Kvitová se Serenou prohrála i popáté, o semifinále se utká s Kerberovou

24. 10. 2013, 21:31
Aktuality 121
TURNAJ MISTRYŇ - Petra Kvitová ani v pátém vzájemném duelu nedokázala najít recept na suverénní světovou jedničku Serenu Williamsovou. Dnes v Istanbulu proti Američance uhrála pět her, nicméně postup do semifinále Turnaje mistryň má stále ve svých rukách. Zítra však musí porazit Kerberovou.
P. Kvitová (© wtachampionships.com)

Petra Kvitová udělala důležitý krok směrem do semifinále už v úterý, když ve svém úvodním utkání porazila Polku Radwaňskou. Dnes proti Sereně Williamsové mohla jen překvapit, k čemuž se ani nepřiblížila. Na suverénně nejlepší tenistku současnosti nestačila a prohrála hladce 2-6 3-6. 

Utkání s Williamsovou začala Kvitová razantně a vypracovala si v první hře tři brejkboly. První dva americká obhájkyně titulu odvrátila skvělým servisem a při třetím Kvitová poslala bekhend do sítě. Od té doby už v prvním setu nestíhala. Williamsová dala v jedné hře i čtyři esa v řadě a razancí Češku převyšovala i ve výměnách. Kvitová se snažila přitvrdit, ale v přemíře snahy chybovala a set ztratila 2-6.

Zdramatizovat zápas mohla Kvitová ve třetí hře druhé sady, ale při brejkbolu Williamsová opět skvěle trefila servis. Pak se opakovala situace z první sady a Kvitová si prohrála podání. Druhý set přinesl výborný tenis, Kvitová dokázala Williamsovou zatlačit i ve výměně přehrát, ale ztracený brejk už zpět nezískala.

Zápas Kvitová prohrála po hodině a dvanácti minutách a Williamsové podlehla i v pátém vzájemném utkání. 

Statistika zápasu Serena Williamsová - Petra Kvitová"Serena byla prostě lepší, ale dobrá věc na Turnaji mistryň je, že mám druhou šanci a o to semifinále se poperu," napsala na sociálních sítích Kvitová, jež dnes trefila jen 17 winnerů a spáchala 19 nevynucených chyb.

"Výborně jsem podávala a hrála agresivně," pochvaloval si Williamsová, která nastřílela 11 es, 27 vítězných míčů a udělala jen třináct chyb.

Znovu by se mohly střetnou už tuto neděli, pokud by se obě dostaly na Turnaji mistryň do finále. Zatímco obhájkyně titulu Williamsová vyhrála Červenou skupinu bez ztráty setu, Kvitová si zítra od zhruba 18:00 hodin SELČ zahraje v přímém souboji o semifinále s Němkou Angelique Kerberovou

S Němkou má česká jednička vyrovnanou bilanci 2-2 na zápasy a v nedávném finále v Tokiu rovněž levou rukou hrající Kerberovou porazila ve třech setech. 

"Zápas proti Kvitové si půjdu na kurtu užít a budu se snažit hrát dobře jako proti Radwaňské. Cítím se tady v Istanbulu výborně," řekla Kerberová. 

Pětadvacetiletá Němka ve hře o semifinále udržela první výhrou v kariéře na Turnaji mistryň, když dnes odevzdanou Agnieszku Radwaňskou porazila dvakrát 6-2. Polka prohrála i potřetí, navíc aniž by získala jediný set a sezona pro ni skončila.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL 2013 -
(Turecko, tv. povrch / hala, 6.000.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (24. 10. 2013)

Červená skupina:
S. Williamsová (1-USA) - Kvitová (5-ČR) 6-2 6-3
Kerberová (8-Něm.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-2 6-2

Tabulka:

1. S. Williamsová 3 3 0 6:0 6
2. Kvitová 2 1 1 2:2 2
3. Kerberová 2 1 1 2:2 2
4. A. Radwaňská 3 0 3 0:6 0

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

121
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přemýšlím nad tímto zápasem.. Sára nezahrála špatné zápasy, věřím, že dnes Jelenu potrápí a možná i porazí.. otázkou je, zda Sára utkání "nevypustí" kvůli čtyřhře a nebo případnému zranění, o kterém se občas mluví...?
Reagovat
tommr
no já bych na Erraniovou nevsadil ani pětník. Sice nebude chtít prohrát i třetí zápas ve skupině, ale má zdravotní potíže, nemůže už postoupit a ještě jí čekají zápasy TM v deblu a ve finále FC. Má tedy víc než dost důvodů k tomu, aby příliš neriskovala a bude proto nejspíš hrát hodně opatrně. A Jankovicová v momentální formě se jinak než s plným nasazením porazit nedá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, vidím to podobně.. ale přál bych to Sáře spíš už jen kvůli postavení Petry v žebříčku :)
Reagovat
PetaM
Sára je bojovnice, nemyslím si, že to vypustí tak sprostě, jako Aga. Navíc ještě pořád může její vítězství znamenat rošádu ve skupině :D Tak proč to nezdramatizovat ne ... :D Samozřejmě, pokud by jí to mělo nějak extra vyčerpat, tak to ne, ale jinak ať se snaží :) :)
Reagovat
tommr
bráno čistě z hlediska postavení Petry v žebříčku by bylo lepší kdyby vyhrála Jankovicová i když rozdíl mezi výhrou Jankovicový a Erraniový není nijak zásadní ... :)
Reagovat
dadaft
Sára je bojovnice - nechá se strhnout zápasem.
doufám...
Reagovat
freeteepek
Zapas jsem nemohl sledovat, ale statistiky vypadají tak, ze Petra hrála dobře. Má vysokou úspěšnost prvního podání. Celkem vyrovnanou bilanci nevynucených chyb a vítězných míčů a slušný počet 4 es. V mnoha jiných případech by s tímto vyhrála:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nehrála špatně, ale prostě na Serenu to nestačí. Když už se Petra pracně propracovala k berakball, tak Serena dala většinou eso, nebo servis, který nešel ideálně zreturnovat. Viděla jsem kousek jejího zápasů s Angie a včera hrála teda mnohem líp. Petru nepodcenila, protože si uvědomovala, že jí za určitých okolností mohla ohrozit. Myslím, že pokud by Sereně nešel servis, tak by to byl úplně jiný zápas. Ale i kdyby by Petra včera vyhrála a dneska s Angie prohrála, tak by nemusela postoupit, bylo by to hodně zamotaný. Takhle stačí vyhrát...
Reagovat
tommr
v tomhle případě jsou statistiky silně zavádějící. V obou setech Serena brzo prolomila Petřino podání a pak už nebylo o co hrát takže Serena Petře dovolila několik podání zdánlivě snadno uhrát a soustředila se jen na vlastní dopodávání. Nemá cenu si něco nalhávat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava k breakballu..
Reagovat
LukasH
Vždyť si taky nikdo nic nenalhává. Alfou a omegou byl ale Serenin servis. Kdyby jí nešel, mohlo skóre vypadat jinak. Neříkám, že by Petra vyhrála, ale byl by to určitě větší boj, protože druhej set byl záležitostí jednoho brejku a ve výměnách hrála Petra hlavně ke konci dobře. Vždycky si třeba pracně vypracovala body při výměnách, dokonce brejkboly, ale Serena pak všechno smetla servisem. Jediný, co by mě zajímalo, jestli by tyhle podání returnovala Vika (ve formě), protože na USO jí toho returnovala dost. Tady Petra většinou jen stála,i když je fakt, že umístěnost servisů byla mistrovská.
Reagovat
tommr
já si myslím, že včera to byla taková kombinace dobrýho servírování Sereny a špatnýho returnování Petry. Petra mi včera přišla na returnu podobně bezradná jako bývá v poslední době Tomáš proti některejm dobrejm servismanům. Nechytala se ani na druhým servisu Sereny. Možná, že to bylo způsobený i podvědomejma obavama ze Sereny. Uvidíme jak jí to půjde dneska proti Kerberový ... :)
Reagovat
pepin
Tak servis měla Serena včera víc než exelentní, o tom žádná. Určitě by jej Vika v současné formě také nechytala. S returnem s Tebou docela souhlasím, Petra se totiž ani neodvažovala risknout stranu, kam Serena servis bude umístnovat. Já jsem si již všimnul několikrát, že Petra má docela problém servis soupeřky přečíst a z toho pak vyplývá nedostatečný return. No v každém případě uvidíme dnes, přece jen Kerbr je jiný kalibr.
Reagovat
smazaný uživatel
Co čekám od dnešního dne? No, rád bych čekal vítězství Viky ve dvou setech. Zároveň si ale uvědomuju, že to bude dost těžké. Vika říkala, že je unavená hlavně po psychické stránce... Vím, že to pro ni byla náročná sezona (přál bych si, aby tři zápasy ještě byla). Co se týče letošních výkonů, tak tam Vika oproti loňsku prakticky vůbec nezaostávala (např. na GS stejně jako loni titul na AO, finále USO a místo semifinále Wimbledonu byla v semifinále RG). Jenom těch zranění bylo letos nějak víc...
Tady dám ještě odkaz na článek, kde je to momentální rozpoložení Viky trochu víc rozebrané. Sice nerad odkazuju na články Kučerové (a idnesu celkově), ale tentokrát udělám výjimku. :D
http://sport.idnes.cz/azarenkova-na-turnaji-mistryn-dev-/tenis.aspx?c=A131024_162504_tenis_ma

No prostě jsem chtěl jenom dát najevo, že když Vika postoupí, tak budu mít velkou radost a když ne, tak se nic neděje... Jelikož pořád věřím v tu první variantu, tak mi nezbývá než Vice držet palce, jak nejvíc to půjde! :)
Reagovat
dadaft
jsem na Viku dnes hodně zvědavý - může se stát, že prohraje ve dvou a neřekl bych ani popel - lidé nejsou stroje...
ale určitě se bude chtít kousnout - doufám v pořádnou bitvu. ))

jinak dnes v 13:45 na Eurosportu magazín o alpském lyžování SkiPass a v něm exkluzivní rozhovor s Lindsay Vonn.

a ještě článek o Jeleně (a jejím bráchovi)))
http://sport.lidovky.cz/srbska-tenistka-jankovicova-zpatky-mezi-elitou-nekteri-uz-se-nevrati-vi-exkralovna-gmy-/ostatni-sporty.aspx?c=A131020_174942_ln-sport-ostatni_mih
Reagovat
Fandina
Díky za článek o Jeleně a jejím bráchovi. Super.
Reagovat
MarcelPersch
"Serena je nejlepší v historii, ale herně se na ni dotahuju."

Velká pokora od Viky :)
Reagovat
pepin
S tím prvním by se dalo v podstatě souhlasit i když příměr s Martinou je nemožný, ona hrála v jiné době. S tím druhým je to věc názoru, dle mě ji ještě hodně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já byl teďka pryč. O tom rozhovoru s Lindsey jsem věděl, ale úplně jsem na to zapomněl. :( Koukám, že zítra v devět bude na německém Eurosportu asi repríza, ale vypadá to na nějakou zkrácenou verzi... No, třeba to Marion (největší fanynka Lindsey) nahraje na fanouškovské stránky. Ona to často dělá. :)

Jinak Lindsey teď v Söldenu nepojede a bude ještě měsíc trénovat...
http://sport.idnes.cz/vonnova-vynecha-uvodni-zavod-sp-da4-/lyzovani.aspx?c=A131025_112104_lyzovani_fil
Reagovat
dadaft
vím.
těším se na začátek sezóny jak děcko... - i když výkony ještě nebudou optimální.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se zase tesim na zacatek sezony biatlonu.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky už se těším na biatlon! :-)
Jsem hodně zvědavý, jestli se povede Gábině a Ondrovi udržet tu laťku jakou si dali loni.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Staci Li Na k postupu jeden set ne? Diky za odpoved
Reagovat
tommr
jj Li Na stačí k postupu získat jen jeden set. Postoupit ale může i když prohraje ve dvou setech - v tom případě bude ovšem potřebovat, aby Erraniová porazila Jankovicovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
dnes
Victoria
Jelena
Petra
Reagovat
PetaM
Petra - Angi
Dneska to bude velmi emotivní. Pro jednu sezóna skončí, pro druhou to bude postup do Semifinále, kde rozhodně bude čekat mnohem lehčí soupeřka, než Serena. Sama Petra dnes končit nehodlá a doufám, že ani neskončí. Aga včera z Angi udělala docela velkou ranařku, protože jí půlku zápasu prakticky nechala a oddívala ho. Petra je úplně jiná hráčka a moc se těším na vypjatý souboj plný emocí. Věřím, že uslyšíme mnohem více Pojď, než včera se Serenou :D

K ostatním zápasům ... Viku i Li mám rád, ale nějak více přeju výhru Na Li, v Semi na TM ještě nebyla a má k tomu velmi blízko. No a Jelena a Sára, tady je mi to upřímně úplně jedno, kdo vyhraje, ale mnohem větší šanci má Jelena, uvidíme. To už bude každopádně po zápase s Petrou, takže budu totálně vyčerpaný :D Ale asi kouknu :D Takže pojďte holky, držím palce a především tobě Petro! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som sa priklonil k Petre
Reagovat
tmora
Ok, ale Aga podala hodně odevzdány výkon. Petra se kousne.
Reagovat
dadaft
pro Petru i Angie skupinová část turnaje skončila včera. dnes je to normálka - vyhraješ - jdeš dál, prohraješ - končíš. ))
docela Petře věřím, ale je to samozřejmě otevřené.
no a hodně zvědavý jsem na Li Na s Vikou.
Azarenková už by měla zabrat.....................
................... ale přece jen působí neklidně a z formy.
a Li Na rozhodně bude chtít postoupit z prvního fleku, aby nepotkala Serenu.
tohle bude (asi) řežba. ))
no a Sára se bude chtít vytáhnout proti nejschůdnější soupeřce, Jeleně půjde o hodně - - - mohl by to být hodně zajímavý zápas, bych řekl.
zkrátka vítejte na posledním velkém turnaji sezóny.
:D)
Reagovat
pepin
Tak včerejší výkon Radw. a její přístup k zápasu nemá s TM nic společného. Prohrát můžeš, ale když není vidět ani trocha snahy. Petra na rozdíl od Radw. od začátku zápasu musela vědět, že ve včerejší servírovací formě na Serenu prostě nemá, ale aspon se snažila.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už dneska nečekám opravdu vůbec nic. Na včerejší zápas jsem se těšila, a jak to dopadlo. Na dnešní se ani moc netěším, jelikož ho možná ani neuvidím. Snad se zápas posune aspoň o hodinu, pak bych kousek teoreticky mohla stihnout... Snad to Petra dá.. :-)
Reagovat
Nancy_z
Jsem na tom podobně, potřebuju co nejdelší bitvu mezi Vikou a Na Li :-)
Reagovat
Mayo
tak SW je iný level...ale Kvitka neska to môže potvrdiť (postup)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. před posledními třemi zápasy ve skupinách na TM.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Počet hvězdiček udává kolik zápasů hráčka ještě na TM odehraje ve skupině (připomínám, že hráčky ve skupině na TM získávají 230 bodů za každou výhru a 70 bodů za každou porážku):

1. Williams, S. 12450 (+7905)
2. Azarenka 7976 (+3431) *
3. Sharapova 5891 (+1346)
4. Radwanska, A. 5875 (+1330)
5. Li 5455 (+910) *
------------------------------
6. Kvitová 4545 *
------------------------------
7. Errani 4205 (-340) *
8. Jankovic 4100 (-445) *
9. Kerber 3895 (-650) *
10. Wozniacki 3520 (-1025)
11. Stephens 3185 (-1360)
12. Bartoli 3172 (-1373)
13. Vinci 3170 (1375)
14. Halep 3085 (-1460)
15. Lisicki 2920 (-1625)
16. Ivanovic 2765 (-1780)
17. Suarez Navarro 2735 (-1810)
18. Kirilenko 2640 (-1905)
19. Stosur 2580 (-1965)
20. Flipkens 2495 (-2050)
...

Petra si stále drží šestý místo, ale její náskok před Erraniovou, Jankovicovou a Kerberovou není tak velkej, aby o něj ještě nemohla přijít. Li Na jí naopak zase o něco odskočila a Petra jí už může předstihnout jen čistě teoreticky ...

O druhý postupující z červený skupiny se rozhodne v přímým souboji Petry s Kerberovou. Mám z toho zápasu docela obavy, protože Kerberová předvedla proti Radwanský velmi dobrej výkon a jasná výhra nad Agou jí určitě pořádně zvedla sebevědomí. Petra naopak může bejt po tom výprasku od Sereny psychicky dole ...

Zajímavý budou i oba zbývající zápasy v bílý skupině, kde Azarenkový reálně hrozí vypadnutí už ve skupině pokud neporazí Li Na ve dvou setech. Postup zatím ale nemá jistej ani Li Na i když už dvakrát vyhrála ...
Reagovat
Jan
Taky mám obavy, že Kerberová Petru zmákne. Uvidíme.
Reagovat
LukasH
Pěkný. O ten žebřík teď tolik nejde. Spíš až v nový sezóně si Petra může hodně polepšit, pokud se vážně její hra zlepší, páč skoro nic neobhajuje. Kerbrovka dneska suverénní, Aga dneska předvedla slaboučkej výkon a udělala z Angeliky dojem velký ranařky.
Petru by ta porážka vzhledem k letošní sezóně neměla položit. I když mám trochu strach, protože u vyrovnaných hráček jako je Petra s Kerber se jede na odvety.
Reagovat
Hook2424
Vy co tady řešíte, jak by Serena hrála s chlapama! To už tady přece bylo! Bylo to v době kdy sestry Williamsovi dominovaly ženskému tenisu! Tehdy zřejmě trochu velkohubě prohlásily, že by s muži co jsou v ATP tuším nad 300. místem v žebříčku hrály vyrovnané zápasy! Načež se ten co byl 301 naštval a řekl, že teda jo! Serena mu dala tuším 2 gamy 6:0 6:2 a Venus asi jen jeden 6:0 6:1!
Reagovat
LukasH
Ne, bylo to v roce 1998 s Braaschem, kdy Sereně bylo 17. Braasch byl asi 203 v žebři. V 17 letech to rozhodně nebyla dnešní Serena. Tím nechci říct, že by dneska chlapy porážela, ale nevím, proč se pořád omílá tahle historka.
Reagovat
smazaný uživatel
Piotr Wozniacki:"Luxembourg was my last tournament with Caroline, who will be her next coach I will tell next week"
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Ta změna trenéra byla avizovaná už během roku, takže nakonec k ní dojde až po konci sezony... Podle mě to je tak správně. Snad Caro začne příští sezonu aspoň tak dobře, jako končila tu letošní. :) Ještě bych jenom chtěl říct, že Piotr si zaslouží velké poděkování, protože toho pro Caroline udělal strašně moc. Nikdy jsem nebyl z těch, kdo mu vyčítali, že kvůli němu se Caro nedařilo apod. Já vím, že spolu byli na stejné vlně a věděli, co od sebe můžou očekávat. A že už toho Caro dosáhla ve 23 letech tolik, na tom má Piotr určitě velký podíl.

Jinak tady jsem našel docela zajímavý článek, kde Caro mluví právě o Piotrovi, o Rorym a tak nějak celkově o tenise... :)
http://www.theaustralian.com.au/sport/the-times-sport/i-know-im-a-great-player-caroline-wozniacki/story-fniiw3ie-1226746883622#
Reagovat
tommr
co to je za odkaz? Po mě to chce předplatný jinak se mi článek nezobrazí ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Taky na to teď koukám. Přitom když jsem ten článek vyhledal přes Google News, tak to normálně šlo (a jde to pořád)... Tak jsem ti to zkopíroval a poslal do vzkazů. Kdyby měl ještě někdo zájem, tak mu to pošlu taky. :)
Reagovat
Jan
Opravdu by mě zajímal zápas Sereny s nějakým chlapem. Nejlépe z první stovky nebo i s top 10. Jak by to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena přece hrála s tenistou a ten ji tuším vypráskal 6:0 6:0 a prý přitom ještě popíjel pivo :)) Jen tlumočím co jsem slyšela, nezaručuju, že je to pravda. :)
Reagovat
blixa
Aby to bylo jakž takž vyrovnané, tak by to musel být někdo až z tak čtvrté stovky. Ono nejde ani tak o údery, ale šílenej rozdíl je hlavně v pohybu. Proti chlapovi z první 100 by Serena absolutně nestíhala.
Reagovat
Jan
Něco jsem taky četl, že to byl chlap někde 200stý na žebříčku, ale Sereně snad bylo 18 nebo tak nějak a určitě Serena dnes a třeba Serena před 10 lety je asi podstatný rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena sama nedávno přiznala, že proti chlapům by toho moc neuhrála..
Reagovat
MarcelPersch
Bylo to jednak před spoustou let, navíc Andy asi ví, proč se nakonec rozhodl nesehrát se Serenou ten nabízený zápas :D
Reagovat
jackiec
serena by neporazila ani nejlepší juniory, natož hráče z top 500!tak ohromný je rozdíl mezi muži a ženami, stejně tak ve všech sportech (např. nejlepší atletka stovkařka ztrácí na chlapi 1sekundu, což je ve sprintu 10 metrů!)pavlásek co chodil s kvitovou říkal že už ani v tréninku nehraje proti petře, protože ji prostě jednoduše klepne!serena vypadá dominantně mezi slabou ženskou konkurencí, ale jen laik může říct že by porazila nějakého chlapa z top 500!hráč např. okolo 200místa umí taky tvrdé údery jak federer apod., ale není silný psychicky a proto je tam kde je, ale uvědomte si fyzické rozdíly mezi muži a ženami ve všech sportech, ty podání od sereny, údery apod., to je pro všechny chlap prostě slabé jak čaj, prostě rozdíl je obrovský, neporazila by ani nejlepší juniory, nemá jim jak ublížit, ti jsou zvyklí na jiné údery!
Reagovat
LukasH
No určitě je rozdíl v pohybu a čtení hry. Souhlasím, že je to obrovskej rozdíl, mužskej a ženskej tenis.
Jen ty údery slabý jak čaj - to zas úplně ne...Serenino nejrychlejší podání je skoro rychlejší než má Nadal. Věřím, že by pár es dala i chlapům. Stejně jako její winnery maj přes 140 km/h. Pokud se ale vezmou všechny údery průměrně, tak u chlapů je to samozřejmě rychlejší. Nevím, no, je to takový jiný, ale bylo by to zajímavý sledovat.
Reagovat
Roger_Federer
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Karsten_Braasch
Reagovat
blixa
To co píšeš platí pro ženskou první desítku, tam skutečně není šance proti mužské TOP 500. Serena je ale skutečně trochu jiná třída, tam si myslím, že při trochu šikovném výběru a vynikajícím výkonu by nějakého chlapa z té páté stovky majznout mohla. Asi by jí na to nestačil jeden zápas, ale třeba jeden z pěti by mohla udělat.
Reagovat
jackiec
tak jasně že eso by dala i chlapovi, jak ho správně umístíš tak můžeš dát eso i 170 km v hodině, ale přece jen je tam rozdíl i v druhém podání, navíc chlapi jsou zvyklí přijímat i pecky isnera, raoniče apod., co maj i 220km/hod, ale prostě celkově je rozdíl velký, tak jak ve všech sportech, prostě kdo se o tenis trochu víc zajímá tak ví že opravdu by chlapa minimálně do toho 400místa neporazila, stejně tak jako když např. nejlepší sprinterka neporazí např. stého chlapa ve sprintu protože má pořád lepší čas
Reagovat
LukasH
Jo, to se vždycky omílá dokola, ale Sereně bylo v tý době 17. A určitě nehrála jako dneska.
Jinak je jasný, že by proti chlapům neměla vůbec nárok...
Reagovat
LukasH
Souhlas, jen bych to prostě rád viděl. Kolik by třeba uhrála gamů a tak....
Reagovat
Mayo
to čo za srajdy sa tu píšu že s chlapom ... proti chlapovi by nemala šancu pochopiteľne...tak prečo by s chlapmi mala hrať och...raz je to žena a smola pre ostatné, že je o level inde no
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, Peťo, dnes by s Williamskou prohrál snad každý, pardon, každá. 11 es ... Tak zítra dát do toho vše s Angelikou...Budu držet pěsti, je to možné...Ale pořád je to hra, nic smrtelně vážného. Hlavně si ty svaly jako má Williamsová, Petro, nedělej...
Reagovat
smazaný uživatel
TM se zítra nehraje :)))
Reagovat
smazaný uživatel
? ? ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já tady na TP žádný turnaj mistryň nevidím ať koukám jak koukám :))
Reagovat
smazaný uživatel
A tak, už chápu...
Reagovat
Jabadu
Já osobně nepovažuji muskulaturu Sereny za "čistou". Nepochybuji, že posiluje a tvrdě dře, ale její sestra takovou figuru nemá a trénuje stejně! Kerber má také impozantní svalstvo, ale do Sereny má hodně daleko. Prostě mi tam něco nesedí. Navíc já sám posiluji a vím, jakého svalstva se dá dosáhnout "bez". A to jsem muž.
Reagovat
Mr.Pink
dalsi odbornik :)
Reagovat
pepin
Jen poznámka, Ty s nimi trénuješ, že víš jak trénuje Venus?
Reagovat
Jan
Venus už má nějaký věk, kdy podle mě ty svaly už tak nemohou růst, i kdyby trénovala stejně jako Serena. Navíc je to věc fyzické dispozice, komu svaly jak rostou.
Reagovat
misa
http://i2.cdn.turner.com/si/dam/assets/130605164236-00-2005-serena-williams-single-image-cut.jpg
Pokud cvičíš, tak určitě vidíš, že má Serena na ženu abnormálně velké deltové svaly.

Zde můžeme obdivovat impozantní biceps a triceps:
http://siusopen.files.wordpress.com/2013/05/serena-williams-backhand.jpg?w=610&h=437

Jestli toho lze dosáhnout čistě netuším. Vím jen, že WTA se na Serenu bojí škaredě podívat, natož něco jiného.
Reagovat
LukasH
Já osobně bych řekl, že nic nebere. Má k těm svalům výrazný genetický predispozice a pokud posiluje a dobře jí, tak takhle vypadat může. Navíc, kdyby zobala, nebude mít tyhle prsa a zadek, na to vem jed. Ona má na jedný straně muskulaturu, ale na druhý výrazně ženskou postavu a to ženský na steroidech nemaj.
A pak. Zrovna u tenisu to skoro nic neovlivní. Záleží na hlavně na technice. Sam Stosur je taky namakaná a přitom jí to nijak nezvýhodňuje.
Reagovat
Jan
Já bych řekl, že fyzická příprava je podstatná v tom, kolik hráč vydrží běhat, jak rychle běhá aby stíhal míče i jaké je schopný dát rány při podání nebo při returnu. Takže svaly nerozhodují, ale zase to něco napoví o tom, jak je hráč připravený. Jak vidím Petru skoro bez svalů, tak si o tom myslím své. A její výsledky za poslední 2 roky mě v tom utvrzují.
Reagovat
LukasH
Myslím si ale, že je to na dobrý cestě. Pohyb je teď u Petry výrazně lepší. Ona spíš má postavu, že na ní nejsou svaly vidět, nikdy nebude svalnatá. Na druhou stranu má jedny z nejagresivnějších úderů na okruhu.
A pak, bude dobrý, když se Petra dostane do fáze, kdy bude s přehledem porážet slabší hráčky, zlepší servis a dostane se do top 5. Nedá se to srovnávat se Serenou vůbec v ničem, protože Serena je hrající legenda a v počtu GS se pravděpodobně přiblíží Gráfový.
Reagovat
misa
Petra má všechny svaly jako Serena, jen jsou menší :-) Nemyslím si, že by jí výraznější zvětšení svalové hmoty prospělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přistihl jsem se dnes při sledování Sereny při zápase s Petrou, že mi mimoděk připomněla pumu. To vždy v té chvíli, kdy jakoby z ničeho nic, z relativního klidu vystartovala k síti neuvěřitelnou pohyblivostí a přesně to Petře napálila do nechytatelného místa. Ona klame tělem, když se na ni dívám, tak mi připadá kolikrát jako těžko pohyblivé monstrum, ale opak je pravdou. A jak řekl tommr, převyšuje tak lehce Petru technikou, ale i všechny ostatní.
Reagovat
LukasH
Já bejt Petrou, tak by mě Serena hrozně inspirovala. Zvlášť, když ta Petra má fakt potenciál. Skóre bylo jednoznačný, ale druhej set byl jen jeden brejk a ke konci to byl krásnej tenis. Litoval jsem, ře už to je 5:2 pro Serenu. Petra má fakt skvělý údery, bohužel je tam pořád vidět ta nejistota. Nicméně Serena by měla bejt inspirace č. 1 pro všechny tenistky s potenciálem. Ukazuje, kam až se dá vypracovat. Jenže je taky fakt, že Serena je zřejmě trochu jinak naprogramovaná. Porážky nepřipouští a pokud výjimečně přijdou, nepřijme to s klidem, ale dělá všechno proto, aby se to příště neopakovalo.
Myslím, že za letošní sezónu jí nejvíc štve Wimbledon a příští rok to bude jeden z hlavních cílů.
Reagovat
misa
Upřímně se těším, až Serena ukončí kariéru, protože dívat sena to, jak s každou soupeřkou zametá, mě nebaví. Co lze ale čekat, když někoho s mužskými parametry pustí mezi holky?

Petře zítra věřím, soupeřku před pár týdny porazila a dnes se vůbec neunavila.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena nemá mužské parametry, Kristova noho..
Reagovat
smazaný uživatel
Ľudia si myslia, že Serena ešte pridá 4-5GS a potom ukončí kariéru..

Ale prečo by to robila?..Prečo by končila kariéru, keď jej výkonnosť ešte stále výrazne prevyšuje ostatné?..Nič neukončí. S tenisom skončí až vtedy, keď nebude stačiť na lepšie, mladšie (nikto ma nenapadá)..A keď tá doba nastane, vtedy už bežný fanúšik nebude chcieť koniec jej kariéry, keďže tituly už nebude mať Serena dopredu vyarendované.
Reagovat
pepin
Vyjímečně souhlasím, to jsou fakt neuvěřitelný kecy.
Reagovat
misa
Máš tolik svalové hmoty jako ona?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem vrcholový tenista, nerelevantní. Jo mimochodem, za největší kulturistku na okruhu je považována Sam, ne Serena. ;-)
Reagovat
tommr
Serena bohužel převyšovala Petru ve všech ohledech rozdílem minimálně jedný třídy. Je zarážející, že mezi hráčkama na TM může bejt taková výkonnostní propast ... :(
Petra musí dnešní zápas hodit za hlavu a zítra na Kerberovou vletět zostra hned od prvního gemu. Bude to ale strašně těžký, protože Kerberová si dneska zvedla sebevědomí a zítra do toho určitě dá všechno ...
Reagovat
Jan
Serena se ukázala jako dokonalá profesionálka, která se za ty roky vypracovala tam kde je dnes. Všechny ostatní hráčky se od ní mají mnoho a mnoho co učit jak dělat profesionálně přípravu. Sice to chce i fyzické dispozice, ale i tak. Toto mě právě chybí u Petry, tvrdě na sobě makat. Letošní turné v Asii ukázalo jistou naději, ale teď to zase vypadá jako návrat do starých kolejí. Doufám, že se mýlím.
Reagovat
pepin
S první částí naprosto souhlasím, je to výsledek tvrdé dřiny. U té Petry to ukáže až čas, zda je na jiné, pro ni správné cestě.
Reagovat
Jan
Ale jinak si myslím, že Petra má stále co dohánět s fyzickou přípravou. Když jsem ji dnes viděl v porovnání se svalnatou Serenou ... Není to sice jenom o svalech, ale ... Divím se, že Serenu letos vůbec někdo dokázal porazit.
Reagovat
LukasH
No, jasně že když hráč hraje takový kvantum zápasů ročně, že nemůže hrát na všech stejně kvalitně ani v případě Sereny. Dneska nebylo o čem diskutovat, Petra neměla nárok. Navíc se na ní Serena připravila - na levečka pravácká zatáčka. Bylo i vidět, že nechtěla Petru od začátku k ničemu pustit. S Dauhá se to moc nedá srovnávat - tohle byla ještě jiná Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos ji (zatím) dokázaly porazit jenom 3 hráčky..:) a trošku smůla pro ni, že dvakrát z toho to bylo na grandslamu...a to Vika v Dauhá a Cinci, Sloane na AO a moje Sabinka na Wimblasu...:))
Reagovat
tommr
takový svaly jako má Serena Petra nikdy mít nebude. Petra ale za Serenou zaostává i v technice a v taktice a na tom by mohla a měla zapracovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, lepší jasná rychlá prohra než těsná po tříhodinové bitvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že Petra byla lepší a Serena měla jen štěstí, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládáš blbě.
Reagovat
pepin
Vidíš, jak si tě tady lidi pamatují, to je výsledek toho, co jsi zde předváděl.
Reagovat
smazaný uživatel
nech ho, vždyť nic nedělá a když má snahu a třeba si to uvědomil, tak snad jedině dobře ne? :)
Reagovat
pepin
Máš pravdu, jen mě to tak napadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Neber to, že tě nějak napomínám, to bych nerada :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Aga dneska vypustila zápas s Angie, tak se pro mě smrskla představa vítězství Petry jenom na možnost zranění Sereny. Nemělo by to vůbec cenu se tam nějak honit.

Sranda když srovnám, jak vyhrávala fitýny Arad a jak Petra. Petra dneska hrála celkem dobře, ale se Serenou nestačí "celkem dobře". Trochu jsem se divil, že neriskovala return a nechodila pro ty Sereniny servisy na forehand. Ale to je jedno. Příště snad bude. Hodně dobré je, že jí psal celkem servis.

Dneska byl zápas, který o ničem nerozhodoval. Škoda.
Reagovat
Jan
Na začátku zápasu Serena pohla rukou, naskočily jí svaly a připomněla mi Barbara Conana v podání Schwarzenegeera, jak v jeskyni Tulsy Dooma taky rozmáhl paže a napřáhl před sebe meč.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký komentář :)
Reagovat
Frick
se divim, že nevyhrála letos Grand Slam.... Víte v jakym smyslu...
Reagovat
Fandina
Serena dneska nebyla k poražení. Ale ještě je šance ve finále. Proto držím palce Petře zítra proti Kerber a pak v semifinále. Petro pojď!
Reagovat
Michaelus
Když hraje Serena na 100 procent,nikdo na ni nemá.Škoda.Nemám ji sice rád,ale je nejlepší :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kebyže Serena dobre servuje, to by sme nejako prežili. Ale ona má snáď aj najlepší return, defenzívu, BH, FH, všetko. Všetko musí mať len ona :)
Reagovat
LukasH
Proto je to No.1 o 4500 bodů.
Reagovat
Fandina
Serena je legenda a tak to má být!
Reagovat
smazaný uživatel
No a ještě za necelé třiatřičtvrtě hodiny práce vyinkasovat 550 000 USD. No není ten svět krásný :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz uz te to - na rozdil ode me - napadlo, mam radu: zkus to a svet bude krasny i pro tebe.. :-)
Reagovat
Jan
K těm 3 hodinám na zápase musíš přičíst i týdny příprav na TM, resp. celoroční přípravu, protože najednou by tu formu nevykřesala z ničeho, ale i tak je to pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
:) já si již tenisu pouze užívám jako divák. A ač zápas vyzněl docela jednoznačně, byly tam některé výměny na obou stranách, které stály za to vidět. A to že jsem to zhodnotil i finančně? :). Řeknu to jinak, myslíš, že by se hrál takový špičkový tenis, kdyby tam ty peníze nebyly?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je bez debat, každý kdo pracuje, ví, že bez přípravy by asi žádné výsledky vznikat nemohly.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím jednoznačně - tady máš balík peněz, a když budeš nejlepší pak je tvůj. A přípravu si každý určuje sám. Někdo může dřít od rána do večera a výsledky se nedostaví a někdo to má v hlavě srovnané a jde to skoro samo. Je to dané i věkem a zkušenostmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber v semifinále TM?!! Jestli tomu tak bude, už nikdy nevezmu svojí tenisovou raketu do ruky, jako fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Tim chces jako rict ze Angie je spatna tenistka? Aga ji tu sanci na Semifinale vpodstate "odevzdala" ale to neznamena ze by se tam nedostala...Petru i Agu dokazala Angie uz vickrat porazit...A v SF Turnaje mistryn uz byly horsi tenistky
Reagovat
smazaný uživatel
Po 2.gamu to byla nuda. Eso eso eso. Přehnaně dobrý tenis. Ani se Petře nedivím, že udělala tolik chyb. Když S. zaservíruje 4 esa za sebou, trochu to prostě musí nabourat psychiku.
Petra se snažila, aspoň se nervala a ušetřila síly na velmi potřebný zítřek, který ji může vynést do semifinále a poté možná do odvety se dnešní soupeřkou, ale to už moc přeháním. Nejdřív je nutné porazit Andželiku :)
Reagovat
LukasH
Přesně. Petra si vždycky tvrdě vybojovala fiftýn, kterej Serena smázla dvěma esama. Jeden z nejlepších výkonů, co jsem od Sereny za poslední dobu viděl.
Reagovat
slacker
Tak na esa mam nazor ze se jde vždy o zaletosit obou stran i te prijimajici, nevime nakolik tomu pomohla Petra spatnou reakci. Někdo jiny na jejím miste by obdrzel es třeba jen polovinu
Reagovat
smazaný uživatel
Pri jednom BB mala Petra slabšiu reakciu, tam bol servis chytateľný. Ale inak to bolo geometrické, nemyslím si, že by nejaká Radwanska mala väčšie šance..
Reagovat
slacker
Vetsina es byla na tecko do Petrina forhendu jak přes kopirak, takze se tomu dalo prizpusobit
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda ze dneska Serena lepe umistovala servis nez proti Age, ale procentualne Serena 1. servis do kurtu mela stejnej a Aga na returnu prvniho podani rozhodne byla lepsi...
Reagovat
r176
gratulace!!hrála si velmi dobře jen škoda toho prvního gamu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je třeba smeknout před Serenou, byl to koncert.
Reagovat
LukasH
Dneska Petra nehrála špatně. Udělala pár zbytečných chyb, ale Serena jí moc k ničemu nepustila. Přesto si myslím, že ten výsledek je pro Petru až příliš krutej. Serena jako na potvoru vytáhla svůj nejlepší tenis. Nejlepší byl ten game - samý esa.
Hrát prostě nešlo. O třídu lepší tenis. Nezbejvá než se sklonit před královnou.
Reagovat
PetaM
Všechna čest Sereno :) Great job :D Petro, hrála jsi dobře, ale ona tě k moc věcem nepustila. Angi bude teda o mnoho lehčí soupeřka, leč nepodceňovat. Těším se na zítřek, bude to aspoň napínavé. Tady jsem se začal nudit už po druhém gamu :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Éra tenisu před Serenou a další éra po Sereně.. neskutečný opravdu, co ta ženská dokáže. Klobouk dolů. Petro, zítra ti moc držím palec.:)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist