Kvitová: Snažím se hrát tak, jak jsem hrála dříve

20. 6. 2017, 21:00
Aktuality 15
Petra Kvitová hraje tento týden v Birminghamu svůj druhý turnaj po návratu na okruh WTA. Svou letošní premiéru na zeleném pažitu bývalá světová dvojka s přehledem zvládla a po výhře rozdávala úsměvy nejen na kurtu, ale i na tiskové konferenci. Miluju soutěžení, boj a adrenalin v průběhu zápasů a jsem opravdu šťastná, že mohu všechny ty emoce znovu naplno prožívat, přiznala česká hráčka po dnešním utkání.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová se po prosincovém přepadení v jejím bytě, kdy jí neznámý pachatel pořezal levou ruku, na kurty vrátila na letošním French Open, kde odehrála svůj první letošní zápas. Svou letošní premiéru a neočekávaný dřívější návrat oslavila vítězstvím nad Julií Boserupovou. Další výhru sice v Paříži nepřidala, nicméně i tak mohla slavit. Ruka vydržela veškerou zátěž, a i když stále není úplně stoprocentní, dvojnásobná wimbledonská vítězka může naplno naskočit na tenisový kolotoč.

Své první letošní vystoupení na trávě se rozhodla absolvovat v Birminghamu, kde zároveň podstupuje jako divoká karta generálku před oblíbeným Wimbledonem, kde v letech 2011 a 2014 triumfovala. Návrat na nejoblíbenější povrch se Kvitové vydařil. V dnešním utkání prvního kola nedala šanci krajance Tereze Smitkové.

"Byl to můj první letošní zápas na trávě a já si myslím, že se mi celkem vydařil," konstatovala po své letošní premiéře na zeleném pažitu Kvitová. "Dobře jsem podávala a hrála solidně od základní čáry. Tereza také dobře podávala, ale mně to dnes opravdu sedlo. Dobře jsem trefovala míče a dařilo se mi i na returnu. Jsem moc ráda, že jsem to takhle zvládla."

"Jsem šťastná, že jsem zpět na tour. Paříž byla prvním krokem, ale teď jsem na trávě, a to je pro mě vždy nejlepší část roku. Miluju hru na trávě, užívám si ji a těším se na každý další zápas. Všichni o mně ví, že je to můj nejoblíbenější povrch. Na trávě jsem dosáhla svých dvou nejlepších výsledků, takže není co řešit. Děkuji pořadatelům místního turnaje, že tu můžu být. Hodně to pro mě znamená, protože po tak dlouhé pauze potřebuju ty zápas jako sůl. Ty jsou pro mě teď úplně nejdůležitější," prohlásila aktuálně 16. hráčka žebříčku WTA a vzápětí všechny ujistila, že její levá ruka je v pořádku. "Je na tom dobře. Velmi dobře," smála se Kvitová. "Snad to bylo poznat i v zápase."

"Řekla bych, že se od Paříže skoro nic nezměnilo. Vše probíhá i nadále tak, jak to bylo před French Open. Po Paříži jsme nějakou dobu trénovali na tvrdém povrchu a pak až tady v Birminghamu na trávě. Změna povrchu se v té hře hodně odráží, takže chvíli trvalo, než si ruka zvykla, ale pak vše probíhalo bez komplikací. Dá se říct, že se ten režim moc nezměnil. Dál jsme střídali dny, kdy jsem trénovala, a dny, kdy jsem rehabilitovala. Zdá se ale, že to ničemu v plnohodnotné přípavě nebrání, a to mi dělá velkou radost. Jsem zpátky a můžu hrát, ale jsem si vědoma toho, že mě s tou rukou čeká ještě hodně práce. Vše se tomu podřizuje a zatím to klape velmi dobře."

"Jsem šťastná, že jsem nemusela měnit techniku své hry a snažím se hrát tak, jak jsem hrála dříve. Těžko říct, kam to povede, ale to je teď zbytečné řešit. Je to jen o tréninku, tvrdé dřině a zápasech. Uvidíme, co všechno přijde. Jsem zpátky u toho, co miluju. Když jsem nemohla hrát, tak mi přišlo, že kus mého já prostě chybí. Začátek byl neuvěřitelně psychicky náročný, ale pak se to zlepšovalo a já začala přemýšlet úplně jinak. Byla jsem optimistická a věřila jsem, že to dobře dopadne, že zase budu hrát."

"Říká se, že všechno špatné je pro něco dobré a já si teď mnohem víc uvědomuju, že tenis opravdu miluju. Vím totiž, jaké to je ho ztratit. Miluju soutěžení, boj a adrenalin v průběhu zápasů a jsem opravdu šťastná, že mohu všechny ty emoce znovu naplno prožívat. Myslím, že se teď budu dlouho smát i poté, co třeba prohraju, protože pro mě je jedno obrovské vítězství to, že jsem zase zpět."

V boji o čtvrtfinále čeká Kvitovou v Birminghamu domácí Noami Broadyová, která je v žebříčku WTA až na 111. příčce. "Teď jsem dohrála první kolo, takže jsem o dalším zápase ještě nepřemýšlela. Ještě jsme spolu nehrály, ale trošku ji znám. Je vysoká, dobře podává a má ráda trávu, hraje rychle, nebojí se si dojít pro míč k síti a tuším, že má jednoručný bekhend. To je všechno, co vím," přiznala s úsměvem česká hráčka.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
Teprve dnes se ukáže, jak na tom Petra je. Zápasy s Češkami jsou irelevantní.
Reagovat
tommr
ani dneska se toho moc neukázalo, protože Broadyová byla jedna z nejslabších soupeřek proti kterým kdy Petra hrála ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak. Ale potrénovala pěkně :-)
Reagovat
603262
Prodám lístky na Laver cup na všechny dny za 7000, kdo má zájem, tak napište do zpráv
Reagovat
Mayo
Wimbledon je na jej rakete (:
Reagovat
VlS
klape a zdraví ať drží.
Reagovat
Dobry-den
Broady je na trávě (i mimo ni) slabá, takže cokoliv jiného než hladká výhra Petry je zcela nepřípustné.
Reagovat
Torn
Tak svým způsobem to možná Petře pomohlo najít nějakou vnitřtní motivaci, sice trochu drastickou cestou, ale občas jsem měl v minulosti pocit, že po těch GS trochu ztratila šťávu a jiskru, možná ten úspěch v docela raném věku tolik neocenila, jako by to ocenil třeba letos Tomáš. :D
Reagovat
PetaM
Podle mě by Tomáš po vyhraném GS skončil jako Bartoli ... :)
Reagovat
Torn
Což je?:D
Reagovat
PetaM
Možná by odehrál zbytek sezóny (záleží, který GS by vyhrál - tipuju buď Wimbledon nebo USO) a ukončil by kariéru. Myslím si, že by prostě vyhořel. Po tolika letech, kdy mu to lidi předhazovali, že neumí vyhrát GS, by to prostě zabalil. :)
Reagovat
tommr
jj nakonec se možná dočkáme toho, že Petra bude hrát dýl než by normálně hrála kdyby k tomu incidentu nedošlo ... :)
Reagovat
Padme
číst! Hodně štěstí a zdraví Peti!
Reagovat
dadaft
1+
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist