Kvitová si dá po fantastických třech týdnech zaslouženou pauzu. V Dubaji hrát nebude

19. 2. 2018, 14:22
Aktuality 60
Petra Kvitová dle očekávání na turnaji WTA Premier v Dubaji startovat nebude. Česká tenistka prožila fantastické, ale náročné tři týdny, které jí vynesly návrat do elitní desítky světového hodnocení. Před velkými podniky v Indian Wells a Miami si chce 13 zápasů neporažená vítězka dvou letošních turnajů odpočinout.
Profily hráčů

Petra Kvitová se po neúspěšném australském létě rozzářila a dala absolutně zapomenout na mizerné lednové výsledky. Na začátku února si totiž v petrohradské hale došla pro 21. kariérní titul, poté pomohla dvěma body k postupu českého fedcupového týmu do semifinále Světové skupiny a včera triumfovala v Dauhá.

Svou sbírku trofejí tak rozšířila o 22. kousek a během posledních tří týdnů vyhrála všech 13 zápasů. Náročný program se přece jen na dvojnásobné wimbledonské vítězce podepsal. Ještě dnes ráno totiž figurovala v pavouku turnaje WTA Premier v Dubaji, který je na programu v tomto týdnu.

Dnes se ovšem pořadatelům omluvila a dopřeje si naprosto zasloužený a důležitý odpočinek. Sedmadvacetiletá Češka totiž už za dva týdny musí být opět stoprocentně připravená, jelikož v kalifornském Indian Wells startuje podnik série WTA Premier Mandatory, na nějž navazuje akce stejné kategorie v Miami. Na začátku dubna se chce navíc konečně poprvé představit na antuce v Charlestonu.

Jako oficiální důvod odhlášení uvedla zranění nohy. "Jsem zklamaná, že se musí z Dubaje odhlásit. Strávila jsem tam přípravu zimní přípravu a na turnaj jsem se těšila. V minulých týdnech jsem hrála hodně a cítím, že si tělo potřebuje odpočinout. Už teď se nemůžu dočkat, až si v Dubaji příští rok zahraju," uvedla.

Kvitová až do French Open neobhajuje žádné body, a proto má možnost svou aktuální 10. příčku v žebříčku WTA na americkém kontinentu podstatně vylepšit. Ještě na přelomu ledna a února přitom byla až na 29. příčce. Nyní je po téměř dvouleté pauze zpět v elitní desítce, a v letošním pořadí dokonce figuruje na čtvrtém místě.

Pozici české tenistky v hlavní soutěži zaujala kvalifikantka Samantha Stosurová. Australanka bude čelit Anett Kontaveitové, se kterou se měla Kvitová původně v prvním kole utkat.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(WTA 900 Dohá W, 900 b.)

Dva týdny po triumfu na středním turnaji v Petrohradu Petra ovládla i velký ponik v Kataru. Skvělý úspěchu ozdobení dvěma až takřka neuvěřitelnými obraty proti hráčkám, které za posledních 9 měsíců okusily pocit být #1 i radost z titulu na GS. Plné hodnocení je zcela na místě!

ZNÁMKA: 1* (10/10)

2) Karolína Plíšková
(WTA 900 Doha R16, 105 b.)

Karolína bohužel v Dohá mnoho nepředvedla a od obhajoby loňského triufmu byla daleko. Jestli na to měly relevantní podíl potíže kvůli kterým nehrála FC, to těžko říct.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

3) Barbora Strýcová
(WTA 900 Doha R32, 60 b.)

V prvním kole Bára potvrdial pozici favortitky, na novou členku TOP TEN Görgesovou už ale recept nenašla.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

4) Lucie Šafářová
(WTA 900 Doha R64, 1 b.)

Na stejnou soupeřku jako Bára Lucka narazila (podobně jako na AO) už o kolo dříve. Bohužel, nebyl to dobrý zápas, zejména v prvním setu, Lucka páchala příliš chyb a zaslouženě prohrála.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

5) Kateřina Siniaková
(WTA 900 Doha R64, 1 b.)

Místo vyrovnaného zápasu dvou nadějných mladých hráček to byla hra na jednu branku ve kterém se Katka nevyhnula ani potupnému kanáru.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

6) Markéta Vondroušová
(WTA 900 Doha Q W + R32, 90 b.)

Maky prošla kvalifikací i prvním kolem se skvělou bilancí 36:11 na gemy. Bohužel, ve druhém kole již přišla od Eliny poměrně výrazná stopka. Dobrý základ, ale asi bude třeba ještě něco přidat, aby Maky mohla být vyrovnanou soupeřkou i pro hráčky jako Svitolina.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

7) Bára Krejčíková
(WTA 900 Doha Q1, 1 b.)

Bohužel, Bára se v těžké konkurenci neprosadila.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

8) Tereza Martincová
(WTA 900 Doha Q1, 1 b.)

Ani Tereza nebyla v Doha úspěšná, navíc po pměrně výrazné prohře.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

9) Marie Bouzková
(ITF 50 Surprise SF, 22 b.)

Bohužel, zdravotní problémy donutily Marušku skrečovat dobře rozehrané SF.

ZNÁMKA: N
Reagovat
dadaft
jasná páka, tohle čekal každý a je to správné rozhodnutí, byla to teď pěkná zabíračka...

Musím říct, že mě hra Petry v poslední době ohromila - naprosto komplexní výkon podpořený skvělým pohybem po kurtu.
Nemůžu si pomoct, ale sledoval jsem momentálně nejlepší hráčku světa...
Reagovat
slacker
pokud bude penalizovana "povinnou" nulou tak naprosto priserne rozhodnuti, je na vlne ma z toho vytlouct co pujde a v rankingu ji za to Tommr zabije
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, jak to je s případnou penalizací pro Kvitovou?
Jako já chápu, že se odhlásila, ale pravidla jsou proti ne?
Na druhou stranu, já když makám tři týdny v práci jako ďas, tak se pak taky nemůžu odhlásit... :D
díky :)
Reagovat
lars
Ty můžeš makat tři týdny v práci jako ďas leda tak ve fantazii:)
Zatim nevidim duvod pro penalizaci.
Reagovat
George_Renel
Ale můžeš si vzít dovolenou, popřípadě jít k lékaři o neschopenku nebo také náhradní volno.
Reagovat
Frick
https://www.vysledky.cz/zapas/UmvLdyyn/#prehled-zapasu

Byla vykouřena 4:6 1:6 od Frechový. Jako jasně, každej zápas je jinej atp., ale pro Denisu to tedy fakt neni dobrej resultát.
Reagovat
FulnekUltras
co tohle? https://www.bezfrazi.cz/ta-zla/
Reagovat
vibbi
jo a jinak Černošek x Hrdlička = 2:1
ALO Diamonds, T-mobile vs Konopné mazání).

V dnes zveřejněné reklamě je strašně fajn :).
Reagovat
EllNino
v jaké ? :)
Reagovat
lvicek
No, ja tu reklamu videla jednou, a nejak jsem ji uplne nepochopila, podle mne ma fakt divnej scenar. Ale rozhodne je profesionalni a Peta tam vypada moc dobre. Ta fraska s tou Mentolkou, to je fakt ulet uletu, vypada to jak projekt sedmaku ze zakladky, co na to meli dva dny :D.
Reagovat
vibbi
T-Mobile má novou kampaň "Chata Růženka".Manželé si pořídí horský hotel (Langmajer, Kubařová). Jednou k nim má přijet vážený host - Petra Kvitová. Ta si samozřejmě řekla, že hotel musí disponovat tím, tím a tím - což je portfolio T-mobilu, které propaguje. Hotel to přislíbí, ale začne na tom pracovat v průběhu reklamy. Na konci veze Langmajer domnělou Kvitovou, ale nějak nepochopil, že veze německou turistku, zatímco Kvitová si kopec vyšlapala sama, načež jí Langoš sněhem v závěru oprskne.

Za mě milá reklama.
Reagovat
lvicek
No ta cast s tou nemeckou turistkou pusobila nejak divne (ja to zas nesledovala uplne pozorne, zbystrila jsem, kdyz jsem zaslechla Petra Kvitova). A taky trochu divne bylo, ze nakonec teda byla na scene Petra, ale tak, ze stala nekde u te cesty venku tak nejak bezprizorne ;) jako kdyby se do toho hotelu vubec nedostala. Takze za mne ta reklamni sila toho spotu je takova trochu diskutabilni - je tam Peta, nema teda nic spolecnyho s tenisem a ani na konec vlastne nevime, jestli se ji dostalo tech ruznych vymozenosti (vetsinou slo o internet), ktere pozadovala nebo ne.
Reagovat
FulnekUltras
Tohle je jen takové malé žánrové zastřelování. Myslím, že Peťu časem ještě mockrát uvidíme spíše v nějaké kvalitní mlaskačce. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=a1mydBO76kc
Reagovat
a.magerova
Jen upřesnění - manželé jsou Kubařová a Kryštof Hádek, Langmajer je jejich zaměstnanec... ;-)

Celkem povedená reklama.... bez té německé turistky by to nebyl ten fór, a na konci byla Petra díky rolbě zasypána sněhem, ale jakože "zasypeme vás hromadou výhod"... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A nebude to mít ještě nějaký pokračování?
Reagovat
a.magerova
Bude těch reklamních spotů (T- MOBILE) této manželské dvojice víc (oni nahradili Ivana Trojana), ale asi už né s Petrou Kvitovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak škoda, ze to nebylo trochu víc vypointovaný.
Reagovat
Jabadu
Pořád je třeba mít na mysli, že Petra je "dvojnásobná" s obrovským lidským příběhem a je v jiném levelu. Karolíně to přeji také, ale v současnosti už je to strašně těžké.
Reagovat
vibbi
Naprosto správné rozhodnutí.
Bohužel jarní Amerika je klasicky naprd, poněvadž Petru dost limituje vlhkost a teplo. Tedy přesně to, co bylo v Melbourne. Bez toho je to prostě nejlepší tenistka.
Reagovat
Frick
https://oh.idnes.cz/olympijska-vitezka-ester-ledecka-marketing-smlouvy-f9c-/zoh-alpske-lyzovani.aspx?c=A180218_182701_zoh-alpske-lyzovani_ot

Serious: Rozhodně se nedá říct, že by jí o nic nešlo. Zatím je to "jen" snowboarďačka, co zázračně vyhrála Super-G.

Má ale šanci dokázat něco neuvěřitelného - stát se sportovcem, co ve dvou různých sportech vybojoval na jedněch hrách zlato. O tom by se mluvilo ještě dalších 100 let.
Reagovat
tommr
se odhlásila z turnaje v Budapešti ze zatím neznámýho důvodu ... :(
Reagovat
Frick
No, jestli to věděla dřív, tak by mne nas.rala kvůli Denise.
Reagovat
EllNino
to by asi nic nepomohlo, protože Denisa byla v době uzávěrky kvalifikace mimo stovku, tukíž by tu kvaldu hrála, i kdyby byla třeba teď peadesátá
Reagovat
Frick
No ale je to tristní. Takovej blízkej turnaj a počet našich hráček v MD nula.

Měla tam hrát Markéta a samozřejmě Lucie.
Reagovat
com
Závidí Kvitové volno, tak si udělala prázdniny taky :D
Reagovat
Frick
Kdyby radi zaviděla tituly a rozhodla se taky něco vyhrát. Od Šenzenu, bída, bída, zmar a bída.
Reagovat
Titan
Chřipka - flu :-)
Reagovat
Titan
Což ale může znamenat veškerá virová respirační onemocnění. Angličtina má pepper jako pepper, papriku jako pepř :-) Pak se člověk doví, že je nějaký pepřový sprej, což je samozřejmě nesmysl...
Reagovat
blixa
Není to až takový nesmysl, hlavně je to spíš problém češtiny. V pepřáku je jako účiná látka kapsaicin, který se získává tzv. kajenského pepře. Ten je samozřejmě odrůdou chilli papriček, nicméně se v češtině nazývá takto a od toho pak "pepřový" spray.
Reagovat
drabona
Správné rozhodnutí, není třeba riskovat zranění. Nemyslím si, že antuková sezona by měla být neúspěšná. Petra už není taková beznadějná bouchalenka, stala se s ní komplexnější hráčka i když v Evropě bude asi úspěšnější než Americe.
Reagovat
VlS
asi pochopitelné rozhodnutí. Na lepidlech ( v IW v kombinaci s fukarem) v USA nic moc nečekám, ale třeba Peťa překvapí. Koukám teď na Kristinu s Naomi - Kristina začíná bejt docela za otloukánka, což?
Reagovat
tommr
Mladenovic měla tentokrát trochu smůlu na los, protože Osaka je hodně nebezpečná hráčka. Škoda, že se Petra musela z Dubaje odhlásit. Její zápas s Osakaovou by byl určitě velice zajímavej ...
Reagovat
Frick
A co by jako? OMG, viděl jsi včera a v sobotu dvě spektakulární bitvy se současnou a nedávnou #1, tak budeš jak malej Janek žehrat nad tím, že nebude zápas s hráčkou, co byla nejlíp 40.?
Reagovat
Torn
Já si myslim, že vyjádřil jen něco jako přání, že by to byl zajímavý zápas, to je špatně? A no a co, že byla nejlíp na 40. místě, to neznamená, že nemůže porazit lepší hráčku.
Reagovat
Frick
Já myslim, že v případě Petry NENÍ absolutně na co žehrat, že něco neuvidíme v Dubaji. Vyhrála v únoru, co mohla, má jeden střední a jeden velkej titul, tam má nyní jen a jen odpočívat.
Reagovat
lvicek
Jo, taky by mohl neco peknyho predvest nekdo jiny, nejlepe nas, ze? :)
Reagovat
Frick
Přesně tak.
Reagovat
VlS
kdo v Dubaji nemá smůlu na los? Myslíš , že Barča, nebo Lzcka jsou ba tom líp, nebo hůř?
Reagovat
tommr
los Báry a Lucky radši ani nekomentuju, aby si zase někdo nestěžoval, že pořád jen fnukám ... :)
Reagovat
Empe
Ještě by mohla vyhrát Hráčku měsíce, to už by bylo bez námahy. :)
Dej se pěkně do pořádku, Petro, ať to pak stojí za to!
Reagovat
Kozoroh
10. místo - Evonne Goolagongová Cawleyová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-10-evonne-goolagong/72151/

Pochází z národa původních obyvatel Austrálie, Austrálců neboli Aboriginců. V roce 2007 byla zpětně uznána jako jednička po dobu dvou týdnů roku 1976 (které původně patřily Evertové).
Reagovat
Pavlis
Petře odpočinek přeji. Jela tři týdny nonstop. Užije si radost a shledání s blízkými, nabere novou sílu, vrhne se do tréninku. Co v únoru předvedla, to je naprosto famózní. Já se přiznám, zápas s Petkovič na AO jsem neviděl. Mohla to klidně o fous vyhrát, pak by vše ale bylo jinak. Uplynulej víkend byl totální masakr!
Reagovat
babolat.cz
Správné rozhodnutí, už tak je hubená jak lund
Reagovat
vendulkabendulka
Lunt. LUNT. #grammarnazi
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/hlavackova-ma-zlomeny-i-nos-kvalifikaci-na-us-open-hrat-nebude-18895/#comments

Těšim se, až to za týden rozepíšu.

Dokonce do něj přibudou závodníci, co v Korei vůbec nebyli :-D

Neskonale smutný bude ten fakt, že jedna olympionička z tohoto seznamu již není mezi námi :*-(
Reagovat
Frick
Pět nových jmen je jistých a a já jako optimista věřím, že těch jmen bude nakonec násobně více!
Reagovat
vendulkabendulka
Já osobně od IW/Miami moc nečekám, tradičně ji to tam nijak zvlášť nesedí.
Ale toto je samozřejmě naprosto správné rozhodnutí. Vyčistit hlavu, zregenerovat tělo a pak v US zkusit něco uhrát.
Reagovat
R01316
Souhlasim, ze si potrebuje odpocinout, ale na druhe strane je to velka skoda, ze to takhle vyslo, jelikoz by to byl asi posledni turnaj v pristich mesicich, kde by mohla neco uhrat. Ja mam obavy nejen o Ameriku,ale i o celou antukovou sezonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, ze mezi Doha a Dubají není týden volna
Reagovat
tommr
očekávané odhlášení. Doufám jen, že Petra za to nebude penalizovaná ...
Reagovat
aligo
není to jeden z povinných turnajů, letos ne, je to jen Premier
Reagovat
bIbec
to jo, ale i za takový turnaj může dostat penalizaci. Zrovna Petra už v minulosti jednou byla za absenici v Dauhá a Dubaji penalizovaná dvěma nulama.
Reagovat
bIbec
v roce 2012.
Reagovat
aligo
to bylo proto že chyběla na obou...
Reagovat
slacker
no ta penalizace je dost pravdepodobna, no a takova "povinna nula" je pak v roznim zebrizku pekny skrt pres rozpocet az pujde o post jednicky
Reagovat
lvicek
A proc by furt jenom Peta mela dostavat penalizace, vzdyt se z turnaju permanentne odhlasuje kde kdo? Krome toho, myslim, ze sama WTA by mela jako normalni duvod brat to, kdyz nekdo na minulem turnaji hraje ve finale. Spolu s presunem na misto proste nejake dva dny jsou strasne malo. Nebo jim davat automaticky bye do prvniho kola.
Reagovat
Fandina
Vážně a koho by to napadlo, že to udělá paseku v žebříčku, když je to nula,není možno jí nahradit a musí být zachován počet turnajů. To je věda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist