Kvitová si zahraje o finále. Může pomstít Šafářovou

16. 10. 2009, 15:12
Aktuality 33
Petra Kvitová je podruhé v kariéře v semifinále turnaje WTA. Česká tenistka dnes v Linci porazila Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou 7-5 6-4. Její soupeřkou v sobotním boji o finále je Polka Agnieszka Radwaňská, která v dalším čtvrtfinále vyřadila Lucii Šafářovou.
Petra Kvitová

Devatenáctiletá Petra Kvitová zdolala Suarezovou-Navarrovou i ve druhém vzájemném utkání. Poprvé to svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy dokázala letos v únoru v Brně ve čtvrtfinále Fed Cupu proti Španělsku.

Dnešní zápas se nesl v neproměňování příležitostí, tedy alespoň první set. Obě hráčky si v něm vypracovaly po osmi brejkbolech, které ovšem nedokázaly využít. Kvitová i Španělka si proto držely svá podání až do stavu 5-5, kdy česká tenistka konečně soupeřce servis prolomila a následně úvodní sadu získala.

Ve druhém setu pak Suarezová-Navarrová konečně Kvitové podání sebrala, české fedcupové reprezentantce se ale to samé podařilo dvakrát a za 96 minut tak zvítězila 7-5 6-4.

Pro Kvitovou je to druhé semifinále turnaje WTA v kariéře. Poprvé se do něj dostala letos v lednu v Hobartu. V Austrálii nakonec postoupila do finále a v něm porazila Ivetu Benešovou a získala tak svůj premiérový titul.

Kvitová může pomstít Šafářovou
O finále si česká tenistka mohla zahrát s krajankou Lucií Šafářovou. Čistě českému semifinále ale zabránila druhá nasazená Agnieszka Radwaňská, která Šafářovou poprvé v kariéře porazila a pomstila tak porážku své sestry Urszuly v minulém kole.

První set bylo poměrně jasnou záležitostí pro Radwaňskou, která sice za stavu 5-1 dovolila Šafářové snížit, ale obrat už nepřipustila. Až ve druhém setu držela Lucie Šafářová se soupeřkou krok, rychle se dokonce ujala vedení 2-0. Radwaňská si ovšem podání vzala rychle zpátky a o osudu sady tak musel rozhodnout tie-break. V něm měla česká tenistka dva setboly, které ale neproměnila. Svými chybami následně darovala soupeřce mečboly a při tom čtvrtém dalším úderem do autu zápas ukončila.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (ČR)
- Suárezová-Navarrová (4-Šp.) 7:5, 6:4, Radwaňská (2-Pol.) - Šafářová (7-ČR) 6:3, 7:6(9).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Broži, statistiky letošního roku měla Lucie opravdu hodně kolísavé (upřímně řečeno-která z Češek je neměla), věřím však, že v roce dalším už bude její hra vyrovnanější a nebude již prohrávat s 525 hráčkou světa. To by byla opravdu škoda.
...
Diskuzi ukočnit můžeme, ale v současnosti mě nenapadá lepší téma, o kterém se může na tomto portálu diskutovat. Měla by nám zůstat jistá úroveň, nechci dopadnout, jak ti, co hodnotí švédské prostitutky.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naposledy! Kdo co chce ukončit ??? Tento web totiž nemá stránku, která by přehledně zobrazila články s nejnovějšími komentáři. U takových můžeš vytáhnout na světlo třeba rok starý článek. Příště opravdu ať jeden z vás pokračuje s psaním k článku na první straně. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn. Jen doufám, že pak tam zas nebudou někteří kvákat, že téma o kterém diskutujeme se s danou věcí vůbec nezotožňuje atd. Ale mně to nijak nepřekáží.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale nějaký vhodný čerstvý článek o turnajích WTA tam vždycky bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je Kiki opravdu jen běhavice, jak řikáš, asi mě žádnou pestrou hrou nepřekvapí, přesto mi ale určitě zaimponuje její obouručný forhend, jeden z mých nejoblíbenějších úderů. Beztak ale doufám, že v příštím Fed Cupu se třeba Danka zraní, abych Kristýnu konečně viděl hrát.
Já až do loňska Lucku Hradeckou přehlížel, ale na letošním Wimbledonu ukázala pro mě poprvé své nějvětší kvality. V zápase s Ivanovič měla nehoráznou smůlu, zároveň jí to ale mohlo přinést poučení do let dalších. Právě podle letošního Wimbleodnu o Lucce soudím, že ten grandslamový potenciál v ní je (aspoň určitě ve Wimbledonu). Zlepšit servis, zpřesnit forhend, vítězka je na světě! (berte to trochu s rezervou:-))
...
Stále má ale desetkrát menší potenciál, než Nicole.......
Proč Nicole, proč!!!!!
Reagovat
skott
Hm, to teda prejes Daniele hezky veci...:o) Ja bych rekl, ze uz to moc dlouho trvat nebude a mladsi Kucovoa bude hrat pravidelne na okruhu WTA, takze snad neni nutne aby si Danka zlomila nohu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí nenastoupit k utkání, lámat nohy jí prozatím nebudu.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten komentátor na českém Eurosportu je ale trapný ichtyl. On si snad myslí, že "český fanoušek" fandí vždy tenistům z toho našeho Cechrepu. Místo neutrálního komentáře, za který je placen, tam od začátku do konce otravuje s těma vlasteneckýma hláškama. Zde konkrétně mám jasný důvod proč fandit Agnežce, i kdybych byl stokrát Čechem. Jankovič v Doha vidět nechci.
Reagovat
smazaný uživatel
podle me je naprosto normalni,ze se na ceskym kanalu fandi Cechum,tos asi upad z jahody! furt je to normalnejsi,nez kdyz fotbal na Nove komentuje Slovak a pak slysis na ceskym kanalu "slovaci goooooool,supeeeer!" zasadni je si neplest fandeni a sazeni - samozrejme,kdyz verim nekomu proti Cechum,tak ho dam a verim mu,ale jako komentator bych Cechum na CZ kanalu fandil vzdy,normalni narodni hrdost!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre Petro, ale myslim ze Lucka to nezwladne! takze drzim ti palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Zdá se mi, že Lucie v zápase s Agou táhne za kratší konec. Agnieszka hodně běhá a čeká na chyby Lucie, které se dostavují v hojném počtu. Jinak doufám, že v případném semifinále Petra Agu vyřadí, mně se ta Radwaňská nikdy jako typ hráčky nelíbil, připadá mi torchu bezperspektivní a ve srovnání s žebříčkově podobnými hráčkami (Zvonareva, Jankovic, Penetta) nenabízí vyloženě špičkový úder a pokud mají tyto hráčky den, pak je Aga bez šance. To je jen můj názor, vy si můžete tvrdit něco jiného...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
podle me petra nema sanci
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm.. dneska hrala Aga celkem slusne a pokud bude hrat takhle i zitra proti Petre tak si myslim totez!! ale treba se stane zazrak! a Petra ji porazi!! ma docela dost slusnou formu... :) kazdopadne ji budu prat stesti!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s vámi, také si myslím, že Agnieszka vyhraje, ale já fandím zajímavému a alespoň trochu útočnému stylu hry.
Reagovat
SubOptikT
... pochopitelně přeju Petře, aby vyhrála, ale jestli bude Anežka hrát tak, jak dnes, tak si myslím, že Petra dojede na netrpělivost stejně jako Lucka ... ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju, že fanoušek skott vyzdvihoval Agnežku pro její pestrou a útočnou hru, která je prý mnohem atraktivnější než defenzíva Wozňakiové. Já rozdíl u obou nevidím. Ani jedna nepatří k bezhlavým mlátičkám jako jsou třeba rusačky. Často jenom čekají na chybu soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli myslis caroline tak to ja vidim velky rozdil radwanska nahodou docela tlaci...a utocna hra bude hlavne u petry ale bude az moc utocna jako vzdy a na to jako vzdy dojede
Reagovat
skott
Ja jsem nikdy netvrdil, ze Agnieszka hraje utocny tenis.Nechapu proc se na me neustale odvolavas, to nemas svoji hlavu?Ale nadruhou stranu, kdyz nekdo muze prirovnat jeji hru k Wozniacki, tak by radeji mel zustat u svych tabulek a bodovych prehledu nez se pokouset o nejake analyzovani hracskych stylu.
K tomu co pise great: Agnieszka bezperspektivni?To v jakem smyslu?Uz pri vstupu mezi profesionalky, byla jednou z nejtechnictejsich hracek, ktera ma dokonale zvladnuty vsechny udery.Pokud u ni nemuzes najit zadny spickovy, tak doporucuju sledovat jeji kombinaci kratasu a lobu, ktera je zcela ojedinela mezi holkama a asi nejlepe svedci o jeji vyjimecnosti v soucasnem zenskem tenise.Ano, da se polemizovat nad tim, ze ji chybi sila a razance, ale muzu te uklidnit, stale na tom se svym otcem (i sestrou) pracuje.A ve dvaceti letech je urcite jednodussi nabrat fyzicku nez rozvijet svoji hru.Takove Justine Henin take trvalo par let nez prisla na to, ze jen technika na vsechno nestaci a zapracovala i na teto strance.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď je ještě o to, jakou herní perspektivu myslíš. Pokud myslíš perspektivu chytrosti úderů, mohu s tebou souhlasit, to mnohé z hráček (především Rusek a Williamsek) postrádají. Pokud jde ale o perspektivu úderovou, pak nemá Agnieszka větší šance. V skoro každém ze zápasů s některými Ruskami, př. Williamsovými (když se sami nevyhází)lze říct, že si Agnieszka ani neškrtne, hlavně kvůli síle úderů jiných hráček. Tady je jí ta její chytrá hra naprosto k ničemu. Píšeš, že na tom se svým otcem pracuje, ale je tento typ hráčky vůbec k útočné hře uspůsoben? Metr sedmdesát, drobná, špatná kombinace na útočnou hru. Taková Vaidiška měla všechny parametry hráčky první pětky, ale svojí nerozvážností a labilitou si vše zkazila. Tento potenciál v Agnieszce nevidím. Justine měla již od mládí svoji hru postavenou na backhandu, Agnieszka nemá žádný z úderů, na kterém by mohla svoji hru stavět.
Reagovat
skott
Popravde na tu perspektivu jsem se ptal spis ja tebe, protoze jsem si nebyl jisty, co presne mas na mysli;) Ja samozrejme souhlasim s tim, co je jeji slabina, ostatne to vi ona sama nejlepe, ale rozhodne ne s tim, ze by se na tom v jejim veku nedalo pracovat.To by bylo dost smutne zjisteni, kdyby chytra hra byla tenistkam k nicemu jen kvuli jejich vysce.Trend je sice takovy, ze cim vic cm a sily, tim rychlejsi cesta vzhuru, ale kdyz mohla Anna Chakvetadze vystoupat az na ctyrku, nevidim duvod, aby se to same nepovedlo i Agnieszce.Srovnavat ji s Henin jsem zrovna nechtel, ony si herne moc podobne nejsou (to uz vic s Martinou Hingis), jen jsem chtel ukazat, ze Justine pri vstupu mezi profesionalky take doplacela na svoji telesnou konstrukci a slaby servis.Ale kdyz ti teda prijde Aganieszka ¨bezperspektivni¨, tak sleduj Ulku...po herni strance umi vsechno to, co jeji sestra, navrch pridava razanci a uz brzo bude vladnout tenisu ona;)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by další sesterské duo na výslunní? Pokud ano, budu jen rád, protože Williamsky jsou již docela profláklé.
Reagovat
skott
Pro me je budoucnost zenskeho tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
A jak to vidíš u Češek? Myslíš, že má některá z nich tu úderovou perspektivu? Mně se z našich tenistek líbí nejvíce hra Lucky Hradecké. Její obrovskou výhodou je servis, který ale bohužel stále nedovede používat jako svoji největší zbraň, úderově je podle mě Lucie na úrovni hráčky první dvacítky světového rankingu a doufám, že se další rok bude této metě přibližovat. Takový potenciál nevidím ani v takové Dominice Cibulkové ze Slovenska.
Reagovat
skott
Ja uz jsem to asi driv psal, takze se nechci moc opakovat, ale jedinou nasi tenistkou, u ktere vidim potencial hrat o grandslamy, je pro me Petra Kvitova.Myslim, ze je to presne ten typ moderni hracky pro soucasny zensky tenis.Navic se mi na ni libi jeji zdrave sebevedomi, ktere nastesti neni tak prehnane jako ma Vaidisova, ale proste tak akorat.A k tomu vzdycky pozitivne naladena, coz zas treba chybi Ivete, kterou ma z nasich uplne nejradsi;)
Co se tyka Lucky Hradecky, tak mluvit o ni jako o hracce prvni dvacitky, mi prijde az prilis optimisticky.Kdyz si vzpomenu, ze az do lonskeho Bad Gasteinu, kde z nicehonic vylitla az do finale, jsem prakticky vubec netusil, ze by nekdy byla schopna hrat stabilne singla i na WTA...ale zas nadruhou stranu je fakt, ze takovy Radek Stepanek byl taky dlouho jen deblovy specialista, nez vsem ukazal, jak se v nem mylili.Takze ciste teoreticky mozne to je, ale ja tomu neverim.Ten jeji styl a la Monica Seles mi navic prijde trochu archaicky.Co na ni naopak obdivuju je bojovnost, neni lina na krok, i kdyz nepatri k nejrychlejsim, tak se pere o kazdy balon.To taky neni u nasich hracek vetsinou zvykem viz. modelky Zakopalova, Cetkovska a samozrejme Vaidisova.
Reagovat
smazaný uživatel
Grejt je nějak s tím obdivováním Hradecké vedle. Ať si radši prohlídne její výsledky. Jednou nebo dvakrát za rok se jí povede účast ve finále turnaje čtvrté kategorie a to bude všechno. Tady je vidět, že to její údajně slavné podání neřeší vůbec nic. Jedna lepší Lucie než druhá. Tyhle mít je úplné terno.
Reagovat
skott
Tobe to muze byt jedno Brozi, kdyz prece tomu ¨trapnemu Cechrepu¨ nefandis, ne?
Lucky servis je vybornej a je uplne jedno, jestli ho hraje prakticky bez rotace, jenom ranu, protoze kdyz dovede stabilne servirovat 180km/h a vic, tak to v zenskem tenise znamena strasne moc.Jeji problem je bohuzel v rozdilu mezi tim prvnim a druhym podanim, ktery byva obrovsky...
great: Kdyz si jeste zminil tu Cibulkovou, tak jsem si vzpomnel na jedno pekne video, ktere se vztahuje k Agnieszce Radwanske a jejim povestnym kratasum o kterych jsem psal.Takhle s ni napr. Aga cvicila na zacatku minuleho roku...:))

http://www.youtube.com/watch?v=tQaDEvaNJVg

Jinak Cibule je podle me velice precenovana, na Slovensku v jejim stinu vyrusta daleko vetsi hracka - Magda Rybarikova!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Agnieszčin kraťas byl hrán skvěle, ale jistě jí pomohla notná dávka štěstí. Jinak si myslím, že právě hráčky typu Cibule, Dementieva, Kuznetsova její kraťasy lehce dobíhají a zakončují ve vítězný úder, v tom vidím nevýhodu kraťasu v ženském tenise. Muži ho mají již tak 5 krát vymakanější. Já nedovedu posoudit hru Agnieszky objektivně, jelikož minulý týden v Linzi předváděla slabší část své hry a př. v zápase s Luckou jsem ani jeden vyloženě povedený dropshot nezaznamenal.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě u Lucie Hradecké se mi ten náznak "deblismu" líbí. V tom se v současnosti od ostatních českých profesinálních deblistek liší, že dovede zakončit úder i jinak, než tvrdým forhendem, či bekhendem. Věk může být nevýhodou, ale jak si sám zmínil, Radek Štěpánek dosáhl své best výsledky až na prahu třicítky. U Lucie očekávám příští rok silný žebříkčový vzestup, jediné, co by jí mholo srazit, je její labilita ve vyrovnaných soubojích a také již zmíněné množství dvojchyb. U Petry právě až takový potenciál nevidím, protože v zápasech s lepšími hráčkami nemá šanci s ničím vyrukovat, zatímco Lucie může získávat body 1)ze servisu, 2)z forhednu, 3)z bekhendu, 4)u sítě. Taková skvělá komplexnost úderů je v ženském tenise viděla v současnosti zřídkakdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ze Slovenek mě teď nejvíce zajímá hra Kristýny Kučové, zatím jsem ji nikdy hrát neviděl.
Reagovat
skott
Tak zrovna u Agnieszky si troufam rict, ze by se se svymi stopbally neztratila ani v muzskem tenise.Zadnou jinou soucasnou hracku s takovym citem v ruce neznam.Samozrejme, ze rychlici jako Domi nebo Lena jsou schopne dobehnout i povedene kratasy, Aga ma ale jednu vyhodu a tou je, ze je vzdy pripravena hrat dalsi uder, zatímco spousta jinych v takove situaci zmatkuje.Mozna to zni, ze ji az prilis vychvaluju, ale jsem si jisty, ze kdyby nekdo sledoval procentualni uspesnost stopballu, tak Aga by ji mela nejvyssi ze vsech.Zamerne rikam procentualni, protoze je mozna par hracek, ktere je hraji casteji (Martinez,Niculescu), ale dulezite je take spravne ¨davkovani¨, odhad situace, aby se nestali predvidatelnymi.A v tom je Aga mistryne;)
Jak uz jsem rikal, Lucku Hradeckou mam celkem rad, ale prijde mi, ze ji vidis prilis ruzove.Komplexni bych jeji hru v zadnem pripade nenazval.Tech slabin ma vic nez dost ? pohyb, 2.servis nebo jak si rikal labilita.Coz me trochu prekvapuje, protoze uz toho vyhrala na itf-kach hodne, ale na vyssi urovni ji to nejde viz. promarnene sance s Rezai ve Strasbourgu.Jakoby nebyla vitezka:/
No, kdyz ti prijda sympaticky styl Lucky, tak myslim, ze by se ti mohla libit i Kika Kucova, take obouruc forehand:-)Ja osobne ji moc nemusim, castecne proto, ze pred dvema lety prekazila obhajobu v NY Pavlyuchenkove a ve finale dala i U.Radwanskou, ale hlavne proto, ze je to jen behavy typ hracky, bez vyrazne prednosti a velice slabym servisem, co si pamatuju.Jinak s jeji sestrou je u nas muzes videt pomerne casto.
Reagovat
smazaný uživatel
Grejte, proč tu komplexnost úderů neukázala nedávno na jednom challengeru, kde v 1. kole projela s jakousi němkyní Barthel, před tímto turnajem 525 na žebříčku?

Ty vaše úvahy jsou pěkné (porovnejme to se zbytečnostmi co se vedou u ATP), ale možná je vhodnější pokračovat u nových článků, protože tohle si už nikdo nepřečte.
Reagovat
skott
A kdo by si to jako mel precist?Pokud to nekoho zajima, tak at si to najde.Kdyz uz nic jineho, tak jsme alespon ustereni mozkoveho vyplachu ruznych picu, vapetu nebo barniku...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.:-) Někteří uživatelé již dovedou hráče/ky pouze urážet, dobírat si je, já právě raději zkoumám jejich silné stránky hry (alfu a omegu).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist