Kvitová si ve Wimbledonu pochvaluje náladu i zdraví

2. 7. 2017, 17:48
Aktuality 28
Na den přesně před šesti lety vyhrála Petra Kvitová poprvé slavný Wimbledon. "To je hezký, já mám výročí," usmála se dobře naladěná dvojnásobná šampionka z trávy v All England Clubu po dnešním tréninku. Čeká ji už desátý start v Londýně, který ale pro ni bude jako první.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Do Wimbledonu letos nemusela vůbec přijet. Před půl rokem pro ni tenisová kariéra málem skončila. Při prosincovém přepadení v bytě jí pachatel ošklivě pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu, a podstoupila náročnou operaci.

Krátce poté si ale řekla, že se chce do Wimbledonu vrátit. Rekonvalescence se zdařila, poprvé hrála před měsícem na Roland Garros, minulý týden při druhém turnajovém startu triumfovala v Birminghamu. Branou Wimbledonu prošla opojená. "Dostavil se pocit zadostiučinění za všechnu tu práci, co jsem návratu obětovala. Všechno na mě dýchlo hrozně hezky. Je to pro mě letos opravdu trochu jiný pocit," řekla.

Čiší z ní ryzí nadšení, že si podle tradice pronajala domek kousek od kurtů, že může dávat rány na zeleném pažitu. "Jsem tady v nejlepší náladě, co jsem mohla. Doufala jsem, že mi tenhle turnaj letos nebude odepřen a stihnu ho," oddechla si.

Od prvních kroků si vychutnávala atmosféru třetího grandslamu sezony. Už při akreditaci nasála vůni Wimbledonu. "To je první silný vjem. A šatna je taky taková hodně domácká. Mám už svoje místo, kde si dávám všechny věci. Šatna je opravdu okouzlující. Skromná, ale zároveň má něco do sebe," vyprávěla.

Ve Wimbledonu je ale letos nová Petra Kvitová. Po hrůzostrašném zážitku má pochopitelně jiný pohled na svět. "Jako osoba si víc uvědomuji a vážím, že jsem vůbec tady. Je nádherně, svítí sluníčko a jsem vděčná, že to takhle je," uvedla.

Zjistila, že i na kurtu je jiná. Během sedmi odehraných zápasů po návratu si všimla, že si více uvědomuje vlastní prožitky. "Předtím jsem měla zmatek v hlavě a moc jsem nevěděla, když se někdo zeptal, o čem jsem přemýšlela. Teď to vím. Jsem vnímavější. Myslím, že se na to dívám víc s nadhledem," pronesla.

Ruka je už stabilní, břišní sval vyléčila
Ve finále v Birminghamu zápas otáčela. Po ztracené sadě si řekla, že se nic neděje. Mnohem intenzivněji si uvědomovala, že musí bojovat, aby měla šanci vyhrát. "Že už jsem vybojovala horší boj než tenisový zápas," doplnila.

Operovanou ruku, která na French Open byla v jednom zápase dobrá a ve druhém horší, už má stabilní. Prsty si při rozhovoru v jedné chvíli pohladila a políbila. "Pořád se to tenisem zlepšuje. Neobejmu užší předmět, třeba tužku nesevřu a neudělám pěst, když se povzbuzuju, ale to je v tenisu jediné omezení," usmála se.

Před Wimbledonem se odhlásila z turnaje v Eastbourne kvůli břišnímu svalu. "Cítila jsem (po Birminghamu) tělo a břišní sval, s kterým občas bojuju. Ale půl roku jsem nehrála a najednou měla pět zápasů během šesti dnů. To bylo obecně kvůli tělu a určitě mi prospělo, že jsem si odpočinula," řekla sedmadvacetiletá Kvitová.

Cíl? Mety nejvyšší
Sice říká, že je ráda za výhru i prohru, ale jedním dechem dodává, že se vrátila proto, aby zase bojovala o mety nejvyšší. Třeba o post světové jedničky, o kterém mluvila po loňské sezoně. "Po všem, co jsem prožila, by to bylo brutální," zamyslela se, jak by vnímala, kdyby se skutečně jednou dostala na nejvyšší místo žebříčku.

V podvědomí má myšlenku na první místo na světě ukrytou. "Ráda bych se na něm jednou v kariéře objevila. Ale teď se tím nezabývám," řekla s vědomím, že má stále půlroční herní výpadek a vlastně i jinou touhu. "Ještě radši bych získala nějaký grandslamový titul, ale mám manko. Jsem na zemi," dodala klidně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Frick
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/jeste-nefunguje-na-sto-procent-ale-i-tak-je-to-zazrak-rika-fyzioterapeutka-ktera-rozhybala-ruku-kvitove-33693?dop-ab-variant&seq-no=1&source=hp

Tak prý byl zasažen i palec. To snad tedy musela bejt napadena oboustranným nožem.
Reagovat
Frick
A toto mi úplně uniklo (již je to z března)

http://kves.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=592044
Reagovat
misa
Díky bohu za odchod Kvěše z TP!
Reagovat
Frick
Mne tenhle blog přišel vcelku dobrej. Nu, rozepři to, co napsal.
Reagovat
bella
njn, to vis, je to od kvese, tak je to spatne uz z principu :P.
Reagovat
misa
Mně nejde o jeho blog, ale o jeho nekonečnou aroganci, kterou vyjadřuje třeba větami:

"Mýlíte se, v okamžiku přepadení volá o pomoc málokdo, protože na to obvykle nemá čas a je fakt úplně jedno, jestli je o ženu nebo o muže."
"Ať se vám to líbí nebo ne, Černošek patří k nejbližším lidem Petřina okolí, se kterým ona řeší spoustu věcí a je tedy logické, že s ním řešila i tohle, tedy moje teorie je zcela v pořádku - rozhodně je to pravděpodobnější než že by měla vyběhnout na chodbu a křičet, to by v dané situaci udělal málokdo."

Kvěš vždy měl a má minimální informace o čemkoliv, ale píše jako mistr světa.
Reagovat
bella
Co je na tom spatnyho?? Kurna, ruka uplne rozrasovana a jeji prvni myslenka byla na to, jak sehnat co nejlepsiho doktora. To ji asi na policajtech neporadi!!! Uplne logicky volala Cernoskovi, boha jeho. I kdyby ji neco ukradli, tak proboha zdravi bylo v ty chvili prednejsi.
A uz tu neotravujte s kvesem a nereste furt dokola to prepadeni. Jste jak mali smradata, fakt ze jo ;). Radujte se, ze zacal Wimbledon, no ne? :)
Reagovat
misa
Díky bohu za odchod Kvěše z TP!
Reagovat
bella
Tak uz ho nechte spat proboha. Jeden by rekl, ze vam snad chybi nebo co? ;)
Reagovat
blixa
Neber si do úst "toho, jehož jméno se nevyslovuje" nadarmo, nebo se ten vůl ještě vrátí ! :-/
Reagovat
misa
:)
Reagovat
bella
kusujte oba dva!! ;)
Reagovat
blixa
Bella ! Sedni ! Lehni ! ;-) :D
Reagovat
bella
kousni!!! :P
Reagovat
blixa
Kušuj ! :D
Reagovat
bella
uz mlcim ;)
Reagovat
blixa
Hodná ! :D
Reagovat
bella
a pamlsek by nebyl? :)
Reagovat
blixa
Cvičím na clicker ;-) Píp píp ! :D
Reagovat
bella
tsss, to je teda mnaminka :(
Reagovat
FulnekUltras
Dobré - a oponent za každou cenu jménem Braun bude patrně stejný pseudoelitář, jakých se tady proti Jirkovi za léta sešikovala celá digitální kavalerie. ;)))
Reagovat
a.magerova
Ale no tááák.... Kvěš tady psal svoje nesmysly ničím nepodložené, neměl žádný všeobecný rozhled a dokonce ani ten tenisový... a čím míň toho věděl, tím byl arogantnější a sprostější.... prostě odporné chování.... :-/
Reagovat
FulnekUltras
Pokud jde o ten příspěvek z MF výše, je podle mě zcela ok... ;)
Reagovat
a.magerova
Ne ne milej zlatej, příspěvek z MF je mi opravdu ukraden (i když jsem mu teda obětovala svůj čas i té diskuzi), jde o tvou narážku na cituji: "patrně stejný pseudoelitář, jakých se tady proti Jirkovi za léta sešikovala celá digitální kavalerie"

Proti tomu jeho arogantnímu chování vyšinutého pošuku bez základních všeobecných i tenisových znalostí jsem se tu roky "šikovala" i já a bylo mi z jeho strany dost hnusně a neoprávněně nadáváno a nejen mně.... takže zde vystupuju jako potrefená husa, které se tvá slova opravdu hodně dotkla... :-/

P.S. Chůva z Pyšné princezny: "Kdo zlu neodporuje, sám se proviňuje!"
Reagovat
FulnekUltras
Jirka není zlo, ale když jde o Petru, tak se někdy prostě nezná ;) - nadávky tady lítají od kdekoho skoro pořád i z podstatně malichernějších příčin, ale co mně vytočí nejvíc je, když se na konto jednoho příspěvku jako třeba zde nahoře, následně hned objevují vyjádření ve smyslu, že ten či ten (jedno kdo) tady "mezi námi" nemá co pohledávat. Tak na to reaguju, i když vím, že iqe sem dříve či později (nebo pod jiným nickem) zase dorazí stejně a nikdo mu v tom nepomůže ani nezabrání. ;)
Reagovat
slacker
pravda takove ZLO jako fanina to neni ale naduta hloupostm ktre je ulhany ohybac rality Iqe (neapomenu jak ten trotlik m mel tu drzost otevene lhat tem co jeho nick prokoukli)
Reagovat
sprchon
A jéje, Petra je v nejlepší náladě... Tak to nevím nevím. :D
Reagovat
FulnekUltras
Favoritek je aspoň 20 - a naše Lvice Udatná Chňapalka stojí teď pevně na zemi a ví (skoro ;) všechno, co ještě vědět potřebovala.

Pooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist