Kvitová znovu přehrála Benešovou a je ve čtvrtfinále

14. 10. 2009, 20:32
Aktuality 1
WTA LINEC - Devatenáctiletá česká tenistka Petra Kvitová i ve třetím letošním utkání porazila svou zkušenější fedcupovou kolegyni Ivetu Benešovou a postoupila do čtvrtfinále turnaje v Linci. Rodačka z Bílovce nad pátou nasazenou Benešovou vyhrála za hodinu a čtvrt 6-4 7-5.
Petra Kvitová

Česká žebříčková jednička Benešová tak ani na třetí pokus nezískala proti Kvitové set. K zisku druhé sady neměla daleko, ale nevyužila vedení 3-0 a později ani 5-3 a ztratila celý zápas. Poprvé se obě Češky utkaly na začátku roku ve finále turnaje v Hobartu, kde Kvitová získala svůj první a dosud jediný titul.

O druhý letošní postup do semifinále se talentovaná Kvitová utká se čtvrtou nasazenou Carlou Suárezovou ze Španělska, kterou letos porazila ve dvou setech v utkání prvního kola Fed Cupu v Brně.

Zítra bude o čtvrtfinále bojovat ještě Lucie Šafářová, na kterou čeká Polka Urszula Radwaňská.

Vstup do turnaje má za sebou už známější ze sester Radwaňských Agnieszka. Dvacetiletá tenistka dnes nezaváhala proti Rumunce Niculescuové a pokud by v Rakousku dokázala triumfovat, více by se přiblížila cestě na svůj premiérový Turnaj mistryň.

- WTA INTERNATIONAL LINEC (Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (14. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (2-Pol.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 6-2
Cornetová (Fr.) - Barroisová (Něm.) 4-6 6-3 6-3
Dulgheruová (Rum.) - Bammerová (Rak.) 6-3 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Benešová (5-ČR) 6-4 7-5
Suárezová (4-Šp.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Dekmeijereová/Pelletierová (Lot./Kan.) 4-6 6-4 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Až tak moc premiérový by ten Turnaj mistryň nebyl. Loni tam byla jako náhradnice a ve skupině uhrála (1 výhra) lepší výsledek než Kuzna (0-3) a Dinára (0-3).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist