Kvitová v Ohiu prohrála dobře rozehrané utkání s Wozniackou

16. 8. 2013, 07:14
Aktuality 167
Petra Kvitová v Cincinnati končí ve 3. kole a neobhájí tak loňské semifinále. Česká jednička přitom měla utkání s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou dobře rozehrané, vyhrála první set, ve třetím vedla 3-1, ztráta pěti gamů v řadě ale znamenala její konec na turnaji.
Petra Kvitová

Petra Kvitová prohrála s Caroline Wozniackou poprvé po třech letech a třech posledních výhrách. Proti světové desítce česká tenistka dobře začala, jenže ve druhé sadě dvakrát neudržela servis a v rozhodujícím setu od stavu 3-1 už neuhrála ani jeden game.

Po třetím kole se s turnajem rozloučila rovněž Agnieszka Radwaňská, přestože v něm porazila Rusku Jelenu Vesninovou hladce 6-0 a 6-2. Čtvrtá hráčka světa totiž kvůli pohřbu dědečka odstoupila a do semifinále tak bez boje pustila obhájkyni titulu Na Li z Číny. "Mrzí mě, že musím skončit, protože mám formu, ale děda minulou neděli zemřel a v sobotu je pohřeb. Rodina mě potřebuje," uvedla čtyřiadvacetiletá Polka.

Ve čtvrtfinále naopak nechybí světová jednička Serena Williamsová, která v prvním vzájemném utkání porazila Monu Barthelovou z Německa přesvědčivě 6-4 a 6-1.

"Moc jsem toho o ní nevěděla, i když její jméno znám," řekla na adresu soupeřky Američanka. "Je to zajímavá hráčka. Hraje s takovou lehkostí, že od ní nečekáte takové rány. To mě trochu zaskočilo, ale jakmile jsem si na to zvykla, bylo to lepší," dodala.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohiu, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (15. 08. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (10-Dán.) - Kvitová (7-ČR) - 3-6 6-2 6-3
S. Williamsová (1-USA) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-1
Azarenková (2-Běl.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-4
A. Radwaňská (4-Pol.) - Vesninová (Rus.) 6-0 6-2
Na Li (5-Čína) - Kerberová (9-Něm.) 6-4 6-4
Vinciová (12-It.) - Erraniová (6-It.) 6-4 6-3
Halepová (Rum.) - Stosurová (11-Austr.) 6-4 4-6 6-2 
Jankovičová (14-Srb.) - Stephensová (USA) 3-6 7-5 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 4-6 6-2 11-9
Grönefeldová/Peschkeová (6-Něm./ČR) - Kerberová/Petkovicová (Něm.) 6-1 2-6 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

167
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
LukasH
Tak Petra už jede v New Havenu od prvního kola. Teď asi nastávají časy, kdy to první kolo bude muset hrát pravidelně.
Reagovat
slacker
Az s ni budes mluvit, vyrid ji ze je to kvůli tomu ze podelala letos prilis mnoho zapasu
Reagovat
LukasH
Už jsem s ní včera telefonoval. Řekla mi, že ví, že to letos podělala, ale že nás má všechny ráda za to, jak jí fandíme, i když to nejde.;)
Reagovat
slacker
V Live Race zebricku je Petra uz devata.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle tohoto článku Masha ukončila spolupráci s Connorsem po prvním zápase...
http://www.espn.co.uk/tennis/sport/story/230211.html

Nevím, co si o tom mám myslet a vlastně ani nevím, jestli je to pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak ono už je to i tady v Expres zprávách...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vám nevím, co si mám o tom, že se Maruška rozešla s Connorsem myslet? Co na to říkáte Vy? Po jednom prohraném zápase mi to přijde dost unáhlené, ale Maria je v tomhle docela opatrná, takže věřím, že ona nejlépe sama ví, proč to udělala. Možná, že by si z ní mohla nše Petra vzít příklad, ne? Connors je teď volnej, proč by nemohl trénovat Peťulu?
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě sám nevím, co si o tom myslet... S trénováním Petry je to docela originální nápad, ale myslím si, že Connors by se k ní asi moc nehodil. Četl jsem jeden článek, že je to trochu bouřlivák a to by Petře asi moc nevyhovovalo... Navíc si myslím, že Petra preferuje českého trenéra.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem z toho dost zmatenej a zajímalo by mě, co bude Masha dělat, zrovna teď před US Open. Z toho zápasu v Cinci bylo poznat, že jí chybí zápasový rytmus a teď se ještě zbavila trenéra... no, to bude zajímavé... Petra a Connors je samozřejmě jen výplod míé fantazie vzhledem k situaci, které tu je - Petra prohrává, nedaří se a většina (a teď už i já) by jí doporušili nějaký nový impuls. Jak píšeš, Connors je bouřlivák a nátura, takže to by k naší citlivé Petře asi moc nešlo, ale je to škoda, mohl by jí dát hodně, myslím si. Petra by to teď rozhodně potřebovala. Stále věřím, že se začne dařit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si říkám, že je to hodně krátce před US Open... No, těžko říct, jaký je v tom důvod. Zatím nebudu spekulovat a počkám si na podrobnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím...
Reagovat
smazaný uživatel
To jim ty podrobnosti trvají pěkně dlouho! 12 hodin po zápase a kde nic, tu nic. V noci nenabídli Američani žádný přenos, dnes nemáme žádné hodnocení zápasu.Jen naše výplody a spekulace, těch je tu přehršle! Jen si vybrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi už víte, že jsem šel v noci spát v povznesené náladě. :) Jsem si samozřejmě vědom, že všichni jsou doslova natěšení na můj komentář k zápasu Caro - Petra, ale já raději začnu zápasem Vika - Magda, protože ten jsem aspoň viděl... :)

Na začátku to vypadalo, že si Vika přenesla trápení z 2. setu proti Vanie. V prvním gemu Magda suverénně podávala a byla z toho čistá hra. Vzápětí šla na podání Vika, dala dvě dvojchyby a bohužel ztratila servis. Vika prohrávala 0:2, ale pak začala hrát svou hru. Přiznám se, že jsem měl v 1. setu trochu problémy se streamem, ale z toho co jsem viděl, jsem mohl být s výkonem Viky opravdu spokojený. Netrvalo dlouho a Vika otočila na 5:2. Poté šla podávat na zisk 1. setu, jenže zase přišel slabší gem a znovu dvě dvojchyby (přestože Vika měla jeden setbol). Magda tak snížila, ovšem vzápětí Vika opět získala brejk a první set získala poměrem 6:3... Ve druhém setu se Vika dostala do vedení 3:1, ale nepodařilo se to potvrdit. Ta samá situace se opakovala ještě dvakrát a vlastně od tohoto stavu až do konce zápasu byly k vidění samé brejky. Přestože se Vice tolik nedařilo na podání, tak na returnu to bylo výborné. K vidění byl pěkný tenis z obou stran. Vika si hodně chodila pro vítězné míče na síť a její hra se mi opravdu líbila mnohem víc, než v zápase s Vaniou. Když ještě trochu víc začne chodit servis, tak to bude super... Magda hrála taky velmi dobře a bylo tam hned několik výměn, které by si zasloužily ocenění "Hot Shot". Třeba když Magda proměnila brejkbol v devátém gemu 2. setu a snížila na 4:5, tak sehrála neskutečnou výměnu. Za něco takového by se nemuseli stydět ani chlapi... Jak říkám, s výkonem Viky jsem byl hodně spokojený. Každopádně Magda se v poslední době taky velmi zlepšila. Už ani nevím, kdy jsem ji viděl naposledy, ale včera to byl opravdu dobrý výkon. Je to celkem sympatická holka, takže jí přeju, aby se dařilo i nadále... Ale jinak jsem samozřejmě rád, že Vika vyhrála. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a teď konečně k tomu tolik propíranému zápasu Caro - Petra... :)

Samozřejmě je těžké něco hodnotit, když to člověk nemá možnost vidět. Byl jsem odkázaný na čísla jako všichni... První set se asi lámal v šestém gemu. Tam Caro nevyužila dva brejkboly a Petra srovnala na 3:3. Od té chvíle už v 1. setu získávala gemy jenom Petra... Druhý set se naopak velmi dobře vyvíjel pro Caro, když vedla 5:1. Na příjmu svůj první setbol ještě nevyužila, ale pak to dopodávala, když využila celkově čtvrtý setbol... Zápas šel do 3. setu. Petra hraje tříseťáky velmi často. Caro sice hrála v Cincinnati první ze tří zápasů, ale jinak jich taky hraje dost. Bohužel v tom Caro nemá moc velkou úspěšnost... No, asi bylo hodně důležité, že Caro za stavu 1:3 okamžitě získala rebrejk. Pak už získávala gemy jenom ona a vítězství bylo na světě. Jsem rád, že se Caro povedlo vyhrát tříseťák právě v tomto zápase a ještě k tomu po takovém obratu. :)

Přiznám se, že jsem hodně přemýšlel, co k tomu zápasu napíšu. Samozřejmě mám na paměti queshovu výzvu, abych to s tou chválou moc nepřeháněl (jako kdybych to někdy přeháněl :D). No ale musím upřímně říct, že cítím určitou satisfakci. Moc dobře si totiž vzpomínám, jakou čočku jsem tady dostal po letošním semifinále v Dubaji, kde Caro s Petrou prohrála. A to všechno jenom kvůli tomu, že jsem si "dovolil" napsat, že Caro měla v tom zápase na víc, a že Petra není o tolik lepší, jak si někteří myslí... Připomenout si to můžete zde (moje vlákno "Caro - Petra"). :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/skvela-kvitova-si-v-dubaji-zahraje-o-titul-11783/
Reagovat
smazaný uživatel
No a jak si tady čtu některé komentáře (nejenom teď, ale i v noci), tak mám pocit, že někteří by si zasloužili mnohem větší čočku než tehdy já. :D Konkrétně musím zmínit právě queshe, který i na jedné nejmenované diskusi napsal, že Petra proti Caro "poslední čtyři zápasy bez větších problémů vyhrála." Tak jsem se zadíval třeba na výsledek loňského vzájemného zápasu v Montrealu a co nevidím. Petra vyhrála 3:6, 6:2, 6:3, tedy úplně stejným výsledkem jako teď Caro. No ale když vyhraje Petra, tak to bylo "bez větších problémů". Pokud ovšem úplně stejným výsledkem vyhraje Caro, tak je to jenom "klika, kterou měla ta dánská pinkalka." To je vskutku zajímavé. :D Nehledě na to, že loňský zápas na Hopman Cupu byl ještě vyrovnanější... Jak už jsem řekl, letošní zápas v Dubaji byl taky vyrovnanější, než napovídá výsledek. Jako jediné vítězství Petry "bez větších problémů" se dá z posledních čtyř vzájemných zápasů označit utkání na TM 2011, kde však byla Caro nemocná (sama Petra to po zápase řekla). Takže opravdu jediným jednoznačným vítězstvím Petry proti Caro byla výhra v osmifinále Wimbledonu 2010 (6:2, 6:0). Musím se přiznat, že tehdy jsem Petru docela podceňoval a po tomto zápase jsem s ní skutečně začal počítat jako s nebezpečnou soupeřkou (navíc předtím vyřadila s kanárem taky Viku). :) Ovšem tento zápas už nepatří do queshova výčtu "posledních čtyř zápasů", takže ho nemůžeme počítat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ale nebudu do queshe dál rejpat, protože za chvíli ho zase budu chtít pochválit. :) Taky už mě vytáčí, jak pořád čtu (nejenom od queshe), že Caro "nemá proti Petře co nabídnout", "nemá protizbraně" apod. Prosím vás, tohle kdysi říkala Chládková. Copak chcete být jako Chládková? :D Ale čert vem, kdo to říkal. Hlavně je to úplný nesmysl. Caro možná nemá svou hru založenou na winnerech, ale určitě může hrát aspoň takovým způsobem, aby to Petře co nejvíce znepříjemnila, nenechala ji zakončovat ze snadných pozic a případně ji donutila k chybám. To přece je protizbraň. Navíc i Caro umí přidat winnery, i když jich obvykle nemá tolik jako třeba Petra. Zároveň ale taky nemívá tolik chyb... Zkrátka a dobře, když si vezmu, kolik toho Caro dokázala (67 týdnů světová jednička, 20 titulů), tak je tady stále nehorázně podceňovaná. Já ovšem vím, že Caro na to pořád má a zejména na betonech jsem o tom nikdy nepochyboval. Ona vážně musí neskutečně dřít, protože když se dívám na její postavu, tak je pořád vysportovanější. Za chvíli snad bude Karolínka samý sval a samá šlacha. :D Ale ne, mně se pořád bude líbit a teď jí to opravdu neskutečně sluší. :)
https://pbs.twimg.com/media/BRRRK7oCQAEQh23.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Něco podobného si myslím taky o Aně, která je na tom s postavou podobně... Takže se nedivte, když jsem někdy hodně smutný po prohrách Any a Caro. Já si totiž myslím, že se opravdu hodně snaží a mají na víc, než kde momentálně jsou (přestože to není špatné)... Asi jako vy si myslíte to samé o Petře. :) No, pak se ještě naposledy vrátím k tomu, že Caro je prý "pinkalka". (odstranit uvozovky) Těm, co to píšou, bych doporučil naživo shlédnout zápas tenistek třeba i druhé nebo třetí stovky. Ono to v televizi může vypadat jenom jako takové pinkání, ale až uvidíte naživo, jaký je to fofr, tak vás možná přejde sranda. :)

Co se týče zápasu Vika - Caro, tak na ten se moc těším. Holky už spolu dlouho nehrály, tak jsem zvědavý... Akorát musím nějak vymyslet, abych to v noci vydržel. :D No, ať to dopadne jakkoliv, tak doufám, že se holky budou po zápase pěkně mazlit. To jim jde totiž moc dobře. :)
http://nimg.sulekha.com/sports/original700/caroline-wozniacki-victoria-azarenka-2010-11-19-14-7-35.jpg
http://www.eftekasat.net/pmg/pix_edadasastew/3694/Caroline_Wozniacki__Victoria_Azarenka_-_Indian_Wells_March_17-2011_010.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No a samozřejmě taky musím zmínit, že Katka Siniaková včera na turnaji ITF v belgickém Westende-Middelkerke postoupila do čtvrtfinále, když ve 2. kole porazila Slovinku Dalilu Jakupovic 7:5, 6:3. Sice už to tady proběhlo v Expres zprávách, ale ještě k tomu něco doplním... Ten zápas probíhal přesně v době utkání Vika - Magda a sledoval jsem livescore. Katka opět ukázala svou bojovnost, protože v 1. setu prohrávala 4:5 a soupeřka podávala na zisk setu. Katka ji brejkla a nakonec ten 1. set získala poměrem 7:5. Ve druhém setu byl rozhodující brejk Katky na 5:3. V posledním gemu sice ještě Katka musela odvracet nějaké brejkboly, ale nakonec to dopodávala. :) Dneska se Katka utká s domácí Belgičankou Ysaline Bonaventure a jak napsala Katka na FB, zápas začne někdy po 16. hodině... Držím palce, Katko! :)

Takže včera měly moje favoritky vlastně stoprocentní bilanci... Dělají mi radost, holky! :)

Jo a ještě jsem chtěl pochválit queshe (abych do něj pořád jenom nerýpal), že si přidal Katku do oblíbených na FB... To mě opravdu příjemně překvapilo, když jsem to objevil na stránkách Katky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dodám, že když Katka vyhraje dostane se do top300 a bude 7 bodů od Jarmilky Gajdošové.
Reagovat
smazaný uživatel
No moc stručnej nejsi teda :))) Kdybys napsal jednou větou "Caro Petru upinkala" tak víme všichni o co jde :)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky! :) Tak snad to vyjde...
Reagovat
Mr.Pink
Caro měla kliku a kliku bude mít i proti Viktorce. :)
Tip 2:1 pro Caro
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tomu Montrealu a Kvit-Woz. Výsledek 3:6, 6:2, 6:3 vypadá celkem v pohodě, i když jeden set prohrála.
Já si, ale pamatuju dost jasně prohraný první set a na začátku druhého Petra dělala jednoduché chyby. Woz tak vyhrála servis čistou hrou a na returnu vedla 30:0. V té chvíli bylo Petře doslova do breku. Diváci to vycítili a začali hodně povzbuzovat Petru. Ta se dokázala sebrat a nakonec to otočila, až tam Woz běhala za Montrealem.
Takže za jasný zápas pro PEtru bych jej nepovažoval.

vývoj skore
http://www.flashscore.com/match/YXnjflNp/#point-by-point;2

https://www.youtube.com/watch?v=Wc2b9u2i5co
51:53 až 55:10
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, tak tvoje úžasné tipérské schopnosti jsem úplně zapomněl zmínit a to jsem si říkal, že zapomenout nesmím... :D

No jako klobouk dolů! :) Včera jsi tady tipoval, že Caro vyhraje 2:1 na sety a vyšlo to. Předtím jsi tipoval, že Ana prohraje proti Alizé taky 2:1 a bohužel to taky vyšlo... No, akorát jsi teda říkal, že Masha určitě postoupí přes Sloane. To teda bohužel nevyšlo... Ovšem přesné výsledky umíš tipovat parádně, to se musí nechat. :)

Takže janekdo, jestli chceš nějaký další zdroj, tak tady ho máš! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, na ten zápas v Montrealu si velmi dobře pamatuju. Byla tam i přestávka kvůli dešti... V prvním setu a možná ještě na začátku druhého byla Caro lepší, ale pak se nějak přehoupla půlnoc, Libor Basík (který to komentoval na Eurosportu) řekl něco v tom smyslu, že s novým dnem se Petře snad bude dařit lépe a Petra začala hrát opravdu líp... Takže ve výsledku za to vlastně může Basa. :D Ale ne, Libor je fajn... Právě na tento zápas mám jednu hezkou vzpomínku, protože Libor říkal někdy ze začátku přenosu, že Caro má v Čechách hodně fanoušků a dokonce má i takové, kteří jí fandí i v dnešním zápase proti Petře. A hned vzápětí dodal: "Viď, Monty." :D Takže se o mně vlastně dozvěděli všichni, co měli ten zápas puštěný... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt marod, samozřejmě, že je to pinkálistka. Samozřejmě jsem viděl na vlastní oči z hráčky z první stovky a proto říkám, že Wozniacki je hráčka, která hraje pasivně. Do konce kariéry už moc výše v žebříčku nevyleze, ale samozřejmě Li a Serena půjdou brzy do důchodu. Takové hráčky jako Bouchard nebo Robson ty můžou nakouknout do TOP10. Další pinkálistka Radwaňská aspoň hraje chytře a její tenis dává smysl. Mít její herní inteligenci Petra Kvitová, tak je opravdu tou světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
podle toho co pises tak jsi spise marod ty.

no comment proste :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím o tom, že bych byl marod. Já jsem zcela zdráv (to musím zaklepat)... :)
Reagovat
Mr.Pink
Wozniacki nehraje jen pasivně, umí i zaútočit. Hlavně forehandem po lajně. Nemůžeš se dívat jen na počet winnerů. Důležitý je také počet vynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne nejdulezitejsi je sledovat ty zapasy ;-) Jak Carol tak i Agy
Reagovat
Mr.Pink
Myslím, že ani to by nepomohlo :). Stejně by tvrdil, že hrají jen pasivně. Aktivně lze hrát i bez tvrdých úderů, ale to někteří uživatelé nikdy nepochopí.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je vlastne taky pravda. Pokud to nelita 150km/h tak je to nuda :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mr.Pink má tipařské schopnosti? :)))) Ty jsi s ním tady netrávil noce při zápasech Sam, to bys mluvil jinak :))))) A že mu zrovna tak blbej tip včera vyšel je pouhá náhoda, která samozřejmě přišla v naprosto nevhodnou dobu :)))
Reagovat
Mr.Pink
Proč se tu snažíš zničit mi tu dobrou tipařskou pověst? :). Sam jsem ti přece několikrát vysvětlil. Bylo to přání ne tip, chtělo se mi spát.
Reagovat
smazaný uživatel
Přání nepřání, mně se taky chtělo spát a kvůli tobě se to všechno protahovalo :))) a ten tvůj včerejší tip ti jen tak nezapomenu, zrovna u Petry :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto, že prohrála, sledovala jsem skore a fandila jsem. Zápas nikdo neviděl, tudíž naše komentáře mohou být velmi omezené. Po zápase s Erakovič jsem se obávala o Petřino první podání, prostě jí nejde a proč, to ví asi Petra sama. Že se zde vynoří nefanoušci Petry, kteří si libují ve vulgaritách , sprostých narážkách a trapnostech, s tím musíme počítat. Vždy to tak je, když Petra prohraje. Dál fandím a doufám v lepší zítřky, jinak to už nejde. Tak, Peťo, vzhůru do dalšího turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu tady dělat chytráka, protože tenis hraju jen rekreačně a nejsem žádný profík, takže nevím jak to chodí na okruhu, ale hraju vrcholově jiný sport a můj názor je, že Petra pokud nechce aby uplně zhasla tak by měla změnit trenéra. Kotyza jí už podle mého názoru nemá co předat a jeho přístup ke Kvítové je až příliš jemný... Když něko docela dlouhou dobu pravidelně vypadává v 1. 2. 3. kolech tak je něco špatně. Je jasné že za to z velké části trenér nemůže ale podle mě potřebuje prostě impulz. A jedna věc, která mi na Kvítové obrovským způsobem vadí je, že když vypadne pokaždé se začne vymlouvat na nějakou nemoc nebo kotníček atd. měla by taky být soudná a občas otevřeně uznat, že prostě hrála hrozně, vyházela se atd. my co ty zápasy sledujem a pak čteme její rozhovor o tom určitě víme své...
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale to s těma výmluvama je pěkná ptákovina.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s queshem a jeste se te zeptam. Jakej hrajes sport? Protoze menit trenera ve sportu kde jsi sam za sebe a menit trenera v kolektivnim tymu je strasne velky rozdil
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo je to rozdíl, ale princip je stejný když to týmu nejde tak je třeba impulz a to samé je i individuálním sportu, prostě něco změnit zkusit trošku upravit styl atd. Každý coach ti něco dá... A jinak reakce na ty výmluvy... neříkám že nemá problémy nebo tak ale to je v každém turnaji...
A neříkejte mi že pokaždé nemocná... "nemocnou" má akorát hlavu ;) např včera... break na 3:1 ve třetím setu a pak 5 gamu v řadě lost a krom jednoho všechny ku 15 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si nepamatuju ze by se na neco vymlouval v poslednich utkanich? Muzes dat odkaz?

Jinak princip to je stejnej ale u kolektivniho sportu se vzestup pak dela mnohem snaze. U individualniho to naopak muze vest k opacne strane
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si nepamatuju ze by se na neco vymlouval v poslednich utkanich? Muzes dat odkaz?

Jinak princip to je stejnej ale u kolektivniho sportu se vzestup pak dela mnohem snaze. U individualniho to naopak muze vest k opacne strane
Reagovat
smazaný uživatel
sry za dva prispevky...sekl se net
Reagovat
smazaný uživatel
No teda výživná debata snad víc, než jsem čekala :)) Quesh blázen, ti, co fandí by měli jít na léčení, Petra by měla jít prodávat spíš někam rohlíky do krámu než hrát tenis.. moc pěkné :)))) Sam taky vypadla, takže asi bych se na to fandění měla taky vykašlat a začít pořádně nadávat.
Reti - co jsi sakra dělal, že Simona vyhrála..? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
já už to radši nečtu a ani nemám chuť se do toho zapojit.. :) no, a zajímaly by mě ty podrobnosti, co se připravujou už od brzkého rána :) zdá se, že v ČTK zatím nic nevytvořili..
Reagovat
slacker
Vybiram ze statisitiky vcerejsi prohry věci které me nejvice zaujaly.
Uspesnost po prvním podani ve tretim setu: 29%
2+3 set: Ze 6 breakbolu jen jeden odvraceny.

Ma na to někdo nejaky názor, vysvetleni, obhajobu?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že máme jenom čísla a ne vizuální přehled o tom, co se skutečně na kurtu dělo - myslíš, že ti někdo dá relevantní odpověď?
Reagovat
slacker
Kdybych to videl, tak asi naprosto zurim :-) ... cisla jsou tragicka ale maskuji tu vcerejsi bidu. Takhle nevim kam do top10 největších porazek letošního roku tenhle zapas zaradit.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh ma pravdu. Nikdo nevi jak hrala Petra a nikdo nevi jak hrala Caro. Docela Caro podcenujes nato ze je byvala svetova jednicka.

Jinak souhlasim ze cisla jsou spatny ale jenom podle nich bych nesoudil
Reagovat
slacker
Jenze ja bych se chtel v tomto vlaknu pobavit prave a jen o tech cislech a vydedukovat co všechno se asi mohlo dit, takze replika
ze nikdo nic nevidel a mame jen cisla je trochu mimo.

Naprikald pochybuji ze treba tech 29% procent znamena ze Caro nutila Petu do dlohuych vymen. Ja z toho dedukuji ze ji to hrala primo na raketu a zkazila hned nasleduji ranu kdy se ji micky vracely pomalu dřív nez dokončila uder
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale ty nededukuješ, pouze spekuluješ.. Navíc dost zvláštně vzhledem k tomu, že Carolinina hra je postavená právě na tom dostat soupeřku do výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok to beru ale muzes zverejnit i ostatni statistiky zapasu? Winners/UE/uspesnost prvniho servu atd. ?
Reagovat
slacker
Bohuzel neumim dohledat statistiky vcetne W/UE.
Statistiky odehranych zapasu u prave probihajich turnaji jsou na oficialnim WTA Livescore (www.protennislive.com) pekne rozdelene po setech. W/UE se občas objevi na obrazovce u televiznich zapasu, ale kde se dále archivuji nevim.

3. set mela prvni service 54% (prechozi sety 56%) (Uspesnost 1. ale pouhych 5/17 tedy 29%, druhy 8/14 tedy 57%). Tohle je prave hodne netypicka věc a proto o ni chci mluvit.
Reagovat
slacker
A samozrejme korunovane 0/3 na breakpointy (druhy set 1/3, zato první set oba ubranene 2/2).
Reagovat
slacker
nezlob!

Tak první service (když se trefi) by hlavne nejake pinkani nemel pripustit (Esa, prime body, vitezne voleje) jako az ten druhy hrany na jistotu
Reagovat
smazaný uživatel
no statistiky to nejsou zrovna dobry ale na jednom zapasu (cislech z jednoho zapasu) s e neda zjistit prubeh toho odehraneho mice a uz vubec ne forma. Ja bych rekl ze spatne umistovala podani ale na druhou stranu zrovna Carol ma docela dobrej return tak to by tam urcite take mohlo hrat svou roli
Reagovat
patriks
zeptat diskutujích, proč se vyjadřují k urážlivým příspěvkům jiných diskutujících ? Vtip je v tom, že tyto příspěvky je třeba ignorovat a nereagovat na ně.
Reagovat
gigin
To máš určo pravdu, ale někdy je ta frustrace pro prohře svého koně tak obrovská, že se prostě kolikrát neudržíš, no :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak potom sa treba dat liecit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga vzdala zapas s Linou!?!?!? Nevite nahodou nekdo kvuli cemu :-( Tak jsem se na nej tesil. Aga jela jako stroj uz od Toronta a najednou todle :-(
Reagovat
dadaft
umřel jí dědeček, jela domů, nedá se nic dělat, taky jsem se těšil...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je smula. Samozrejme hlavne pro ni a uprimnou soustrast. Doufam ze ji to nejak nepoznamena na US Open jako treba Novaka, kterej byl trochu vykolejenej po tom umrti :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak prosimte nemohl bys hodit sem nejakej odkaz kde jsi se to dozvedel? Tady zatim nic nepisou a na internetu jsem take nic nenasel. Dik
Reagovat
dadaft
http://www.sport.pl/celebrities/1,83535,14446747,WTA_w_Cincinnati__Radwanska_wy
cofala_sie_z_turnieju_.html
Reagovat
smazaný uživatel
CINCINNATI (Reuters) - Fourth seed Agnieszka Radwanska of Poland withdrew from the Western and Southern Open for personal reasons on Thursday, sending defending champion Li Na of China through to the semi-finals.
Radwanska had earlier beaten Russian Elena Vesnina 6-0 6-2 to advance to the quarter-finals but withdrew from the tournament to attend her grandfather's funeral.
"I'm very sorry that I have to withdraw from the tournament. Unfortunately, my grand-dad passed away last Sunday," said Radwanska in a statement.
"The funeral is going to be Saturday and I need to be there.
"I am disappointed to not continue with the tournament, especially because of my form so far this week.
"It was a difficult decision, but I need to be go home and be with my family."
Reagovat
deLaFere
Na tomto servru se mi líbí, že většina diskusí má úroveň a je kultivovaná, vždy je z toho cítit opravdový zájem o tenis a většinou i slušná znalost tenisu, bohužel i sem občas dorazí lidé, kteří prostě nechápou co to je diskuze na úrovni. Často s queshem nesouhlasím a většinou jen čtu a nepřispívám, ale quesh je prostě velký fanda Petry a to k tomu patří, bez něho by to tu bylo prázdnější. Za to jistí lidé by tu nechyběli vůbec. A ještě, moc se mi líbí příspěvky od LukasH, rád je čtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za zastání..
Reagovat
dadaft
souhlas.
Reagovat
gerd
každý normální fanda tenisu to vidí jak to z Kvitovou vypadá a jak je přímo ubohá! že to nevidí pár zoufalých pitomců na TP na věci nic nemění!co by chtěli? aby po jejích výkonech lidi kvičeli radostí?to můžou akorát tak oni..blbci
Reagovat
smazaný uživatel
v zivote jsem se uz naucil, ze se nemam divit tomu, kdyz se hlupak chova hloupe. uz to od nej proste tak nejak cekam.

ty me ale, gerde, stejne vzdycky dokazes prekvapit:)
Reagovat
deLaFere
Rozhodně jsou mi sympatičtější ty "zoufalí pitomci" než takhle agresivní a arogantní jednání, i když sám mám k těm "zoufalým pitomcům" občas výhrady.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, je ich tu dost, ktori presli od zdraveho fandenia k chorobnemu...potrebuju sa liecit...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ,to máš tak.Pokud tady budeš pět chválu na tu slečnu co se do ni dostal Štěpec,pak bude vše v pořádku.Ale jen se trochu zmíníš o její hře která je ostatně v současný době hrozná,jsi nepřítel č.1 a takový quesh,no to je opravdový exot.Od Katovic mimo Wimbledonu nedokázala vyhrát víc jak dvě utkání po sobě a proto je také tam kde je a bude to horší.
Reagovat
LukasH
A on to tu někdo popírá, že je na tom teď blbě? Vždyť jsem to říkal sám, že letos málokdy vyhrála 3 utkání po sobě.
Ale o co jde vám? Aby jsme jí tu shazovali jako vy? Nevím, proč sem tedy chodíte, když to tak máte. Hlavně, že nejste ubohý vy a všechno se vám v životě vždycky dařilo tak, jak jste chtěli.
Reagovat
PetaM
Vy tady pořád omíláte, do koho se dostal Štěpec ... To mu tak závidíte, že dostal Martinu, Nicole a Petru (o které se to ale NEVÍ). Vy musíte mít velkou závist a malé sebevědomí (a nebo že by malé bylo něco jiného, než sebevědomí ... Bůh ví ...)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Martinu Štěpci závidím. Ale asi bych s ní taky moc dlouho nevydržel :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se nám ten diskus rozbíhá,stačí vhodné téma a hned je veselejc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jeste k Petre. Zapas jsem nesledovala teda ani v cislech. Ale souhlasim s prispevky nize, kde se pise, ze je to v hlave Petry. Nejsem psycholog, takze nevim jestli to je sebevedomi, ale jestli nejakeho ma tak by se na to meli zamerit, protoze je to kolorit polsednich mesicu....prohravat vyhrane zapasy.
Je to skoda, protoze na tech predchozich zapasech bylo videt, ze kondice je lepsi i podani slapalo, ale to je vsechno naprd kdyz to pak souperce daruje z jakyhokoliv duvodu.
Reagovat
gerd
Kvitová má asi okolo sebe houf ctitelů kteří na ni nedají šáhnout,ale to jí houno pomůže!v čem se vy troubová zlepšila? akorát v tom že si místo mladého šoustálka našla zkušeného šoustáka "skokana"!jinak v ničem! hlava pořád skopová,údery mimo kurt i 3 metry(!!!)prostě žádný pokrok!trenér stejný,zavalitá postava stejná,prostě je k smíchu! ale její nadšenci na TP se jí klanějí jak osli místo aby se ji snažili kritikou vyburcovat! zkrátka oslové na entou
Reagovat
PetaM
Za to ty jsi výkvět inteligence ... Prý kritikou vyburcovat :D :D :D Ty asi žiješ ve svém malém světě, kde tě všichni poslouchají na slovo :D Ty si snad myslíš, že to tady Petra čte? A že nějaká kritika tady jí snad pomůže? Proboha, sám bych to tady nečetl. Někteří kritici si prostě myslí, že pokud sportovec nebude dělat všechno podle jejich názoru, tak že nikdy nebude dobrý ... Bože, to Ego ... Už by to chtělo sejít zpátky na zem. Jinak se může stát, že tě někdo brzo shodí .. A to bude bolet.
Reagovat
smazaný uživatel
A o co jde tobe, ze se tu do vsech navazis?!
Reagovat
PetaM
Jde mu to, aby Petra hrála přesně, jak on říká a bude světovou jedničkou ... Sorry, budu se opakovat, ale proč s takovým přístupem nejsi světovou jedničkou ty? Nebo snad jsi? ... Novaku, jsi to ty??? :D :D :D :D
Reagovat
gerd
ty trdlo ale Kvitová reprezentuje i naší republiku! a potom si ve světě myslí že jsou všichni blbci jak ona nebo ty! tobě se ty osle líbí jak poslední 2 roky hraje?potom máš velmi maličké nároky-trdlo hloupé
Reagovat
deLaFere
Velmi vtipná konverzace :-)
Reagovat
dadaft
nesnáším pátou cenovou jako jsi ty gerde.

ale člověk by se měl držet svých zásad - nelez do diskuse pod článek o prohře Petry, takže sbohem.
Reagovat
PetaM
A co já s tím asi tak zmůžu? Hraje za sebe, mě do toho nic není. Pokud jsou lidé inteligentní, ví, že hraje za sebe. A co si o mě na základně jiných myslí, je mi jedno. Upřímně, celý okruh o Petře říká, že je hodná, upřímná a laskavá. Takže pokud si tohle budou myslet i o mě (protože jsem také Čech, jako ona, tak budu rád). Mimochodem, o Tomášovi si dost lidí myslí, že namyšlený arogantní blbec. S tím se asi zrovna ty ztotožňuješ, viď? ...
Reagovat
smazaný uživatel
Odkud si prisel? Jses uplne mimo...
Petra hraje hlavne sama za sebe, za CR hraje maximalne na Fed Cupu.
Reagovat
dadaft
P.S. a jsem skutečně rád, že mou vlast reprezentuje někdo jako Petra Kvitová a ne ty, gerde.
(ty na to, zaplať pánbůh, nikdy nebudeš mít, osle)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimte udelej mi radost a emigruj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by potreboval udelat stejnou zmenu jako udelala Zuzana Hejnova
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sázkař jsem naprosto spokojen. Na první set Kvit, to je jas. A pak za 6.5 jsem nakoupil Woz :DDD
Reagovat
Roger_Federer
Koupil jsem na Betfairu za 7,3 a nejaky blazen tam chvilku nabizel dokonce 7,9 ..po prvnim setu
Reagovat
smazaný uživatel
spravne, Kvitova je zlata bana, len tak dalej :D ...ja som vcera chytil Rogera za 7 kurz :)
Reagovat
patriks
já tohle zkusil v Torontu se Stosur...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li je v semifinále,Aga nenastoupí, umřel jí dědeček :-(
Jinak k Petře, jsem přesvědčená, že je to v hlavě. I ten pohyb byl v minulých zápasech lepší než předtím, údery tam taky má, ale ta psychika je zřejmě v háji a to dělá strašně moc :-((( Jestli jí to nebaví/nemá motivaci/osobní problémy, těžko říct. Jestli se tohle někdy zlepší, netuším, vleče se to pořád dokola. Potřebovala by nějak nakopnout, ale musí to přijít od ní samé.
Reagovat
gerd
nakopnout by potřebovala---do řiti
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát s Wozniacki, to už je vážně bída... doufám, že se Péťa konečně sebere alespoň na US Open...
Reagovat
smazaný uživatel
Stepanek odcerpava po nociach energiu :)
Reagovat
gerd
když tu čtu některé blbce typu--quesh--tak si říkám že s tímto národem to s kopce přímo letí! proboha co chceš na Kvitové pořád obhajovat? šoustával jsi či co? nejhorší propad u tenistky první desítky za posledních x roků?Kotyza a nejlepší trenér? jdi se vycpat joudo přiblblý! sedí na lavce jak přihlouplý jelimánek a kde nic tu nic.Kvitová by udělala dobře kdyby následovala Bartoli--i když ta tak ubohá jak Kvitová rozhodně nebyla!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ostudu našemu národu dělají leda takoví gerdi jako ty.
Reagovat
LukasH
Jaký blbce? Tak sem nechoď, ne? Jednoduchý. Nikdo jí tu neobhajuje, jestli sis nevšim, akorát jí tu nikdo neshazuje (což je ti asi divný).
Těžko může bejt Kvitová ubožejší než Bartoli, když má víc titulů a je o 6 let mladší. Sám jseš jouda.
Reagovat
gerd
tebe když si tady přečtu tak se za tebe i stydím jaký jsi blb! a přímo korunovaný! ty asi žiješ jenom u tohoto portálu a psaní blbostí je tvůj život! nevíš že sa sá jít na procházku do přírody prostě píšeš,píšeš,píšeš!prostě korunovaný blb pod značkou-quesh
Reagovat
smazaný uživatel
gerde, že ty sis zase zapomněl vzít prášek?
Reagovat
deLaFere
Kotyza s tímhle nezmůže nic a dobře to ví, když přitvrdí, tak podle mého názoru vše jen zhorší. Dlouhou dobu jsem uvažoval, zda by Petře prospěla změna trenéra a dlouhou dobu jsem byl spíše pro, ale stále více dospívám k názoru, že (jak jsem psal níže) je potřeba hlavně kvalitní psycholog a intenzivní spolupráce, je mi kolikrát Kotyzy líto, protože dívat se na tohle musí být strašný. Občas se divím, že nerezignuje sám. Myslím, že ten problém je hluboko v Petřině osobnosti a otázka zní jestli a za jak dlouho půjde vyřešit.
Reagovat
gerd
Kotyza nemůže přitvrdit protože to za a)neumí,za b)má strach o fleka
Reagovat
smazaný uživatel
a Kvitova sa strapnuje dalej... :)
Reagovat
PetaM
Nebudu se k tomu radši vyjadřovat. Na druhou stranu, vypadla jsi s hráčkou Top 10, né nějakou, kterou nikdo nezná a která je okolo 100. místa .. Takže ... Pokrok :D :D No nic, New Haven čeká Petro .. Vím, že dva stejné tituly ty nerada, ale překonej se :D :D :D Hodně štěstí do dalších bojů :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím,ale ty mi připadáš jako totální cvok.Není tady na těchto stránkách většího omezence než jsi ty.Ale ty za to asi nemůžeš,vypadá to na leknutí a prudký pád při porodu.
Reagovat
smazaný uživatel
wtf??
Reagovat
deLaFere
Co takhle, že bys šel urážet někam jinam?
Reagovat
smazaný uživatel
Starej se o sebe .
Reagovat
slacker
Souhlas, je to zdejsi nejvetsi omezenec
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko, o tuhle trofej se dělíš ty s Gerdem a Kanadou.
Reagovat
slacker
Slaby a naprosto predvidatelny. Jen kopej okolo sebe blbecku
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to snadno radí - vyměň trenéra, jenže za koho? V Česku lepšího než Kotyzy zřejmě není, Navrátilová je spíš zbožné přání některých fanoušků nemající reálné základy a zahraniční trenér taky nemusí být zrovna výhra..

Petra teď vyměnila kondičního trenéra, takže evidentně cítí, že je něco špatně, a chce s tím něco dělat. A já bych tomu šanci dal. Samozřejmě, na místě jsou úvahy o aktivnějším zapojení všech členů jejího týmu, případně jeho rozšíření, zejména o fyzioterapeuta, to jsou všechno věci, nad kterými by se Petra měla zamyslet a které, pokud je zrealizuje správně, pro ni ve finále budou znamenat větší změnu, než by byla prostá výměna kouče.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím u tebe posun.
Reagovat
smazaný uživatel
No posun.. stejný názor tu prezentuju už dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho si nejsem vědom. Před pár měsíci jsi tvrdil, že je Petra na tom líp než loni, tedy (mezi řádky) tým pracuje dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho si zas nejsem vědom já.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba tohle

z 8.5:
"Od: quesh Re: Misa
Petra se trápila dneska, ale že by se trápila dlouhodobě, takový pocit opravdu nemám."

z 2.7
Od: quesh Re: Tommr
Petra pod Kotyzou nestagnuje, pokroky v její hře jsou zcela evidentní....

A dál už nemusím hledat
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že tato tvrzení jsou v zásadním rozporu s tím, co jsem napsal teď, ale asi máš pravdu, určitý progres tam je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Zakopalová opustila Kralerta se kterým se posunula a docela dobře zlepšila ale pochybuju že by Kvitové vyhovoval.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
O zásadním rozporu nepíšu...

Jináč, já mám radost aspoň z Petřiny fyzičky. Ta se dala relativně snadno zlepšit a pořád nic, až teď po Wimblasu.
Hlavu "opravit" bude daleko těžší, ale snad se to podaří.

Nezapomínal bych na Petřino zdraví. To je podle mého faktor, který jí hodně sráží. A pak se kolikrát trápí s i odst horšími hráčkami. Kdo si zkusil běhat s kapesníkem přes pusu, ten ví jak je náročné ten běh udýchat. A nejvíc se její astma projevuje u servu, technicky nejtěžšího úderu. Tam musí být člověk v optimálním rozpoložení. No Petra nejen díky hlavě není.
Reagovat
Jan
Co říkáš zní rozumně. Když Petřin tým zvedne svoji úroveň a víc se zapojí do přípravy Petry a její větší podpory při samotných zápasech, mohlo by to pomoct a k něčemu vést. S výměnou trenéra to nemusí být jen tak, viz Šarapová v poslední době.
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad prvně, kdy jsme se my dva na něčem shodli :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja myslim, že by to mela na nejaky čas povesit na hřebik, stejne jako Vajdiška..vyčistit si hlavu, užit si, pak se třeba vratit.
Reagovat
LukasH
Hele to je blbost. Odejít a vrátit se - není nic těžšího. Potvrdí to všichni, co byli zranení a vraceli se. Vždyť jak dlouho se vracela Šarapka a to je hráčka s tak silnou vůlí. Zrovna ona teď chvíli nehrála (od Wimbledonu), hned prohrála se Sloane a sama řekla, že je to tím, že teď dýl nehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, návrat mezi elitu po pauze je vždycky náročný a u tenisu to platí dvojnásob.
Reagovat
LukasH
Taky jsem šel po 2. setu spát, ráno se podíval a vidím výsledek.
Ach jo. Tolik jsem se těšil na zápas s Vikou.
A teď dokonce čtu, že ve 3. setu vedla 3:1.
Přiznám se, je mi z toho smutno a hlavně už malinko přestávám věřit. Doufal jsem ve zlepšení teď po těch dvou bezvadných zápasech, ovšem Petra je opět tam, kde byla, s tvrdým tréninkem, který (podle jejích slov) před Amerikou podstoupila.
Tvrdila, že pracovali na podání, na tom, aby nekazila, udržela se dýl ve výměnách...
Sám jsem říkal, že tenis je těžkej a Petra určitě chce, ale je vidět, že je prostě něco špatně, protože ze starý Petry zbylo pramálo. Vždyť vést ve třetím setu 3:1 a nedotáhnout? Kdyby se to stalo výjimečně, ale letos je to téměř pravidlem. Vždyť dřív dokázala otáčet téměř prohrané zápasy. Dneska prohrává téměř vyhrané. Zdá se mi, že to, co bývala dříve její dominance, je dneska největší slabina.
Myslím, že by měla zkusit vyměnit Kotyzu. Vím, říká se to pořád, je to omletý, ale měla by to aspoň zkusit. Třeba by to nepomohlo, ale připadá mi že to na její poměry nemůže teď být horší. A zdůrazňuju - na její poměry
Reagovat
Paseka
Jednoznačně nový trenér- nový impuls !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vy vsichni delate jako by Petra dneska hrala proti nejaky hracce za TOP30. Nezapominejte ze Caro je svetovou desitkou a byvalou svetovou jednickou a rozhodne tenis hrat umi. Tim samozrejme nechci Petru nejak obhajovat ale nikdo ten zapas bohuzel nevidel tak nemuzeme soudit vykon (prohru) Petry.

Zmena trenera mi neprijde resenim (minimalne ne ted pred TM). Sposuta hrace po zmene trenera se treba jeste vice zacala propadat, takze take zalezi na okolnostech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vést 3:1 a nedotáhnout, to v tenise není zas tak neobvyklé, stává se to i chlapům, takže označit tohle za "téměř vyhrané", to se fakt nedá.
Reagovat
deLaFere
Bojím se, že se jedná o psychosomatický problém. Prostě ta psychika nepracuje správně a obávám se, že to vychází z její osobnosti. Přes to vlak nejede. Není schopná stavět na pozitivním. Odehraje jeden dva špičkové zápasy a nedokáže z nich čerpat, jako kdyby nebyly. Viděl jsem celý turnaj v Dubaji. Tam to vypadalo velice dobře, ale ona z toho to sebevědomí prostě nedokáže nasát. Neustále jak ve smyčce padá do stále stejných vnitřních procesů a výsledek je tohle. Myslím, že změna trenéra nic nevyřeší, chce to kvalitního psychologa, který bude stále k dispozici a bude s ní intenzivně pracovat. Byla by jí obrovská škoda.
Reagovat
LukasH
Ale vždyť já vím. Jenom jsem narážel na to, že letos takhle prohravá moc často. Dřív naopak skoro prohraný zápasy otáčela.
Jasně, můžeš říct, že jí to v Americe kromě loňska nikdy nešlo, ale letos to nešlo skoro nikde. Hlavně mi ani nepřijde, že by záleželo na tom, kde hraje. Stejným způsobem prohrála v Austrálii, v Evropě na antuce, v Eastbourne na trávě.
Navíc, neoznačil bych to za téměř vyhraný, pokud by hrála s nějakou ranařkou. Ale s Caroline? Ta jí nemá absolutně čím překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím, že letos těch porážek v podobném stylu bylo až moc a taky bych v tom neviděl jenom astma. Petra má prostě letos, a vlastně nejen letos, problém s nedostatkem sebevědomí, což je trochu začarovaný kruh..
Nicméně za jasně vyhraný bych zápas za stavu 3:1 rozhodně neoznačil, ať už hraje kdokoliv proti komukoliv..
Reagovat
LukasH
No ale právě s Caroline...já jsem Petře proti ní věřil víc než proti nějaký neznámý. Nejde o to s kým prohrála, ale že je zase ve statistice 55% úspěšnost 1. servisu a 7 DF. Nevynucený chyby tam nejsou, ale předpokládám, že jich taky bylo požehnaně.
Až Petra prohraje s Errani, taky můžeš říct, že prohrála se světovou šestkou a že vlastně by s ní papírově měla prohrát. Jde o to , že s ní vždycky zametla kurt, s Caroline třeba nikdy ne tak jednoznačně, ale v pohodě jí vždycky přehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...tak vidim ze beres jenom h2h...dobre posledni tri zapasy sice Petra s Caro vyhrala ale vsechny byly dost vyrovnane, navic posledni zapas byl v Dubaji kde Petra mela jednoznacne mnohem lepsi formu nez ma vpodstate od Dubaje. Navic nezapominej take nato ze Caro jde od Easburne nahoru s formou a jak rikam byvala svetova jednicka. V Torontu mozna vypadla v prvnim kole ale s Cirsteovou ktera hrala zivotni turnaj a porazila take Petru. Navic vysledkem 5-7 7-6 6-4 a to uz svedci o hodne vyrovnanem zapase + Cirstea hraje podobny styl jako Petra. Nejak uz si to dohromady doufam spojite a nebude furt urcovat jenom podle 1-2 roky sterho h2h :-) Samozrejme jsem fandil Petre ale nevyslo. Tak se ted musi soustredit na US Open.

Monty25: Gratuluju tobe i Caro.
Reagovat
LukasH
Já si prostě jen myslel, že Petra bude teď v Americe mít lepší formu.
To, co říkáš, je sice pravda, ale prostě nevěřím, že by Caroline Petru nějak víc zatlačila. Možná hodně uběhala, hodně Petře vracela a když se dostaly do delších výměn, tak Petra vyhazovala.
S Cirsteou to sice bylo vyrovnaný, ale ona taky hodně chybovala, k poražení rozhodně byla.
Hlavně ale o Caro až tolik nejde. Jak říkám, znepokojuje mě to, že Petra tak chybuje. Když třeba prohrála s Flipkens ve Wimblu, hodně lidí jí tu kritizovalo a zrovna já si myslím, že ten zápas špatnej nebyl. Tam si Petra držela podání, bojovala. Teď je to zas tam, kde to bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
To si take nemyslim ze ji Caro nejak zatlacila nebo tak ale otom jsme nemluvili. Ja jsem jen navazoval nato, ze ty vysledky predtim absolutne nic nevypovidaly o forme nebo stylu hry obou akterek. Petra to CF ve Wimblu nehrala vubec spatne ale bohuzel tam na konci zapracovala trochu hlava a zkazila dulezite mice. Naopak jsem ve Wimblu videl jeji zlepsenou hru a take jsem doufal ze na Betonech to bude lepsi. A jeste trochu doufam v dobry vysledek na US Open, protoze neprohrava s nejakyma hodne spatnyma souperkama. Akorat ji vice pracuje ta hlava nez je zvykla a vsude vidi ty minule prohry
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu souhlasit, že Petra vždycky v pohodě přehrála Caro. Stačí se podívat na jejich vzájemné zápasy (odkaz níž)... Třeba v roce 2010 (kde už Petra šla nahoru a byla po semifinále Wimbledonu) vyhrála Caro nad Petrou pro ni velmi důležitý zápas v Pekingu, protože díky tomu se poprvé stala světovou jedničkou. :)
http://www.wtatennis.com/head2head/player1/12631/player2/13403

O dalších vyrovnaných zápasech jsem už taky mluvil... Když počítám i Hopman Cup (který ve statistikách na WTA není), tak z posledních čtyř vzájemných zápasů se hrály tři tříseťáky.

Freedom: Díky! :)
Reagovat
Reti64
Před turnajem v Madridu na antuce, už je to relativně dávno, první květnový týden roku 2011, měla Petra 2743 bodů a na žebříčku byla tehdy 18. Po vítězství v Madridu se posunula na 10.místo se ziskem 3673 bodů. Co následovalo, vědí dobře nejen její fanoušci:-) Rok 2011 ukončila Petra na 2. místě žebříčku když se ziskem 7370 bodů ztrácela na tehdy první Caro pouhých 115 bodů. Na konci roku 2012 měla Péťa 5085 bodů, před začátkem letošního amerického turné 4385 bodů. V aktuálním žebříčku, po včerejší prohře právě s Caro, už má "jen" 3440 bodů, tedy o 3930 bodů méně, než před necelými dvaceti měsíci. Příští týden obhajuje titul z New Havenu, tedy dalších 470 bodů...Fundovaní znalci a fandové Petry, kde je vlastně ta pravá příčina??
Reagovat
petrulinka
Nemyslíš, že kdybychom to my, fandové Petry věděli, že bychom s tím něco neudělali? Nebo, že kdyby to věděla Petra, že by s tím taky něco neudělala? Jak už jsem psala níže, mně prostě přijde, že jí chybí sebevědomí, a pokud vyhrává, tak se najednou toho zalekne a zápas prohraje. Ale proč to tak je? To fakt netuším a ani ostatní její fandové to nevědí. Možná, že v tom památném roce 2011 ji nikdo moc pořádně neznal, byla mladinká, nikdo od ní nic nečekal, nečetla o sobě hnusné komentáře, nemusela chodit na nějaké večírky a do televizních pořadů, byla v klidu. Jenže teď má možná pocit, že to svým fanouškům dluží, aby pořád vyhrávala, je starší, více nad vším přemýšlí a to ji podle mě hodně brzdí. Ale to je fakt jen můj názor a moje pocity. Ráda bych jí pomohla, ale bohužel netuším jak
Reagovat
Reti64
No, já fakt nechci přilévat olej do ohně, ale někdy mám takový dojem, že už jí ten tenis a vše co je s tím spojené, ani tolik nebaví jako dříve. Možná po tom roce 2011, kdy dosáhla neuvěřitelných úspěchů a splnění svých snů, přišlo uspokojení a s tím spojená ztráta motivace. A najednou jí asi trochu ujel vlak...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli si na letošek naplánovala vyhrát grand slam, tak motivaci má, toho bych se nebál.
Reagovat
LukasH
Petra nám teď celej letošek vykompenzuje tím, že vyhraje US open.:-D:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by byla bomba! ;-))
Reagovat
Paseka
Petra je poslední dobou tragédka. Začala prohrávat s hráčkama, se kterýma předtím nikdy neprohrávala. Navíc těch utkání, ve kterých stačilo jen doservírovat zápas, je nějak strašně moc.A hlavně s kým.....
Snad se jí podaří z toho dostat. Bohužel vypadne v nejbližší době z Tpo 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypadne..
Reagovat
petrulinka
Podívej, já jako její fanynka až tak neřeším, jestli vypadne nebo nevypadne z TOP10, mně spíše leží v hlavě PROČ??? Proč takto prohrává už téměř vyhrané zápasy. Ono se to stává u hráček, které hrají s lepšími, třeba se Serenou, jenže pak se ta lepší hráčka vzpamatuje a vyhraje. Kdežto tady by měla být Petra tou lepší hráčkou a takový dobře rozehraný zápas vyhrát. To by s ní měl její tým řešit, proč se tak děje?
Reagovat
Paseka
Přesné propočty nemám, ale myslím, že ano. Ted obhajuje semi a příští týden vítezství v New H. a pak 4.kolo US O. Takže to vypadá, že s největší pravděpodobností ano.
Reagovat
smazaný uživatel
A jsou v těch tvých propočtech i obhajoby ostatních?
Reagovat
Paseka
Jej, to je pravda !!! Já tvrdím, že je nejlepší změnit trenéra !!!! Kotyza už jí evidentně nemá co dát a ona se tomu brání. Ale pokud tak neudělá, půjde to s ní ještě víc ke dnu.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, změnit trenéra, ale za koho? Hlavně proboha nevytahuj Navrátilovou, ta není trenér.
Reagovat
Paseka
Vždyt říkám, že nemám přesné propočty a taky nikdo dopředu neví, co obhájí ostatní. Ale pokud bude Petra hrát takto, tak je jasné každému, že vypadne. Když ne za měsíc, tak za dva. Ale to není podstatné. Podstatné je její hra..A ta je špatná.
Reagovat
petrulinka
Víš, já si zase nemyslím, že by změna trenéra něco pomohla. Možná, že by tím dostala nový impuls, nevím. Já si spíše myslím, že Petra umí hrát a to naprosto skvěle, jenže to, co umí, neumí prostě na tom kurtu prodat. A podle toho, jak se v poslední době zalekne u téměř vyhraného zápasu, mně přijde, že jí chybí sebevědomí. Jako by se zalekla, že vede a najednou jí to nejde. Takže otázka je, jestli by nějaký případný nový trenér toto uměl vysvětlit a dostatečně ji nabudit. Taková Serena prohlásila, že je nejlepší, což je pravda a ona si to řekne, když jde na kurt a vyhrává, protože prostě nejlepší je. Myslím si, že Petra by si to v klidu mohla říkat taky, ale z nějakého důvodu si nevěří. Přitom už jsem kolikrát slyšela říkat i zahraniční komentátory, že má Petra po Serene nejlepší údery, ale opět je to o tom, že to na kurtu neumí prodat.
Reagovat
LukasH
Já si tedy myslím, že by změna Petře pomohla. Už jen proto, že by se podle mě potřebovala Petra úplně začít znovu. Připadá mi, že se nemá od čeho odpíchnout. Do Ameriky přijela natěšená, první dvě soupeřky smetla, říkali jsme, že je to skvělý, že zhubla, líp se hejbe, že je snad největší krize pryč a ouha - po dvou zápasech je tam, kde byla. Kromě Dubaje letos nevyhrála 3 zápasy po sobě. Jo, WImbledon, ale tam měla obrovský štěstí, že se to s Makarovovou přerušilo, protože to směřovalo k podobnýmu konci.
Problém je možná v sebevědomí, ale možná i ve změně taktiky. Petra totiž neumí přepnout na ten záchrannej typ tenisu, když jí nefunguje ten její. Tak jak to umí Serena. Ta když jí nejdou dělobuchy, tak ale do toho radši nemlátí. I podání. Pokud jí nejde první, druhý dává mírný, ale hodně technický. Ty Petřiny dvojchyby jsou taky kapitola sama pro sebe. Říkám si, když jí ten servis nejde, ať podává druhý jako Errani.
To, co jsem napsal, by právě mohl změnit novej trenér. Ono by totiž stačilo pár zápasů, který by Petra vyhrála třeba jinak (tím myslím právě třeba změnou taktiky) a sebevědomí by mohlo zase přijít.
Reagovat
Paseka
Jednoznačně !! Trenér není jen o tom tenise samotném, ale i o psychice hráče.I tu hlavu hráče musí držet trenér a v tomto případě je jasné, že Kotyza už je out. Škoda, že to nevidí Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, on jí v zápasech radí dobře a umí ji podpořit, čili svoji funkci víceméně zvládá. Pokud se týká Petřina dlouhodobého nedostatku sebedůvěry, tak to je spíš otázka intenzivnější spolupráce s psychologem.
Reagovat
petrulinka
v noci jsem se probudila, koukla na score a Petra zrovna vedla 3:2 a podávala. Tak jsem si říkala super, to bude v pohodě. No a ráno jsem myslela, že mě klepne. Tak jsem se těšila na zápas s Vikou. Musím říct, že všechny, kdo seděli a sledovali live score, tak obdivuju, jsem ráda, že jsem šla raději spát. To už fakt snad ani nejde komentovat. Vůbec nechápu, proč hráčka s takovým talentem, ho tak marní. A obdivuju Kotyzu, že to s ní vydrží. Já už bych Petře řekla, ať si najde někoho jiného. Takže letos to na TM opravdu nevidím. Potom můžou někteří nadávat na Tomáše, že nepatří mezi špičku apod. Ale Tomáš má vyrovnané výkony, drží se už 3 roky v TOP10 a je radost se na jeho zápasy dívat. Kdežto dívat se na Petřiny zápasy je horor jen pro silné povahy. A to říkám jako její fanynka při plném vědomí. Kdyby člověk věděl, co za tím je, že není v poslední době schopná zahrát za sebou alespoň 3 vítězné zápasy, tak by jí pomohl, ale tak nám nezbývá, než doufat, že snad jednou....
Reagovat
smazaný uživatel
Ve třetím setu určitě Petra nemohla vést 3:2 a podávat..

Já pořád pevně doufám, že to Petra zlomí a posune se zpátky tam, kam patří, příkladem může být právě ten Tomáš. Jemu taky strašně dlouho trvalo, než se propracoval tam, kde je teď. Není to zas tak dávno, kdy na tom byl stejně, ne-li hůř než Petra.
Reagovat
petrulinka
A ty někde vidíš napsáno ve třetím setu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím, ale přišlo mi to logičtější než v prvním.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo no, co naplat, včera holt Caro měla jednou štěstí, no. Snad to příště bude lepší.
Reagovat
petrulinka
Ty víš, že s tebou obvykle souhlasím a Petře fandím. Ale tentokrát si dovolím nesouhlasit. Výhra Caro určitě nebyla o štěstí, spíše o příšerné hře Petry, i když jsem to neviděla. Ale pokud vyhrála Caro 5 gamů v řadě, tak to určitě o štěstí není. Myslím, že dobře všichni víme, že konečný výsledek vždy závisí na Petře. A velký důvod, proč jsem věřila ve výhru byl i ten, že nehrála ve velkém horku, ale večer a ani to jí nepomohlo. Takže nepředpokládám, že v tom byly problémy s astmatem.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro je zrovna ten typ hráčky, co proti Petře nemá moc co nabídnout, nemůže ji přehrát. Jediná její šance je, že se Petra vyhází, což se teď bohužel stalo. Takže ano, měla štěstí, protože se Petra vyházela. Ale je pravda, že by se takhle vyhazovat neměla.
Reagovat
Vojtaakk
Štěstí znamená, že se stane něco, co není moc pravěpodobné. Bohužel to, že se Petra vyhází, není v posledních měsících štestí, naopak je to spíše pravidlem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist