Kvitové se nedaří. V Moskvě končí v 1. kole

18. 10. 2010, 14:29
Aktuality 3
Ani v Rusku nenašla Petra Kvitová formu, kterou hledá už od Wimbledonu. Ve vůbec prvním zápasu ženské dvouhry v Moskvě už podruhé v sezoně nestačila na Ukrajinku Katerinu Bondarenkovou, které podlehla 3-6 7-6 1-6.
Petra Kvitová

Petra Kvitová svou dnešní porážkou potvrdila, že se jí od postupu do semifinále Wimbledonu nedaří. Na US Open sice rodačka z Bílovce ukončila svou černou sérii šesti porážek v řadě, stále se jí ale nedaří projít alespoň do turnajového čtvrtfinále.

V Moskvě se o to postarala Ukrajinka Katerina Bondarenková, která se v posledních týdnech trápí podobně jako Kvitová. Už v úvodním setu Bondarenková trestala především druhý servis české soupeřky, které třikrát vzala podání, a sadu vyhrála 6-3. I poté byla Ukrajinka vždy krok napřed a za stavu 5-4 mohla při svém servisu zápas ukončit. To se jí nepovedlo, stejně jako o dva gamy později, kdy si Kvitová po dalším rebrejku ještě udržela naději na zvrat.

V tie-breaku pak česká hráčka utekla hrobníkovi z lopaty, když čtyřmi vyhranými míči odvrátila od stavu 2:6 čtyři mečboly, následně i pátý a sama svůj první setbol proměnila.

Znervóznělá Bondarenková navíc rozhodující set začala třemi dvojchybami hned při svém prvním podání, které jí Kvitová prolomila, to ale bylo od semifinalistky letošního Wimbledonu všechno. Dalších šest her Kvitová ztratila a po dvou hodinách a osmi minutách se s ruskou metropolí rozloučila porážkou 3-6 7-6 1-6.

S Bondarenkovou tak Kvitová prohrála i druhý letošní zápas. Poprvé na čtyřiadvacetiletou soupeřku nestačila v srpnu v New Havenu, v Tokiu navíc byla nad její síly starší z ukrajinských sester Aljona.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se v Moskvě pomstila domácí Anastasii Pavljučenkovové za nedávnou porážku z Tokia a po výhře 7-6 2-6 6-0 nad čtvrtou nasazenou hráčkou postoupila do 2. kola.

"Ona je velmi energickou hráčkou, bojuje o každý míč. Dala jsem jí šanci vrátit se do zápasu a ona toho využila. Byla jsem trochu unavená, ale rozhodně to není výmluva," komentovala Pavljučenkovová, jež v Moskvě i potřetí vypadla v prvním kole. V sezoně 2006 nestačila na Vaidišovou, loni na Piroňkovovou.

"Mám tu vždy spoustu fanoušků a pokaždé se snažím vyhrát. Dnes to nebylo jiné. Už se těším na čtyřhřu, ve které hraji společněš s Duševinovou," dodala největší domácí naděje, neboť v ruské metropoli z různých důvodů nestartuje žádná Ruska z Top 20.

Výsledky - Moskva  - ženy (tvrdý povrch, dotace 1.000.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
K. Bondarenková (Ukr.) - Kvitová (ČR) 6:3, 6:7 (7:9), 6:1, Martinezová-Sanchezová (8-Šp.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 5:7, 6:1, Cibulková (SR) - Pavljučenkovová (4-Rus.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:0, A. Bondarenková (Ukr.) - Gavrilovová (Rus.) 7:5, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Jose
Klesá úroveň mužskýho tenisu? Minulej tejden jsem sledoval zápas Melzer-Monaco a zajímalo by mě, ve který etapě mužskýho tenisu hráli hráči stabilně kolem dvacítky-třicítky tak dobře při tak obrovským nasazení... Podívej se na Mustera - nemá šanci ani na challengerech, zatímco Date skoro vyhrává turnaje. Mužskej tenis naopak hrozně zintenzivněl, ti nejlepší musí hrát skoro bezchybně v neuvěřitelnym tempu, to se se ženským tenisem nedá srovnat ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
ATP a WTA jsou dva světy, to ví i malý capart, ale podle mě prostě tenisu klesá úroveň celkově...
Reagovat
smazaný uživatel
Udělat 11 df a vyhrát zápas, to jde jenom na WTA...obecně strašně klesá úroveň tenisu, nejen toho mužského (o tom už tu byla řeč), ale i ženského...zápasy jsou nekoukatelné, tenis plný chyb - ještě před dvěma třemi lety to bylo o dost lepší - ale to je můj subjektivní pocit...:-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist