Kvitová prostě musí vyhrát, řekla Navrátilová před finále v Praze

4. 5. 2018, 18:15
Aktuality 80
Dopoledne legendární tenistka Martina Navrátilová učila neteř voleje. V televizi pak sledovala vítěznou jízdu Petry Kvitové v semifinále pražského turnaje WTA a odpoledne na Spartě prohlásila, že finále musí vyhrát.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

"Je fantazie, jak hraje. Vypadá výborně fyzicky i psychicky. Je taková uvolněnější. Je paráda, že válí," řekla bývalá světová jednička Navrátilová novinářům o Kvitové a k sobotnímu finále doplnila: "Musí vyhrát, prostě musí. To je zákon."

Všimla si, že Kvitová působí na dvorci klidnějším dojmem. Navrátilová uvedla, že to je možná následkem přepadení a úrazu, který se Kvitové stal v prosinci 2016. Pachatel tehdy Kvitové pořezal levou ruku, ale ona se úspěšně vrátila. "Zdá se, že možná kvůli tomu hraje líp a uvolněněji. Na tenisu nejde o život," řekla Navrátilová.

Vítězka 31 grandslamových titulů v deblu Navrátilová přijela do Česka, jelikož bude v sobotu předávat rodičům zesnulé Jany Novotné před finále prsten, který náleží tenistům uvedeným do Síně slávy. "Já se rozbrečím," říkala Navrátilové při vzpomínce na Novotnou. Více slov ze sebe už nedostala a kapesníčkem otírala slzy.

Bavit se devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry mohla o svých vzpomínkách na areál ve Stromovce, kde se turnaj koná a kde sama hrávala. "Tady se to změnilo. Támhle byla zídka za vrbou," ukázala, když stoupala po schodech do klubovny. "Já si myslela, že turnaj je na Štvanici. Ale je tady krásný stadion," řekla.

Vybavila si, jak na kurtech poprvé viděla další úspěšné české tenistky Hanu Mandlíkovou a Helenu Sukovou. "Hrály na zdi," řekla Navrátilová a přidala další vzpomínku: "Hrávala jsem mixa s panem Kodešem, to bylo nejlepší."

Dnes jednašedesátiletá Navrátilová se pak vrátila ke Kvitové. Letos předpověděla, že může znovu vyhrát grandslamový turnaj, a nyní to zopakovala. "Možná bude mít i na Paříž. Pro ni je antuka nejhorší povrch, ale když jí to jde, i na antuce může vyhrát. To stejné platí pro Karolínu," připomněla Karolínu Plíškovou.

Navrátilová si dokonce myslí, že by Kvitová a Plíšková na konci roku mohly okupovat první dvě příčky žebříčku. "Asi se to nestane, ale je to možné. Nechci je dostávat pod extra tlak, ale je jasné, že mají obě šanci," uvažovala.

V listopadu se ve finále Fed Cupu utkají týmy Česka a USA. Pro Navrátilovou bude zápas emocionální. "Hlavně budu fandit tenisu, pro tenisto je něco vynikajícího. A komu fandím? Každý ví, kam moje srdce patří," konstatovala. Dodala, že zápas bude vyrovnaný, i kdyby nepřijela bývalá jednička Serena Williamsová.

Nedivila se, že Kvitová s Plíškovou dokážou ve Fed Cupu táhnout za jeden provaz, i když jsou většinu roku na turnajích rivalkami. "Můžou si oddechnout a fandit si. Já to tak měla s Chris Evertovou. Pro mě to byla úleva," pronesla Navrátilová.

Při letošním Wimbledonu uplyne 40 let od prvního triumfu Navrátilové ve dvouhře na trávě v All England Clubu. "Řekla bych, že to bylo před dvaceti lety," uvedla a s titulem měla spojený nejkrásnější i nejsmutnější zážitek. "Smutný, protože nemohli přijet rodiče. Když na to myslím, taky se chci rozbrečet," řekla Navrátilová.

Na závěr se zamýšlela nad tím, co ji nejvíc těší a co nejvíc štve. "Jedna osobnost světová, to asi víte. Ani nebudu říkat jeho jméno. A co mě těší? Dobrá parta. Moje rodina v Americe i tady. Posedět si a popíjet becherovku," řekla.

Komentáře

80
Přidat komentář
Kozoroh
Kvitová je hlavou úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Polibek smrti Navrátilové pokračuje :D
Reagovat
Jabadu
Já doufám, že ta Buzarnescu to zavčas pochopí. Vždyť stará je na to dost, ne?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Nancy_z
:-D Taky doufám, že Petru nebude moc zdržovat :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, hodně emotivní úvod.
Reagovat
Empe
Petře se asi nepůjde na kurt lehce. :(
Reagovat
Krisboy
Vidím to úplně stejně jako Martina. Cokoliv jiného, než titul by bylo prostě zklamání. Naštěstí Petra to ví taky a zklamání nepřipustí. Tak poooojď!
Reagovat
Frick
Tím je mimoděk tak řečeno všechno.
Reagovat
Frick
BTW: Vypadá to, že Rio Open 500 se od příštího roku bude hrát v Olympijském parku.

http://aroundtherings.com/site/A__62939/Title__Rio-Olympic-Park-Needs-Hundreds-of-Repairs/292/Articles

Takže Praha by opravdu mohla mít velice "lichotivé" kouzlo jediného města pořádajícího venkovní ATP/WTA turnaj, které nevyužije (min. pro jeden z turnajů) nejlepší kurty ve městě.

Řekl bych, že třeba toho Kodeše to musí sr.át. Ten centr, je tak trochu i jeho dítě a teď se musí koukat, jak ho Ivošek nejdříve zmrazačí hardem a následně nim Mirošek zvysoka pohrdá.
Reagovat
EllNino
jsem zvědav, kdy tě omrzí tohle brblání o ničem :)
Reagovat
Frick
Až Černoška omrzí si hoenění ega.
Reagovat
FulnekUltras
ten to už ve svém věku a pozici nemá zapotřebí - čímž zároveň reaguju na žábu níže
Reagovat
Frick
https://twitter.com/BlueFlash87/status/991369029372833792

Takhle se vyjádřil loni v únoru.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/BlueFlash87/status/991369029372833792

Takhle se vyjádřil loni v únoru.
Reagovat
Fandina
Koupil turnaj pro Stromovku a WTA to schválila. Připadáš mi jako praštěný bejkem, že to nechápeš.
Reagovat
Frick
Takhle přesně si představuju výroky jednoduchého člověka. IQ 85
Reagovat
baggik
Ty hovado, omluv se dámě. Opakuješ tady jako kolocrátek to samé a když ti Fandina dá dobrou radu do života, aby ses konečně posunul dál, tak jí začneš urážet. Nejsi Fricek, ale fracek s chováním 8 a méně.
Reagovat
Torn
Ty rady jsou k nezaplacení. :D Každá druhá rada, kdy člověka urazí. :D
Reagovat
Fandina
To je ale tvůj problém, že jsi urážlivý.
Reagovat
Torn
Já určitě ne, to ty pak tady brečíš, jak někdo na tebe utočí a seš zcela mimo. :D
Reagovat
Fandina
Já tu nebrečím, to ty si stěžuješ, že každého urážím.
Reagovat
Torn
To je konstatování, Fandino, v tom je rozdíl. :D
Reagovat
Fandina
Rozdíl v tom, že každý konstatuje, ale ty si vymýšlíš.
Reagovat
Torn
Fandino, zjisti si, co je konstatování a co je stěžování. :D
Reagovat
Fandina
Neraď druhým, co mají dělat. Vypadá to hloupě. Konstatování, že si někdo stěžuje na tom nic nezmění.
Reagovat
Torn
Hloupá seš tady jenom ty. :D
Reagovat
Fandina
Na tebe nemám.
Reagovat
Torn
Ty bys mohla hloupost rozdávat. :D
Reagovat
Jabadu
Domníval jsem se, že všichni zdejší muži (včetně slackera) jsou gentlemani. Zřejmě jsem se mýlil.
Reagovat
Torn
Až se Fandina bude chovat jako dáma, tak pak může být o něčem takovém řeč.
Reagovat
Jabadu
Ženě (či dámě) je dovoleno téměř vše. To by gentleman měl vědět.
:-)
Reagovat
Torn
Jdi si radši onanovat nad Petrou, ty gentlemane. :D
Reagovat
Jabadu
Škoda, že to nemůžeš říci mé ruce.
Reagovat
Torn
Vzhledem k tomu, co s tou rukou teď asi děláš. :D
Reagovat
Jabadu
Starý, zatrpklý, zřejmě nemocný.
Ale za to my, na tenisportále, nemůžeme.
Reagovat
Torn
Přesně tak. :D
Reagovat
a.magerova
Doufám, že ten smajlík znamená ironii ve tvém komentu...

Zde na anonymním webu nevíme kdo je kdo čili ani je-li to jelito žena nebo muž, tak jakápak falešná úcta, když píše ten někdo kraviny.
Reagovat
Fandina
Nesmysly píšeš samozřejmě ty. To, že nevěříš druhým, co píší, je tvůj problém. Normálně se slušný člověk nevydává za někoho, co není. Že ty tomu nevěříš, to je tvůj problém.
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý a ubohý člověk. Nic jiného se o tobě říct nedá.
Reagovat
Torn
Říkej si Fandino, co chceš. :D Tvůj názor není důležitý.
Reagovat
Fandina
Jak říkám, jsi hloupý a ubohý člověk, ale jednou na to dojedeš. Tomu věř.
Reagovat
Torn
Já jsem především dojel na to, že si s tebou tady vůbec píšu. :D
Reagovat
Fandina
A dojedeš pokaždé, když budeš strkat nos tam, kde ti do toho nic není. Nikdo tě nežádal, abys tady psal o mně svoje domněky a nesmyslné úvahy. Člověku se vždycky všechno vrátí. Tomu věř.
Reagovat
Torn
To byla, Fandino, ironie. :D Ty si laskavě nech ty svoje věštby jako Jolanda, kdo jak skončí. Neměla bys podle sebe soudit jiné, je to až moc vidět, stejně tak to, jak si nejseš sama sebou jistá a schováváš to za velký ego, úrážky a rádoby chytrá gesta.
Reagovat
Fandina
Já si na nic nehraju. Ale ty si hraješ hodně. Už jen tím, že nechápeš, že všechno co člověk dělá, posuzuje podle sebe. Podle svých zkušeností a vědomostí. A to u tebe nevidím.
Reagovat
Fandina
Ty nemůžeš mít ani těch 85, když nejsi schopen pochopit jednoduchou rovnici. Život je jednoduchý, jen hlupák to vidí složitě.
Reagovat
FulnekUltras
je to hodně o důstojnosti a dohodě mezi lidmi, kteréžto pojmy modráckým "ranařům" ala Kaderka nikdy nic neříkaly
Reagovat
Frick
Žába na prameni je Černošek. Resp. on se do toho sám pasoval svými výroky.
Reagovat
Fandina
Myslela, že je turnaj na Štvanici, protože tam dřív byly a hrála tam FED za USA, když se centr před dvatřiceti lety otvíral.
Reagovat
Frick
A jelikož neměla informaci (a ani ji samozřejmě nemohla mít), že by v Praze byl vybudován nějaký nový a lepší tenisový stadion, tak by logicky očekávala, že se bude hrát velký tenisový turnaj na "tradičním" místě a ne v zapadlém tréninkovém areálu.
Reagovat
Fandina
Jsi už s tím trapný až na půdu. Ten areál a dočasný centr tam je super. Nedělej z lidí, kteří tam byli blby. A to samé o centru na Štvanici. Jsou tam i zvětraliny na plášti, tak z toho nedělej modlu.
Reagovat
Fandina
Navrátilová to na Spartě ani nepoznala. A co se týká centru, tak je sice dočasný, ale souhlasím s ní, že vypadá dobře, všechno je to sladěné a působí to moc dobře.
Reagovat
Frick
Co je tam sladěný? :-D Ten areál má na natolik nevýhodnej půdorys, že se tam ani nedá slušnej centr smontovat.

1. strana - malá tribuna pod recepcí, 2. strana - TV věž, 3. strana - malá krytá VIP tribuna. 4. strana - jediná volná s ohromnou tribunou pro 1650 lidá, která stále nenabízí nějaký slušný výhled (troufám si říct, že pokud při plném obsazení má divák před sebou o cca 10 cm vyšší lidi než on sám, tak pomalu půlku kurtu už přes hlavy nevidí - já osobně jsem jediný místo s kvalitnim výhledem našel v poslední řadě na stojáka).

Oproti tomu je v exkluzivní lokalitě samotnýho centra města aréna pro 6 300 lidí, která byla navržena tak, aby nabídla divákům co nejlepší zažitek.
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj, já byla na hlavní tribuně mockrát a na různých místech a vidíš dobře všude. Lidi před tebou ti nevadí. To bylo první rok, kdy byly židle na nízkých odstupech, tam bylo špatně vidět přes druhého, trochu pomohlo, že židle se daly posunout, že nebyly přesně za sebou v zákrytu, ale obřadu. Teď je to v pohodě, je tam dostatečně velký schod mezi další řadou. Vidět je dobře. První řada je výš a je tam plot, takže vidíš celý kurt, tenkrát na něm byly reklamy, takže si v prvních dvou třech řadách koukal do nich. To je teď v pohodě.

Sladěné je to všechno barevně a trubky na tribuně jsou stejné nebo podobné jako tamní stabilní oplocení. Celkově to působí vzdušně a moderně. Vzpomínám si, že vloni v Monte Carlu byly také trubkové tribuny.

Jednu chybu jsem tam ale našla, když jsem si sedla na hlavní tribuně z jejího pohledu hodně vlevo, směrem k silnici, tak dole u kurtu je pár míst, kde nevidíš ukazatel score. Podle mě ho letos daly hodně nízko.
Reagovat
Fandina
ne hodně vlevo, ale vpravo
Reagovat
Fandina
dali
Reagovat
Gulbis
a toho parchanta co pořezal Petru ne a ne dopadnout... :-D
Reagovat
Fandina
Člověka, který nám ukradl z kanceláře počítač a monitory taky nikdy nedostali a moji peněženku s doklady jsem taky v životě už neviděla.
Reagovat
Fandina
A ještě autoradio a dvacet táců z auta.
Reagovat
Fandina
A několikrát vymlácené výlohy v našem obchodě. A to tam byla policie do minuty a pachatel zdrhl.
Reagovat
smazaný uživatel
skuste tan namontovat kameru,neviem ci to obstoji ako dôkaz pred sudom,ale aspon budete vediet komu rozbit drzku:)
Reagovat
Fandina
Dobrý nápad. Kameru tam máme, ale musíš u toho sedět, abys viděl co se tam děje. Nemá to záznam.
Reagovat
a.magerova
Podle českých zákonů i zloděj má právo na své soukromí.
A soukromí má přednost před ochranou majetku.

https://www.mesec.cz/clanky/zlodeje-si-nahrat-muzete-ale-zverejnit-s-nim-video-ne/
Reagovat
Fandina
Ale nahrát to můžeš a předat policii.
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, mám obdobné zkušenosti...... :-(
Reagovat
Frick
Piče, tohle byl zločin na úrovni útoku na Kerrigan nebo Selešovou (motivvy různý, nicméně společný pro to je to, že kriminální atak sportovce vyřadil na určitý čas z kariéry), tak do toho nepleť svojí peněženku.

Můžu jen zopakovat to, že nejsem přesvědčen, že byla veřejnosti sdělena CELÁ PRAVDA.
Reagovat
smazaný uživatel
žádný útok nikdy nebyl :D nechápu, že ty báchorce někdo věří...
Reagovat
Fandina
Hlavně když ty věříš, že útok nebyl. Vyjde to nastejno.
Reagovat
blixa
Až si přede mnou uřízneš nožem 4 prsty, tak možná uvěřím, že žádný útok nebyl. Do té doby jsi jen dementní žvanil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vás nemám potřebu přesvědčovat, mám své zdroje a ty hovoří jasně. A pokud vám není divný, že za x měsíců není jediná stopa, tak se proberte z toho snu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, potvrzeno, jsi dement!!
Reagovat
Kozoroh
"Mám své zdroje"

Těmi zdroji jsou rádia Jerevan a Bubu? :-D
Reagovat
Fandina
Najdi si někde, jaká je objasněnost kriminality, pak pochopíš, proč některé trestní činy nejsou nikdy odhaleny. Mám dojem, že je to padesát procent. Nám vykradli obchod nebo auto a taky nikdy nebylo zjištěno, kdo to udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
"Mám své zdroje."
J-Gat ve spolčení s Frickem :-)
Otrapové tenisportálu, spojte se!
Reagovat
Blondie
ty jsi taky zdroj.
Reagovat
George_Renel
poslal polibek smrti.
Reagovat
horska.kraslice
A jeje, Navrátilová se dost často netrefuje.....
Reagovat
Torn
Nám odepsala holky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Musí?
Petře bych titul doma přál. Věřím, že by to bylo pro ni nezapomenutelné. Sice malý turnaj, ale před domácím publikem.
Ale to musí m ů ž e svazovat...
Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist