Kvitová přemohla Radwaňskou a je ve finále

17. 10. 2009, 17:45
Aktuality 16
Petra Kvitová postoupila v Linci podruhé v kariéře do finále turnaje WTA. Devatenáctiletá česká hráčka v dnešním semifinále porazila 6:3, 6:2 druhou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska a o titul si zahraje s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.
Petra Kvitová

"Jsem moc šťastná. Mám za sebou dobré zápasy, hrála jsem dobře. Snažila se jsem využít toho, že byla poměrně unavená, takže jsem výměny pro ni rozehrávala co nejvíc nepohodlně. Doufám, že se mi bude dařit i ve finále," řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci.

"Jsem moc šťastná. Mám za sebou dobré zápasy, hrála jsem dobře a doufám, že se mi bude dařit i ve finále," řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci. S Wickmayerovou, která porazila nejvýše nasazenou Italku Flavii Pennettaovou 7:6 a 6:3, se Kvitová letos utkala už dvakrát a jak na US Open, tak v Estorilu s ní prohrála. "Petra mě tady celý týden popichovala, že si dáme odvetu, tak na ni skutečně dojde. Bude to určitě těžký zápas," uvedla Belgičanka před finále.

Kvitová diktovala v utkání se světovou desítkou Radwaňskou tempo hry. Míče z její levé ruky létaly rychleji a razantněji a česká fedcupová reprezentantka se mohla spolehnout na svůj servis.

V první sadě vedla Kvitová 5:2. Pak sice ztratila podání, ale následně dokázala potřetí v sadě prorazit slabší servis Radwaňské, kterou při podání evidentně limitovala obvázaná lopatka.

V pauze mezi první a druhou sadou obě hráčky využily možnost poradit se s trenérem. David Kotyza Kvitové říkal, aby se stále snažila jako první dostat soupeřku pod tlak. "A je lepší hrát křížem zprudka tu tvoji placku a ne to jen nahodit," bylo slyšet kouče v ruchových mikrofonech. Před začátkem druhého setu hráčku také nabádal, aby zůstala koncentrovaná. "Může se stát, že ti změní rytmus, bude hrát čopy a na riziko, ale ty jsi na to připravená," řekl Kotyza.

Kvitová dokázala na dvorci jeho připomínky naplnit. Byla nadále aktivnější, umísťovala dlouhé míče k postranním čarám a nechala se rozhodit Polčinými "kraťasy". Gamy nevyhrávala suverénně, ale získala popáté podání Radwaňské a odskočila do vedení 3:0. O pět her později se radovala z postupu, i když při soupeřčině podání využila až sedmý mečbol. "To se někdy stane a jsem ráda, že jsem to ukončila, protože jsem byla přeci jen trochu nervózní," řekla Kvitová.

Poprvé hrála finále turnaje WTA letos v lednu v australském Hobartu, kde v českém duelu zdolala kamarádku Ivetu Benešovou. Tu vyřadila i v Linci, ale tentokrát už ve 2. kole.

Postupem do boje o titul v Linci si Kvitová zajistila, že si v žebříčku polepší z 55. místa minimálně o pět příček. V případě nedělního vítězství by byl její posun výraznější.

Kvitová se může stát první českou vítězkou dvouhry v Linci po Janě Novotné. Bývalá světová dvojka a wimbledonská vítězka dokázala rakouský turnaj vyhrát dvakrát, naposledy před jedenácti lety.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (ČR) - A. Radwaňská (2-Pol.) 6-3 6-2
Wickmayerová (3-Belg.) - Pennettaová (1-It.) 7-6 6-3
ČTK, Adam Bárta

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Očekával jsem větší žebříčkový posun vzhledem k tomu, že zde obhajuje Petra myslím pouze osmifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha grejte, jenže ve skutečnosti si Kvitová nepolepší ani o těch "minimálně o pět příček".
Tyhle amatérské počty našich sportovních pisálků jsou poněkud směšné. Nejde o to, co obhajuje z Linze, ale o to, jaký turnaj se hrál před 52 týdny. Zurich jí loni přinesl 170 bodů, po zdvojnásobení na letošní bodovou úroveň. Pisálek z ČTK si umí hezky vymýšlet (to plácání ho taky živí), ale žebříček si určitě nestahuje.
A to údajné "osmifinále" je v případě turnajů s 32 hráči jen druhé kolo. Nic víc.

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat
skott
¨...ale žebříček si určitě nestahuje.¨
no, rekl bych, ze ty budes asi jediny kdo to dela:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
A mám se za takový přístup stydět? Nebo spíš bude chyba u toho pisálka? V povedeném pdf formátu je na webu k dispozici jen jeden týden, další týden ho přemažou novou verzí. Občas se hodí i starší žebříček. Víš, že Čakvetadze je jasná adeptka na titul propadák roku?
Reagovat
skott
Me hlavne pobavilo jak si to napsal:-) Nebo zes to vubec napsal... Priznam se, ze vubec netusim k cemu se ti to hodi, kdyz to najdes i tady na tenisportalu.
Reagovat
skott
Vaidisova??? nic??? Cornet, Ivanovic, Arvidsson...
Reagovat
smazaný uživatel
Staré žebříčky s více sloupci (points added, next off, 17th tourn) se někde dají najít? O tom nevím.
Čaky byla koncem roku 2008 číslo 18 a teď už je 64 a na úplném dně ještě asi nebude.
Loni dali propadák roku Vajdišce, a to za rok spadla jen o 29 míst, z čísla 12 na 41. O pokračující letošní katastrofě tehdy nemohl nikdo nic vědět. Pády do zapomnění mimo Top 100 se už tak nesledují.
Reagovat
skott
A to je presne tvuj problem, absolutne nemas prehled, kdo jak hraje, objektivni duvody poklesu formy apod. to te vubec nezajima a jde mimo tebe.Pouze koukas do svych zebricku a beres tenis jako rec cisel.Ale o tom to vazne neni.
Konkretne Annu Chakvetadze nech napokoji.Ta hrala ve druhe polovine sezony dobre, ale diky svemu drivejsimu propadu narazela na tezke souperky.Napr. USO a ve druhem kole Verka byl vazne smolicek.Nemluve o tom, ze si v New Yorku privodila unavovou zlomeninu praveho chodidla a letos tak malem skoncila.Buhvi jak dlouho ji zas bude trvat nez se rozheraje, kdyz do konce sezony ji zbyva jen Moskva a Ortisei:(
Reagovat
skott
Co se tyce tech tvych zebricku...ty si v nich listujes nebo co? Protoze jestli ano, pak jsi jeste uchylnejsi statistik nez jsem si myslel:o) Vazne nechapu smysl toho, proc by nekoho zajimal drop bodu v minulosti.Kolikrat neco takoveho potrebujes?Ja myslim, ze ani jednou.Naprosto staci vedet situaci v aktualnim tydnu a nasledujicim tydnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc přehled asi nemám. O zákulisí se nestarám. Co můžu z tenisu sledovat, to sleduju. A není toho tak málo. Internetový nekvalitní stream ale odmítám, stejně není moc času.
Podívej, já si tebe jako aktivního čtenáře webu vážím, a to i přes občasné svérázné subjektivní názory, tak bys mě nemusel takhle drbat. Prostě mám rád přehled a žebříčky WTA v pdf formátu vítám. ATP nic takového nemá.
Mýlíš se, Čakvetadze je mi jako jedna z mála těch lepších Rusek sympatická a taky mi vadí, že se pořád tak trápí. Faktem ale je, že její letošní úpadek je zatím srovnatelný s tím loňským u Vajdišky.
Reagovat
skott
Ja te rozhodne drbat nijak nechci, taky si te vazim, ze reagujes zpatky, ale nektere argumentace jsou pro me zkratka nepochopitelne.Pro me napriklad statistiky neslouzi k tomu, abych si na jejich zaklade delal nazory na hrace nebo jejich hru, i kdyz je taky sleduju a pouzivam.Beru jen jako nejakou pomoc, kdyz chci neco dolozit.Proto mi mozna prijde tvoje zaliba v zebriccich asi stejne uchylna, jako pro tebe moje zaliba v ruskem tenise;-)
Mimochodem ofic. stranky ATP maji uz nejakou dobu daleko prehlednejsi zebricky nez ty u WTA.Nejenze ukazuji drop bodu v aktualnim tydnu, ale u kazdeho hrace vidis podrobne i jeho ranking.
Reagovat
letityfanousek
Petro makej, máš na to, asi to vyhraješ :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
bravo
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý uspěch ale Radwanská včera a dnes to se nedá vůbec srovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
to ne, ale stejně Petra hrála skvěle. Myslím, že to tu vyhraje. Teda alespoň budu doufat! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist