Kvitová zahnala zlé duchy z kurtu č. 2, ruku ale dál hlídá

6. 7. 2019, 17:02
Aktuality 38
S každým zápasem se Petra Kvitová podle svých slov ve Wimbledonu zlepšuje. Dnes sílu dvojnásobné vítězky londýnského grandslamu poznala Polka Magda Linetteová, které povolila jen pět gamů.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Devětadvacetiletá Kvitová ve třech zápasech neztratila ani set a po pěti letech si v All England Clubu zahraje i druhý týden. "Už to trvalo trošku dlouho, ale aspoň vím, že heslo 'nevzdávat to' je docela úderné. Jsem ráda, že jsem to zase po takové době zvládla a jsem tam," těšila se na pondělní osmifinále.

Kvitová léčila před Wimbledonem natržený sval v předloktí levé ruky a do turnaje se rozhodla nastoupit na poslední chvíli. Přestože třikrát jasně vyhrála, odvrací otázky, jestli myslí na třetí triumf. "Ne. Jisté je jen to, že mám v neděli volný den," uvedla. "Jak už jsem mnohokrát řekla, bolest se může kdykoliv dostavit a budu nucena skrečovat. Jsem ráda, že jsem přidala další vítězství, ale dál se nedívám."

Před zraněním hrála Kvitová v první části sezony skvěle. Slavila tituly v Sydney a ve Stuttgartu a dostala se do finále Australian Open. I ve Wimbledonu vypadá její hra po tréninkovém výpadku dobře. "Zásadní rozdíl tam není. Na betonu na začátku sezony byla (její hra) výborná a tady je taky docela uspokojivá," porovnávala.

Zraněné předloktí má ale pořád v hlavě. Každý den si volá s lékaři a je v napětí, jestli natržené místo zátěž vydrží. "Občas se soustředím, jestli tam nezačínám něco cítit, takže mi to bere trpělivost při hře. Ale každopádně jsem ráda, že můžu takhle hrát, jak jsem třeba hrála dneska," řekla o suverénním utkání s Linetteovou. "Cítila jsem se fajn od prvního míče a je dobré vědět, že se každým zápasem zlepšuju."

Ve všech zápasech si hodně pomáhá servisem. "Přitom v posledním tréninku před prvním zápasem byl tragický," prozradila. "V zápase ale všechno nějakým způsobem za pomoci adrenalinu a soustředění funguje."

Výhrou nad Linetteovou zlomila prokletí wimbledonského kurtu číslo dvě. Na třetím největším kurtu v areálu prohrála třikrát - v letech 2016 a 2017 ve druhém kole a na olympiádě v roce 2012 ve čtvrtfinále. "Vzpomněla jsem si na to, ale vždycky jsem předtím hrála až odpoledne, tak jsem si říkala, že to teď je první runda a mohlo by to být fajn. Vždycky musím hlavu nějak obelhat. Jsem ráda, že to dopadlo dobře a zvládla jsem to a už tady žádný neoblíbený kurt není," smála se.

Dodrží svůj letošní zvyk a ve volném dni s raketou trénovat nebude. "Bude neděle, nic se nedělá. Budu se toho držet," vtipkovala. Kompenzační cvičení a lehkou kondiční přípravu ale absolvuje. "Musím nějakým způsobem jet. Bude to podobné."

Turnajem nejspíš kvůli nejistotě ohledně předloktí prochází s čistší hlavou než jindy. A postupem do osmifinále se její pohled na turnaj nemění. "Tep se mi díky postupu nezrychluje. Jsem ráda, že jsem zvládla první týden a uvidíme, co se stane dál," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
Jabadu
1. Petra zatím nadstandardně podává. To je nevídaný jev a obávám se, že zákonitě musí přijít zápas, kdy se to zhorší.
2. Včera bylo z určitých pohledů kamer vidět, že některé její pumelice létají tak 2 mm nad sítí. To kromě ní asi nikdo jiný neumí.
3. Také tam bylo pár brutálních returnů, které popíraly úhel a gravitaci. Vzdechy anglických komentátorů byly naprosto výmluvné. Nevím, neznám nikoho dalšího, kdo by to ovládal.
4. V polovině letošního AO jsme s Peti udělali takovou dohodu: Vyhrej třeba ... třebááá ... ještě čtyři zápasy, jo? A pak si vodpočiň. Žádnej kvalt. Tak třeba ...
Reagovat
LukasH
Moc bych Petře přál, aby jí to takhle vydrželo. Zasloužila by si to za ty peripetie. Vidím tam ten krásnej švih ruky a čisté travařskou hru. Už jsem se bál, že ji Petra trochu zapomněla při tom přeučování na antuku :D
Returny brutální. :D
Reagovat
tommr
máš to nějak podložený číslama nebo jsou to jen tvoje subjektivní dojmy? Mě se nezdá, že by Petra servírovala/returnovala líp než normálně. Podle mě předvádí svůj standard. I to je ale pro mě příjemný překvapení, protože jsem čekal že na tom bude po tý dlouhý pauze mnohem hůř ...
Skutečná prověrka ale stejně příjde až v zápase s Kontaovou. Tam se teprve ukáže jak na tom Petra hlavně s returnem opravdu je ...
Reagovat
slacker
zahani duchy? ma licenci na exorcismus?
Reagovat
jirkaS
https://www.hoppner.cz/udajny-utocnik-na-kvitovou-si-nechla-udelat-testy-na-detektoru-lzi-vysledek-nevinen-zahada-ztraceneho-videa-podle-ktereho-do-domu-kvitove-nikdo-nevesel-jak-to-tedy-bylo/#.XSGCk5qLs1J
Reagovat
George_Renel
Asi si ho nechal udělat v base. To tam dělají na požádání, jen musíš mít v hodnocení 3 hvězdičky. :-b
Reagovat
Frick
také hlídá?
Reagovat
tommr
z Kontaový jako příští soupeřky Petry moc velkou radost nemám. Skoro najisto jsem počítal s tím, že si Petra zahraje proti Stephensový a konečně jí porazí. Místo toho bude muset absolvovat těžkej zápas proti ve formě hrající domácí hráčce a čelit nepřízni publika. Petra je snad ale natolik zkušená, že jí to nerozhodí ...
Reagovat
LukasH
Na trávě je to hodně o Petře. Když ji tam padaj ty placatý bomby, tak se nechytá žádná. A Konta se umí taky sesypat.
Reagovat
Grape
JoKo dnes ukázala obě své tváře. Set a půl byla jasně horší hráčkou, nedokázala proti téměř bezchybné Sloane diktovat tempo hry a bylo vidět jak je z toho rozhozená, rozčilovala se. Ve hře ji držel jen servis. Zdálo se, že jakmile ji Sloane ve druhém setu brejkne, je hotovo. Jenže brejk nepřišel, JoKo se postupně uklidnila. Na konci 2. setu to byl super tenis, JoKo udělala brejk a zároveň tím získala i set. Ve třetím setu už to pak od ní byl skoro dokonalý výkon, naopak Sloane odpadla a dělala zbytečné chyby. Uvidíme která JoKo nastoupí proti Petře (a taky která Petra nastoupí). Mírně favorizuju Petru.
Reagovat
VlS
Publikum na Wimblu je něco jinýho, než na USO, je hodně fér.
Reagovat
FulnekUltras
v zápase Hercog-Gauff zatím předvedlo hlavně klasickou sebedestrukční "eurokorektnost" - ne že bych neuměl pochopit fandění "opticky slabšímu" "ptáčátku"...
Reagovat
annah
To nebyla žádná eurokorektnost. Gauffová byla prostě malá holka a navrch asi o sto procent sympatičtější než její pomalovaná soupeřka. Také jsem Gauffové fandila ze všech sil.
Doufám (asi marně), že zítra vypne ječivou, uřvanou a pro mě vrcholně nesympatickou Simonku. To bych slavila skoro stejně, jako kdyby vyletěla Serenka. :-)
Reagovat
jirkaS
v dnešní době nesmím fandit jinému než většina.
jinak jsem označen za nějakého ....foba, ....istu.
obraz "korektní" "lepší" části, která tímto
popírá sama sebe (aniž si to uvědomuje) :-(
Reagovat
FulnekUltras
Při vítězných úderech Polony bylo ticho jako v hrobě - až to budilo dojem, že případní její příznivci se doslova bojí ozvat. Hrůza a děs "západní svobody" v přímém přenosu.
Reagovat
jirkaS
zaznamenal jsem.
vydržel jsem (bůh ví proč) 2 sety
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy. Je vidět, že si nikdy nebyl na žádné zápase. Nikdo se nebojí tam ozvat, pokud někomu fandí. Jsi naiva.
Reagovat
FulnekUltras
buďto jsi ten zápas neviděla - nebo vědomě klameš i sama sebe
Reagovat
Fandina
Jestli tu někdo lže, tak ty, jako obvykle. Hrobové ticho při úderech Herzog nebylo. Fandilo jí málo lidí, ale byli tam. To jen blb, jako ty to nevidí.
Reagovat
FulnekUltras
v prvním setu ještě možná občasný potlesk, od druhého už raději ani nedutali - sám netvrdím, že bych byl z přetetované Slovinky dvakrát štajf
Reagovat
Fandina
A o tom to je. Ne každému je každý sympatický. Někdo fandí tomu, někdo tomu. To, že se někdo bojí ozvat, jsou nesmysly, které tady píšeš a není to prvně.
Reagovat
FulnekUltras
kdo zápas viděl celý, nemůže takovému inverznímu relativizování reality po vzoru "válečných zločinů českého národa na německém" naletět ani omylem - snad přijde v pondělí do chrámu dostatek lidí, kteří se umlčet nenechají - HAIDE SIMONA !!!!!
Reagovat
Fandina
Jak říkám, nemáš to v hlavě v pořádku. Za vším hledat politiku, křivdy, nenávist, jak to děláš ty, to normální člověk nedělá.

Buď to nemáš v hlavě v pořádku nebo si provokatér. V tom prvním případě mi tě je líto a v tom druhém jakbysmet.
Reagovat
Fandina
Nebo možná si sám hodně ukřivděný, nespokojený člověk, proto se chováš, jak se chováš.
Reagovat
blixa
Je to běžnej zkurvenej bolševickej lampasáček, kterýho po 89 vyrazili pro blbost z armády, protože politruky už nepotřebovali a na nic jinýho se nehodil. Tak je ten zkroucenej rudej mozeček od tý doby ukřivděnej.
Reagovat
FulnekUltras
suparbitrace se tomu říká ;-)))
Reagovat
rybicka
superarbitrace
Reagovat
FulnekUltras
marška, marškumpačka - my to tak zkracujeme... ;-)
Reagovat
rybicka
Rozumím - superarbitrován...
Reagovat
FulnekUltras
no - řekněme, že mě nakonec velmi radostně odvezli vlastním autem z kasáren až na nádraží... ;-)))
Reagovat
blixa
Tak tohle ti opravdu věřím, že tě velmi radostně odvezli !!! :D :D Takovýho vola jako jsi ty, toho se i armáda s obrovskou radostí zbavila :D ;-)
Reagovat
Fandina
Aha, tak to vysvětluje vše. Politruk a ještě k tomu voják. To se ani nedivím, že tu trousí taková moudra o bájném socialismu. To vysvětluje vše. Je to magor.
Reagovat
FulnekUltras
Nenech se tak submisivně zmítat mediálními iluzemi, Fandi... ;-)
Reagovat
Fandina
Konečně jsem pochopila, proč se chováš jako blb. Bývalý voják, vylízané pako.
Reagovat
Kozoroh
Loni v zápase Djokera proti Edmundovi se však diváci k Novakovi zachovali hanebně.
Reagovat
FulnekUltras
je často lepší než testosteron, Muratoglova konstrukční kancelář i odborné lékařské pindy dohromady. Natržený sval ovšem nevyléčí. Takže si to v pondělí hlavně pohodově užij, holčičko NAŠE...
Reagovat
Fransoas
Věřme,že levá ruka Petře vydrží tu zátěž a bude moci tuto nebezpečnou domácí hráčku vyčadit.Petro pooooooooooojď.
Reagovat
FulnekUltras
čápici vyčadit i s VIP fandy z king family ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist