Kvitová zamíří na "slunný dvojboj" dobře naladěná

1. 3. 2019, 15:44
Aktuality 31
Dva tenisově skvělé měsíce má za sebou Petra Kvitová. Po finále v Dubaji se minulou sobotu sice cítila unavená, ale týden odpočinku stačil. Dnes vzala znovu raketu do ruky a v neděli vyrazí v dobré náladě na tzv. Slunný dvojboj, velké americké turnaje v Indian Wells a v Miami.
Profily hráčů
Petra Kvitová (@ j48tennis.net)

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu hrála v Dubaji třetí finále v sezoně a po čtyřech zápasech ve čtyřech dnech, z toho tří třísetových, se cítila unavená. Po ztraceném boji o titul pak v nadsázce prohlásila, že se jí rozpadá tělo a musí k lékaři.

"Přišla jsem po svých. Neupadlo mi nic, nic mě nebolí," smála se třetí hráčka světa na dnešním setkání s novináři po tréninku na Spartě. "Teď mi chodí zprávy, jestli něco nepotřebuji, jestli jsem v pořádku, a to od lidí, které jsem neviděla třeba deset let. To je zase na druhou stranu hezké, ale obavy jsou neopodstatněné," ujistila.

Po návratu ze Spojených arabských emirátů se stavila i u lékaře. Byla u profesora Pavla Koláře. "Spíš to byla garanční prohlídka. Narovnání zad, což povoluje celé tělo," vysvětlila Kvitová a na dotaz, zda má zdravotní problém, dodala: "Nemám."

Faktem je, že do Dubaje nevstupovala nejlépe naladěná. "Necítila jsem se nejlíp," přikývla tenistka s tím, že se na ní podepsal úspěšný, ale náročný úvod roku - mimo jiné finále Australian Open, dlouhé cestování i výpověď u soudu v případu svého napadení z prosince 2016. "Teď se cítím líp. Už jsem se z toho dostala," uvedla.

Na lepší myšlenky přišla v posledních dnech třeba při fandění fotbalistům Slavie na stadionu v Edenu, nebo s kamarádkou tenistkou Lucií Hradeckou zašly na představení Lady Oskar v Divadle Kalich. "To bylo výborné, sranda. V divadle jsem byla naposledy tak před čtyřmi měsíci. Ráda bych chodila častěji, docela mě to baví. Mám radši muzikály a obecně lehčí věci než na zamyšlení," řekla.

Přestože se pohybuje v tenisové špičce dlouhou dobu a i po vážném zranění levé ruky z přepadení se už loni dostala zpět mezi esa, bere současný výborný začátek roku jako překvapivý. "Nečekala jsem to. Nemám úplně sebevědomé řeči, nejsem takový člověk. Je to pudová záležitost, jak říká můj bratranec."

Na kontě má už 17 vyhraných zápasů, nejvíce ze všech tenistek v sezoně. "Nedělám z toho vědu. Jede se zase dál, nejsem v euforii. Hraju tenis, ten mě baví a ať se děje, co se děje. Uvidíme, jak to půjde v Americe," podotkla.

Na Australian Open prohrála ve finále s Japonkou Naomi Ósakaovou a přišla o možnost stát se světovou jedničkou. V Indian Wells bude mít znovu teoretickou šanci usednout na trůn, ale musí turnaj vyhrát. "Není to úplně turnaj, který by mi extra seděl, udělala jsem tam nejlíp čtvrtfinále. Je to takový zvláštní turnaj, má pomalejší povrch, než je v Austrálii i Dubaji," řekla osmadvacetiletá hráčka.

Podobné to je následně v Miami, kde se dostala také nejdále do čtvrtfinále. "Tam bývá hodně dusno. Není to moje oblíbená túra, na co bych se extra těšila. Budu se snažit nemyslet jen na tenis a užít si to i mimo kurt," plánovala.

Rozhodně ale nepojede na 'Sunshine double' jen přežít. "To bych zase úplně neřekla, neměla bych zase takový elán do tenisu, kdybych to tam jela jen přežít. Těším se tam."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Holahej
Po Indian Wells může Petra usednout na tenisový trůn.
Turnaj ale musí vyhrát, bez ohledu na výsledky ostatních hráček!

Petra....Americkou tour nepoletím odfláknout, ale není to moje oblíbená část tour.
Reagovat
Holahej
Luxusem napěchovaná akce, kterou k dokonalosti piluje desátý nejbohatší muž světa Larry Ellison, je totiž pro ni sportovně zákeřná. ?Povrch mi tam úplně nesedí. Je pomalý, skáče to hodně nahoru, k tomu zvláštní balony,? vysvětluje.

Dočkat se může i v Miami, ale... ?Tam je zase velké dusno,? říká astmatička Kvitová. ?Není to moje oblíbená túra, kterou bych extra vyhlížela. Ale rozhodně to neberu tak, že tam jedu jen ?přežít?, to bych neměla moc velký elán. Těším se.?

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-turnaje-wta.A190301_193443_tenis_rou
Reagovat
Meceon
Teda úplnou náhodou jsem viděl její nějakou starou fotku jak sedí nahatá na židli...no... začínám té židli závidět...moc hezké... ať se v Americe daří:)
Reagovat
dadaft
Doporučuji také komedie od Shakespeara, třeba "Jak se vám líbí",,,,,, s výbornými herci a dobrým nastudováním je to veliká legrace a parádní zážitek, který člověk jen tak nezapomene...
Reagovat
blixa
Divadlo, na rozdíl od filmu má tu velkou výhodu, že i když je blbé, vždycky se na něm najde něco dobrého. Film, když je blbej, je k nevydržení. Nicméně, když už doporučuješ, tak bys mohl uvést které je to nastudování, v kterém divadle či studiu a s kterými herci ;-)
Reagovat
Pavlis
Petro, hodně zdaru v Americe. Jsem rád, že jsi v pohodě. S případnými dalšími finále si snad poradíš a zvládneš to mentálně. A i kdyby ne, nic se nestane. Hraj uvolněná a pro radost.
Reagovat
FulnekUltras
čím míň budeš přemýšlet o No.1, tím spíš k Tobě přijde... to je odzkoušený... ;-)
Reagovat
slacker
jo prijde k tobe a rekni ti: "jak se mas Svetova dvojko?"
Reagovat
tommr
jsem rád, že je Petra fit, ale moc nadějí na dobrý výsledky v Americe si nedělám. Petře se tam tradičně nedaří a myslím, že ani letos to nebude jiný. Už samotnou účast ve čtvrtfinále bych považoval za velkej a nečekanej úspěch ...
Jinak není úplně pravda, že by Petra musela v Indian Wells vyhrát aby se stala světovou jedničkou. Teoreticky by jí k tomu mohla stačit i účast v semifinále za předpokladu, že Osaka vypadne už po prvním zápase. Účast ve finále by Petře stačila na post jedničky pokud by Osaka nedošla dál než do čtvrtfinále. Zisk titulu by z ní udělal jedničku bez ohledu na ostatní výsledky ...
Reagovat
kada.tom
přesně tak, já budu spokojen, pokud udělá Petra na obou turnajích OF, nebo alespoň jedno QF :-)
Reagovat
bIbec
já budu spokojený, když Petra vyhraje jeden z těch turnajů. Stejně tak budu spokojený, když jeden z těch turnajů vyhraje Karolína Plíšková. Úplně nejspokojenější bych byl, kdyby jeden vyhrála Petra a druhý Karolína.
Reagovat
tommr
já bych byl úplně nejspokojenější kdyby Karolína vyhrála ve finále obou amerických turnajů nad Petrou. Pak by byla Petra novou světovou jedničkou a Karolína jen o 5 bodů za ní na druhým místě ... :)
Reagovat
EllNino
tak to ne, 4 prohraný Petřiny finále zasebou bych nerad viděl ... bohatě stačily ty dvě v posledních týdnech :D
Reagovat
LukasH
Přesně. To by byl hroznej scénář. Chci zas vidět tu Petru, která od semifinále neprohrává. :-)
Reagovat
EllNino
nejsem na to vubec zvyklej, že Petra prohraje finále, v té chvíli by bylo pro mě asi lepší, kdyby třeba vypadla v semi :D ...protože před AO vyhrála 8 finále zasebou a vlastně od návratu na kurt na RG 2017 neprohrála ani jedno finále :)) ... tak o to větší rána to pak byla, když se jí to teď nepovedlo 2x zasebou :D ...

Co mají říkat jiné hráčky no, Petra na WTA za život prohrála finále jen 9x, což oproti 26 výhrám, což je stále neskutečná bilance ... a pak jsou tu hráčky jako Lucka Hradecká, které to mají 0/7 ... prostě jsme namlsaní :))
Reagovat
tommr
Petra by ty dvě prohraný finále s Karolínou určitě přežila. Pro ní by to byl megaúspěch ...
Reagovat
EllNino
myslím že 4 prohry v řadě ve finále nejsou úplně dobrý po psychocký stránce, ale stejně je to asi zbytečná diskuze, protože Petra bude ráda, když se dostane do čtvrtfinále, spíše skončí dřív
Reagovat
tommr
pravděpodobný to určitě není, ale člověk se může občas zasnít ... :)
Reagovat
cabuna
Tak to beru ,byla bych spokojená :-D Kdy naposledy oba dva turnaje vyhrála jedna hráčka?
Reagovat
EllNino
Vika
Reagovat
cabuna
To už je asi dlouhá doba vid .
Reagovat
EllNino
2016, stačí vedle zadat Azarenka a vyjede ti to
Reagovat
misa
Dříve se dostane člověk na Mars.
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, to by byl děsivej scénář! :))
Reagovat
tommr
co je na tom tak děsivýho? Z pohledu fanouška všech českých hráček je to ideální scénář ... :)
Reagovat
EllNino
z pohledu fanouška Petry určitě ne :D ... Karolíně bych Sunshine Double přál, ale ať ve finále porazí třeba segru :DD
Reagovat
cabuna
:-D Tak to by bylo mega překvapení Kristýna ve finále ,věřila bych pak už že je možný i sněžení v pekle .
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Já opravdu nejsem fanouškem všech českých hráčů a hráček. Je to individuální sport.
Reagovat
rybicka
Já přeji jak Petře, tak Karolíně, ale jsem ráda, že je to nereálný scénář. Nechtěla bych, aby proti sobě hrály.

Ale představa prvních dvou hráček je opravdu snová :)
Reagovat
Fandina
Já bych si zase finále Petry s Kájou moc přála a je mi jedno, která by vyhrála. Nicméně Petře fandím víc.
Reagovat
turista
Tak jeden US turnaj by mohla vyhrát Petra a druhý Karolína. To by bylo super!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist