Kvitová se Štěpánkem si zahrají Hopman Cup

8. 10. 2013, 09:29
Aktuality 42
Čeští tenisté budou po roční pauze znovu hrát Hopmanův pohár. Na turnaji smíšených družstev se na přelomu roku představí Petra Kvitová s Radkem Štěpánkem. Aktuálně sedmá hráčka světového žebříčku soutěž v roce 2012 vyhrála ve dvojici s Tomášem Berdychem, Štěpánka čeká premiérový start.
Petra Kvitová

Čeští reprezentanti budou na tradičním podniku, který je považován za neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic, nasazeni jako číslo pět. Vedle domácí Austrálie a nejvýše nasazeného Polska, jejichž start byl jistý už od srpna, se na turnaji dále představí týmy USA, Francie, Kanady, Itálie a Španělska.

Polsko, které bude Hopmanův pohár hrát poprvé v historii, budou reprezentovat čtvrtá hráčka žebříčku WTA Agnieszka Radwaňská a semifinalista Wimbledonu Jerzy Janowicz (15. v žebříčku ATP). Američané nasadí pár Sloane Stephensová, John Isner, za Francii budou hrát Jo-Wilfried Tsonga s Alizé Cornetovou; nominace wimbledonské vítězky Marion Bartoliové, jež ukončila kariéru, se tak nepotvrdila.

Kanada nasadí dvojici Eugenie Bouchardová, Milos Raonic, Itálie Flavii Pennettaovou s Andreasem Seppim a domácí Austrálii bude reprezentovat Samantha Stosurová s Bernardem Tomicem. Za Španělsko budou obhajovat titul Anabel Medinaová a Tommy Robredo.

Hopmanův pohár, který se hraje od roku 1989, se uskuteční od 28. prosince do 4. ledna. Účastní se ho osm smíšených párů. Před Kvitovou s Berdychem turnaj v roce 1994 vyhráli Petr Korda s Janou Novotnou a pět let před nimi jako vůbec první Miloslav Mečíř a Helena Suková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
Nancy_z
Zrovna jsem si nedávno říkala, že by bylo pěkné, kdyby spolu HC hráli. Tak paráda :-) Určitě to bude pro oba dobrá příprava na sezonu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, i když tam příští rok nebude Anička (tentokrát bude hrát v Aucklandu), ani žádná jiná moje favoritka. Přesto ty týmy vypadají hodně zajímavě... Jestli mám mluvit za sebe, tak se nejvíc těším na Genie a Sloane. No a taky na mix Petry s Radkem. :)
Reagovat
petrulinka
Když jsem tady ráno najela, tak tady byla Petra na fotce v tom fialovém oblečení, v kterém hrála TM a s vítězným pohárem z TM, asi to foto vyměnili
Reagovat
smazaný uživatel
Super týmy, Polsko i USA síla, Kanada je taky hodně fajn, těším se :-)
Reagovat
PetaM
Je to super, že Petra bude hrát na FC. Možná jí zápasy s Radkem nakopnou ke skvělému výsledku na AO, třeba k titulu (pokud nebude vyloženě moc teplo a vlhko). HC bude příjemným zpestřením, těším se :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to dobře chápu, tak podle oficiálních stránek mají Petra a Radek za soupeře: Francii, USA, Španělsko..
Reagovat
PetaM
To by bylo docela v pohodě ... Ale USA a Francii budou asi muset dát přes Mix ... :) Ale Radka nebudu podceňovat, to se nikdy nevyplácí :D
Reagovat
Jan
Radek na HC na mužské soupeře nemá, leda v mixu s Petrou, takže celkový úspěch se tam nedá moc předvídat, zase si zahrají spolu, může to být pro ně plus a hezké.
Reagovat
tommr
pokud bude Radek zdravej a ve formě tak může hrát vyrovnanej zápas s kýmkoli. Je ale jasný, že víc bodů v singlovejch zápasech se bude očekávat od Petry. Rozhodovat bude nejspíš mix a tam by zase mohla bejt rozhodující radkova šikovnost a zkušenosti z deblů ... :)
Reagovat
Jan
Uvidíme. Může to být zajímavé. V každém případě, Radkova hra je velmi pestrá, asi nejvíc ze všech účastníků.
Reagovat
Jan
Navíc, když tomu Radek přidá ty svoje opičky, bude to dobrá zábava :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Už se těším.. týden, kdy je Hopman cup je ještě volno, takže se budu moct koukat.. :-) Držím palce!!
Reagovat
LukasH
To je skvělý. Nejlepší věc na začátek sezóny. Petra má tyhle týmový soutěže vyloženě ráda, navíc si zahraje s Radkem a i to by mohlo bejt dost přínosný pro její hru.
Zajímalo by mě, jestli třeba občas s Radkem trénuje, protože se mi zdálo, že byla na posledních dvou turnajích lepší na síti.
Reagovat
LukasH
Hups, omylem dvakrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych jí zase spíš přál klasické turnaje. Kór v Austrálii. Tam se jí daří a ona si bude pinkat v Perthu.

Ale pozvánka na HC se neodmítá, to je jas.
Reagovat
LukasH
No vynechat jeden turnaj není nic strašnýho a Hopman by jí mohl hodit do pohody. A pak se mi nezdá, že by bylo místo, kde by se Petře dařilo nebo nedařilo - až na výjimky. Daří se jí ve Wimbledonu a nedaří se jí v Miami. Ale to je tak všechno. Letos v Austrálii neuhrála nic, zato v Asii všechno (i Dubaj je v Asii). Jinak to záleží, jak hraje a ne, kde hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos to měla mizerné téměř všude. Ale jinak v Austrálii se jií daří a Brisbane je její turnaj. Přitom by ji celkem dobře nastartoval do sezony.

Mi se ten HC pro Petru nelíbí s ohledem na rok 2012. Jakoby už pak nenaskočila do rozjetého vlaku (sezony).
Reagovat
LukasH
Přece se ale nedá říct, že Brisbane je její turnaj jen podle toho, že tam jednou vyhrála. Pak tedy tak můžeš označit všechny turnaje, kde vyhrála, za její. Jako opravdu jedinej turnaj, kde se jí daří vzhledem k podmínkám, je Wimbledon (semi, vítězství, čtvrt, čtvrt).
A v roce 2012 nevidím vůbec žádnou souvislost s Hopmanem a zbytkem sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
* a jo. Já myslel, že Hobart byl Brisbane :)
* souvislost mezi HC a sezonou je malá, ale mám z toho blbý pocit
* letošní Wimbl fakt nepočítat
Reagovat
LukasH
Je fakt, že v letošním Wimblu měla veliký štěstí, tím spíš by se dalo říct, že to zařídily okolnosti a reputaci si nepokazila (prostě šťastněj Wimbledon).
Já z toho mam pocit takovej, že plně záleží na Petře. Pokud se má dlouhodobě zlepšit, myslím, že pak nezáleží, jestli bude nebo nebude hrát na jednom menším turnaji.
Reagovat
LukasH
To je skvělý. Nejlepší věc na začátek sezóny. Petra má tyhle týmový soutěže vyloženě ráda, navíc si zahraje s Radkem a i to by mohlo bejt dost přínosný pro její hru.
Zajímalo by mě, jestli třeba občas s Radkem trénuje, protože se mi zdálo, že byla na posledních dvou turnajích lepší na síti.
Reagovat
rib
Jako zaujatá fanynka Petry jí to moc přeju, udslá si krásný nový rok a to je fajn
Reagovat
smazaný uživatel
:) ja jsem taky proto, aby Petra načerpala dobrou náladu a chuť, body obhajuje minimální, tak ať si klidně zahraje až na AO, ale minimálně čtvrtfinále :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jsem tenisový fanda - začátečník tak bych potřeboval něco vysvětlit
kdo rozhoduje o nasazení lidí na HC a podle jakých kritérií?
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní slovo má Steve Ayles
Reagovat
smazaný uživatel
to je přesně ta pomoc, kterou jsem potřeboval. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu víc. :)
The seeds for the 2014 Hopman Cup will be decided by tournament director Steve Ayles, Paul Kilderry, Kim Hames and Terry Waldron.
Reagovat
petrulinka
No to je teda odpověď. Mně by taky zajímalo, jak a podle čeho se hráči na tento pohár vybírají. Jestli je tam někdo zve nebo se hlásí sami, v tom nemám vůbec jasno.
Reagovat
VlS
Hopman nepořádá WTAAATP a není jimi podporovaný, dokonce hráčky za ůčast platí pokuty ( bohatě pokryté startovným), nejsou za to žádné body a je to spíš exhibice, takže o nominaci rozhoduje pořadatel.
Reagovat
freeteepek
Petra se zase jednou nechala ukecat. Udělala by nejlíp, kdyby hrála Brisbane a sbírala body do žebříčku WTA. Myslel jsem, že když už HC jednou vyhrála, tak už tam chtít hrát v této fázi kariéry nebude. Pro mě to nedává moc smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
a ty děláš vždycky jenom to, co dává smysl? třeba se chce normálně pobavit. Ty body v žebříčku taky není to nejdůležitější v životě- byť tenisovém...
Reagovat
freeteepek
Jo, snažím se dělat věci, který dávají smysl. Na začátku roku 2012 Petře chybělo pár bodů k postu světové jedničky. Neobhajovala přitom titul z Brisbane, protože hrála HC. Tehdy měla pak ještě další šance, které nevyužila. Především na AO v zápase se Šarapovovou. Letos ale na tom není tak dobře s bodama, nejlepší holky sbíraj body jak můžou a ona by se taky měla snažit...
Reagovat
tommr
mě to teda smysl dává. Petra si chce zahrát s Radkem a k tomu je HC přímo ideální příležitost. Pokud se tím před AO dostane do herní pohody bude to pro ní cennější než pár nejistejch bodů z Brisbane ... :)
Stačí porovnat výsledky Petry z roku 2012 kdy hrála HC a z letoška kdy ho vynechala:
2012...HC=titul, Sydney=SF, AO=SF tj. celkem 1100 bodů
2013...Brisbane=R16, Sydney=R32, AO=R64 tj. celkem 161 bodů
Reagovat
freeteepek
Takže ty chceš tvrdit, že jí vítězství v HC nakoplo k výborným výsledkům v Austrálii? Dejme tomu, že by tomu mohlo taky tak i letos:-)
Ale stejně si myslím, že tehdy byla v optimální pohodě a měla v té Austrálii na víc.
Reagovat
tommr
jsem o tom přesvědčenej. Loni na HC kde mj. porazila i Wozniackou a Bartoliovou si Petra zvedla sebevědomí a to se pak projevilo i na AO kde jí zastavila až Sharapova po vyrovnaný bitvě. Letos jí naopak porážky s Pavlyuchenkovou a Cibulkovou na přípravnejch turnajích sebevědomí srazily a to se pak projevilo i na AO ostudným vyřazení s Robsonovou ... :)
Reagovat
PetaM
Přesně to samé by se dalo říct o FC. Jednou ho Petra vyhrála a hraje ho stále. Je to v podstatě to samé. Ani za HP, ani za FC nejsou body. Vyjde to skoro na stejno ...
Reagovat
tommr
bude to mimořádně zajímavý zpestření sezóny a Petra s Radkem nebudou bez šance na celkový vítězství i když to tentokrát asi budou muset uhrávat přes mix ... :)
Jediný co mě mrzí je to, že za HC se neudělujou žádný body do žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to nebylo jak kdysi Federer s Mirkou. Spousta zamilovaných pohledů, ale tenis nestál za nic
Reagovat
Sonja
Vždyť o nic nejde;-) Ať si to tam hlavně užijou, Radek dělá ty svoje opičárny a Petra se tomu směje a zamilovaně kouká...
:-)))
Reagovat
petrulinka
No podle mě je Petra na fotce s vítězným pohárem z Turnaje Mistryň a ne z Hopman Cupu.
Reagovat
freeteepek
Kde vidíš ten pohár?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist