně je na tom líp než Simona.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, jasně ukázala, to sme viděli :-)
Reagovat
slacker
Simona nemela jen stesti. Za to jak bravurne zvladala vracet kratasy od Petry si zaslouzi uznani. Petre se take postestilo jednou prsasatkem prevalit micek na jeji stranu ale Simona tam sice byla pripravne a naprosto s prehledem nechytateln to dala zase na Petrinu stranu. Petra ve stejne situaci by bud jen koukala nebo by to vyskrabla nejakym silenym obloukem se kterym by Simona nemela zadny problem.
Reagovat
Roger_Federer
To ses asi dival na nejaky jiny zapas..Petra nebyla lepsi hrackou ani v prvnim setu, ale delala v nem mene chyb nez dalsich dvou..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle těch mimózních keců tady mám ten dojem, že jsem naopak jedinej, kdo ten zápas viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jo, jestli vy ne, chyba není na mé straně. Ani na straně Petry. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se z Říma odhlásila, takže postup do SF je reálný (pokud si to Petra sama nepokazí).
Reagovat
slacker
Za prvni set 28 UE z celkovych 66 (za tri) sety. Opravdu nevezmes zpet svuj vyrok o mene chybach v prvnim setu? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
1. set byl velice vyrovnaný. Petra určitě výrazně lepší nebyla.

Až Petra nějakým způsobem zredukuje chyby, může být herně lepší jako Simona. Momentálně lepší není.
Reagovat
smazaný uživatel
ono se převrátilo "momentum". Petra psychicky odešla, Simona se zvedla. Byla více aktivnější než v prvním setu, tudíž Petru chybovat donutila. Petra tedy mohla mít podobný počet chyb nevinucených, ale na druhou stranu přibyl počet chyb vynucených.
Reagovat
smazaný uživatel
aj, mám tam hroznou hrubku.
Reagovat
slacker
Co to je "momentum"?
Reagovat
smazaný uživatel
jednodušše změna momenta znamená vystřídání "mentální převahy".
Reagovat
smazaný uživatel
jinak řečeno.. hráčka hraje výborně, všecko jí tam padá.. pak třeba udělá chybu a to ji vykolejí. Druhou hráčku tohle vykolejení nakopne. A získá tak mentální převahu.
Reagovat
tommr
a to máš odkud? Nějakej odkaz by nebyl? :)
Reagovat
smazaný uživatel
určitě nebyl. Serena se totiž z Říma zatím neodhlásila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi v prvnim setu delala min chyb, kdyz
1.set - 98 míčů
2.set - 57
3.set -61

čili
1.set - 28/98=28% byly Petřiny UE
zbytek - 38/118=32%
Reagovat
slacker
promin ale vystřídání "mentální převahy" to zni a je tak strasne gumove
Reagovat
smazaný uživatel
Psali to na TP a i anglická wikipedie uváděla Serenino odhlášení z Říma. Teď už tam dali Serenu zpátky, takže je zvláštní, kde se ta informace objevila: buď se Serena odhlásila a pak si to rozmyslela, nebo došlo k informačnímu šumu.
Reagovat
Nancy_z
Původně byla i oficiální informace, že se odhlásila, ale hned na tiskovce to vyvrátila a řekla, že se pokusí dát se dohromady, protože má v 1. kole volný los. Takže otazník tam je.
Reagovat
PetaM
Mě vždycky fascinuje, jak je Petra v zápase lepší a nakonec ho prohraje :D :D :D

Jasně, občas se stává, že hráčka, která v zápase získala méně míčů, vyhraje (ale vždy je to tak o max. 5 míčů), to ale asi není Petřin příklad :D
Reagovat
smazaný uživatel
a ani v tomto případě je divné o hráčce říct, že byla lepší. Pokud uhraje víc výměn a zároveň prohraje celý zápas, znamená to, že selhala v klíčových momentech zápasu.
Reagovat
slacker
A jaky mel smysl najit aspekt chybovosti ktery mi neda o fous za pravdu? Co takhle stat za kazdy set zvlast?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom fascinujího? Sport nikdy nebyl spravedlivej. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a proč se pořád ptáš? Chybovala vic? Chybovala.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud ve sportu neporušuji daná pravidla, tak je sport spravedlivý. Byla snad Simona nadopovaná? Jinak těm řečem o spravedlnosti nerozumím. Chyba rozhodčí je též možná, ale v tomhle případě tam nebylo nic, co by ji mohlo prokazatelně dosvědčit. Nebo sem si nevšim. Samozřejmě dokud nebude na antuce oko, tak k nespravedlnosti bude docházet. Pokud opakovaný záběr ukáže dvojdopad jedná se nespravedlnost. Pokud např jestřábí oko (pro diváky u televize) ukáže dobrý míč, čárový zahlásí out a hráčka si jestřábí oko nevezme, o nespravedlnost se nejedná. Jedná se o chybu hráčky, která si měla oko vzít.
Ovšem mám takový dojem, že ty mluvíš o nespravedlnosti jen a pouze ze subjektivního pocitu "Petra hrála lépe a proto by bylo spravedlivé, aby vyhrála". Ale tady už seš mimo pravidla. Tyto daná pravidla sou pořád spravedlivější než subjektivní pocit, nemyslíš? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
teď mě tak napadlo, že by se měl tenis hodnotit třeba podobně jako krasobruslení, že jo. Nezáleželo by na tom, kdo zápas vyhraje. Odehrál by se a po jeho skončení by několik rozhodčích ukazovali čísilka od jedné do deseti, podle toho, jak na ně jaká hráčka působila.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport je nespravedlivej v tom, že ne vždy vyhraje ten lepší, to je celé. ;-)

Bez ohledu na jestřába (který na antuce není), pokud rozhodčí chybně označí míč jako dobrý/aut, je to chyba rozhodčího, ne hráčky. Jestřáb nepřenáší chyby z rozhodčích na hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
navrhuji hodnoceni jako v Svatoplukovi Kuratkovi. Vypinanim a zapinanim elektrospotrebicu.
Reagovat
slacker
Ptam se proc si hrajes s cisly tak aby doslo k paradoxnimu zaveru? Kdybys rozdelil druhy a treti set, dostal by jsi jine cisla. Nekdo by treba mohl prepocitat prumernou chybovast ne na micky ale na pocet uderu a zase mu vyjde neco uplne jineho. A pak si ze vsech techto kombinaci vybrat tu ktera mu vyhovuje a ty ostatni propocty zamlci.
Chybovost okolo 30% v ramci odchylku vicemene vyrovnana po cely zapas. Obrovske minely Petra delala i v prvnim setu. v tomhle ohledu nebyl nejak vyjimecny
Reagovat
smazaný uživatel
protože ses bavil o prvním setu vůči zbytku utkani, proto jsem porovnal první set se zbytkem utkání.
A chtěl's vědět, proč RF píše že chybuje víc, proto jsem ti to vypočet. A ono v tenise i mezi poměrně jasným vítězem a poraženým rozhoduje pár míčů. Tak to jsou ty UE navíc.
Kdybys psal, že to nebylo zas o tolik tak s tebou souhlasím.
Reagovat
slacker
V tom s tebou souhlasim. Z dnesniho zapasu mam furt pred ocima obrovskou minelu kterou udelala za stavu 0:15. Misto 15:15 to bylo nebezpecnych 0:30 a uz to nedohnala a prisla o podani. Udelat o 2-3 minely min tak to snad vyhrala ve 2 setech
Reagovat
freeteepek
Podle všeho Petra nepotřebuje měnit raketu. Stačí proměňovat nahraný míče, když se láme chleba. Kdyby jí to ale pomohlo, tak proč ne. Ať si klidně na antuku vezme těžší nebo jinak vyváženou. Víc do hlavy. Je otázka, jestli hrát se stejným typem rakety na trávě. Tam jí razance chybět nebude, spíš by potřebovala těžiště přesunout zpátky na střed.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem se schválně podíval, s tím hraje Petra Kvitová http://www.tennis-warehouse.com/Wilson_BLX_Steam_100/descpageRCWILSON-WS100.html?from=tennis
a s čím Maria Sharapovová http://www.tennis-warehouse.com/Head_YOUTEK_Graphene_Instinct_MP/descpageRCHEAD-HGIMP.html?from=tennis Každá s úplně jinou raketou. Obě jsou ale stejně těžký! Najde tam někdo důvod, proč to Marii létá o poznání lépe než Petře?
Reagovat
EllNino
zřejmě není chyba v raketě ;)
Reagovat
pepin
Při fotbale kope do balonu cca 20 hráčů a někomu to lítá více a někomu méně. U Petry je to o hlavě a s tím spojenou přesností.
Reagovat
freeteepek
Při fotbale to všem lítá obvykle mimo bránu. Proto se na fotbal už nekoukám. V TV je to velmi nudný sport.
Reagovat
pepin
To s Tebou souhlasím, já se na něj také v podstatě nedívám, já jsem jen reagoval na ten příměr s raketou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mášo skvěle!!! Viděl jsem to až od stavu 3:3 ve 2. setu a byla to jízda, padalo jí to tam, Aga byla jakási bez duše.
Finále nakonec proti Simoně, jak jsem očekával. Máša to bude mít náročné, protože Simona toho hodně uběhá, nebojí se výměn a výborně je na tom fyzicky. Myslím si, že Simona letos prožívá něco podobného co Agnieszka v roce 2012.
Tak držím palce ve finále ať Máša udrží pevné nervy a aby bojovala až do konce. Pak bude titul její.
Reagovat
smazaný uživatel
Mashena už to nepustí a Halepová zas tak přesvědčivá dneska nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maruš paráda!! Set a půl to vypadalo na úplnou demolici Agy, pak se to trošku zadrhlo Maria začala dělat chyby a Aga naopak začala hrát dobře, hrála aktivně a nutila Maruš běhat.. Ale nakonec to Maruš dala na konci! :-))


Ten set a půl Maria hrála nejlíp v sezoně.. Tak zítra finále se Simonou.. Už když šla Simona loni nahoru, tak jsem si přál jejich zápas, tak se dočkám až tady v Madridu, ale těším se!! Doufám, že to Maria dá!! Jestli bude hrát zítra jako dnes, myslím, že titul má v kapse!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
zajtra to da držim palce !
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem sel z prace za stavu 0-2 z pohledu Agy ve druhem setu a uz jsem to vubec nemohl sledovat. Jsem rad, ze se Aga aspon trochu zvedla a nebyl to kanar ve druhym. Jak jsem rikal, ze Masha ma nejlepsi formu od Stugharttu, tak jsem necekal, ze to bude az takovyhle proti Age. Aga teda vubec v prvnim nemela podani, ktere by ji podrzelo, protoze vsecho (bohuzekl i prvni bylo jako druhe) davala Mashe primo na zabijaka. Kazdopadne Masha je u me velka favoritka ve finale...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Aga nepřekvapila. Výhru přeji, asi jsem se zbláznil, Sharapové. Už jen proto, že je to finále odporných hráček. Méně odporná je však Maria!
Reagovat
smazaný uživatel
A na Halepku poslat snad jen Kuznetsovou! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš je sexi:))), tak ako môže byť odporná"?
Reagovat
smazaný uživatel
sexY být může. To jí nikdo nebere. Pro mě je nechutná a nesportovní.! Málem dostala infarkt jak na na konci zařvala.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Rafaeoli25
Každýmu se nelíbí něco jinýho, mně se zase nelíbí věčně ustaraný nebo znechucený grimasy Kvítka a Aguš..
Reagovat
smazaný uživatel
Grandiooooza Mashena!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vymena na 30:0 woooow
Reagovat
smazaný uživatel
Woooow!!! Jestli tohle nebyla nejlepší výměna turnaje, tak už nevím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
už len raketu Aga hodila
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výměna!!! A následně Maruš lehce udržela podání, tak snad to ukončí už teď na returnu! :-))
Reagovat
vibbi
já nevím, co řešíte. Petra byla v semifinále, v nejlepší čtyřce a nebýt tohoto gemu, kdy pomohla Eva a prase, tak Petina vyhrála. Hraje dobře a bude ještě líp. Její chívle přijde. http://youtu.be/Wueoxhw3zWg
Reagovat
vibbi
sorry : http://youtu.be/Wueoxhw3zWg?t=19m14s
Reagovat
slacker
No me nejvice hnuly zluci ty "uzasne" Petrominely a pak prilis jednostrana rozodci
Reagovat
Jan
Její chvíle přijde. To se tvrdí už 2 roky. A jak na sviňu, ne a ne přijít :)
Reagovat
Rafaeoli25
To, že se pořád drží v desítce jí ale nikdo nebere, už dva roky ale stagnuje a proto zádné velké úspěchy nepřicházejí, kdy měla naposledy takovou formu jako teď Mária? Její psychika je od poloviny roku 2012 proměnlivější než podzimní počasí..
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem sledoval jen do konce 2. setu, pak jsem radši odešel. Simona měla občas velké štěstí, ale hrála dobře. Petra sice ve finále není, ale i tak jsem rád. Mohla taky vypadnout s Cirstea ;). takže já jsem spokojen. Jenom si myslím, že Petra potřebuje nějaký impuls, který jí nabudí - změna trenéra, rakety nebo přijmout Martinu N. do týmu, ale Kotyzu si tam nechat jako Djoko.
Reagovat
tommr
s tou poslední větou naprostej souhlas. Jenže jak paličatou Petru k takovejm změnám přimět? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Petra potřebuje nějakou změnu, na to musí přijít sama. Zatím zřejmě usoudila, že ne a v tuhle chvíli je skutečně otázka, jestli by jí ta změna mohla reálně prospět nebo je to spíš jen tvoje zbožné přání.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, třeba na to přijde sama, že potřebuje změnu a musí lačnit po výhrách. Petra má velký talent jen s ním musí dobře naložit. Její tenis se mi líbí a je jen škoda, že dělá, tolik chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že by ji změna prospěla. Potřebuje hrát jinak. Pokud vyhrává a daří se, hraje pěkný variabilní tenis, pokud se nedaří, tak do toho mlátí víc a víc. ://
Reagovat
slacker
Se ukazuje ze prioblem bude to za po vyhrach zase tolik nelacni, jinak by to uz davno litalo a zmen nejen v tymu by bylo aspon 3x tolik
Reagovat
smazaný uživatel
Že si to myslíš ty nebo Tommr je zcela irelevantní, důležité je, co si myslí ona. A ono to není jenom o ní - zamysleli jste se vůbec nad tím, kdo by jí místo Kotyzy měl trénovat? A nechci slyšet, že Navrátilová, to není trenérka.
Reagovat
smazaný uživatel
Úvaha sice zajímavá, ale zcela mimo. Historie jasně ukazuje, že stabilní a dlouhodobá spolupráce nese podstatně lepší výsledky než výměny.
Reagovat
freeteepek
Navrátilová sice není trenérka, ale to Lendl také nebyl, než si vzal do parády Murrayho...
Navrátilová by po Petře zcela jístě chtěla hrát(a trénovat) víc voleje. To byl její styl hry. Navíc by jí pomohla určitě mentálně. S Šafářem Petra spolupracuje roky, žádné změny k lepšímu ovšem nejsou vidět. Zarputilost jí jistě nechybí, ale co ty výpadky v důležitých okamžicích zápasu? Proč takové chyby z forehandu, když to vůbec nikdo nečekal? Dnes Petra v jedné hře 2x minula kurt z jednoduchého nalitého forehandu. A tím posadila Simonu na koně. Přitom by stačilo hrát v takových okamžicích víc hlavou. Petra to umí parádně pálit zezadu, vepředu má ale konstantně problémy. A taky zapomíná domluvenou taktiku. Viz. první 4 gamy v zápase s Šafářovou, než přišel na kurt Kotyza.
Reagovat
slacker
Kdyz rikam ze TOLIK nelacni tak to neznamena ze jsem rekl ze NELACNI. Evidentne spousta hracek lacni a lacnilo viditelne vice nez Petra.
Pokud chci byt nejpespsi nemzu byt spokojen 3 rokem v druhe pulce top10. Petru to evidentne netrapi protoze malo lacni a jen upevnuje se svym tymem herni stereotyp
Reagovat
smazaný uživatel
A odkud ty víš, že nelační?
Reagovat
slacker
Odkud zase ty vis ze LACNI jako Sarapova nebo Navratilova? Ja vyhodnocuje celkovy umelecky dojem a ten o velkem lacneni ala Navratilova (Petra by kvuli tenisu nikdy neemigrovala)
Reagovat
smazaný uživatel
No on Lendl nebyl trenérem ani když si vzal do parády Murrayho, spíš měl štěstí, že v té době měl Murray životní formu. A to říkám ne proto, že bych Lendla chtěl shazovat, ale proto, že jeho vliv na Andyho je značně přeceňovaný, vůbec historie ukazuje, že taková spojení jsou často méně funkční než jsou jejich očekávání. A totéž by se nejspíš stalo i s Martinou a Petrou.

Co se Šafáře týče, je třeba mít na paměti, že v době, kdy s ní začínal, byla Petra v úplně jiné situaci, než je dneska. Úplně jiné. Neříkám, že by bylo na škodu, kdyby si Petra promluvila i s jiným psychologem, ovšem tvrzení, že jí Šafář nijak nepomáhá, je dost sporné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tu obviňuješ Petru, že nelační, chci znát důvod.

P.S.: tak blbej nejsi jistě ani ty, aby nevěděl, co bylo tehdy za dobu, když Navrátilová emigrovala.
Reagovat
slacker
Qeush: Predstav si Petru Kvitovou v roce 1975 a rekni mi zda si myslis ze mi jako Lendl a Navratilova se prestehovala do Ameriky aby mela co nejlepsi podminky pro co nejlepsi tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
Sám víš, že řešit něco takového je čirá spekulace. Btw. zjisi si, kdy a proč emigroval Lendl.
Reagovat
slacker
Tak schvalne. kdy a proc? protoze byly dva zlomy (mozna 3 - jeden kdy se stal Americanem az po 1989)
Reagovat
slacker
Spekulaci ale neni to ze zustat v Cenoskove staji a zustat u prvniho trenara po otci neni chcit pro sebe a pro svou tenisovou karieru to nejlepsi mozne
Reagovat
smazaný uživatel
Právě jsi dokázal, že toho o Petře moc nevíš, takže se k ní už nevyjadřuj. Děkuji.
Reagovat
slacker
Ze nevim uplne vsechno ti nedava pravo mi neco prikazovat. Nemusim umet delit abych poznal chybu v souctu.
Reagovat
smazaný uživatel
3:0 BB a 3:4
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trošku se nám to komplikuje.. Masha začala dělat chyby a přestal jí chodit servis a naopak Aga pochopila, že pinkat si s ní nemůže a začala hrát taky aktivněji..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale break zpět!! :-) Come on Maruš!
Reagovat
smazaný uživatel
Rebrejk! :) Tak snad to půjde...
Reagovat
smazaný uživatel
Masha pomeee
Reagovat
EllNino
Bára to zvádla a porazila Krunic 4:6 6:2 6:4 aje po roce opět ve finále, tam ji čeká Tsurenko nebo Schmiedlová, takže gratulace :D ...
Reagovat
dadaft
super. ))
Reagovat
tommr
takže zítra si naše holky zahrajou aspon dvě finále na ITF turnajích: nejdřív Krisýna ve Fukuoce a pak Bára v Trnavě ... :)
Reagovat
misa
zjevně rozhodla zcela odlišná fyzická kondice obou hráček, od poloviny 2. setu prostě Petře došly síly, proto ty obrovské chyby, vzrůstající počet dvojchyb. Začátek zápasu začala Petra hodně namotivovaná, to se mi líbilo. Je otázkou, jestli vzhledem k jejímu astmatu půjde její kondice ještě nějak vylepšit. Horko je taky pro ni vždy mínus. Proto jsem dost skeptický k možnostem Petry uspět na grandslamech. Těch zápasů je tam prostě moc... Vlastně kromě Wimbledonu - počasí je tam slušné, povrch vynikající, tam má Petra podle mě jedinou šanci na zisk dalšího gs titulu.

Semifinále turnaje Premier Mandatory na antuce je pro Petru velký úspěch a povzbuzení do Paříže.
Reagovat
slacker
Petrominel bylo hodne i v prnim setu, jinak ho vyhrala tak o 2 breaky. Na ty neni zadne racioanlni vyscvetleni, se to s ni tahne celou karieru i kdy mela vysledky a "formu".
Reagovat
misa
Bylo, ale tam měla ještě sílu to dalším míčem napravit. Pak už zjevně ne.
Reagovat
tommr
fyzická kondice začala hrát roli až ve třetím setu kdy už Petra zjevně nemohla. Ve druhým setu to bylo hlavně o hlavě, která Petře vypla jako první ...
Reagovat
pepin
Přesně tak, ta opětovná výmluva zde používaná, že zcela odešla po prvním setu fyzicky je trapná. Ve druhém ji odešla přesně hlava, pokud ne na třetí set a úbytek fyzických sil by vůbec nedošlo. Jinak podmínky, které se zde také omílají jsou pro všechny stejné a svádění to na fyzickou kondici není na místě. Navíc nevím, proč by měla po prvním setu odejít po fyzické stránce. Určitě není trénovaná na jeden set. Je potřeba si to přiznat a říci na rovinu, s několika desítkami nevynucených chyb může porazit málokoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, takže přiznáváš, že jsem měl celou tu dobu pravdu já a ne vy, když jsem vám oponoval, že Petřin největší problém není a nebyl ve fyzičce. To jsem chtěl slyšet.
Reagovat
pepin
Jsi mimo mísu, já jsem reagoval na ty co tady píšou, že Petra odešla fyzicky, ale já tvrdím že hlavou. To, že zlepšila pohyb a i fyzickou kondici, kterou jsem celou dobu než začala s Markem a nejen já kritizoval, je evidentní na tom se nic nemění, ba naopak potvrzuje to co Ty jsi vždy psal, že problém po fyzické stránce neměla. A to nebyla pravda což sama přiznala, ale to je již obehraná písnička. Horší je to, že se pomalu naplnuje předpověd, že Petra bude mít obrovský problém dosáhnout znovu na nějaký velký titul a nebo se dostat na vrchol žebříčku. A to věčné omlouvání zde, že je nemocná, že má astma rozešla se s přítelem je jen mlžení, které prostě má zakrýt, že v současné době na to prostě nemá. A vzpomínání na doby minulé co vyhrála kdy a kde tomu nepomůže. Zrovna tak jako úvahy zde níže, že by Serenu dala, možná zbožné přání, ale realita by byla asi prostě někde jinde, což dnešní zápas ukázal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je tady někdo mimo, tak ty. Dnešní zápas, a nejen ten, jasně ukazuje, že u Petry nikdy nebyl hlavním kamenem úrazu pohyb a fyzička. Což je to, co celou dobu tvrdím já, zatímco vy jste do zblbnutí opakovali jenom ten pohyb. Petra se zřejmě cítí líp a Všetíčkův styl jí sedí líp, jestli ovšem došlo k nějakému radikálnímu zlepšení pohybu proti tomu, co bylo třeba před půl rokem, to bych neřekl (ostatně i před Všetíčkem měla spoustu zápasů, kdy byla za pohyb naopak chválená).

Takže pravdu jsem v minulosti měl já, i když je mi jasné, že než bys to ty připustil, radši to budeš okecávat. :-)

Co se týče toho, jestli je schopná vyhrát nějaký větší turnaj, tak je. Bud si jist, že je. A kdo tvrdí že ne, kecá. ;-)
Reagovat
slacker
Fyzicka, zhorsuji se psychicka odolnoast, vetsi problemy s astma (budiz), herni stereoptyp, stejny trener, mala disciplina, otravenost. Je toho mnohem vice na cem by mela podle kritiku zapracovat. KZdy zlepsi jen jedno a neprijdou vyrazne lepsi vysledku neznamena ze v tom jednom co zlepsila nebyl pred tim zadny problem
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že snad s výjimkou fyzičky a ne úplné psychické pohody všechno z toho, co jsi vyjmenoval jsou tvé dojmy, které se ale míjejí s realitou.
Reagovat
slacker
Asi jsme te s Pepinem vcera predcastne pochvalili :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já nemůžu za to, že fakta a reálná skutečnost nějak nezapadá do tvého pohledu na svět. ;-)
Reagovat
slacker
Jsem moc rad ze fakta a realne skutecnosti sdilim s jinymi a ne s tebou
Reagovat
smazaný uživatel
Blázni si vždycky nejlépe rozuměli s dalšími blázny, takže mě to ani nepřekvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
to je zase los pro Petru. :D
Reagovat
smazaný uživatel
kohoo ma?
Reagovat
smazaný uživatel
Serena odstoupila, tak snad by Petra měl být čtyřka, ne?
Reagovat
EllNino
Serena tam je, říkala, že chce být v římě v poho už ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve třetím kole Cibuli, pak opět Serenu, ale ta zase odstoupí :-D
Reagovat
tommr
na začátku zápasu sice hrála Petra překvapivě dobře a rumunskou favoritku v prvním setu zaskočila, ale od třetí hry druhýho setu už nemohlo bejt o vítězství Halepový pochyb. Zlomem zápasu byly dva zkažený lehký voleje právě v tý třetí hře druhýho setu za stavu 2:0 pro Petru. Petře v tu chvíli zjevně ruplo v hlavě a od tý doby začala předvádět jednu šílenost za druhou. Halepová se naopak uklidnila a utkání měla od tý chvíle plně pod kontrolou ... :(
Petra sice v Madridu došla až do semifinále, ale za žádnej velkej úspěch to nepovažuju - šlo převážně o souhru štastnejch okolností. Herně i výsledkově se stále hledá a já už o ní začínám vážně pochybovat ...
Halepová je naopak stále na vzestupu a můj dřívější odhad, že by mohla bejt v horizontu několika let světovou jedničkou musím korigovat - mohla by se jí stát už do konce tohoto roku ...
Reagovat
smazaný uživatel
noo a teraz sa možeš tešiť jak ťa zničia
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe vyhlasime nejvetsim blbcem uz na konci tohoto mesice, hec ;).
Ty jsi fakt uplne mimo :D. Ona se naaahodou dostala do semifinale, vid? Kdyby Serena nastoupila, Petra by ji naprosto v pohode dala s tou jeji nohou tak jaka nahoda? Prosimte uklidni se.
Poslouchal si dnesni komentar Navratilovy? Asi ne, co?
Reagovat
smazaný uživatel
zase taky bych to s tou Halep nepřeháněl, ale zcela určitě nahradí Radwaňskou jako nejlepší víceméně defenzivní hráčka. A Petra je v pytli už od minulého roku, ale nezapomeň, že na WTA se může stát cokoliv, ty hysterky jsou nevyzpytatelné :-D
Reagovat
freeteepek
Děláš si srandu? Halepová na světovou jedničku nemá! Je to counterpuncher. Stejně jako Wozi, Aga...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho poslouchal, Petra by měla prý přemýšlet o výměně rakety za těžší model.
Reagovat
smazaný uživatel
ne ne, ta je mnohem silnější než ty mušky Radwaňská a Wozniacká!
Reagovat
smazaný uživatel
tommr ma pravdu
bola to nahoda ved aj keby hrala so Serenou tak Serenu by možno dala lebo bola zranenaa tak to je len a len šťastie Petry
Petra toho roku ešte nedala hráčku top 10
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to byl zajimavy postreh a pomohlo by ji to udrzet mice v kurtu, snad se to k ni dostane
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem po dnešní Petřině prohře naštvaný, ale tys mě rozveselil. Tak neskutečně mimózní názor jsem už dlouho nečetl. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale tvrdit, ze je v somi nahodou, to je opravdu tezky kalibr.
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda argument, když Caro byla jedničkou 67 týdnů... :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono to neboli nejak extra vykony to treba priznať už ani skrat Lucky som nechapal
ale tak jeto semifinale masters a je jedno ako tam došla:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
tenhle omyl, že bude pinkálistka někdy č.1 se už opakovat dlouho nebude. I kdyby byla Halep někdy 1, tak je to ve srovnání s Wozniackou útočná hráčka ...
Reagovat
misa
Tvůj komentář je vzhledem k sf. Madridu dost černý. Musíš brát pozitivně, že petra uhrála na hráčku top 10 jeden set, to se jí letos ještě nepodařilo :-)
Reagovat
slacker
37 tydnu jen "zasluhou" Radwanske (prohra na TM) a Cernoska (tahal Petru na Spartu kdyz mela sbirat body v Rime)
Reagovat
smazaný uživatel
Házet to na Černoška je pitomost, Petra měla spoustu jiných příležitostí si to uhrát. Například by jí býval stačil postup do druhého kola na US Open. Nebo něco uhrát v Asii..
Reagovat
slacker
To mozna mela (ale o techto momentech to vime urcite ze ji o to prvni misto na zimu pripravily), ale ten zahozeny Rim pro Spartu kdyz byla laufu je ukazuje na nizkou profesionality lidi okolo ni. Byla to proste strategicka chyba a byt alespon na tyden 1 je k nezaplaceni
Reagovat
slacker
Mozna by stacilo aby na te Sparte se hral lepe obodovany turnaj. Tohle je pro hracky z TOP20 zabitej cas
Reagovat
tommr
Halepová není defenzivní hráčka jako je třeba Wozniacká. Halepová má sice skvělou defenzívu, ale kdykoli dostane šanci tak zaútočí a výměny umí dobře zakončit. O Djokovicovi taky nikdo neříká, že je to obranář i když hraje podobným stylem jako Halepová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No zrovna dneska moc útočně nevypadala. Pár hezkých míčů tam měla, to jo, ale vesměs spíš hraných na náhodu než že by šlo o vypracovaný útok. Drtivou většinu bodů měla po Petřiných chybách..
Reagovat
smazaný uživatel
V té době měla do postu světové jedničky dost daleko, ostatně v té době by si jen málokdo tipl, že za pár týdnů vyhraje Wimbledon. Se znalostí toho, co následovalo to jako chyba vypadá, ale v té době to fakt nikdo tušit nemohl, proto to ani nelze považovat za ten moment, který by jí o post jedničky připravil.
Reagovat
smazaný uživatel
ale nemůžeš ji srovnávat s Agou nebo Wozniackou, je to jiná liga. Halep i kvůli tomu, že je malá, nemůže hrát silově, nemá na to páru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiná liga? Zrovna dneska to tak nevypadalo, hrála takřka totální defenzivu, až na pár čestných výjimek.
Reagovat
lars
A co uvedla Navratilova k Petre?
Reagovat
tommr
a proč by se měla Halepová tlačit do útoku když od druhýho setu bylo nad slunce jasnější, že Petra nedá dva míčky po sobě do kurtu? Halepová je chytrá a tak přizpůsobila svojí hru soupeřce. Podobně bude nejspíš hrát i zítra proti Sharapový. Jestli chceš vidět jak umí útočit tak se na ní podívej až bude hrát proti nějaký slabší soupeřce ...
Reagovat
slacker
Ano a se stejnou znalosti nechapeme proc Lucka musi zase hrat na Sparte a nemuze hrat v Rime. Cernosek tam nuti hrat dobre hracky ale neni schopny zajistit turnaji dustojnou kategorii
Reagovat
rib
co to tady meleš, Petra hrála na Spartě naposledy v roce 2011, ještě před výhrou ve Wimbledonu, od té doby vždy v Římě
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale Simona nic nepřizpůsobila, od začátku hrála jednu a tutéž hru bez ohledu na to, co se na kurtu dělo. Že jí to začalo vycházet, protože Petra začala kazit, není její zásluha.

Simona není chytrá hráčka, rozhodně ne chytrá v tvém pojetí chytrosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Simonu bych na první flek netlačil, dokud hraje Serena a Maria. To sou zatím lepší hráčky.
Simona určitě umí hrát líp, než to, co dneska předvedla. Ale na Petru to stačilo. To neznamená, že by Petra hrála dneska nějak špatně. Takový lepší standart.
Reagovat
rib
kromě doporučení těžší rakety už jí doporučovala pouze to, že když je prázdný kurt, soupeřka u plotu, není třeba hrát riskantně (a následně mimo kurt) a že ty lehké míče je třeba dávat do kurtu! No to by myslím Petra mohla zvážit, často Halep ani nevykročila, nicméně míč pak byl v autu...
Reagovat
smazaný uživatel
Že to nechápeš ty je tvůj problém, já to z Černoškova pohledu docela chápu. A dokonce si myslím, že ani ze sportovního hlediska to pro Lucku nemusí být chyba.

Co se týče toho, že Černošek není schopnej zorganizovat pořádnej WTA turnaj - on by byl, jenže není blbej a spočítal si, že se to nevyplatí (bavíme se tu o částkách v řádu desítek milionů ročně na týdenní akci). Ostatně, WTA turnaj se u nás hrál ještě v roce 2010. Že nevydržel jasně ukazuje, že se taková akce u nás zkrátka neuživí. A jestli si myslíš opak, máš možnost to zorganizovat sám.
Reagovat
slacker
Ne tak zhurta.
A kolikata byla v kvetnu 2011 v zebricku a hlavne kolikata byla v te dobe race zebrizku? Proc ucast v Rimu pravidelne museji ozelet nase top hracky ktere by se jinak do Rima kvalikovali na zaklade zebricku?
Kdyby Petra byla 15-20 uz ji Cernosek opet pozene na svuj poutak
Reagovat
slacker
Tak me jsou milejsi zajmy Petry a ne Cernoska. Tyhle turnaje co se u nas poradaji se muzou ubejit bez nasich spicek a v konkurenci FC a DC o nic divacky neprijdeme
Reagovat
tommr
Serena se zdá být letos trochu z formy, Azarenka je zraněná a Sharapova na začátku roku prohospodařila spoustu bodů. Všechny ostatní hráčky může Halepová už ted porážet. Můj tip je, že Halepová určitě zakončí letošní sezónu v první čtyřce a s trochou štěstí by mohla urvat i ten post světový jedničky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si to pohlídá, pokud nebude mít moc zdravotních potíží. Maria hraje s ohromným nasazením, půjde na druhé místo. Třetí místo buď Li nebo Halep. Radwanska pátá. Dál už raději tipovat nebudu. Azarenka těžko říct a zbytek je takový nevyrovnaný..
Reagovat
smazaný uživatel
díky, že si toho taky všímáš, pokud Petra vypadne z první desítky, příští rok na Spartě hraje! Ten zakrslík je zlo, ale bohužel Petře to takhle vyhovuje a skřítek ještě pláče, že by potřeboval takovéto Petry aspoň 2, protože hráčka v top30 - Lucka, ta si tenisem sotva vydělá na sebe ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
uuuuuuuuuuuf tak to bola vymena
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, parádní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha si muze ukazat kam to chce nahrat a Agy ji to tam z podani neomylne primo da na zabijaka. Nadherne umistena podani...
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný set od Maruš!!!! Až na ten blackout ve čtvrtém gemu na servisu naprosto parádní!! Tak jen tak dál!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
RG bude patriť kraľovne ženskeho tenisu! Marii
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe bych to nenapsal. :) Masha zatím jasně lepší, navíc Aga celkem dost chybuje.
Reagovat
dadaft
ted se AGA zvedla
Reagovat
smazaný uživatel
servis svetovej 3 k smiiichu
Reagovat
smazaný uživatel
vrať sa Vickina
Reagovat
dadaft
stručně - Máša do toho buší a Aga nemá protizbraně.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
bez servisu a odvahy to proste nepujde.
Reagovat
freeteepek
Koukám na Šarapovovou. Hraje to stejně jako Petra, jenomže dokáže z forehandu vytvořít větší tlak a nalitý míče uprostřed kurtu zabíjí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěsí už jenom Řím a RG a antuka končí potom už Petry oblíbená tráva kde od ní čekám dobré výsledky
Reagovat
slacker
Trava oblibena? VZdy loni a predloni na zadnem turnaji na trave nehral ani semifinale :-))
Reagovat
EllNino
ježiš je to oblíbenej povrch, sama to říká ...
Reagovat
slacker
No kecy jsou jedna vec.a le vysledky a statistika jina. Proste na trave poprve prorazila (WIMBLEDON 2010 , 2011) ale jeji pravy povrch je indoor hard.
Reagovat
EllNino
ale tak je to oblíbenější než antuka, tak to bylo myšleno, a čf wimbledonu je dobrej výsledek :D ...achjo
Reagovat
slacker
Antuku i travu ma obe nekde v prumeru, Indoor nadprumer, americky beton podprumer.
Reagovat
smazaný uživatel
na trávě má nadprůměrné výsledky, nebo do teďka určitě měla. Uvidí se co letos. Ono těch turnajů moc na trávě není, takže pokud by i hlavou prohrála oba první zápasy, tak to vlastně moc neřekne..
Ale téměř nikdo nedokázal na trávě tolik co Kvítko za poslední roky..
Reagovat
slacker
Jsou to prakticky jen 2 turnaje rocne, to nemuze byt pro tebe tezke porovnat rok 2011 (+ W2010) a zbyle rocniky. Do roku 2010 praqkticky nevyhrala na trave zapas. A od te doby zase pad do prumeru.
Reagovat
smazaný uživatel
čtrvrtfinále Wimbledonu v roce 2012 a 2013 považuji rozhodně jako nadprůměr vůči ostatním hráčkám..
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě vždycky se můžeme bavit o tom, že v tom bylo i trocha toho štěstí, dost zápasů nebylo ideálních, ale přesto ty výsledky sou nadprůměrné
Reagovat
slacker
1/4 jakekohokoliv turnaje je pro hracku top 10 tak podle predpokladu. Navic to ber v kontextu semifinale RG a AO a 4 titulu na jinych povrsich.
Reagovat
smazaný uživatel
jak si zítra Šarapka poradí s tím ženským Djokovičem. Ale na rozdíl od Petry ledová královna se ovládá až do konce a bude žádat přezkum každého sporného míče ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha musi brať titul momentalne to je mental titan!
Reagovat
tommr
no hlavně si žádnej rozhodčí nedovolí iniciativně obrátit výrok lajnovejch v neprospěch Sharapový jak to dneska několikrát předvedla Asderakiová proti Petře. Sharapova by jí za to nejspíš roznesla v zubech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale tohle musíš mít v sobě. Je to Sovětka, navíc žila v Americe, tam jí ještě více nahustili. Petra tohle v sobě nemá, je moc hodná.
Reagovat
Michaelus
Prohrát se Simonu,Mashou nebo Serenou na antuce rozhodn není ostuda, to určitě ne. S takovým výkonem by na trávě byla Petra ohromně silná.
Reagovat
Michaelus
Ale mrzí to hodně, protože šance ve 2.setu byly :(
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt trdlo.....
Reagovat
rib
no, že odešla fyzička, to se může stát, zvlášť v tom horku, ale ani psychička nic moc - viz ten zlom v druhém setu, pro který kromě zkažených úderů od Petry nebyl žádný důvod... Petro, odpočiň si hezky a jedeme dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Máte někdo prosím vás nějaký dobrý stream na Marii s Agou? :-) Děkuji! :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportlemon.tv/20140504/vv5365ef12721f03.34556136-813125.html

a pome Mashena
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju rozhočím, dotlačili Simonu do finále. Simoně při nejlepší vůli gratulovat nemohu, ona moc dobře ví, že si to nezasloužila.

Btw. dnešní zápas byl jasným důkazem, že jestřáb patří i na antuku.
Reagovat
dadaft
sorry, ale to už je moc. ((
od druhého setu Simona jasně lepší hráčka.
Reagovat
freeteepek
Naprostý souhlas. Za jestřábí oko na antuce dlouhodobě bojuju:-) Když se stopa po míčku nedotýká lajny, není to dobrý míč. Jenomže jestřábí oko ten dotek, třeba i milimetrový, spolehlivě pozná.
Reagovat
LukasH
To zas ne. Simona pak hrála skvěle. Na tý antuce jsou to všechno sporný míče. Vůbec nechápu, proč se tam oko regulérně nezavede do hry, když ho tam mají.
Reagovat
EllNino
Nojo, co jsme taky mohli čekat od tebe, ty nepogratuluješ nikdy, víš co, ber to tkhle, Petra v semi ani nemusela hrát, ta měla myslím větší kliku než dneska Simona, ale já vím, s tebou se nedá domluvit, prostě Petra hrála výborně, Simona špatně a rozhodčí jsou uplně tupí :D ...a proto SImona vyhrála, logika :DD
Reagovat
LukasH
To bylo na Queshe.
Ještě dodám, že Petra tam ve 2. setu, kde to mohla dotáhnout dělala strašný chyby z FH, ale já se nedivím. Je frustrující, když to někdo umí všechno vrátit tak, jako Simona...
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel Petra má už třetím rokem smůlu na tyhle sporné míče k lajnám, jdou téměř vždy v její neprospěch, začalo to na RG v semi 12.
Reagovat
EllNino
Já vím, to moje bylo taky na queshe :D
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft: Buď objektivní, nebyla.

LukasH: až do sedmé hry, kdy Petru poškodila rozhodčí, nebyla. A v osmé hře, jí padla dvě prasata, jinak nic neuhrála.

EllNino: a k čemu bych jí asi tak měl gratulovat, k nezaslouženému postupu? :-)
Reagovat
EllNino
Mohl bys :) ale to je jedno, taky fandim Petře, ale ne zaslepeně :)
Reagovat
smazaný uživatel
se to Petře ten útlak od rozhodčích vrátí v dobrém už na RG. Asderaki nemusím, ale na BT Sport jí chválí.
Ale tam chválí i Araba:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7Ba0E0EOSPc
a toho taky nemusím
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem zaslepený, jen řekněme poněkud emotivní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no o něco je to lepší fandit zaslepeně české hráčce, než zaslepeně fandit 8 cizinkám a oplakávat, že na Wimbledonu nemůžou nosit barevné šatičky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
no o něco je to lepší fandit zaslepeně české hráčce, než zaslepeně fandit 8 cizinkám a oplakávat, že na Wimbledonu nemůžou nosit barevné šatičky :-D
Reagovat
EllNino
Asderaki je fajn, lepší než slepá Alves, tu nemusím zase já :DD ...
Reagovat
LukasH
Rozhodčí jí možná poškodila, ale Petra by s dnešním výkonem většinu hráček porazila. Proč tolik UE? Protože Simona vrátila to, co by 90% hráček nevrátilo. A Petra prostě pak odpadla fyzicky, zato Simona byla úplně v pohodě...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, proto byla Petra nucená to hrát k lajnám. Proto tolik sporných míčů až podezřele často v její neprospěch (naopak Simona pokud nezahrála alespoň kilometr do autu, tak to aut nebyl)..
Reagovat
slacker
90% procent hracek z kolika? z tisice na zebrisku WTA je to stale 100 hracek. Tezko se ale vraci neco co ani nespadne do kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
prosím tě, jak můžeš něco mluvit o objektivitě. Jsi extrémně zaujatý. Nestrannost není tvoje silná tránka. Kdybys fandil Halep, mluvíš úplně jinak, to je jasnější než jas.
Reagovat
smazaný uživatel
nebuď tak zaslepenej jak barevný šatičkář, prostě prohrála a je to. Snad jí to spíše pomůže a na RG jí rozhodčí pokud proleze aspoň do 1/4 budou pískat aspoň rovinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkdy je Katka Siniaková cizinka?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem zaujatější než ostatní. Ale na rozdíl od nich si nehraju na jediného nositele pravdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Siniaková začíná, je mraky hráček v první stovce, vybereš si začátečnici, co hraje max. kvaldy na televizních turnajích ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad logické, že si vyberu mladou hráčku. Přece nezačnu fandit nějaké, které je třicet. To už by bylo trochu pozdě, ne? :D Jo a nevybírám si podle umístění, ale podle sympatií.
Reagovat
smazaný uživatel
komu z Češek kromě Koukalově je třicet???
Reagovat
Roger_Federer
Ty si nejmene soudny fanousek se kterym jsem se za tech poslednich 18 let "setkal"...
Reagovat
smazaný uživatel
Od tebe to sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, měli byste se radši podporovat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl jenom příklad... Když to počítám, tak z mých favoritek jsem v nejpozdějším věku začal fandit Aně, když jí bylo necelých 22 let. No a jak se dívám na české hráčky v Top 100, tak 22 let je Karolíně Plíškové a všechny ostatní jsou starší... Jen se neboj, Katka bude v dohledné době taky víc vidět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mr.Pink
:D bez se konecne lecit, Simona vyhrala naprosto zaslouzene.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zcela zdráv. ;-)
Reagovat
Mr.Pink
Zamilovany Jirko, Nejsi. Kdybys neurazel jeji souperky, tak je mi to jedno. Ale to uz jsem ti jednou psal.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím jsem dneska urazil Simonu?
Reagovat
Mr.Pink
Simoně při nejlepší vůli gratulovat nemohu, ona moc dobře ví, že si to nezasloužila
Reagovat
smazaný uživatel
A co je na tom urážlivého? Jenom jsem napsal, že jí nemohu gratulovat a odůvodnil jsem to. A stojím si za tím, dneska si tu výhru fakt nezasloužila.
Reagovat
Mr.Pink
Zaslouzila
Reagovat
smazaný uživatel
Věc názoru. Podle mě ne.
Reagovat
Faddova
Nechápu u hráčky top ten takový fyzický kolaps a ještě víc nechápu to, že nepracuje víc na fyzičce, když ví, že na tom není nejlíp, ale to už je x let. Já jsem nikdy nebrojila proti Kotyzovi, když ho tam chce, ať ho má, ale ať si přizve ještě někoho jiného, kdo přinese nový impulz, vnukne trochu víc variability, naučí lepší voleje, třeba Martina Navrátilová by se mi k ní líbila. Tím získá i čas ve výměně a může trochu vydechnout. Ty její kraťasy jsou většinou hrozné, slajsy taky, málo hraje hlavou, zdá se mi, že kdysi na Wimbledonu to bylo lepší a od té doby zakrněla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona ma taku postavu silovu, ona nikdy nebude behať po kurte jak Azarenka to je proste tak dane.
Reagovat
freeteepek
Martina by jí pomohla, ale i Kotyza ví, jak by Petra měla hrát. Jenomže ona na to pořád zapomíná. Zdá se mi, že jí při každé návštěvě na kurt z větší části opakuje to samé.
Ty voleje by Petra opravdu měla zlepšit. A nedělat kvantum chyb na forehandu z nahraných míčů. To je Petry odvěká slabost. Těžko říct, co by s tím dokázala udělat Navrátilová.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje špatně voleje a forhand umí lépe zabít Karolína Plíšková.
Reagovat
vibbi
můžeme zde pěkně poděkovat EVĚ ASDERAKI, která slečně Halep pomohla Petru brejknout na závěr druhého setu. K tomu připočtěme pár prasat a hned se může oslavovat Simonka, kterak je dobrá. Nicméně mě svým projevem nepřesvědčila, Petra je daleko lepší hráčka.
Taky mě zklamano prorumunský publikum.
Jo, a Petro, příště bílý hadry.
Máš na to, tak POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Halep je určitě lepší než Radwaňská, určitě ji nahradí na 3. místě. Ale kdyby ji Petra za stavu 3:2 dorazila a přidala druhý brejk, tak bychom tady oslavovali Petru. Petra si to opět prohrála sama!
Reagovat
smazaný uživatel
tak v Římě má petra zase ve čtvrtfinále Serenu :D
Reagovat
Michaelus
V pohodě, ta zase skrečne :D
Reagovat
Michaelus
V pohodě, ta zase skrečne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Serena do Rima nejde predsa
Reagovat
Michaelus
Kde jsi to našel, ten pavouk?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý..:D Serena i Petra dojdou do ČF, Serena zase odstoupí a Petra bude hrát semi.. :-) Btw koho má do semi??
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě pinkálistky mají jiné hráčky, to je takový osud. Mě stejně zajímá jen Wimbledon, tam snad zahraje dobře, vypadnutí v 1.kole si snad už vybrala na AO.
Reagovat
Michaelus
Kotyza přišel za stavu 3:2 a 2:3(3:6,2:6)
To bylo jaski zlomové a určitě to nebude náhoda
Reagovat
smazaný uživatel
je to odbornik
Reagovat
VlS
S 66 UE se prostě vyhrát nedá. Přitom v prvním setu hrála Petra dobře, pak se to nějak zlomilo, začla všechno mlátit kolem kurtu a do saka a Simoně stačilo pidržet míč ve hře. Pak mě připadalo, že už bojovala jen sama se sebou a že se jí už ani nechtělo. No nic.
Reagovat
smazaný uživatel
veľke čislo 66 je strašne veľa
Reagovat
UnrealTom
ať maká na fyzičce ty vole, neni možný na konci jak slimák
Reagovat
LukasH
Je to škoda. První set byla Petra skvělá, pohybem se vyrovnala Simoně. Ve 2. setu tam přišly ty hrozný chyby z FH a to rozhodlo. Bohužel ve 3. setu už na to neměla Petra jak fyzicky, tak mentálně, navíc Simona hrála skvěle a v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje dvě dobné přání. Aby Aga vyřadila Sharapku a pak zabetonovala tu nechutnou Halepku!!! -_-Už aby se Vikulka Azarenka vrátila a ukázala, že ona bude přemožitelka té flandry!!!!!
Reagovat
Michaelus
Petra si to pokazila sama, Simona byla odevzdaná za stavu 3:2 Hlavně potom velká marnost na returnu :/
Reagovat
Fandina
prohry. Peťa byla trochu bez života a dost se potila. Jako obvykle tam byly krásné míče a tako hodně moc chyb. Škoda Peti. Tak příště držím palce Peti pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Říkávalo se jí třísetová královna, dnes je už po druhém tak unavená, že sotva zvedne raketu...co se stalo ?
Reagovat
EllNino
Tak prví set byl hodně fyzicky náročnej, pak jí došlo ke konci, na antuce, 2 a pul hodiny v 30 stupnich, nic pro Petru :/
Reagovat
LukasH
Víš, co, Petra prostě nikdy nebude jako Simona, Errani, Aga, co se týká fyzičky. Zlepšila jí hodně, ale tělesná konstituce jí dál nepustí. Měla to dohrát ve druhým, jiná možnost dneska nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, ale stále věřím, že by Petra na to měla, kdyby začala víc hrát hlavou. Takhle to střílí a čeká kam to dopadne. Nevím co jí tak brzdí, přitom to byla tak skvělá hráčka. A ona ještě pořád je, jen si myslím, že je čas něco dělat jinak.
Reagovat
slacker
To co dneska zvorala za tutove mice my hlava nebere. Casu na 2 cigara a pak bud mekky mic kde je souperka nebo sileny homerun
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist