Kvitová porazila Kirilenkovou a Češky vedou ve finále 1:0

5. 11. 2011, 12:38
Aktuality 9
Petra Kvitová splnila očekávání a rozehrála vítězně boj tenisek o triumf ve Fed Cupu. Světová dvojka porazila Marii Kirilenkovou v Olympijské hale v Moskvě suverénně dvakrát 6:2 a Češky vedou ve finále nad Ruskem 1:0 na zápasy. K druhé dvouhře nastoupí Lucie Šafářová a Světlana Kuzněcovová.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Jsem ráda, jak jsem to zvládla. Nemyslela jsem si, že to bude až takhle lehké, ale vypadá to jen podle skóre. Hodně jsem si pomáhala servisem a i díky němu zápas zvládla," řekla Kvitová v České televizi. "Je to určitě dobré pro mne a pro celý tým. Věřím, že vedení 1:0 nás posílí a Lucka ještě otočí zápas," přála Kvitová před českými novináři Šafářové, která mezitím ztratila první set proti Světlaně Kuzněcovové.

Jednadvacetiletá Kvitová povzbuzená triumfem na Turnaji mistryň se pár minut rozjížděla. Prohrála v úvodu pět výměn za sebou, ale brzy se dostala do pohody a na kurtu dominovala. Stejně jako minulý týden v Istanbulu ji zdobil agresivní styl plný rychlých míčů, které doplňovala úspěšnými náběhy k síti. Navíc výborně podávala.

Na hru Kvitové neměla 27. hráčka světa Kirilenková odpověď. Od stavu 1:2 v první sadě vyhrála rodačka z Fulneku sedm her v řadě a rozhodla o výsledku. Navíc Kvitové perfektně vycházela i volba Jestřábího oka - čtyřikrát rozhodlo pro českou hráčku jen pár milimetrů. "Musím přiznat, že tam bylo i štěstí. Takové kousky, které jsem měla, to není jen tak," usmála se. I proto v jen zpola zaplněné hale slavila za hodinu a deset minut početná skupina českých fandů první bod pokřikem: "Petra! Petra!".

Kvitová v týdnu před zápasem léčila lehké nachlazení a necítila se stoprocentně fit. Do zápasu ale nastoupila s odhodláním porvat se o první bod. "Když jdete na kurt a víte, že se od vás bod čeká a bojujete za Českou republiku, tak vám nemůže nic stát v cestě. Když se necítíte komfortně, tak to musíte vybojovat," řekla Kvitová. "Realizační tým mě dal dobře dohromady, abych mohla podat dnešní výkon," ocenila.

Kvitová potvrdila roli favoritky i svou letošní halovou a fedcupovou formu. Pod střechou se radovala z dvacátého vítězství a v soutěži družstev z páté výhry, přičemž hořkost porážky nepoznala.

Ale před novináři protestovala proti všeobecnému očekávání, že jako týmová jednička určitě obstará pro tým dva body. "V tenise jdete nahoru, dolů a nikdy nevíte, co vás potká," řekla. "Jsem jednička a něco se ode mne čeká. Ale doufám, že teď, co jsem udělala bod, tak ten tlak opadne a že holky přidají další body," poznamenala.

Do hry nastoupily české hráčky nakonec bez náušnic ve tvaru českých lvů. Už při tréninku totiž zjistily, že o náušnice zadrhávají řetízky. "Tak jsme usoudily, že je lepší hrát v pohodě", vysvětlila Kvitová.

Finále tenisového Fed Cupu v Moskvě -
sobotní výsledek (05. 11. 2011)

Rusko - Česká republika 0:1
Kirilenková - Kvitová 2:6, 2:6

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra má formu, pohodu, v rámci možností zdraví a taky štěstí (jestřábí oko). Prostě jí momentálně všechno vychází a hraje opravdu skvěle. Makiri podle mě nehrála vůbec špatně, začátky setů byly vyrovnané. Ale ten rozdíl mezi druhou a 27. hráčkou žebříčku tam prostě byl znát... Druhý zápas jsem neviděl. Do druhého dne mírně favorizuju Češky, ale může to dopadnout všelijak. Očekávám, že Petra v momentální formě porazí Svetu. Další zápasy jsou otevřené...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1:1, Lucka to byla bída, i když Světlana hrála výborně. Takže po prvním dnu očekávané skóre 1:1. Už se těším na příští rok, věřím, že nám Petra udělá zase spoustu radosti, hlavně na Olympiádu se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsme u ty olympiády, kolik máme účastnických míst. Někde jsem četl, že 10, ale nevím jest-li je to pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládam, že bude záležet i na příštím roce, ale zhruba.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká olympiády,tak každá země může nominovat maximálně čtyři hráčky do singla a dva debly.Ty se tam musí samozřejmě vejít podle žebříčku.Pavouk má 64 hráček a z toho budou nějaké volné karty.Tak například momentálně by se našich hráček vešlo sedm podle žebříčku,jenže tři by měly smůlu,protože kvota pro každou zemi jsou čtyři.Další podmínka je reprezentace ve Fed Cupu v posledních dvou letech...
Reagovat
smazaný uživatel
...Někde jsem četl, že 10 :-DDD
Jenom 10? Pavouk soutěže v singlu na OH má 64 míst.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel celkem. Ženy, muži, dvouhra, čtyřhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Péťa je prostě skvělá, s Makiri zametla stylem šampionky, ta holčina byla naprosto bez šance. Tak pojď Lucko, ať je to po dnešku 2:0!!
Reagovat
VlS
Tak bohužel, Lucce se zápas nepovedl. Hlavu nahoru a zítra ukaž co umíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist