Kvitová rozebrala Wickmayerovou a je ve čtvrtfinále! Cetkovská dohrála

27. 6. 2011, 14:34
Aktuality 23
WIMBLEDON ŽENY - Petra Kvitová suverénně proplula do čtvrtfinále Wimbledonu, když dnes za pouhých 45 minut rozebrala hru Belgičanky Wickmayerové. Své grandslamové maximum naopak nepřekonala Petra Cetkovská, jež podlehla Němce Lisické.
Petra Kvitová

Před rokem ve Wimbledonu dosáhla postupem do semifinále nejlepšího grandslamového výsledku, letos se jeho vyrovnání Petra Kvitová přiblížila na jediné vítězství. Česká tenistka dnes za pouhých 45 minut deklasovala 6-0 6-2 Yaninu Wickamayerovou z Belgie a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále.

I když Kvitová v úvodních třech zápasech ztratila v každém ze šesti setů maximálně tři gamy, čekal se od dnešního osmifinále mnohem vyrovnanější boj. S Belgičankou měla vyrovnanou bilanci 3-3 a oba letošní vzájemné duely po vyrovnaném průběhu rozhodl až třetí set.

Jenže jednadvacetiletá Češka nechala všechny papírové předkolady v šatně. V první sadě Wickmayerovou doslova rozebrala a zničila ji za pouhých 18 minut 'kanárem'. 

Levou rukou hrající Češka prakticky neměla slabinu - výborně returnovala i podávala a sázela vítězné údery jak na běžícím pásu. 

V nátlakovém tenisu pokračovala vítězka tří letošních turnajů WTA i ve druhé sadě. Bezradnou Belgičanku, jež mohla pouze krčit rameny, tlačila tvrdými údery a perfektní hrou soupeřku otrávila. Kvitová chodila úspěšně i na síť a první game prohrála až v deváté hře utkání. Zápas ale měla pevně pod kontrolou a bez problémů ho dotáhla do vítězného konce. 

K vítězství si rodačka z Bílovce pomohla 31 vítěznými údery oproti pouhým 9 nevynuceným chybám. Wickmayerová zaznamenala stejné množství chyb, ale také pouze 5 'winnerů'.

Ve čtvrtfinále se Kvitová střetne v duelu dvou loňských poražených semifinalistek s Cvetanou Pironkovovou. Bulharka překvpivě, stejně jako před rokem, zastavila pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou z USA. Třiadvacetiletá Pironkovová přitom od začátku letošní sezony vyhrála pouhé čtyři zápasy, během týdne ve Wimbledonu však své konto výher zdvojnásobila.

Petra Cetkovská
se na letošním ve Wimbledonu dostala poprvé za úvodní kolo, až nakonec přes Barroisovou, Agnieszku Radwaňskou a Ivanovičovou vyrovnala postupem do osmifinále své grandslamové maximum z French Open 2008. O premiérové čtvrtfinále dnes usilovala proti Sabině Lisické, na silově hrající Němku už ale nestačila.

Česká tenistka utkání začala štastněji a i když měla při svém podání drobné problémy, po potvrzeném brejku z páté hry se ujala vedení 4-2. Náskok však neudržela a mohla být ráda, že první dějství dospělo do tie-breaku. V něm vedla 3-2 a měla dva servisy, pak ale ztratila pět fiftýnů v řadě, které rozhodly nejen o osudu prvního setu, ale i celého utkání. 

Ve druhé sadě totiž 81. hráčka světa Cetkovská zcela vypadla ze hry. Do stavu 0-4 a 0-30 uhrála pouhé tři míčky, pak sice odvrátila hrozbu blížícího se 'kanáru', posledních osm výměn už ale znovu patřilo jednadvacetileté Lisické, která zvítězila 7-6 6-1.

Šestadvacetiletá Cetkovská se díky nečekaně úspěšnému vytoupení na trávě v All England Clubu za týden posune v novém vydání žebříčku o takřka 30 míst a přiblíží se vyrovnání svého maxima, jímž je 49. pozice z roku 2008. 

Lisická dnes zaznamenala oproti soupeřce dvojnásobek vítězných vítězných úderů (26) a potvrdila svou formu a oblibu travnatých dvorců. Na zeleném pažitu totiž vyhrála už 14. z posledních patnácti zápasů; v roce 2009 byla ve čtvrtfinále Wimbledonu, letos triumfovala na přípravném turnaji v Birminghamu a nyní po dvou letech opět proplouvá Wimbledonem. Loni na londýnském grandslamu kvůli vážnému zranění kotníku nestartovala.

O první grandslamové semifinále si Lisická zahraje s finalistkou z roku 2006 Marion Bartoliovou, jež dnes vyřadila obhájkyni titulu Serenu Williamsovou.

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
pondělní výsledky českých tenistek (27. 06. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (8-ČR) - Wickmayerová (19-Belg.) 6-0 6-2
Lisická (Něm.) - Cetkovská (ČR) 7-6(3) 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Erakovicová/Tanasugarnová (N. Zél./Thaj.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (10-ČR) 6-2 6-1 
Hantuchová/A. Radwaňská (13-SR/Pol.) - Uhlířová/Grandinová (ČR/JAR) 4-6 6-4 6-4  

Juniorky - dvouhra - 1. kolo:
Krejčíková (ČR) - Makarovová (USA) 6-7(2) 6-4 6-4 
Garciaová (2-Fr.) - Smitková (ČR) 6-2 6-4
Lehnertová (Něm.) - Fabíková (ČR) 6-0 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Frick
Sylšel jsem, že má Petruška nějaký zdravotní problémy. Co je na tom pravdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Měla něco na pravém stehně, takže nejspíš ji něco trochu bolí, ale rozhodně nebylo vidět, že by ji to nějak limitovalo a zdržela se na kurtu krátce, takže pošetřila síly a dá se snad dopořádku ;)
Reagovat
petrulinka
Zajímalo by mě, jaký máte názor na to, zda je pro Petru lepší Venus nebo případně, kdyby vyhrála, tak Pironkova.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož Pironkova vyhraje, tak nemá smysl nic řešit. Jinak si myslím, že to vyjde nastejno. Kdyby Venuše hrála trochu ve formě, je lepší Pironkova, ale takhle je to myslím vcelku jedno. Momentálně porazí jakoukoliv z této dvojice.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Dominiko!!! Do 3,14če s Karolínkou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chvílu mi normálne trvalo, kým som to rozlúštil :)
Reagovat
steve79
Berdych:http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Not Found
Reagovat
smazaný uživatel
Odkaz na Berdycha, prosím..:)
Reagovat
smazaný uživatel
najed si na www.lshunter.tv a tam uz to najdes.
Reagovat
steve79
Zdá se mi to, nebo to vypadá, že bude pršet. Ted jsem viděl při zápase Djkoviče, jak je připravena četa.
Reagovat
smazaný uživatel
No já valím bulvy na monitor. Pironkova hraje skvěle, Venus naopak strašně, tohle asi nedopadne...
Reagovat
smazaný uživatel
Wickmayerová sice nastoupila v trenkách, ale Petra by dnes porazila aj chlapa :-)
Reagovat
steve79
Dneska to co předvedla Petra bylo úžasný. Ted sleduji Novaka s Llodrou a myslím si, že Novak to zvládne ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Exhibícia Kvitovej pokračuje..Pôsobí takým flegmatickým dojmom, akoby to prichádzalo samo..uvidíme, či sa stretne v QF s Wiliamsovou..To by mohol byť bonbónik turnaja..Stretli by sa dve typologicky podobné hráčky..Klin sa klinom bije, kto by mal navrch?.
Reagovat
smazaný uživatel
už po eastbourne sem říkal že Bartoli je hlavní favoritkou wimbledonu. smáli jste se mi.
Reagovat
Jiri
Ja se urcite nesmal, ale favoritek je vic, myslim, ze ted uz urco i Petra, ktera hraje famozne, az prilis suverene. Bohuzel zname tenis. Cely turnaj hrajete skvele a pak prijde 1 spatny den a je to v čudu. Jesna favoritka tento rok urcine neni zadna.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu super zápas. Velká gratulace. To byl od Petry fanttastický výkon. Doufán, že stejně dobře povalí i ve čtvrtfinále.
Reagovat
VlS
Škoda, že to Petře C nevyšlo. Právě Peťa K vyprovodila Yaninu 6:0; 6:2 a jen nevím, jestli Yanina hrála tak špatně, nebo Peťa tak neuvěřitelně dobře. Mimo asi dvou momentů jakoby na kurtu byla sama, dělala si co chtěla dělala to nádherně. Veliká gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Platí a:) :D Pokud tenhle výkon ještě 3x zopakuje je vítěz W jasný
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, samo tam mělo být B :D
Reagovat
smazaný uživatel
V posledním řádku má ne čelí ale NIČÍ :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo no na tom něco bude za 45 minut jí vyprovodit z kurtu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist