Kvitová vyhrála divoký zápas s Cirsteaovou. Cetkovská se rozloučila debaklem

17. 5. 2012, 13:43
Aktuality 55
Petra Kvitová zůstává v Římě v boji o první letošní titul. Světová čtyřka dnes sice v duelu s Rumunkou Cirsteaovou ztratila set, v dramatickém utkání ale nakonec zvítězila 6-2 5-7 a 6-2 a postoupila do čtvrtfinále. To se nepovedlo další Češce Petře Cetkovské, která proti domácí Pennettaové uhrála jediný game.
Petra Kvitová

Zatímco ve svém prvním zápase v italské metropoli se Petra Kvitová dlouho nemohla dostat do tempa, do dnešního utkání se Soranou Cirsteaovou vlétla ve velkém stylu a brzy vedla 4-0. Ke konci setu se Rumunka zvedla, česká tenistka si ale pokaždé podržela podání a sadu vyhrála 6-2.

Cirsteaová, která před dvěma lety v posledním vzájemném zápase světovou čtyřku porazila, se ale rozhodně vzdát nechtěla. V dalším setu začala diktovat hru, rychle sebrala favoritce servis dokonce čistou hrou, za stavu 4-1 to zopakovala a byla blízko srovnání na 1:1 na sety. Na to si ještě musela počkat; v důležitých momentech totiž rumunská hráčka selhala a nechala Kvitovou srovnat na 5-5. Koncovka ale patřila znovu jí, nejprve si udržela vlastní podání a pak Petru Kvitovou znovu brejkla čistou hrou.

Na začátku rozhodující sady si dvaadvacetileté tenistky vzaly třikrát svůj servis, přičemž rozhodující brejk získala Kvitová, která už zápas dotáhla k vítězství. "Ve druhém a třetím setu jsem zaznamenala asi můj nejrychlejší servis, který byl kolem 135 km/h :)," uvedla na Twitteru Kvitová, jež bude o semifinále hrát s Němkou Angelique Kerberovou. Ta v německém souboji porazila Julii Görgesovou 6-4 6-1.

O postup do čtvrtfinále dnes v Římě bojovala také Petra Cetkovská, která chtěla proti domácí Flavii Pennettaové navázat na včerejší vítězství nad Agnieszkou Radwaňskou. Italka ale potvrdila, že se jí vrací forma, a po dvou dvousetových výhrách přidala dnes další.

Po prohraném podání v úvodním gamu měla Cetkovská vzápětí šanci sebrat servis své soupeřce, ale to se jí nepodařilo. Za podpory domácích fanoušků vyhrávala Pennettaová jeden game za druhým, až na ukazateli svítilo při podání Pennettaové skóre 6-0 5-0. Ve vzduchu visely dva 'kanáry', po těsném autu italské tenistky a jejích dvou dvojchybách ale Cetkovské dostala šanci uhrát alespoň jednu hru, a využila ji. Vzápětí si však znovu neudržela servis a z turnaje vypadla po výsledku 0-6 1-6.

Se soutěží žen v Římě se dnes rozloučila světová jednička Viktoria Azarenková. Běloruska navzdory hladkému vstupu do turnaje nebude pokračovat kvůli problémům s ramenem. Už do čtvrtfinále tak v Itálii postoupila bez boje Slovenka Dominika Cibulková.

Výsledky - Řím - ženy (antuka, dotace 2.166.400 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (4-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 5:7, 6:2, Pennettaová (It.) - Cetkovská (ČR) 6:0, 6:1, Cibulková (14-SR) - Azarenková (1-Běl.) bez boje,   Šarapovová (2-Rus.) - Ivanovičová (13-Srb.) 7:6 (7:4), 6:3, Na Li (8-Čína) - Scheepersová (JAR) 7:6 (7:3), 6:2, Kerberová (12-Něm.) - Görgesová (Něm.) 6:4, 6:1, V. Williamsová (USA) - Stosurová (5-Austr.) 6:4, 6:3, S. Williamsová (9-USA) - Medinaová (Šp.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:
Pennettaová, Schiavoneová (It.) - Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 6:2, 6:4, Cibulková, Husárová (SR) - Grandinová, Uhlířová (7-JAR/ČR) 6:3, 6:2, Kirilenková, Petrovová (5-Rus.) - Benešová, Medinaová (ČR/Šp.) 7:5, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
dadaft
voleje Venus Williams patří do učebnic !!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
co se v mládí naučíš ... je to prostě v ní
Reagovat
dadaft
teda, zatím celkem řežba.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda od Dominiky toho prvního setu. Do zápasu vstoupila nekoncentrovaná, zbrklá, snažila se nepochopitelně brzy ukončovat výměny. Hned v úvodu ztratila podání. Číňanka naopak do zápasu vstoupila koncentrovaně a klidně, nepřipustila nějaké komplikace, ale velkou zásluhu na skóre prvního setu měla Cibule.

W/UE v prvním setu mluví za vše:
Dominika: 0/16
Li Na: 9/8

Druhý set začal ve stejném stylu jako ten první. Až do stavu 4:0 pro Li Na. Potom se Dominika kousla, zlepšila hru, Číňanka se začala vyhazovat a Dominika vyrovnala a dotáhla set do TB. Tam ale zase vyrobila nějaké zbrklé chyby a Li Na zápas už dotáhla do vítězného konce.
Ale neskutečně mě vytočilo, jak ve druhém setu za stavu 2:0, když byla Číňanka na podání, naprala to do sítě, začala být vzteklá a pak se otočila na sběrače a začala je tam komandovat a být na ně protivná. To u hráčů a hráček opravdu nesnáším, když si svou frustraci vybíjejí na sběračích. Nevím, jestli jste to taky někdo postřehl?

Jenom teď doufám, že třetí dnešní čtvrtfinále konečně přinese pěkný tenis....
Reagovat
dadaft
změnila Dominika značku oblečení?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já myslím, že i dnes měla Lacoste. Nebo měla jinou značku?
Reagovat
anajka
Naozaj tragédia. Namiesto toho, aby nastúpila po jednom dni voľna nabudená, pomaličky prilieta kanár.
Reagovat
dadaft
úúúúúú, ještě není konec...
Reagovat
anajka
Domča sa zobudila, len či to už nebude neskoro...
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
Heather_Fedex
dominikin vykon dneska gigatragedeie...
Reagovat
dadaft
třeba se chytne. ))
Reagovat
Heather_Fedex
popravde bych mnohem radci videla proti serene na nez domcu...
Reagovat
Heather_Fedex
absolutne nezmyslne hrane od dominiky...mysli ze, ze kdyz bude hrat na 2 rany tak bude uspesna, bohuzel se sakramentsky myli...
Reagovat
dadaft
já vlastně taky. Dominika by musela vyrůst o 15cm, aby měla nějakou šanci.
Reagovat
Heather_Fedex
mi to prijde, jakoby domca sama chtela tenhle mac co nejrychlejc ukoncit...
Reagovat
smazaný uživatel
To míření Sereny za třetím letošním titulem vidím zatím jako předčasné.....
Li Na jí může svými rychle hranými, razantními a přesnými údery zatápět. Sice spolu mají bilnci 1:5 pro Serenu, ale ani v jednom z těchto utkání to neměla lehké. Naposledy se spolu utkali v r. 2010 na AO, tam jí porazila ve dvou TB. A pak se ten samý rok potkaly ve W., kde to také nebyl lehký zápas. A to byla Serena v r. 2010 ve vrcholné formě. A přeci jen, ta pomalá římská antuka trochu tupý zbraně Sereny.
Každopádně by to mohl být zajímavý zápas, ale já budu dnes fandit Domče.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, těšil jsem se na ten zápas. Tak snad to nebude tak zlé a Flavia se dá do RG do kupy.
Doufám, že další dnešní zápasy už přinesou jinou podívanou....
Reagovat
Heather_Fedex
tak to vypada, ze tak jakym spusobem vyhrala vcera flavia nad petrou, tak takovym spusobem jde prohrat dneska se serenou
Reagovat
Heather_Fedex
to snad ne! serena miri za 3. titulem letos...3 tituly na 3 ruznych antukach...to myslim v tenisove historii jeste nebylo ;) jedinou sanci davam petre k. mozna jeste angie ale jinak... li mozna ma hru na to, aby ji porazila, ale hlavu na to posledni dobu nema...a verim, ze proti cibulce to bude boj
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za komentáře k zápasu. Já jsem dneska z pochopitelných důvodů koukal na hokej, takže to oceňuju. Snažil jsem se to přepínat aspoň při komerčních přestávkách a přerušeních, abych viděl, jak to holkám jde a jak jim to sluší. :) Pochytil jsem z toho, že oba sety měla Ana dobře rozehrané (hlavně ten první), ale nepovedlo se jí to dotáhnout. To se někdy stává, navíc Masha je velká bojovnice. Z toho mála, co jsem viděl, to podle mě byl pěkný tenis. Mrzí mě, že jedna z holek musela skončit... Mashe budu držet palce proti Venus. Nic jiného mi nezbývá, je to moje poslední naděje v Římě. :)

Jinak jsem pořád ještě pohlcen obrovskou radostí z postupu českých hokejistů do semifinále! :) Miiiiilan Michálek!!!
Reagovat
dadaft
Docela ti tvůj "vztah" k Mashe závidím. Já v tom mám hokej (abych byl stylový))). Ona dokáže hrát nekoukatelně (viz loňský TM). Na druhou stranu, když si vzpomenu, které zápasy mě poslední dobou dokonale jak se říká "dostaly", které byly napínavé a tenisové, tak ve spoustě z nich hrála právě Marie. Ať už brutální tříseťák s Flavii loni na USO, nebo nedávná řežba se Samanthou ve Stuttgartu, atd.
Takže já ji vlastně nemusím, ale když hraje, přepínám na ni. ))
***
Co dneska plyšáci?
Cibulková - Li ..... Na Li ještě pořád nepředvádí hru, kterou u ní mám rád. Myslím, že vyhraje Dominika.
Pennetta - Serena W. ..... Flavia dokáže zúročit podporu diváků, je to hráčka, která může porazit kohokoliv. Tipnu překvapení kola - Flavia.
Sharapova - Venus W. ..... Marie, po boji.
Kvitová - Kerberová ..... doufám, věřím, fandím, že vyhraje Petra. Ale nedivil bych se, kdyby se Angelice povedla odveta za Stuttgart.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, já tipuji:

Serena vs Pennetta - Serena (Serena je už sice unavená, včera proti Medině nastupovala trochu rozlámaně, ale pak se dostala do rytmu. A také myslím, že si Flavia "svůj den", kdy ji tam vše padalo, vybrala už včera. Ale tipuji boj, alespoň v prvním setu, hrály spolu již dvakrát, nikdy to nebylo pro Serenu lehké vítězství).

Dominika vs Li - Li (Cibule je schopná hrát super tenis, ale také je schopná to za stavu 5:2, kdy jde podávat na vítězství v zápase, ještě projet. Den volna jí mohl pomoci, ale také rozhodit z rytmu).

Venus vs Sharapova - spíše tipuji Sharapova, pokud vyhraje Venus, bude to pro mě lehké překvapení dne (zápas ovlivní servis Venus, pokud bude padat první podání, bude to boj a kvalitní podívaná)

Petra vs Kerber - Petra (Kerber jsem proti Julii včera neviděl, ale doufám a věřím, že Petra zúročí své zkušenosti proti ní ze Stuttgartu. A také věřím, že jí psychicky posílilo, že tady dokázala vyhrát dva zápasy, i když to nebylo tenisově optimální. Takže si už ověřila, že dokáže vyhrávat i zápasy, kdy se herně tolik nedaří. Bude to vyrovnaný zápas).
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to poslední zápas dne a podle mě nejhezčí z těch všech dnes. Alespoň z těch, které jsem viděl já. Přál jsem si, aby to šlo do tří setů.
Ana šla v obou setech do slibného vedení, ale ani v jednom případě to nedokázala dotáhnout. V prvním setu nevyužila 7 setbolů a Maria první set vybojovala v TB, kde opět Ana nedokázala využít některé příležitosti.
Ve druhém setu šla Ana opět do vedení, brejkla Marii, ale místo aby brejk potvrdila a šla do vedení 4:1, přišla opět o podání. Maria si to nakonec pohlídala a vyhrála ve dvou setech a upravila vzájemnou bilanci na 5:2.
Přestože si obě hráčky sebraly čtyřikrát navzájem svá podání, předváděly kvalitní, útočný tenis. Ale Ana nebyla v klíčových momentech schopna chopit se šance a proměnit příležitosti. Maria oproti tomu prokázala ohromnou bojovnost a mentální sílu, když otáčela v obou setech nepříznivý stav. Fandil jsem Aně, ale dnes na to neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
"Přestože si obě hráčky sebraly čtyřikrát navzájem svá podání"

Sebraly si dohromady deset podání. Ana brejkla Marii čtyřikrát a Maria Anu šestkrát.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Neměla na ni? Co těch 7 setbolů? Co scházelo? Vyhraný 1. set má velký vliv na další vývoj. Psychika po stavu 7-6 nebo naopak 6-7 je někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě tak jsem to myslel, že na ni neměla psychicky. Hlavně v závěru prvního setu. Neproměnit 7 setbolů je tristní. Některé sice Šarapka zabila, ale u jiných byla Ana zbytečně defenzivní. Herně na ni rozhodně měla. Proto jsem doufal v tříseťák, že by se to tam mohlo přeci jenom překlopit.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak dnes mě ten jekot opravdu dost iritoval. V některých zápasech to dokážu vytěsnit, hlavně když jsem do toho hodně zabraný, ale dnes to nešlo. Hlavně ona ječí naprosto u všeho, ať dá ránu jako z děla nebo třeba nějaký technický úder u sítě, u kterého není potřeba dávat do toho takovou sílu. Už to asi nejde změnit v tomto věku, ale mělo by se to vážně omezit a začít hlavně u dětí a neučit je to.
Reagovat
smazaný uživatel
V 11 ráno určitě nebylo plno na Kvitovou - naopak, Supertenis aréna byla prázdná. Petra se trošku trápila, ale vypadá, že je tady sama bez Kotyzy a doprovodu a hraje trošku bez motivace a jen tak tréningově a asi sama moc od tohoto turnaje nečeká. Serena a Šarapka jsou ve velké formě a na ně už stačit nebude.
Reagovat
pepin
Nevím jestli dnes, ale v prvém zápase tam David byl.
Reagovat
petrulinka
Tak když Petra bojuje, tak se podle vás tady některých trápí, a když bojuje Sharapka, dělá miliony chyb, tak je ve velké formě. Trošku divný pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký "divný pohled" máš na mysli? Sharapova je od AO ve formě.

AO - finálé (Azarenka)
Paříž - čtvrtfinále (Kerber)
IW - finále (Azarenka)
Miami - finále (Radwanska)
Stuttgart - vítězství
Madrid - čtvrfinále (Serena)

Tady jsem nikde nečetl, že by někdo psal, že Sharapova nechybovala. Ale já například psal, že co se týká do tenisové kvality zápasu, tak to bylo nejlepší utkání dne. Nesrovnával jsem kvalitu hráček, ale kvalitu utkání. V utkání s Anou předvedly obě pěkný tenis, útočný, na riziko, žádná obranná údržba. Ale přesto to nebylo pouze "bum bum", byly vidět kvalitní výměny. Sharapové utekly začátky obou setů, ale Ana toho nedokázala v klíčových momentech využít a vyráběla nevynucené chyby. Sharapova dělala UE hlavně v začátcích setů, pok to trochu omezila.
Velký počet UE od obou tam byl a fanoušek jedné nebo druhé by jistě vyjmenoval plno chyb, kterých se v zápase dopustily oproti třeba jinému utkání, kde hrála jedna nebo druhá lépe. Mně se do toho nechce.
Tady je právě vidět, jak dva zápasy, kde bylo velké množství UE, mohou být rozdílné. Ono také můžeš zahrát jen to, co ti dovolí soupeř. A včera se sešly vyrovnané soupeřky, se stejným pojetím hry a herně byla podle mě Ana lepší.
Takže nikdo nesrovnával kvality Petry a Sharapove, ale kvality včerejších zápasů. Alespoň co jsem četl, tak to tak bylo.
Reagovat
dadaft
ach Ano Aničko, už si měla Mášenku na lopatičce, setbolků jako máku, a teď jsi ráda za tajbrejk...
*
musím říct, že se mi Centrale kurt v Římě moc líbí. ne že bych neměl rád takové ty veliké, rozlehlé kurty, kde jsou nejdřív VIP lóže a až daleko "běžné" tribuny. ale tyhle římské plebejské, strmé ochozy, to je ten správný tenisový kotel. taky Armstrongův kurt ve Flushing Meadows je podobný. nebo centrkurt v Tokiu.
*
hm, a set je v pánu.
ale špičkový dámský tenis.
Reagovat
Heather_Fedex
v tomhle mi je any dost lito...vetsinou ty tesne zavery nedokaze priklonit na svoji stranu...
ale ak k dojde k macu venus-maria, tak to bude narez ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A docela i koukám že v 9 večer se na tenis příde podívat plnej centrkurt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ze dojde ve 21 vecer to chapu, ale ono bylo plno i na Berdycha a Kvitovou, v 11 dopoledne... holt asi velka nezamestnanost...
kdyz se hralo ve Studdgartu nebo ta akce v Dansku, byvalo dopoledne prazdno... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nový centrkurt je kompaktní a ideální. Proč americké kurty s mnoha řadami a ochozy se táhnou tak do šířky? Co je z vyšších vzdálených míst vidět? Proč bývá od čar k začátku hlediště tolik zbytečného prostoru?
Reagovat
smazaný uživatel
U Petry jsem viděl jenom kousek prvního setu. To hrála Pennetta tak dobře a vše jí tam padalo nebo Petře nic nevycházelo?
Reagovat
relax1
no prostě magor k neutahání. A jak se rád sám sebe poslouchá! Neskutečný zážitek ne jen pro jeho osobu! Gines by to jen tak neměl nechat. Rozhodně na zápis!
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem kousky zápasů obou Peter. Zápas Petry K. se Soranou jsem viděl asi od stavu 3:1 pro Petru ve 3. setu. Pravděpodobně jsem stihnul asi nejlepší část zápasu ze strany Petry. Sorana se snažila, ale Petra měla na konci navrch. Ale je třeba se Soranou počítat. Hraje dobře a letos už má na kontě cenné skalpy. Přál bych jí, aby na to dál navazovala, protože většinou porazí jednu silnou hráčku, ale v dalším kole to nevyjde (třeba ve vyrovnaném tříseťáku). Podle mě stačí málo, aby se Sorana dostala ještě výš.

Zápas Petry C. proti Flavii jsem viděl od stavu 2:0 pro Flavii ve 2. setu. Ze začátku to bylo tak, že Flavii všechno vycházelo a Petře naopak nic. Na konci se Petra trochu chytla a byl to pěkný tenis. Bohužel pro Petru to přišlo pozdě... Jinak to holkám moc slušelo. :)
Reagovat
rib
Ještě první set byl taky ze strany Petry velmi dobrý - běhala, měla tempo, u míče včas, hrála "až do konce" a nezastavovala se. Tím pádem umisťovala dobře míče, hrála "tam kde není", rány s myšlenkou. Prostě jsem si v té chvíli myslela, že za dalších 30 minut je konec a pak jsem se nestačila divit. Do druhého setu jako by nastoupila místo Petry jiná hráčka...
Reagovat
rib
myslela jsem tím Petru K. :-), no v druhém setu měla ztuhlé nohy, podání nic moc, čitelné, Sorana jí to tam pálila na returnu a Petra jen koukala. Když se Petře míček povedl, nepočítala s tím, že by Sorana ještě něco doběhla a ona ji tím systematicky překvapovala. Pak při jednom střídání zase jako by Petru vyměnili (za stavu 4:1), pak se ještě jeden game zahřívala a pak už to zase začalo jít... Jak tyhle zvraty nastupují, tomu pozorovatel vůbec nemůže přijít na kloub...
Reagovat
dadaft
Samantha zatím neseřízené mířidla, krásné bekhendy po lajně, bohužel všechny metr za...
Venus hraje dobře.
Reagovat
dadaft
jak jsem Sam občas chválil i za prohrané zápasy, tentokrát ne. příliš mnoho (29) nevynucených chyb. všechno do autu. nemastný neslaný výkon.
gratulace Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jenom vždy koukl jedním okem jaký je stav, koukal jsem na netu na Serenu. Ale na konci podle statistik měly obě celkem dost UE. Škoda, přál jsem Sam. Taky koukám do statistik, že tam bylo z obou stran dost brejků....
Takže říkáš, ne moc pěkný tenis, neměla Stosur den a Venus to nakonec nějak ubojovala? Nebo i možná hlava u Samanthy, vždy když jsem kouknul, přišla mi nějak skleslá.
Reagovat
dadaft
Venus ty chyby udělala v podstatě vždy na začátcích setů, kdežto v koncovkách už hrála dobře.
Samantha to kazila tak nějak průběžně (nefungoval hlavně bekhend), až to pokazila celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně aby se Sam zadařilo na RG, z loňska obhajuje jen druhé kolo, mohla by si tam zpravit náladu....
Reagovat
dadaft
to doufám. ))
Reagovat
freeteepek
Cetkovská podle mě hrála jako obvykle, ale Flavia snídala vtipnou kaši:-) Sousta výměn byla naprosto vyrovnaných, jenomže Flavia dokázala zakončovat. Narozdíl od Petry. Všechno jí tam padalo a pak už to šlo samo.
Petra bojovala s větrnými mlýny. A začala chybovat, když viděla, že boj je to marný. Flavia měla obrovskou diváckou podporu. Fandil tam vůbec někdo Petře?
Reagovat
smazaný uživatel
co to proboha Cetkovská vyvádí? :(
Reagovat
VlS
Taky čučím jak vejr, co proboha snídala?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, dneska zazpívají dva kanárci :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, pohroma zachráněna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ufff :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, to sem si oddychnul...po druhém setu už sem zápas nemohl sledovat a byl jaem z toho na nervy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist