Kvitová: Už jsem vůbec nemusela hrát. A teď předvádím vynikající tenis

26. 1. 2019, 15:11
Aktuality 13
Petra Kvitová toužila stát se šampionkou Australian Open a být světovou jedničkou. Prohra ve finále v Melbourne s Japonkou Naomi Ósakaovou ji bolela, jinak byl ale úvodní grandslam letošní sezony pro dvojnásobnou vítězku Wimbledonu velkým osobním vítězstvím.
Profily hráčů
Petra Kvitová (@ j48tennis.net)

Po třísetové porážce s Ósakaovou byla smutná. "Samozřejmě to bolí hodně," přitakala a doplnila: "Chtěla jsem získat trofej, ale já jsem vyhrála už předloni."

Po vážném zranění z prosince 2016 hrozilo, že už nikdy nevezme raketu do ruky. Sama mluví o 'druhé kariéře' a v Melbourne se po zápasech několikrát dojala, když postupovala turnajem a uvědomovala si, že se vrátila na vrchol.

"Nemůžu tomu uvěřit, že jsem hrála grandslamové finále," řekla Kvitová divákům při vyhlášení po prohře s Ósakaovou 6-7 7-5 4-6. Už předtím na lavičce plakala, i při projevu se jí párkrát zlomil hlas a pomohlo jí až obecenstvo aplausem.

"Prošla jsem si mnoha obdobími a ne vždycky skvělými," vyprávěla později na tiskové konferenci. "Jak už jsem říkala, nevěděla jsem, jestli budu ještě někdy držet raketu v ruce. A držím, což je skvělé," řekla osmadvacetiletá tenistka.

V Austrálii vyhrála na úvod sezony turnaj v Sydney, v Melbourne prošla do finále bez ztráty setu a soupeřky ničila tradičně útočnou hrou. "Cítím se skvěle. Hraju vynikající tenis. Ani jsem si nedokázala představit, že zase budu takovou hráčkou," konstatovala.

Před rokem Kvitová vypadla na Australian Open hned v prvním kole. Tentokrát došla až do boje o titul. "Tenis je krásný sport a jsem ráda, že ho hraju. Mívám propady, ale doufám, že jich bude míň než vrcholů. Rok začal skvěle," hodnotila.

Po Australian Open by se měla Kvitová přesunout do Petrohradu, kde loni získala titul a letos je nejvýše nasazenou hráčkou. Pak se očekává, že bude v nominaci kapitána Petra Pály na 1. kolo Fed Cupu proti Rumunsku 9. a 10. února v Ostravě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Hlídám trofej :-))

https://i.ibb.co/JpncbX1/ao26012019trofej.jpg
Reagovat
LukasH
Petru by tohle mohlo posílit na další GS. Pokud vyhrává běžně přes rok turnaje, tak na ty hráčky má a tohle finále nebyla náhoda. Spíš možná na to teď tak kouká, jak se dlouho nemohla dostat přes první 3 kola. Fakt zajimavej stav. Karolína se do QF dostává téměř pravidelně. Kdyby to takhle měla Petra, může si říct..nevyšlo to teď, vyjde to příště..
Jestli se tedy Petře tímto povedlo ten blok odstranit, pak je veliká naděje, že na GS uspěje.
Reagovat
PetaM
Já si myslím, že "nejhorší" GS má za sebou. :D Paradoxně.

Na RG jí to loni šlo, ale Kontaveit prostě vytáhla nejlepší tenis v sezóně. Letos by to mohlo jít mnohem dále.

Ve Wimbledonu by to MĚLO jít o dost dále :D :D

A na USO se uvidí, kolik bude mít energie, ale tak strašné teplo na USO jako v Austrálii není a ta vlhkost už jí podle mě ani tolik neomezuje ...
Reagovat
bIbec
chtělo by to, aby vyhrála všecky tři ty GS zbývající. Možná jeden nechat tý Káje, ale dva určitě vyhrát. Tolik talentu, třicítka na krku. Je potřeba to nějak dohonit už hergot.
Reagovat
PetaM
Jako chtělo by to celkově už do konce sezóny neprohrát no :D :D A pokud prohrát, tak na malých turnajích :D :D

Pokud Petra zůstane pozitivní, tak šance na velké tituly určitě přijdou. Doufám, že jí tohle finále, až odezní zklamání, nakopne pořádně :D
Reagovat
PetaM
Jako chtělo by to celkově už do konce sezóny neprohrát no :D :D A pokud prohrát, tak na malých turnajích :D :D

Pokud Petra zůstane pozitivní, tak šance na velké tituly určitě přijdou. Doufám, že jí tohle finále, až odezní zklamání, nakopne pořádně :D
Reagovat
PetaM
Jasné, aj 4x by to tu mohlo být :D :D :D
Reagovat
Torn
Ideálně by to chtělo, aby Kája udělala haluz na FO a vyhrála ho. Nevim proč, ale myslim si, že jestli vyhraje nějaké GS, bude to AO nebo FO. :D
Reagovat
Fandina
Pořád to probírám v hlavě a myslím si, že prohra dneska byla hlavně proto, že Petra nebyla až tak útočná, jako tady v minulých zápasech. Neurčovala tempo hry a proto to tak dopadlo. Finále je super a držím palce do Petro(y)hradu :-)). Pojď!!!
Reagovat
Jan
Kdyby jela v módu Robocop, tak Naomi porazí. Ale dnes to nebyla ona.
Reagovat
Jan
Nebo jí to Naomi nedovolila.
Reagovat
Carloss
Naomi jí to moc nedovolila. Nedá se nic dělat.
Reagovat
Pavlis
Petra špatně podávala. Naomi jí skvěle četla hru. Jakmile měla Peti 0-15 v gamu, byla pod tlakem, čímž o to hůře servírovala. Je škoda, že Petře nepomohl zisk druhého setu, přičemž šla první podávat. Bez servisu to prostě bylo těžké, ačkoli v posledním setu jej neudržela jen jednou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist