Kvitová ve hvězdném stuttgartském semifinále chybět nebude!

28. 4. 2012, 00:17
Aktuality 140
WTA STUTTGART - Semifinále na turnaji ve Stuttgartu si zahrají všechny čtyři nejlepší tenistky světa, tudíž i Petra Kvitová. Česká tenistka se do něj dostala jako jediná bez ztráty setu, když si ve čtvrtfinále poradila s domácí Angelique Kerberovou a v sobotu si s Marií Šarapovovou zahraje o první letošní finále.
Petra Kvitová

Čtvrtfinále Petry Kvitové s domácí Angelique Kerberovou pořadatelé naplánovali na samotný závěr dnešního dne, a jelikož se všechny předchozí souboje o postup do semifinále rozhodovaly až ve třetím setu, dostala se česká tenistka na kurt až ve 23 hodin.

V prvním setu Kvitová nedokázala za stavů 2-1 ani 4-3 potvrdit brejk, v desáté hře ale na třetí pokus uspěla a hned první setbol proměnila esem. Ve druhé sadě si obě tenistky dlouho hlídaly své servisy, něž za stavu 3-4 přispěchal za svou svěřenkyní trenér David Kotyza. Kvitová si rady vzala k srdci, skvělým servisem a především agresivní hrou soupeřku zatlačila, a když v celém dějství nečelila žádnému brejkbolu, utkání po 66 minutách ukončila 5. esem. Kerberovou, jež ve 2. kole deklasovala Wozniackou, porazila v prvním vzájemném střetnutí 6-4 6-4.

Petra Kvitová "Dnes jsem hrála neskutečně dobře. Snažila jsem se útočit po jejím druhém servisu a být agresivní," pochvalovala si světová trojka svůj výkon. Ten ozdobila 32 vítěznými údery, nevynucených chyb udělala 19.  "Narodila jsem se s tím (agresivní hrou) a s tátou jsem odmala hrála v hale na rychlém povrchu," říkala v rozhovoru na kurtu publiku.

"Musela jsem si hodně pomáhat podáním, protože zezadu to bylo s Angeliqueou těžké," dodala česká hráčka a doufala, že snad brzy usne. "Po večerních zápasech to totiž jde vždy hůř." 

Kvitová, jež po semifinále na Australian Open laboravala se sérií zdravotních potíží a na turnajích WTA odehrála jen 3 utkání s bilancí 1-2, tak v halovém prostředí vyhrála včetně Fed Cupu už 27. utkání v řadě. Na stuttgartské antuce ve dvou duelech neztratila ani set a zahraje si o první finále od loňského triumfu na Turnaji mistrů. 

V sobotním semifinále se česká jednička utká s Marií Šarapovovou, se kterou letos vypadla v semifinále Australian Open a se kterou má vyrovnanou bilanci 2-2. Na antuce se střetnou poprvé. 

Šarapovová má v nohách náročný čtvrtfinálový souboj se Samanthou Stosurovou, se kterou prhrávala 6-7 a 3-5 a čelila mečbolu. Divácky pohledné utkání plné krásných výměn ale otočila a po třech hodinách zvítězila 6-7 7-6 7-5. Australance tak oplatila jedinou porážku z loňského Turnaje mistrů a celkovou bilanci upravila už na 10-1. 

Ve druhém, respektive v pořadí prvním semifinále se letos už popáté utkají Victoria Azarenková s Agnieszkou Radwaňskou. Polská tenistka letos odehrála včetně Fed Cupu už 36 zápasů a pouze čtyřikrát prohrála. Pokaždé právě s Běloruskou, proti které tak bude chtít konečně zvítězit. 

"Už jsme toho spolu odehrály hodně, zejména v této sezoně. Je to těžké, ale nemám na výběr,"řekla RAdwaňská.

Radwaňská dnes otočila duel s vítězkou loňského French Open Číňankou Na Li, světová jednička Azarenková měla letos už podruhé problémy s Monou Barthelovou. Německou tenistku ale stejně jako minulý měsíc v Indian Wells udolala i ve Stuttgartu a letos zaznamenala 28. výhru v 29. utkání.

"Mona (Barthelová) se letos hodně zlepšila a předvádí dobrý tenis. Dnes jsem měla pocit, že hraje vždy lépe ve chvíli, kdy prohrávala," komentovala Azarenková.

- WTA PREMIER STUTTGART -
(Německo, antuka / hala, 740.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (26. 04. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (3-ČR) - Kerberová (Něm.) 6-4 6-4
Azarenková (1-Běl.) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-7(3) 7-5
A. Radwaňská (4-Pol.) - Li Na (8-Čína) 3-6 6-2 6-3
Šarapovová (2-Rus.) - Stosurová (5-Austr.) 6-7(5) 7-6(5) 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Llagosteraová/Niculescuová (Šp./Rum.) 1-6 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

140
Přidat komentář
dadaft
tak Masha přehrála brutálně dobře hrající Sam, velmi dobře hrající Petru a zítra přehraje i Viku. pajdu z legrace vsadím...
Reagovat
Andrew89
Ale je pozitivní vědět, že se přinejmenším vrací do původní formy. Dlouhou dobu nehrála a je vidět ,že je připravená. Tehle turnaj se zahřála a Madrid už hravě obhájí..;) a řím se uvidí:D
Reagovat
petrulinka
Taky si to tak říkám a je fakt, že zahraješ to, co ti soupeř dovolí a Maria jí nedovolila dnes nic moc. No Petra si tu porážku Marie schovává zase na Wimbledon!
Reagovat
Andrew89
jj...bohužel Maria ji toho při těch brejkbolech toho moc nedovolila. skoda toho setbolu no...ale jak řikám, rozehrála se..nějaký body naskočí a to je hlavní:) a co se týká Wimbledonu...ten je náš stejně tak jako OH:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha ha ha ha to mně zas pobavilo tady prý Wimbledon je od Petry a Olympiáda ha ha ha ha ha ha ha ha tak jestli Maria bude hrát tak jak doposud tak letošní Wimbledon je její , Maria se hodně zlepšila od minulého roku a tento rok hraje ještě líp a pokud ho nevyhraje tak ho vyhraje Serena a olimpiádu tipuji na Azarenku .
Reagovat
freeteepek
Dnes to Petře od začátku nešlo. Neměla svůj den. Maria hrála místy neuvěřitelně. A i když Petra velmi slušně servírovala, bylo jí to houby platný. Maria měla i víc štěstí. Např. když při brejkbolu ve 2.setu trefila pásku mimo kurt a míček se odrazil do kurtu Pochopitelně velká škoda toho zahozenýho setbolu od Petry, ale to už tak nějak vyplývá z jejího způsobu hry. Ty náběhy na síť ona prostě vždycky zabíjí. Dneska jí to nesedlo. Možná si měla chodit víc pro body na síť.
Reagovat
petrulinka
Taky jsem si říkala, že jindy chodí více na síť. No hold to prostě dnes nebyl její den. A jak už to na tomto letošním turnaji vypadá, tak v semi ty nejlepší čtyři a ve finále ty nejlepší dvě. Asi to tak prostě mělo být.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, muže mi to někdo popsat průběh zápasu? Díky :-)
Reagovat
freeteepek
Popsat se to dá tak, že Petra solidně podávala, ale míčky z její rakety létaly často těsně do autu. V prvním setu měla chvíli, kdy byla dole, kupila chyby. V ten okamžik ztratila servis a proti výborně hrající Šarap. už ho nedokázala získat zpět.
Ve druhým setu byla Petra dlouho lepší, ale nedokázala proměňovat brejkboly. Podobná situace jako SF letos na AO. Nakonec měla setbol, který z jasné pozice neproměnila. Potom ztratila podání, ale vzápětí se jí brejk konečně povedl. Tiebreak ovšem opět nezvládla. Maria to dnes zvládla lépe psychicky. Kdyby se zápas dostal do třetího setu, byla by Petra ve výhodě. Maria má v nohám tu včerejší tříhodinovou bitvu.
Reagovat
smazaný uživatel
díky :-)
Reagovat
dadaft
škoda že ten setbol nedala do kurtu.
nicméně zápasy těchle dvou asi nikdy nebudou mé oblíbené. co je moc, to je příliš. skoro bez mezihry, to mě nebaví....
Reagovat
petrulinka
Mně přišlo, že ten setbol trochu uspěchala. Chtěla to asi mít rychle za sebou, a tak tragicky to dopadlo. Vždyť Maria běžela na druhou stranu, takže měla dost času, asi to nechápu.
Reagovat
dadaft
jj, do protipohybu stačí hrát kousek za hráče, není třeba to hrát na lajnu - ale stanese.
jsou tam i pozitiva - dokázala to dotáhnout do TB, i když to zčistajasna vypadalo bledě. nesesypala se. Máša byla dneska lepší, no.
Reagovat
petrulinka
Já jsem tedy Petřin fanoušek, ale když nedokáže proměnit 11 brejků, tak tomu už říkám stupitida. Dnes prostě pro mě byla tragická. Raději jsem si už dala 2 decky vínka, abych se uklidnila.
Reagovat
smazaný uživatel
To chce za každý neproměněný brejkbol decku..nebo něco ostřejšího :-).
Reagovat
Andrew89
Doporucuji rum:D
Reagovat
petrulinka
No tak to budu vypadat! Na něco ostřejšího moc nejsem, takže zůstanu u toho vínka a bezva uklidňuje, takže doporučuju!!
Reagovat
Fandina
Ruskou vodku
Reagovat
petrulinka
Rum nééé! Ten mám jen do cukroví!
Reagovat
petrulinka
Ta vodka je sice vtipná, ale taky nééé!!
Reagovat
Fandina
vánoce jsou daleko
Reagovat
smazaný uživatel
Po tomhle parném dnu to poleze do hlavy rychle :-)).
Reagovat
petrulinka
Jo, to si jen myslíš. Ani se nenadějeme a budou tu zase!
Reagovat
Andrew89
Ja behem zapasu do sebe nacpal cely baleni rumovych pralinek(proto sem doporucoval ruma:D)...
Reagovat
petrulinka
A víš, že ani ne? Zatím jsem z rozčilení dala 4 decky a zatím v pohodě. Lidi představte si, že můj muž jel koupit krkovici, že bychom jako zítra něco ugrilovali a v celém městě není krkovice, bo všichni grilují!!
Reagovat
petrulinka
Tak po pralinkách bych byla moc přeslazená, to tedy raději to vínko. Ale pralinky mám jinak ráda. I když mléčná oříšková čokoláda je taky super
Reagovat
smazaný uživatel
Už čtyři hmmm...ještě šest a jsme doma! :-)) A zítra kocovina místo krkovice :-).
Reagovat
petrulinka
Nestraš, kocovina nebude. Prokládám čistou vodou, takže to bude v poho!! Zítra jsem si předepsala práci na zahradě, takže musím být ready!
Reagovat
Andrew89
Ještě, že mám zítra volno:D
Reagovat
petrulinka
Jako že budeš mít kocovinu z těch pralinek?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo..to musíš být ve střehu..aby sis nespletla růže s obtížným plevelem :-).
Reagovat
Andrew89
Ne po pralinkách ne:D ještě půjdu pít:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Maria výborně připravena, errory od Petry rozhodly.
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu proč bojuje když všechno co zahraje je kiks nebo totalní eror
Reagovat
Andrew89
Zbytecnej si tu ty....
Reagovat
ludolf
Stejný problém, jako na AO - neproměňování brejkbalů.
Reagovat
smazaný uživatel
konečně mr.eroooooooooorrrrrrrr končí....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak až 12 vyšel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Peťo proměň už!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Do jedenáctice všeho dobrého :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky TB:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petru se musí jako na mě, prostě jasný povely :-)), šup minibrejk zpět!
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to líto, dívat se na finále ani nebudu, je mi v podstatě jedno, která vyhraje :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to chtěl napsat...:-), že si místo finále budu třeba....nooo..číst :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ten TB vypadal tak nadějně, když to dotáhla a pak už stejně tahala za kratší konec :-((
Monty promin - ale zas nás čeká uječený finále, normálně bych se i dívala, ale když řvou a hekají obě, tak nemám chut :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, kdyby mi to napsal kdokoliv jiný, tak bych byl trochu naštvaný. Ale když mi to napíšeš ty, tak to prostě nedokážu (nakonec ses i slušně omluvila). :) Já mám samozřejmě velkou radost a k zápasu se ještě rozepíšu později. Teď koukám na hokej... Lets go Caps! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, už když jsem to psala, tak jsem na tebe myslela, že pro tebe je to vysněné finále, no, mně to normálně zas tolik nevadí, jsem zvyklá na ty jejich zvukový projevy a raději mám asi Mashu, ale když se sejdou obě dvě..:-/
No, ale já to stejně nevydržím, a podívám se, já se znám :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vždycky se může dát volume doleva. :) Je to pro mě vysněné finále a už se na něj moc těším. Samozřejmě kvůli tenisu, ale taky kvůli tomu, že to oběma holkám speciálně na turnaji ve Stuttgartu moc sluší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
je hrůzaaaaaaaaaaaaa ....riterny jsou jedna velka bída a pozasluze ze svými erory končí na turnaji.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neproměnit 8 breakbolů je hodně smutná statistika :(. Snad toho Petra nebude litovat.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm tak snad se ted nezlomi kvuli tomu zazdenymu set pointu
Reagovat
dadaft
ano, teď je to brutální zkouška psychiky
Reagovat
dadaft
je čas to zlomit
Reagovat
tommr
ve druhým setu se Petra trochu probudila - bude to ale stačit?
Reagovat
smazaný uživatel
Ničí mě ten podled kamery ze země...vy snad tak něco vidíte?
Reagovat
smazaný uživatel
to musel vymyslet nekdo mentalne slabsi, clovek uplne ztrati prehled o hre
Reagovat
dadaft
já mám ty snížené záběry rád, ale tohle je fakt moc odněkud ze sklepa.
Reagovat
dadaft
to to trvalo, ale konečně se začíná hrát tenis...
Reagovat
dadaft
4:6 2:1
mohlo se to vyvíjet líp, ale Petra zatím soustředěná. věděla a ví, že porazit Marii bude těžké. snad to zvládne...
Pojď Petro !!!!!!!!
Reagovat
dadaft
teď Petra vtipně pod nohy ))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se asi nevyspala, protoze to je tragedie co predvadi na returnu... jeste ze ji aspon drzi servis jinak by ji Sharapka smetla
Reagovat
freeteepek
Pořád ten Eurosport nechápu. Oni mají práva na turnaj. Na tom playeru mají rychlý odkaz na přenos nekomentovaných právě probíhajících zápasů ze Stuttgartu a přesto tu čtyřhru s naší Peschke proti německé Gorgesové a spol. nedávali! To vážně čtyřhra nikoho nezajímá??? Oni tam na to mají speciální kanál. Kamery běžely. Stačilo jenom ten signál pustit do éteru:-((
Reagovat
smazaný uživatel
tsk si to priste pust tu
http://www.bet365.com/extra/cs/streaming/live-sport/
http://livevideo.betfair.com/
pokud ti teda staci pidiobrazovka:D
Reagovat
freeteepek
Já na to tam po očku koukal, ale ta pidi obrazovka byla tentokrát snad ještě menší, než obvykle:-)
Dokonce jsem si dal na hlavní panel nástroj Lupa (pro slabozraké). Tím se to dá zvětšit o cca 200%, ale kvalita zůstává stejně na "pidi" úrovni...
Ono to dokonce v tom playeru chvíli běželo. Než na to přišli a pustili znělku. Pitomci:-(((((
Reagovat
Heather_Fedex
tak jiz tradicni zapas opet speje k tradicnimu vysledku ;)
Reagovat
pepin
Já se divím, že ta Agn. nezkusí tu svoji hru změnit. Je to pořád stejné a stejně neúspěšné.
Reagovat
tommr
já si myslím, že Radwanská tu svojí hru ani nijak zásadně měnit nemůže - nemá na to fyzický předpoklady ... :)
Podle mýho názoru jsou Radwanská a Wozniacká typický příklady hráček který je možno označit jako "overachiever" - jejich výsledky jsou mnohem lepší než by odpovídalo jejich schopnostem ...:)
Reagovat
dadaft
no, v druhém setu Aga měla spoustu příležitostí, otevře si kurt a pak to dá v rozhodující chvíli za nebo do sítě (min.8x)..., doběhne kraťas a nedokáže to prohodit křížem, což v jiných zápasech dělá naprosto rutinně...
asi už má z Viky komplex.
doufám, že jí zase Petra nebo Máša (raději teda Petra))))) vypráší ve finále kožich.
P.S. Petra v bílém sporťáku Porsche? mnóóó....
Reagovat
Bob
mě bude mít Vika těžší zápas s Petrou než s Mášou, ale to je jen můj osobní názor. Jak s Mášou tak s Agou hrát umí, to už letos ukázala hned několikrát. Rozhodně je na tom momentálně lépe než Petra i možná určitá psychická výhoda tam bude. Ale SF Wimbledonu nebo F Turnajů mistryň byla prostě paráda, tak doufám, že se to zítra zopakuje ve prospěch Petry. Ale i tak jsem rád, že se konečně zvedla.
Reagovat
tommr
já si to taky myslím. Pokud se dostane do finále Sharapovová tak to bude zase nuda - Azarenková jí bude od začátku systematicky ničit. Jediná šance na zajímavý finále je postup Petry ... :)
Reagovat
dadaft
Vika je momentálně níž a Máša výš než na AO. neviděl bych to tak jednoznačně.
vlastně já to vidět nechci. raději jak říkáte: Petra - Vika. ))
Reagovat
pepin
Ahoj, věř mi, Peta vyhraje a že pokud by přece jen do finále šla siréna tak souhlasím, že to skončí jako doposud. No za dvě hodky uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
"jejich výsledky jsou mnohem lepší než by odpovídalo jejich schopnostem..."

Ty holt nikdy nezklameš. :D
Reagovat
tommr
a co se ti na tom vlastně nezdá? Já to nemyslel nijak zle - spíš bych řek, že je to kompliment ... :)
Reagovat
tommr
už se nemůžu dočkat. Snad to tentokrát dopadne dobře a dojde na odvetu za letošní AO ... :)
Reagovat
kejv2
Monty, predstav si, ze by ted prvnich deset hracek najednou skoncilo s karierou. Prvni by pak byla Schiavone, druha Petkovic, treti Lisicki atd. Je asi celkem jasny, kam mirim. Proste zebricek je vzdycky relativni. Pokud ale pozadujes, aby vypovidal nejenom o tom, kdo je v soucnasti nejlepsi, ale i tom, jakou predvadi hru, tak pak tommruv komentar dava dobry smysl (ja sdilim jeho nazor).

Samozrejme tenhle pozadavek zebricek splnit nemuze, nekdo vzdycky musi byt prvni nebo sesty. Ale jak uz jsem tu driv psal, treba v soutezich ve hre na klavir jsou ceny udelovany absolutne a ne relativne. Tj. druhou cenu muzou ziskat klidne tri hraci, naopak prvni cene vubec nemusi byt udelena, kdyz porota uzna, ze si ji nikdo nezaslouzi. Rozhodne nerikam, ze by se nejak podobne melo delat i v tenise (asi by to ani neslo). Ale je dobry si uvedomomovat, o cem vsem ze ten zebricek vypovida.
Reagovat
smazaný uživatel
A co jiného by mělo lépe odrážet schopnosti hráček, než jejich dlouhodobé výsledky? Aga je v žebříčku čtvrtá a Caro je šestá, přičemž poslední dva roky po sobě zakončovala na 1. místě. Skutečnost, že se ti nelíbí něčí hra, nemá podle mě nic společného se schopnostmi. Pokud vím, tenis se nehraje na krásu. Schopnosti nejlépe odrážejí výsledky v dlouhodobém horizontu a ty mluví v případě Caro i Agy za všechno... Obě patří mezi nejlepší hráčky na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz reakce na tommra. :) Jenom zopakuju, že tenis se nehraje na krásu. Žebříček měří výsledky v dlouhodobém horizontu jednoho roku a to je pro mě vypovídající.
Reagovat
kejv2
Nikdo nezpochybnuje, ze zebricek odrazi dlouhodobe vysledky. Ale znovu opakuji RELATIVNI vysledky. Ty rikas, ze je zebricek pro tebe vypovidajici. Ale o cem by vypovidal, kdyby fakt prvnich treba dvacet hracek prestalo hrat? Jenom o tom, ze Georges je momentalne nejlepsi na svete. Coz nutne neznamena, ze hraje nejaky uzasny tenis, ale proste tam zrovna nikdo lepsi neni. V tomhle ohledu zebricek nidky nemuze byt uplne vypovidajici (pokud ti ovsem opravdu nejde jen o proste porovnavani vysledku).
Reagovat
tommr
my si asi trochu nerozumíme. Já rozhodně nezpochybnuju žebříčkový postavení Radwanský nebo Wozniacký. Jen tvrdím, že toho dosáhly mnohem víc než by odpovídalo jejich schopnostem a předváděný hře a proto je označuju za "overachievers". Pro mě osobně to není hanlivej pojem - já je za to dokonce obdivuju, protože to není tak častej jev. Mnohem víc hráček totiž spadá do opačný kategorie tzv. "underachievers" - z našich hráček je typickej příklad třeba Lucka Šafářová a tak trochu se bojím, aby tak neskončila i Petra Kvitová ... :)
Reagovat
dadaft
jenže hra na klavír je umění, ne sport. v tenise je buď výhra nebo prohra, remíza neexistuje (byť by si ji třeba včera Sam zasloužila).
a souhlasím s montym - žebříček třeba neukazuje momentální formu hráček, ale jako měřítko dlouhodobé výkonnosti je dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím žebříčkem souhlas, mě ta věta od Tommra taky zarazila, ale neměla jsem čas reagovat, a ted už koukám, že jsi to v podstatě udělal za mě :-)

Já ještě dodám, že to samé se tu řeší u kluků, že Andy je nejvíc přecenovaný hráč, ale on je právem, tam, kde je, že ještě nevyhrál gs, no, v téhle konkurenci a s takovými hráči, kteří jsou před ním, to není ostuda, navíc má ještě čas.

Tommr - dosáhly toho zatím přesně tolik, kolik odpovídá jejich momentálním schopnostem a předváděné hře.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale o co jiného by mi mělo jít než o porovnání výsledků? Na nějaké coby kdyby se prostě nehraje. Že hrála nějaká hráčka dobře, i když prohrála, to si můžu pamatovat já. Historie si ale pamatuje jenom výsledek, tzn. vítěze a poraženého.
Reagovat
dadaft
kdyby všechny před Goergesovou vypadly z žebříčku, tak je Julia nejlepší na světě. holý fakt. je to sice relativní, ale objektivní.
absolutní žebříček je věcí srdce každého fandy. je sice absolutní, tedy ne relativní, ale zato subjektivní, tj. nezobecnitelný.
Reagovat
kejv2
A jeste k tomu, ze se tenis nehraje na krasu. To je ocividne pravda a nikdo proti tomu nemuze nic rict. At si kazdy hraje, jak chce a umi, a kdyz je jeho hra efektivni, tak at je klidne prvni. Potiz je v tom, ze obcas muzes byt prvni i bez efektivni hry, jsi vlastne jako jednooky kralem mezi slepymi.

Myslim, ze s odstupem casu je uz jasne, ze v muzskem tenisu bylo presne takove obdobi pred nastupem Rogera. A nekteri z nas si mysli, ze neco podobneho skoncilo u zenskych po letosnim AO. Treba ti to tak za par let taky bude pripadat.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň někdo se mě tady zastane. Mám tě rád, Emičko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to tak opravdu nepřipadá a připadat nebude. Mně je nakonec jedno, jestli je první jedna moje oblíbená hráčka nebo druhá. :D Každý jde na kurt s tím, že chce vyhrát. Jestli bude hrát pro někoho hezky a pro někoho ne, to už je úplně jiná věc.
Reagovat
smazaný uživatel
..obcas muzes byt prvni i bez efektivni hry..

Nesouhlasím, bez efektivní hry nemůžeš být první, tzn. porážet v dlouhodobém horizontu všechny ostatní.
Odpoved, co je to "efektivní hra" , at si každý hledá sám..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ti musím poděkovat. Nějak jsem přehlédl tvůj příspěvek v 18:02, se kterým se zcela ztotožňuju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
..děkuju :-)
Reagovat
kejv2
Jako jestli necitis (nebo to pro tebe neni dulezity) rozdil v tom, jestli je prvni Aza nebo Julie, tak se asi fakt neni o cem bavit. Ono to totiz (aspon u me) vubec neni o subjektivnich pocitech fandy. Z prednich hracek preju hlavne Kvitovy, Bartoli, Schiavone, trochu i Stosur. Azarenka je mi vlastne nesympaticka, ale to mi stejne nebrani v tom, abych uznal jeji umeni a jeji postaveni v zebricku. Coz jsem u Wozniacki s cistym svedomim udelat nemoh. Tam mi fakt prislo, ze akorat vyuzila momentalni slabsi konkurence. Ano, za deset let uz kazdy jenom uvidi, ze byla pres 60 tydnu skoro vkuse No.1. Ale co ti to opravdu rekne, o tom, jak moc dobre hrala? Kdyby sis srovnal tyhle zebrickove udaje u Caroliny a Sereny, co se z toho dozvis?
Reagovat
kejv2
Mas pravdu, efektivni hra je zase relativni pojem. Kdyz budes hrat proti beznohym, tak tvuj pohyb po kurtu bude opravdu nejefektivnejsi ze vsech.
Reagovat
smazaný uživatel
..proti beznohym..

Hm, sám musíš cítit, že tvoje srovnání trochu "kulhá"..:-)))
Reagovat
kejv2
Tak jasne, ze to je absurdni prirovnani. Jeho smyslem rozhodne nebylo tvrdit, ze na okruhu se pohybuji beznohe tenistky. Ale ukazuje to absurditu hodnoceni hracek (a nemyslim jen momentalne formu) jen podle postaveni na zebricku bez prihlednuti k sile konkurence. To je vlastne vsechno, co se tady uz delsi dobu snazim rict.
Reagovat
dadaft
já se do téhle debaty neměl pouštět.
))
osobně žebříčky nežeru, ani kdo zvítězil.
všechny holky, co vidím v televizi, jsou prostě vynikající tenistky.

pro mě jsou rozhodující zápasy. základní podmínky - ať jsou soupeři vyrovnaní (když je to na nejvyšší úrovni, tím líp, ale není nutnou podmínkou) a ať mají oba svůj den a zápal do hry.
zkrátka zápas který má šťávu je pro mě ta pravá jednička.
Reagovat
kejv2
No ja to mam vlastne stejne jako ty. Pro me jsou taky nejdulezitejsi zapasy, vzdyt proto taky na tenis koukam a ne, jestli je nekdo prvni nebo dvacaty. Ale bez ohledu na zebricek subjektivne posuzuju neci hru jako lepsi ci horsi (nemusi nutne souviset s 'krasou'). Mozna mam jenom problem s tim, ze Wozniacka i jeji hra mi jsou extremne nesympaticky, a tak me to zere, ze byla tak dlouho no.1. Je ale zajimavy, ze u Azarenky sympatie a obdiv k jeji hre u me dokazou prebit antipatii k jeji osobe.
Reagovat
gigin
Syn antuky už to tluče !!! Je to ale dřina !!
Reagovat
tito
Je. Ale neboj, on to mládě uvaří :-).
Reagovat
gigin
Jasně !! Bude proklínat den, kdy vstoupil na tento "horký" španělský dvorec !! :-)))
Reagovat
tito
:-)))))
Reagovat
tito
Ale ten jeho servis je vysloveně nechutný. Nečestný a nesportovní...:-)
Reagovat
gigin
Moc tu nevyrypkávej, nebo chytnem zase po paštěkách !! :-)))
Reagovat
gigin
Utlučeno .. :-)
Reagovat
tito
Uvařeno.:-) Jinak pro změnu- je mi teď Nanda až líto. Čekal jsem větší bitvu...ale možná se zvedne.
Reagovat
gigin
chudák Ferda !! To si jako musí pořád něco ten Rafa dokazovat ??!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, Gigine, ty jako chlap přece musíš dobře vědět, že chlapi si vždycky musí něco dokazovat, pochopitelně s vyjímkou Rafy, protože je nejlepší antukář :-))
Reagovat
gigin
Ty, ale to máš pravdu, Emičko !!! :- )))) A už jsem dlouho nezlobil takže - AJDE NOLE !!!!!! :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Mona: Těžký zápas a cenné vítězství pro Viku. S Monou je to vždycky boj, ale naštěstí pokaždé úspěšný. První set se rozhodl v devátém gemu, když Mona z pěti fiftýnů udělala čtyři dvojchyby. Ve 2. setu zvládla Vika při svém podání dvakrát těžkou situaci, když za stavu 4:5 i 5:6 byl stav 30-30. Následný tie-break už bohužel nevyšel. Třetí set byl taky strašně vyrovnaný. Mona hned v prvním gemu získala brejk, Vika zareagovala rebrejkem. Pak se Vika dostala do vedení 4:2, ale Mona ji opět brejkla. Nakonec se rozhodlo ve dvanáctém gemu, kdy Mona neuspěla na podání a Vika ji brejkla čistou hrou... Myslím, že ten zápas hodně rozhodly zkušenosti. Všimněte si, jak Mona riskuje při svém druhém podání. Dává ho kolikrát jako první a z toho pramení i statistika (12 es, 16 dvojchyb). Až trochu "vyroste", tak bude podle mě hodně vysoko.

Masha - Sam: Jak už tady bylo včera napsáno, jeden z nejlepších zápasů tohoto roku a možná úplně nejlepší. V prvním setu ani jeden brejk. Rozhodlo se v tie-breaku, kde asi byla klíčová dvojchyba Mashy za stavu 4-5. Sam pak využila druhý setbol... Ve 2. setu byla Masha o brejk pozadu. Sam vedla 5:4 a podávala na vítězství. Masha dokázala odvrátit setbol a brejkem zachránila zápas. Set dospěl zase až do tie-breaku, ve kterém hrála Masha výborně (ostatně jako celý zápas) a bylo vyrovnáno. Třetí set byl obrovské drama a tak trochu čekání na brejk. Masha měla herně navrch, ale bylo to pořád vyrovnané. Ke konci setu Masha úžasně servírovala a v jedenáctém gemu dokázala získat brejk. Pak už to celkem v pohodě dopodávala a vítězství bylo na světě. :) Byl to vážně vynikající zápas, tenis nejvyšší úrovně. Mám velkou radost, že Masha vyhrála, ovšem velký obdiv za svůj výkon zaslouží i Sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Po těch bezmála šesti hodinách, které jsem včera strávil sledováním tenisu, jsem už neměl sílu podívat se na zápas Petry proti Angelique. :D Přesto si myslím, že Petra je zase ve skvělé formě a Angelique si svůj nejlepší den vybrala bohužel proti Caroline. Zápas Vika - Aga dnes určitě neuvidím celý, ale Mashu s Petrou bych vidět měl. Bude to těžké, ale moc se těším... Hlavně chci ale říct, že jsem moc pyšný na Viku a Mashu. Hlavně ten zápas Mashy byl úžasný. Masha byla dokonalá a úžasně zabojovala, i když to ve 2. setu nevypadalo dobře... A nejenom, že moje favoritky skvěle hrajou, ale taky jim to moc sluší. Masha je v té červeno-černé kombinaci nádherná a Vika má po nějaké době zase sukýnku. Ach, jak mi to chybělo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak sis urcite v hledisti vsiml Bartoli, jak tam sedi, zabery byly docela dlouhe, moc happy nevypadala, no mne okamzite napadlo, ze taticek rekl: "kdyz jsi vypadla, bez se povinne podivat jak se to ma hrat" :)
--
Mona co na to rict, velka skoda, i s prvnim servisem 46% mela sanci vyhrat, dukaty mne utekly "skvirou v okne":( Priste uz ji porazi, verim tomu, jenze to uz kurzy nebudou asi pres 5, ale kolem 3 :(
Reagovat
smazaný uživatel
jo a Sharapova-Stosur.., to bylo vitezstvi ducha nad hmotou, to se Marka vytahla, jednak mne vyhrala dukaty se kteryma jsem uz nepocital, prece jen Stosurova si drzela servis cely prvni i "cely" druhy set.. a druhak... v zapase holky proti chlapovi vzdy fandim tem slabsim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě jsem si všiml. Máš pravdu, Marion se na to nějak mračila. Byla tam snad na celé dva zápasy, které jsem sledoval (možná i předtím a potom, to nevím). Vím, žes měl vsazeno... Ty se z toho jednou zblázníš. :D Mona nebyla daleko od vítězství, ale jsem rád, že nakonec vyhrála Vika. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak aspoň něco. :) Já bych nebyl na Sam takhle ošklivý. Je sice namakaná, ale jinak mi přijde jako sympatická holka. Co se týče Mashy, jenom bych opakoval svá slova chvály. :)
Reagovat
Heather_Fedex
tvoje podrobne zapasove analyzy je radost cist. je to moc uzitecne pro ty, kt. zapas nemohli sledovat. jen skoda, ze tohle delas pouze pri tve svate trojici ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám svatou čtveřici. :D Jinak děkuji za uznání. :) Ono kdybych toho sledoval víc, tak bych asi nemohl dělat nic jiného... Jen si vem, jak dlouho včera trvaly všechny čtvrtfinálové zápasy. Hned tři z nich byly třísetové a já jsem si užil zrovna ty dva nejdelší. Byl to moc pěkný tenis, ale stejně mám radši zápasy, které rychle odsýpají. :D Vůbec nechápu, jak se někdo může vyžívat v těch pětisetových bitvách na mužských grandslamech nebo v Davis Cupu. Ale proti gustu... :)
Reagovat
smazaný uživatel
coz o to, sympaticka osoba to vcelku je. (zamerne jsem nenapsal sympaticka holka). To ale neznamena ze bych ji mel v zapasech prat, vzdyt v pace by pretlacila i Stepanka :)
Reagovat
Heather_Fedex
aha, tak ty bys byl nejradsi, kdyby tva "fantasticka ctyrka" se na kazdem turnaji lehce a bez komplikaci za hodku dostala do semi a pak je ti jedno, kt. pak vyhraje, vid ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Heather: Přesně tak. To by bylo ideální. :)

qsubt: :D
Reagovat
smazaný uživatel
byla jsem na Fed cupu v Ostravě a můžu v klidu říct,že Péťa nejenže hraje tennis top 1,ale i stejně tak na kurtu púsobí,je nádhera se na ní koukat...dneska uječenou Marii dá,ale po boji,vlastně myslim,že to celý vyhraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
oo

lol, první kolo volný los, ve druhým antuková důchodkyně Schiavone, ve třetím německá noname rychlokvaška - takovýho pavouka by chtěl každej .....

.

no až dneska ji čeká první polotenistka, páč Sharapova tenis moc neumí, spíš její soupeřky proti ní snad nechtějí ani hrát, bo je křikem ničí .....

.

proti Azarence ve finále bych chtěl ale skorosvětovou jedničku Péťu fakt vidět - byl by to velkej zážitek a především velká nálož s 60 unforced errorama a jasná prohra .....
Reagovat
Bob
Ale no tak, my víme, že Petru nemáš rád :) Navíc Kerber hrála opravdu dobře, její forma je teď na vrcholu, pokud takhle bude pokračovat dál, může se třeba objevit v TOP. Jestli je nebo není rychlokvaška, to se dozvíme časem, rozhodně včera pro Petru nebyla lehký soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takze jestli tomu spravne rozumim, tak jedina, ktera umi hrat tenis, je Vika a na te jedine se ukaze, ze Petra ho hrat vlastne neumi. Covece, jestli jen setinu z tech zvastu, co tu produkujes, myslis skutecne vazne, tak mas zrejme v hlave naprosto totalne vyrabovano, podobne jako ten nouma na idnes.cz, dokonce si myslim, ze jste jedna a tataz osoba. Skoda, ze se obcas nekdo chytne a snazi se s tebou racionalne diskutovat, coz je s posedlejma typkama zkratka jasna ztrata casu.
Reagovat
JStriegler
Hele nevéte někdo kde se dají zápasy sledovat zpětně dnes to semi nedám ake chtěl bych se na to mrknout za rady díky :)
Reagovat
dadaft
poprvé od Wimbledonu 2009 jsou na jakémkoliv turnaji WTA v semi první čtyři hráčky světa. pořadatelé a sponzoři se tetelí blahem a ceny lístků na černém trhu asi budou stoupat k nebesům...

ke včerejším zápasům: vidět hrát Petru tak, jak hrála včera, to je balzám na duši. (pro soupeřky ovšem noční můra)
o zápasu včerejšího dne nelze pochybovat.
pokud Marii nerozřežete na nudličky, nerozemelete v mlýnku a nezakopete metr pod zem, vždycky hrozí, že se zvedne...
mečbol proti ní neznamená v podstatě nic. počítá se pouze proměněný mečbol...
Reagovat
dadaft
nejšílenější je, že nejlepší snookerový hráč historie Stephen Hendry hraje na MS jako za starých časů, mimořádná událost, která se už nemusí nikdy opakovat a kterou by si žádný fanoušek neměl nechat ujít - jenže včera na něj zkrátka nebyl čas........
Reagovat
dadaft
tak jsem o nic nepřišel. John Higgins prý pokakal celý zápas. ale to sem vážně nepatří. :-!
Reagovat
ezpana
http://2.bp.blogspot.com/-wfrWloeu9jU/T5sas3-o-GI/AAAAAAAAANs/1uXnhcQkza0/s1600/Kerber-Kvitova.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-jrjYUq-_AQw/T5sGLLE5H4I/AAAAAAAAANg/yBPnkkYiYN8/s1600/Stosur-Sharapova.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No doufám že uvidím konečně své vysněné finále Vika versus Peťa ve slušný formě:)
Reagovat
tommr
jsme k tomu opravdu hodně blízko ... :)
Reagovat
Fandina
Já jsem super finále Vika Peťa viděla na TM, ale víc mě bude zajímat, jak bude zítra hrát Aga proti Vice. Li Na předtím dobrá, ale Aga jí prostě dala, jestli tam nějak ty míčky točí, či co? Vika jí asi dá, ale stejně jsem zvědavá na jejich SF ... úsměv
Reagovat
Fandina
a to píši při vědomí, že Aga letos s Vikou, jako jedinou prohrála čtyřikrát a pak jednou skrečla nevím s kým už ... letos pět proher a 32 výher ... zajímavé
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrat Aga, co hrala vcera, tak prohraje po pate. A tipuji, ze nedostane jednoho kanara, ale hned dva. Vcera nehrala nic zajimaveho. Ani jeden povedeny drop. Par krasnych dobehnutych micu a zakoncenych winnerem ok, ale to je tak vse, na to, ze se hraje na antuce a jeji moznosti, ve vysledku divna hra... Li se sesypala za stavu 6:3 a 2:2, kdy projela cinanka sve podani, nasledne po tom, co brejkovala. Do te doby bylo skoro divne si predtavit, ze by Aga mela sanci vyhrat. Aga zatim hrala s madarkou, kde ji tezko mohla takova hracka nejak vazneji proverit, potom Li, ktera se sesype - tot vse. Muj nazor je, ze by Aga proti vcerejsim souperkam Viki, Petry a Marusky nemela moc sance s tou hrou co na antuce zatim predvadi. Uvidime, jestli se neco dnes vyrazne zmeni, ale moc tomu neverim, spis verim v hladky postup Viki, ktera si ji urcite rada opet vychutna. Ale je to jen tip:) v realu to muze byt jinak:) i kdyz bych se hodne divil. Ja verim ve finale Viki vs. Petra. A uprimne by to bylo nejzajimavejsi finale tohodle turnaje, rozhodne s sanci na zajimavy duel. Ne na rychlou akci, kdy by Marus zase uhrala s Viki par gemu...
Reagovat
tommr
cokoli jinýho než jasný vítězství Azarenkový v dnešním SF by mě hodně překvapilo - Aga nemá nic čím by jí mohla přehrát ... :)
Jinak souhlasím s tím, že jediný důstojný finále by bylo Petra-Vika. Pokud by do finále postoupila Sharapovová, tak bychom se zase koukali jen na to jak jí Vika systematicky ničí ... :)
Reagovat
tommr
protože Kerberová hrála opravdu dobře a Petře nedarovala nic zadarmo ... :)
V hale je Petra asi opravdu nejlepší - připomínám znovu, že je od začátku roku 2011 v hale neporažená a že její současná série je už 27 vítězství v řadě (včetně HC dokonce 31 vítězství) ... :)
Reagovat
Carloss
skvělej zápas! viděl jsem kerberovou proti wozniacké a myslel jsem si, že to dneska nebude mít petra vůbec jednoduchý. ale vona hrála zas o třídu lepší tenis než její soupeřka. Forma z turnaje mistryň je zpět. Zejtra ještě udolat šarapku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeste jednou. Petra momentalne hraje fantasticky a pokud ji to vydrzi....no, mame se na co tesit, desne rad bych videl finale Aza-Petra.....
Reagovat
pepin
Já si myslím, že k tomu dojde. Agn. ta to neunese psychicky, proti Vice by musela podat životní výkon, Petra chytla nejen formu, ale vrátila se psychicky někde jinde než byla po Hop. poháru a AO. Pokud k tomu opravdu dojde, líbil se mi názor Kotyzy, že se tedy uvidí, kdo je lepší a dodal, že se Petra nemá čeho bát, že u Viki nezaznamenal nějaké výrazné změny oproti době co ji Petra porazila. Tak snad uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
No, pokud Petra udela o par UE min, nez obvykle, tak to Sarapka nerozchodi, to je jasna vec. Jinak to bude boj.
Reagovat
Bob
jsme na celý zápas a nutno uznat, že Kerber je opravdu v dobré formě. Kdyby jen Petra snížila ty nevynucné chyby, spousta zbytečných outů, ale i tak krásný zápas. Gratulace a těším se na na zápas s Mariou, bude hodně těžký.
Reagovat
Heather_Fedex
je dobre, ze to soustredeni v turecku k necemu bylo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist