Kvitová ustála krizi i 48 chyb a jde přes Suárezovou do 3. kola

19. 1. 2012, 06:41
Aktuality 75
AUSTRALIAN OPEN ženy - Petra Kvitová se na zápas 2. kola Australian Open zřejmě moc dobře nevyspala. Česká tenistka se dlouho trápila a na kurtu se hledala, i přes 48 nevynucených chyb však Španělku Carlu Suárezovou udolala ve třech setech a udržela se ve hře o titul i o post světové jedničky.
Petra Kvitová

Nikoliv smršť vítězných úderů, ale silná vůle a srdce bojovnice. Právě to dnes poslalo Petru Kvitovou do 3. kola Australian Open. Česká tenistka v duelu se Španělkou Carlou Suárezovou Navarrovou spáchala 48 nevynucených chyb a v rozhodujcím setu prohrávala 0-2, pak se však dokázala vyhecovat k obratu a vydřela vítězství 6-2 2-6 6-4. I takové zápasy musí šampionky umět vyhrávat.

Čtvrtek v Melbourne:

Hradecká ani Záhlavová-Strýcová nepřekvapily

Wimbledonská vítězka Kvitová v prvním setu využívala slabšího druhého servisu Španělky. Returny ji tlačila do obrany a i když už měla na kontě 15 errorů, dva brejky k zisku sady stačily.

Petra Kvitová Ve výměnách ale byla nepřesná, nepohybovala se nejlépe, což se projevilo ve druhém setu. Dvakrát přišla o podání, podruhé dokonce čistou hrou a set ztratila 2-6. 58. hráčka světa Suárezová se rozehrála a byla nebezpečná jednoručným bekhendem. "Hrála dobře, skoro nekazila a měnila rytmus. Musela jsem být soustředěná," řekla po zápase Kvitová. 

Jednadvacetiletá rodačka z Fulneku se nezvykle dostávala do obrany, výraz ve tváři nevěštil nic dobrého a tempo výměn diktovala Španělka. Po třetí ztrátě podání prohrávala 0-2, ale trpělivostí i větším důrazem překvapení nepřipustila. Po několika povedených winnerech, kterých v zápase zaznamenala celkem 31, se vyhecovala svým typickým zapištěním a vývoj sady ziskem čtyř her v řadě otočila. Postup už si uniknout nenechala a duel uzavřela po hodině a 50 minutách při prvním mečbolu. 

Vrátit se do tempa bylo těžké
"Začátek byl v pohodě, ale pak jsem udělala hodně a mnoho chyb. Ve druhém setu jsem vypadla z rytmu a ve třetím se bylo těžké do něj vrátit. Ale jsem ráda, že jsem to ve třetím setu zvládla a otočila," oddechla si Kvitová na kurtu.

Carla Suárezová-Navarrová"Ona (Suárezová) hrála opravdu dobře. Ale očekávala jsem to, protože ona podobné zápasy umí. Favorizované soupeřky už několikrát porazila (pozn. například před třemi lety v Melbourne skolila Venus Williamsovou). U ní nikdy nevíte, co od ní můžete čekat," řekla Kvitová na adresu čtvrtfinalistky Australian Open 2009 a French Open 2008., kterou porazila i ve třetím vzájemném souboji.

Loňská čtvrtfinalistka Kvitová se tak stále drží ve hře o druhý grandslamový titul a také post světové jedničky, o který v Melbourne usilují ještě tři další tenistky. Na Wozniackou se tlačí i Azarenková a Šarapovová. "Ten krok, který jsem v loňském roce udělala, byl opravdu veliký. Je pravda, že teď se mnou všichni počítají jako s favoritkou na titul," přiznala světová dvojka Kvitová.

Ve 3.kole se utká s Marií Kirilenkovou, se kterou prohrála před třemi lety ve Wimbledonu, loni na podzim ji však smetla ve finále Fed Cupu. Ruska dnes zdolala 6-4 1-6 6-2 Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou. 

Z devíti Češek se tak do 3. kola Australian Open dostaly jen dvě. Už včera uspěla Iveta Benešová, jež bude o osmifinále hrát v pátek proti Rusce Bratčikovové. Dnes se se soutěží rozloučily Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová, které nestačily na favorizované soupeřky Zvonarevovou a Serenu Williamsovou.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky českých tenistek (19. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Suárezová (Šp.) 6-2 2-6 6-4
Zvonarevová (7-Rus.) - Hradecká (ČR) 6-1 7-6(3)
S.Williamsová (12-USA) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-0 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadal vs. Lukas > Tak asi Rafa co...:)
Roger vs. Ivo > Tak asi Roger:)
Tomas vs. Kevin > Tohle bude krute, ale verim ze Tomas postoupi.
Isner vs. Lopez > Tak dlouhej John bude rad, kdyz na ten kurt potom predeslem vystupu dojde. Neznam nejak jeho zdravotni stav. Takze budu predpokladat, ze opet po maratone, podobne jak ve W. odpadne a postoupi Lopez.
Alejandro vs. Philipp > Alejandro prekvapil slusne, bude to jeho turnaj, jeste jedno kolo da a Philippa vyradi:)
Wawrinka vs. Almagro > No jasnych 5:1 H2H pro Wawrocha, takze si ted tipnu schvalne opacne, ze Almagro prekvapi a po druhe s nim vyhraje.
Alex vs. Bernard > S tim davem Australanu v zadech, postup Tomic:)
Yen-Hsun Lu vs. Potro > DelPo pujde dal.
Reagovat
VlS
Wozniacki, Caroline Niculescu, Monica postoupí Niculescu,
Protože hraje podobně vyčůraně jako Karolína, ale přece jen si pro winery chodí víc, a má lepší servis.

Jankovic, Jelena McHale, Christina postoupí Jankovic
Sice bych fandil spíš Chris ( kde nejsem vyloženě něčí fanda, fandím vždycky outsiderům) , ale vše mluví pro Jelenu

Hantuchova, Daniela Clijsters, Kim postoupí Hantuchova
Zde vítězí opět fandovství nad rozumem a statistikou, pome Danka

Li, Na Medina Garrigues, Anabel postoupí Li Na
Protože vyhraje Li Na

Azarenka, Victoria Barthel, Mona postoupí Azarenka
Není co dodat

Benesova, Iveta Bratchikova, Nina postoupí Benešová
Věřím, že to Iveta dá

Goerges, Julia Oprandi, Romina postoupí Oprandi
Asi by měla vyhrát Julie, ale nějaký překvapení by se mělo stát

Radwanska, Agnieszka Voskoboeva, Galina postoupí Radwaňska
Myslím, že to Aga nepustí, chce být No 1, jak se nechala slyšet.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že chci tvou tipovačku. Bez ní by to nebylo ono. :D Dneska to ohodnotím stručně... Doufám, že se v tom prvním zápase pleteš, stejně jako včera s Anou. :) Vice věříme oba a jinak bych přál postup Julii a Ivetě. V ostatních zápasech ať vyhrajou lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím s Montym. Caro musí dál a čas Agy ještě nenadešel.
Reagovat
smazaný uživatel
1/ Caroline to tentokrát ještě dá, konec bude v osmifinále.
2/ Souhlas
3/ Bylo by to hezké, ale je to jen v rovině sci-fi
4/ Souhlas
5/ Souhlas, ale už to nebude 6:1 a 6:0
6/ Mám obavy, že tohle zrovna Iveta nedá
7/ Tady vyhraje Julia
8/ Souhlas

Tak to máme 50 na 50 % :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Take zkusim:)

Karolina vs Monika > velmi tezke tipovat, ale spis verim v postup Karoliny. Dlouho s ni nehrala, ale vzdy ji porazila. Tipuji tedy Karol

Jelena vs. Christina > verim vic Jelene a z toho vyplyva i tip. Jelena

Daniela vs. Kim > No ja si tipuji, ze Kim to zvladne a pujde dal.

Li vs Anabel > Li se na tomto povrchu dari. Nemam o ni pochyb.

Viktoria vs. Mona > Mona je talentovana, to jo, mozna i trosku potrapi, ale Viktorie pujde dal.

Iveta vs. Nina > Iveta je v laufu. Tak snad na te vlne zustane:)

Julia vs. Romina > Urcite Julia. Na betone ji udelala s porehledem, tadu na AO to zopakuje.

Agnieszka vs. Galina > Agu mam velmi rad, ale pokud predvede ten svuj tenis prvnich dvou kol, tak se do dalsiho kola nepodiva. S Galinou uz hrala a vyhrala s prehledem, ale dost davno a na antuce. Aga mela v 1. kole haluz, Bethanie ji nasazela za zapas 81 winneru! a v prubehu se amaricanka zranila, do te doby si s ni delala co chtela a na kurte byla jen jedna hracka. Mlada argentinka ji nemohla proverit. Kdybych ji nemel rad, tak rikam Galina jak nic. Takze doufam, ze to bude jinak a Aga postoupi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se nudíte, tak vyzkoušejte tohle... Měl jsem 9 bodů z deseti. :)
http://aktualne.centrum.cz/sportplus/grafika/2012/01/19/stiny-australian-open-poznate-kterym-hvezdam-patri/

Jinak mě zaujal tento článek. Jsem rád, že na idnesu konečně píšou o holkách v souvislosti s jejich tenisovým umem. :) Ale chudák Masha na tiskovce... To už snad není možné, na co se ty mediální m***y ptají. :D
http://sport.idnes.cz/blondyny-radi-sarapovova-a-azarenkova-v-melbourne-ztratily-jen-dve-hry-13v-/tenis.aspx?c=A120119_125201_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, taky 9 z 10. Poslední otázka samozřejmě špatně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase měl špatně Djokovice. Myslel jsem si, že je to Tipsarevic. :D
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Maria, odpovídat na takové otázky..
Reagovat
freeteepek
Tady je pěkný příspěvek do diskuse:-)
http://blogs.tennis.com/thewrap/2012/01/i-was-hectic.html
Reagovat
VlS
Pěknej článek, dík ya upozornění. A stojí za to, projít si i diskusi. Musím s pokorou uznat pravdu Rib níže. Hlavní motiv debaty k uvedenému článku tam je - ta je úžasná, jak se dokázala zvednout a vyhrát, my tady víc nadáváme na to, jak ji to nešlo.
No, taky se učíme.
Reagovat
Fandina
ne každý nadává, není důvod. Petra vyhrála a to je podstatné.
Reagovat
VlS
Určitě ne každej, myslel jsem celkovýho ducha diskuse.
Reagovat
rib
Což takhle že byste vynechali obšírné diskuse o tom, jaké má Petra mezery a prostě jí fandili? Nápadně se mi několik účastníků diskuse podobá Piotrovi Wozniacki, ten když Caro prohrávala v Istanbulu a pak jí měřili tlak, přiběhl, měl dlouhou řeč o tom, co vše Caro nedělá a co by měla, pak na ni dvakrát naléhal větami typu "slyšíš co ti říkám? posloucháš mě vůbec?" no a pak se Caro rozložila úplně... Ještě že nejste Petřini koučové :-)))))))))
Reagovat
Fandina
jsou tu pořád. Proč by nebyli? Viz můj příspěvek úplně dole. Fandit někomu, když se daří není žádné umění. Fandím pořád, i když se zrovna nevítězí. Důležité je vyhrát a to se povedlo. Takže příště Petro jen tak dál ......... Vyhraješ ........
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska už se asi nedočkám článku se všemi výsledky, tak to napíšu sem. :D Trochu jsem ponocoval a byla to dobrá volba... Napřed jsem viděl postup Mashy, která hrála opravdu skvěle. Po zranění ani stopy, všechno jí vycházelo a moc jí to slušelo - prostě radost pohledět. :) Její soupeřka byla ještě taková nezkušená. Přiznám se, že jsem ji viděl poprvé. Tak třeba v budoucnu budu jméno Hampton vídat častěji... Hned po skončení pozápasového rozhovoru s Mashou jsem viděl, jak Ana vítězně ukončila svoje utkání s Míšou. Všechny moje oblíbené tenistky jsou ve 3. kole, mám velkou radost! :) Vzápětí jsem přepnul na hokej, který skončil taky na výbornou. Capitals vyhráli 3:0 na ledě Montrealu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta tvoje radost je fakt nakažlivá :)) jo, Marii to slušelo, koukala jsem chvíli, víc nebylo
třeba, byla to jasná záležitost.
Reagovat
VlS
Monty, podívej se na web AO, tam je máš.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost z každého vítězství. :) V dnešním tenise není slabých soupeřek a nikdo se nedá podcenit. Podle mě je třeba mít radost i ze zdánlivě snadné a očekávané výhry. Samozřejmě bych si přál, aby to tak pokračovalo i v dalším kole. Věřím svým favoritkám, ale zároveň respektuju sílu soupeřek, která je zápas od zápasu větší... Jo, Mashe to sluší vždycky. :) Vika má na letošním AO taky pěkné oblečení a ještě jsem ji za to nepochválil, tak to teď musím napravit. Caro je v oranžové krásná, ale nejvíc se mi líbily její šaty z loňského AO a hlavně z US Open 2010. Ana je taky v oranžovém a všiml jsem si, že stejné šaty mají taky Sorana s Danielou. Ono je těch "dvojčat" mezi tenistkami víc, jak dokládá tahle fotka, kterou dala Vika na twitter. :) http://yfrog.com/ntweunnfj
Reagovat
smazaný uživatel
O to nejde, už jsem ty výsledky viděl na teletextu a livesportu. Jenom chci, abych přispíval k tématu, protože tenhle článek je hlavně o českých tenistkách a já píšu o někom jiném... Ale na tom asi nezáleží. :)
Reagovat
VlS
Tak já tam hodím tipovačku na zítra, chceš:-)
Reagovat
Fandina
líbí se mi, jak hodnotíš šatičky. Ale Vika je hezká holka, ovšem v těch kalhotech co teď hraje se mi tedy vůbec nelíbí ...... na rozdíl od Tebe.... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co si pamatuju, tak Maria má vždycky šatičky originální a mám dojem, že si je i navrhuje, máš pravdu, víc tenistek má na letošním AO stejný šaty, taky jsem si všimla :-)
Mně by to asi vadilo, kdybych si u sítě podávala ruku s někým, kdo má stejný oblečení :-)
Souhlasím s Fandinou, Vice to taky podle mě letos moc nesluší..líbila se mi v bílé, už nevím, kde to bylo..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je zábavné, že se jinak o módu vůbec nezajímám, ale oblečení tenistek si vždycky všímám. :D Masha a Vika jsou podle mě krásné úplně ve všem. :) Caro sluší barvičky, ale i černá a bílá. Ana hraje poslední dobou hodně v červené, oranžové, fialové nebo modré, ale mně se nejvíc líbila asi tady (A0 2010). :) http://www.etoday.ru/uploads/2010/01/21/australian_open_2010_ana_ivanovic_serbia2.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Masha je módní ikona tenisu. :) Vika v bílém? Tak asi ve Wimbledonu. :D Jak říkám, Vice to sluší ve všem. :) A co se týče těch stejných šatů, tak je to hodně o sponzorovi. Ale myslím, že to dělá spíš Adidas než Nike. Třeba Ana s Danielou mají docela často stejné oblečení.
Reagovat
Fandina
Mimo jiné na tenise je moc pěkné to oblečení a to nejen šatičky u holek ale i oblečení u kluku. Například Monfiels u mě boduje s trikem bez rukávů, ukazuje svaly. Jinak ty jeho barvy jsou na mě až moc pestré, včetně bot. Pěkně se oblíká i Nadal. Jinak u holek mi pochopitelně chybí Venuše, krajky, flitry atd. Pokud se týká krasavic, tak samozřejmě jsou nádherné ve všem, ale na oblečení také moc záleží. Určitě vede Maša, Caro ale také Daniela Hantuchová, naše Iveta Benešová mívá také slušivé oblečky. Je na co se dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Ivetu jsem během letošního AO už taky chválil. :) Venus a její modely určitě chybí. Ale Serena má občas taky zajímavý model, třeba modrá ji podle mě sluší nejvíc... Co se týče chlapů a oblečení, tak si vybavuju hlavně Agassiho zamlada a jeho extravaganci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Napsala jsi to hezky, mně se třeba z žen ještě líbí oblečení Sereny, protože se svojí postavou to asi nemá lehký se hýbat na kurtu, a ještě při tom nějak v šatech vypadat, ale ví, jak zakrýt nedostatky a udělat z nich přednost, navíc její větší prsa má vkusně v těch šatech, asi všitá podprsenka.
Na Petře mi docela vadí, že si neumí říct o takový střih šatiček, který by jí to bříško trochu stáhly, ona nosí sukýnku a tílko, něco jako Safina svýho času, jenže tam nejde nic skrýt.
Ale jinak je to samozřejmě jen její věc, ale možná by jí v tomto směru změna prospěla :-)
Reagovat
Fandina
Petra má kolem sebe samé chlapi a ty mají jiná měřítka na tenis. Ona má krásné nohy jako srna, zadeček a sukynky jí sluší a pokud se týká přilehavých trik, tak by měla zvolit volnější střich, nebo nějaký střich, členění, aby jí neobepínaly, pak vypadá špekatější než ve skutečnosti je. Jinak mívá také hezké hadry a kombinace. Nebojí se vzít triko bez rukávů a to je dobře, má štíhlé dlouhé ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, má krásný nohy a vůbec se mi jako ženská líbí, nechápu, proč ji někteří pořád kritizují za vzhled.
Tak jasně, každýmu se líbí něco jinýho, ale Petra není žádná ošklivka.
Reagovat
smazaný uživatel
Aktuální triko bez rukávů je OK. To fialový s rukávem bylo něco otřesnýho. Koukněte někde na ten hranatý pekáčový výstřih.
Reagovat
gerd
Nejsem až takový specialista na tenis(hrál jsem závodně stolní tenis)ale taky nad Kvitovou kroutím hlavou!A nejde mě o všelijaké kecy jako proč by a nač by!Ale o základní věci!Kvitová udělá dobrý úder,vletí k síti a?-úder kazí!Z vyložené pozice!Anebo ho dá soupeřce,která zkroušeně čeká v rohu přímo na raketu!?Přece musí mít nějaké periferní vidění,či ne?Přirovnal bych to k fotbalu kdy útočník který je sám před prázdnou brankou tak balon střelí na rohový praporek!Ale přes to všechno Kvitové fandím a přeji si aby došla co nejvýš!Ale musí na sobě ještě moc a moc pracovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen malá poznámka, přirovnání s čutálistou pokulhává :-) Čutálista má na vyřešení dané situace asi tak 1000x delší čas.
Reagovat
gerd
blbost na entou!!!je to úplně stejné!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
VlS
Nesouhlasím s tebou, v tomhle má Petra rezervy. Už to dělá trochu míň, ale dělá to, jasnej míč přímo nahraje na prohoz, kde to chce citovku dá dělo do autu a obráceně, ale není toho zase tak moc. Času máš na kopnutí do míče stejně jako na úder raketou, v tom rozdíl není. Občas to prostě hlava nestíhá, ale lepší se to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já neříkám, že Petra nemá tyto rezervy, jasně že má. Ale nevím jestli znám nějaký pomalejší sport než fotbal, jo vlastně golf :-)))
Ale moje poznámka byla ovlivně moji averzi k tomuto sportu způsobenou nikoli až tak fotbalem samotným, ale speciálně našimi čutálisty. To nemůžu popřít. :-)
Reagovat
VlS
A tak to jo, já taky nemám fotbal rád a jeho upřednostňování v televizi mě vyvolává křeče. Nechápu, proč se přenáší britská liga, německá, španělská a za chvíli tam bude i liga USA a soustroví v pacifiku. Ale jsou ještě horší sporty - voiz kulečník (jak se na to může někdo dívat fakt nechápu) šipky a úplnej gól roku mě připravil Eurosport přenosy stolního fotbalu. Čekám, kdy začnou přenosy MS v Babě a schovce.:-((
Reagovat
freeteepek
je taky baseball. Nebo spíš nejnudnější sport, kde hrají většinu času jen 2 hráči, zatímco ostatní postávají okolo a třeba přežvykují žvýkačku. Na velkém stadionu jsou ti u míčku tak malí, že není skoro nic vidět. Jen obrovská tabule s ukazatelem skóre.
Reagovat
smazaný uživatel
já teda předpokládám, a ve fotbale to většinou bývá podobné, že neproměnění jasné příležitosti na zisk fifteenu je způsobem krátkodobou ztrátou koncentrace, prostě si petra už myslí, že má míček v kapse a odflákne úder, nebo se nesoustředí, myslí na další servis nebo return nebo co já vím, techniku úderů má na to aby nevyhazovala jednoduché míčky do autu a periferní vidění musí mít za ty roky na kurtu témež zautomatizované
Reagovat
freeteepek
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/Draws/2009/901.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se zdá, že čím kvalitnějšího soupeře peta má, tím líp hraje (viz finále turnaje mistryň s Vikou, to hrála neskutečně), zřejmě je to tím že proti nim se více koncentruje a ví že musí hrát na 100% a naopak čím horší soupeř to je tím častěji se dostatečně nekoncentruje, ví že nemusí hrát zase tolik naplno může se šetřit a pak vznikají ty pitomý chyby pak je frustrovaná, nasraná, sází to do autů nebo do sítě.. ale zdá se mi že se zlepšila rok nazpět by tento zápas prohrála ani by nevěděla jak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je celkem uletovy zaver zapasu. Ti dva tam jeste neco vyvedou...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zmatkař, asi by neškodil psycholog.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě se Petra cítí být moc pod tlakem tento turnaj a to ji svazuje. Stále se učí být mezi top tenistkami. Už v prvním kole, i když výsledek se může zdát jasný, nehrála vůbec tak, jaký je její naturel. Dushevina se vyloženě porazila sama, Suarez už byla těžší oříšek, ale bohu dík to ještě stačilo. Tenis je strašně moc o psychice a já jenom doufám, že se to po tomto zápase v Petře zase zlomilo, což se dozvíme brzy. Pozitivní je, že Petra zápas otočila a dotáhla ho do vítězného konce a také skutečnost, že opravdu stačí v jejím případě jeden zápas a bude hrát tak, jak ji známe.. anebo taky ne. Každopádně pokud chce Petra turnaj vyhrát, už by měla zase začít, protože teďka už začne přituhovat.
Reagovat
freeteepek
Dobře, že tady máme odborníka. A nemyslím to zle. Sám tenis moc nehraju a nad výkony Petry častou kroutím hlavou. Jsem rád, že mohu slyšet názor profíka. Souhlasím s tebou. Už jsem tady psal níže:"na Petru již tradičně ve 2.setu přišla krize". Myslím, že tahle soupeřka už vyhrála velké zápasy, a i když to z jejího řebříčkového postavení není zřejmé, dnes měla svůj den a hrála dobře. Petra pochopitelně cítí tlak vyplývající z role velké favoritky, což jí nesedí. Ta Suarez měla před zápasem kurz 11:1. Myslím, že když se Petra dostane přes tyhle velké outsiderky z prvních kol turnajů a utká se s nějakou rivalkou z top hráček, bude hrát lépe. A ona v podstatě musí, jestli chce vyhrát turnaj:-) Je to dané také tím, že např. hru Viky zná velmi dobře, sedí jí a po 3 výhrách v řadě si na ni věří. Hrají podobný styl. Tahle Španělka byla trochu atypická, dlouho spolu nehrály a když se k tomu připočte ten tlak...Rovněž souhlasím s Terez, že se Petra mentálně zlepšila a ještě před rokem by ten zápas prohrála.
Reagovat
Fandina
se počítá. Opět zápas plný zvratů. Začátek pohoda, konec dobrý. Petra samozřejmě gratuluji. Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze dnes to byla opet ukazkova Petrina klasicka krize druheho setu. Je az k nevire, jak ji par nepovedenejch micu dokaze takhle rozhodit. Ja jen doufam, ze z toho co nejdriv vyroste. Buh vi, jestli by tenhle breakdown ustala v nadchazejicim zapase s Kirilenkovou, na kterej si asi budu muset koupit nejakou farmaceutickou prevenci proti infarktu.
Reagovat
VlS
Tak bohužel. Podávala ve třetím setu na postup, ale klasicky začala být zbrklá a vyházela se sama. Pak to prostě už nedotáhla. Hlava prohrála, nohy a ruce byly OK.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, pač duel se Serenou mohl být parádní...
Reagovat
VlS
Tak v druhým zachránila na poslední chvilku kanára a projela ho 1:6, tak to jsem zvědavej na konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem až závěr druhého a konec třetího. hrála mizrně. Plno nevynucených chyb, máli winnerů, takovou spoupeřku by měla přejet o parník. Ale zas nepřekvapilo mě to.

Petra to v sobě má, když jí to sedne je k nezastavení, ale letošní rok ji zastihnul v ne příliš dobré formě.

Viděl jsem prakticky všechny její zápasy v této sezoně a bohužel musím říct, že média její hře hodně přidávají.

Na Hopmanu trápení s Pironkovou i Wozniackou, v prvním i s Bratoli.

V Sydney málem vypadla už s Dulgheru, pak přejela Hantuchovou a opět mizérie s Lii (od druhého setu).

Na AO se rychle oklepala ze začátku s Dushevina, ale dnes už Suarez naprosto trpělivě využívala nepřesnosti Petry.

Snad se rychle dá do kupy, protože s takovou bude útok na post jedničky hodně hodně těžký.
Reagovat
Carloss
kopíruju sem jeden zajímavej názor z sikuze pod článkem na idnes.

ve druhém setu se stala opět ta samá věc...

...Petra vyhodila nalitej balon a prohrávala 0 - 15. Pak už mi bylo jasný co přijde, protože se to stává skoro každej zápas. Obvykle se to skládá z těchto částí: dvojchyba, vyhozenej jednoduchej volej, těsnej aut v situaci, kdy soupeřka je mimo kurt na druhé straně... Začne se na sebe vztekat a začíná proces řízené sebedestrukce, kdy si sama sníží sebevědomí natolik, že pak chodí po kurtě jako hromádka neštěstí. Dneska to naštěstí vyšlo, že se z toho dokázala vyškrábat, ale měla by na tom zapracovat. Neztrácet koncentraci po snadno vyhraném 1. setu, a pak nedělat vědu z toho, že se jí něco nepovede a hrát dál svojí hru. Něco jako Vika, ta ať udělá sebevětší koninu, tak nehne ani brvou a jde dál...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas !
Reagovat
rib
ach vy moudří kritici, hlavně že víte, co je třeba :-))))))))))
Reagovat
vendulkabendulka
Naprosto presne, souhlas
Reagovat
freeteepek
Petra potřebuje pár míčů pokazit, aby mohla praštit raketou o zem a zabrat. Viz její letošní zápasy. V zápase s Li Na jí to bohužel nepomohlo, jinak to zabírá. To, že na ni přijde ve druhém setu vždy krize, je jiná věc.Formu nemůže mít sportovec věčně.A Petra za posledních 24 zápasů prohrála jen 2x, což je fantastické.Ted např. vyhrála, i když formu nemá.Stabilita přijde příští rok, letos to ještě bude nevyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
S kým souhlas? S kritiky nebo s rib ? :-)
Reagovat
vendulkabendulka
S Chlupata.noha. Bohuzel tady ta diskuse je tak pitoma, ze se neda poznat na co clovek reaguje
Reagovat
rib
jj, nervy, ale zvládla to moc dobře :-) Aspoň se Petra zocelí, a konečně se začne povzbuzovat :-))) POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
takový nervy hnedka po ránu..
Reagovat
VlS
No klasika, Petra v prvních kolech skoro vždycky hraje špatně, ale za poslední rok se naučila vyhrát, i když hraje špatně. Ale už by to chtělo se chytit, Makiri (myslím, že postoupí) je lepší než Karlička.
Reagovat
freeteepek
Mluvíš mi z duše. Naučila se vyhrávat i když musí víc bojovat sama se sebou, než se soupeřkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf.
Reagovat
vendulkabendulka
Dneska to za moc nestalo. Petra byla nemastna neslana, za cely zapas nic nemymyslela. Snad brzy chytne jiskru, protoze s timhle tenisem nehrozi ani ctvrtfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se po celý zápas velice trápila, skoro nic jí nevycházelo, nemohla se opřít ani o servis! Ještě že její soupeřka šla v průběhu 3.setu s výkonností dolů, zvláště v samotném závěru zápasu a darovala trápící se Petře vítězství! Jsem moc rád, že to Petra dokázala uhrát a snad ji toto vítězství zase postaví na nohy a začne hrát svůj tenis!! Hodně štěstí ve 3. kole! A gratuluju k dnešnímu vítězství! :)
Reagovat
freeteepek
Zatímco v prvním setu byla Petra nekompromisní, ve druhém, jak již se stává tradicí, na ni přišla krize. Zatímco ona povolila, soupeřka se chytla. Ta Španělka vrátila skoro všechno. A ničila Petru federerovským bekhendem jednoruč. S Petrou to vážně bylo nahnuté. Naštěstí se vzpamatovala včas.
Teda ošklivější tenistku, než Surarez-Navarro, jsem už dlouho neviděl. Vypadala jako opice, ale šlo jí to. Všechna čest.
Petra bohužel stále neumí změkčit hru, ubrat na riziku, když to tam přestane padat. Ani servisem si nepomáhala, tak jako jindy. Naštěstí ale fungoval až do konce. Ta levácká zatáčka jí dnes zachránila postup. Troufám si tvrdit, že být pravačkou, tenhle zápas by prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi Suarez Navarro viděl v poprvý v životě?
Reagovat
smazaný uživatel
ale i přes ten vzhled je Suarez jednou z mých oblíbených hráček...ten její bekhend je super...Kvitová to měla hodně nahnuté, ve třetím setu až i raketou házela, ale naštěstí to nakonec díky bojovnosti zvládla... problém byl asi v tom, že nedokázala ukončit výměnu, protože byla občas ve špatné pozici, naopak, když byla v obraně, tak zahrála pár úžasných úderů, kterými výměnu rozhodla a zachránila se tak...řekl bych, že to byla slušná hra od hráčky, která měla krizi...základní údery jí podržely, byly rychlé, ikdyž hrála delší výměny, než jsme zvyklí...v dalších kolech ovšem bude potřeba hrát lépe...
Reagovat
smazaný uživatel
Hurá.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný zápas to teda nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak nebyl. rozbila ju drsně.
Reagovat
VlS
Á, další Monty 25 :-), ale na český straně - vítej
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, já zásadně nepoužívám slova typu "rozbila". :D Spíš bych napsal: Jak nebyl? Holky se snažily. :)
Reagovat
VlS
To máš pravdu :-DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist