Kvitová Serenu nedorazila. Američanka se stane nejstarší světovou jedničkou

15. 2. 2013, 19:21
Aktuality 282
WTA DAUHÁ - Petra Kvitová v Dauhá sahala po premiérovém skalpu Sereny Williamsové, poprvé s ní získala set a v rozhodujícím dějství vedla 4-1. Nakonec však znovu prohrála a Američanka se tak v pondělí stane v 31 letech nejstarší světovou jedničkou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se v úvodu sezony trápila. Ze čtyř turnajů se jen třikrát dostala přes první soupeřku, dál ne. Víkendový Fed Cup, ve kterém po odvrácení mečbolu proti Stosurové poslala Češky do semifinále, ale možná její pomalý pád žebříčkem zastavil. Tento týden v Dauhá se totiž prezentovala zlepšeno hrou, zvýšeným sebevědomím i skvělými údery a vybojovaným postupem do čtvrtfinále.

V něm se dnes utkala se Serenou Williamsovou, se kterou ve třech vzájemných zápasech neuhrála ani set. V Kataru ale proti Američance nastoupila s velkým odhodláním, hrála agresivně, byla lepší hráčkou na kurtu a zaslouženě si připsala první vítězný set.

Zápas dvou silově hrajících tenistek nabízel spoustu hezkých výměn a úderů. Kvitová i ve druhé sadě pokračovala v nátlakové hře, opírala se o servis a vypadala neúnavně. Za stavu 3-3 a 30-30 hrála o brejkbol a byla blízko možná rozhodujícímu okamžiku, jenže si vybrala slabší chvilku a prohrála 10 z 11 fiftýnů. Během nich naopak sama soupeřce poprvé nabídla brejkbol, jemuž čelila neúspěšně a vyrovnaný set rázem ukořistila Serena.

Kvitová ale nezpanikařila, dál předváděla skvělý tenis plný agresivních forhendů, tlačila se do kurtu pro vítězné údery a ujala se vedení 2-0. Brejk sice nepotvrdila, Sereně však znovu vzala servis a vedla 4-1. Američanka vypadala frustrovaně, unaveně a především odevzdaně, jako by boj vzdala. Jenže českou tenistku tím tak trochu ukolébala. Kvitová Serenu vrátila do hry dvojchybou, kterou zahrála za stavu 4-2. Přesto zůstávala stále psychicky silná a za podpory části publika, které povzbuzovalo "Pééťa, Pééťa", bojovala o rebrejk. Jenže Serena se znovu proměnila v nezastaviltelnou mašinu toužící po návratu do čela žebříčku a vyrovnala.

Utkání hrané ve velmi slušné atmosféře pak přineslo smršť skvělých úderů a aktérky zvedaly diváky ze sedadel. Především výměna, po kterém šla Američanka do brejku na 6-5. Pak Serena už žádné drama nedovolila a stylově esem utkání ukončila.

"Nevím, jak se mi povedlo vyhrát. Opravdu nemám tušení," řekla po utkání Williamsová. "Petra hrála velmi dobře a pokaždé, když jsem zvedla hlavu, tak jsem ji viděla dávat vítězný úder. Jenom jsem se snažila udržet v zápase," komentovala Američanka, která vyhrála 59 z posledních 62 zápasů. 

"Pro mě to byl určitě nejlepší zápas sezony. Jsem šťastná za to, jak jsem hrála, ale samozřejmě i zklamaná, protože jsem prohrála," řekla poražená Češka.

Pro Kvitovou byl dnešní výkon dobrým signálem do dalších turnajů. Už příští týden by měla startovat v Dubaji, pak se přesune do USA na velké turnaje v Indian Wells a Miami.

Serena bude nejstarší světovou jedničkou
Serena Williamsová se tak v pondělí vrátí poprvé od října 2010 na post světové jedničky, kterou bude jako nejstarší tenistka v historii. Až na trůn usedne, bude jí 31 let, 4 měsíce a 23 dní. Překoná tak Chris Evertovou, které se to povedlo v roce 1985, zrovna když 31. narozeniny slavila.

Po dnešním vítězství se Williamsová neubránila slzám. "V poslední době jsem hrozně přecitlivělá, pořád brečím," uvedla. "Nikdy by mě nenapadlo, že zase budu jedničkou. Po tom všem, čím jsem si prošla, jsem na to vůbec nepomyslela. Takže díky, Jehovo, že jsi mi dal další šanci," dodala v narážce na předloňskou sezonu, kterou prakticky celou vynechala kvůli operaci pořezané nohy a následné plicní embolii. 

Na kurty se však vrátila ve velkém stylu a loni získala sedm titulů. Vedle dvou grandslamů vyhrála Williamsová potřetí v kariéře Turnaj mistryň a získala olympijské zlato ve dvouhře i čtyřhře. Lepší sezonu prožila pouze v roce 2002, kdy zaznamenala o jeden triumf více.

Vítězka 15 grandslamů v pondělí načne 124. týden v čele pořadí WTA. Déle bylo světovou jedničkou pět hráček: Steffi Grafová (377 týdnů), Martina Navrátilová (332), Chris Evertová (260), Martina Hingisová (209) a Monica Selešová (178).

"Jsem moc ráda, že se Serena stala znovu světovou jedničkou, zaslouží si to. Minulou sezonu hrála skvěle, skoro všechno vyhrála," uvedla Kvitová k nastávající jedničce.

Serena si o postup do finále zahraje s Marií Šarapovovou, se kterou prohrála naposledy v roce 2004. Od té doby devětkrát zvítězila. Ruská tenistka dnes porazila 6-2 6-4 Australanku Samanthu Stosurovou, s níž si ve 14. vzájemném duelu poradila již podvanácté. 

Na prvním místě Williamsová v novém vydání pořadí vystřídá Bělorusku Viktorii Azarenkovou, kterou už nezachrání anii případné obhájení titulu. Běloruska v Kataru postoupila do semifinále také, když dnes porazila hladce 6-2 6-2 Italku Saru Erraniovou.

O finále si třiadvacetiletá Azarenková zahraje stejně jako loni s oblíbenou soupeřkou Agnieszkou Radwaňskou, s níž z posledních 11 duelů hned desetkrát vyhrála. Polka dnes v posledním čtvrtfinále porazila 6-2 7-5 Caroline Wozniackou z Dánska.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Stat, povrch, 2.369.000 dolarů)
páteční výsledky (15. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (2-USA) - Kvitová (8-ČR) - 3-6 6-3 7-5
Azarenková (1-Běl.) - Erraniová (6-It.) 6-2 6-2
Šarapovová (3-Rus.) - Stosurová (8-Austr.) 6-2 6-4
A. Radwaňská (4-Pol.) - Wozniacká (Dán.) 6-2 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Peschkeová (6-Něm./ČR) - Llagosteraová/Jie Zheng (4-Šp./Čína) 6-3 6-0
Petrovová/Srebotniková (2-Rus./Slovin.) - Hlaváčková/Šafářová (7-ČR) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

282
Přidat komentář
VlS
novým článkem, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Uz tam na Tebe cekam, nejakou tu pul hodinku minimalne:)
Reagovat
smazaný uživatel
jupiii:))) jeden gem ve druhem uz je:)!!!!
Reagovat
VlS
Neviděl jsem to celé, nicméně dle předpokladu, Vika zcela hladce dala bezzubou Agu. Trochu žebříčkový problém - Aga rozhodně není čtvrtá nejlepší tenistka na světě, je pilná a má snad nejstabilnější výkon. V okamžiku, kdy vypadne z 1. čtyřky a bude na nejlepší narážet už v QF, nedej pánbu dřív, půjde v rankingu dolů.[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
...no mozne to je, vzhledem k tomu, ze se vede tzv. sama. Ale je pravda, ze ty pokyny trenera se trochu snazila plnit, a to je takove male svetlo v jeji budoucnosti:))).

...ja si myslim, ze ona az tak pilna neni:), ale proste porad hresi, a to neustale, na to, ze je technicky zrucna. To je super, ale musi vic riskovat, treba jako Bethanie. Jinak nema sanci proti shooterkam, a je jedno, ktera bude v zebriku...

...Jinak jeji prani byt No.1! Je uplne na houby. Stacilo, kdyby si aspon dala za cil, najit si skveleho trenera a naucila se hrat vic jak Bethanie:))) pak by prisel mozna i ten GS, aspon treba jeden:D))), jinak to bude jen dalsi promrhany talent.....
Reagovat
pepin
Tak je to pořád stejné, Agn. má jasný komplex z Viki to za prvé, za druhé a to se to zde již také rozebíralo, její styl hry prostě na ty útočné hráčky pochopitelně Top nestačí a stačit nebude. Je šikovná to ano, ale to je v dnešním tenise málo. A jen prohlášení, že chce na vrchol ji tam nedovede. To je podobné jako to nedávno prohlásila Ivan.
Reagovat
ludolf
Tou pilností VlS asi myslel počet turnajů - za uplynulý rok jich má AGA 23, což je minimálně o 5 více než kterákoliv jiná hráčka z top 5.
Reagovat
VlS
A to se loni už tolik nehonila, v roce 2011 jich měla snad 30.
Reagovat
smazaný uživatel
....hmmm, jako motivator dobrej...zene ji do vetsi aktivity a rizika...jeste by to mohli potrenovat....
...ale to by Aga vlastne musela chtit....se obcas ptam, na co ho ta holka ma....:)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak ted uz by se musela nejak ta Aza zblaznit, a zacit totalne vyhazovat....:( Ty hluboke mice nejak nejdou, zmeny rytmu, taky nejak nejdou...
...tak jeste aspon jeden gem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Polsky koment:)))
"kdyz hraje Azarenka s Agnieszkou, tak ma Azarenka vzdy dobry den:D))))"

Ty blaho nemuuuzu :D))))) To mne dostalo :D)))))

Jooo nekdo dokaze trenovat haluz, nekdo dobre dny:D))))) To bude asi zase nejaka beloruska skola :D)))))
Reagovat
smazaný uživatel
nooo zatim celkem holka prekvapuje:)
Ale Aza take zatim hodne kazi tech 6UE dat do trech gemu...to je ovsem drsny.
Reagovat
dadaft
přeju fanouškům Viky, ať jejich borka hraje dobře.
a nám, fanouškům Agy, přeju vítězství. ))
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim, ze to uz je velmi dobre:))))
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm, z toho druheho servisu Agy ten return beloruske masiny, ovsem brutalni.
Obavam se, ze Aza se nam nejak rozjizdi...:(
Reagovat
smazaný uživatel
jupiii, Aga drop, Aza nedobehla:)))
je to dobry smer:))) ovsem je treba mit tu dlouhou Azu vic od zadni lajny...
Aga to zkousi, ale zatim jen 10% povedenych hlubokych micu:((( kurnik, to je moc malo:(((
Reagovat
smazaný uživatel
treba se radovat z kazdeho micku, kazdeho gemu:)))
Reagovat
dadaft
po pár gemech je jasné, že:
- pokud bude muset Aga hrát příliš často přes druhé podání, nemá šanci
- její údery jsou moc krátké (ostatně proto tam tu grafiku režie zařadila)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ
Ale na svem prvnim servu je OK:)))
Musi vic riskovat i na druhem....stejne nema co ztratit...
Reagovat
dadaft
rozhodně. ))
3:6 je mnohem lepší než 0:6.
v této situaci se rovněž osvědčuje vyzdvihnou nějakou situaci, která se zrovna hodí do krámu...
tož vzpomeňme na Wimbledonské finále! - druhý set bude Agy, ona je totiž umí. ))
Reagovat
smazaný uživatel
16 vs 4 uf:(
Reagovat
dadaft
je pravděpodobné, že to lepší je před náma...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to je velmi pravdepodobne...
Reagovat
smazaný uživatel
...aby to nebylo eso DF, DF, eso, DF, DF, DF eso atd:))) z obou stran:D))
Reagovat
VlS
obě v kvaldě do Dubaje - co to je za pitomej nápad? V Memphisu by měly daleko větší šanci hrát hlavní turnaj. Když se dívám, že zde v kvaldě hraje Světlana, Danka Hanťa, Pirožka, McHale a podobně ......????
Reagovat
vendulkabendulka
Taky Kris vypadla hned v prvnim kole kvaldy a Karolinu to nejspis ceka, Daniela je na ni prilis. Nechapu proc tam jely.
Reagovat
milbust
http://www.youtube.com/watch?v=hX4tRgqhVOU
Je to z alba Paleček-Jahelka, tenisová akademie. Kdo to nezná, doporučuji. Jsou tam opravdu "hustý" palby. Já jsem si zvolil za svoji hymnu píseň "Tenisoví marodi". Na mně jak ušitá. Poku bude zájem, zkusil bych to někam postnout.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/718/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
No los nic moc, Šafářová v prvním kole s Wozniackou, Zakopalová má Bartoli, a nedej bože aby Petra hrála s Kuznetsovovou :( a zase by na ni čekala ta Serena :D
Reagovat
PetaM
No tak ten los je teda hodně HC :D V prvním kole hned rozehranou kvalifikantku, do dobrý :D Pak asi Anu Ivanovičovou a Agu? :D No jupí :D Pokud zůstane v té hře, co měla včera, SF se Serenou je prostě jasné :D :D Jinak Lucka Š. má taky los na prd ... Hned v 1. kole Wozniackou ... I když si myslím, že na ní by mít mohla :D A Klára s Bartoli, nádherné :D Kdyby všechny 3 postoupili až k Sereně, tak by nám Serena porazila hned 3 nejlepší Češky :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ví, jesli Serena bude vůbec v Dubaji hrát, ale asi by měla, jestli si chce udržet pozici jedničky. Dá se říct, že los je vlastně hodně těžký pro všechny hráčky. Hodně natřískaný turnaj na "čtyřista sedmdesátku". Světlanu taky vnímám jako největší nebezpečí pro Petru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo chci vidět souboj Petra - Aga :D
Reagovat
smazaný uživatel
První kolo Caro - Lucka a druhé možná Ana - Petra... Tak to tady budu pod palbou. :D

Budou tam chybět Masha a Na Li, ale jinak je to hodně našlapané. Zajímavé je, že 3. kolo = čtvrtfinále.
Reagovat
VlS
nebudeš. Lucka i Petra vyhrajou a bude to v klidu :-)
Reagovat
Bob
Kde je najdu prosím? Byly celkem zajímavé ale nestihl jsem je celé. Díky
Reagovat
smazaný uživatel
četl jsem rozhovor s PEtrou a prý ji trépí sval na pravém stehně :( tak doufám že ji to nebude limitovat :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je ten rozhovor? nenašla jsem, dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála moc moc dobře, vypadá to, že se jí začne dařit, moc jí to přeju, hlavně zdravíčko!!!! Serena je jasně nejlepší už skoro rok, o tom žádná!! Jinak kvalifikace na Dubaj 1. kolo Paszek - Kuzněcka, to je solidní HOROR!!! Jak se tohle může stát, takové hráčky a 1. kolo kvaldy???
Reagovat
smazaný uživatel
16:00
Aza > Aga *12:3*
Takovou pifku Aza na Agu jak v IW uz nema, ale i tak to vidim na 13 vitezstvi...Azy.

Serena > Masa *10:2*
Pokud Serena nebude oslavovat...ale muze to byt zajimave. Jen, aby se Marus nerozsypala a nebyl z toho rychly prulet ve stylu OH. Ale myslim, ze tady na tom povrchu to snad nehrozi...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika nejspíš vyhraje, tak si přejme alespoň vyrovnaný boj ve třech setech...co se týče druhého semi, je vidět, že Serena není v pohodě, takže stát se může všechno a finále může být hodně hlasité:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Viky, tak věřím, že na Agu najde recept. Snad bude mít proti Agnieszce i více štěstí než Ana a Caro... Nic proti Agnieszce, ale to už by mě vážně naštvala, kdyby mi vyřadila tři hráčky. :D Takže věřím ve vítězství Viky. :)

V zápas Masha - Serena to je celkem ošidné. Na jedné straně to může být, jak říká Sonja. Na druhé straně je možné, že včera byla Serena nervózní, protože se mohla stát jedničkou. Je možné, že dneska to z ní spadne a bude hrát svůj nejlepší tenis, který ke konci turnajů obvykle hraje... Těžko říct, jak to nakonec dopadne. Každopádně to je pro Mashu velká výzva a já doufám, že jí bude chodit podání jako včera. :)
Reagovat
VlS
Tipovačka - Vika snadno, Serena, ale může to být boj, Maša mi připadá ve formě.
Jinak kluci dík za Vaši debatu, po nějaké době jsem si s chutí početl.
Jen pár postřehů k Vaší diskusi:
Aga mě včera vysloveně pila krev, v jasných pozicích místo wineru pinkne míček na pokračování výměny - přál jsem Caro, aby to dokázala potrestat, ale rozhozená s nevídaným (u Caro nevídaným) počtem UE to nedokázala. Vím, že je dost lidí, kteří ocení víc tenisové šachy než přestřelku u OK Coral (tu já mám rád v provedení Lucky, když jí to tam padá je to zážitek - mimochodem, Lucka je má "nej" už řadu let) a plně to respektuji, ale v podání AGY to včera chvílemi ze šachů přesahovalo do pinkané.
Karlička, Sara, ale i Fran , když je ve formě - to je jinej tenis, ale taky ho můžu
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tyce Agy, souhlasim:0) Proto bych ji take pral par vychovnych proher:D))))
Zacatek zapasu byl dobry, potom se to prerodilo v neco divneho, dost to zavinil i Piotr, sebral Karoline vitr s plachet uplne evidentne.

I kdyz v pripade tech dvou i tak nevim, ony se nejak moc kamaradi.
Bylo to slyset i z toho, jak Piotr byl poprve u Karoliny, nebot nazyval Agu familierne - Iska......
.....coz ji mimochodem taky moc nepomhl, ji jen pripomenul, ze to je dobra kamaradka:D))) Takze Ty dve specielne maji pak tendenci si davat na kurtu prednost:)))

Ja Ti take dekuji, a jeste dadaftovi :))) Bylo to s vami vcera super.:)

Jinak Janek se vraci, v San Jose se dostal do SF, tak doufam, ze prileti zpatky sojka:)
Reagovat
VlS
;-), Sojka jóóó, a eště bych prosil Lajnu a Psa
Reagovat
smazaný uživatel
taky tak:) jeste janekdu, ale ten se vrati, vzal si na chvili dovcu:)))
Reagovat
Heather_Fedex
muj tip: vikush a serenka
Reagovat
smazaný uživatel
Já čekal tipovačku vedle a ona je zatím tady.:))

VIS - souhlasím s tebou co se Agy týče, já abych se přiznal, včera jsem se přiklonil na stranu Caro a fandil jí. Ale tam jsem ji opět litoval kvůli Piotrovi. Já se té holce divím, kde bere sílu, jít po tom "kartáči", který jí byl udělen po třech dobře odehraných gemech, ještě na kurt. Ale je to jejich věc, nechci se zaplétat do dohadů. Jinak já Lucce také moc fandím a Vlkův smělý tip na jeden GS do třicítky, se mi libí a moc bych jí to přál!

Vlk - díky za ten odkaz na Bethanii! I ten kus stačil k tomu, abych se pokoukal a pokochal.:))

Mé tipy dnes - Vika, nedovedu si představit moc něco jiného. A v druhém tipuji opravdu Mášu. Serena na tom není nejlépe a Máša prý dobře, může to být dnes zajímavé. Ale možná se Serena oklepala a spadla z ní ta tíha......Ale fakt mám nějaký vnitřní pocit pro Mášu.

Jinak též se připojuji a volám po sojce, kam uletěla?! A teké po psovi, kam se zaběhl?! Lajnu jsem nezažil, ale asi byl fajn, když vám chybí....
Janekda si dal určitě jen pauzu a zase přijde.....
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, že jsem v prvním příspěvku napsal špatně tvůj nick.
Reagovat
dadaft
Aga bude hrát agresivně jako dlouho ne, Serena po získání No.1 byla tak nabitá, že sexovala do časných ranních hodin...

finále Radwanská - Sharapova
Reagovat
VlS
:-) - možný je všechno, i když to zní trochu jako marťanská kronika. Agniešce nevěřím, ta se už od včerejška klepe strachem. Maša je jinej kalibr, ta se popere ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Po včerejším zápase se dá říct, že některá tvrzení typu "kdyby Petra hrála se silnější soupeřkou, tak si ani neškrtne" sou vzásadě nesmyslný. Rozdíl mezi top 4 a Petrou je v tom, že top 4 si nepřpouštějí, že by mohli prohrát se slabší soupeřkou. Je to asi takový blok v Petřiné hlavě, který snad s přibývajícími zkušenostmi zmizí, pevně v to doufám a věřím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že je to jen blok v hlavě, protože, když čtu některé názory, že je Petra labilní, že má nervy, atd. i horší výrazy, tak se ve mě zvedou emoce. Nepovažuju se za labilní a nevyrovnanou a dobře vím, jak bych asi s "nervy" dopadla být na Petřině místě...A troufám si tvrdit, že většina diskutujících tady...Zkrátka, Petra mi udělala radost, jde dál, je to ohromně vidět. A myslím si, že ji včerejšek naopak posune dopředu.
Reagovat
Bob
Upřímně, obdivuju Petru, jak je psychická silná. Některé situace jsou dost vypjaté a ona jich dokázala už několikrát zvládnout. Třeba když hráč několikrát čelí mečbolu. Nesmí to unáhlit a plně se koncentrovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tak. Věřím, že se koncentrace u Petry bude vylepšovat. A už je vidět, že Petra a její tým opravdu pracují. Snad konečně tomu věří i ti, co měli ještě nedávno řeči...
Reagovat
Bob
A snad jí to taky nakopne.
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám, já bych místo toho řekla: požene dopředu...I když vím, že "nakopne jí to" je v tenise skoro terminus technicus...Tedy chci říct, běžný výraz...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra mě moc potěšila, i když prohrála. Jde to nahoru, jen tak dál Peťo! Fandím a držím palce.
Reagovat
Bob
že bojovala jako lvice. Byla perfektní, takhle by měla hrát s každou hráčkou. Snad jí to nakopne a začne dokazovat světu, že patří mezi nejlepší tenistky světa. V dnešní zápase rozhodně dokázala, že na to má. Držím jí palce a nikdy nepřestanu, napsal jsem to už milionkrát. Ona je moje oblíbená hráčka a vždycky při ní budu stát, ať se dějě cokoliv. Těším se, až bude zase nejlepší. Věřím jí a mám jí rád. Asi jako Nola :)
Reagovat
smazaný uživatel
PODPIS!! (az na toho Noleho - toho ja moc nemusim)
Reagovat
smazaný uživatel
pod tohle se můžu taky podepsat :)
Reagovat
Bob
Díky :) Anajmo, to je jasné :) Každý fandí někomu jinému ;) Tohle jsou moji nejoblíbenější hráči :) Proč Petra vysvětlovat nemusím, je to Češka a hraje hezký tenis, a Nole mi byl sympatický už dlouho, navíc mám zvláštní vztah k Srbům :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Doba se zmenila....nejde to proste uz tak uhrat. Ty vychovne prohry by byly dobre...S Azarenkou by si musela vzpomenout na leto 2 roky zpet, ale pochybuji...ze se to stane.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry to melo byt niz....mas tam link na tu Bethanii:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, že to dáváš nahoru, já jsem línej rolovat dolů. Díky moc za odkaz - zhlédnu to rád.

S Luckou se může stát všechno - podívej, v kolika vyhrála Fran....A máš pravdu, když dozraje hlava...A když se vše sejde, proč ne. Myslím, že už nějaké pokroky udělala.:))

S Agou souhlas, zítra to asi určitě projede....
Reagovat
tommr
i přes vypadnutí ve čtvrtfinále získá Petra do žebříčku 225 bodů a vzhledem k tomu, že její největší konkurentky v Doha bud nezískaly nic nebo dokonce ztratily tak si upevní osmý místo ...
Na devátou Stosurovou bude mít náskok už 675 bodů (před Doha měla jen 55), na desátou Wozniackou 940 bodů (předtím 740), na jedenáctou Bartoliovou 1295 bodů (předtím 745), na dvanáctou Petrovovou 1510 bodů (předtím 1340) ...
A pokud bude i na dalších turnajích hrát a bojovat tak jako při FC a v Doha tak by se mohla časem možná posunout v žebříčku i o něco výš ..
Na sedmou Erraniovou ted ztrácí jen 310 bodů (předtím ztrácela 510), na šestou Kerberovou 890 bodů (předtím 1115) ... :)
Reagovat
PetaM
Ona stáhne náskok Errani, když Errani v Doha byla taky poprvé a taky byla ve ČF, jako Petra? Asi se pletu že? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
On v tomu bude nějaký fígl s maximálním možným počtem započitatelných turnajů ;-)
Reagovat
tommr
Erraniová sice skončila stejně jako Petra ve čtvrtfinále, ale získala v Doha jen 25 bodů čistýho (připsala si 225 bodů, ale zaroven si musela odepsat 200 bodů). Petra si naproti tomu mohla připsat všech 225 bodů, protože od lonska měla za neúčast v Doha penalizační nulu ... :)
Reagovat
PetaM
Aháá :D Děkuju za vysvětlení :D Já se v tom bodování moc nevyznám, ale tak je super, že Peťa stáhne náskok :D Za chvíli bude tam, kde patří :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jsem nevidel,ale dle ohlasu to bylo super, jen skoda ze eurosport na zensky letos zatim kasle? Jinak bych si to nahral a koukal po praci...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím? Čekáš zbytečně. Na Eurosportu nebude WTA nejmíň 4 roky, pokud ovšem Slovakšport nezkrachuje a práva nezíská někdo jiný.
Aktuálně nejlepší volba je italský Supertennis na Hot Birdu. Pokud nezačnou kódovat, nemá díky HD obrazu konkurenci. Většinou začínají vysílat až od QF, to mi ale docela stačí.
Nahrávat z libovolného programu přece umí každý satelitní přijímač. Přijímače bez možnosti záznamu na externí disk se už pár let neprodávají.
Reagovat
patriks
Eurosport již ženský tenis vysílat nebude, jen některé Grandslamy. Osobně si myslím, že ženskému tenisu spíše škodil. Nyní je třeba sledovat Slovaksport.
Reagovat
vendulkabendulka
Jednoduse receno: Petra hrala dneska famozne. Byl to po vsech strankach vynikajici zapas, po cely cas mela Petra o chlup navrch, bohuzel konec nezvladla a Serena byla lepsi.
Kazdopadne jsem si to uzila jak uz dlouho ne. Petro, dik.
Reagovat
tommr
dobrý je, že se Petra dokázala popasovat se Serenou jako rovná s rovnou a že jí donutila k maximálnímu vypětí ...
Špatný je, že proti Sereně zase nedokázala dobře rozehranej zápas dovést k vítěznýmu konci a že vypadla už ve čtvrtfinále a stále tak marně čeká na nějakej solidní bodovej zisk v letošním roce ...
Důležitý bude hlavně to co si Petra z dnešního zápasu odnese do budoucna. Jestli jí to dobrý povzbudí do dalších zápasů nebo jestli jí to špatný ještě víc srazí. Jak se to projeví uvidíme už brzo v Dubaji ... :)
Reagovat
Mayo
och tá strelená starena Serena od pondelka na čísle 1 bude postavená :)
Reagovat
smazaný uživatel
nech si ty kecy, raději mi řekni, jak je ženský rod od pánesa.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pekny prispevek:) Jako vzdy hezky napsany, tenisove...

Nic si z toho nedelej, ze nekdo rika, ze mela haluz. Kdyby Petra vyhrala podobny zapas, kdy by dotahovala a vyhrala, tak by nekteri take rekli, ze je velka bojovnice a zadna haluz to nebyla:) Kdyz nekdo nekumu fandi, tak ho takove v veci asi mrzi na adresu svych oblibenych hracek:) Kasli na to, a vubec neraguj:)
Radeji pis opet pekne postrehy, to se hezky cte:)

Ja kdysi mel velmi rad Steffi, a kdyz zacla hrat Serena, tak kdybys vedel, co jsem vsecko placl na jeji adresu:D)))
A ani si nepredstavuj, jak jsme se radovali, a co jsem rikal, kdyz ji Steffi porazila:D)))

Uzij si to, jeste jednou dekuji za peknej prispevek, jen houst:)))

P.S.Pockej na trave - Petra ji da ve dvou:D))) Tes se:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo přeci neříká, že Serena měla haluz, tudíž nechápu, proč by si z tohohle měl Oskar něco dělat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.:))

Doufám, že Ti dnes ale udělala Petra radost?
A to je jasňačka, být dnes holky na trávě, Petra by to nejspíš vyhrála. A já jsem rád, že to byl takový boj. Pro Serenu je to cennější, protože si ten trůn musela sakra vybojovat a hrábnout na dno a i ty emoce pak byly silnější. A pro Petru je to dobře v tom, že si ověřila, jak může hrát, držet krok a být i někdy pár kroků v zápase před takovými hráčkami, jakou je třeba Serena.:))

To já Steffi taky hrozně fandil. A když vlétly na okruh sestry s jejich otevřenými bekhendy a tím vším silovým pojetím tenisu, šly na mě také mrákoty......:)) Ale časem nešlo odolat.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem spokojeny, i kdyz jsem to nemohl videt cele:)
----
Ja jeste v nejake mire odolavam:))) Libi se mi Karlicka s tim jednorucakem, i kdyz vim, ze zapas asi vetsinou projede a neni to uplne jak Henin s tim BH. Libi se mi technika Agy, je opravdu vytribena...Sara je taky super...ale paradoxne je porad u mne top zapas Bethanie s Agou, kdy Bethanie ji nasazela skoro 90 winneru za zapas a polovina z toho byly dropy:))) To byl husarsky kousek Bethanie...ja to mam rad, no:)))
Jsem asi moc stary:)) jen na ty ciste agresivni vymeny:)))

Ale potlacim rad i ty shooterky, jasne. Petra dokaze skvele vyuzit slajs, ale nechapu, proc toho vic nevyuziva....Posledni dobou se mi hodne libi Lucka:))) Zacla snizovat sve zdravice na siti do tribun, a zacina vic vyuzivat i techniku na te siti:))) - za to ji celkem komentatori chvali, nevim jak v CR:))) Ja jsem v tom asi trochu zpatecnicky a streleny, ale co uz. proto jsem take vic presel na WTA:)))

Celkove to No1. Serene, ale preji:))) I kdyz muj nazor je, ze u ni mi to je asi nejak suma fuk, ktera je, nema co uz nikomu dokazovat...za ni hovori jeji vitezstvi v GS. Urcite ji nejaky ten GS jeste preji, ale rozhodne teda ne na trave:)))!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Karlička bezkonkurenčně, tu mám taky rád. A vůbec se rád podívám na všechny tenisty a tenistky s jednoruč bekhendem. Ten zápas s Bethanií jsem neviděl, ale budu se snad muset někde po něm poohlédnout, protože ho často zmiňuješ.

Tak technika a vytříbenost Agy je nesporná, ale četl jsem dnes tvůj názor, jak myslíš, že by potřebovala pár proher, aby na tu techniku tak nespoléhala a probrala se k ještě lepším věcem....No jsem zvědavý zítra s Vikou, ale obávám se stále stejného scénáře co se těch dvou....

Lucy je Lucy, tu mám z našich holek stejně nejradši. Smělé jsou tvé prognózy ohledně GS vítězství.:)) Nejhorší na tom je, že ona na to fakt má, kdyby srovnala hlavu a drželo zdraví, proč ne.....:)) Jo, zlepšila ty voleje, to je pravda. Co komentátoři v ČR nevím, já poslouchám anglický komentář. V ČR se to na žádné stanici teď nevysílá.

Mně je taky u Sereny šumák, kolikátá je. U ni jsou důležité už jen GS, po těch jde nejvíc. Jen je důležité, aby byla někde nahoře kvůli nasazování. Ale jí to asi tak šumák nebylo, když byla tak ráda. Asi si tam chtěla ještě jedno sednout.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel to neni cele, nenasel jsem to, ale i tech 25 min. fakt stoji za to:D)))

http://www.youtube.com/watch?v=Ioy12ylF_9U
Reagovat
smazaný uživatel
Prognoza je sice smela, ale vykrocila dobrym smerem...:)))
Pokud na to ma, tak je jen otazkou casu, kdy do toho dozraje i hlavou:)))
Jeden do 30. da:))) Za 4 roky se muze zmenit tolik veci...
Reagovat
smazaný uživatel
Bojovala statečně
S hvězdou první velikosti
Bojovala skutečně
Nevyšlo to - to je k zlosti

Bojovala vyrovnaně
Tohle nikdo nečekal
Bojovala odhodlaně
Však soupeřka půjde dál

Bojovala a urvala
Čtyři výhry v řadě
O pátou se tvrdě prala
To je snad nasnadě

Bojovala, i když padla
Chmury jsou mi cizí
Myslím totiž, že to zvládla
Porazit tu krizi
Reagovat
Bob
Moc hezké :) A máš pravdu, nikdo nečekal, že to bude pro Serenu tak těžký. Každý si myslel, jak Petra odejde s výpraskem.
Reagovat
patriks
Petra nevyhraje, jsem očekával, a také nevyhrála a tak to má být. Už také proto, aby si sázkové kanceláře nenamastily kapsu.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak by si namastily kapsu, kdyby vyhrála Petra? To snad naopak ne? Přece na Serenu se za tak nízký kurz nevyplatí sázet a na Petru byl slušný, takže to určitě plno sázkařů zkusilo a teď si namastily sázkovky kapsy, protože Petra prohrála.
Reagovat
Fandina
Třeba to bylo myšleno tak, že si hodně lidí myslelo, že nevyhraje, tak na ní nesázelo a tím nepropadly sázky.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
tito
Zdravím Tě a pochopitelně se připojuji ke gratulaci. Tedy nejen Sereně ale i Petře. Jsem moc rád, že se zvedá.:-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Abych nezapomněl... Tento zápas jsem neviděl, tři tenisy za den mi stačí. :D Vím, že to musí strašně mrzet, když Petra vedla 4:1 ve 3. setu. Ale Serena je prostě výjimečná a proti ní není nikdy vyhráno, pokud opravdu neskončí zápas. To já vím moc dobře z loňského finále US Open... Co jsem četl, tak Petra bojovala statečně a myslím, že se teď začíná chytat. Takže nebuďte smutní a věřte v to samé, jako já věřím u Any a Caro. :)

Sereně patří velká gratulace k tomu, co dneska dokázala! Stát se nejstarší jedničkou v historii, to není náhoda. Já rozhodně nesouhlasím s tím, že teď je menší konkurence než dřív. Z mého pohledu je Serena prostě tou hráčkou, která změnila tenis více než všechny ostatní. Její hra má pořád sílu i po tolika letech. Proto je Serena takovým fenoménem, proto je i ve 31 letech první... Vůbec nezastírám, že bych si přál na 1. místě jinou hráčku, ale naprosto respektuju každého na této pozici. Tohle je totiž pozice zasloužená díky výsledkům za celý rok a ty se samy neudělají... Je sice trochu zvláštní, že to Vika momentálně neměla ve svých rukou, ale jak říkám: Počítá se to za rok a je to tak správně. Já ten systém vždycky respektoval a teď to můžu dokázat i ve chvíli, kdy žádná z mých oblíbených hráček není jedničkou. Po dlouhé době, jen tak mimochodem. :) Takže ještě jednou: Gratulace Sereně!
Reagovat
VlS
"I was just stuck in there, and I never gave up. I always feel like if I can just keep fighting and just try to do it... I definitely wasn't playing great, but with that being said, I think Petra played unbelievable. She was hitting shots I had no chance to get. I don't think anyone on this tour could have gotten them. I'm not slow at all, by any means, and I just couldn't even reach a lot of the shots she hit tonight.

"That's also encouraging, because I'm going to go home and work harder."
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Ale letos na trave zadny slitovani!!!!:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon je Petry. RG vyhraje ještě jednou v kariéře Serena.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, tak po šťastném dni (Masha, Vika) mám nakonec smutný večer (Caro). :( Je to strašně kruté. Ana byla blízko 3. setu s Agou - nic. Caro byla ještě blíž a taky nic. :(

K zápasu: První set rozhodly dva brejky, když Caro ve třetím a sedmém gemu neudržela podání. Je to škoda, protože k takovým ztrátám vůbec nemuselo dojít. Caro měla v obou případech gembol... Druhý set už byl jiný příběh. Caro začala výborně a s náskokem jednoho brejku vedla 3:0. Aga vzápětí snížila na 3:2, ale Caro pořád vedla a za stavu 5:4 podávala na vítězství v setu. Bohužel nevyužila setbol a v dalším gemu přišla o podání. Přesto se Caro ještě mohla zachránit. Měla tři brejkboly za sebou, ale Aga to odvrátila a na konci zápasu předvedla podobně neskutečné kousky jako při mečbolu proti Aně...
Reagovat
smazaný uživatel
Poznal jsem, že je Caro po zápase smutná a naštvaná. Objala se s Agou a hned chtěla jít pryč. Aga se na to moc netvářila. Většinou spolu u sítě ještě prohodí pár slov nebo si vymění úsměv (bez ohledu na výsledek), ale dneska musela být Caro vážně smutná. :( Je to škoda, protože Caro hrála v některých chvílích opravdu výborně, ale pár klíčových momentů jí prostě nevyšlo... Na druhou stranu si říkám, že není třeba věšet hlavu. Moc bych přál Caro i Aně, aby poskočily v žebříčku trochu výš, ale pořád kousíček chybí. Ovšem při každém zápase vidím, že holky tvrdě pracujou a já prostě věřím, že se tvrdá práce vyplatí. Držím holkám palce a ono to přijde. Není všem dnům konec! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Piotra: Víte, já s vámi souhlasím jenom v jedné věci. Při vedení 3:0 je podle mě zbytečné, aby trenér za hráčkou chodil. Co se týká Piotra a jeho projevu, tak on už prostě jiný nebude. Caro měla i jiné trenéry a vždycky měla nejlepší výsledky pod vedením Piotra. Sama se v rozhovorech vyjádřila, že právě z tohoto důvodu ji trénuje a že je za to ráda, protože ji zná líp než kdokoliv jiný. On chodí na kurt pravidělně. V poslední době většinou chodil vždycky po konci setu. Dneska to změnil a přišel v obou setech po třetím gemu. V tom druhém setu mi to přišlo zbytečné hlavně z toho důvodu, že Caro hrála opravdu dobře a že si tu možnost příchodu na kurt mohl nechat na vhodnější moment, až by to Caroline třeba tolik nešlo. Ale on je trenér a prostě se tak rozhodl. Jak říkám, Piotr už asi jiný nebude, ale neviděl bych to zas tak jednostranně. Už jsem viděl hodně zápasů, kdy Caro po proslovech Piotra hrála dobře a nemusím chodit daleko (třeba ten proti Moně). Někdy jí to zase po těch proslovech nejde, to je fakt. Ale snad mi nikdo nechce tvrdit, že Piotr může za neproměněný setbol a brejkboly... To je zkrátka smůla, že to Caroline nevyšlo a taky je třeba říct, že Aga v těch momentech zahrála hodně dobře. On je Piotr hodně svůj, ale nepochybuju o tom, že má Caro rád, i když za každého stavu hledá chyby. Nadávky na něj vážně nic nevyřeší...
Reagovat
rib
jj, Piotr, jen tak dál, pokud by náhodou Caro zahrála dobře bez jeho přítomnosti, není nad to jak její hru shodit několika upozorněními na chyby... To může být pro soupeřky fajn, jen ať přichází klidně co nejčastěji :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem schopny uznat vsechno, co pises.
Ja se obcas unesu i nespravedlive, ale potom, co jsem dnes slysel z ust Piotra...mne bylo opravdu spatne a na bliti.
Nevim jestli ji to pomaha a nebudu tu rozebirat, jestli by vyhrala nebo ne. Ale to co predvedl dnes, to bylo neco jako chtit, aby prohrala.

Po jizde viteznych 3 gemu, nekomu vynadat, ze je prkenny, nehybe se, ze hraje mizerne, a jeste rikat arogantne, ze Aga nic nehraje, takze nechape, jak to nemuze davat...
...to bylo na mne opravdu moc...opravdu se mi dnes udelalo spatne...

Neco tak otresneho a hnusneho jsem snad nikdy neslysel. Obcas jsme si tu delali legraci, ze dava pokyn s behanim za montrealem atd.ok Ale to, co udelal dneska, mne fakt znicilo. Sleduji tenis nejakych vic nez 20 let...ale takove hovadske chovani k hracce ... to si moc nevybavuji...

Proto jsem to i dnes te Karoline pral...

Karolina Agnieszce na konci zapasu neco rekla, nevypadalo to moc na kompliment:))) Nevis, co to bylo ???
Reagovat
VlS
Na Četníka ze Saint Tropez - malej směšnej mužíček stojí před lidma řve na ně:"Sem se mi dívejte".
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, já si taky někdy říkám, jestli není škoda, že Piotr hrál fotbal a ne tenis. Protože kdyby hrál tak, jako mluví, byl by to určitě šampion. :D On to asi někdy přehání, ale věřím tomu, že to myslí dobře. Někdy to holt vypadá opačně... Caro už je podle mě na jeho proslovy tak zvyklá, že to možná ani nevnímá. To ví ale jenom ona, jak to je. Já chápu, že tě Piotr dneska naštval, ale někdy je vážně lepší nechat vychladnout hlavu, než člověk něco napíše... Nechci tě vůbec poučovat, mluvím jen o svých osobních zkušenostech. :)

Nevím, co Caro řekla Agnieszce. Ničeho jsem si nevšiml. Popsal jsem jenom to, co jsem viděl... Jestli tam byla nějaká neshoda, tak věřím, že si to holky brzy vyjasní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim, ze v tomto pripade, co jsem napsal, tohle asi zpet nevezmu:))))) To teda asi ne...to se na mne nezlob...mozna je na to zvykla, ja teda ne...neco takoveho poslouchat v tenise...

Neco ji rekla, ono to nebylo slyset, jen komentatori rekli, ze by radi vedeli, co to bylo...ono to nevypadalo nejak pozitivne...
...ja se te ptal jestli to nevis, protoze ty chodis na ty tweety a tak, tak jestli jsi neco nekde nezaznamenal...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatej Funes:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
No škodaaa ale jinak nádherný zápas.Věřím že se to zlepšilo
Reagovat
rib
není co dodat... Užili jsme si doma, jak to Petře pěkně hrálo, tak držíme palce, aby se opravdu blýsklo na lepší časy :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
"Znovu opakuji, co jsem tu již několikrát psal - Serena v závěru měla štěstí v tom, že jí míčky padaly přesně kam a jak potřebovala, přestože v jiných fázích zápasu je třeba i kazila."

To je prostě nesmysl, co píšeš. Serena se prostě dokázala neuvěřitelně sebrat a najít v sobě sílu zápas otočit a hlavně se uklidnit! Co je na tom za štěstí? A Petra měla štěstí, když jí tam padaly lajny, růžky a esa? Neměla, hrála tak dobře. Pak už se jí ty údery třeba také nedařily, ale když je hrála, nebylo to štěstí. Proč by tomu tak mělo být v případě Sereny. Ona opravdu vytáhla top údery na konci.
Samozřejmě, že k úspěchům patří i štěstí, ale psát po takovém zápase, že jedna vyhrála se štěstím, není fér. Nezasloužila by si to ani jedna z nich takové označení. To by zase mohl někdo kontrovat tím, že Petra hrála tak dobře proto a měla více šancí, protože Sereně nepadalo první podání. Ale to by nebylo také fér. Prostě vyhrát zápas se štěstím - pod tím si představuji jiný průběh.
Reagovat
Heather_Fedex
oskar, ja bych komentare queshe brala s vetsi rezervou. jednou jsem si tady od nej precetla, ze sara errani mela cestou do finale rg prilis snadne souperky. nebo stesti na los...neco v tom smyslu
Reagovat
Heather_Fedex
a inak samozrejme gratulka k vysnene no.1 ;)) zaslouzila si to uz v loni
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný nesmysl - že v klíčových momentech Petru nepodržel servi, to pro Serenu nebylo štěstí? Že v závěru jí vyšly míče, které jí v průběhu hry tolik nevycházely, to není štěstí?

Serena vyhrála se štěstím - Petra nebyla v tomto zápase horší, většinu zápasu naopak. A v takto vyrovnaných zápase rozhoduje právě štěstí, a to se tentokrát přiklonilo na stranu Sereny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si mě s někým pleteš, milá zlatá, já nikdy nic takového netvrdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se s tebou nehodlám dohadovat a shazovat tak pěkný mač.

Zamysli se, co píšeš, buď tak laska, prosím. To bych mohl kontrovat zase já, že Serenu zrazoval servis, když potřebovala. Zachytil jsi vůbec, jak dnes Serena servírovala? Kolik udělala DF a v jakých momentech. To bych mohl tvrdit já, že tím Petře pomohla. A co ta lajna, kterou rozhodčí ohlásili za aut, to bylo štěstí pro Serenu, Nebo ty tři Petřiné pásky? Ale to je prostě blbost babrat se v takových věcech. Holky odehrály pěkný zápas, ohlasy jsou na to jen pozitivní a Serena to prostě ubojovala, protože byla v závěru o něco lepší a hlavně ze sebe dokázala odhodit tu psychickou deku. Ty výměny, kde obě lítaly a z neskutečných pozic vracely do kurtu, to nebylo žádné štěstí, prostě hrály dobře.

Vůbec s tebou nesouhlasím. Vidíš to jednostranně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já přeci nic neshazuju ani to nevidím jednostranně. Ale že Serena v závěru měla štěstí, že jí vyšlo to, co předtím ne, to neokecáš. Ale samozřejmě, kdyby ty údery vůbec neuměla hrát, tak by jí ani štěstí nepomohlo, to je jasné a ani jsem to nerozporoval.

Prostě si nemyslím, že by Serena v závěru byla herně jasně lepší, respektive Petra jasně horší.
Reagovat
Fandina
quesh ... já vůbec nerozumím Oskarovi, mě taky píše, že se nechce dohadovat a shazovat pěkný mač. Nevíš co tím myslí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nad tím taky tápu. Třeba nám to Oskar vysvětlí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic neokecávám a ani se nesnažím okecat. Jo, máš pravdu.
Reagovat
Heather_Fedex
quesh, tak ti osvezim pamet

http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-semifinale-neobhaji-podlehla-marticove-safarova-je-bez-boje-ve-3-kole-10915/pridat-komentar/

tohle si napsal: "Sařiny výkony jsou konzistentní? Možná, to ale nemění nic na tom, že toho vyjma FO a USO (a v obou případech měla štěstí na los a průběh turnaje) moc neuhrála. "

zlatko
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvrdíš, že se Serena zázračně zvedla a začala Petru přehrávat, já tvrdím, že ji k tomu pomohlo MIMO JINÉ i štěstí..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, tak jsem to tedy napsal, omlouvám se. Akorát nějak nevím, co je na tom tvrzení tak směšného.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodsouvej mi laskavě nic, co jsem nenapsal. Kde tvrdím, že se Serena zázračně zvedla? O zázraku jsem nenapsal ani ň. A jak jsem psal, máš pravdu, tak proč to neustále řešíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si top příspěvek tohoto vlákna. Pravda, "zázračně" tam není, je tam "neuvěřitelně," což je ale prakticky totéž.

Začíná tu být trochu dusnu, takže bych tímto debatu na téma, jestli Serena měla štěstí nebo ne, radši ukončil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinej, kdo si ten příspěvek špatně přečetl, jsi asi ty. Neuvěřitelně jsem nemyslel ve smyslu zázračně, ale jakože opravdu hodně mákla...., jenže ty sis to ve svý vztahovačnosti vyložil tak, že píšu, jak se zázračně zvedla a snad ve velkým stylu Petru přehrávala.....

A to, že se tady s tebou nechci dohadovat, ti píšu už hezky dlouhou dobu.
Reagovat
Fandina
Boha jeho. Serena vyhraje, Petra hraje super, všichni jsou v pohodě, jen Oskar se nechce dohadovat. Tak co vlastně chce? Vlk ho nahoře politoval, ale ani to nestačilo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, tak tedy debatu na toto téma s konečnou platností uzavírám s výsledkem, že shoda nenastala, což ale vůbec nevadí, protože ty naše žabomyší spory stejně nikoho nezajímají. A už vůbec ne Petru a Serenu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra ještě neekla poslední slovo !! :) a určitě ne v téhle sezoně Petra mě tolik nadchla dneska je to prostě borka!!!!!
Reagovat
dadaft
http://www.tennis.com/pro-game/2013/02/doha-s-williams-d-kvitova/46433/#.UR6f3fIYHgz

- komenty přibývají jako houby po dešti....

"OH MY GOD !! great women's semifinal, as a GS. ,that is great !! the same in men. A Saturday to enjoy those game and matches. Those games will be for BITING the nails , very interesting and, with many action. Bagels surprises ???, I don't know, but if many noises of Sharapova and Azarenka ! AHHHHH AND HOOOOO !! WOW !! and Quack , quack, !!! anger and complain, !! when one of they, lost a point or match. That is for sure. But enjoy those game. At the end the tale is, HAPPY FACE !!!"
Reagovat
dadaft
"GAME, SET, MATCH!! As always you?re the undisputed Queen of Tennis. Petra played hard and composed, but Serena showed why she IS, and should be #1."
Reagovat
dadaft
"Serena, congrats! That was a heck of a come back. Petra played an incredible match. Clearly Serena is struggling with a cold/flu/something. Hopes she rest well tonite."
Reagovat
VlS
Jo, diskuse na Tenis.com je pozitivní a stojí za to.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvé řadě velká gratulace Sereně!!! Na konci tak těžkého zápasu vytáhla údery toho nejtěžšího kalibru a zápas zakončila stylově esem jako správná královna.;)) Osobně si myslím, že si to po tom minulém roce zaslouží, aby zase usedla na trůn po tom, co si její zranění z roku 2010 vyžádalo téměř roční pauzu. Takové emoce, které ukázala po zápase, se vyrovnaly asi těm, které měla po loňském vyhraném Wimbledonu.:)) A jsem rád, že si ten trůn vybojovala v takto náročném zápase. A obdivuji ji za to, že se z toho v tom třetím setu za stavu 1:4 nesložila a že stále bojovala.

K samotnému zápasu - byl moc napínavý a dramatický. Petra zahrála úžasně a upřímně jsem na její výkon - zejména až někam ke konci druhého setu - valil oči. Byla klidná a působila vyrovnaně, opravdu jako vyměněná. Jsem si jistý, že jí to nakopne a nastane zlom. Potvrdila si, že může hrát a i vyhrávat nad top hráčkami.
Sereně nefungoval moc servis a to se na zápase také projevilo. Tady se ukázalo, jak je první servis pro Serenu moc důležitý.

Jinak k tomu štěstí, které údajně Serena měla - musím se tomu upřímně smát. Jaké štěstí? Kdy? Od stavu 1:4 se prostě zvedla a ke konci třetího setu hrála úžasně.
To samé jako kdyby někdo řekl o Petře, že se štěstím trefovala lajny a růžky. Ne! Petra prostě v těch chvílích hrála tak dobře.
Jinak to byla Petra, komu třikrát pomohla páska. A ten míček na lajnu přímo pod Asderakiovou, který rozhodčí označili za aut a ona to odkývala, nebylo také žádne štěstí pro Serenu. Petra teda také nebyla na podání ještě úplně ono, ale třeba proti FC to bylo jako nebe a dudy.

K papírku, kterého si někteří všimli - to je u Sereny úplně normální, že si pod ručníkem dává a čte většinou nějaký papírek. Spíše jsem se divil, že si ho tam vzala tak pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to byl dramatický zápas, který jsem ani nečekal a nedehonestoval bych ho tím, že někdo vyhrál se štěstím nebo tím, že měla Petra snad několikrát štěstí....Petra měla skvělý první set, ve druhém hrály tak nějak stejně a Serena byla lepší v jeho konci (statistiky toho setu to potvrzují). Na začátku třetího byla lepší Petra, ale Serena to prostě nevzdala a od stavu, kdy se jí podařilo vyrovnat na 4:4, hrála opravdu extratřídu a Petra jí přesto byla zdatnou konkurentkou. Prostě z mého pohledu dobrý zápas, který nepostrádal napětí, zápletky a zvraty. Chápu, že jsou Kvitisté smutní, ale dnes to nebyla žádná haluz...
Reagovat
smazaný uživatel
Znovu opakuji, co jsem tu již několikrát psal - Serena v závěru měla štěstí v tom, že jí míčky padaly přesně kam a jak potřebovala, přestože v jiných fázích zápasu je třeba i kazila. To je štěstí, ne že ne. A k šampionkám patří.
Reagovat
Fandina
Oskar, hezký koment, ale ta Serena měla tak velké štěstí, že se jí povedlo od stavu 1:4 vytáhnout své nejlepší údery, zabojovat a otočit do vítězství. A samozřejmě velká gratulace Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
Podepisuji se!:-)
Reagovat
dadaft
souhlas - - - tenhle zápas nebude chybět v letošním Top10 mých zápasů - to je jisté.
úroveň, napínavost atd. bych srovnal s loňským zápasem Šarapovová - Stosurová ve Stuttgartu - to bylo taky maso.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to máš pravdu, to bylo také maso. Mně se dnes svým způsobem líbila i ostatní ČF, na každém jsem si něco našel, co mě zaujalo a bavilo. I když jsem třeba přál jiné hráčce než té, která nakonec vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu se nechci dohadovat a rozmazávat tak zápas, který byl snad pro každého tenisového fandu něčím hezký.
Ale nechápu, proč označuješ slovem "štěstí" to, když někdo hraje skvělé údery, které umí. Myslíš jako, že bylo štěstí, že je zrovna dokázala vytáhnout z rukávu (myslím ty údery)? To já nepovažuji za štěstí, ale za ohromnou vůli a bojovnost. A také za schopnost, zklidnit své rozhozené nervy natolik, aby se uklidnila, uvolnila a začala hrát konečně tak, jak potřebovala. To bylo něco podobného při finále USO, tam také srovnala nervy a psychika ji podržela. Takhle to tedy vidím já. Možná ale myslíme oba totéž, ale vyjadřujeme to jinými slovy.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena má velké štěstí, že umí hrát tenis:-D
Tohle je fakt k smíchu.
Reagovat
Fandina
Oskar samozřejmě, že zápas byl super a oprávněně vyhrála Serena. Ale proč ti tak vadí, když někdo napíše, že vlastně měla štěstí, že takhle zabojovala a vytahla super údery. To mi tedy řekni. Zápas byl super, obě hrály super a jedna lépe. Na tom se snad shodneme.
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak že umí hrát Serena tenis a je jedničkou snad nikdo nezpochybňuje ... na tom není nic směšného
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se směješ něčemu, co tady nikdo netvrdil?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlasím, shodneme se na tom, co píšeš na konci.

A k tomu štěstí - je to asi tím, že si pod pojmem "vyhrát se štěstím" představuji to, že někdo např. vyhrál proto, že dal třikrát prasátko....., nebo že se soupeřka totálně vyházela....
Ale nevidím jako štěstí pro Serenu to, že musela sama ze sebe vydolovat takové údery, o kterých si asi ani nemyslela, že je proti Petře bude muset tahat. Petra ji nedala nic zadarmo, Serena si to musela uhrát sama. Proto se bráním tomu označení "štěstí". Kdyby Serena hrála příšerně a Petra ještě příšerněji a kdyby dělala Petra třeba k závěru jednu UE za druhou, tak řeknu, že Serena vyhrála s velkým štěstím.

Ale jestli ty máš na mysli, že měla štěstí, protože se jí podařilo vytáhnout ty skvělé údery v pravou chvíli, tak za štěstí označuješ v podstatě to, za co já označuji to, co jsem již popsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Směju se tomu, co jste tu ty s Fandinou napsali a jen jsem k vašim kravinám přidala jednu další;-)
Ale já s tebou nechci diskutovat, queshi, jak říkám, jsi známá firma (podobně jako tommr, to je opačný extrém) ;-)
Reagovat
Fandina
Oskar ... znovu opakuji, Serena měla v dnešním zápase štěstí, že v pravou chvíli vytahla své nejlepší údery a otočila zápas. Zápas super, obě holky super, Jedna lepší. Krásný zážitek.
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak to by mě zajímalo, co jsem tady tak směšného napsala. Taky se chci zasmát. Přibliž mi to.
Reagovat
smazaný uživatel
Kravina je nepřipustit si, že v závěru se štěstí přiklonilo na stranu Sereny.
Reagovat
dadaft
že čtvrtfinále turnaje v Dauhá nabídlo 4 skvělé zápasy.
každý z nich byl kapku jiný, svůj, jako 4 druhy lahodné zmrzliny...
............. docela maraton ............
mno,
zítra bude třeba po ránu popracovat - a pak to vypukne......... ))))))))))))
Reagovat
Fandina
Ago ... vymysli už konečně něco na tu Viku ... zkracuj pořád, nebo já nevím ... držím palce do semi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
WOOOOOOOOOOOW...neuvěřitelně vybojovaný MB.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel jsem neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, to bude určitě hot shot:-)
Aga skvěle- v poslední hře odvrátila 3 bb a pak si nádherně vypracovala MP...bohužel neproměnila, ale ten následující už (s pomocí chyby Caro) ano...gratulace!:-)
Reagovat
Denis92
Roger..to bol mizerny vykon :/
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohl za to náhodou pomalejší povrch v Rotterdamu?
Reagovat
Denis92
naco je toto dobre?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to provokace, tak nic moc.
Pokud není, tak Roger dnes hrál opravdu špatně, backhandy 2 dobrý za celý zápas, špatný servis, špatný pohyb. Bennetau hrál konstantně dobře, u Rogera se střídaly dobré a příšerné chvilky a zase nevyužil důležité break bally.
Reagovat
Fandina
Sonja ... já myslím, že za to může ten pomalý povrch v Rotterdamu ... máš pravdu
Reagovat
Denis92
az od stavu 2-4 v druhom sete zacal Roger hrat lepsie..skoda nevyuzitych BB na 6-5..ten backhand na MB mohol zahrat ovela lepsie a ktovie ako by to pokracovalo
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zápasu jsem neviděla vůbec nic, takže jen tipuju, co za to mohlo...hodně se tu řešil povrch v Rotterdamu, tak mě to napadlo jako první:-)
Reagovat
Roger_Federer
tak ti nevim, co kdyz za to muze stejda Tonik?
Reagovat
Pe3k
Gratulace Sereně. Ona je něco jako Federer. Jen s tím rozdílem, že Federer má více grandslamů a ze Sereny jde větší strach :D

Btw. Petra hrála taky dobře :)
Reagovat
Heather_Fedex
hmm tak serena ma urcite vetsi uspechy, nez rf. dosahla golden slam jak ve 2hre tak i ve 4hre. o necem takovem se klukum muze jen zdat
Reagovat
Heather_Fedex
a to ani nemluvim o tom, ze serena klidne muze jeste ne1 gs na sve konto prida, kdezto u federera, kt. se mimochodem v teto chvili trapi s hracem o vic nez 30 mist pod nim v zebr., bych si tim vubec jista nebyla
Reagovat
smazaný uživatel
Serena ale Golden Slamu nedosáhla. Serena nedosáhla ani čistého Grand Slamu. Má "jenom" nekalendářní (a tudíž i kariérní) Grand Slam.
Reagovat
Titan
Jediný Golden Grand Slam má Stefi Grafová a ani zmutované sestry s tím nic nenadělaly...
Reagovat
Heather_Fedex
no tak no tak. kazdy si snad spravne vylozi, co jsem mela na mysli ;)
Reagovat
VlS
Piotr jí přiběhl poradit, jak to dělat líp. A náskok je v čoudu - klasika.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-(
Reagovat
Malda
Já bych mu dal tečku, ale už se z toho kartáče začíná vzpamatovávat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vis co ji rekl??? po tech trech super gemech???

Ze se nehybe, je prkena, ze Aga nic nehraje, a ze si neumi chodit na ty mice, ji sjel jak svina....

Dole pisu, je to ho*ado a vsadil si na Agu....jinak si to neumim vysvetlit, nebo je to kompletni kripl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj uz se otrepala, tak ted nastesti neni prestavka a Karolina to muze dopodavad bez skvelych rad....kouce:))))
Reagovat
smazaný uživatel
A nedopodávala i tak:-D
Kurde, Radwo, teď ho udrž:-/:-D
Reagovat
dadaft
Aga nebude chtít třetí set - má ještě rezervu na plynu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nestras....Karo by si ten treti zaslouzila. Dostala kartac, a jeste se z toho nejak otrepala:))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak je to v cudu.
Nejbliz byla dnes k prekvapeni Petra:))) To je ovsem take hezke:)))
Tohle Aga asi uz nepusti...
Reagovat
dadaft
myslel jsem, že jsem střelil vedle - ale ten konec si Aga fakt vydřela......
klobouk dolů. ))
Reagovat
freeteepek
Gratulace Petře k výbornému výkonu. S výhradami. Budu se opakovat, ale dnes opět nezahrála ani jeden kraťas. A to byly možná ty 2 až 3 rozhodující míče, které jí k výhře chyběly. Viz. můj příspěvek pod včerejším článkem. Na Serenu by zkrácení hry platilo. Je ale pravda, že to samé by platilo pro Petru. Serena taky kraťasy nehraje a až příliš se spoléhá na svoje svaly a sebevědomí, které jí pomáhá v krizových momentech.
Reagovat
VlS
měla Serena nahnáno, emoce po zápasu stály za to, tak na měkko jsem Serenu ještě neviděl. Taky zajímavé hodnocení Golovin.
No, teď se dívám na Agu s Caro a furt kontroluju počítač, páč mi to připadá nějak zpomalený :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S těma kraťasama to máš těžký - ona je Petra obecně moc nehraje a když ano, tak jejich úspěšnost není nijak zářivá, takže si nejsem moc jist tím, jestli by jí zas tak moc pomohly.
Reagovat
nouma
Dnes sem konečně viděl Petra Kvitová model 2011, bylo tam vše co jsme celou fantastickou sezonu viděli. Prostě BOMBA BOMBA BOMBA, ale zamrzí že jsme nesáhli po vítězství. Ale co už. Život i sezona jde kupředu dál. Děkuji Petro poslední dva dny sem na Tebe hrdej.
Reagovat
Titan
Jo, jo, akorát mi hlava nebere, jak k tomu přišla. Ještě minulý víkend děs a bída a dnes excelentní. A to jsem si myslel, že hopsinková šťáva funguje jen u gumídků... :-)))
Reagovat
Fandina
O víkendu hrála hůř, to je jisté, také víc chybovala, ale bylo to hlavně proto, že potřebovala vyhrát, tak to tlačila, ale nakonec vyhrála, i když to nebyl tak pohledné, jak jsme viděli dneska, ale zase nevyhrála. Nakonec je vždycky lepší vyhrát. To se počítá.
Reagovat
Titan
No, potřebovala... Se Stosur mohla klidně prohrát, protože Lucka by ten bod z Gajdošové stejně vymlátila...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála skvěle, po dlouhé době jsem v jejím pohledu viděl zase ten známý klid a v dobrém slova smyslu flegmatičnost. Pokud by měla stabilně takovou psychiku tak bude brzy opět na úplném vrcholu. Od Sereny laxní podání ruky značí, že Petru respektuje jako velkou soupeřku. Mimochodem všimli jste si, Serena vytáhla z tašky nějaký papírek a dala si ho pod ručník když seděla, že by nějaké zaklínadla???
Ještě bych dodal že je super že Petra je opravdu hráčka pro velké zápasy. Bohužel se slabšími hráčkami se nedokáže takhle nemotivovat.
Ještě bych dodal že můžeme být hrdi, že máme takovou hráčku co se Serenou hraje úplně vyrovnaný zápas. Ač jsem fanoušek Márii troufnu si tipovat, že ji Serena zítra jednoznačně vypráská.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo s tim papírkem jsem to viděl :D čarodějnice
Reagovat
smazaný uživatel
V tom určitě byla "černá magie" :-)
Reagovat
dadaft
ha! tak tady je zahrabaný pejsek!!!
Reagovat
freeteepek
Jasně, Petra hrála skvěle. Neměla co ztratit a styl Sereny jí vyhovuje. Ona prostě proti lepším hráčkám hraje líp, než proti horším. Škoda, že to dnes nedotáhla. Nutno ovšem přiznat, že první set získala se štěstím. Serena měla na setbol nahraný míč, který narvala jen těsně do autu. Petra dnes mímořádně úspěšně trefovala lajny. Serena oproti tomu měla problémy s prvním podáním. To ve třetím setu bohužel zlobilo i Petru. Při Sereně stáli všichni svatí. Troufám si tvrdit, že za stavu 1:4 s Petrou na podání už sama moc nevěřila...
Reagovat
freeteepek
Na setbol, který měla Petra za stavu 30:40 tuším.
Reagovat
Fandina
papírek, slzičky a nakonec výhra ... vida vida Serenu
Reagovat
smazaný uživatel
Petra setbol proměnila při vlastním podání, takže určitě to nemohlo být za stavu 30:40 z pohledu Petry. A jestli ho urvala se štěstím? Serena se štěstím urvala celý zápas..
Reagovat
freeteepek
Serena podobně otočila vývoj už proti Azarenkový ve finále US Open. Má obrovský sebevědomí. Kraťasy by pomohly. Serena fakt zůstává zalezlá vzadu a musela by tak běžet křížem přes celý kurt. Včera Petra jeden kraťas zahrála a hned úspěšně. Navíc zezadu. Kraťas navíc při tomhle tvrdým stylu hry přinese nečekanou změnu do výměny...Pokud má Petra nahraný míč na téčku, tak by ten kraťas měla občas zkusit. Zvlášť proti hráčkám, jako je Serena. A ještě jsem si vzpomněl, že Petra po ztrátě servisu za stavu 5:6 hrála na příliš velký riziko. Tím Sereně pomohla doservírovat zápas do vítězného konce.
Reagovat
smazaný uživatel
A já zas viděl několik zápasů, kdy Petře jeden kraťas vyšel a několik dalších pak zkazila. Takže pokud by vyšel, pomohl by. Ale jde o to, jaká je šance, že by skutečně vyšel..

Hrála na riziko, ale co jí zbývalo jiného?
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že když se povede kraťas, tak je to super, ale zrovna se Serenou se mi to nezdá, jednak mě nenapadá kdy. Na ty její rány nevím ani kdy, výměny se většinou nekonají a když, tak Serena která to zná z debla doběhne a zabije. Nestojí jen na čáře, je rychlá.
Reagovat
misa
ale Petra na sebe může být pyšná. Bylo vidět, že hlavně v 1. setu nebyla ničím svázaná, a předvedla nádhernou hru. Pokud zlepší úspěšnost 1. servisu (ve 3. setu to byl docela problém), může se směle ucházet o grandslamové tituly a místo v top 4. Věřím, že si z dnešního utkání vezme jen to pozitivní, nabere další porci sebevědomí a chuti do hry. Petruško, jen tak dál, dneska jsi mě moc potěšila, i když to nakonec nevyšlo!
Reagovat
smazaný uživatel
Po dvou ranařkách Aga s Caro, to je kontrast:-))))
Reagovat
Malda
Zatím mi to ale celkem líbí.
Reagovat
Malda
*se
Reagovat
dadaft
mně taky.
Reagovat
Malda
Jééžiši proč do toho chodí Piotr Carol pořád kecat.
Reagovat
Malda
Aga má opravdu úžasné ruce, to co dokáže občas zahrát je až neskutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli ji Piotr radi, ze ma hlavne koukat na prvni mic, a podle toho diktovat hru...tak takhle asi Agu v zivote neprehraje...a ve druhem si pinkne taky tak max. 2 gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se ten mač taky celkem líbí:-)
Jo a Vlčku, přeju Aze:-)):-D
Reagovat
smazaný uživatel
jj - tehle chybi jen trochu vetsi sila, ale servisy po dvou letech opravdu zlepsila nejen technicky:)
Ale ruce ma pozlacene holka, to jo:)
Reagovat
smazaný uživatel
nechapu...Caro zahrala super gem, a on krouti hlavou ze to je spatne...:( uf to je pripad:)
Reagovat
Malda
Taky jsem to nejak nepobral proc kroutil hlavou. Nebo jestli to bylo takové "no to to trvalo" :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ja to trochu vic preji Carol....
...Aga strasne porad hresi na to ze je schopna technicky, proste trochu hresi a hraje si na Juana Ignacio Chellu, takze by to chtelo, aby ji Carol porazila:)))
.....zacina to jit i v tom smeru, jen kurde nesmi prijit na plac ten silenec Piotr, jinak bude konec nadeji:))) pro Caro...i pro Agu:)))
....proste potrbuje par vychovnych porazek, aby se vratila k tomu, co hrala 2 roky zpatky v lete, kdy i porazila Azarenku, jinak to nema smysl...:)))
Reagovat
Malda
No myslím, že jsi to malinko zakřikl. Já bych ho někde zazdil nejradši.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to v hajzlu....je tam ....
.... to je fakt kripl....omlouvam se, ale to se jinak neda rict...
.....Caro zahrala super 3 gemy, a on ji skritizuje - toz po tom bych sa uz nezvedl:)))
Si vsadil na Agu nebo co?:))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ten piotr je absolutni hov*do.....
....opet se omlouvam, ale toto je na mne moc....
....nemuzu, fakt, ze ne....
....takhle ji zrubat....

Tomu se neda uverit. Si vsadil na Agu....nic jineho neberu....
Reagovat
Malda
To snad není ani možný on tam vleze a je to v hajzlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se jeste ta Karolina nejak zvedne, teda po tom, co ji rekl bych se ja nesebral....
....snad jeste zabojuje, a toho dementa tam nekdo trefi....
Reagovat
Heather_Fedex
to, ze se serena stala nejstarsi svetovou jednickou, je vice-mene ostuda pro soucasny zensky tenis.
ale i tak mam z toho lepsi pocit. na zubato-nosatou krasavici mne prilis nebavilo se koukat na vrcholu zebricku. ale ted na trun zasadne skutecna sampionka
Reagovat
smazaný uživatel
Jakto ostuda?:-(
Reagovat
Heather_Fedex
proc tenhle status nemaj hracky jako napr. evert, graf nebo navratilova? protoze tehdy byla konkurence a uroven tenisu uplne nekde jinde, nez ted. cetla jsem v rozhovoru s 1 trenerem, kt. rikal, ze kdyby se ted vratila na okruh treba seles, tak by prehravala i hracky z dnesni generace....
neco na tom bude
Reagovat
dadaft
nevím nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to taky nezdá.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl, stačí se podívat na to, jak se hrál ženský tenis tenkrát, a jak dneska, Selešová by si ani neškrtla.

A ani s tvrzením, že v době Grafové nebo Navrátilové byla větší konkurence, bych nesouhlasil. Ostatně, kdyby tehdy byla tak velká konkurence, těžko by třeba Grafová udělala Golden Slam, věc dneska těžko představitelná..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší způsob, jak to zjistit, je postavit je proti sobě :) nějaký exhibiční turnaj mládí vs. stáří..
Reagovat
Heather_Fedex
muj nazor je, ze kdyz se v tenisu stane jednickou v tak pokrocilem veku, je to znamkou toho, ze tenis se nevyviji a nejde dopredu....serena starne a to je fakt. neodvazila bych se napsat, ze 31-leta hracka muze byt na vrcholu sil jako napr. 24-leta hracka. a to, ze zdrava serena nema zadnou konkurenci, je proste fakt. ale o tom to je, ze serena uz neni nejmladsi a zdravotni problemy budou zakonite prichazet castej. v posledni dobe mam cim dal vetsi pocit, ze serena v soucasnosti neziskava nektere zapasy na svoji stranu, ze by souperky predcila herne, ale je to diki jeji buldoci povaze, bojovnosti a tak fenomenalni mentalni odolnosti, kde ji vetsina divek nesaha ani po kotniky
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě lekce z biologie - na vrcholu fyzických sil je člověk okolo 30. roku věku, čili Serena je ve věku takřka ideální.
Za druhé Serena hraje velice úsporně. Ať už co do počtu hraných turnajů za rok, tak i během zápasu samotného - se svým silovým pojetím je to obvykle ona, kdo po kurtu prohání soupeřky sem a tam, ne naopak. Takže ani není příliš opotřebovaná.
Za třetí - Serena má ohromné sebevědomí a nebojí se to dát najevo, což jejím soupeřkám na klidu pochopitelně moc nepřidá.
Serena je zkrátka fenomén. O tom svědčí i to, že jiná bývalá světová jednička z její generace - Martina Hingisová - pověsila raketu na hřebík už dávno..
Reagovat
Heather_Fedex
ale ne v tenisu, quesh. to je nemyslitelne
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně to myslitelné je, jak v mužském, tak v ženském.
Reagovat
Heather_Fedex
tak ano. a ja rikam proto, protoze uroven soucasneho zenskeho tenisu nejde dopredu.
ovsem nerikam, ze ta sama situace nenastane i u muzu. vic pravdepodobnejsi varianta se mi zatim jevi ta, ze 30ti lety djokovic bude jednickou nez treba 25ti lety tomic
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti to tvé tvrzení o tom, že ženský tenis nejde dopředu (mimochodem asi nejvíc dopředu ho posunula právě Serena) několikrát vyvrátil. A přidám ještě jeden arugment - Serena je jedna z pouhých dvou třicátnic v top 10 a jediná, co se dostala na post světové jedničky (že by se tam někdy podívala Li Na je spíše nepravděpodobné), ostatní hráčky jsou mladší, a některé dost výrazně, než Serena. Kdyby platila tvoje teze o zamrzlém vývoji, těch třicátnic by tam zákonitě muselo být víc.
Reagovat
Heather_Fedex
to ze jsou vubec nejake tricatnice v top 10 je pro mladi, kt. ma byt drave a prinest do hry neco noveho, dost osemetne
Reagovat
smazaný uživatel
Svědčí to o kvalitě těch třicátnic, nic více, nic méně.
Reagovat
Heather_Fedex
nebo o slabsi zenske ere tenisu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrzení, že je "slabší éra ženského tenisu" jsem ti už vyvrátil, tak si to konečně připusť. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurence je dost silná, ale Serena je výjimečná. Jo a nebuď ošklivá na Vičku. :)
Reagovat
Heather_Fedex
queshi, odpust ale tve vyvraceni mi proste nestaci, takze si stojim dal za svym ;)
Reagovat
Heather_Fedex
nepochybne serena je vyjimecna. ale jde o to, ze zvysek proste zapada do sedeho prumeru.
a s vichkou promin. nedalo mi to, nestouchnout si. uz budu hodnejsi ;))
Reagovat
Michaelus
Myslím si, že by to Petra dala,ale ty poslední míčky,ty byly prostě nechutné co všechno tam Williamsové padalo.Petra teď nesmí podlehnout panice,veliká škoda,ale opravdu nedalo se s tím nic dělat
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Petra rozhodně panice nepropadne! Nemá k tomu důvod- jo, prohrála sice, bude jí to chvíly mrzet, ale z tohohle se dá vzít jen pozitivum! Petru to podle mě nakopne!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Určitě jí pomůže, že se dalo hrát se Serenou, která loni ničila soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně si z toho vzít jenom to pozitivní a pomaloučku polehoučku zpět do top 4. Má na to.
Reagovat
Nancy_z
Je to stejně zajímavý, že i po porážce může mít člověk dobrý pocit... Petra na kurtu předvedla to nejlepší, co umí a jen z toho mám velkou radost... i kvůli ní, že si dokázala, že ta cesta má smysl a snad se i změna v přípravě začíná v dobrém projevovat :-)
Reagovat
dadaft
jeden na žal - Petra prohrála
druhý na radost - prohrála, ale prohrála se Serenou po vynikajícím výkonu.
a třetí na spokojenost - tohle byl zápas jako řemen!
Reagovat
Nancy_z
Byly to nervy, ale kupodivu z toho nemám depresi a myslím, že pro Petru plyne z toho zápasu spousta pozitivního :-)
Reagovat
VlS
Na dálku si s tebou ťukám, Petra je (skoro) zpátky, teď to ještě potvrdit na dalších turnajích. Super zápas, tenis jak řemen. Petra hrála uvolněně, winnerů na obou stranách milión, UE trochu míň než winners, pochoutka.
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc rada, ze je Petra zpet, hrala uzasne a jedina skoda toho prvniho servisu....ten ji to prohral, ale jinak se snazim nepodlehnout depresi z porhry, tak jako i Petra nesmi podlehnout....Verim, ze si z tohodle vezme to, ze stale dokaze hrat jak bohyne . Chvilema jsem mela dejavu z Wimbledonu 2011....
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem tuze smutná, ale zároveň šťastná, že to tam Petře zase lítalo. Tak jen tak dál ;) (bez té prohry na závěr ovšem:)
Reagovat
Jabadu
(Táborský) ... "Těžký, vole, těžký... Párek nezaskočí, vole."(Bosák) :-)
Reagovat
Paseka
Veliká škoda , že ji nedorazila , když to bylo 4-1. Měla jí na lopatě. Ale S. není tenistka, to je prostě chlap a to se hraje špatně. Každopádně hrála Petra výborně a zase jí to tam lítalo a snad se blízká na lepší časy !
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně jsem to Peče přála, hrála dnes fantasticky, nevadí, příště to vyjde,hrála jsko v roce 2011! Velká gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes měla Petra na to Serenu porazit...Serena byla viditelně frustrovaná, nečekala, že to proti Petře bude mít tak těžký a dala ze sebe ke konci úplně všechno.
Eso na konec bylo krásnou tečkou zápasu, který vyhoupl na trůn královnu:-)
Reagovat
Malda
No viděl jsem celý zápas a musím říct, že dnes to Petra opravdu parádně podě...la. Za stavu 4-1 ne třetím setu byla Serena zralá na odpis. Po brejku na 4-4 ji začalo opět fungovat 1. podání a bylo vymalováno. Dnes to bude Petru asi opravdu hodně mrzet!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena a zralá na odpis? Možná v alternativním vesmíru..
Reagovat
Fandina
Petru to samozřejmě musí mrzet. Ale Serena je jen jedna a vybojovali si to. Pěkný zápas.
Reagovat
Fandina
Oprava. Serena si vítězství vybojovala. Ukázala kdo je světovou jedničkou.
Reagovat
Malda
No ještě řekni, že za stavu 4-1 vypadala na to, že to vyhraje? Vždyť tam chodil jak tělo bez duše s utrápeným výrazem v obličeji.
Reagovat
Fandina
Malda ... myslíš Serenu? Jak pobrekávala?
Reagovat
Malda
Ano a i nějakou dobu po tom "pobrekávání", to byly pořád samé utrápené a znechucené grimasy. Za té situace bych si na ni nevsadil ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná vypadala utrápeně, pak ale začala předvádět svůj nejlepší tenis v zápase, čili klamala tělem. ;-)
Reagovat
Malda
No nevím jestli klamala, ale prostě se od 4-4 chytla. Ale ten stav Petra neměla vůbec dopustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona se chytla už dřív, jinak by to na 4:4 ani nedotáhla. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to dnes měla vyhrát!! Je to škoda, ale zase je tu i 1 pozitivní věc a to že dneska Petra hrála fantasticky- přiznejme si, že tohle nikdo nečekal- a cítím, že přichází lepší časy!!!! :) Jen tak dál Peťko!! :)
Reagovat
letityfanousek
to byl moc pěkný zápas, gratuluji, škoda 4-1 ve třetím, ale tohle je Tvůj tenis, na který se dá koukat, výborný, jen tak dál!!
Reagovat
deLaFere
dvě nejlepší hráčky světa, kéž by to Petře vydrželo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehrály a už vůbec nehráli:-(
Reagovat
Fandina
Sonja podle tebe nehrály podle mě hrály. Petře věřím. Když je zdravá, tak hraje výborně a hned po Sereně nej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak myslíš, Fandino, já bych to o své favoritce asi tvrdila taky, ale žádnou nemám a koukám na ženský tenis objektivně:-)
Reagovat
Fandina
Sonja jasně, ale objektivně se koukat nedá, vždycky je to subjektivně, ale já ti rozumím, nemáš favoritku. I když to tak není podle žebře, podle mě je Petra úderově za Serenou, ale rozumím tomu, že směrodatné je postavení na žebříčku a tam není. Věřím Petře, že když bude zdraví, tak se tam dostane. Dneska to byl od Petry hezký zápas, koncovka chyběla, ale Serena to prostě dotahla a moc chtěla.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra byla dneska lepší, prohrát si nezasloužila. Bohužel víc štěstí měla Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
tenis není fér. ale Péťa hrála velmi dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Proto si zasloužila vyhrát :-(
Reagovat
smazaný uživatel
jo zasloužila...ale Serena taky
Reagovat
smazaný uživatel
Buď trochu soudný, to nebylo žádné štěstí, to byl boj šampionky...
Reagovat
Fandina
Sonja ... quesh je soudný ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem soudný. Nebo máš pocit, že k boji šampionky štěstí nepatří?
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, jaké štěstí máš na mysli:-)...Serena dnes ani nepodávala jako obvykle, na kurtu se celkem trápila, byla frustrovaná, málem plakala... a nakonec předvedla lítý boj, za který právem usedne na trůn:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty víš jaké, nedělej, že ne. ;-) Stačí si prohlédnout druhou půlku třetího setu, co tam Sereně začalo padat za neskutečný věci..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak myslíš, queshi, já žádné štěstí neviděla, spíš naopak;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo nechce vidět, nevidí. ;-) A jak už jsem zmiňoval, k šampionům i to štěstí zkrátka patří, ne, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle případě bych spíš řekla, že kdo chce vidět (ty), vidí...já nemám důvod nechtít vidět;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vidím pouze to, co se dělo na kurtu a za svým popisem situaci si stojím. Serena dneska opravdu nebyla lepší, ale šťastnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně ne tak známá jako Sonja :-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak upřímně řečeno, samozřejmě, že štěstí přeje připraveným a Serena se opravdu moc hnala za vítězstvím, nicméně na konci to štěstí i mohlo být na straně Sereny a vymodlené jí. Petra hrála uvolněně a tenisově předváděla super hru. Závěr patřil Sereně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist